Új privát üzeneted érkezett!

Kicsit visszaolvastam, és néhány kérdésemre kaptam választ, de némelyekre nem, remélem írtok majd :wink:

biga.csiga

Biga.csiga!

Küldtem privit.
Ha van még kérdésed, nyugodtan írj! :lol:

beszteri

Szia Biga.csiga!

A dokinak a magánrendelésen elkért pénz 10 szeresét szokták(tuk) adni.
Ha esetleg komplikáció volt még megtoldhatod amenyivel gondolod. :lol:

Saját példám: császár lett, én egy 10est tettem még hozzá, de van aki többet, attól függ mennyit tudsz adni. :lol:

A kórházról: vannak 1,2, és több ágyas szobák.
A nővérek rendesek, de nagyon fontos, te kérdezz mindent amit nem tudsz mert maguktól nem mondanak semmit. :(

A szülésznőkről: ha az anyagi kereted engedi válasz, mert ha sokan szültök nagyon elfoglalt lesz az ügyeletes!! és nem nagyonfog ráérni csak veled foglalkozni.
Ha van még kérdésed szivesen válaszolok.
Erika
hverika

Szia biga.csiga!

Én is szeretnék szülésfelkészítőre menni. októberben gondoltam, már nem túl korai, nem is túl késő. Én februárban fogok szülni.
Menjünk együtt:)

Szonce
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.03.04 10:19-kor.
szonce82

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:56-kor.
szonce82

Sziasztok!

Köszi a válaszokat. Beszteri küldtem privit :wink:
Szonce hozod apát is? Mert én viszem, ha éppen nem dolgozik, bár szerintem még nem tudatosult benne :D
hverika: Köszi az infókat neked is. Van szám, szóval nem félek, hogy nem tudnám kinyitni, ha az kell, meg különben is: néma gyereknek, anyja se.... :wink: Azt remélem, hogy nem lesznek fizikai akadályai annak, hogy egyedül megoldjam a különböző gondjaimat, és bízom benne, hogy bunkók sem lesznek :?
A babát jobb beadni éjjelre, igaz? Vagy ez hogyan működik ott? Mi van, ha én beadom, de a szobatárs gyerkőcétől nincsen pihi?
Az egy -és kétágyas szoba fizetős? A "több", az mit takar pontosan? 3,4,5,6 ágy? :shock:
Hirtelen ennyi! :lol:

biga.csiga

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:56-kor.
szonce82

Sziasztok!

jó régen írtam!

Tegnap voltam életemben először a korházban a babaügyem miatt:-) Jó volt felfedezni, hogy hol lehet a korház területére behajtani, mennyibe kerül, hogy behajtassz, megkerestük a 11-es épületet, és nagy nehezen megtaláltuk a szülésfelkészítő tanfolyam helyszinét is... Igaz 5-10 percet késtünk, mert mindenfelé dugó volt, de beértünk.
Nagyon tetszik, hogy arra az előadásra mehetsz be, ami érdekel...
Vittem a Kispapát is, és mivel nálunk ez az első baba, jó volt látni, hogy tátott szájjal figyelt!(na jó ez kicsit túlzás, de nagyon érdeklődő volt)
Valószinű, hogy jövőhéten is megyünk. Most tegnap a hazajövetelről és az első otthon töltött napokról volt szó, és a hivatalos papírokról,
jövőhét kedden kezdik előről, a vajúdás szülés témával... Megéri meghallgatni szerintem!
Pusz nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,
a GYED-hez: átlagkereset természetesen bruttóban értendő.
Szobákhoz: sztem alapítványiba/fizetősbe elég nehéz bejutni, én 5 napig voltam bent, de nem sikerült, mert nagyon sokan voltunk. A többi: van 4 db 2 ágyas, ehhez a folyosói wc-zuhanyzó tartozik, van azt hiszem 4 db 3 ágyas, ebből van, amelyikben bent van a wc és zuhanyzó és van, amelyiknél a kintihez tudsz menni, és van 2 db 5 ágyas.
Egyébként fizetős van 2 vagy 4 db (???) 1 ágyas és 2 db 2 ágyas. (7-9000 HUF / nap, attól függ, melyikbe kerülsz) Amint megérkezel a szülőszobára, azonnal jelezni kellene, hogy ha ilyenbe szeretnél menni, de még így sincs garancia természetesen, hogy lesz üres szoba.
Én a babát beadtam minden éjszakára, mert - lehet, hogy megköveznek mások ezért - szerettem volna még pihenni, ráadásul annyira tapasztalatlan voltam, hogy jobbnak láttam így tenni.
Első éjjelre eleve szeretik bent tudni a csecsemőosztályon, mert állítólag 24 óráig megfigyelik, hátha köhög még fel nyákot, néha beteszik még inkubátorba, fény alá, ha besárgul, stb.
A mi szobánkban szerencsére senki nem tartotta bent éjszakára a babát, kivétel az utolsó éjszaka a szobatársnőm, de más szobákban volt, hogy egy baba tartott ébren mindenki mást! :D
Ezt sajnos nem tudod kiszámítani...

