Új privát üzeneted érkezett!

Rács: nekünk van Roba önfeszítős, toldóval, de önfeszítősként nem igazán működik, fel kellett fúrni (erre is van lehetőség az önfeszítős rácsoknál is). A másik Ikeás, fa - szerintem az jobb, könnyebben kezelhető. (A másik szobában a dupla ajtó miatt kellet toldós megoldást találni). Szóval szerintem érdemes mindenképp fúrni...
Lolo nem tudja még kinyitni egyiket sem.

Ma voltunk hosszú idő után újra csiribirin, hát mit mondjak, mindent elfelejtett a csajszi - kivéve a zsipzsuppolást. Aztán vettünk neki cipőt őszre, a nagyszülők fizették, én nem adnék egy cipőért 8 ezret... :shock: Így is ki vagyok, hogy minden méretből kell 3 fajta: egy kinti, egy benti meg egy játszós. És jó kb. 2-3 hónapig. Szandiból most szerencsére bevásároltunk előre, nagyon le voltak árazva. Nálunk továbbra is csak a 3 csatos szandi válik be, ugyanis a könnyen felvehető cipőket könnyen le is veszi a kisasszony - pl. a homokozóban. Most amúgy is vetkőzős korszakát éli...

Ja, és még annyit, hogy a csiribiris társaságból majdnem a fele megy bölcsibe ősztől... Szóval elég sokakat érint ez a "probléma"...
Vendég

Sziasztok Anyukák és kismamik!
Köszönöm szépen Katicának, hogy írt rólunk és a jókívánságokat is Nektek. Pici lányom császárral jött sajnos a világra - arctartással próbálkozott ugyanis kibújni, - de szerencsére mindketten jól vagyunk, már a körülményekhez képest :) A kórházzal nagyon elégedett vagyok, a dokik és a szülésznők is kedvesek és profik voltak, vagy legalábbis én a javával találkoztam. :) Sikerült két nap után egy alapítványi szobába is bekerülni, szóval megvolt a béke és nyugalom is. Zsuzska egyébként 3160 grammal és 54 cm-rel született (ahhoz képes, hogy arról beszélt mindenki, mekkora hatalmas lesz ez a gyerek.........) és persze nagy sünifrizurával. Egyelőre jó baba: eszik-alszik, de Gabi fiam is ilyen volt kerek két hétig. Aztán.....szóval nem akarok semmit elkiabálni.....Hozok majd képeket, de még csak ma délben értünk haza, nem sok dologra volt még idő.
Katicáékkal van valami??????? Nagyon készültek a vasárnapra....de nem találkoztam vele a kórházban.
Klári

Kép
Kép
sun74

Sziasztok!

Tiop, cukker a lányod, ahogy énekel. Én nem ismerem ezt a dalt. :oops:

Katica, nagyon drukkoltam a vasárnap miatt. Sajnálom, hogy nem sikerült.

Tappancs, szép, formás pici fiad van. Eszméletlen mekkora döbrögi pocakja van. :shock: :wink:

Sun, gratulálok Zsuzskához! Sajnálom, hogy császár lett a vége, de az a lényeg, hogy minden rendben volt.

Piroska, nem semmi az anyósod... :shock:

Henus, az utolsó kép tényleg nagyon jó. Elsőre én sem értettem, hogy miért az a kedvenced, aztán rájöttem.

Nircee, kitartás!
Mindig elfelejtem, hogy a blogodba én sem tudok belépni. Küldenél nekem egy újabb meghívót?

Verna, nagyon jó lett a játszóteretek. :wink:

Ma már volt apa dolgozni, igaz még nem nyitotta ki a boltot, csak rendezkedett, takarított.
Lajura egyre többet dumál és egyre érthetőbben. Egytől tízig lazán elszámol, kis segítséggel. A hét napjai közül a csütörtök, péntek, szombat megy már sorba, a többit még keveri. Röviden ennyi...
Megyek füvet nyírni...
Vendég

sun74: gratula, várjuk a képet! Csaszit utólag ne bánd (csak kicsit), biztos nem volt indokolatlan...

Pilla: Laja egy zseni! :) Számolással Lolo is próbálkozik már, ma mondtam neki, hogy megmérem, hány centi a lába, erre közölte, hogy "kett, hét, hat". :)

Nircee: holnap megyünk az új zenebölcsibe, majd referálok! ;)
Vendég

Sun
Gratulálok Zsuzskához én is!! Jó olvasni, hogy mindennel meg voltál elégedve odabent. :D

Verna
Hogy tudsz előre vásárolni szandit?? Én is vennék, csak fogalmam sincs hányas lesz Dóri lába jövő nyáron. ??

Tiop
ez nem valami mulatós-lagzis dalocska??? Én ismerem!!!! Jófej Zsani!! :D

KépKép
tüccs

Sziasztok!
Pilla,Tüccs!
Köszi szépen a dicsit!
Tüccs jól hallod ez egy lagzis nóta!(Nyisd ki babám az ajtóóóóóót!) :wink: :lol: Amióta voltunk lagziba,azóta emlegeti és énekelteti velünk.Így tudja,nem egészen tisztán,de akkor ezek szerint más is érti nem csak mi! :wink: :lol:
Pilla!
Gratulálok Laurának,igazán ügyes ő is!Zsani is szépen elszámol már 10-ig,bár rendszerint a hatosnál elakad,de ha mondom neki,hogy mi következik,akkor szépen végigmondja.Ez volt a másik amit akartam nektek már írni,de mindég elterelődött a téma másfelé!Egyébként nagyon érdekes,hogy Roli is és Anett is ugyan ott akadtak el mint Zsani a számolásban! :wink:
Felvettem már azt is,majd megmutatom! :wink:
Sun!
Gratulálok nektek!Sajnálom,hogy nem úgy sikerült ahogy "eltervezted",de a lényeg,hogy egészségesek vagytok mind ketten! :wink: :D
Verna!
A vetkőzős korszak nálunk már nagyon régóta működik! :wink: Szandált és cipőt nagyon egyszerűen leveszi Zsani,sőt amikor fürdéshez készülődünk,akkor ő vetkőzik le már rég óta egyedül! :wink: Én most vettem Zsaninak 3-om db cipőcskét!Egy bentit(980 Ft)egyszerű belebújós kis vászon cipőcske,ami a célnak teljesen megfelel!Kintre kapott egy sport cipőt és egy magasabb szárú tépőzáras kis cipőcskét!Betétes ,de nem 8000,hanem csak 3000Ft!Igaz,hogy nem Siesta és társai,de szépen fogja a bokáját és nem csillagos ég az ára,mondjuk így is csak a két lánynak volt a cipője 10.000Ft,ami valakinek sok valakinek kevés!Nekem tökéletes,mert ugye nekem három gyerek van,így nem nagyon engedhetem meg a 8000 ft-os cipőket!Ezekben is szépen felnőnek,és nem csúnyák,hanem szépek és még jók is,mert semmi bajuk a lábuknak,sőt elárulom,hogy mi rolinak csak drága Siesta cipőket vettük és neki állapítottak meg Lúdtalpat!Na mindegy!Körülkel ám nézni rendesen,és nem mindég a méregdrága vadiúj divat szerinti cipőcske a legmegfelelőbb!ezt csak azért írtam le,hogy így is nagyon sokat lehet ám spórolni!Megjegyzem,magamnak sem veszem meg a drága cipőket!
Van egy Nike cipőm amit 3-om éve vettem,de spórolásból! :wink:

