Új privát üzeneted érkezett!

Csajok!

Angi: Azt hiszem egyetértünk! Kép Szerintem azért az éjszakai fejés kell. Én egyszer fejtem éjjel és egyszer hajnalban. Utána kb. 3 óránként. 6-7x.

Karmen: Nem biztos hogy be fog durranni a cicid, főleg, ha igény szerint szoptatod a babádat. Nekem azért durrant be, mert Flóra kevesebbet szopizott, mint amennyi volt. És fejéssel nehezebb kifejni a ciciből, mint szopival. Egyébként azért durran be, mert hirtelen indul be a tejecske. Ha folyton szopik a baba, egyre többet, fokozatosan, akkor talán észre sem veszed a tejbelövellést. Fejni meg tök fölösleges, ha ott van veled a babád, hacsak nem akarsz leadni, vagy fagyasztani.
Ha tényleg bedurran a cicid és fájdalmas, akkor te tényleg nem tudod magadnak kimasszírozni, férjed, vagy a kórházi személyzet megcsinálja. Én is visszamentem a klinikára, hát azt mondtam a nővérkének, hogy inkább szülök még egyet, de ezt nem kérem még egyszer.
Paradicsomot azért nem szabad enni, mert abban is aprómagvak vannak és a héja is szelet okozhat. Egyébként lehet mindent enni, csak figyelni kell a baba jelzéseit. A borsó, bab, lencse ilyenek mind puffasztóak.

Babamama: Egy 7 hónapos gyereknek miért kéne szalonnát és kenyeret enni? Mikor a WHO egy éves (bocs ameddig jól esik) korig javasolja a szoptatást! A házi orvosnak hiába van ezer éves praxisa, ha nem követi a fejleményeket a gyermekek táplálásában, a klinikás, pedig kutat, magyarul a legújabb tudományban van része.
Hogy ki mondja meg, mi a jó: Hát a Kismama c. magazin! Meg természetesen mi, itt a babaneten. Kép
inecsg

Bocs elfelejtettem aláírni: Gabi3
Anyukám vigyáz a Flórára, én meg figyelem ne csináljon hülyeséget. Kép
inecsg

Köszönönöm mindenkinek!

Remélem előbb-utóbb tudok jelentkezni, ahogy azt kb. egy héttel ezelőttig tettem.
Tudjátok, én a Balkánon nőtem fel, és láttam ezt-azt, de az mind semmi volt ahhoz képest, amit múlthét óta, át meg túl éltünk.

Nóri
norcee

http://pataxi.freeweb.hu/

Ha van kedvetek képeket nézni, férjem jóvoltából, itt lehet. Úgy látom őt ez segíti át ezen a nehéz időszakon.

Nóri
norcee

Nóri,
nagyon édes ez a Magdaléna baba, nekem a pict0028.jpg tetszik a legjobban

egyébként erősnek látszik, nem lesz semmi baj,
ne keseregj
ezek a kis manócskák gyorsan összeszedik magukat, aztán csak azt veszed észre, hogy már a fejedre nőtt és hiába tiltod, szétszedi az újságodat, a könyveidet és amikor rászólsz, hogy nem szabad, édesdeden vigyorog, úgyhogy nem is tudsz rá haragudni :-)
majd figyeld meg néhány hónap múlva!

közben én is fel-felugrálok a gép mellől, mert ahogy elnézem, kiadós kaki közeleg :-)

Gabi: tudod, az elmúlt 9 hónapban egyvalamit nagyon megtanultam. csak a józan eszére hallgasson az ember
nagymamák, nénikék, újságok kizárva, mert különben megbolondulunk

most így visszatekintve sokkal könnyebb volt, mint amire fel voltam készülve

nektek mi a véleményetek?
Babamama
Babamama

Nori,
Mi is megneztuk Lenat, csuda aranyos. Jobban van mar? Tudjatok mar kb mikor mehet haza? Tudsz azert pihenni valamennyit? Ha sokan zavarnak, nyugodtan mondd meg, hogy faradt vagy. A fejest szerintem jol csinalod, az aventtel fejj ki, amennyit tudsz, a maradekot meg kezzel. Kitartas, meglatod Lena nemsokara hazakerul, es o majd mindenert karpotol.

Karmen, valszeg nem fogsz talalni olyan listat, hogy mit nem ehetsz, esetleg irhatsz magadnak egyet. Azokon kivul amiket a tobbiek irtak vigyazz meg a gombaval, tojassal es a hallal. Egyebkent en is ugy gondolom, hogy barmit ehetsz (mertekkel), csak figyeld a babat. Mikorra varod? A klinikan szulsz majd?

Babamama: Sajnos nekem nehezebb volt a kezdet, mint amire szamitottam, legjobban az eletmodvaltas viselt meg. 5 ev Karolyi utan itthon egy picibabaval kicsit mas volt. Most viszont mar szuper, alig varom, hogy jojjon a kovetkezo. Kép A szoptatasrol hasonloan gondolkodunk, en sem fejek (csak ejszaka), es ket cicibol szoptatok.

Mindenki, Milyen klubba jartok? Egyszer mi is szivesen csatlakoznank, ha lehet. Na nem most, mert meg kicsik vagyunk, hanem nyaron, vagy osszel. Milyen idos babak vannak ott?

Tudnatok irni cimeket, ahol meg lehet nezni a babucitokat?
Nagyné L.Ágnes

bocsi, en is elfelejtettem alairni, kicsit nehez gyerekkel a kezben gepelni.
udv: Agi
Nagyné L.. Ágnes

Sziasztok!

