Új privát üzeneted érkezett!

Mzsperx!
igen valami ilyesmire gondoltam én is, itt is körülnézek, meg vasárnap megyünk a Kenguruba Dunakeszire mi is :lol:

Kisebbik (Középső) lánykádnak boldog szülinapot kívánunk!

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Betty!

Mi 2 éve október 14-én 25 fokban hoztuk haza Bercit! Egyébként ilyen időben mint a mostani, szerintem is jó az öltözék! Én a múlt héten beraktam hazahozósnak egy napozót, most meg azon agyalok, melyik a legkisebb overallunk!

Pandácska!

A lányod még mindig gyönyörű és egyre nőcisebb!

mzsperx!

Boldog szülinapot a 4 évesnek!

Csajok, az én gyerekem tojik a kettős fronthatásra, nem beszélve a teliholdról! Szóval még mindig egyben vagyunk, sőt a legkisebb jele sincs a szülésnek! Igaz, előjelek egyik szülésemnél se voltak...
Du. megyek dokihoz, hátha mond valamit! Mindenestre innentől kezdve kifejezetten a frontmentes napokra hajtok! Legalább nem lesz tömeg a szülőszobán!

Márti
borossné becz márta

Mzsperx! Boldogot a szülinaposnak! :-D

Minden náthásnak gyors jobbulást!

Beneildi, én emlékszem, hogy a húgom, mikor már vándorlós volt és nem rácsos ágyban aludt, reggelente mindig fogta magát, és hálózsákban, mint egy kis pingvin, átbattyogott a szülőkhöz :D Nem hiszem, hogy ne tudna Lillu is megtanulni járni benne :wink: Ami még jó lehet, egy kezeslábas fazonú pizsi, valami vastag anyagból, de ilyet szerintem ügyes rokonnal kell varratni. Én emlékszem, hogy egyszer csináltattam ilyet magamnak anyuval flanelból, mondjuk akkor már középiskolás voltam, de fáztam éjjel.

Mi most úgy altatjuk Samut, hogy egy hosszúujjú body és egy ujjatlan hálózsák van rajta. Nem tudom, mi lesz, ha rendesen beindul a fűtés, mert akkor 25 fok lesz a panelban, viszont az erkély felől jön egy kis huzat. Röhej, hogy fizetjük az iszonyat sok pénzt a távfűtésre, és közben hűteni kell a lakást, ha nem akarunk megfőni! :evil: :evil: :evil:

Most 22-23 fok van, bár valahogy elég hidegnek érzem, tegnap egy rövidujjú body, vékony (póló anyag) hosszúujjú felső, egy kantáros hosszúnadrág (nem bélelt, de azért nem a legvékonyabb) és egy gumitalpú zokni volt rajta, ma majdnem ugyan ilyen, csak hosszúujjú body felső nélkül. Szerintem egy kicsit melegebben kell öltöztetni azokat a babákat, akik nem pörögnek egész nap, mint a búgócsiga, hanem még csak fekszenek és max kalimpálnak. Tavaly, mikor született Samu, mi hosszúujjú bodyt, hosszúujjú rugit adtunk rá, és amíg nem rúgkapált, addig egy polár 'lábzsákot', anyu varrta, ezt:
Kép
Na jó, itt ujjatlan rugi van rajta...

Betty, én télen öltöztettem be ennyire Samut sétáláskor, de még simán lehet ennyire hideg októberben is. Mondjuk nektek nem érdemes beszerezni egy átmenetibb overált, mert hipp-hopp zimankó lesz... Esetleg a takaró majd elmaradhat, meglátjátok. Ha szél lesz, akkor biztos kell, ha nem orkános az overál.

Szalamandra, tedd a hőmérőt a hóna alá szopizáskor, és tartsd a karját, de szerintem nem fog nagyon tiltakozni, mással lesz elfoglalva, én mindenesetre igy mértem Samunak, és igy bent lehetett tartani tovább.

Dytke, sose baj a babafotó! :wink: Főleg, ha ilyen édes mosoly van rajta! :-D
danann

Sziasztok!

De rég voltam itt! Amióta elkezdődött az ovi nincs sok időm netezni. Mi lesz, ha megszületik a harmadik? :shock: :lol:
Voltunk genetikai uh-n és minden rendben és KISLÁNY! :lol: :lol: :lol:
Három a kislány... Csenge lesz a neve.
Drukkolok aki már a finisben jár! Márti! Azt hittem, hogy mire újra jövök már örömködhetek. (mert bele-bele olvasgatok néha, csak írni nincs sok időm) Drukkolok! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

hát lányok, akkor én nagyon bebugyolálom Rózát! Éjjel rövidujjú body plusz vékonyabb plüssrugi, hálózsák (nem vékony, inkább közepes), és még plédet is tettem rá. De én is fáztam a nyári paplan alatt, rá kellett tennem egy plédet. Nappal meg body plusz plüss felsőben meg nadrágocskában van, ha alszik, be is takarom pléddel. Ő még tényleg maximum csak kepeszt a kezével-lábával, ezért gondoltam hogy jobban bebugyolálom. Írjatok nyugodtan ha ez nagyon soknak tűnik... (családi házban lakunk, 21 fok van, de én most póló plusz vékony pulcsiban is fázom).

danann: megpróbálok így hőmérőzni, köszi! A lábzsák helyes, biztos prakatikus volt!

mtunde, megírnád majd, mit mondtak Villő szorcsögésére? Róza is folyton szörcsögős...

Kép
Kép
szalamandra

Mzsperx
Nagyon boldog születésnapot kívánok a kislányodnak!
Kép

Szalamandra
Mi már ezt Februárban, Márciusban végig csináltuk, most mégis annyira bizonytalan vagyok. Én is fázok pulcsiban is, de én amúgy is fázós vagyok. Egyébként én is úgy öltöztettem kristófot, ahogy te most leírod, és bizony gyakran megizadt, úgyhogy visszább vettem. Fűtést még nem akarok, valaki közületek bekapcsolta a fűtést?

