Új privát üzeneted érkezett!

Lusie!

Ti hányra jártok oviba???Csak mert látom 11.27-kor írtad hogy útra készen... :shock:

Mi 8-9 között szoktunk indulni...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Lusie!
Mindig belelkesülök, az utóbbi 7-8 napban, hogy mi mindent kóstoltatok Zsomborral, aztán mindig elhalasztom. Most mondjuk a fogkibújás jó indok is.
Másrészt tisztában vagyok vele, hogy ez már valahol az én önzésem,hogy a 6 hónapos korhoz minél közelebb szeretném elkezdeni a , mert Zsomb minden jelét mutatja az igényének (érdeklődés, súlystagnálás, mostmár fog is van). Anno az anyák biztos ezt nézték csak, utána a társadalom által előrébb került a hozzátápi, most meg túl mereven mondják ezt a 6 hónapot sokszor. A pontos dátum egy kicsit már túlzás. Szóval csak én ettem sütőtököt. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny! Az a kép címe lenne! :lol:
Amúgy fél nyolc - nyolc felé indulunk.

Pumperka: Szerintem ez is tipikusan ösztönszerű dolog. Mondhat bárki bármit. Sose szerettem a sarkos előírásokat a gyereknevelésben. Főleg az borít ki, hogy: Túlságosan magadhoz szoktatod ezt a gyereket! - Aki ilyet mond, az nálam soha többet nem rúghat labdába, mármint a gyerekekkel kapcsolatos jótanácsok terén.

Livi
Kép
Kép
lusie

Peti milyen kis masszív kölyök, ogy így be lehet venni a családi hancúrba. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lusie!

Jóvanaaaa...kicst hülye vok :oops: :oops: :oops: mostmár értem :wink:

És egyet értek...én se bírom az említett "okos"dumákat :x :evil: :x :evil:

Pumperka!

Olika is simán "bírkozik"már a nagyokkal meg apával...4-en szokták nyomni a szőnyegen a hancúrt a fiúk!! :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Mini tali megvolt, Kacika meg Petra eljött hozzánk, sajnos Anna meg a kis Panka nem tudott jönni.
Nagyon jól éreztük magunkat, csak sajnos nem volt fényképezőgépünk...ezért fotók nincsenek :(
Kacika kis Petrája gyönyörű kislány, nagyon szép vágású a szeme, látom rajta hogy felnőtt nőként is gyönyörű lesz...
Levi elég kis mufurc volt.
Jót beszélgettünk az idő meg elrepült...

Képezljétek: Levi a maga nem egészen 3 évével (decemberben lesz 3 éves), arra a kérdésre hogy: "szeretsz egy kicsit?" ezt válaszolta. "Nem..........nem kicsit hanem nagyon!!!" Majd hozzám bújt és azt mondta "ANYUKA".

Utána is mondta,hogy anyuka nem arra, erre tessék jönni...Hihetetlen....Szerintem sokkal érettebb mint a kora.... :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

JuditK! Mégegyszer, köszi mindent, tök jól éreztük magunkat. Mi is nagyon szívesen várunk legközelebb benneteket. Mellettünk van egy szuper játszó. Nagy , tiszta, és rengeteg játék van.
Legközelebb hamarabb kéne, hogy több idő legyen.
Amúgy 16 perc alatt hazaértünk, nem a Ceglédi úton mentünk haza, hanem a temető felé, a szőlőfürtnél meg a körforgalomnál a reptér felé, majd a Zoo állateledeleshez érve jobbra Békéscsaba irányába. Aztán meg a szélmalomnál lévő körforgalomnál Félegyháza irányába, innan pedig már célegyenesben voltunk.

Nimi tündérke, és Levi is aranyos. Nekem úúúúgy tetszik.
És egy darab hiszti sem volt.
Csinálta amit kértél tőle, szóval aranyos kissrác.

Gyerekek alszanak, picit én is megyek pihenni!

Anna, megkaptam az sms.t csak már úton voltam, és a kocsiban nem akartam írogatni, aztán meg mindig volt valami.
Jobbulást nektek, remélem a következőre el tudtok jönni.
Vendég

Monácska, drága vagy! Linocs szokott nekem ajánlkozni fuvar ügyben (Linocs, ez nem célzás), de a helyzetem a következő: 2 gyerek, 1 gyerekülés, 0 autó. Ilyen feltételekkel nem valószínű, hogy el tudok menni. :? De persze nem adom fel. Ha valaki felajánl az autójában három helyet plusz egy két és félévesnek való autósülést :oops: :roll: , megyünk. Nem jó az okt. 9., és az okt. 24-27-ig. De ne hozzám alkalmazkodjatok, mert én csak a fenti feltételekkel tudnék menni.
Lusie, igen, mobilnetem van, de csak a babanet dobál le, meg néha az iwiw. Az alvás nálunk is úgy megy, mint nálatok (SAJNOS), én már nem is a nagyágyban fekszem le, hanem Alexáéban a kisszobában. :( (Nem kevés hátránya van a dolognak. :oops: )
Vendég

Juditk!
Örülök, hogy jól sikerült a talitik!
Nagyon okos Levi, gondolom nagyon meghatódtál. :D

Lusie!
Nagyon aranyos kis családod van. Cuki törpeti! :D :D

Panny!
Tök jó, hogy tudsz menni Aerobic-ra! És a cicid nem ugrál nagyon??
Én szeretnék menni futni, de nem merek a cicim miatt, mert a múltkor jött a postás, és szaladtam ki, de úgy kellett lefognom. :shock:
Vendég

Egy friss kép:

Kép
Vendég

Melinda
Nagyon boldog szülinapot kívánunk neked!