Kép
belfast

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:57-kor.
szonce82

szonce82!
Ez a "levél" hosszú lesz, de tartalmas...:)

Anyasági támogatás

A szüléstől számított 180 napon belül kell igényelni.
Egyszeri összegben 58.050 Ft ( ikrek esetében 77.400 Ft ) jelent. Ez a munkaviszonytól független.

Babakötvény

2006.január 1 napjától az állam minden megszülető gyermek javára születésének évében az éves költségvetési törvényben meghatározott összegű támogatást biztosít, amit a gyermek 18. életévének betöltését követően vehet fel.
A támogatásra jogosító babakötvény összege 2006-ban gyermekenként 40.000 Ft.
A gyermek születési anyakönyvi kivonatával egy tájékoztató kerül átadásra, melyben minden pontos információt megtalálnak a babakötvényről.

Családi pótlék

Alanyi jogon jár. Visszamenőleg csak a tárgyhóra, illetve az azt megelőző 2 hónapra jár.
Ezért tanácsos a szülést követő 60 napon belül igényelni.

Összegek:

- 1 gyermek után 11.000.- / egyedülálló esetén : 12.000.-
- 2 gyermek után 12.000.-/gyermek / egyedülálló esetén : 13.000.-/gyermek
- 3 gyermek után 14.000.-/gyermek / egyedülálló esetén : 15.000.-/gyermek
Tartósan beteg, vagy fogyatékos gyermek után járó emelt összegű családi pótlék:
- 21.000.- / egyedülálló esetén : 23.000.-

Szülési szabadság - Terhességi Gyermekágyi Segély – GYÁS*

Ha az anyának van munkahelye ( és 180 nap biztosítási ideje az elmúlt 2 éven belül ), akkor szülés után 168 ( naptári ) napig jogosult a szülési szabadságra.
A terhességi gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70 %-a.

Gyermeknevelési díj – GYED*

A biztosított szülőnek, a GYÁS lejárta után jár a GYED, a gyermek 2 éves koráig.
A GYED a naptári napi átlagkereset 70%-a, de maximális összege a havi 83.000ft-ot nem haladhatja meg.

Gyermeknevelési segély – GYES*

Havi 25.800 Ft ( ikrek esetében 51.600 Ft ) ( - 8.5% nyugdíjjárulék ) jelent.
A GYED lejárta után, vagy ha arra nem jogosult, akkor a szülés napjától a gyermek 3 éves koráig igényelhető ( ikrek esetén iskolakezdési korig )

A csillaggal jelölt juttatásokból egyszerre csak egy vehető igénybe!

A juttatásokat a munkáltatónál lehet igényelni, amennyiben a munkáltatónál társadalombiztosítási kifizetőhely működik. Amennyiben munkahelye nem társadalombiztosítási kifizetőhely, vagy nincs munkaviszonya, a területileg illetékes Magyar Államkincstár Családtámogatási Kirendeltségén és/vagy Egészségbiztosítási Pénztáraknál kell igényelni.