Edina
Három puncis, nem semmi. :wink: Gratulálok, és kívánom, hogy nagyon szép legyen a további terhességed is.

Kép
Kép
susytunder

Szerintem Róza nappali culája tök rendben van, pléd is ok, Lilla is megkapja szunyához, csak le is rúgja. :lol:

Éjszakára is jó, ha nincs melege. Nekem Lillut plüssös rugikban verte a víz, de ez genetika, az apja is ilyen :lol:

Nálunk a mikorklíma ugyanez, csak 20 fok és én is fázom ugyanabban a ruhában, mint Te, Szalamandra
:lol: :lol: :lol:

Edina, gratula a harmadik kislányhoz :lol: amikor beléptem láttam a neved, pont hiányolni akartalak ennek kapcsán, milyen rég jártál felénk. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mi még nem fűtünk... de estére egy próba kör szerintem be lesz tervezve, ha húsz fok alá megy a hő itt bent... :D

KépKép

KépKép
beneildi

Mi már fűtünk sajnos... Nem sokat, de ma már kétszer 10 percet ment. Szellőztetés után muszáj volt, mert lehűlt 19 fokra, az azért hideg :D

szalamandra: bocsánat, ha írtad, de miért hőmérőzöd Rózát, beteg?

Edina: gratulálok a lányokhoz ;)
Vendég

köszi aköszöntéseket!

márti, overáll? :) azért nem kell túlzásokba esni!
a te gyereked egy rejtőzködő típus. amilyen idők most voltak, ő meg tojik rá :)

hálózsákban járás: enyimeknek is ment. :)

edina, welcome a háromlányosok táborában :)

öltöztetésről nem tudok nyilatkozni, én klimaxolok jelenleg! melegem van, na.
általánosságban olyan 22 fok körül szvsz elég egy body + plüssrugi napközbenre, alváshoz plusz hálózsák. és akkor jönnek az egyéni különbségek: fázós-e a bébi.

úgy látom, jól le vagyunk szigetelve, 22 fok felett van még itten az idő bent. vicc, szombaton még légkondiztam...

KépKép Kép
mzsperx

Susy,
Lehet Kristóf nem akar börzére menni :lol: :lol:

Edina,
Hű, gratulálok :lol: és egy kicsit irigykedek is, mert elfogadnék még 2 kislányt :wink:

Márti,
Most már jó lenne, ha nem jelentkeznél :lol: Nagyon kíváncsi vagyok :oops:

Mi is fűtünk egy kicsit, mert szellőztetés után hideg van, meg fürdéshez is.
Vendég

Mzs!

Boldog születésnapot Noéminek! :):)

Kép

(Már napok óta gondoltam rá, hogy nálatok ma lesz a nagy nap...)

KépKép
KépKépKép
beszti

Hát lányok tököt sütötem, és a konyhába olyan jó meleg van, hogy nem akarózott kijönni.
Tegnap még nálunk is 22 fok volt bent, most már épp csak 20. Apa nemrég hívott is, hogy kapcsoljam be a fűtést, de még előbb kiszellőztetek.

Pandácska
Látom nagyon lányos vagy. Látszik is Dórin, olyan már most mint egy igazi királylány! :)
Lehet igazad van, de ha ilyen idő lesz szombaton akkor nem visszük Kristófot, hanem a nagyszülőkhöz visszük.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

De jó nálunk is a szigetelés. a szellőztetések ellenére még 22 fok van!

Voltunk a fülészeten. Benének még mindig savós a füle, még 3 hetet várunk,és utána már nagyon szúrni akar a doktornő. Most én itt vacillálok, mert hallottam egy csomó pozitív tapasztalatot is fülszúrás ügyében és sok ellenvéleményt is. Nem nagyon tudom, hogy mit is csináljak. Holnap felhívom a homeos dokinőt is. Sokáig kisérletezgetni sem szeretnék, mert azért mégiscsak rossz emiatt Bene hallása már 1,5 éve.
Villő szörcsögésére egyelőre azt mondta, hogy rövid a lágyszájpadja, és az okozhatja, hogy olyan nagy a garatja, és folyamatosan szörcsög, és később orrhangot is okozhat ez a beszédében. De ha lehet, akkor nem nyúlnak hozzá, ez genetikai, és jobb, ha minden marad a helyén. Most egy kicsit taknyos is volt, és ezért többet nem látott, majd ha kitisztul az orra is.

mtunde

Attól én se félek, hogy Lillu nem tud menni a hálózsákban, mert tud, csak én kapok tőle frászt, ő meg ideges lesz tőle, hogy sokat esik :lol:

Tünde, fülszúrás témában nincs tapasztalatunk, hála Istennek, de biztos jön majd más is és segít :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

edina gratulálok a kislányodhoz, eztán te is csicsóné leszel :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Tünde
Én anno nagyon fülfájós voltam, nekem többször felszúrták a fülem. Nagyon eltérőek a vélemények ezügyben. Van aki azt mondja nem jó, mert minden szúrásnál romlik a hallás is. A felszúrás tulajdonképpen egy kis metszés, amit általában szikével ejtenek, ezáltal kifolyik a genny, vagy, amitől épp a fülfájás van. Ilyenkor felgyorsul a gyógyulás folyamata. Azt, hogy akinek egyszer szúrtak, többször is fognak, azért mondják, mert van akinek gyorsabban hegesedik, mint gyógyul, és nem ürül teljesen a genny. Én nemrég voltam fülészeten, és azt mondták, hogy ha a hallásom miatt kell majd meghalnom, akkor 120 évig fogok élni, és a hegesedés is alig látszik, ennek ellenére nem tudom mit tennék, ha nekünk idekerülne a sor, félek is, hogy Kristóf örökli a hajlamot.
Bennem nagyon elevenen él, ahogy lefogtak, nem épp egy kellemes dolog. Nekem még régen érzéstelenítővel átitatott vattát dugtak a fülembe, azzal érzéstelenítettek, most már nem tudom hogy van. Előtte elég hosszan mikroszkóppal vizsgáltak.
Még egy dolog. Ha a genny nem ürül, antibiotikumos kezelés során akkor szoktak szúrni, mert nagyon sok szövődménye van, többek között az agyhártyagyulladás.