Gyerkőcök betegek mindketten. RÉkának nagyon folyik az orra, köhög, extra nyűgös. Az éjszakánk is szörnyű volt. Ádi is itthon, ő hozott haza a suliból valamit. :( Próbálom én is tartani a frontot, amíg ismét le nem dőlök a lábamról, mert a párom szinte egyfolytában dolgozik.

Fogacskákhoz gratula!

Pumperka
Olyan jó volt olvasni, amiket írtál!

Kép
Kép
tündérmanó27

Zsu Juji Tényleg csak Te hívsz Gabicának, miattad írtam a végére

UUU...

Kép

Kép
rszg

Zsu!
Édi bédi Vikó babó!!!!!!!! Jól megnőtt a haja neki is! :D
Vendég

Meli!
Kép
Vendég

Na itt. Igazából nincs semmi, meg állandóan úton vagyunk, és kevesebbet ülök a gép előtt. Ma például elvittem a vizeletmintát Fruzskával a Madarász utcai kórházba, a laborba, majd onnan a Duna Plázától hazasétáltunk a Lehel térre. Fruzska jót aludt ez alatt a 2 óra alatt, én pedig élveztem a napsütést, meg felfedeztem egy-két, számomra ismeretlen utat a Duna-parton.

A vizeletminta-vétel.... háááááát. A kisfütyisekkel biztos sokkal könnyebb a dolog. A doki tegnap azt mondta, hogy általában, mikor reggel kiveszi az ember a gyermeket ébredés után a melegből, és akkor levetkőzteti, a gyermek pisil. No hát a mi lánykánk az már kitakarózott addigra, míg ébredt, szóval a melegből nem tudtam kivenni... Aztán az első evés után (sajna most - ami még nem fordult elő velem - két ciciből etetek) aludt egy keveset. Ébredés után sajnálattal vettem észre, hogy pisilt a drága, csak mellé, na akkor egy újabb mintavételi zacskót ragasztottam, és mivel fejtem egy kicsit, azt próbáltam itatni vele, míg ő a pelenkázón csupaszon vigyorgott. Hát inni nem ivott a cumisüvegből, de lett eredmény.

Az elemzés eredménye elvileg holnapra kész, és elküldik a rendelőbe, viszont mi holnap Parndorfba megyünk, úgyhogy lehet, hogy csak hétfőn tudjuk meg, mi újság.

Hát igen, kúszik-mászik a drága. Szilvánuszéknál volt egy kissrác, akinek a zoknija tetszett Fruzskának. Meglátta, és rástartolt. Egy pillanat alatt.

És megvolt a hozzátáplálás első lépése, immáron harmadik napja kap barackot. Első nap öklendezett a második kanáltól. Második nap megevett 5-6 kanállal, és még tátotta is a száját, ma pedig úgy összezárta a harmadik kanál után a száját, hogy nekem nem sikerült, de aztán az édesapjának igen. Szóval nem veszem észre rajta, hogy különösebben megrázta volna a dolog, de majd hétvégén próbálkozunk mással.

Pumperka, és a többi játékötletes: annyira jó játékokat írtatok. Olyan jó volt visszaemlékezni, hogy némelyiket mi is játszottuk!!!

Tündérmanó: ++++ a gyermekeidnek, és Nektek! Gyógyulgassatok!

Mona: én is mennék, akár a Kedvessel (férjet nem írhatok, mert az nincs ;) ) Októberben talán még minden nap jó, kivéve tán október 5-ig, de ez sem biztos még.

Zsu: persze, hogy szállítalak!!! Csak a nagylányodnak nem tudok ülést adni, azt valakitől kellene szereznetek!

Juditkecskemet: jaj, de kedves a nagyfiad!!! A múltkor gondolkodtam rajta, hogy fogom végigbőgni az első anyáknapját, mikor a kisasszony felköszönt...
linocs

Egy kérdés: hozzátáplálásnál meddig vártok, hogy adjátok a következő ízt? Mi az a mennyiség, ami ilyenkor már azt jelenti, hogy okés, ezt már elfogadta, jöhet a következő?
linocs

Még egy kérdés: császárosok! Nektek nem fáj az alhasatok, ha többet sétáltok, vagy emeltek, vagy megerőltetitek magatokat? Most ettől a két, két és fél órás sétától kicsit fájdogál a hasam, és eléggé nehezemre esik felülni, ha fekszem... Neki kellene állnom hasizmozni? Vagy mi a szösz????
linocs

Márti!
Igen nagyon maghatódtam.... :) :)

Linocs!
Én meg azon gondolkodtam, hogy Nimó is ilyen kedveseket mond majd???
Én azonnal 1 üveg bébiételt adtam, egyik nap ilyet másik nap olyat, mindenfélét. Mindet megette....Tudom, tudom - egy ilyen kis éhenkórásszal más a helyzet...
Nekem nem szokott fájni a sebem, bár nem is szoktam 2 órán át gyalogolni. (nekem a derekam fáj folyamatosan).
A hasam néha mikor fürdök és megnyomkodom akkor olyan fura: érzékeny is meg érzéketlen is, meg fáj is itt-ott, meg kemény is...Remélem ez még alakul.