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:57-kor.
szonce82

Szonce az infoim a János kórház honlapjáról vannak, amit lehet hogy nem frissítettek már egy ideje:)
És ha magasabbak is az összegek, azt hiszem az nekünk csak jól jöhet:-))
Majd utána nézek egy frissebb változatnak, mert elültetted bennem a bogarat!:) Kíváncsivá tettél az összegek iránt...
Én köszönöm, hogy szóltál!

Kép
tatyi1983

----
szonce82

Köszi szépen szonce!

Akkor már nem is barangolok tovább utána:)
Szép napot!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok Lányok!
Zsófi a napokban kirúgja a ház oldalát. :-D Nagyon élvezem!!! De ha jól érzem, még mindig nem fordult be a drága. Pedig már többször beszéltem a fejével!

Tatyi!
Szülésfelkészítőn múlt héten én is jártam. Nekem már csak 2 előadás van hátra. Eddig kispapa csak egyre tudott eljönni és sajna a munkája miatt szerintem többre nem is fog tudni. Pedig örültem volna, ha a vajúdás-szülés előadásokat meg tudja hallgatni, hogy ne teljesen váratlanul érje a dolog. Ha (és miért is ne lenne így) sikerült természetes módon szülnöm, akkor ő lesz a kísérőm és hát nem nagyon bírja a kórházi dolgokat. :-D

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hogyan miből számítják a gyedet, ha valaki gyeden volt, és gyesen lesz a 2. baba érkezésekor?
Erika
hverika

Berni!
Nyugi, még van ideje befordulni! :lol:

Erika!
Sajna nem tudom.

Mi tegnap voltunk benn a kórházban, találkoztam a szülésznőmmel, megmutatta a szülőszobát. Fantasztikusan néz ki! Remélem, sikerült a természetes szülés, mert mindenképp jobb lenne ott szülni, mint egy műtőben... :lol:
Julcsika szerencsére befordult, remélem, már így is marad... Most már a doki is megnyugodott a méreteit illetően (az utóbbi két alkalommal kisebbnek mérte a magánrendelőjében), és aztán berendelt a Jánosba is. Ott szerencsére picivel nagyobbnak mérte, és így már "belefért a szórásba". Kellőképp örültem is neki, mert már nagyon fárasztott ez az állandó kontrollra menetel. (Mindamellett, hogy feleslegesnek tartottam.) De inkább ilyen legyen a doki, mint a másik véglet. :o

beszteri

Sziasztok!

Bernuska te is a Jánosban voltál felkészítőn? Vagy máshol? Ott pl. most kedden lesz téma a vajúdás-szülés, arra feltétlen el szeretnénk menni kispapával, ha a többire nem is lesz időnk...

Képzeljétek!
Kifestettük a babaszobát:))olyan izgi volt.

Eszter a János kórház szülőszobájáról beszélsz? Én még nem láttam! Nem írnád le milyen volt? Én is kíváncsi vagyok rá, elvileg a tanfolyamon ha nem is élőben, de felvételről megmutatják...
Remélem holnap!
Szép napot nektek!
Kati

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 13:58-kor.
szonce82

Beszteri!
Én is bízok benne, hogy Zsófi még meggondolja magát. Örülök, hogy Julcsival minden ok!

Tatyi!
Igen, a Jánosban voltam szülésfelkészítőn. Egyik korábbi előadáson azt mondták, hogy ha már az utolsó hetekben sűrűn jár vizsgálatokra az ember, akkor egyik alkalommal menjen fel a szülőszobához, kopogjon be és a szülésznők szívesen megmutatják élőben is a helyet.