Bocsika,hogy ha megsértettem valakit,nem állt szándékomban!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: cipő ügyben mélységesen egyetértek, én sem ragaszkodom a márkákhoz, de valahol azt olvastam, hogy ha a nagyik vesznek cipőt, az szinte mindig Asso - hát nálunk ez igaz. :) Eddig egy szandit és egy fűzős cipőt kapott tőlük, mindkettő Asso volt.
Én pl. nagyon szeretem a magyar gyártmányokat - bár be kell valljam, amit nyárra vettünk (Moja) nem vált be, mert a csatnak vannak belül is fém részei, ami a sok használattól elvált a bőr résztől és kidörzsölte Lolo lábujját. :( Zokniban hordáshoz persze jó lenne, de ezt pont nyáron hordtuk.
Általában mi úgy csináljuk, hogy van minden méretből egy jobb fajta lábbeli (évszaktól függően cipő v. szandi), kintinek valami olcsó vászoncipő vagy örökölt bőrcipő, bentre pedig mindig szandi - ezért is tudtunk előre vásárolni, mert szandi az mindig kell! Na, ebben pl. az a kompromisszum, hogy az egyik méret egyáltalán nem csajos kinézetű, de mivel 1500 Ft volt, nem nagyon izgat. :) Nyaralás előtt nőtte ki Lolo a szandiját, és akkor láttunk az Auchanban nagyon jó kis 3 csatos szandit, meg is vettük gyorsan. Bevált, és amikor visszajöttünk, ugyanaz a típus már mérethiányos volt, ezért le volt árazva 1500-ra. Vett is a férjem mindjárt a két következő méretet - de mondom, az egyik inkább fiús, de itthonra kit érdekel?! ;)
Tegnap hozott egy barátunk egy nagy rakás téli holmit, amiket a kislánya kinőtt (mindig szuper cuccokat hoz), valami 5-6 kabátot (átmeneti és téli is van), és mondta, hogy van még. Na, gyorsan fel is hívtam, hogy nincs-e véletlenül valami lestrapált sporcipőjük Lolo méretében, mert játszósnak jó lenne, arra már igazán nem akarok költeni: erre hozott egy szuper kis Melania cipőt, egyáltalán nincs lestrapálva, még kimenősnek is jó lenne, de most már ez lesz a játszós, mivel megvan a 3. :)
Hát így vagyunk mi a cipőkkel. :)
Vendég

Jaj csajok, ne is idegeljetek a cipőkkel!!!

Tegnap voltam kénytelen cipőt venni mindkét lánynak (otthagytam 15ezret a boltban). Ugyanis sajna izzadósak a tappancskáik, és az őszi cipők nekik még vastagok ilyenkor, akármilyen vékony cérna-pamut zoknit adok rájuk bele. Mivel múlt hétvégén észrevettem, hogy Boginak mintha fájna a lába a kiscipijében, olyan "hülyén" ment benne (zárt orrú szandálcipő), hát venni kellett egy nagyobbat. Roninak meg még nagy az, amit Bogi ilyenkortájt hordott, ráadásul az egy magasszárú zárt cipő, viszont a pici szandálja nyitott is, rövid is, így ő is kapott egy szandálcipőt. Hordja kábé 2 hónapig, oszt jóccakát... esküszöm, sokszor már sírógörcsöt kapok attól, hogy pont nem jó Ronira az, amit Bogi anno hordott pár hétig és úgy néz ki mint a vadiúj... :cry:
andibab

Sziasztok!
Verna!
Reméltem,hogy nem haragszol meg azért amit írtam! :wink:
Cipőkkel én is ugyan így vagyok mint ti!amit írtam,hogy kicsit magasabb szárú cipőcske,az volt a drágábbik,és a másik kettő pedig olcsóbb!Majd holnap lefotózom mert apa ma elvitte a gépet!mi is szoktunk kapni rucikat is és cipőt is,néha elég jó állapotúakat,így jól szoktam járni egyszer kétszer! :wink: Viszont mindég kel,hogy legyen szép új cipőcske,amit feltud venni ha olyan helyre megyünk esetleg! :wink:
andibab!
Most én éppen így vagyok mint ti!Zsani még nem érte el azt a cipő méretet ,hogy jók legyenek azok a cipők amit Anett kinőtt.Nyáron már lesz rá való szandi is szandicipi is így valamivel jobb lesz a helyzetem.! :wink: :D

Ma reggel viszont a gyógyszertárban hagytam ott majd 4000 ft-ot!Vettem a gyerekeknek vitamint(a gyümölcsök mellé).Jól jártam mert 130db marslakócska vitamint kaptam 3600Ft-ért! :wink: Zsani is kaphat belőle felet,így mind a hárman azt szedik!Tavaly mindég toltam egyik hónapról a másikra,hogy veszek vitamint,így volt is takonykor rendesen,de most remélem azért a nagyobb betegségek elkerülnek!Magamnak is vettem Supradynt ,mert kezdek fáradni és a takonykor is kezd ellepni! :(
Na mindegy!Naponta veszem a gyümölcsöt is,remélem hatásos lesz minden! :wink: :!:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Jajj, csajok, bocs a nem témába vágó kérdésért, de épp a szoctám papírt töltögetem, mert holnap le kell adnom az egyetemen, és nem tudom, hogy a GYES és a Családi pótlék jövedelemnek számít-e. Az a tippem, hogy (sajnos) igen...
Tud valaki segíteni?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Szantre, igen, annak számít. Mindkettő :( :x

thenus

Sziasztok!

Tiop, Zsani nagyon édes a nyári képeken. Pont olyan huncut kópé képeket tud vágni, mint Sárika :lol: Cipő ügyben hasonlóan vagyunk mi is, mint ti meg Vernáék. Nem tudnánk a márkásat megvenni minden szezonra. Bár az nagy segítség volt most nekünk, hogy az anyósom az egészségkártyájára tudott venni gyerekcipőt a Siesta boltban, így Sára kapott két őszi cipőt. ill az egyik szandál cipő. Meg sem mertem kérdezni, mennyi volt :oops:

Na, mehetek most már szülni, mert 500db képet feldátumoztam, albumba rendeztem. :lol:

Voltam ma nst-n, ismét tömeg, 1,5 óra várakozás a dokira :x Kicsi Manókám még úgy gondolja, jó neki odabent, mert nem sok jelét mutatja, hogy ki akarna bújni. Külső méhszáj szűk 1 ujjnyi, belső zárt...szóval most lehűtöttem magam, és nincs már bennem ez a "bármelyik percben" szülhetünk feeling, hanem szép türelmesen várok. Bár ha holnap születne, akkor a nagymamám 72. szülinapján születne. De érzésem szerint ez kizárt. Lehet, hogy megvárja a kiírt időpontot, és a nővérkéje szülinapi ajándéka lesz?? :lol:

Andi, háát, nem tudom. Egyszer azt érzem, hogy kislány, egyszer azt, hogy kisfiú. Bár a fiú érzése megsúgom, talán erősebb picit. :wink: Egyébként nekem teljesen mindegy, ha fiú, neki fogunk örülni, ha kislány, akkor neki. A férjem mostanában fiún gondolkodott, ő titkon kisfiút remél. De ha kislánya lesz, akkor is ugyanúgy fogja szeretni, mint Sárikáját. :wink: Gondolom nálatok is a két hercegnő apuci szeme fénye :D

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica
Ez mostmár tényleg nagyon izgi. Pont az este gondoltam rátok, mert nem jelentkeztél. Szombatra megint frontot mondanak, nekem vmi azt súgja a héten meglesz a pici. :wink:

Fúú, ezt az albumot már nekem is meg kéne csinálni. Alig van pár képünk csináltatva, mind itt figyel a laptopon, ráadásul csak itt...