Kacika!
Nimó természetesen bevágta a Hippes kaját, amit itt hagytatok.... :lol: :lol:

Anna!
Bocs hogy nem hívtalak vissza de későn vettem észre hogy kerestél, azóta meg rohangászok. Kezelés, állomás, posta, penny, hentes stb. stb.

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, Kacika,örülök végül, hogy sikerült a tali a porontyokkal!!!!
A tegnap éjszaka rémes volt, hajnal 3kor sikerült elaludnunk, 6kort már kelt is Pankababa.
Hát a mai nap se volt jobb!!! Első gyerek, első betegség, nagyon kivagyunk! Szortyog, köhög, nem kap levegőt, és nagyon fájhat feje vagy a torka, mert egész nap sírt. Délután már én is, annyira sajnáltam, hogy nem tudok rajta segíteni. Alvás persze nuku...Dokihoz csak holnap tudunk menni, jókor jött ez a váltás is..Hát ez van.
Judit, holnap megírom a dokicserés mizériánkat, ha lesz időm valamennyi, nem egyszerű..mint ahogy gondolom nektek se, a lényeg, hogy Pongrácz főorvoshoz megyünk a Bagoly utcára.

bocsi, h most másra nem reagálok, de mindig felsír kismanóka és már zombi lettem így estére!

KépKép
kmanna

Betegeknek mielőbbi jobbulást kívánok!!! Mi kipróbáltuk a régi jól bevált orrkenőcsöt és hipp-hopp elmúlt a takony!!! Mondjuk csak akkor hat szerintem, ha eleve szelel egy kicsit, hogy beszívja. Blanka meg egyedül feláll!! :shock: Csinálnék vidót is, de sajnos állandóan egyedül vagyok és így nem megy... :cry: Apa meg már megint lelép bulizni holnap és vasárnap jön haza :evil: :evil:, de már kitaláltam, hogy szombaton elmegyünk kettesben a kiscsajjal a vadásznapra, vagy a búcsúba.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Sziasztok!

Csak gyors bekukk, holnap többet tudok jönni.

Tündérmanó, Márti (miskolci lányok :)),
köszönöm szépen a köszöntést! :)

Melinda

Kép
melinda80

Melinda, boldog születésnapot!!!
Kép

KépKép
KépKép
mni

Jó reggelt!! :wink:

Meli!

Happy Birthday!! :lol:

Én is egyből egy egész üveg bébiétellel kezdtem a gyümit,másnap meg másmilyet...stb....ma már ott tartunk hogy ebédre 2 egész üveg főzeléket husival bevág a kis drágám!! :wink:

Betegeknek jobbulást!!! :)

Bosek!

Már feláll Blanka??Basszus....nagyon ügyes!!!!!!!
:wink:

Márti!

Direkt sportoloknak való sportmelltartót hordok és így nem mozognak le föl a melleim az aerobic alatt.Amúgy ezt használom akkor is ha nem szoptatok.Sztem, nagyon jó mert nem nyúlnak meg a szalagok a mellben a le-föl mozgás mitt.

Pár hete ekezdtett fájni a derekam iszonyat...átérzem szegény Judit(k)baját :( ..remélem csak átmeneti...el fogok járni gerinctornára,az is van délelőttönként a fittness klubban.

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Melinda, nagyon boldog szülinapot!
Azta, Bosek, már ilyen ügyes Blanka? :shock: Tegnap Vikó is próbálkozott felállni,de csak a térdelésig jutott. :D
Linocs, köszi, jó lenne, ha tudnék szerezni ülést.
Lányok, nincs valakinek véletlenül egy eladó, kiszuperált laptopja, ami még internetezésre használható? Priviben.
A betegeknek jobbulást!
Vendég

Melinda, Bodod szülinapot utólag is!!

Tündérmanó, Anna, és minden betegeskedőnek jobbulást!!!

JuditK, Egészségére Nimikének! :lol:

Bosek, feláll???? (mármint Blanka :wink: :P ) Te jó ég!
Petim annó 9 hónaposan tette mindezt, és mondták, hogy milyen korán...azt hitem tényleg, de látom , hogy nem :shock:

Linocs, nekem már nem szokott fájni a hasam, de én futok is, erősödik remélem.
A séta biztos jót tett neki. Kíváncsi vagyok mi lesz a pisieredmény!
Jó Parndorfozást. Miket vesztek?

Ma is akartam reggel futni menni, erre zuhog az eső...ha télen nem futhatok, megint vissza fogom hízni a keservesen leadott kilókat... :cry: :cry: :x :roll:
Vendég

Jó reggelt!

Melinda!
Sok-sok boldog szülinapot még!

