Új privát üzeneted érkezett!

Érzéstelenítés: nálunk úgy működik ha van ott anesztes doki akkor kérheted, ha meg nincs akkor nincs. Nekem volt már gerincbe érzéstelenítésem egy bokaműtét miatt. Nem semmi volt. Abszolút nem fájt mikor beadták, csak amikor ment kifelé az rossz érzés volt! Meg az hogy OTT nem éreztem semmit és tapogattam hogy meg van e még! :lol:
Vendég

Jo reggelt csajszik!

Nagyon szep pocakfotók vannak! Hu Vera nem semmi! Te Magnes te is csini vagy! Majd en is csinalok most mar....

Ahogy olvastam itt sokaknak rosszul telt az ejszaka. Itt Belgiumban tegnap a lakasban 29 fok volt!!!!!! Ilyen soha nincs! Nyaron az idei idojaras statisztikaban azzal dicsekedtek, hogy 2008 tok jo nyar volt mert az atlagos 5 naphoz kepest 9 napon sutott a nap, es volt, hogy a homerseklet 27 fok volt! Erre ma reggelre szinten szakad az eso, es hideg van... szerintem ezt erezzuk...

En nagyon rosszul aludtam. Fel orankent felebredtem, ideges voltam, hogy minden rendben van-e a picivel... kemenyedett a hasam, es csopogok... de asszem azt a feltetelezest tettem, hogy vizeletvisszatartasi problemaim vannak....

Eszterke!Udv a 9 kilosok kozott! Aruljatok mar el, hogy csinaljatok, hogy olyan keveset hiztok, aki olyan keveset hizik? Ha igy folytatom megint +20nal fogok jarni... a kisfiammal is ez volt... aztan meg fel ev szenvedes, hogy lemenjen...

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Tenyleg nem faj a gerincbeados erzestelenito? Tegnap lattam a TV-ben egy szulos musort... abban volt... nekem meg nem csinaltak ilyet, de a tegnapi latvany alapjan nem biztos hogy szeretnem...
Bar itt ha lassan tagulok nem fogjak kihagyni attol tartok...

bkatalin

Ide is felrakom iwiw meghívóm van akinek kell szóljon.

Vera!
azta nem semmi, tényleg tessék mosolyogni legközelebb :D

Nálam nincs probléma az alvással itt most 19 fok van ki van nyitva ajtó ablak olyan jót tudok szunyálni már kicsit szégyellem alig csinálok valamit.Ma ruhákat elpakoltam :) ez haladás.

Kép

Kép
bellanitta

Fájdalomküszöb:
Nekem alacsony.. Legalábbis azt hittem, ezért szóltam a szülésznőmnek, hogy tartok attól, hogy nem fogom bírni, és mindenféle ocsmányságot kiabálok Apának, velük szemben pedig elviselhetetlen, nem együttműködő szülő nő leszek, aki folyton ordibál.. eézrt szeretnék érzéstelenítést. :) Azt mondta, hogy meglátjuk szülés közben majd, hogy kell-e, és akkor adnak.
Aztán hipp-hopp megszületett Anna, és én kibírtam EDA nélkül. :)
Másodjára ennek ellenére lehet, hogy bepróbálkozom egy EDÁval...
Félek ugyanis, hogy nincs még egyszer ekkora szerencsém, mint lánykámmal, és nem akarom, hogy rossz élményeim legyenek a szülésről..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kepzeljetek! Itt kulon nem lehet kerni 4d uh-t. Az uh-s doki, ha eppen van ideje akkor a normal gepet atrakja, es csinal egy-ket kepet, deez altalaban nem jellemzo. Pedig a kisfiamrol meg videokazi is keszult... igaz sok nem latszik rajta... a nagypapaja peldaul meg volt rola gyozodve, hogy lanyt lat! Szegenynek harom fia van (ferjem plussz ket teso)... de hiaba mióondtuk, hogy a kuki mar nem lesz mas ... azt mondta varjuk ki a veget, mert Erikbol meg a vegen Erika lesz...