Erika!
Janka is kb. ugyanazokat csinálja, mint Dani. Ha felültetem, pár mp-ig úgy marad, aztán eldől. Ha kipárnázom, akkor sokáig bírja, de nem szoktam. Ő is kúszik nagyon. Meg pár mp-ig négykézlábra áll, azt annyi. Tök furi, mert Lili nem kúszott, csak mászott.
Foga még neki sincs, de Lilinek is csak 8 hónapos korában jött ki az első.

Nóri!
Drukk, drukk, hogy Léna minél hamarabb otthon legyen! Kép Kép Kép
Végignéztem a képeket, nagyon aranyos a kislányotok! Akkor már csak megfigyelik, igaz?

Karmen!
Mindent lehet enni, amitől nincs baja a babádnak. Van amelyik baba észre sem veszi, hogy pl. káposztát ettél, van, amelyik igen. Ki kell tapasztalni. Kép
Lili eleinte nem tudott szopizni, be is durrantak a melleim, Janka pedig már kezdetektől nagyon szépen szopizott, nem is volt durva a helyzet. Nem is nagyon fejtem, csak amikor el akartam kezdeni a sulit, hogy mégis legyen tartalékban. Most már önthetem is ki, mert lassan lejár a szavatossága. Kép Ami zacsiban volt, odaadtam az egyik szomszéd kismamának, de a joghurtos-pohárban lévőket csak nem adom oda.

Ildianyu
ildianyu

Karmen:
Ahogy Ildianyu irta, figyeld a baba jelzéseit.
Még esetleg a tejtermékekkel legyél óvatosabb.
NIna
nina74

Sziasztok!
Gabi!
Köszi, így legalább a Ti képeiteket meg tudom nézni!

Karmen!
Köszi a tippet a képkicsinyítéssel kapcsolatban, majd megpróbálom. Remélem sikerülni fog.

Erika!
Köszi a biztatást, én is optimista vagyok, csak az ember mindig aggódik.
Nekem általában hat a fájdalomcsillapító a fogorvosnál, de a két gyökérkezelésnél többször akartam kiugrani a székből. Meg ahogy az idő telik, én is egyre nehezebben viselem a kezelést.
Nóri!
Nagyon aranyos szép baba Léna. Remélem, rövid idő múlva hazamehet. Addig is minden jót és kitartás!

Jó, hogy ilyen sok tapasztalatotok van a szoptatásról, én is olvasgatok róla, és próbálo megjegyezni a sok okosságot, amit írtatok.

Mi egyébként jól vagyunk, Tomika sokat ugrál. Most már én is egyre jobban érzem, sőt az apukájának is produkálja magát. Meg is kérdezte tegnap, hogy hogy bírok én így aludni, ha ennyit ugrál a baba.

Ja, és holnap megyek a fogorvosghoz!! Ha mindenki úgy akarja (főleg a fogaim) betömi őket végleg. Aztán már csak két kisebb javítanivaló van, és kész leszek!!!! Már el sem merem hinni.

Üdv mindenkinek!
PTünde
ptünde

Csak egy pillanatra jöttem vissza!
Sikerült felrakni egy képet a profilomba!
Köszi, Karmen!
Ezen mi vagyunk, bár Tomikából nem sok látszik (sajnos nincs róla képem). Ha majd lesz (kb.2 hónap múlva, le fogom cserélni)
PTünde
ptünde

Köszi hogy mit ehetek. A tejtermékröl most irta a kismama nem szabad, a tehéntej miatt, hogy az anyatejjel is átjut a babába. Mindegy, amugy is keveset szoktam fogyasztni, majd teát iszok. Amugy meg majd mindenböl mértékkel eszek elöbb és meglátom a picinek fáj-e töle a hasa.

Ági! A korházban akarok szülni. Elvileg febr. 12 várnám, de az orvosom szerint január végén szülök.

Tünde! Kivánom végre tullegyél rajta. Már ideje lesz neked is.

Nóri! Nagyon aranyos Léna, tetszettek a képek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, hu, akkor mar nem sok van hatra KépGondolom mar nagyon varod a nagy talalkozast! A korhazrol eddig csak jo hallottam (a klinikaval ellentetben). Gyors, konnyu szulest kivanok!

Agi
agi77

Karmen: Ha teát akarsz inni rendes gyümiteát igyát. A fekete tea csökkenti ill. gátolja a tejképződést és a vitaminok felszívódását. A Pickwick hibiszkusz-csipkebogyója teljesen jó, ha nem akarsz bajlódni a gyümidarabokkal. Tejet lehet inni, max. egy pohárral.

Nagyné Ági: Érdekes néhány ismerősöm az elsőt a kórházban szülte a másodikat már a klinikán. Karmen szülése gyors és könnyű lesz. Havonta van egy összeröffenés, amit a Vasasban dolgozó védőnők szerveznek. A Százszorszép gyermekházban minden hónap első péntekén van, beugró 400. Nyáron nincs klub. Volt már hogy 4 hetestől 2 évesig volt kölök.

Babamama: Teljesen igazad van a nénikék, rokonok és egyéb jó akarók tanácsait nem szoktam meghallgatni, de a Kismama magazinban felkészült szakemberek írnak, és vállalják a nevüket a cikk végén, míg más gyatra újságokban nem így van. Sőt a jó múltkor olyat olvastam a Fittmamában, hogy soha nem veszem meg többet.

Tünde: Megírtam, hogy a fotóalbumban találhatsz rólunk képeket, ugye? Már nem emlékszem. Flóci és Flóci II-ben.