Panny!
Tök jó, hogy elkezdted az aerobikot. Hát a Te fiad se semmi étvágyilag.... :wink:

Bosek!
Hihetetlen Blanka mennyire ügyes, emlékszem amikor elhültünk a motoros képén, ahogy állt ahogy fogtad. Nem is volt olyan rég, és most felállt. :wink: Nagyon helye, Ti is bulizzatok Blankával a hétvégén. :wink:

Zsu!
Megkérdezem neked a laptopot a férjemtől, a cégnél néha van jó kis leselejtezés.... :wink: :wink:

Linocs!
Mint látod valakinél kapásból bejön a bármennyi és bármilyen kaja a gyerkőcnek, de vannak Boróka típusú fontolva haladgatók. :? :?
A pár napig ugyanazt adásnak végül is a célja nem a teljes (?) adag elérése, hanem, hogy kiderüljön hogy reagál rá a szervezete, lásd Boti az almától is pöttyös lett először. Ha 3-4 nap után, ha ugyan semmi bajuk nem volt, de nem igazán jött be az íz akkor próbáltam mást, és, ha azt láttam, attól sincs baj,de még jobban is ízlik is akkor azt kicsit tovább adtam (hagy jöjjön bele)az adagot is amennyit kért. Ezzel mindig találtam egy aslapízt ami utána az alapját képezte a további variálásoknak. Áron az almára, és a banánra voksolt. Csenge viszont kimondottan nyomta ki az almát egy darabig. Ő egy darabig paradicsomos krumplievő lett. Miután leszerepelt az alma, őszibarack, banán, szilva.... :wink: Persze utána sokkal fogékonyabb lett mindenre, de akkor kellett még neki a krumpli paradicsom állandósága 10-14 napig. És mi abból ettünk először teljes adagot. Nekem se volt olyan egyből egy üveggel befaló gyerekem eddig. Na majd most meglátjuk... :roll:

Judit!
Levi nemcsak a magasságával igazi úriember ezek szerint. :wink:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pumperka 2008.09.12 07:19-kor.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a képek, mindig olyan jót mosolygok rajtuk!!!!

Nikinek utólag is boldog névnapot, Melindának boldog szülinapot!

Drága Patikámnál lemondtam a kiskutyit mert hogy nem mostanában lesz a költözés amiatt hogy vissza mondták a lakást, erre anyukám (mivel tudta hogy kutyát szeretnénk) meglepett minket és persze magát egy amerikai bulldoggal, úgy hogy most még egy gond, de nagyon ari!
A kis betegeknek jobbulást, sajna nálunk Pepi arcüreg gyulladással küzd, Liza még csak taknyos remélem nem lesz nagyobb baj.

Bosek!
:shock: Csak ámulok!!!!!

Lányok!

Nem szokásom más pelenkát venni, de nem volt a dm-be Libero és mivel sokan dicsérték vettem babylove pelust (4-9kg)természetesen abból is csak megapakk volt, amiben 2 csomag van.
A lényeg, hogy a lányom popija nem bírja ezért el szeretném ajándékozni valakinek.
Akinek bevállt ez a márka, nagyon szívesen odaadnám!!!

Az én lánykám még csak pörög forog! Ő van lemaradva?????Vagy sok az extra baby itt a topikban???? :lol:

Boldog szülinapot, a napokba lett fél éves babóknak!

pepike

Kép

Kép
pepike

Utoljára terhesen csináltam csirkeragulevest. Ráadásul valaki valami jó kis tuti citromkarikás receptet írt ide. Az annyira tuti volt, de már nem emlékszem, hogy is volt pontosan. Régen én máshogy csináltam, de ez a citromos verzió jobban ízlett.
szóval aki magára ismer, az pár szóban röviden vázolja fel nekem please.....

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pepike, mi azt használunk, nekünk bejött, úgyhogy én megvenném, ha össze tudjuk hozni a találkozót. Jobbulást a gyerekeknek!
Vendég

Mosogatógép kipakolás közben jutott eszembe, hogyTündérmanó neked is írni akartam.
:( :( :(
Remélem, hogy mihamarabb meggyógyultok, és a fáradtságból is sikerül kilábalnod. Ádámnak akkor nem kezdődött túl vidáman a tanév. :(

Pepike!
Hogy neked milyen édi anyukád van. Remélem a kutyával több szerencséd lesz az első időben, mint a kocsival volt. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Köszi Pumperka, remélem én is!

Kiszazsu!

Én nem eladom hanem odaadom, !!! :lol:
Örülök hogy nektek bevállt, és valamikor jövő héten találkozhatunk, majd add meg a számod, és csörgök ha arra járok!!!

És képzeljétek, csak hogy igazoljam a még mindigalegnagyobbpancservagyok sztorim folytatását.

Írtam hogy lefoglalóztunk egy házat. Felkeresett az apeh, hogy nem valós forgalmi értéken vettük és hogy nem az alapján állapítják meg a forgalmi értéket hanem szerintük 10millióval többet ér. Azaz fizessek illetéket 35Millió forint után :evil: anyád :evil:
Írtam levelet, nem kedves hangnemben, és kértem helyszini szemlét 25.-én lesz kiváncsi vagyok.

pepike

Kép

Kép
pepike

Pumperka,
nem tudom, erre gondolsz-e, még november elején tettem közzé:

tárkonyos raguleves
"ez egy gyors elég egyszerű verzió, biztos van bonyolultabb/kifinomultabb, de szerintem ez is nagyon tuti, szóval:
fehérre pirítom a husit (én csirkéből szoktam, kb. fél kg.), aztán felöntöm vízzel, bele húsleves kocka, só, bors, vegeta + tárkony. Amikor félfövésben van a husi öntök bele kb. fél kg fagyasztott zöldséget (borsó, répa, kukorica), de persze ha van frissen az a legtutibb, plusz 2-3 krumplit kockára vágva. Ilyenkor teszek bele egy citromot felkarikázva. Folyamatosan kóstolom, nehogy savanyú legyen, van, h a citromot hamarabb ki kell szedni. Plusz a tárkonyból is óvatosan teszek, mert nagyon intenzív fűszer, és a kevesebb több elve a biztos...A legvégén, amikor már minden megfőtt öntök bele 2dc főzőtejszínt és ezzel még összerottyantom. Jó sok lesz belőle, 6-8 bő adag..de nálunk mindig elfogy!
Háááát a sok husi, zöldség, tejszín, citrom, tárkony ízkombináció valami felséges!!!"