A baratnom most szult, Belfastban. Tegnapelott szuletett meg a kisfia. Azt mondtak neki meg a reggeli uh-n aznap, hogy kislany. Semmit nem vettek, mert van egy kislanyuk, igy a kisfiu most egyelore rozsaszzinben pompazik....

bkatalin

Magnes, en 17 orat vajudtam, de nem emlekszem semmire. Az bizti nem kaptam erzestelenitest. A nagyobb reszleteket is a ferjemtol tudom.... A vegen ugy jottem ki, hogy visszamegyek egyszer majd meg egy korre :)

bkatalin

Sziasztok!

Na megyek hajatmosogatni, aztán indulok a vizsgára...egyetlen egy fehér blúz van, ami még rám jön. :D :D

Utána délután megyek 4D-re meg orvosi vizsgálatra. Esküszöm bukjak meg most, csak délután menjen minden tökéletesen. :? Úgy szeretném, ha ma azt mondaná a doki, hogy minden úgy van, ahogy lennie kell.

Kép
mannababoca

Mannababoca!

egy nagyon nagy kalappal neked! biztos sikerülni fog a vizsga és egyértelemű h délután is minden renben lesz!
Szoritunk!!!

Kép
eszterke24

Manna: egy kalappal! :lol:

Nekem nem fájt az érzéstelenítő. Igaz előtte kaptam egy nyugtató koktélt (így hívták), aztán felfektettek az asztalra. Megkértek hogy gömbölyödjek össze (mondjuk ez nagy hassal nehézkes) és ketten lefogtak az anesztes doki meg beadta az injekciót. Egy nagyon enyhe szúrást éreztem és már zsibbatam is lefelé. Inkább fura érzés volt. A műtét alatt végig beszélgettem a dokival meg zenét hallgattunk. Tök jó volt. Utána 6 óra szigorú fekvés volt, még a fejemet sem emelhettem meg, aztán finoman felülhettem az ágyban és reggel meg már mehettem. Igaz fekvő gipsszel ez nehézkes volt! :lol: A legrosszabb az volt, hogy éreztem hogy pisilnem kell, de nem tudtam, aztán kértem katétert. Hát az utána lévő érzést be lehet vezetni a gyönyörök könyvébe. TÉNYLEG! Azt a megkönnyebbülést. Magát a katéterezést meg nem éreztem, mikor meg kivették az nem volt vészes. Remélem nem rémisztettem el senkit.
Vendég

Mannababoca: 2 nagy kalappal! Egyet a vizsgára, egyet pedig délutánra! :lol:

Bkatalin: :lol: Ilyen sztorit én is hallottam, ott a kislány járt egy idegi fiús cuccokban....bár az sztem még a "jobbik" eset, ha lehet ilyet mondani....
Nekünk tutira mondták, h. kisfiú, de én azért ragaszkodtam hozzá, hogy főleg a továbbörökíthető cuccok semleges színűek legyenek, pl. zöld, barna, stb. (Jó, a babakocsi speciel kék lett, de abból egyszerűen nem volt olyan szín, amire mindketten rábólintottunk volna.)
bébic

Manna! Egy egesz kocsival... szoritunk

bkatalin

Bébic, nekem olyan bő 1,5 hónapra jött az első táppénzem, úgy hogy tudom, hogy nekem is tökörésztek vele a munkahelyen, mert a bérszámfejtő először rossz helyre küldte. Azóta viszont folyamatos, kivéve azt az esetet, mikor meg a kollégék nem néztek rendesen bele postaládába, és ott dekkolt 2 hétig a papírom....
Szóval ezek alapján, meg amit már más is írt, könnyen lehet, hogy a munkahelyeden nem adták le rendesen időben, vagy hiányosan.
Egyébként az EP-nek 30 napon belül kell utalnia beérkezéstől. (A munkahelynek meg elvileg 3 napon belül kell továbbítania a papírodat az EP-nek, ahogy írta is vki)
Szóval szerintem a munkahelyeden is kérdezz rá.