Nóri: El is felejtettem gratulálni, hogy már ilyen sok tejcsid van. Ügyi vagy! A szopinál figyelj arra, hogy Léna egész testével feléd forduljon. Nemsokára már otthon gyakorolhatjátok!

Jó éjt!
Gabi3
inecsg

Sziasztok,
nekem van egy "nemevős" listám, ha kell vkinek szívesen elküldöm. '99es Anyák Lapjából való, garantáltan nem lesz hasfájós a kicsi, bár elég szigorú a lista. Sajnos akkor mikor szükség volt rá, még nem volt meg, én biztos kipróbáltam volna, mert Gábor nagoyn hasfájós volt, szerencsére úgy 10 hetes kora körül elhagytuk vmi kanyarban.

Ági, Babamama
üdv közöttünk. Kicsit írjatok magatokról bővebben. Meg a babucikról is.

Babamama,
A szilárd ételeknél érdemesebb a Gyerekorvosok Szakmai Kollégiumának elveit követni, mert abban mindig a legmodernebb felfogás van. Sajnos ezek az infok gyakran a gyerekorvosokhoz nem jutnak el, egyszerűen azért, mert felbontatlanul kihajítják a kukába a leveleket. Ezt nem én találtam ki, eü-is mondta.
Ha adsz e-mail címet, küldök neked egy elég jót.

Nem emlékszik vki, hogy melyik 2003-as Kismama újságban volt szó a lisztérzékenységről, búzaallergiáról? nincs időm megkeresni, de nagyon szeretnék megnézni abban vmit, mert ott jól összeszedték erről a cikket.

Nóri,
kitartás, fel a fejjel!!!KépKépKép

Ágci

Kép
Ágci

Agci,

a januari Kismamaban van 1 index a tavaly megjelent cikkekrol. Kép A nem szines reszen vhol, lehet, hogy a legvegen.

g.
gabomamo

Szaisztok!

Kissé lemaradtam.

Edelweiss
Először is neked szeretnék nagy nagy gratulát küldeni a kis csöpségekhez. Kép

PTünde
Nekem nem volt csíkom, a derékfájás is elmaradt (még szerencse) de az tényleg igaz hogy a végén nagyon sokat nő a poci úgyhogy bármi megtörténhet.Bár én is kenegettem lelkesen, de hogy ennek köszönhető e?

Babamama
Ádinak én is szoktam már adni kb 1 hónapja kenyeret,kalácsot.Imádja. Az egyik kedvence.
Vajas kenyér,májas kenyér...
Ja most 10 és fél hónapos lesz.Még naponta négyszer szopizik.Egy héttel ezelőtt még éjszaka is 1x 2x.De most egy hete már éjszaka nem kap Kép

A nagymamákról,nénikről,újságokról.. teljesen igazad van.Meg lehetne őrülni.Én is bánom hogy egy két kérdésben nem az eszemre hanem másra hallgattam. Megspórólhattam volna egy kis ideget.

Nóri
Gyönyörű a kis Léna, biztos minden rendben lesz hamarosan.

Nagyné Ági
Ádám fényképei:Fotóalbum : Edem the Best 1, és 2

Rólunk egy pár szó:
Egy hete voltunk méretkezni Ádi 10kg (10,20 kg volt visszafogyott Kép )Nem mintha látszana rajta.
Tegnapelőtt elkezdett "végre" mászni.
És tegnap ugy döntött elindul a nagyvilágba és megtett 3-4 lépést egyedül.Csak lestünk.
Imád sétálni, fogom az egyik kezét és sétál mellettem.
Sokszor még enni is alig van ideje gondolom azért is fogyott meg ez a sok rohangászás.
Kitartóan szopizik.

Na mára elteszem magam.
Puszi
Szilvi
szedem

Nóri! Léna gyönyörű, és szemmel láthatóan (is) makk egészséges! és NAGY BAJ NEM LEHET, MERT A KÉPEKEN láttam, hogy a zsírszobábanKép van hátul, az már az intenzív zsírnövesztő részeKép))
Gratula mégegszer! szÉPEK A SZOPIS KÉPEK IS, ÜGYEs VAGY, Sok sikert!
Angi

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok,
gyorsan végigolvastam az eddigieket, jó kis tapasztalat-mennyiség:-)

ezért vagyok nagyon kiélezve erre a lisztes dologra, mert féltem a kis zsiványt
állítólag ha 1 éves kor előtt kap pl. kenyeret, akkor lehet, hogy már korábban előjön a lisztérzékenysége, ha viszont csak 1 éves kora után kap, akkor lehet, hogy csak 7 évesen lesz érzékeny

egyébként formás, "alapos" baba a kis manófüli, kinézi a számból a falatot, ezért néha kap pici virslit, sülthúsnak a belső, nem megsütött részét

Ágci
sokat nem tudok írni, 9 hónapos elmúlt, 73,5 cm és 9853 gr a leányzó
gyönyörűen ül, de magától nem ül fel, ugyanez vonatkozik az állásra is
egyébként kis dumagép, mondja, hogy apa, anya, ajjaj, baba és most próbálgatja a lámpát
én meg azzal töltöm a napjaimat, hogy próbálom tanítgatni és úgy tűnik, elég fogékony
(köszönettel elfogadnám az infót: kassiopeia@freemail.hu címre)

Ismeritek a Taníts engem édesanyám! c. könyvet?
kíváncsi lennék, mi a tapasztalatotok