Kép
Kép
susytunder

Márti

Hogy vagytok? Egyben vagy még?
Én ma voltam másodjára CTG-n a máv-ban.
Elvileg e hónapban nekem is meg kell hogy érkezzen a kiscsaj.

pandácska

Miért nem választanád a különszobát így utólag?
Nyugisabb és akkor látogatnak amikor akarnak, nem?
A három ágyasban az nem szimpi nekem hogy elvileg csak folyosós látogatás van és az apuka sem lehet ott amikor akar.
Igaz ott lehet veled a baba, de kitudja milyen lesz a többi kismama. Viszont szeretem a társaságot és 3-5nap nem a világ. Ezért nem tudom hogy érdemes-e.

Nagyon aranyos a kislányod!
Nekem is lányom lesz. :)

Ha valakinek lenne hozzá fűzni valója, hogy milyen a máv szülészete, pl.: érdemes-e különszobát kérni? akkor várom a véleményeket.

köszönöm.

38hetes pocis: Erika
kingeri

Mzsperx - Happy Birthday a 4 évesnek!!!!

Márti - Remélem azért nem vársz meg! :lol: Nem mintha nem találkoznék veldtek szívesen odabent!
Most azon gondolkosom, hogy nem is rakom be a hazahozós ruhát, hanem majd apa behozza az időjárársnak megfeleőt. Persze szigorú útmutatással mit hol talál és pontosan melyikre gondolok! :wink:

Danann - Az overál nem orkános, de a mózes igen és be lehet zippzárazni a tetejét (Graco). Majd meglátjuk milyen idő lesz! Volt már 25 is, ahogy Márti írta, de volt, hogy havazott. :wink:

Edina - Gratula a 3. csajszihoz!

Fűtés: Jelentem nálunk fűtés nélkül 19,5 van a belvárosi bérházban. Szombati kánikulában 24 volt. Még nem fázom, de a számítógép termel egy kis meleget. Az esti tv-éshez szerintem felveszem a pulcsit. Télen 23 körül szokott lenni, azt gondoltam, hogy a babyre rövid ujjú bodyval adok hosszú ujjú rugit vagy hosszú ujjúval ujjatlan rugit. :roll: Szerintetek elég lesz?

Tünde - Ez a fülszúrás nme hagzik túl jól. :roll:

Köszi mindenkinek a masszírozós tippeket, mindjárt megnézem az lll lapját!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Kingeri
Én úgy tudom, hogy nem lehet különszobába menni a MÁV- ba, pontosabban nincs külön szoba a helyhiány miatt. :roll:

Kép
Kép
susytunder

susytunder

Már nincs?

Mondjuk nem kérdeztem utána, csak a honlapon láttam, olvastam.
http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Köszi az infót. Akkor nincs is min tűnődnöm. :)

Erika
kingeri

Susy,
Lányos vagyok, de azért, mert a családban rengeteg lány vagy, így megszoktam :D Persze egy kisfiúnak is legalább annyira örülnék :lol: Itt már nőuralom van, és egymás agyára megyünk :D

Kingeri,
Nekem nem jöhetett be a párom látogatni csak egyszer 10 percre, mert akkor influjárvány volt. Egész nap ott feküdt az ágyamon Dóri, és csak néztem, néztem, nem hittem el, hogy igaz amit látok :D Nem igazán hiányzott egy látogató se, de ez én vagyok, megértem, ha valakinek igen. A szobatársak nagyon kedvesek voltak, persze tudom, hogy ez szerencse kérdése is.

Tünde,
Fülszúrásról nem sokat tudok, de drukkolok, hogy meggyógyuljatok!
Vendég

Kingeri,
Ez a szoba azóta nincs, amióta átköltözött a szülészet, pontosabban amióta felújították. A honlapot meg nem frissítik :?
Vendég

Bettyna!
Az én megítélésem szerint elég :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

[quote="beszti"]M írta:besztizs!

Boldog születésnapot Noéminek! :):)

Kép

(Már napok óta gondoltam rá, hogy nálatok ma lesz a nagy nap...)

nektek is :) emlékszem, orsoly mondta anno a telefonban, hogy te is bent vagy a kh-ban, és kérdeztem a csecsemősöket, hogy van itt valahol egy hanna nevű gyerek, anyukát nem tudom, hogy hívják, még nem is láttam, de keresem őket :D nagyon néztek, hülyének... :)

KépKép Kép
mzsperx

Köszönöm pandácska!
kingeri

Kincsesi - én infralámpával szoktam melegíteni a mellemet. Nekem ez a legkevésbé macerás és leggyorsabb

mzsperx- Isten éltesse a kis 4évest :)

Edina - örülök, minden rendben. a Csenge nagyon szép név. Vigyázz magatokra

Susy - mi már fűtünk, de csak Ambi szobájában, hogy fürdésnél ne legyen hideg. 22-23 fokot tartjuk így nála.

Tünde - remélem megússzátok a fülszúrást, de ha arra kerül a sor, akkor gondolj arra, hogy neki ez a legjobb, nem szenved tovább a fülfájás miatt.

Kingeri - az összevonások óta nincs különszobam mert kevés a hely. Egyébként, ha éppen nincs teltház és nem szimpik a szobatársak, kérhetsz másik szobát.