Remélem még időben...

mennem kell, felébredt a kis betegcsókám!

KépKép
kmanna

Melinda ígértem neked babakocsis képeket.
Ennek 20 cm hosszabb, és 15 cm-rel szélesebb a fekvőfelülete, mint a kicsi kocsinknak. Ebben azért télen is tudok még majd kint altatni. :D
Kép Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Anna!
Yes, erre gondoltam! :D
Pont már felcsíkoztam a csirkemellet, időben jött. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pepike, küldöm priviben a számom.
Vendég

Kép

Pumperka!

Naggggyon jó a babakocsitok!!!! Ebben aztán héderezhet Zsombi!!!

Kép

Ennyi voltunk mi mára.........................

Ölelek mindenkit!
Vendég

Monácska! Olyan szépek Nóri szemei!!!!!
Megnéztem hol is van Monor. 72 km Pátytól. :shock: :shock: :shock: Hát nem is tudom mit mondjak a talira. Hétközben az út oda-vissza kb. 3 óra, amivel nincs is baj, csak nekem a nagyokat is be kell gyűjtenem délután. Ez minden nap máskor van a különórák miatt. Lehet, hogy akkor mégis jobb lenne a hétvége, vagy az őszi szünet. Ez nekünk okt. 23-tól nov. 4-ig lesz a suliban. Viszont az őszi szünetben mindig el szoktunk menni valamerre barátokkal, de erről még semmit sem tudok, mert mostanság derül ki mindekinél, hogy mikor is van a szünet. Szóval egy-szó, mint száz, tőlünk ne tedd függővé a talit, ha ráérünk megyünk, hogy hányan az kérdés (2-4 fő, apa tuti nem fog jönni).

Kmanna! Jó ez a leveske. Meg is csinálom a hétvégén. Legalább nem kell gondolkodnom, hogy mit együnk. :lol:

Nem tudjátok hol tudnék vanni ABC-s habtapit?????? A budaörsi Auchan-ban csak valami gagyi figurás volt. A Regioban is csak mintás van. Ötlet????

Pepike! Már az illeték is az APEH-hoz tartozik? Ez gáz!!!!!!!! Anyukám járt így pár éve. Megvették az alattuk lévő ikergarázs második felét is, aztán az illeték hivatal közölte, hogy az az ár alacsony és ezen a környéken ennyi és ennyi a garázsok ára. Hiába fellebezett, kért helyszíni szemlét nem adtak neki igazat. Ráadásul tényleg annyiért vette, amennyi a szerződésben volt! :twisted:

Rólunk: Boróka ismét náthás lett. :twisted: Én ezekután már nem hiszek abban, hogy a szoptatós babák nehezebben betegszenek meg. :evil: Ennél többet már nem lehet szoptatni... A pláne az, hogy senkiről nem tudok, aki beteg lenne a környezetünkben.

Kép
Kép
Kép
petramama

Sziasztok!

Pumperka!
Jó a babakocsid, nekünk is ilyen volt pepinek ez Bergon????
Még kismama korunban ajánlgattam itt de nem lelt gazdára, nekem túl nagy
:roll: de sose jó ami van.....

Petramama!

Igen, egyesültek a barmok az apeh és az illeték hivatal, így nehéz már kikerülni őket!
Remlélem nem járunk úgy mint anyud....
Jobbulást Borókának, Lizám is taknyos, de most először és nem vészes, inkább Pepi beteges sokat.

Oké Zsu, jövő héten csörgök!!!

Monácska!

Nagyon édes Nóri, mi zűrösek vagyunk de még meglátjuk hogy alakul. Köszi a meghívást.

pepike

Kép

Kép
pepike

Sziasztok!

Petramama, Borókának mielőbbi gyógyulást kívánok!
Kmanna, kedvet kaptam én is a tárkonyos csirke-leveshez :D jövő héten tuti kipróbálom én is!
Pumperka, örülök, hogy a férjed épségben hazaért! Lánykád meg hihetetlenül aranyos volt, ahogy bekuckózott az ágyikóba! És számomra irigylésre méltó is :wink: egy kicsit...
Linocs, a hozzátáplálás ügyében lehet, hogy mi sem tudunk útmutatót adni. Kristóf először barackot kapott, első alkalommal csak 3 kanállal, mert végig fújolt rá. Pár nap múlva megint kapott, akkor már egészen megbarátkozott vele. Utána még kapott almát is, és kb másfél hét után már nem volt megállás. Aminek megfelelő az állaga, az mind lecsúszik neki, Univeres bébiételekből is az üveg tartalmát mind megeszi (tegnap kapott először csirkehusis sütőtököt és az is ment egybe, csak kifelé volt nehezebb az útja :oops: de nem volt vészes). Szóval, náunk nem volt nagy hozzászoktatás, és most már mindenféle jöhet: barack, alma, sütőtök, krumpli, répa. A barackból ma pl 2,5-t is megevett és éhes maradt utána... :shock: (ez tehát nem a "fontolva haladás" - Pumperka, remek a kifejezés :wink: )

Gondolom, van egy-két nagymami, akit Máriának hívnak, Isten éltesse őket!
Vendég

Sziasztok!