Eszter - ezek szerint most akkor megint dolgozni fogsz? Nem semmi, hogy most váltasz munkahelyet!

Kép
trombibébi

Bébic: mi is úgy vagyunk, hogy most beruházunk egy új kocsira és az semleges színű lesz. Tehát a következő gyerek is használhatja. Ja és én a kórházból hazahozos ruhának is semleges színűt veszek, biztos ami biztos. Láttam tök jó halvány barnás, meg bézs színű szetteket.
Nekem a dokim mesélt egy sztorit, hogy bejelentkeztek hozzá 4D-s UH-ra olyanok akik az agyonistenitett pécsi klinikára jártak, csak közelebb volt a szekszárdi 4D-s labor. Úgy jöttek, hogy tök örülnek hogy kislányuk lesz és már megvettek mindent, rózsaszínben. A dokim 0,5 perc UH után közölte, hogy nagyon elnézhettek valamit Pécsett mert a bébinek eléggé méretes fügyköse van. Az anya állítólag sírógörcsöt kapott. Ja és tényleg kisfiú lett! :lol:
Vendég

Kiadtam a férjemnek, hogy ilyen kocsit szeretnék :) Kár, hogy most épp mozdulni se tud de talán majd egyszer legyártja :)))) (ja... így jár az aki biciklivel megy dolgozni és kifordul elé egy postásautó...)

Kép
(forrás: http://www.thingamababy.com/baby/2007/0 ... oller.html)
Vendég

Mondjuk ez se rossz :))))

Kép
Vendég

bkati:
17 órás vajúdással nem csodálom, ha semmire sem emlékszel..:) Nekem 3 óra volt... :oops:

csakegy:
elmebeteg szülők :lol: Nem semmi babakocsi :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Trombibébi!
igen dolgozni fogok :D bár ezt össze sem lehet hasonlitani az előző munkahelyemmel. ott rögtön veszélyeztettnek nyilvánitottak.

Egy barátnőm vállalkozásánál (bababolt 8) fogok besegiteni aztán meglátjuk mi lesz .
Már nagyon várom a hétfőt! akkor megyek először..

Kép
eszterke24

sziasztok..

hát volt termés,kár hogy csak ritkán ülök ide..nincs türelmem.nem sikerült még ram-ot venni a gépbe és nagyon lassu:S

nagyon szépek a pocakok..ugyhogy majd én is csatolok ide egy mai képet..én csináltam ugyhogy nem tökéletes,de a célnak megfelel.:D

táppénz:én az elején eljöttem táppénzre és nagyon sokat kellett várnom.a munkáltatom nem kifizetőhely ezért ugy döntöttem hogy személyesen adom le a papirokat 2 hetente..igy miután minden szükséges papirt(késéssel) csatolt a munkáltatom most már beállt a kifizetés..4 heti leadott táppénz után küldik...most jövöhétre kapom meg...

remélem a tgyás nem lesz ilyen zürős mert akkor megőrülök.

Vera : szép nagy a pocod:Dcsini:D

BB:akkor ha a honvéd korház fele jársz irj nekem,,:Dok?

Éjjel fél 3-kor össze vesztem a szomszéd csajjal.arra keltem fel hogy üvölt mint a sakál,csapkodja az ajtot,tányért tör...alapba is rosszul alszom pár napja,türelmetlen vagyok..Hajnikám is aludt,ugyhogy 10 percig hallgattam és mentem szolni neki..És még én voltam a szemét és azt mondta hogy megteheti mert ő meg azt szokta hallgatni ahogy a gyerekek nappal bicikliznek..
Na gondolhatjátok...Fel ment bennem a pumpa és az udvar közepén orditottam vele hogy huzzon be a lakásba ,zárja magára az ajtot ha nem akarja hogy megtépjem.És még neki állt felljebb..Mondtam neki szép ember vagy hogy a gyerekek zavarnak--Meg hogy én biztos nem is aludtam ha erre felkeltem.. :twisted: -mondta ő..
Na mondtam neki ha nem vállalna tul sok éjszakai műszakot mint prosti akkor biztos nem lennének ki igy az idegei...ez jol esett...
de utána nem tudtam elaludni..még vert az ideg hogy vannak ilyen emberek..