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Katica, teljesen igazad van, ne sürgesd a Bébikét, inkább élvezd ki a várandósságod utolsó napjait!
Nálatok minden napra jut egy szülinap?? ;)

Henus, köszi az infót! Háááát... nem örültem... :? :( (De legalább GYED-et nem kapok :? :twisted: :roll: :wink: :lol: :lol: )

Lányok, én kábé fél éve nem hívattam elő képeket, viszont az előhívottak nem fértek bele a gigászi fotóalbumba, úgyhogy csak hevernek a szekrényben. Szóval előbb albumot kéne vennem.. De legalább a képek le vannak mentve CD-re és viszonylag sűrűn tölötk fel az internetes fotóalbumba, így ha beüt a krach, akkor a legjobb képek megvannak. :wink:

Cipi: Márk épp most növi ki a szandiját, már nem szívesen vennék neki az őszre, de lehet, hogy kelleni fog. Most kapott viszont egy szuper Nike cipőt! Imádom! Amúgy nem szeretem az ilyen felnőtt márkás babacipket, mert a többség a felnőtt divat szerint készült, és egyáltalán nem tartja a baba lábát (ki is akadok rendesen, mikor egy járni tanuló gyerekre ilyen trendi félcipőt adnak, de képtelen megállni benne..) Szóval szerintem nem a márka számít (persze vannak jó gyerekcipő márkák, amiben meg lehet bízni), de nem kell mindig a legdrágábbat megvenni, mert az olcsóbbak közt is van olyan, ami jó a babának/gyereknek. De igazából csak ismételtelek benneteket. Úgy látom, ebben nincs vita köztünk.. :wink:
Ja, nálunk bent parketta, és linóleum van, így cipőt csak kintre hordunk. Bent elég a csúszásgátlós zokni, vagy nyáron a meztelen tappancs!

Giga, merre jársz? Milyen volt az évfordulótok? Gyerkőcök?

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló!

Katica, jajj, de sz@r ez a várakozás...és ezek a hangulat ingadozások...egyszer sürgetné az ember az időt, másszor nyugodtan várja, hogy legyen valami... de a babuskátok csak tudja, hogy előbb utóbb ki kell bújnia... :wink: :)
Képeket én is válogatok már egy hete. :? Mi kb. másfél éve hívattunk elő utoljára :? Sajna én csak a párom gépén tudok, de oda meg nem nagyon van "belépőkártyám" :?
Egyébként akartam még írni az alvásos témához, hogy igazad lehet, a csajok átesnek délben egy ponton, és onnan nehéz már őket elaltatni. Most hogy írtad végiggondoltam, és valóban így van. Előfordul, hogy látom dől Szonja jobbra-balra, esetleg szól is hogy menjünk aludni ám én vagy ránézek az órára, és hajlamos vagyok nem elhinni, hogy valóban álmos, mert még korainak gondolom, vagy rábeszélem, hogy még ebédeljen, stb... és itt csúszik el az egész...
Szóval mostmár figyelek. Ma 3/4 9-kor kelt reggel, és 1-kor már húzott aludni, le is feküdtünk el is aludt, de úgy köhögött, hogy 40 perc múlva felkelt. Sajnáltam, mert egyébként nem köhög csak alváskor. Ez ugye a nátha folyománya, de NEgrózik, és mézes teát iszik amitől jól fel is szakad neki, de alváskor nagyon tetőzik :(

Cipő: hát most ősszel én csak egy sport cipőt vettem, és nem is szándékozok mást. Tavasszal amit vettünk egy FAlcon magasabb szárú, még jó, van ugyan sport cipőnk is, de kicsinyt elmotorozódott az orra :oops: . MEg fel is dühített, hogy 4500-ért vettük a Dechatlonba, és most ugyanannyiért vettem egy Adidast, ami jó lesz kimenőnek. Benti van vászon is, szandi is, meg se tudom számolni mennyi. Néhányat kaptunk is gazdagéktól akiknek mégsem tetszett :? :wink: :) MEg amiket tavasszal beszereztünk még jók. Majd télre veszünk inkább, csizmát, bakancsot.
Árban kb. középáron szoktunk venni. 4-6e. Nyilván mindenki úgy ahogy a pénztárcája engedi. :wink:

Tiop, ti rendszeresen szeditek ezeket a vitaminokat? Én mindig agonizálok rajta. Valahogy olyan szkeptikus vagyok... :roll: MOSt iszik Szonja valami pezsgőtabit, de csak azért, mert meglátta a boltban , és még sosem vettünk, kipróbálásra elhoztuk. Issza is minden nap. Ezen felül nem nagyon, de lehet télre kéne, nem tudom... :roll:

JA, Vasúttörténeti Park: Nekem megmondom őszintén kicsit csalódás volt. Ha van valami konkrét program, mint mondjuk most hétvégén is lesz akkor gondolom más, így egy kicsit egyhangú. Szonja mondjuk megmászta amit lehetett, de szerintem előbb mennünk kellett volna igazi vonattal, és akkor nem lett volna furcs, hogy csak állunk, ülünk és nem történik semmi. HA meg azt szeretted volna, hogy történjen, akkor mindenért fizetned kellett... :? nem birom az olyan helyeket ahol van belépő, nem is olcsó, és onnantól ha bármit szeretnél még fizess. Amúgy itt nem voltak olyan eget rengetők a plusz árak, de akkor is... VAgy hát ki tudja...mozdonyvezetés 1000Ft pl...NEkem legjobban a kerti kisvasút jött be, de azért a 3 perces körért szintén sajnáltam a 300Ft/ fő árat... :? Na mindegy mostmár ezt is tudjuk...

Szantre, te miért nem kapsz GYED-et?

Szonja úgy köhögött most este elalvás után mint egy kutya, nem is birt aludni. Az ölemben ült úgy aludt 3/4 órát... Pedig elkezdtem adni neki a Spiropentet is...Ébren egyáltalán nem köhög, csak ha megpihen... Szegényem.... :(

NA mostmár húzok, még ígértem az ovinak holnapra néhány tervet, azt megírom, Jó éjszakát mindenkinek!!!