Szilvánusz,
gratula Marci fogacskájához, jó, hogy nem éreztétek meg! Ez szerencse! :)

Panny,
örülök, hogy Te is tudsz járni tornázni! :) Én tegnap voltam másodjára. Barátnőmmel egy héten egyszer járunk aerobic-ra. Nagyon jól esik! Jövő héten a viziaerobic-ot is ki szeretném próbálni.
Én is hasonló melltartót hordok, mint Te, kényelmes benne az ugrabugra. :)

Juditkecskeméti,
tényleg nagyon érett gyerek Levi, hogy ilyet mond! Szép pillanat lehetett! :)

Linocs,
mi a hozzátáplálást úgy kezdtük, hogy 3 naponta adtam Dorkának gyümölcsöt. Abban a három napban már meg tudtam állapítani, hogy melyiket szereti. Az őszibarack, banán és a körte a befutó (a banánra azt mondta a védőnő, hogy egy éves kor felett javasolt csak, mert déligyümölcs, ami kínjában érik a szállításkor, de nekem van egy hozzátápis táblim, amiben már 6 hónapos kor felett adható. Lehet, hogy az üvegesre vonatkozik ez a korhatár.). A napokban kezdjük a főzelékek kóstolását.
Nekem korábban szokott fájni az alhasam, de nem tudtam, mihez kötni az okát. Néha úgy fájt, hogy alig bírtam felülni az ágyban. De már elmúlt.

Bosek,
Nem semmi, hogy Blanka már áll! :shock:

Pepike,
szorítok, hogy a javatokra becsüljenek a helyszíni szemlén!!!

Pumperka,
jó nagy, strapabírónak néz ki ez a babakocsi! Jól néz ki! :)

Bea,
Dóri anyai nagyija Mária, milyen rendes vagy, hogy gondoltál erre! :)

Betegeknek mielőbbi gyógyulást kívánok!!! ++++++++++++++++

Mindenkinek köszönöm a szülinapi köszöntést, jól esett! :)

Tegnap Apa egy pici, szív alakú oroszkrémtortával lepett meg, amin egy gyertya égett. Törtem a fejem, hogy mit kívánjak, aztán elfújtam. Erre újra meggyulladt...ez ilyen vicces gyertya...úgyhogy még lett volna kívánságnak való alkalom. :lol:

Melinda

Kép
melinda80

Melinda: Sok-sok Boldog Szülinapot Neked!!!!
linocs

Egy kis vidámság:

Azért jó a mazochistának, mert ha rossz, akkor jó. Ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
A férfiak olyan logikátlan teremtmények, akik a szállodában otthon akarják érezni magukat, míg otthon szállodai szolgáltatásokat várnak el.
Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.
Az Úr nekem feladatot adott, mikor erre a világra küldött. De annyira le vagyok maradva, hogy valószínűleg örökké fogok élni.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása!
A mákos-meggyes bableves egy olyan étel, ami úgy készül, hogy kettőt lapozunk a szakácskönyvben.
Olyan nincs, hogy nem látsz semmit, mert akkor meg a sötétet látod.
Minden rosszat el tudok képzelni magamról, de hiába.
Amíg keresed az igazit, jól érezheted magad az esélyesekkel is.
A szenilitásban az a legjobb, hogy saját magad elől dughatod el a karácsonyi ajándékokat.
Ha véghezviszed a lehetetlent, a főnököd felveszi a napi teendőid közé...
Ha sírsz, nincs aki lássa könnyeid. Ha fáj a szíved, nincs ki észrevegye a fájdalmad. Ha boldog vagy, nincs ki lássa mosolyod. De próbálj meg csak egyszer fingani ...
Az egyetlen baj a semmittevéssel, hogy nem tudod, mikor végeztél.
Akasztott embernek lába se éri a földet.
A szex kedvéért megnősülni olyan, mint venni egy Boeing 747-est az ingyen mogyoró miatt.
Amíg a körömlakk meg nem szárad, a nő gyakorlatilag teljesen védtelen...
Sok káros dolog lehet kellemes, de a szex nem rontja a fogakat.
Ha még egyszer élnék, ugyanezeket a hibákat követném el, csak hamarabb.
linocs

Melinda!
Szeretettel köszöntelek születésnapod alkalmából, nézd el, hogy kicsit megkéstem! :oops:

Ma suliba voltam Szegeden, egy őrület volt a napom. Nem tudom felvenni a tárgyaimat, ezért kérelmet kellett írnom a dékánhelyettesnek. Rohantam nagyon a vonat délben indult, este 8-ig lett volna órám, ami azt jelenti, hogy 10-re értem volna haza. Ezért már 5 órakor vonatra ültem és 6-ra hazaértem. Bébiétel és egy kis tápszer segítette át Nimót a távollétem alatt..Szörnyű rossz elmenni. Holnap 6-kor kéne mennem és 4-re érnék haza de ezen is módosítanom kell....
Ráadásul annyi terepgyakorlat lesz, hogy jó sok időt kell majd egy intézményben töltenem, csak azt nem tudom,hogy hol és hogyan... :evil: Nekem kell keresni egy helyet ahol tárt karokkal fogadnak, egy héten belül meg kell küldeni a sulinak a címet, nevet stb. és ők felkérik az intézményt az együttműködésre. Emellett szakdoga, meg egy rakás tantárgy, meg még szabadon is kell választani 10 kreditért kb. 5 tárgyat...Ha ezt a félévet túlélem....