na nem is gondolkozok ezen többet mert csak bosszantom magam. Kép és ez a pocakkép

Kép

Kép
nikianya21

Jó reggelt!
Rohanok UHU-ra készülődni!
Pussssssssz!

Kép
zölddisznó

sziasztok, bocsi a betolakodásért, ma 17-30-as ingyenes 4D időpont nem érdekel valakit? Beregisztráltam, de végül nem megyünk:
http://www.vital.hu/ingyenes_4d-ultrahang

Kép
vickybabe

Hurrá! Jo hir!

Megjott az eredmenyem! "Csak" bacis fertozes! nem cmv, nem toxo, semmi komoly. A bacit a szervezetemre bizzak, nem adnak antibiotikumot!

Jaj... egy nagy ko lepottyant! Most vegre egy ket-napig nyugodt leszek...

bkatalin

Kati: ez tényleg jó hír :))) Akkor azért most tényleg megnyugodhatsz :) Valami homeopátiás cucc esetleg? Az biztos, hogy nem árthat a babának!
Vendég

MEGVAAAAN!

SIKERÜLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DOMI SÚGOTT VÉGIG!!!!!!!!! ÉS PERSZE MEGLÁGYÍTOTTA A SZAKEMBEREK SZÍVÉT!

Kép
mannababoca

Nagyon ügyes vagy!!!!! Gratula!!!!!

Most meg azért kellene inni, hogy sikerült....

Kép
dcili81

Mannababoca :gratula
Többiek: szép pocik
Nikianya: szomszéd csajszit meg kellett volna tépni, attól megnyugodtál volna :lol:
Mush:nekem is volt egyszer egy fura álmom, még nem tudtuk a baba nemét, amikor azt álmodtam ,hogy felvágnak, kiveszik a babát, megállapitják, hogy fiu, és azzal visszateszik, mert mék kicsi, és nőnie kell...Erre mamám azt a megfejtést adta, hogy akkor biztos, hogy lányom lesz, és természetesen fogom megszülni. Merthogy az ilyen álmoknak a forditottja teljesül. Eddig az, hogy lányom lesz, bejönni látszik. A többi kiderül szűk három hónap múlva :wink:

Kép
galzsuzsa

Nahát, ma vagyok 27 hetes :P még van hivatalosan 13 hetem

Kép
galzsuzsa

zsuzsa:
Amikor még nem tudtam a picur nemét én is azt álmodtam, hogy megmondják, hogy fiam lesz. Akkor elkezdték jósolgatni, hogy akkor biztos kislány. És hát mégis kukis. Ezek az álomfejtések babánok. :) Van rá 50% esély hogy bejöjjön.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

hát igen, mint minden más babonánál...

Kép
galzsuzsa

Mannababoca! Gratula a vizsgához!
Aida : jobban vagy már?

Álmok: én az elején végig kislányt "álmodtam" és kisfiú!
de különben szerintem sincs sok jelentőségük..

Kép
eszterke24

de azért én szeretnék hinni benne, annak ellenére, hogy az elején nagyon szerettem volna, ha fiú lesz(valószinüleg azért is álmodtam fiuról)

Kép
galzsuzsa

eszter:
Először azt hittem, hogy igen, de utána nem igazán. :( Ahogy eszek rögtön hányinger kerülget, szédelgek is. :( Remélem holnapra jobban leszek mert megyünk 4D-re. Ha megyünk. :( Így nem indulnék el sehova.. Még a végén odarakok egy adagot a szép új kocsinkba. :?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

remélem jobban leszel holnapra! kár lenne emiatt elhalasztani a nagy találkozást.
nem lehet h izgulsz? és amiatt van hányingered?