Betty - csütörtökön megmutatom a masszírozást. Nekem egy csecsemős megmutatta bent, akit megkértem, hogy segítsen. Vagyis az osztályos nővér kérte meg, hogy segítsen, mikor el voltam keseredve a hülye csecsemős miatt.
Ne hozd el, köszi nem kell. az egyik pléddel már megoldottam, de valszeg a hasfájása miatt nyugtalan. Ma egész nap nem aludt, csak egy órát most 5-től 6-ig
Én azt csináltam, hogy kikészítettem Ambinak két garnitúra hazamenős ruhát, egyet meleg időre, egyet hidegre, és apa behozta mindkettőt, hogy akkor döntsem el, mibe megyünk haza :)

Ma voltunk csípőszűrésen. Mennünk kell uh-ra is, utána majd vissza ide. Mindenkit elküldenek? Nem tudjátok. Annyira nem izgulok, mert annyit mondott a dokibácsi, hogy tornáztassuk a lábát naponta kétszer 4-4 percig, mert kicsit le vannak tapadva az izmai. Ez a torna nagyon tetszik neki, mert segít a pukiknak kijönni . A dokibácsinak is nyomott egyet :)

dytke

Iroko- örülök, hogy jó volt a próbanap. Megvannak a pókok :)
Amúgy én mikor állást kerestem, akkor volt, hogy 5 körös interjún voltam. De annyira belejöttem már, hogy angolul is meg tudtam indokolni azt is, hogy miért születtem meg :)

dytke

Dytke,
Nekünk meg csak uh volt, de ott egy nagyon rossz dokit fogtunk ki, és volt egy pár borzalmas napunk miatta :(
Vendég

nemtom, ki keresett hálózsákot (bocsi, rövid az eszem), ezt most találtam: http://ruhafalva.hu/index.php?option=co ... &Itemid=65
(én csak ruhát rendeltem innen, ajánlom őket)

KépKép Kép
mzsperx

dytke
Hát remélem nem lesznek sokan és bent lehet velünk a párom amikor szeretne.
Meg hát biztosan lesz néhány látogatom és nem szeretnék állandóan a folyóson lenni. Főleg hogy Monát szeretnék majd látni :)
Te is ott szültél?
A barátnőm is 1hónapja szült ott.
kingeri

bettyna, azt javaslom, hogy készíts ki több csomag hazajövőst, ne bízd apára a válogatást! elképesztő, amit a férfiak képesek gyerekruha ügyben művelni!!! csak mondd meg neki, hogy az 1-2-3-as számút hozza-e :D

milyen jó, hogy november végén sok variáció nem lesz :)

KépKép Kép
mzsperx

kingeri - igen, ott szültem, de én a 6 napból hármat a gyerekosztályon, 3at a terhespatológián töltöttem. Én nem is vágytam látogatókra nagyon. Nem is értem rá, mert folyton mentem szoptatni, enni nem volt időm. A férjem jött naponta kétszer, amikor láthatta ő is a picit (intenzíven volt, ott kétszer van látogatás), meg egyszer bejött barátnőm. Ja és Bettyék voltak hárman tornáról, de őket is gyorsan le kellett "ráznom", mert éppen jöttem szoptatásról és még nem ebédeltem, és utána mentem vissz a akövetkező szopira.

Pandácska - ezek szerint mindenhol más a gyakorlat. Minket az intenzíves gyerekorvos rendelt vissza csípőszűrésre a máv rendelőbe.

Öltöztetés - én Ambira rövid body-t és hosszúujjú rugit (vagy fordítva) adok. Alváshoz ugyanez, csak rugi helyett hálózsák. Nem vastag. És egy vékony takaró. (1 réteg vatelin). A szobájában 22-23 fok van. Alváshoz amúgy sem jó a meleg és ha be van takarva (feltéve, hogy nem rúgja le magáról) szerintem nem kell túlöltöztetni, mert az sem jó. De ez az én véleményem.

dytke

Sziasztok!

Hát ne gondoljátok, hogy a héten szülök! Doki bácsim szerint, ha a méhszájból indulunk ki, akkor még jövő kedden is megyek hozzá rendelésre, mondjuk hozzátette, hogy ez azért sok mindenen múlik! Mondjuk a kisasszony feje még mindig nagyon magasan van,úgyhogy nem sok az esély rá a doki szerint, hogy mondjuk 2 nap múlva megszületik! Jó viszont, hogy lassult a súlygyarapodása, most 3500g körüli, a BPD 95mm!

Kingeri!

Nekünk nevet ás tel.számot kéne egyeztetnünk, nagyon egyidős terhesek vagyunk! Te mikorra is várod? És ki a dokid? Biztos kérdeztem már, de szita az agyam! :oops:
Apuka délutánonként 16.30-tól 17.00-ig lehet a szobában, aminek a látogatófolyósó felé üvegajtaja van függönnyel, úgyhogy a látogatóid is láthatják a babát, miközben Te kint vagy velük, de ha érdekel a véleményem, ne fogadj túl sok látogatót, mert tuti el leszel foglalva a babáddal és nem tudod kiszámolni, mikor szopik, mennyi ideig,mennyit kell a kezedben tartani stb. Persze úgy csináld, ahogy Neked a legjobb!

Tünde!

Reméljük nem kell felszúrni Bene fülét! Fülmelegitő sapit próbáltál már? Az én kisfiam 5 évesen, oviba kerüléskor lett fülfájós és volt már, hogy a meleg sapi hatására szápen magától kifolyt a genny!

Edina!

Gratulálok a család 3. kislányához! A Csenge nagyon szép név! Nekem meg van 3 fiam, egyeztethetnénk! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti

Priviben írtunk már egy másnak.
Úgy volt hogy október 15., de idő közben úgy gondolta a doki hogy két héttel idősebb. Méretek alapján.