Kép
Kép
lbernuska

Tatyi!
Igen, a János szülőszobáján voltam. Tök élénk színűek a falak, egyáltalán nincs kórházi feeling-je. Amelyikben én voltam, az olyan bordós színű volt. Voltak benn szekrények, de azok se a kórházi fehérek, hanem normál bútorok. Szülőágy - na, ez kórházi, de fel se tűnik a többi között -, sarokkád, labda, cd-lejátszó, szabályozható fényerősségű állólámpa a hangulatfényhez. Most azon gondolkodom, hogy a kispapának milyen ülőalkalmatosság volt, de erre nem emlékszem... Ez van a nagy szobában, abból nyílik egy kisebb helyiség, ott van wc, meg zuhanyzó. Tök barátságos hely!
A szülésznőm azt mondta, hogy a többi szoba is ilyen, de csak ez az egy volt akkor épp szabad.
Azt javasolta még, hogy a kispapának, ha benn lesz a szülésnél, akkor vigyünk papucsot (kényelmesebb, mint a cipőre ráhúzott nylon), kényelmes pólót (mert ott nem adnak kórház zöld ruhát), na meg kaját. :lol:
Meg hogy a babónak elvileg nem kell vinni semmit, de azért érdemes esetleg egy puha takarót, cérnasapit, kesztyűt, meg cumisüveget vinni. És ha éjszakára nem kéred, hogy benn maradjon veled, de már beindult a tejed és tudsz fejni, akkor a cumisüvegből (persze úgy, hogy ráírod a nevet) beadják neki. [Akik már szültetek ott: tényleg így van???????]

beszteri

Szia Eszter!

Igen így van! :lol:

Ha beindul a tej a szülés után és lefejed oda adják éjszaka, de vigyélbe magaddal valami matrica féleséget, mert a nővérek csak ragasztó csíkot tudnak adni, ami nehezen jön le a cumis üvegről! :?
Erika
hverika

Sziasztok!

Végre egy téma amihez én is tudok hozzászólni... Mert itt vagyok ám mindig csak csendes társként olvasgatok...:-)))

Eszter!

Tényleg úgy van, ha beadod a tejcsit beadják a babónak. Szerintem még szeretik is ezt a nővérek.
Én azon a bordó szobán szültem, a papának van egy szék a szülőággyal szemben oda le tud ülni, vagy ha kádazol a kád szélére...
Az én papimnak nem volt ideje ülni, mert egy óra alatt lezavartuk, sőt a szépen bevasalt hófehér pólót és a házi papucsot sem volt ideje felvenni, úgyhogy mi voltunk a kivételek....
A szülésfelkészítőn lehet kérni, vagy adnak egy listát, hogy mit érdemes bevinni, mamának, papának, babának, és úgy egyébként. Én aszerint pakoltam és semmiben nem szenvedtem hiányt, a papinak sem kellett rohangálni ezért vagy azért.
Csak a kaja volt kevés, de ezt már írtam úgyis tudjátok...:-))
Puszi
Aztán aki szül majd jelentkezzen!

CsAndiról tudtok valamit?

Mamabogár
mamabogár

sziasztok!

Szonce!

Mi is sárgára festettük a falat, illetve 118cmig alulról fehér, onnan felfelé és a plafon is sárga, és a két szin közti határvonalra macis tapétabordűrt szeretnénk még ragasztani. Szerintem nagyon barátságos lett. Mi tudjuk, hogy fiú, de kékre azért nem szerettük volna festeni a szobát, mert nekünk már volt kék a szoba, a kék hideg szin, és nem volt olyan kellemes benne... a sárga viszont meleg szin, és olyan hangulatos:))

Eszter!

De jó, hogy ilyen szép a szülőszoba! Szerintem igenis számít, milyen környezetben kell majd "szenvedned". Legalábbis nekem számít:)

A tegnapi felkészítőn nekünk is elmondták a fontosabb információkat, és elmondták azt is, hogyan lehet bejutni a szülőszobára.

Hát én már annyira várom az egészet:-)
Tegnap voltam nőgyógyinál is, azt mondta, eszméletlenül nagy baba lesz Milán, mindent rendben talált, és már koponyafekvésben van.