Szilvi, ügyesek vagytok, én is alig várom, hogy sétáljunk kéz a kézben

Gabi, néha én is megveszem a Kismamát, de ez nem rendszeres, mindig félek, hogy teljesen összekavarnak a szakemberek, ma pl végigolvastam a babanetet és a babaszobát, aztán a párom végül majdnem kitekerte a nyakamat, amikor felolvasgattam, hogy mire kellene vigyázni a lánynál:-)

Karmen, a kórházban is van roaming-in? a klinikán szültem, ott elég jól működött
írtó kevés van hátra és találkozhattok, nagyon sok örömöt és boldogságot kívánok hozzá

kicsit én is lekókadtam mára
sziasztok!
Babamama
Babamama

Szilvi! Gratula a közlekedő legények!Kép

ÁGci! NEkem el tudnád küldeni azt a táblázatot? angimailja@freemail.hu
KöszönömKép

angiszeged

Sziasztok,

Magamrol csak annyit, hogy augusztus 1-en szultem, a profilomba raktam kepet Kristofrol, eddig csak anyatejet kapott, most kezdjuk az almat kisebb-nagyobb sikerrel. Irto lusta, vagy inkabb gyenge, semmi jelet nem mutatja, hogy fel akarna ulni, de nagyon vidam kissrac. A szulesem egy remalom volt, pontrol-pontra megegyezik a Zosfieval, de ahogy igy olvaslak Titeket, mar nagyon varom a kisteso erkezeset: Kép

Gabi3, Koszi az infot a klubrol, lehet, hogy tavasszal meglatogatunk Titeket. Megneztem Flora kepeit, nagyon ari.

Szilvi, megneztem Adam kepeit is, a napszemuveges es a bohocos nagyon tetszett. Ugye ezt szamitogeppel csinaltatok? Gratula az elso lepesekhez. Kép

Karmen, bocsi, de nem olvastam eleg figyelmesen, ezek szerint csaszar lesz. Egyaltalan nem torvenyszeru, hogy bedurran a melled, ezen kar elore izgulni.

PTunde, en milupat hasznaltam a csikok ellen, es bevalt. A derekam sem fajt terhesen, szules utan viszont annal inkabb Kép. (foleg az ulve szoptatastol)

Agi
agi77

Babamama: Az rooming-in!

Gabi3
inecsg

Babamama
Biztos van valami igazság ebben a lisztes dologban és sok más egyébben is (tej,stb.) de azt hiszem ha minden dolgot betartanánk meg nem adnánk a gyerköcöknek "lassan éhenhalhatnának" mert már minden allergizál.
Pl.Én 3 hónapos koromig szopiztam a hugom semeddig én 14 éves koromban ételallergiás lettem (tej,tojás,csoki amit pár évre rá kinőttem).Meg betegesebb is voltam,vagyok.A hugomnak meg soha semmilyen allergiája,baja nem volt.Szerintem ez hajlam is.
Mondjuk én se adtam Ádámnak sokáig tiltott dolgokat meg persze most is módjával.

Ádi is majdnem 9 hónapos volt amikor felállt és az utóbbi 1 hónapban nagyon belendült azóta megtanult egyedül felülni.Kapaszkodva megy minden mellett és sétál.Ja és 4 napja mászik.Nagyon gyorsan tanulnak ezek a gyerköcök.Pedig én már tiszta ideg voltam mert nagyon nehezen lendült bele a mozgásba majd 8 hónapos volt amikor egyáltalán a hátáról a hasára fordult.De most...

Ági
Megnéztem én is Kristofot.Nagyon tündéri kis baba.Olyan kis huncut mosolygós.
A bohocos kép az számitógéppel készült de a napszemüveges az valódi.

Karmen
Szerintem se idegeskedj cici bedurranás ügyben nem törvényszerü szerintem se hogy bedurran.Fesziteni biztos fog egy kicsit de ki lehet birni.
Én vasárnap este szültem és kedd reggel már mérhetőt szopizott Ádám és én jártam fejni minden szopi után szinte.Nekem ez bevállt.
Amikor hazajöttünk egy darabig itthon is fejtem napközben is de utána erre már sajna nem mindig volt időm csak amikor már nagyon muszály volt, de hajnalba nagyon sokáig fejtem majd fél éves koráig.(Volt is tejünk még adtam is el.)

Most megyek csinálok valami gyors ebédet..

Szilvi
szedem

Gabi, bocsi, igazad van, nem figyeltem oda :-) pedig még nyelvvizsgám is van (csak nem látszik:-)))

Szilvi, igazad lehet, de ha már eddig kibirtuk, az a 3 hónap már nem lesz sok

Ha már itt a császáros szülés előtérbe került

Cicamica is császáros volt, bár nem annak készült, csak szép nagy volt a buksija és nem tudott kibújni (vicces, mert nem vagyok egy vékony alkat, szóval meglepődtünk)

igazából nem egy nagy durranás az a császár, gyorsan kint van a baba és nincs macera, de tudjátok azért én szerettem volna, ha érzem, ahogy kibújik és utána a hasamra teszik
EDA-t kaptam, magamnál voltam és meg is simogathattam, de az nem ugyanaz

valaki elmesélné nekem, hogy miről maradtam le? milyen érzés, ahogy kibújik a babuska?
Babamama
Babamama

Sziasztok!

Ági!
Bocsi, lehet, hogy nem értem, de miért kellene már felülnie Kristófnak?

Ildianyu
ildianyu

Szilvi, a bohocos kepre gondoltam, hogy szamitogeppel keszult. Te vagy ilyen profi, vagy Neked is a ferjednek van koze az informatikahoz?
Akkor en sem aggodok most mar a fordulas, illetve felules miatt. Egy ismerosom mondta, hogyha sokat van jarokaban, illetve hordozoban a gyerek, akkor az egy kicsit visszaveti a mozgasfejlodeset.