Linocs!
Jókat nevettem!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Meglátogattuk a vadiúj dokibácsinkat délután, nagyon szimpi! Sajna Pankónak valami vírusos fittyfenéje van, kapott egy csomó mindent, de csak egy gyógyszer belőle, a többit mindenféle testnyílásaiba kell fújni :) úgy de úgy hadakozik a kis drága. Hát nemtom ti hogy álltok ezzel az orrszívással, de nekem sehogyse akar összejönni. Pedig már próbáltam sokféleképp, ahogy korábban itt is megvitattuk...a lényeg, hogy akkora a bömbölde közben, hogy a végén ugyanolyan takonypóci, mintha meg se csináltam volna :?

Pumperka, örülök, hogy még épp időben tettem fel a receptet! :) Fincsi lett???

Pepike, az illetékhivatal+apeh kombinációt ne is emlegessük! Ma kaptam levelet tőlük, hogy milyen rendes gyerek vagyok, mert tavaly nyár óta befizettem félmilla örökösödési/házvásárlási egyéb illetékeket nekik. Ja, de azért ennyit meg ennyit még leszek szíves átutalni Fecónak zsebpénz gyanánt.....nemtom a 48ezer gyedemből mégis mennyit akarnak még...ááááá...

Linocs, akartam már korábban írni, hogy a hasam nekem is néha húzódott. Főleg a vágás helye, néha akkor mikor front jön, de van, hogy egyébként is. Ha nem hagy nyugodni, inkább kérdezz rá szerintem nőgyogyinál. A hozzátápiban én elég óvatos vagyok, mióta legelsőnek megevett Panka egy fél barackot és ment a hasa nagyon-nagyon. Harmadik nap esett le, hogy jaaa! a baracktól van! Én hülye ááááálllattt! Azóta óvatosabb vagyok, egyelőre az alma, körte, őszibari, krumpli és a sütőtök van a repertoárban. Ha meggyógyul, meg szeretném kóstoltatni vele a paradicsomot krumplival, mert mostanában sokszor szorulása van és a pari elég jó rá.

Juditk, Dr Papp Máriánál voltunk körzetileg, a Batthyány utcán, és most Pongrácz főorvoshoz mentünk át a Meditresbe. Nagyon kedves volt, higgadt, alapos, normális. Sok betege van, nemigen vállal már, ha jól tudom. Nekünk is protkóval sikerült felvetetni a kisasszonyt :? . Egyetlen szépséghibája, hogy nem jön ki házhoz, de ezt most muszáj volt vállalnunk. Az előző kijött, mégse voltam vele megelégedve.
Legszívesebben unokatesómat ajánlanám, csak ő félegyházi :roll: oda átjárni háááát... VAgy esetleg a Kovács doki, ő a Madách téren rendel, én is hozzájártam gyerekkoromban, gasztro specialista. Na, ő is tutira jó szerintem, hogy hányan vannak nála nem tudom..Ti a Mányokinál vagytok ugye? (bocsi, hogy nem priviben írtam, de most így egyszerűbb)

Jócakát mindenkinek, remélem nekünk is picit nyugodtabb lesz már, mint a tegnapi!

KépKép
kmanna

Melinda! Bocs, hogy így estére, de annál boldogabb szülinapot kívánok!

JuditK! Ez még leírva és kisgyerek nélkül is durván hangzik. (Mármint a suli).

Linocs! Tetszik! Bár már olvastam valahol. :lol:
Hozzátápi: teljesen egyetértek a Pumperka által leírtakkal. Annak ellenére is, ha nálunk nem működik. MI 2 hete kóstolgatunk, nem túl nagy sikerrel. Bezzeg minden más a szájában köt ki. Csak a kaja nem teszik neki 3 kanál után. Evvan. Majd csak belejön...

Kmanna! Örülök, hogy találtatok szimpi dokit. Miket adott Pankának? Mi is taknyolunk rendesen ezért kérdezem. Én még csak orrcseppet adok. Majd holnap veszek C vitamint a patikában.

Mindenkinek köszönöm a jókívánságokat. Remélem hatni fog és hamar rendbe jön a pici lányom.

Nagyon nagy a pangás. Beuska? Mzx? Fanetta? Kvaszévi? Eszterxx? Jim? Patti?.......

Kép
Kép
Kép
petramama

Melinda, Boldog Szülinapot!!!

Böbi

Kép

Kép
bosek

Jó reggelt,
Linocs vicceséről jutott eszembe, hogy nekem is van egy:

A gyerekvállalás örömei
Az első 3 hónap

- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- van idegesítőbb hang, a táblán végighúzott körmöknél.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod.
- nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad...
- szörnyű dagadtnak lenni.
- nézed a vékony, feszesbőrű nőket.
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha a tv-ben popsikenőcs reklám megy.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben.
- kiderül, hogy anyád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit sem.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy.