Kép
eszterke24

Hm, hát nem vagyok egy izgulós fajta. Se érettségi, se szigorlat előtt nem produkáltam semmit. Ilyen szempontból tök nyugis vagyok. :) Voltunk már 4D-n a 12. héten. Akkor sem volt ehhez hasonló. Szerintem ez a tegnap óta tartó rosszullét vagy vmi kajától van vagy esetleg vmi buta vírus. :( Szegény Nolit sajnálom. Alig tudok enni és akkor is rosszul vagyok. Nem lehet így jó neki.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Mindenesetre Aida kitartás!

Kép
28. hét

Kép
dcili81

Én mostanában azt vettem észre magamon, hogy nem kívánok semmilyen kaját. Enni eszek, mert ugye kell valamit adnom a gyereknek is, de úgy, hogy majd meghalnék egy kajáért, olyan nincs...

Kép
dcili81

Manna! Hatalams gratula!!!! Nagyon ugyes vagy!!!!

manna.zoldi.trombi. mi volt az uhu-n??? meseljetek!

aida tenyleg kar lenne kihagyni. remelem jobban leszel.

ma hn12-kor leleptem melobol, es elmentem aquanatal orara. az uszoda eleg szar,meg hulye a rednszeruk, de az ora maga jo volt.kivancsi lennek mit szolt a baba a sok ugra-bugrihoz. jol el is faradtam. ott nem zuhanyoztam, mert nem volt hajszarito (itt a legtobb usziban van), gondoltam majd itthon, de erre a munkasok szoltak, hogy nem lehet, mert szetszedtek a csoveket(itt ezek mind a hazon kivul vannak megcsinalva.), igy most varom, hogy anyosom hazaerjen a munkabol es akkor atmegyek furdeni meg hajat mosni. addig asszem csicsikalok egyet, bepotolom, ami lemaradt az ejszakabol. :wink:

berni. milyen volt a te aquanatalod? ma volt az utso munkanapod, ugye? jo erzes lehet!

niki. szupi a pocak kep.
a hulye szomszed meg mondjon le, azert megsem ugyanaz, ha vki reggel hangoskodik vagy az ejszaka kozepen.

itt meg nem tudom, hogy lesz ez az EDA-s kerdes. majd rakerdezek a vedononel legkozelebb.

KépKép
KépKép
mush589

errol a nem kivanasrol jut eszembe, hogy nem ebedeltem. szerintetek megehetem meg a keddi paprikas krumplit?

cili.csini a pocak.

kati. orulok, hogy nincs semmi komoly bajod! te tudod, hogy mikor mentek haza jovore?

KépKép
KépKép
mush589

Halihó!
manna: nagy gratula neked!! :)

mush:
én simán megenném, az még alig 3 napos, nincs benne tejföl, meg mittoménmi.. :)

Apa most hívott, hogy van-e valami vacsira. Mondom zöldbabfőzelék, meg tokány. Hát nem igazán jött be neki... Mondtam, hogy nekem semmi kedvem rittyenteni valamit, úgyhogy rábeszéltem egy pizza rendelésre.. :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

egy nagyon pici maradt. megettem. majd ha hazajott Tony akkor kifaggatom, hogy mit enne, es majd akkor fozok csak.

a draga munkasok nem mondtak, hogy a mosogato kivezeto bigyojat is szetszedtek, en meg kionottem egy kancso vizet, egyenesen egy hosszabbitora. meg jo hogy senkit se razott meg az aram. :shock:

KépKép
KépKép
mush589

meg azt akartam irni, hogy az aquanatalra szules utan is lehet menni. voltak is egy csomoan. lehet vinni a babat is es van, aki vigyazzon ra, amig pancsizol. ott vannak a medence mellett, szoval latod is a bejbit. benne van az arban. nagyon tetszik.