Bernuska! Ha tegnap is voltál, akkor hallhattad, hogy a kispapákat illetve a kísérőket jövőhétre várják nagy szeretettel, mert akkor lesz szó a relaxációról, légzéstechnikáról, amihez a partnerünk is jó, ha ott van.

Nektek is hasonló jókat kívánok!
Kati

Kép
tatyi1983

Eszter!

Miért fontos a kesztyű a babának? Hazavitelnél?
(lehet hogy buta kérdés bocsi:-) )

Kép
tatyi1983

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:17-kor.
szonce82

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:17-kor.
szonce82

szonce
az is lehet, hogy a körmöcskéi miatt...ez eszembe sem jutott:)
Nekem nem szúrt még, fogalmam sincs mi lehet. Nem tudod felhívni a dokidat?vagy a védőnőt...

Kép
tatyi1983

Tatyi!

Igen, a körmöcskék miatt. Nem tudom, hogy itt mi a szokás, de a Rókusban nem vágták le a körmét (és nem is ajánlották, hogy mi megtegyük), és Beni pl. elég nagy körmökkel született. Mi ahogy hazaértünk, az volt az első, hogy ezt megtettük, és utána már nem kesztyűztünk.

Szonce!

Nekem se volt még ilyen. Jobb már?

beszteri

Sziasztok Csajok!

Tatyi!
Ott voltam a tegnapi felkészítőn. A videót láttátok a végén??? Két vajúdás-szülés premier plánban! Remélem jövő héten Apa is el tud jönni!

Már néhány órája fáj a hátam, derekam. Azt hiszem (legalábbis remélem) hogy az emésztésem szórakozik.

Szonce!
Nekem még nem volt ilyen, de tuti, hogy a baba nyom valamit! Javult a helyzet? Dokiddal beszéltél?

Kép
Kép
lbernuska

---
szonce82

---
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:18-kor.
szonce82

Szia Ibernuska!

A videót már nem néztük meg, mert mi legalább 1 óra, mire Budapestről hazaérünk, úgyhogy eljöttünk, mikor elindították. Jövőhéten is valószinű hogy megyünk, Kispapa szerint nagyon is érdemes lenne, természetesen ő is szeretne jönni, és szerencsére meg tudja oldani a munkahelyén is! Olyan jó, hogy őt is ennyire érdeklik a dolgok!:-)

Eszter!
A felkészítőn azt mondták, hogy itt a Jánosban sem vágják le az újszülöttek körmét, mert a köröm és az ujjbegyük között van egy hártyácska, amit nem szabad felsérteni. Azt mondták, egy hét otthonlét után érdemes körmöt vágni először...de mondjuk annyi ideig kesztyűben... hát nem tudom!

Szonce jobban vagy már???

Puszi mindenkinek!
Kati

Kép
tatyi1983

Szonce!
Szerintem ha valami kétséged van, hívd fel nyugottan a dokid!!! Sokkal jobb, ha megnyugtat, mintha aggódsz jövő hétig! Remélem azért már javult a helyzet!

Tatyi!
Jövő heti szülésfelkészítőt én is mondtam Apának, jönne is (amin ott volt, az nagyon tetszett neki), csak kérdés, hogy melóból el bír-e szabadulni? Héten kezdett új helyen és ilyenkor nem veszik túl jó néven, ha máris lóg az ember... No majd meglátjuk!

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska!

Nem biztos, hogy tudunk menni kedden, mert édesapám születésnapját ünnepeljük...49. :-)
De még előfordulhat!
Ha nem tudunk menni, majd kikérdezlek:)
puszika

Kép
tatyi1983

Tatyi!
Ok, majd jegyzetelek rendesen! :-D

Kép
Kép
lbernuska

sziasztok!
Dr. Varga Antalnál volt valaki már? vélemény róla?
köszönöm szépen előre s
najke

Kevdes najke!