thenus

Sziasztok!
Henus!
Sajnálom,hogy nem hagyott szebb emlékeket benned a Vasúttörténeti ,nekünk nagyon tetszett!A fizetés még mindég jóval olcsóbb mint ha a vidámparkba mennénk! :wink:
Szonja köhögésére párologtass sót az ágyánál,és emeld meg a feje részét,ha alszik,hogy ne csorogjon vissza a váladék,és ne izgassa őt!Esetleg fújhatsz a szájába valami só kristály sprét,mert az nem hagyja kiszáradni!Ha semmi nem segít akkor menjetek dokihoz,mert nekünk is így volt Zsaninál mikor a tüdőre húzódott a köhögése!Vagyis kezdődő tüdőgyuszival kerültünk a kórházba!Spirupent meg nem is volt jó nekünk,mert allergiás reakciókat váltott ki Zsanin! :cry: :evil: Ventolint kaptunk!Na mindegy is,biztos nálatok azért más a helyzet!Remélhetőleg! :wink: :!:
Mi a vitaminokat nem szedtük eddig,csak tavaly akartam venni nekik,hogy elkerüljük ezt a sok nyavalya betegséget!Egyszer régen vettem már Rolinak és Anettnak Marslakócskákat és nagyon jó volt! :wink: Neked meg főképpen gazdaságos lenne a 130db-os kiszerelés elég lenne egész télen! :wink:
Katica!
Én is így voltam Zsaninál,amikor megnyugtattam magam,hogy jön amikor jönnie kel ,akkor másnap mentem szülni!Zsani, Anett szülinapja előtt 1 nappal született! :wink: :lol:
Kitartás már tényleg nincsen sok hátra! :wink: :D Én úgy érzem fiatok lesz! :wink:

GyES,Családi
Jövedelem!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :cry:

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Szantre!
Bentre nekem is csak most kell(kellene),mert még nincsen padlófűtés és még kicsit hideg a padló!Télen csak zokniban rohangál olyan jó meleg van! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Köszi a válaszokat!
Henus, én még tanulok, és korábban sem dolgoztam sose, így nem jár! Ez van! :? De ez most öröm az ürömben... :? :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

Cipő:
Mi eddig még egyszer sem vettünk siesta, vagy hasonló cipőt. A fóti cipőkészítőtől vettünk eddig, illetve a nyárra Lilinek a decathlonban vettünk szandit. Ja! És még a Corában vettem szép kiscipőt a lánynak. A sógornőméktől is kaptunk cipőcskéket. Most pont azokat hordja a lány. Bulcsúnak meg még nem kell. ;-)

Katica!
Nagyon izgulok értetek! Mindig kiváncsian várom a jelzést a fórumon. :)

Mi megvagyunk, csak mostanság extra sz.rok az éjszakáink. Bulcsúnak nagyon nehezen és sokára akar kibújni a foga, így éjszakánként sokat vagyunk fent. Kb. minden órában felébred, és utána nem tud visszaaludni, csak cicin. De azt mégsem lehet, hogy óránként megetessem, de sírni sem hagyhatom, mert akkor a lány is felébred, és akkor aztán világvége. Magunk közé sem akarom venni minden éjszaka. Szóval ördögi körforgásba kerültünk... :evil:

Szantre!
Nagy extra nem volt az évfordulónk alkalmával. Én apának vettem nagyon finom csokikat, ő meg nekem virágot, és egy fülbevalót. Úgy terveztük, hogy majd a hétvégén elmegyünk egyet vacsorázni, mert pénteken elutaztunk a Mártába, de ott sem sikerült a két gyerkőc mellett egy jó kis vacsit eltölteni. Sebaj! Majd jövőre tényleg kettesben megyünk. :wink:

Kép
Kép
giga1

Tiop, nem volt rossz a VAsúttörténeti, csak lehet én sokat vártam... :wink:
A Spiropent tavaly is egyszer szedte már Szonja és nekünk nagyon jó volt. Remélem, hogy most is jó lesz. Most kicsit megijesztettél ezzel a tüdőgyuszival, de ha nem muszáj nem mennénk dokihoz. Szerintem nem vészes ez a köhögés, de úgy döntöttem, ha holnapig nem javul, elmegyünk dokihoz :roll:

thenus

Henus!
Jézus nem akartalak megijeszteni,nem állt szándékomban,csak amióta Zsaninál volt az a köhögési mizéria,úgy mint nálatok,hogy még aludni sem tudott tőle én azóta félek és mindenkinek elmesélem,hogy esetleg időben elkapják a nyavalya nyakát!Mi is voltunk dokinál ,de nem csinált semmit és amikor már a gyerek megakart fulladni,nem bírtam tovább bevittem Pestre!
Azért biztos nálatok más,de tudod-jobb félni,mint megijedni! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Henus: hasonlóképpen volt nálunk is, amikor kórházba kerültünk, DE: önmagában a náthával még nem lett volna baj, az nem igényelt orvosi kezelést, csak szövődményként kialakult a bronchitis (amiből akár tüdőgyulladás is lehetett volna, ha nem kezelik időben). Ez meg olyan, hogy akkor is kialakult volna, ha a náthával orvoshoz fordulunk, mert ez egy fertőzés...
A köhögés tehát önmagában nem baj, sőt, csillapítani sem érdemes (nekünk legalábbis ezt mondták a kórházban). Ha más tünetek is vannak (láz, levertség, ziháló légzés), akkor már mindenképpen orvos!!!
Vendég

no, hát csak egy szösszenet a SPIROPENT-ről, aztán lehet nyugodtan nekem esni :P

"A Spiropent alkalmazása minden esetben kizárólag orvosi javaslatra, adagolása az orvos utasítása szerint történhet. Hat évesnél fiatalabb gyermekeken kevés tapasztalatot szereztek, ezért ebben a betegcsoportban a készítmény javasolt adagjait is orvosi felügyelettel kell alkalmazni."

én nem adnám a saját kútfejemből merített elhatározás alapján a gyerekemnek.... :shock: :roll:

a SINUPRET csepp, az más kérdés, az nekünk is van itthon, én magam is használom, ha megtaknyosodok.
andibab

Andi, nem esek neked, mert doki adta anno, és most is beszéltünk telón, csak Szonjával nem mentem el. Egyébként ő pont nem ezeket mondta róla, ő egy kicsit lazábban kezelte. De tök mindegy, mert a köhögés nem vészes mint mondtam, kizárólag alvásnál, és már most délután is jobb volt. Egyéb tünet pedig nincs. Egyébként minden gyogyót orvosi javaslatra kell szedni a leírások alapján. Én is úgy adom. :wink:

Verna, ugyanígy gondolom én is, ha nincs más tünet nem megyek dokihoz. A sót is párologtattam délután Tiop javaslatára és az is jó volt.
NEm szeretném azt a látszatot kelteni, hogy felelőtlen vagyok, vagy kísérletezem a gyereken. De minden kis izével nem szeretnék orovoshoz rohangálni.

thenus

Na, azért a dokik is jó fejek tudnak ám lenni néha - én spec. ezért SEM viszem minden aprósággal... Egyszer voltunk más miatt dokinál, ha jól emlékszem a kullancs után kontrollon, és akkor megemlítettem, hogy Lolo náthás. Mindjárt javasolt is csomó "csodaszert" (egyik sem gyógyszer volt), én ki is váltottam lelkiismeretesen mindet, volt vagy 8000 Ft, aztán a felét nem is használtuk... volt benne pl. köptető, Lolo nem is volt hajlandó meginni, aztán mikor kórházba került, azt mondta rá az ottani doki, hogy jobb is...
Mi náthánál csak orrot szívunk, de azt nagyon sokszor, meg esetleg egy kis vitamint nyomatok. Közben próbáljuk ugyanúgy élni az életünket, mint máskor, hogy Lolo is úgy élje meg, hogy egy kis náthától nem szabad kidőlni. ;) (Közösségbe nem járunk, ennyit változtatunk csak a mindennapi programon.)
Vendég

Sziasztok!

Henus, jobbulást Szonjának!! Nem gondoljuk, hogy felelőtlen vagy :wink: Én sem szoktam rohanni orvoshoz, ha csak meg van fázva, más tünet nincs.