Az én számításaim alapján is szept. 30.
Úgy érzem nem sok van már hátra. :)
Fáj mindenem oda lenn, ő is feszeng már nagyon. Pár hónapja be is fészkelte magát a kilövőállásba :)
Teljesen lent a feje.

Barabás Gábor az orvosom, ő nem régen került a máv-ba.
A tiéd?
Te viszont már túl vagy a határ időn, nem?
kingeri

Dytke
Biztosan picit kötöttebb Ambi izma, ezért mondta, hogy tornáztatni kell. Ha meg szereti is, akkor meg pláne. Nekünk negatív volt minden, mégis azt mondták, hogy menjünk vissza kontrollra.

Márti
Utolsó este én is így jöttem el a dokitól, hogy még van idő, a napokban nemszülünk. Aztán este elfolyt a magzatvíz. :)

Elmentünk ma vásárolni, és nagyon nem tetszett Kristófnak a felöltözés. Egyfolytában feszengett és sírt. Ti az autóban leveszitek a sapit meg a kabátot?

Mtünde
A meleg sapiról jutott eszembe,amit Márti írt, hogy nekem nagymamám mindíg sót melegített a fülemre. Azt beletette egy zacskóba, betekerte egy kis törölközőbe, és emlékszem nagyon jó érzés volt. Esetleg kipróbálhatod.

Kép
Kép
susytunder

Susy!

A próféta szóljon belőled! Bár nekem magától még soha nem folyt el a magzatviz (bocsi, ezen a billentyűzeten nincs hosszú i), de lehet majd most, mert ez a kis fruska már most mindent másképp csinál mint a fiúk tették!

Kingeri!

Nem, nekem szept. 25. lenne a napom, majd meglátjuk, mi lesz belőle! Privire emlákszem, csak most nincs előttem!

Betty!

Azért az durva lenne, ha megvárnálak! A dokim max. 8 napot enged túlhordani, utána meginditja!Az pedig október 3. Szóval túl sokáig már nem bújkálhat a picike, de inditást nagyon nem szeretnék!

Márti
borossné becz márta

Márti

Akkor még az is lehet hogy egyszerre leszünk a kórházban :)
kingeri

Már megint le vagyok maradva, de a hétvégén vendégeink voltak+esküvőn is voltunk!

Akkor sorrendben:

Ugabesz - mi levetettük az őssejtet, a Kriónál.

Susy - gratula a 2. fogacskához. Én a tüneteid alapján egyértelműen a fogzásra gondolok, van olyan ismerősöm akiknél szintén ez volt (hasmenés, láz, popópirosodás...és társai), de van aki könnyebben megússza. Remélem már jól vagytok és elmúlt a láz! Ma nálunk nagy meglepi volt, Zolónak is kibújt az első foga, úgy látszik, mint Kristófnak a képen az első, szinte észrevétlenül bújt ki, csak nyálzás és ökölrágás volt, bár ha jól belegondolok volt egy hőemelkedés is, de azt az oltásnak tulajdonítottam. Most már azért jobban figyelek! Pedig említettem a dokinak a tüneteket, de azt mondta kizárt, hogy a foga jönne és még is! Autósülés: nálunk még nem lenne aktuális elvileg egyenlőre, de már nézelődök, mert Zolcsinak már szinte kilóg a lába, lehet ez is korábban kell majd, mint másoknak. Szóval én Römerrel szemezek, tudtommal az egyik legbiztonságosabb, de tetszik a Maxi Cosi is, viszont mi Isofix pártiak vagyunk, mivel több évig használjuk majd és fontos nagyon, hogy biztonságos legyen, ezért tetettünk az autóba Isofix rögzítési pontokat, bár tudom, így nagyon drága lesz a vásárlás, van mire gyűjtögetni.

Szalamandra - mi az oltások után mindig lázasodunk, illetve hőemelkedés van, így már alapból kúpot kap lefekvés előtt. Egyébként nem nyűgös tőle, legfeljebb aluszékony. Egyébként Zoló is jól tűri a szurit, hamar megnyugszik. Ma szegénykémnek vérvétel volt, azt nagyon rossz volt, ő sírt, én pedig könnyeztem, nem kívánom senkinek! Olyan picike még ehhez!

Vizsgák, diploma - jelenleg én is a doktorimat írom/írnám, de most halasztottam Zolcsi miatt. Le a kalappal, aki baba mellett még tanulni is tud, én vizsgák előtt szinte egész nap tanultam, nagyon izgulós voltam és maximalista, most nem férne bele.

Babásképek - MINDEN BABA TÜNDÉRI!!!!!!!!!!

Iricc - gratulálok a kisfiúhoz!

Edina - nektek pedig a kislányhoz!

Dytke - mi mikor csípőszűrésen voltunk UH is volt és vizsgálat is, nekünk kötött volt a csípő és UH eltérés volt az egyik csípőjén, így csípőterpeszt kaptunk 6 hétre, aztán az UH jó lett, de a kötöttség még maradt, így jött további 4 hét terpesz hordás. Még jelenleg is néha kötöttnek érzem, de tornáztatom.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ez kimaradt:

Öltözés: én nagyon fázós vagyok, szóval most aggódom is, hogy mennyi a szükséges ruhamennyiség, jelenleg 20-22 fok van a szobájában és egy rövid ujjú bodyban és hosszú ujjú rugiban alszik egy vastagabb takaró alatt, de gondolkodom, hogy adjak-e még mellé egy közepesen vastag hálózsákot. Szerintetek?

A fogzásunkkal kapcsolatban egy kérdés: van valami szer amivel esetleg enyhíthetem a fájdalmát ha nyűgösebb lesz, attól tartok csak ezt az első fogacskát úsztuk meg nyűgösség nélkül. Rágóka van, de azt még nem igazán tudja megtartani, még ha meg is fogja. Azért ő még csak most volt 3 hónapos.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mtunde!
Szerintem még mielőtt felszúrásra kerülne a sor vigyétek el a másik dokinőhöz.

