Krisztamili,
Igen, iszonyat gyorsan telik az idő.
Jól emlékszel, császár volt nekem is, spinális érzéstelenítéssel. Akkor egy kis beszámoló:
A szülésznő előkészített egy szobában a műtéthez, borotvált, meg bekötötte az infúziót. A műtőben fel kellett ülnöm az asztalra, előrehajolni amennyire tudtam, a hátat kidomborítani, kezeket lazán előreengedni. Az anesztes tapogatta gerincemet, majd lefertőtlenítették a területet 3-szor. Egy vékony tű segítségével egy dózisban beszúrták a gyógyszert. Nagyon féltem tőle én is, de szinte semmit nem éreztem. Egy szuri a popsiban jobban fáj!
Enyhe lökés érzése a bal lábamban, majd elkezdett zsibbadni. Közben le kellett feküdni, és előkészítettek a műtétre. Még vártak egy picit, utána az anesztes ellenőrizte az oldalamon, hogy megfelelően elzsibbadt-e. Majd elkezdték, de nem mondták, hogy na most.
Közben beszélgettek velem. Folyamatosan mérték a vérnyomást. Fájdalmat abszolút nem lehetett érezni. Rángatást azt éreztem. Közben a kezemet fogó asszisztens „tudósította” az eseményeket, és mondta, hogy az első baba mindjárt kint van. (Ő Zsanna
) A szülésznő elvitte a műtő melletti kis helységbe orvosi ellenőrzésre, majd mikor kiemelték Blankát
, őt is elvitték. Pár perc múlva visszahozták a picurokat, megsimogathattam, megpuszilhattam őket. Nem csomagolták ki egyiket sem, mert nagyon hideg volt. Majd elvitték őket az apukájukhoz, közben engem összevarrtak. Ez a része tartott tovább.
A műtét bő 1 órás volt. Ami nekem kellemetlen volt, hogy nagyon hideg volt a műtőben, és borzasztóan fáztam. Az érzéstelenítő kb. 3 órát hatott. A hidegrázás is egy pár óra múlva múlt el. (Van akinek ez abszolút nincsen.) Mellékhatásként fejfájás volt, de nem aznap, hanem a harmadik naptól, kb 2-3 napot. Nekem nem volt annyira vészes, időszakokra előjött, aztán elmúlt. Volt aki eléggé szenvedett tőle. Nekem a dokim azt mondta, hogy ne nagyon legyen a fejem alatt párna, max. egy kispárna, mert az a lényeg, hogy a nyakad vízszintben legyen. Nekem ennek ellenére jelentkezett a fejfájás.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj.
Nagyon szorítok, nem lesz semmi baj. Nekem a császár utáni fájdalom, a felkelés volt az egészben a rossz.
Puszi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára rebe 2008.09.18 22:10-kor.