Úgy látom, nem csak én vagyok ennyire hanyag a fényképek előhivatása terén. :lol:

Lányok, tiszta aranyosak vagytok, hogy ennyit gondoltok ránk, meg szurkoltok nekünk. Nagyon jól esik!! :D

Ma takarítottam, segített a férjem is, meg mostam, szóval "aktív" voltam. Tiszta vicces, hogy most minden háromszor annyi időbe telik, mint máskor, meg fele annyi munkától is jobban elfáradok, mint egyébként. Sárikát is már úgy emelgetném, néha már annyira igényli, hogy anya is vegye ölbe, ne csak más. Szoktam én is néha, de rövid időre. Mondtam neki, hogy nemsokára megint tud anya ölébe is jönni. :wink:

Giga, annyira sajnálom szegény Bulcsút, hogy így megszenvedi ezeket a fogacskákat. Nektek sem lehet leányálom ez a pár éjszaka. :roll:

Hát csajok, én nagyon kíváncsi leszek, nekünk hogyan fognak telni az éjszakáink. Egy szobában vagyunk/leszünk ugyanis mind a négyen. Nem tudom, mennyire fogják keltegetni egymást a gyerkőcök... :shock:

Kint vagyunk az udvaron. Sára meglát egy legyet. odamegy, és mondja: "Ne menj el, hozom légycsapót!" :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus: ez nagyon jó duma Sárikától! :) Nagyot röhögtem!!!!! :D
Vendég

Katica,
ezen a dumán én is jót röhögtem! :D
Nagyon drukkolok én is! Már nagyon kíváncsi vagyok Picúrka nemére! :oops: :D
Nálunk még az éjszakák a legjobbak, olyankor Simi akár 3 órát is kibír etetések között. Mikor már hallom, hogy nyöszörög, elkezdek fülelni, és az első síráskor átmegyek a szobájukba, és kiveszem az ágyból. Pelenkázni éjjel a fürdőszobában, a kádállványon szoktam, vettünk bele egy IKEA felfújható pelenkázóbetétet, így nagyon kényelmes. Az ajtót be szoktam csukni, így Marci nem ébred fel az üvöltésre. Utána meg kint az előtérben, a sz.gép előtt egy műanyag összecsukható IKEA széken szoptatok. A végére baromira megfájdul a derekam, de mindegy, mindent Marciért.

Egyébként én már kezdek az összeomlás határán lenni, a tejem határozottan kevesebb, mint 1 hete, ami a kimerültségnek is köszönhető. Simi nappal szinte nem is alszik, egész nap csak bömböl. Egyfolytában csak enne. Ma az egyik szopi után kipróbáltam, és adtam neki még 80ml lefejt tejet, azt az utolsó kortyig benyomta. A védőnő tanácsára etetések között adok neki mecsek teát, amiből ímmel-ámmal lenyel néhány kortyot, majd üvölt tovább. Már nagyon nehezen bírom, néha már-már úgy érzem, megbántam ezt az egészet, nem nekem való ez a 2-kisgyerekes lét. Tudom, én akartam, és tudtam, hogy nehéz lesz, de most, hogy benne vagyok, már nem vagyok arról meggyőződve, hogy jól döntöttem. Mindegy, visszacsinálni nem lehet. A legnagyobb baj az, hogy nem érzem azt a szeretetet Simi irányába, amit éreznem kellene. Ellátom, de mikor meghallom sírni, ahelyett, hogy sajnálnám, csak felmegy bennem a pumpa, és legszívesebben elmenekülnék előle minél messzebbre. Nagyon idegesít, hogy Marcitól elveszi az összes időmet.
Tudom, hogy ez szégyen, és nagyon nagy lelkiismeret-furdalásom van emiatt, de nem tudom megerőszakolni az érzelmeimet. Remélem, ahogy majd javul a helyzet, megváltozik minden, és helyreáll a rend.
Sokat gondolkoztam, hogy leírjam-e mindezt, de ez is én vagyok, és hazudnék, ha azt írnám, hogy minden rózsaszín és happy. Szegény Simi nem ezt érdemli, ő nem tehet arról, hogy az anyja ilyen idegbajos. :oops: :oops: :oops:

Kép
Kép
nircee

Nircee, nem szégyen amit érzel, és nagyon nagy dolog, hogy bevallod, és nem csinálsz úgy mintha... Tényleg iszonyú nehéz időszak ez neked, és nem vagy hibás azért, mert fáradt vagy. Szerintem (és ez az én véleményem) nincs olyan anya, aki ne érezte volna, hogy monstmár tényleg elege van az állandó éjszakai kelésekből, hisztiből, nemevésből stb. Ez érthető, hogy fáradt vagy, és így bizony nem olyan egyszerű ráhangolódni egy pici babára, főleg ha sokat sír, és látszólag semmi nem használ.
A hasfájásos időszak után egész biztos, hogy sokkal könnyebb lesz, emlékszem Márk is rengeteget sírt. Viszont én nem próbálkoznék a helyedben a Mecsek teával, mert nekünk attól csak rosszabb lett a pocifájás, és a gyerekorvos is mondta, hogy sok babánál inkább felerősíti a hasfájást. Ha az Infacol nem vált be, próbáld ki az Espumisant, szerintem pár nap után már lehetne látni, ha használ. (Nálunk legalábbis így volt).
A másik pedig, hogy szerintem, ha Simi szopizni akar (mert éhes, vagy csak megnyugtatja), akkor hagy szopizzon. A tejcsid is több lesz, és addig sem sír. Persze tudom, hogy nem lóghat egész nap a cicden, de hátha jobb lesz a kedve. Vagy próbáld úgy szoptatni Simit, hogy közben Marci is ott van, és beszélsz hozzá, miközben játszik, így több időd tölthetsz vele is.

Szívből remélem, hogy hamar túl lesztek ezen a korszakon. Sok-sok kitartást kívánok, és nyugodtan írj, ha ezzel könnyíteni tudsz a lelkeden.

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Nircee!
Hidd el, én nagyon megértem azt amit írtál, és egyáltalán nem ítéllek el érte! Sőt, teljes mértékig tudom, hogy most min mész keresztül. Tudom, hogy ez nem sokat számít ilyenkor, de azért hátha nyújt valami vígaszt, hogy nem vagy ezzel egyedül. Sajnos ez tényleg az az időszak, amit túl kell élni neked is és a gyerekeknek is. De utána valóban könnyebb lesz.
Nálunk már most mutatkoznak a jelei a könnyebbségnek. Persze még most is nagyon nehéz a két picivel, de azért most már néha eljátszogatnak pár perc erejéig.
Nálunk most az a legrosszabb, hogy Lili szinte megkattant. Mást nem igazán tudok rá mondani. :oops: Ha bármi nem tetszik neki üvölt. Befeszíti az izmait és torkaszakadtából üvölt. Ettől persze Bulcsú megijed, és ő is rákezd, és ha egyszer ő elkezd sírni, ajaj!!! Akkor itt van a nyakamon két síró gyerek, és olyankor a falat kaparom. Megőrülök, és nagyon vissza kell fognom magam... Ilyenkor veszek egy nagy levegőt és megpróbálom megnyugtatni őket, de ez borzasztó nehéz, sőt még annál is nehezebb.
Ráadásként kitört rajta az irigység. Semmit nem lehet odaadni az öccsének, mert mindent elvesz tőle. Ha már tele van a két keze, akkor eldobja azokat amik éppen nála vannak, és begyűjti a többi játékot, amit Bulcsúnak adok.
Szóval nehéz, és minden nap várom az estét, hogy egy kicsit magam lehessek, pontosabban a férjemmel. És én is bevallom őszintén, hogy többször is eszembe jutott nekem is, hogy kellett ez nekem? Miért nem éltem még, és csak később vállaltam volna gyereket, de ezeket a gondolatokat mindig meg is bánom, mert itt van ez a két csöppség és megéri a nevetésükért, a játékért, a sok pusziért (amiket egyelőre csak a lányomtól kapok), ölelésért, sőt még azért is, hogy Bulcsú néha össze-vissza markolássza az arcomat. :)
Szóval Nircee! Csak azt tudom mondani, és tudom, hogy ez már nagyon elcsépelt, de KITARTÁS! Borzasztó hosszú 1-1,5 év vár rád, de ha már Simi nem fog tőled függni, akkor lesznek szép délutánjaid, majd később estéid, és végül napjaid is, amikor pihenhetsz, szórakozhatsz!