Én Varga doktor urat nem ismerem, sajna nem tudok róla semmit! :(
Kati

Kép
tatyi1983

----
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonce82 2010.12.06 14:19-kor.
szonce82

Szonce!
Ne beszélj ilyen hülyeségeket, hogy már most rossz anya vagy!!! :evil: Szerintem nagyon sok minden befolyásolja, hogy mikor kezded el érezni a babát és sok olyan tényező van, ami miatt később, mint az átlag: testalkat, méhlepény elhelyezkedése, a baba fekvése... stb. Ne izgulj, fogod érezni őt! Sőt a vége felé túlzottan is!!! :-D Legjobban fekvés, vagy ülés közben lehet felfedezni a mocorgást.

Örülök, hogy jobban vagy!!!

Najke!
Varga dokit én sem ismerem...

Kép
Kép
lbernuska

szonce tényleg ne butáskodj!
nade te szoktál parázni jól emlékszem??:)
Biztosan semmi baj a babucival, és majd megérzed! az meg hogy jó anya vagy-e...ilyenről nem is vitáznék senkivel...persze hogy az vagy...
szerintem az rossz anya, aki nem is akarja a babáját...de ez egy más téma!
Holnap írj mindenképp!

Pusz!

Kép
tatyi1983

Sziasztok!

2008.október.20-ra vagyok kiírva, a Jánosban, Dr. Kaszás Tibornál szülök majd. Második gyerekem lesz, van egy 3 és fél éves lányom, ő is itt született, dokim is ua. volt.
Ja, kisfiú lesz a tesó, Szabolcsot várunk.

Mindezektől fügegtlenül néha úgy érzem, kevesebbet tudok az első szülő lányoknál, annál is inkább, mert a kórházban sok mindnen megváltozott. Hála Istennek sok minden pozitív, pl. egyágyas szülőszoba. Most sajnos nincs lehetőségem a lányom miatt szülésfelkészítőre járni, de vele jártam, és nagyon szerettem. Megérte, sokmindnent onnan tudtam a baba körüli teendők sokaságából, úgyhogy aki csak teheti, járjon!!!!!
Kérdeznék is, ha lehet, látom a szülés téma mostanában volt! Mi a kórházba érkezési teendő? Most is a felső kapu van nyitva éjjel-nappal? Csengetsz, és mész fel a másodikra, ott ügyeletes megvizsgál és látva a helyzetet értesíti a dokinkat? Kb. így volt régebben, gondolom most sem más, csak 1 emelettel feljebb kell menni, nem :roll: ?

Egyébként én nagyon jó emlékekkel bírok a bent töltött 4 napról, még a közös zuhany/Wc-t sem tartottam annyira rettentőnek. Ok, jobbat is el tudok képzelni a lebegő pisilésnél, de valljuk be őszintén, ez nem a szülő nőkre nézve szégyen????? Miért kell gusztustalankodni? Otthon is így szokták???? Nem tud mindneki után takarító brigád állni a Wc előtt, nem??? :roll:
Ennyit erről, remélem néhány napig még társalgunk, utána egészen friss élményekkel és tapasztalatokkal tudlak titeket ellátni :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi
Kép
handrea75

Szia Handrea75!

Üdvözöllek körünkben:))
Nagyjából azok a tudnivalók, amiket felsoroltál, igen a 2. emeleti szülőszobán kell jelentkezni, kikérdeznek, megvizsgálnak, stb. De majd még megnézem a jegyzetemet, mit hagytam ki, de nagy vonalakban ez nem nagyon változott...:)

Örülök hogy pozitív élményekről számolsz be te is, itt nem sokan mondtak a kórházról negatívumot, én is remélem, hogy nem lesz rossz élményben részem, mert ebből a szempontból nagyon tudok ám félni:)
Nekem még csak az első baba, úgyhogy én nagy örömmel fogom várni a beszámolódat az újabb szülésedről...:))
Vigyázz magatokra!
Kati

Kép
tatyi1983

Sziasztok,

en uj lennek a Janosban. Sok jot hallottam a szuleszetrol, es innen szeretnek orvost valasztani. Fontos lenne, hogz lehessen maganrendelesre jarni, es hogy az a Moszkva ter kornyeken legyen. Tudtok esetleg ilyet ajalani? Es emailben az elerhetoseget elkuldeni? Nagyon halas lennek erte.