Gabi, a korhazat nem tudom osszehasonlitani a klinikaval, mert meg csak a klinikan szultem. A kezeloorvosom vegtelenul rendes volt, hozza ragaszkodom (hacsak nem kuld el a multkori beszolasom miatt Kép )Szoval maradok a klinikan a rossz tapasztalatok ellenere. Raadasul itt mar tudom mi a rendszer, mit csinaljak legkozelebb maskepp. Egyebent nem mindeneki szemet, talalkoztam kedves szulesznovel (sajnos nem nala szultem), es voltak kedves csecsemosnoverek is.
Viszont amikor sirt Kristof a kek feny alatt, es en meg mellete sirtam, az egyik noverke csak annyit tudot mondani, hogy majd megnyugszik. En hulye sajnos nem tudtam, hogy akar ott helyben meg is szoptathatnam, o meg nem ajanlotta fel. Csak amikor kifakadtam egyszer, hogy midig alszik a gyerek, es igy meg probalkozni sem tudunk, akkor mondta az egyik noverke, hogy majd szol, ha sir. Csodalatos volt ugy magamhoz olelni, hogy csak egy pelus volt rajta, es a holmlokara feltolva a halo. Ez volt az elso oromteli pillanat a klinikan.
Most megyek, mert meg orakig tudnek irni az anyasag es a szoptatas csodajarol, de Kristof nyugi, es szalad a haz.

Sziasztok: Agi
Nagyné Lakatos Ágnes

SZijasztok!

Én attól félek, hogy majd besárgul a baba, és akkor csak 3 óránként hozzák, ha meg nem szopizza meg az ELÖIRT mennyiséget, akkor jön a tápszerKép

Szerencsére nekem még sosem vérzett az orrom, de C vitamin hiányom tuti nem is lehet, amennyi almát meg narancsot én megeszek. De azért köszi a tanácsot.

Angéla! Kolosztrum már a szüléskor is van a mellben. Az elején mikor még csak pár csepp jött, akkor én kézzel fejtem szépen óvatosan, aztán mikor több termelödött akkor kézi mellszivóval.
Persze most azt tervezem, hogy egyáltalán nem fogok fejni, mert a baba porszivóként fog szopizniKép Remélem igazam leszKép De legalább optimistán állok hozzá.

Karmen! Nekem nem volt sem csomó, sem fájdalom amikor beindult a tej. Bár én minden fejés elött massziroztam, lehet, hogy ezért nem lettek csomók(?)nemtom. Viszont Hanga nem akart szopizni, ezért kellett fejnem, amig rá tudtuk venni, hogy szopizzon, mert inkább aludni akart(persze mert beetették a csecsemösökKép)
Én most olvastam, hogy a szoptatás alatt mindent lehet enni, csak a tehéntej fogyasztását jó korlátozni. Aztán ha valamilyen kaja hasfájósságot okoz a babánál, azt szépen ki kell tapasztalni, hogy mi lehet az, és azt kiiktatni.
Most aztán mindenki mást mondottKép

Lara(23+0)
lara

Nóri! Én is megnéztem a képeket, gyönyörü a babátok!!!
Lara
lara

Ildianyu, igazabol meg tenyleg nem kellene felulnie Kristofnak , nem is varom el tole, de sok baba ilyenkor mar probalkozik. Egyenlore meg a fejet sem tartja meg mindig. Kép

Babamama: csodalatos erzes, amikor kibujik a baba, bar nekem a kitolas is vagy 2 oraba telt. Ez viszont mar nem fajt, a vajudasal ellentetben. Foleg az apukaknak lehet nagy szam: mar latok valamit, lehet, hogy a feje? Kép Kicsit irigylem, hogy o latta, en meg nem. Viszont en annyira kimerult voltam, hogy azt sem tudtam ertekelni, amikor a hasamra tettek. (Azert szeretem gyerekemet! Kép ) A feje eleg nehezen jott ki, a testet viszont mar eszre sem vettem. Egyszer csak mondtak, hogy pisil a gyerek, en meg csak csodalkoztam, hogy mi az hogy pisil! Mar kint van?

Mas, szerintem a medence meretetol fugg, hogy kifer-e a baba. volt egy ismerosom, aki eleg termetes, de mar szules elott tudtak, hogy ebbol csak csaszar lehet. En meg a 48 kilommal (de szeles csipommel) kinlodtam vagy 2 napig.

Agi
agi77

Lara, ha besargulna a baba, akkor gyakran kell menni es nezni, hogy sir-e (mintha csak erre lenne energiaja egy frissen szult nonek), ha igen, akkor ki kell vetetni a dobozbol es probalkozni. En igy csinalnam legkozelebb. En sem vagyok tapszerparti, de muszaj elegendo folyadekot kapniuk, hogy ne szaradjanak ki.
Szvsz a csecsemosnoverkeknek ki kellene vinniuk minden siros babat az anyucijukhoz, hogy eloszor ok probalkozzhassanak. Egy ismerosom mondta, hogy hallgassam a korterembol, hogy mikor sir a gyerekem. Jo vicc nem? A 4. napon jartunk ugy, hogy szopott Kristof 50-et, orditott, adtak neki 30 tapot, aztan amikor meg igy sem hallgatott el, visszahoztak nekem. Csak tudja a gyerek mi a jo neki! Kép No de induljunk ki abbol, hogy nem fog besargulni a babuci. Kép
agi77

Mar megint elfelejtettem alairni,bocsi
Agi
agi77

Hát meg kell adni, hogy igazából nagyüzem a klinika, bár az egyik szülésznőre (Aranka) nagyon szívesen gondolok vissza.