Dr. Gelléri Julianna
XIV., Paskál köz 8.
363-6629, 20/983-6284

Orr-fül gégész és a kismama újságba is szokott írni. Ott nyilatkozta egyszer, hogy amióta homeoptiás bogyóval gyógyít, azóta nagyon kevés gyereknek szúrta fel a fülét. (őt személyesen nem ismerem)

Szentpyr
Csecsemőknél nem tudom hogyan kell alkalmazni a homeopátiás bogyót. Mit mondtak a gyógyszertárban? Mit, mennyit és hányszor adjatok Ábelnek?Én most megyek bele a náthába, Laurától elkaptam. Esélyünk nincs, hogy Míra megússza. :(

Susy!
Mi is fűtünk már 2 napja.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Manka!
Nem kell a hálózsák pluszban, elég a takaró, nehogy túlmelegedjen.

Mivel sok babánál most kezdődik a fogzás, inkább bemásolom a homeopátiás infókat.

GYERMEKGYÓGYÁSZAT / FOGZÁS
Vannak babák, akiket a fogak kibújása nagyon megvisel, viselkedésük megváltozik, fogékonyabbak lesznek betegségekre. Maga a fogzás helyi tünet: nyálkahártya-, ínygyulladás kíséri, a fogíny duzzanatával. Általános tünetként fokozott nyálelválasztás, az arc egyik vagy mindkét oldali pirossága, fokozott orrváladékozás, esetleg hőemelkedés, láz léphet fel. Emellett gyakran jelentkezhetnek: fülgyulladás, emésztési tünetek (hányás, hasmenés, étvágytalanság, fogyás), viselkedési zavarok (izgatottság, álmatlanság, düh), ekcéma az orcákon, kiütés a baba popsiján. A tünetek tehát nagyon változatosak!

BORAX 5 CH vagy 9 CH
5 CH napi 3-4x5 golyó, vagy 9 CH napi 3x5 golyó. Aftákkal kísért gyulladás. A fájdalmat kis érintés is kiváltja, a baba ezért nem akar szopni vagy cumizni. A fogínyen már kis érintés is erős fájdalmat vált ki.

CHAMOMILLA 15 CH és 30 CH
15 CH-ból: 5 golyó akár negyedóránként 30 CH-ból: napi 2-4x5 golyó Nyűgös, dühös, szeszélyes viselkedés jelentkezhet az egyébként kedves, jó babánál. A fájdalom hatására fokozott érzékenység, ingerlékenység, alvászavar figyelhető meg, gyakran emésztési rendellenesség, hasmenés van. A fogzás okozta fogínyfájdalmat csillapítja, ezáltal a baba nyűgösségét, rossz alvását is jelentősen javíthatja a szer. A baba arcának egyik oldala piros és meleg, a másik sápadt és hűvös lehet. A gyerek állapota javul, ha ringatják, felveszik, kocsikázni viszik.

MERCURIUS SOLUBILIS 9 CH
napi 2x5 golyó Erős nyálfolyás éjszaka, a nyelv duzzadt, lepedékes, a fogbenyomatot megtartja. A kis beteg szomjas, nyűgös, éjjel sokszor felébred. A CHAMOMILLA kiegészítő szere lehet.

PHYTOLACCA 9 CH
napi 3-4x5 golyó Fogzáskor a csecsemő erősen összeszorítja a fogínyét a fájdalom miatt.

PODOPHYLLUM 9-15 CH
minden hasmenés után 5 golyó Fogzás idején rendszeresen, leginkább reggel jelentkező hasmenés, amely bő, vizes állagú, fájdalmas, gyomorkorgással jár. A hason fekvés jólesik, de hasmenést válthat ki. Hason fekvésre enyhül a fájdalom.

PULSATILLA 15 CH
naponta 1-2x5 golyó Nyafogó, sírós, anyukájához bújó baba. Szabadban, hűvös levegőn jobban érzi magát.

és mindezt innen másoltam ki: www.homeopatia.info.hu

Kép Kép
rozsaag

Mankabi!

Dentinox gél=kamillakivonat+kevés Lidocain-naponta 2x lehet kenni, előnye, hogy jól tapad az inyre, nehezebben oldja a nyál, imádják a babák! Létezik Dentinox oldat is, amivel ecsetelni lehet, ebben nincs Lidocain, igy naponta többször is lehet kenni, de nincs benne fájdalomcsillapitó és, mivel vizes alapú, gyorsan oldja a baba nyála is! Nekünk a gél változat vált be, ha nem volt elég a napi 2 kenegetés (ez nagyon ritkán fordult elő), akkor kaptak egy kis fájdalomcsillapitót.

Márti
borossné becz márta

Márta,
Én szombat este voltam ctg-n, és jöhettem is haza, akkor volt a leglustább a méhem, az összes ctg közül. Már az indítást is megbeszéltük. Otthon sikeresen bevackoltam magam az ágyba, mire pont kényelmes lett minden, jöttek a fájások. A semmiből csaptak le, egyáltalán nem számítottam rá. Csapjanak le rád is :wink: :lol:

Fogzás:
Homeopátiás tippek:

Chamomilla
Ha a fogzás ingerlékenységgel jár (ez nagyon igénybe veszi a környezetét), az arcnak csak egyik fele piros, hideg borogatásra a tünetek javulnak, melegre rosszabbodnak, és inkább éjjel jelentkeznek, a sírás éles, hangos, csak az nyugtatja meg a kisbabát, ha felveszik, hasmenés kíséri, általában spenótszínű. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Belladonna
Ha az egész arc forró és piros, sokat iszik, melegre javul és lefekvéskor jelentkezik, ha felül vagy felkel a gyerek, a tünetek csökkennek. A láz is felszökhet. Gyakran aktív és a láz ellenére sem elesett. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Aconit
Ha lázas, zöldes, vizes hasmenés és hányinger is lehet, ha nyugtalan és sír, sokat iszik, melegre rosszabbodik, az ablak kinyitására, friss levegőre, alvástól javul. Adagolás: D30 félóránként, (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Arsenicum alb.
Ha lázas és kimerült, kevés szagtalan hasmenés is lehet, a fej meleg, a végtagok fáznak és fájnak (ezeket melegen, szárazon kell borogatni), éjfél után jelentkezik, hideg italok hatására rosszabbodik. Adagolás: D6-D12 félóránként, vagy gyakrabban 1-1 golyócska, max. 10 adag.