Elore is koszi!
agicka

Szia Andi!

Júliusban szültem, én is a Kaszás Dokinknál.
Nagyjából u.a mint amit leírtál, a szülőszobák újak tavaly csinálták őket asszem, és szépek modernek.
A wc olyan amilyen, nem luxus szintű az biztos, de talán nem is kell, az igaz, h lehetne szebb jobb, dehát ez van....
Nekem csak a kajával volt gondom, ugyanis nagyon kevés volt, és az elején nem volt nálam pótlás....
Írj ha van még kérdés, szívesen írok...

Mamabogár
mamabogár

Ágicka!

Elküldtem az orvosom nevét stb., a prividre!

Üdv.

Mamabogár
mamabogár

Sziasztok!
Nagyon pörög a topic itt:) Remélem csatlakozhatom hozzátok hamarosan. A János Kórházban fogok szülni, ha minden igaz. Még csak a 6. hétben járok, de vannak komplikációk, ezért is választottam a Jánost, hallottam, hogy ott nagyon jó kezekben van az ember, ha gond van.
Egyébként nem ismerem egyáltalán... Koraszülött osztály van a kórházban?

Ha esetleg tudnátok segíteni, ismeritek Molnár László doktorurat? (Priviben is szivesen venném esetleg.)

A (szülésznő) tarifákat el tudnátok nekem is küldeni priviben.

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
vanni

Köszi a kedves fogadtatást!
Mamabogár! Gratulálok a babádhoz! Hogy alakult a szülésed, ha megkérdezhetem? Olyan fura ez, azt hittem, hogy másodszor vagy többedszer az ember már nem lepődik meg semmin, mindenben van tapasztalata és tudja, mikor induljon el a kh-ba, mit fog érezni, ott mi lesz stb...Én pedig úgy érzem, semmiről nincs gőzöm sem, várom a fájásaimat, amit már elfelejtettem, milyen és hetek óta jósolgatok ezerrel, de nem akarok sietni, mellékelt ábra is bizonyítja - jól teszem, egyben vagyok még mindig... :cry:
Szóval ne higgye senki, hogy ezt meg lehet tanulni... :roll: Túl jól vagyunk berendezve és mindent elfelejtünk... :roll: :lol:

Szülésznőt választottatok? Én már ezen is annyit filóztam, s végül a család mellett maradtam, nem fogadok, ott a doki, aki elsőre is tök rendi volt, jó sokáig volt velem, gondolom, most is így lesz. Ha pedig annyira gyorsan jönne a fiam, a szülésznő sem ér be időben, akárcsak az orvos. Ez is benne van a pakliban...
Szóval nem választok, állítólag majd' mindenki nagyon jó és tapasztalt! Ha nemis kedves, arra ott lesz anyukám - szegény!!!!

Andi
Kép
handrea75

Sziasztok!

Tapasztalt anyukák!
Azt szeretném kérdezni, ti mikor pakoltátok össze a kórházi motyótokat? A család itthon már két hete mondja, dehát még csak a 32. hétben vagyok... Egyátalán hanyadik héttől kell már komolyan a szülésre számítani normál esetben? Eddig számomra egy vesegyulladást leszámítva teljesen komplikációmentes volt a terhességem, de a nőgyógyim minden alkalommal azzal fogadott, hogy 2 héttel nagyobb méreteiben a baba...lehet hogy elszámolta a kiírt dátumot?...
Arról meg ne is beszéljünk, hogy rám jött ez a fészekrakó-láz, állandóan pakolászok, rendezgetném a babaszobát, pedig már készen van... Borzasztó:))

Vanni:
Én nem ismerem Molnár doktor urat, de biztos lesz vki, aki tud segíteni:)

Mamabogár!
Milyen rég láttalak:)) Hogy vagytok?

Puszi mindenkinek!

Kép
tatyi1983

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?