Szerintem mindenki ismeri, aki a klinikán szült

nagyon kedves és segítőkész volt mindig, segített megtanulni szoptatni, tanácsokat adott

sosem fogom tudni neki meghálálni

ha valaki még előtte van a dolgoknak, szerintem nyugodtan forduljon majd hozzá, ha odajut

de azt tényleg nem felejtem el soha, hogy szegénykém nem tudott kakilni, bevittem az egyik kis fiatal lányhoz, aki már kapta is elő a hőmérőt és jött is ki a tápszeres kaki

a következő gyerekemet csak a fürdetésre engedem majd be, az összes többi időt velem fogja tölteni, mégha sír is

Babamama
Babamama

Babamama: Bocs, csak kitört belőlem a tanár. Kép

Én nem kínlódtam annnyit a szüléssel. Flóra megkönnyítete a dolgom 20 perc alatt kibújt. Jó, ő csak 1470 volt, de akkor is. A feje tényleg kicsit gáz, utána már csak kicsusszan.

Azért az érdekes, hogy ha én azt mondom, hogy ne adjanak tápot a kölöknek,miért tömik meg. A táp különben sem szomjoltásra szolgál, hanem műtáplálék. Ha cukros vízzel itatják attól nem szárad ki. De minden anyának van kolosztruma, ha akármennyi is van kiszopizza a baba éhen nem hal. Egy újszülött gyomra nem is tudna befogadni több ml folyadékot. Azért a természet jól kitalálta, nem kellene "rásegíteni" holmi okoskodással. Na eldugulok szopitémában, mert feldühödöm és akkor... Jajj, lesz a nővéreknek, ha meglátom egynek is a kezében a táposüveget, ha az én kölköm van a kezében. De úgy sem adom oda nekik a babát. Azt hiszem ezúttal ki fogom nyitni a számat. Kép Sőt még a fürcsire is elkísérem, a doki meg megtudja előttem is vizsgálni,jogom van hozzá.

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Jó, hogy a szoptatás a téma, és is most ebbe vagyok belebukva itt a finisben.
A tegnapi CTG-n nem volt semmi, de Csilla szerint már nagyon lent van a hasam. Már olyan kíváncsi vagyok, milyen lesz. A cuccom ööösszapakolva vár a rajtra. képzeljétek azt mondták a klinikán, hogy aki betölti a 40 hetet, azt befektetik, remélem mi nem várunk addig.

Nóri, nagyon helyes lányzó Léna, mikor engedik haza?

PTünde, akkor végeztél a fogorvossal egy időre?

Karmen, én is hallottam, hogy nem ajánlott a paradicsom a mamának a magok miatt (egy ismerősömnek ki is pöttyösödött tőle a kislánya).

Gigi 39+0
gigi1

Gigi, ez szuper lehet, szívesen átélném mégegyszer, talán majd jövőre

hogy őszinte legyek, én ettem paradicsomot, tejet is ittam, de nem jött elő tőlük semmi, szerintem babája válogatja
nem mondtam le semmiről, kivéve az erős paprikát

nálunk nem volt gond, lehet, hogy azért, mert módjával, de mindent ettem már a terhesség alatt is
a kedvencem a vaníliás puding babapiskótával meg a gyros

nálatok volt valami, amit nagyon kívántatok?

Babamama
Babamama

Sziasztok!
Én is Szegeden fogok szülni márciusban. Van köztetek valaki, aki most 30 hetes körül van?
Karmen volt olyan kedves, és egy másik fórumban megosztotta velem a tapasztalatait, az Ö tanácsára holnap megyek a Sári doktorhoz. Szerintetek nem lesz túl késö, hogy csak most kérem fel? Szerdán lesz 31 hetes a babám. Remélem, nem fog kidobni!
Kriszta

Babamama! Nem tudom pontosan mi az a rooming-in. Ha azt jelenti hogy a baba az anyukával van mindig, akkor a korház nem ilyen. Én nem is akarom azt. Napközben itt is bármikor ki lehet hozni a babát (én remélem a császár után kihozzák ha kérem!!) de este 10-töl csak szoptatásra viszik ki, majd aludni visszamennek a babák a szobájukba. Nekem direkt tetszik ez.
Igen, én minden sütit nagyon kivánok, férjemet is kérem ugy egyen, ne lássam, mert ki kell birnom.

Ági! én mindig is a korházban akartam szülni, de a császár miatt most mindenképpen, mert a dokim szerint és többen mondják a klinikán EDA van, nem lehet tervezett császárnál elutasitani. Nori irta nemrég, van kivétel, de a dokim szerint is ha altatást akarok, jobb a korház. Szerencsére én mindenképpen ott akartam szülni.

Kriszta! Szerintem itt mind nagyon meglepödnénk ha kidobna! Sokkal inkább az emberség érdekli mint a pénz. Azért remélem szipmi lesz neked is.

Én szerdán megyek CTG-re már olyan izgatott vagyok, tudom nem nagy dolog, de én még sose voltam, ugy várom mit josolnak utána mikor születik meg a baba.