Kép
Kép
giga1

Sziasztok!

Nircee, nem szégyen... Éreztem én ennél sokkal rosszabbat is amikor a lányok üvöltöttek éjjel-nappal. Ha tudok valamiben segíteni, nyugodtan szólj. Akár dajkálom Simit, vagy elmegyek vele sétálni. Hátha ez is segít.

Katica, úgy látom mi már jobban izgulunk, mint Te.
Sára dumáján nagyon nagyon nevettem. :lol:

Giga, kitartás! Remélem hamarosan jobb éjszakáitok lesznek. Tennél fel képet a gyerkőcökről?
Vendég

Sziasztok!
Nircee!
Lányoknak igazuk van,nem szégyen!Én is sokat vagyok úgy,hogy magamban lennék nagyon szívesen és alig várom,hogy apa hazajöjjön,hogy ő legyen a gyerekekkel egy kicsikét!Én meg nyugodtan leülhessek vacsizni pl!Néha be bedurran az ember,de nem szégyen! :wink:
Henus!
Igen azért más tünetnek is kel lennie,amit tökéletesen megtudsz te is állapítani!a fülét rátapasztod a tüdejére és ha szörcsögő hangot,vagy ne adja isten sípolást hallasz akkor mindenféleképpen megér egy dokit,hogy meghallgassa ő is!Nekünk csak akkor adnak hörgőtágítót(spiropent is az,de mi a Ventolint kapjuk)amikor ezek a tünetek megvannak!Láz nem feltétlen kíséri mindég! :wink: Örülök,hogy bevált a só párologtatása! :wink: :D
Katica!
KITARTÁSA!!!!!!!!!!!!!!!

Bocsi,de most rohanok!
sziasztok!

Kép
Kép
Kép
tiop

Katica!
Tudtam,hogy lemarad,mert rohanok mindég!
Sárika beszólása a légynek tuti jó volt!Zsani is szokott ilyeneket mondani! :wink: :D

Kép
Kép
Kép
tiop

Helló!

Tiop, mára már nagyon jó a helyzet. Pontosabban már tegnap jó volt. Este már egyáltalán nem volt köhögés, viszont párologtattam a sót elalváskor. Éjszaka egyszer köhögött. Viszont ez a felszakadozós köhögés, és éber állapotban egyáltalán nincs. Szóval túl vagyunk rajta, kössz a tanácsokat! Volt valami jó is egyébként a dologban, hogy Szonja megtanulta tökéletesen kifújni az orrát. :wink:

JAj, Nircee, nagyon megsajnáltalak! :( Most, hogy te szóba hoztad le merem írni, hogy többek között ezek azok a dolgok amik miatt én határozottan elzárkózom attól, hogy két kicsi legyen itthon. Zordan hangzik, de ismerem magam, és pont úgy lennék, mint te, meg akarnék őrülni, mert mindkettőnek ugyanúgy meg szeretnék felelni, és erre én személy szerint nem vagyok képes! Ennek ellenére próbálj valahogy megnyugodni, mert a gyerekek érzik a feszültséget, és lehet Simi is azért üvölt akkor is, ha nem is fáj semmije. NAgyon jó tanácsot adott Szantre, hogy adj cicit akkor is ha nem éhes, az meg fogja nyugtatni, vagy kösd magadra kendőbe, és úgy mászkáljatok, akkor tudsz MArcizni egy kicsit! Most nem jut eszembe más, csak még annyi, hogy próbálj meg egy picit saját magaddal "beszélni", lenyugtatni magad, és erőt venni, mert szükségük van rád, és lelkifurdalás nélkül, mert az nagyon rossz, és megkeserít még jobban. Az pedig, hogy Simi iránt haragot érzel, szerintem nem jelenti azt hogy nem szereted, csak az van amit írtam, hogy meg szeretnél felelni mindkettőnek, Marcinak is, és mérgel, hogy Simi miatt nem tudsz. HA tudod, használd ki Pilla javaslatát is, menjetek el együtt sétálni, tuti jót fog tenni! Annak ellenére, hogy nekem csak egy van itthon annyira megértem amit átélsz!
Kitartás!!!!

Sárika nagyon jó fej!!! :lol: :lol:

thenus

Jaj, Nircee, még egyet akartam! Éjszaka miért pelenkázol? Én mindig csak akkor tettem tisztába, ha kaki volt. Azzal csak felverjük teljesen az álmukból. HA pedig már akkor kiveszed az ágyból mikor nyöszörög, és nincs felébredve rendesen, csak cici, és gyorsan üvöltés nélkül visszaalszik. Ez csak egy tanács, te látod, hogy tisztába kell e tenni... :roll: :wink:

thenus

Nircee: a többiek nagyon jól leírták, hogy egyáltalán nem vagy egyedül ezekkel az érzésekkel, és nagyon nagy szó, hogy ezt így ki tudod mondani... sokan elfojtják és aztán valamilyen formában (általában túlkompenzálással) még rosszabbra fordítják, ami aztán végképp senkinek se jó...
Én csak azt tudom mondani, hogy fogadj el mindenfajta segítséget, a család most igenis tegye oda magát...

Éjszakai tisztába tevést meg mi is úgy csináltuk, ahogy Henus írta, csak ha kaki volt, akkor cseréltünk.
Vendég