Magnesium phos.
Ha bélgörcsök jelentkeznek, a has puffadt, melegre, vagy meleg fürdő után a tünetek javulnak, éjszaka, hidegre vagy a jobb oldalán fekve a tünetek rosszabbodnak. Adagolás: D6 vagy D12, 5-10 percenként 1-1 golyócska, max. 10 adag.

Calcium carb.
A gyerek szomorú, indítékszegény, savanyúan izzad, nedves a párna, savanyú a széklet, hidegre rosszabbodik az állapota. Adagolás: D30 félóránként (vagy gyakrabban 5-10 percenként - D6-D12) 1-1 golyócska, max. 6-8 adag.

Cina (kina)
A tünetek nagyon hasonlóak a Chamomillánál leírtakhoz, a csecsemő nagyon izgatott, állandóan fel kell venni, ringatni kell, folyamatosan mozog, arca izzó vörös, sokszor szintén csak az egyik oldalon. Adagolás: D30 óránként 2-3 golyócska.

Kreosotum
A tünetek nagyon hasonlóak a Chamomillánál és a Cina-nál leírtakhoz, nagyon nyugtalan, a hasmenéses széklet maró és erősen bűzös, a végbél környéke vérbő és felmaródott, az íny kékesen duzzadt. Jellegzetes tünet, hogy az áttört fogak gyorsan szuvasodnak vagy fekete foltosak. Adagolás: D30 négyóránként 2-3 golyócska.

Rheum
A csecsemő nagyon erősen savanyú szagú, a hasmenéses széklet is savanyú és maró, nagyon nyugtalan és nyűgös. Adagolás: D30 naponta háromszor 2-3 golyócska.

Silicea
A baba székrekedésre hajlamos és a fogai is nehezen törnek elő, gyakori a lázas hörghurut, panaszosan, beletörődötten sír, nem ingerlékeny. Adagolás: D30 naponta háromszor 2-3 golyócska.

Mercurius solub.
A nyelv duzzadt, ha vannak fogak, azok benyomata a nyelv szélén megmarad, a fogzást erős nyáladzás és szájszag kíséri, a forró és hideg ételek is rosszabbodást eredményeznek, az ágymelegre is rosszabbodnak a tünetek. Adagolás: D6 vagy D12, 5-10 percenként 1-1 golyócska, max. 10 adag.
Vendég

Mzs!

:D
És hogy elrohant ez a 4 év. Kisasszony ma már ovis (bár ma épp kicsit hisztis hangulatban indult el).

Márti!

Egy 4. gyereknél minden lehet. Nekem is azt mondták folyamatosan, hogy zárt, fent van a gyerek, még a szülés napján is, amikor már hajnali 3 óra óta volt összehúzódásom (mondjuk nem az a konkrét, tágító, amiről az ember már tudja, hogy történik valami, de azért rendszeres), 10-kor még azt mondták, hogy icipicit felpuhult, simán hazamehettem. (Két gyerekkel autóval...) És este 3/4 9-re megvolt Simon (csak 1 órával korábban értünk vissza a kórházba).
Hivatalosan túlhordtam, de nem tudom, mennyire lehetett elszámolva, mert a magzatvíz tiszta volt, és a gyerek sem nézett ki túlhordásosan. A doki dátumja szerint (ami tuti nem volt jó, csak először, amikor beírta 28 napos ciklussal számolt (nekem életemben 1-szer volt olyan, egyébként 35 napos körül van inkább), én meg nem figyeltem, később meg nem akart már rajta változtatni, ez is okozta a nézetkülönbségünket, mert én meg nem akartam az a szerinti számolt dátum szerinti túlhordás miatt indított szülést (tartottam tőle, hogy hosszú órákat kell a szülészeten töltenem, és a Rókus cseppet sem volt rá alkalmas).
Örülök, hogy jól sikerült a Rókusban minden, mondjuk én nem vagyok annyira dokipárti, hogy a kórház mindegy legyen. Hűséges típus vagyok (9 évig hozzá jártam), és nehezen váltok, de nekem a doki nem tett annyit a szüléseimhez, hogy miatta érdemes lett volna bármit elvislni kórházilag (választott szülésznőm volt az utolsó 3 szülésnél, na ő kellett). Igaziból a hátam közepére sem kívánom azt, hogy nekem kelljen küzdenem azért, aminek a természetesnek kell, hogy legyen. Szerintem (ha csak egészségileg nincs indok rá), a kisbabámról én rendelkezem, és senkinek nincs joga a fejem felett eldönteni, hogy mi legyen vele. És én olyan vagyok, akit inkább hagyjanak békén szülés közben, még a férjem sem tudott nagyon segíteni, viszont helyhez ne kössenek, ne kelljen ágyon feküdnöm, sőt ha lehet ülni se (a szülésznő nagyon rendes volt, állva is megcsinállta a CTG-t és mindig csak annyi időre kellett ott lennem, ami feltétlenül szükséges volt).
Ja, egyébként a 2. szülésemnél még a szülésznő is rákérdezett, hogy mehet-e vidékre, szülünk-e, mit mondott a doki. Mondtam, hogy sehol semmi, a doki szerint sem, aztán másnap megszületett a fiam...

Kingeri!