Minden ismerösöm kislánynak gondolja, kiváncsi vagyok nekik lesz-e igazuk. Egyre jobban izgulok. Megvallom csendesen félek is már, dehát nagyon várom hogy végre a karonkban legyen a picike.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szia Karmen!
Jó hogy itt is összefutunk! Köszi a megnyugtató szavakat, én már mindenen izgulok, és ilyen hülyeségeket képzelek be magamnak. Csak hát azt írtad, hogy nem szereti, ha az utolsó pillanatban kérik fel.
A II.-esben az apuka nem láthatja élöben a babát, csak üvegen át? Szóval ha meg akarja érinteni, apás szülést kll produkálni, igaz?
Miért írjátok meg, hogy mikor ügyel a Sári doktor? Én ezt nem értem! Be lehet menni beszélni vele? Vagy miért?
Kriszta

Kriszta! Nem azt irtam, hogy ö nem szereti, hanem hogy a legtöbb orvos jobb szereti ha idöben elkezd a kismama terhesgondozásra járni. Giginek is pl. mondta az orvosa hogy x. hét után már nem vállalta volna el. Sáriról nem hallottam ilyet, félreértettél. Ne izguj, nem harap!
Azért én láttam hogy a kisajton a legtöbb apuka pár pillanatra belép és megfogja a babát. Amugy én is egyetértek vele, hogy idegenek ne jöhessenek be arra a folyosora, ahol a kisbabák is szoktak lenni. Ha nem apás lesz, akkor is kis idöre ki tudod vinni a picit, ha azt akarod!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, miert jobb az altatas, mint az EDA?

Agi
agi77

Kriszta: Üdv közöttünk! Én is Sári "fan" vagyok, bocs páciense. Kép 28. hetet taposom. Nem fog megenni, ha most fogadod fel.

Gigi:Ha az orvosod rugalmas és a babának nincs baja, nem kell befeküdnöd, csak két vagy naponta bejárni CTG-re. Jó hogy még találkoztunk!

Karmen: A CTG-ből nem tudják megállapítani mikor szülsz, csak a fájástevékenységeket és közben a baba szívhangját figyelik.

Nagyné Ági: Nem jobb az altatás, semmilyen szempontból, csak Karmen így szeretné.

Babamama: Flórával meggyes és mákos sütik voltak a kedvenceim. A kistesóval igazából semmit. Nem is híztam most annyit.

Gabi3
inecsg

Képzeljétek, szombaton anyukám egyszerűem kikönyörögte az unokáját. Nem adtam be hamar a derekam, de a végén igen. Szóval a szüleimnél aludt szombat este. Ezek után mi meg eldöntöttük, menjünk moziba este. Kinéztük a filmet a Plazában, apa beállt a sorba jegyért, a vetítés elmarad. köszi. Kinéztünk még egyet, de az is elmaradt szombat este, ugyanis Gyűrűk ura mánia van (nem láttam egy részt se belőle). Erre berágtunk, kivettünk egy filmet a videótékából, és kellemesen megnéztük itthon.
Vasárnap mentünk a lányért.
Lotti kezd durvulni, ha nem teszik neki vmi, fogja a kezem, és belecsíp, vagy harap. Mit csináljak?
Imád firkálni, ajánlottak nekem krayola lemosható filcet, tudja vki, hol lehet kapni, bmely írószerben?

Üdv az újaknak!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

KEdves Kriszta! ÜdvKép

Az orvos dologhoz szeretnék hozzászólni. (és ne vedd magadra, nem neked szól kifejezetten, hanem a Te hszedről jutott eszembe).

Szóval az a baj, az egész rendszer azért sz@r, mert a kismamik "Így dr Úr, úgy Dr Úr, esetleg nem e lehetne bocsánat, ha hangoskodok stbstbstb..." Szóval meg akarunk felelni, alárendeltnek érezzük magunkat. Ez butaság. Már csak azért is, mert jelenleg "szabad piac" van. Azaz fizetünk, ezért elvárhatunk egy biz szolgáltatást. HA nem vállal, máshoz mész. Emelt fővel. HA kérdezel, a min, hogy tisztességesen válaszol. NEm vagy alárendelt, hanem !!SAJNOS!! egy "fizető vendég, vásárló".
Én elvárom a dokimtól, hogy ha kérdezem, válaszoljon. HA a magánrendelőbe megyek, akkor abszolút körültekintően, nem sietve, stb...
HA megkérdezem, Dr Úr, milyen gyógyszert kapok most? Akkor tisztességesen válaszoljon, nem úgy, mint egy gyereknek, betegnek, hanem mint egy felnőtt embernek, aki igaz nem orvos, de sokmindent megért. El lehet magyarázni. NE beszéljen latinul, vagy leg magyarázza el magyarul, mit mond! És akár avasson be a döntésekbe. Nyilván nem arról, kapjak e vérátömlesztést, de arról, akarok e oxitocint, hogy haladjunk, arról igen!
Remélem átment, amire gondoltam.

ÉS ami a legfontosabb! Lányok! Vigyázzatok az orvos ajánlással. Kiz tárgyilagosan, tényközlően beszéljetek róla. Ui ha nem volt vele komplikációtok, ha nem ment be hozzátok borgőzösen, akkor nyilván meg vagytok elégedve. De ez nem jelenti azt, hogy XYnál nem volt így. Azt kell elmondani, h veletek hogy bánik, ajánlani, erőltetni, tukmálni nem kell! AZ felelősség! MEg kell hagyni a döntés lehetőségét. Azt tapasztaltam a nők 2 féle orvosért a kezüket tűzbe tennék: a gyerekorvosért, meg a szülészért. PEdig micsoda butaság ezKép

pl: Tudom, sokan szeretitek a Sárit is, Ő egy nagyon jó hírű orvos, de én akartam hozzá járni, és nekem nem jött be. Akit érdekel mélben elmondom, nem nagy ügy, de engem eléggé padlóra tett. De ez nem jelent semmit, mert Ti meg nagyon meg vagytok vele elégedve. Kép