KépKép
KépKép
mush589

Megjöttem csavargásból...olvasok....a mai termést....nem rövid!

Kép
zölddisznó

Sziasztok! :lol: :lol:

Megjöttünk a hegyekből,jól telt, egy pár napot nem volt net, azért nem tudtam jönni :twisted: , most van mit visszaolvassak..... :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Berni! Zsófi még simán megfordulhat. Nem is értem, miért mondta a dokid, hogy "ha így marad" , hisz rengeteg ideje van még!

Hányingeresekhez csatlakozom - de nem vészes - nálam nem kajafüggő, viszont egyszerre már csak kevesebbet bírok enni.

Mágnes! Király, ha tudsz jönni talira! Jeeeee! Zsiráf anno felajánlotta hogy elhoz az Örs környékéről...úgyhogy nincs mentség, gyere!
Viszek majd még pasis ruhákat, amiket visszakapok barátnőm rohamosan növő csemetéjétől.

Gabylány! Éhes disznó? Na megállj! :twisted: :wink: :lol:
Én fájdalomcsillapítás-ellenes vagyok:
1. Nehezebb a babának, mert nem tudsz annyira nyomni
2. lelassítja a méhösszehúzódást, azaz magát a kitolási szakaszt, ergó több komplikáció léphet fel
3. "lustább" lesz a külvilágban is a csöppség (persze ez csak átmeneti)
DE! Aki nagyon fél a fájdalomtól, vagy nem tudja, mit bír, és emiatt parázik, stresszel, az vegye fontolóra!
Kérdezzetek, ert védőnéni-tesóm férje anesztes, továbbítom neki a kérdéseket, ha tudunk segíteni.

Mágnes! Nagyod édes az Eelmos Kiscitátok!

Kép
zölddisznó

ÁÁÁÁ, likas az agyam, képtelen vagyok reagálni, bocsi-bocsi-bocsi.... :oops:

Szépen gömbölyödnek a pocakok :lol: :lol:

A fiukat közbe bedugtam a kádba, megyek mert eddig úszik a fürdőszoba :roll:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Oké, kérdés!

Hogy lehet, hogy 2 napja 80 kilót mutatott a mérleg, tegnap sem ettem sokat, ma sem vittem túlzásba, és mégis 84 kilót mutat a mérleg.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Hát hol az igazság? Hova hízok, meg mitől?

Kép
dcili81

Zöldi: kérek engedélyt meghunyászkodni :oops: :lol:
Egyébként már meg is bűnhődtem, mert én mohó megkívántam a csípős kaját, és most a gyomrom úgy döntött, hogy nem igazán fogadja be, úgyhogy rekeszizomtól lefelé nem igazán vagyok jól (ég, tekereg, miegymás). Betolok néhány Renniet, aztán megyek a kanapéra haldokolni. Apa meg aggódik, és a továbbiakban letiltott az ilyesmiről...
Az EDA-val kapcsolatos dolgokat köszi neked is meg mindenkinek, ezt akkor még meg kell hánynom-vetnem magamban...

Kép

Kép
gabilany79

Kati! Gerincközeli érzéstelenítés azért nem fáj, mert előtte kapsz egy kis lidokaint a környékére. Nem saját tapasztalat, engem "csak" lumbáltak, de azt sem éreztem

[quote]m írta:ert Erikbol meg a vegen Erika lesz
...én Györgyi lettem :lol:

Kati! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Vesszenek a bacik!

Manaaaaaa! Húúúúúúúúúúúú! Jeeeeeee! (Jóga?)

Galzsuzsi! Üdv a 3. trimeszter küszöbén!

Én azt álmodtam, hogy 35. héten szülök.

Cili! Nem vizesedsz véletlenül?

Kép
zölddisznó

Nem semmi jele vizesedésnek. Semmi dagadt boka, vagy ujjak...

Szerintem én sem húzom ki decemberig...

Kép
dcili81

Miért ne húznád ki?

Kép
zölddisznó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?