Nircee!
Azt reggel elfelejtettem írni amit Henus is írt,hogy éjjel minek pelenkázol,akkor tényleg nagyon kizökkented az alvásból és akkor nehezen alszik vissza is!Én Rolinál estem bele abba a hibába,hogy éjjel is minden szopinál tisztába tettem,aztán olvastam valahol,hogy nem kel tisztába tenni éjjel csak akkor ha kaki van,direkt azért,hogy érezze, éjjel van és ilyenkor más a helyzet aludni kel,na meg hát ne zavarjuk meg őt csak a cicit adjuk oda és akkor nincsen űvőltés sem!Anettnál mi már így csináltuk és Zsaninál is szépen bevált! :wink:
Ahhoz meg nem nagyon tudok hozzászólni,hogy Marcitól elveszi Simi az időt,mert nekem jóval nagyobbak voltak a gyerkőcök és megértették azt,hogy most a pici kicsivel több időt igényel mint ők,viszont amikor aludt pl Zsani akkor volt közös progi meseolvasás,vagy csak beszélgetés,társas,közös mese nézés!Én próbálom úgy beosztani az időmet,hogy a házimunkát akkor végzem amikor Zsani fent van,ez rendszerint délelőtt van(most éppen nincsen főzni valóm sem),így ha alszik akkor van magamra is időm amíg persze Roli hazaér a suliból,aztán kis dumcsi a suliról,majd indulás Anettért az oviba,hazafelé úton végig beszélgetünk,itthon pedig ők már szépen eljátszanak együtt,de amíg Zsani kisebb volt a cicizésnél vontam be Anettet és akkor is beszélgettünk sokat,Próbáld Marcit is olyankor odahívni és simogassátok együtt Simi fejecskéjét közben szépen beszélgessetek bármiről!Mikor Zsani nem aludt napközben én mindég beletettem a hordozóba(pihiző székecske,vagy minek mondjátok ti) :wink: és kint volt velünk a konyhában,nézelődött.tudom,hogy vannak olyan helyzetek amikor nem jó semmi,de nemfog sokáig tartani!Még csak 3 hete vagytok együtt Simivel otthon,szerintem nem szégyen,hogy ezt érzed!Meglátod,hogy idővel megszokod te is,hogy most már kettő gyerkőc van otthon,ja és ne próbálj megfelelni mindennek,mert akkor beleszakadsz!Ne legyen lelki ismeret furdalásod,hogy nem érzel akkora nagy szeretetet Simi iránt,hiszen még csak most cseppent közétek és nem egyszerű két kicsi gyereket ellátni egyszerre!
Pilla felajánlotta,hogy kicsikét ringatja ,sétáltatja Simikét!Használd ki az alkalmat és élj a segítséggel!Nem szégyen,bár nekem lett volna ilyen segítségem! :wink: :D
Nekem van,hogy egyszerre üvöltenek mind a hárman! :wink: :lol: :lol: :lol: Én olyankor bevonulok a fürdőbe és magamra csukom az ajtót,és csak akkor megyek elő,ha már keresnek!Kb 5 perc és észreveszik,hogy nem vok ott! :lol: :lol: :lol: :wink: a hajamat tudnám néha tépni olyan "elevenek",de egyszer megnőnek és akkor visszasírjuk majd a gyermekkort! :lol: :? :wink:
Bár tudnék segíteni asküszöm segítenék! :!:
KITARTÁS!!!!!
Henus!
Nagyon örülök,hogy javultok és bevált a párologtatás! :wink: :D
Nagyon szívesen segítek bármiben ha tudok!
Gratulálok az orrfújáshoz ,Zsani is szépen (szebben mint fél évvel ezelőtt)kifujja,így már csak akkor használjuk az orrszívót,ha nagyon mélyen és sok van!Idén még nem kellett használni!
Örülök még egyszer ,hogy jól vagytok! :wink: :P

Kép
Kép
Kép
tiop

Jaj a cipiket akartam megmutatni!
Zsani cipik!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Anetté!
Kép
Anettnek nem vettem külön sportosabbat mert neki még jó a tavalyi!Tavaly kicsit nagyobbat vettem a kelleténél! :? :lol:
Csizmákat majd november felé veszek nekik! :wink:
sziasztok!Ma már nem jövök! :lol: :wink: :oops:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop: jók a cipik, én is most néztem pont a piacon a supergear cipiket, csak mind tépőzáras. :(
Lolo úgy veszi le a tépőzáras cipőt, mint a sicc - főleg a homokozóban... Úgyhogy nekünk egy ideig még marad a fűzős (dupla csomóra kötve) és a csatos verzió...
Vendég

Én ezt szeretném őszre megvenni Lajurának.

Kép
Vendég

Tudom, hogy ez elég rosszul hangzik, de én úgy választok cipőt, hogy ami megtetszik. Ha nincs rá épp akkor pénzem, kivárom míg lesz.
Sajnos vásárlásfüggő vagyok... A párom gyakran ki is akad emiatt... Igyekszem visszafogni magam, de nem mindig sikerül. :cry: :oops:
Vendég

Nagyon jók a cipőcskék!

Nekünk most ez van, remélem kihúzzuk vele az őszt! Ez már 23-as, a 22-t, amit a nyáron vettem Márknak, mikor olyan hidegek voltak, azt hipp-hopp kinőtte. Kb. 3-szor volt rajta.

Ebbe azért szerettem bele, mert magas a bokájánal, hajlékony a talpa, meg szerintem nagyon vagány ;) A márka pedig csak véletlen, de ez volt a Deichmann-ban az egyetlen normális cipő. Az ára meg elég húzós volt, de szerencsére pont volt ticket-ünk, így csak 2000 kellett belőle kifizetni..

Kép

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Zsaninak ehhez hasonló szandi cipője van!
Képez a fajta most akciósan 8990Ft-ba kerül!Én 4000Ft-t vettem! :wink:
Itt a miénk!Kicsit lestrapált állapotban van,mert nagyon szeretem és sokat hordta Zsani!még most is felszoktuk venni kintre!Mosodában van éppen! :oops: :lol: :wink:
Kép
ez van amikor koppintanak,de mégis jól! :wink:Ezt még év elején vettem vagy tavaly,már nem is tudom!

A kis cipők tényleg nagyon szépek amiket feltetettek! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok Lányok!

Jaj, el sem tudjátok képzelni, mennyire jól esett, amit írtatok!!!! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!! Kicsit meg is könnyebbültem.
Ma reggel leültem magammal beszélgetni egy kicsit, és remélem, nyugodtabb leszek. Persze, hogy nem utálom Simit, csak ahogy írtátok is, még nem hangolódtam Rá. Ma egyik szopi után elaludt rajtam, én meg csak néztem a kis kezét, és akkor olyan melegség futott át rajtam. Szóval talán nincs minden veszve!
Éjszaka nem pelenkázok mindig (ezt nem írtam), én is csak akkor, ha kell, de mivel Simi csak hason alszik, néha előfordul, hogy kifolyik a pisi a pelusból, és akkor nemhogy pelenkázni, de még öltöztetni is kell. :roll: Max. 1x teszem tisztába éjjel.
Egyébként még az éjszakák a legjobbak, olyankor 3 órát is kibír már etetések között. Nekem a nappalaim a durvák. Majd kipróbálom, amiket írtatok.

Pilla,
nagyon köszi a segítséget (nagyon jól esett!!!), jövő keddig szabin van még Anyu, addig őt befogom (eddig mindig csak Marcival foglalkozott, de mától Simire "osztottam be", és egész jól működött, el tudta altatni 2 etetés között), de utána szívesen elfogadom! Akár úgy is lehet, hogy átjöttök Lajával, az Marcinak is nagyon jót tenne! :wink: Meg ha nem lesz eső, akkor mehetünk sétálni is!
Verna, ez Rád is vonatkozik!!!!
Nem akarlak Titeket bébicsősznek használni, ne ijedjetek meg, de jó volna ismét sétálni, mint a régi szép időkben! Akár valamelyik játszótérre is elmehetünk, majd elviszem Apa kocsiját. :wink:

Henus,
örülök, hogy jobb a helyzet Szonjával!