angiszeged

Sziasztok!
Kedves Angéla, köszönöm hogy ezeket leírtad, és egyben mondanám is, hogy nem tukmálta rám senki a Sárit, hanem csak ajánlotta. Én itt Szegeden kissé különc helyzetben vagyok, ugyanis egy orvost sem ismerek, mert veszprémi vagyok, Szerbiába mentem férjhez, és csak hétközben vagyok Szegeden. Egy itteni orvos kérésére vettek fel a terhesgondozásra, mivel nincs itteni bejelentett lakcímem. Szóval járhattam volna Veszprémbe vissza, vagy Pestre, mert pesti állandó lakos vagyok.
Engem egyszer vizsgált eddig a Sári dr., akkor nagyon kedves volt, remélem most is az lesz. Teljesen igazad van abban, hogy a pénzünkért várunk is valamit, föleg kedvességet és precízséget, én mégis nagyon fogok örülni, hogy ha elvállal.

Gabriella, Te nem jársz a Vasasba védönöhöz, és most felkészítöre? Azért kérdezem, hogy nem láttalak-e véletlenül már?
Kriszta

Gabi3, mar megijedtem, hogy az EDA nem jo valamiert, mert en kaptam.

Szerintem sem muszaj pitizni az orvosoknak, en mindig megmondom a velemenyem. A multkor kozoltem vele, hogy legkozelebb inkabb ne tagitson kezzel. Megertette, csak mondta, hogy szoljak, mert addig elfelejti. Ezek szerint ez mar rutinbol megy...Eleg szomoru.

Babamama: Hogy nez ki az Aranka nevu szuleszno?
agi77

Babamama: Meg a lisztes dolgokrol annyit, hogy a 2003-as kimama naptar hatuljan van egy tablazat a hozzataplalasrol. Ott mar 10 honapos kortol irjak a kiflit es kenyerhejaat.

Udv: Agi
agi77

Melinda: Anagyáruházi papírírószerben tuti, hogy van, de szerintem tök fölösleges ilyet venni, tökéletes a színes ceruza vagy a grafit. Különbenis elég drága a Crayola.
Flóra is néha durva,olyankor azt mondom neki, hogy simogass meg, vagy adjál puszit és énis megsimizem utána. Nem szabad visszacsípni vagy agresszíven szólni. Még megmondhatod neki, hogy egy fáj és nem jó dolog. Lotti hogy bírta a nagyit?

Kriszta: De a Vasasba járunk Incihez! Elképzelhető, hogy találkoztunk. Ma is megyünk, ha úgy sikerül. Felkészítőre nem járunk, úgy érzem eléggé fel vaunk készülve. Meg a Fló akkor szokott aludni, így el sem tudnánk menni, mert másra nem hagynám.

Nagyné Ági: Az Aranka szerintem a legidősebb az egész épületben, de nem szülésznő, hanem csecsemős, rövid ősz haja van, vékony és ő osztja a kék dobozokat. Nekem ennyi közöm volt hozzá.

Flóra már teljesen egyedül alszik el az új ágyban este, de nappal...

Gabi3
inecsg

Bocs lehet, hogy belekotyogtam olyanba amibe nem kellett volna? (Aranka)
Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Aranka egy alacsony, idős, vékony nő, kicsit izgága benyomást kelt, de írtó aranyos! Most hiába írom le, ha majd odakerül az ember, rögtön megismeri, ez 100 %! De az alacsony, idős, feketére festett hajú nőt kerüljétek, engem kiborított! Azt mondta, nem kell a gyereket állandóan pelenkázni. Hát én nem hagytam benne a kakiban, az tuti. Utána meg a szobatársnőmmel elbújtunk és jól kibőgtük magunkat:-)))

Látod, megint csak megörjítenek! Akkor most 1 év, 10 hónap, 6 hónap????

A Nagysága ma reggel is kinézte a virslit a tányéromból, még a banánturmix is háttérbe került. Ezt egyébként tápszerből csinálom, hatalmas sikert aratott, próbáltátok már?

Én 59 kg-mal indultam a terhességnek, szülés előtt 74 voltam, szülés után 63-64, most 65.
Meglátszik, hogy itthon vagyok:-)
Kellene többet mozogni, mert csak néhány régi ruhámat tudom hordani:-)

Szerintem az EDA jobb, mint az altatás, legalábbis az újszülött osztály vezetője azt mondta nekem annak idején. Az altatásba a baba is kicsit belekábul, de maradandó hatása annak sincs állítólag. Én mindenképpen látni akartam a kis zsiványt, amikor kivették, de csak a papa kapta kézbe.

A kórházban nincs EDA, mert állítólag nincs olyan aneszteziológus, aki be tudná adni a gerinc mellé. Ezt hallottam.

Egy újabb szép és várakozásteli napot kívánok
Babamama
Babamama

Sziasztok!
Még annyit szeretnék kérdezni a Sári doki bácsi magánrendeléséröl, hogy elöre kell kifizetni a hónapot, vagy hónp végén? És lehet elöre többet, vagy mindig csak egyet?

Gabi: én is Incihez járok! De én felkészítöre is, mert elsö babám lesz, és nem árt az info! Tapasztalatom van vmennyi, mert két kicsi tesóm van, akiket félig én neveltem fel akkorára, amekkorák, de akkor is! Meg szabad tudni, hogy Te mennyi idös vagy? Elsö babád, vagy már van?
Kriszta

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?