Hali!
Immunerősítőnek én Zoránnak csak C vitamint adok, abból viszont Amwey-t, hátha ez jobb egy picit mint a gyógyitári. Legalábbis ezt mondják.
Noémi pedig Flavon Kids lekvárt eszik. (Lehet itt reklámozni?)
Benia:
Nonó nagyon hajlamos a kruppra (Zorán is az volt,de kinőtte), tehát nekünk a hidegpárásító főfőfőfő-helyen van a szobájában. Mikor ilyen helyzetben vagyunk, akkor alvásidőben megy egész idő alatt. Be lehet állítani rajta, hogy 2 órát, 4 órát, vagy pedig állandóan párásítson. Én állandóra szoktam állítani, tehát mikor lefektetem, akkor bekapcsolom és csak reggel kapcsolom ki. Ennek ellenére akkor is ugatósan köhög, mert azért ahhoz gyógyszer kell, de legalább kicsit jobban tud lélegezni. Főleg téli, fűtési időszakban lesz hasznos. Bár mi nyáron is használtuk pár napot.
Boneco a neve, de abból is kétfajta van. Végül is az a lényeg, hogy hidegpárásító legyen, ne pedig meleg.
Nekünk volt, hogy éjszaka kellett orvost hívni, addig is ott ültem a párásító előtt Nonóval az ölembe és magunkra irányítottuk, hogy jöjjön a hideg rá. EGyébként ha nincs és nem marad abba a köhögés, akkor nyitott ablak, jó meleg takaró, vagy kabát, vagy akár hűtőajtóhoz állni,de lényeg, hogy hideg levegőt szívjon be a pici.
Nekünk egyszer egy ilyen éjszakai kaland után kapott is egy kúpot Noémi, attól jobban lett, de azt moondta az orvos, hogy egy percre sem szabad magára hagyni most éjszaka. Akkor annyira súlyos volt neki. Itt hagyott még 1 db kúpot azzal, hogy ez azért kicsit veszélyes, vagyis erős kúp, tehát csak akkor adjam be, ha tényleg úgy látom a helyzetet, hogy míg ő ideér, addig is muszáj. Ilyenkor azt kell nézni, hogy a mellkasa a levegővételnél behorpad-e, esetleg elkékül-e. Azóta hálistennek még megvan a kúp, nem használtam el, de volt már kruppunk. Az orvos mindig meg is kérdezte, hogy beadtam-e a kúpot, én meg mondtam,hogy nem, mert azért láttam, hogy mennyire súlyos. Kicsit ilyenkor ülünk a párásító előtt, utána pedig nem hagyom egyedül aludni,hanem ketten kimegyünk a nappaliba, ott bőrülő van, az mindig jó hideg éjszaka. Ott alszunk ilyenkor. DE olyan is volt, hogy én ültem, ő pedig az ölemben velem szemben és a mellkasomon aludt, mert nem hagyta abba a köhögést, lefektetni meg nem mertem.
Ezt annak ellenére, hogy ő is kapta napközben a köptetőt, éjszakára pedig a Spiropentet (hörgőtágító), de nekünk az semmit sem ér, szóval egy idő után abba is hagytam.
Na, ezt jól leírtam neked....
(Ja, még annyit, hogy a legjobb nyákoldó a hársfatea! Noémi a Naturlandosból simán megiszik két lityit is ilyenkor. Én úgy szoktam, hogy összefőzöm kamillateával, ha már kutyulok, akkor mindent bele, az meg jó gyulladásgátló, nyugtató.)
Más:
Hát azt kell, hogy mondjam, hogy nálunk meg Noémi extra-apás! Semmi sem jó, amit én csinálok,csak apa. Persze ha nincs itthon, akkor velem is beéri.
És most úgy tűnik, hogy Zorán fogja nálunk learatni a babérokat! Ahányszor elmegy wc-re,Noémi megy utána, pisil a bilibe, kakil a bilibe.
Ma már egyszer sem volt rajta pelus és megy magától bilikézni. Ha meg a Zorán megy, akkor főleg.
Viszont önállósította magát, nyitogatja a wc tetejét, hogy majd ő kidobja a papírt, stb. Hát úgy tűnik, hogy kidobott egy wc-illatosítót is, ami a szélén volt. Ezt most vettük észre úgy, hogy teljes dugulás van. Három wc-nk van szerencsére, abból kettő egy csövön, szóval mind a kettő KO. A harmadik szerencsére máshová lett kötve, szóval ahhoz nem kell nyúlni, mert holnap jön a szerelő. Irtó jó lesz. PFúúúúúúúj!
Azt azért megtanultam, hogy egy darabig, vagy legalább 2 évig nincs illatosító, csak fújkálós!
Na, ma ennyi történt velünk.
Pil:
Én is örülök, hogy kuncogtál egy kicsit. Petykának pedig visszajön ám az étvágya. Noéminek februárban tüdőgyuszija volt. DE olyan komolyabb fajta, öt napig nem evett. Nem is nagyon izgultam, mert ivott eleget. Mikor már az ötödik napon elkezdett nem inni, akkor már annyira ideges voltam, hogy hihetetlen. Én éreztem, tudtam, hogy nagyobb gond van, sőt tudtam magamtól, hogy tüdőgyull., de az orvos nem akartam elhinni...,biztos valami vírus, stb.
Nagynehezen kisztrájkoltam egy beutalól röngtenre, hát persze, hogy azonnal kimutatták a tüdőgyulladást. Csak hát a kezdetektől fogva simán egy hét telt el. Utána pedig ötféle gyógyszert kapott, amiket persze kihányt és továbbra sem evett. A végén már ott jártunk, hogy azt mondták, ha nem tudjuk beadni neki a gyógyszereket, akkor sajna injekcióval fogják beadni neki. Hát azt már nem!!!! Béla (apa) és Zorán lefogta Noémit az etetőszékben, én meg öntöttem bele a gyógyikat. Borzalmas volt! Hárman kellettünk a gyógyszer beadásához, ordítás és rángatózás közepette, de végül is meggyógyult.
(Ja, persze az orvos még mindig azt mondta, hogy vírus volt, pedig ott a latin szöveg a zárójelentésen. Ezt megmutattam a saját körzetimnek, aki kijelentette, hogy ez egy kétoldali tüdőgyulladás, ha nem jutunk dűlőre a saját dokinkkal, akkor majd ő fog segíteni.)
Hát szerencsére ezen már túlvagyunk.
Ezt csak azért írtam le neked, mert tudom mennyire rossz érzés, mikor nem eszik a gyerek, de ha nagyon éhes lesz és picit megnyugszik ő is (mert hát nyilván az ő kis szervezetét is megviselte ez a dolog), akkor visszatér minden a saját kerékvágásába. Szoktál neki vizet, vagy teát adni? Vagy csak anyatejezik, esetleg tápi?
Csak a folyadébevitel miatt kérdezem.... (bocsi, nem okoskodok)
Reni:
Ezt asszem ide írom: nálunk az tuti, hogy takarítás, ilyesmi nem lesz, csak ha én csinálom. Szóval a reggelik, virág, eddig oviba, mostmár sulibaszállítás van és ami még napközben eszembe jut, akkor az is megy, de takarítás óóóóóóóóóóó, hát ez már nem fér bele.
Nem baj, így is tuti!