Én is azt javasolnám, hogy minél kevesebb látogató, és csak az, aki tud várni, ha kell. A szopi kiszámíthatatlan, mikor is, meg a mennyi ideig is. És nincs rosszabb annál, ha a gyerek szopizna, de a látogatók meg egymást váltják, és persze illendő lenne velük is foglalkozni...

Susy!

Én az autóban nem vetköztetek (max. beszállás után kicsit kihúzom a kabát, overáll cipzárját), de nem is fűtök melegre. Kivéve, ha hosszabb (1,5-2 órás) útra megyünk, mert akkor leveszem és fűtök is...

Mankabi!

Alváshoz nem szabad túlöltöztetni. Szerintem hosszúujjú body, hálózsák. És ebből a vastagabb fajta. Vagy az, amit leírtál, takaróval. Ha nem rugdossa le magáról, de ha igen, akkor inkább a hálózsákos.

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Jó pár napig nem voltam :S Megint rengeteg visszaolvasni valóm van. :)

Mi jól vagyunk, csak már sehogy nem jó feküdni és ha megfordulok mindíg húzodik a hasam elég kellemetlen. Fáj a derekam nagyon. De nem panaszkodok. :) Mi lesz még?

Bejött a hideg és nincs távfűtés még :( Egésznap melegítőnadrág, zokni, poló, pulóver de még így is alszok +2takaró.

Na megyek olvasgatni :)

Kép
dius87

Sziasztok!
Nem volt esélyünk, Míra tényleg elkapta a náthát. Szegénykémnek egész éjszaka orrszívóztam az orrát. :(

Pandácska!
Látom Te is írtál homopátiás szereket. Ezeket honnan másoltad át? Sokkal jobban tetszenek ezek, persze lehet, csak azért, mert ismerem nagyrészét.
Szerinted mit és mennyit adjak homeós bogyóból Mírának a náthájára? Dórinak volt már náthája?

köszi
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Rozsaag, Pandácska
Micsoda alaposság! Ezeket az infokat el is mentem, még szükséges lehet.

Manka
Gratulálok a fogacskátokhoz! Nálunk vidéken azt mondják, ha hamar kibújik a gogacska, hamar jön a testvére. :wink:
Autósülésen még mindíg vacilálunk, nem akarjuk elkapkodni. Mennyibe került az isofixet beépíttetni?

Beszti
Mi sem fűtünk a kocsiban, egyszerűen megmerevedik a gyerekem, ha kabát van rajta. Mint, akit gúzsba kötöttek. Megszokta a bodyt egész nyáron, és gondolom most eg kell szokni a ruhát.

Nekünk esélyünk sincs betakarni Kristófot, mert ő egyrészt lerúgja a takarót magáról, másrészt nem egyhelyben alszik, hanem vándorol a kiságyban. Most pedig minden hálózsákot kinőtt, vennünk kell.

Dius
Hogy van a vérnyomásod?

Jajj apa olyan jó meleget csinált. :) Éjjel levettük a fűtést, de reggel felkelt 5- kor és vekapcsolta. Mire felébredt Kristóf jó meleg volt. Mostmár azt hiszem majdnem teljesen jól van, az étvágya is kezd visszatérni.

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag
Bár nem engem kérdeztél, azért leírom a tapasztalatunkat. Először is javulást mindannyiotoknak.
Kristóf az Oscillococcinum- ot kapta, meg apa is, és nagyon bevált.
Megelőzésre is lehet, főleg ilyen vacak időben érdemes.

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt!

Dytke - Ok, köszi! Nem tudom, hgoy fogok kiérni hozzátok, mert tegnap a védőnő is bejelentkezett aznapra, 11 körülre. Remélem nem marad sokáig. Mindenképp hívlak, amikor indulok.

Márti - Én sem gondoltam ám komolyan, hogy megvársz! :wink: Bár azt lehet, hogy most már értékelném, ha a kis tökim hamarabb gondolná úgy, hogy kijön. Tegnap egész este feszengett odabent, azt hittem szétrepedek. Szép méreteitek vannak! KÍváncsi vagyok mi hol tartunk! Jövő csütörtökön kiderül.

Tegnap este mi is elindítottuk a fűtést egy kicsit, tv-zéshez, fürdéshez nem votl annyira jó a a19,5 fok. :)

Köszi mindenkinek a hazahozós öltöztetős tippeket! :wink:

Jön vki du. az előadásra? Én igen! A könnyebb felismerhetőség kedvéért fekete nadrágot fehér hosszú ujjút és sárga pulcsit tervezek felvenni. Ja, és általában vak vagyok, szólítsatok le bátran. :oops:

Más: Kicsit kínos a dolog, de muszáj megkérdeznem. Valahogy néhány napja úgy érzem, apa dacol vmiért. Amit tudtam, megcsináltam a lakásban, elapkoltam, összekészítettem stb., ami még hátra van és megbeszéltük, hogy megcsináljuk még a baba előtt, az rá vár. De napok óta kb. semmit nem rakott arrébb. Reggel elmegy, este hazajön. Mi volt ma? Semmi, dolgoztam. És bambulja a tv-t vagy a számítógépet. Ha mondok vmit, akkor elodázza, hogy nem parázzak, meglesz, mire jön a gyerek. Nem értem. Pedig megkértem szépen, hogy ne hagyjunk semmit az utolsó pillanatokra, mert azokat a napokat már tényleg szeretném kihasználni, hogy utoljára kettesben lehetünk. Na most ilyenkor mi van? Én vagyok érzékenyebb? Hisztisebb? Vagy neki lehet vmi baja, amit nem mond el? :? Lassan semmit sem merek mondani vagy kérdezni a felszínes doglokon kívül. Ez normális ilyenkor a pasiknál vagy csak nálunk történhetett vmi aminek utána kéne járnom? Nem túl megnyuzgatató ilyen gondolatokkal itthon lenni egyedül egész nap...

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?