Lányok, ezek a cipők egytől-egyig mind nagyon édesek! Nálunk is lassan aktuális lesz a kérdés, de mi nem vehetünk akármit, mert Marcinak a múltkor az ortopéd doki speciális cipőt írt elő, aminek a talpa kicsit kifelé döntött, így mi csak az ilyenek közül választhatunk. Sajna elég csúnyák, de azért talán majd tudunk valami szépet is választani.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Nircee, mire gép elé ültem, a lányok már nagyon sok mindent írtak. Örülök, hogy jobb színben látod most már a dolgokat. Sejtem, milyen nehéz lehet most neked, nemsokára tapasztalni is fogom. Egyáltalán nem szégyen, hogy leírtad az érzéseidet, sőt, felnézek rád, hogy ilyen őszintén tudtál írni. Szerintem mindenkinek voltak közülünk hasonló gondolatai, hogy mikor felsír a gyerkőc azt gondolod: már megint...a helyett, hogy szegénykém, mi baja lehet. De ha a fáradtság elmúlik, jobb lesz minden!!!És a tejcsire pedig nagyon vigyázz, szakíts időt az evésre, ivásra!!Jó ötlet, hogy anyukád most Simizik, így Marcira több időd jut.

Ma reggelre Sárika mindkét szemhéja felül bedagadt, és tiszta piros. Gőzöm sincs mitől. Huzatos helyen nem voltunk, meg ez nem is kötőhártya gyulladás, mert a szeme nem váladékozik. Felhívtam a dokit, azt mondta, semmi vészes, bármitől lehet. Kamillával törölgetem, ha holnapra nem javul, azért csak elviszem, megmutatom az orvosnak. Volt valakinél már ilyen??

Szépek a cipik :D

Szantre, igen, nálunk a szeptember ilyen szülinapos hónap. Öcsém kezdi a sort, majd nagymamám, utána Sára+hugom, végül anyósom zárja. És lesz nemsokára még egy kis szeptemberi :lol: Ehhez társul még két névnap. Bátyámé, és a másik nagymamámé :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ichtus: nem lehet, hogy csak belekapott véletlenül?

Nircee: persze, már beszéltünk róla, hogy amint mobilabbak lesztek, kimozdulunk! ;)
Vendég

Verna, nem hiszem, mert mindkét szeme egyformán gyulladtnak tűnik, nem kaphatott bele mindkettőbe :roll:

Mutatok pár friss képet:

Kép szieszta Kép Boszi Kép elkél a segítség a háznál

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee
nem akarom ragozni a dolgot, csak annyit, hogy írd ki nyugodtan magadból az érzéseket, itt mindig meghallgatunk. Egyébként nekem már most vannak kétségeim mire is vállalkoztunk, mert egyre nehezebb ez a pocak. Na mindegy nem is kontrázni szeretnék , csak tudd, hogy nem vagy egyedül a "negatív" érzelmekkel.

Ichtus
Sára nagyon szép csaj!! Biztos írtam már, de olyan kis igazi kislány! Nem érzel semmit??? Jóslók, nyákdugó, belső megérzés, akármi??????

KépKép
tüccs

Ja, Katica!
Én is rögtön a huzatra gondoltam Sára szemeivel kapcsolatban, más tippem nincs. :roll:

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Alvás téma
Én is pont ugyanezt tapasztaltam ki Zsófinál, ha nem altatom el amikor látom, hogy KO, akkor ő is átesik a holtponton és aztán már kínlódhatunk.
Én is jártam úgy, mint te Henus, hogy húztam, hogy még ebédeljen vagy ilyesmi, de most már sokszor van, hogy ebéd nélkül alszik aztán ébredés után eszik egy jót. :)
Mondjuk nem tudom, hogy most mi lesz Zsófival ha anyunak kell majd altatnia.
Akartam is tőletek tanácsot kérni ez ügyben. Eddig mikor otthagytam anyunál akkor mindíg elmentek sétálni és a babakocsiban aludt el, de minden nap ezt nem lehet csinálni.
Már próbáltam párszor, hogy bementünk anyuékhoz és én is, anyu is próbálta elaltatni de semmi. Pedig már annyira fáradt volt az egyik alkalommal, hogy már sírt szegénykém, de egyszerűen nem volt hajlandó lefeküdni.

Már gondoltam arra is, hogy valami kuckó félét be kéne rendezni neki anyuéknál is. Mert ugye Zsófi itthon is abban alszik a földön. Próbálok nézni valami játszósátrat vagy ilyesmit, hátha...
Ha esetleg van valami ötletetek???

Még abban bízom, hogy ha majd elkezdek járni dolgozni és minden nap legkésőbb fél 7-kor fel kell, hogy keljen Zsófi, akkor tuti, hogy délre már álmos lesz. Meg remélem, hogy majd megszokja, hogy mindennap ott lesz és valahogy majd megnyugszik és anyuval is el fog aludni.
Mondjuk azért sajnálom, hogy most kell új dolgot megszokni mikor már olyan jól kialakult itthon a menetrendünk, de sajnos ez van.

Majd anyunak is a lelkére kötöm, hogy legyen kicsit szigorúbb. (bár nem sok reményt fűzök hozzá) Itthon is volt mostanában olyan, hogy már nyűgösködött és mutatta, hogy menjünk aludni, aztán meg kitalálta, hogy mégse álmos és hozzáfogott játszani. Rájöttem, hogy ha erőszakkal vissza akarnám fektetni annál rosszabb. Ilyenkor úgy csinálok mint aki alszik és nem reagálok, hiába piszkál. Aztán egyszer csak vissza jön. Van, hogy kicsit határozottabban rászólok (persze nem durván) , hogy most már tessék aludni, és ilyenkor szépen becsukja a szemét és elalszik.
:D

A kiscipők szuperek!!!
Nekünk is kell már venni őszi cipőt. Mi is majd a párom egészségpénztáras kártyájára akarunk cipőt venni, de még nem tudom, hogy milyet.

Nircee
Szegénykém, nem irígyellek. Sajnos sok okosságot nem tudok mondani, meg a többiek már meg is tették.
Emlékszem, hogy én még sírtam is a férjem vállán mikor megszületett Zsófi, hogy nem érzem, hogy szeretem. Akkor még nem tudtam, hogy ez szép lassan alakul ki. Akkor nagyon rossz anyának éreztem magam.

Őszintén szólva én is úgy vagyok mint Henus. Azt hiszem, hogy én sem bírnék két picivel. Néha még ez az egy is megőrjít :D
Nem is tudom, hogy mikor vállalunk majd kistesót. Nekem még az most nagyon sok lenne.

Mindenesetre nagyon sok erőt és kitartást kívánok neked és a többi többgyerekes maminak is!!!

Henus
A múltkor mintha te írtad volna, hogy adtál már Szonjának aloe vera gélt. (Ha rosszul emlékszem akkor bocsi) Mikortól lehet adni és mennyit? Én elég sokszor iszom, főleg mikor van valami nyűgöm és nekem nagyon jól beválik. Gondoltam, Zsófinak is azt adnék majd ha lehet. Én is szeretném kicsit feltuningolni őt is ősszel. Meg aztán majd főleg ha kezdjük a bölcsit.
Én is kicsit tartok a multivitaminoktól, én se szedem. Persze ez csak az én véleményem :)

Azt is olvastam valahol, hogy Homeopátiás bogyókkal is lehet erősíteni az immunrendszert. Ezt is bölcsis/ovis betegeskedés kapcsán olvastam. Majd még utánanézek ennek is.

Katica
Milyen nagy már Sárika, és milyen szőke!
Nagyon izgulok ám én is értetek! :)

Hú, ezt jó bő lére eresztettem :oops:

Jó éjt
Márti
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?