3-9 hónap

- úgy tűnik az egész nap egy végtelen szoptatás.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- éhen fog veszni. . . nem eszik semmit ez a gyerek.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 5 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a legjobb játék az, ami földhöz csapkodva elég zajos.
- a legjobb játék a pillepalack, a kád dugó lánca és a távirányító. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed egy reklámszatyorba sem férne be.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj emelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a wc-re is követ négykézláb.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül!
- valakinek te vagy az ISTEN!
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le, és kipakolni izgalmas.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lukasszon a csöcsbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni.
- egy baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát
- egy baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- egy baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni!! Olyan mint futó vadra lőni. . . .
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábon
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a hullapelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a mikulás k. . anyját. Még jó, hogy kivehető az elem a játékból. . .
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot.

További szép napot nektek:)

Kép
marla singer

tényleg, hol van mindenki? na majd talán a rosszidő visszaterel a géphez....

Pepike, nagy szívás ez az illeték! úgy látszik ilyen hullám van, én is a minap kaptam meg az új lakásunk még elfeledett illetékét apehtől. megfeledkeztem róla, hogy apehésilletékhivatal egy és ott méláztam, hogy honnan is van még ennyi adótartozásom...

az apeh amúgy már mindenkinek dolgozik. a múltkoriban egy nyugdíjpénztár késedelmi pótlékot is ők hajtottak be
lassan ha tartozol a szomszédnak ők is megkérhetik az apehet, hogy szedjék be tőled

jobbulást Pankának és Borókának!
Kmanna, milyen orrszívót használtok? szerintem attól is függ a siker. a múltkor eltörtük az üvegeset, na mondom veszek műanyagot mert ez már a második törés volt. de sokkal bénább, tök nagy a feje, alig lehet a kis orrához odailleszteni stb.

mi már szerencsére - lekopogom - kilábaltunk mindenből, és úgy látszik ez annyira feldobta Esztert, hogy tegnap elkezdett kúszni!!
még nemigen halad sokat, csak épphogy megszerzi a 10-20 cm-re levő játékokat, de határozottan halad. szépen, a kezével lábával kotor...

tárgyi bizonyítékkal majd akkor élek ha már kicsit gyakoribb és hosszabb lesz a produkció, mert különben ott állhatok a kamerával... azért még nem olyan rendszeres a dolog.
azt már most látom sajna, hogy a szőnyegről a kőre kívánkozik és l hamarosan a macskakajára fog rástartolni (egyben van a nappli-konyha). már megpróbáltam a teraszra távolítani, de akkor még kb 8-10 környékbeli kóbor macskát is el kell látnunk mert rájárnak

KépKép
judit18

Judit18, ügyeske Eszti! Petra is épphogy elkezdte. Egy hete még csak négykézlábra állt, és hintáztatta magát, most már halad id kicsit előre.

Anna, Papp Mária volt a dokinőtök akivel nem voltál megelégedve???
A férje, a Korányi műtött Petivel, mivel a fogadott orvosom Amerikában volt (császár). 15 órát vajúdtatott, pedig egy uh-gal kiderült volna, hogy a medencémnek indult, ezért nem tágultam. Ez a műtétnél derült, ki, azt mondta így nem tudtam volna megszülni.

És mindig ott van a kérdés a fejemben, hogy a mostani hegszétválás nem-e azért volt, mert ő nem jól varrt össze.
Ez nem biztos, sosem derül ki, de eszembe jutott ez is.

Ja, és a lényeg, hogy mivel annó karácsony előtt pár nappal engedtek haza, és még nem volt gyerekdokink, megadta a neje számát, hogy ha gáz van, mehetünk hozzá.
De nem volt semmi baj, végül pedig a körzetes dokihoz mentünk. Ő a Szász Kati. Akivel én nem voltam megelégedve, így annó még Peti kicsi volt amikor váltottunk, most a Petőfi városban van egy dokinő, akihez járunk, és nagyon kedvelem.

Jobbulást Pankának, sajnos a sírástól hamar meggyűlik az orr, de elmúlik pár nap alatt.

JuditK, suli.....húh, nem lehet egyszerű. Én még Peti mellett probáltam valamita diplomámhoz hozzátanulni, -ami helyben lett volna, és csak heti 1 szer- de nem ment.
Elmenni oké, de tanulni nem tudtam itthon már csak este, de volt hogy a könyvön elaludtam. Abbahagytam.
Szóval, nagyon ügyes vagy hogy csinálod!!!!! És kitartást hozzá!!

Magunkról , Petrácska -biztos mert túl sokat dícsértem az alvását- néha megelégszik a napi két alsvással. Ha később kel, fél 8-8 kor, mint ma is, akkor már csak délelőtt egyszer alszik, kb fél 10 től negyed 12 ig. Ilyenkor nyílván ebéd után már nem tudom lefektetni, így majd csak 2 körül fog aludni, remélhetőleg kb 4-5 ig, és onnantól estig már bírni fogja.

Ha korábban kel, 6-7 körül, akkor még belefér a 3 alvás, de ma nem így sikerült.
Vendég

Pumperka, de jó kocsi. Milyen fajta?

Panny, hajrá erobik, én is ma megyek futni du. amikor Petra aludni fog, igyekszem minden másnap menni.

MOna,, de aranyos vagy, a tali nekem azért necces, mert nekem fél 1 re mennem kell Petiért az oviba. Addig meg nem nagyon járom meg oda-vissza, hogy idő is legyen ott.
Hétvége meg kizárt, akkor itthon van apa, és igényt tart ránk :wink: :P :lol:

Pepike, raksze fel a kutyusról képet? Aranyos lehet!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?