Új privát üzeneted érkezett!

niki: hát, ha úgy csinálod, hogy a baba születése napjától igényled, akkor tuti kiesik az ügyintézési idő, mert ahhoz kellenek a mindenféle papírok. A másik lehetőség, hogy max. 4 héttel a számított szülés időpontja előttől már meg lehet igényelni (ez lehet akár 2 héttel előttről vagy 4 nappal, ilyenek). Akkor az a lényeg, hogy ne legyen átfedés a táppénz időszakod meg a tgyás igénylés időpontja közt.

Pölö én dec 20-ra vagyok kiírva, tehát elméletileg már nov 21-től igényelhetném a tgyást, de akkor az utsó táppénzpapírt úgy kell majd kikérnem mondjuk nov 1-jén, hogy csak nov 20-ig szóljon.
Viszont ilyenkor az igénylőlap kitöltési útmutatója szerint kell a kiskönyvet mellékelni.

benyújtani asszem a TB-hez kell, de ezt nem tudom pontosan, mert nálunk a cég intézi, nekem mindent nekik kell majd odaadni. Meg azt sem tudom, hogy akkor mi van, ha mondjuk most megigényelnéd mondjuk a szülés előtti egy hónaptól. Vagy hogy lehet-e így egyáltalán?

Kép

Kép
gabilany79

A tgys-t igényelhetetd a szülés napjától, nem fog idő kiesni, ha nem egy hónappal előtte adod be az igényt. Nem fog abból hátrány származni. amíg a kórházban vagytok a párotok, vagy a munakhely el tudja intézni. Egyszerre lehet igényelni az anyagágival.

Nálunk volt egy kismama, aki egy hónappal előtte megigénylete, de nem úgy jött ki a szülés napja....

Kép
dcili81

Ennyit írni, alig bírom olvasni.

Gyás: már egy hónappal a szülés előtt kivehető, egyébként max. 168 napig jár.

A terhes könyv pecsétjét tényleg nem nézik a pénzek kiutalásánál, mégis kell, mert állítólag, ha ellenőrzés van, akkor ezt megnézik.

Ma voltam urológusnál, meg lett a vizelet kontroll eredménye, már nincs nyoma baktériumnak, fehérjének, semminek. Használt a szemicilin-boraxos kúp. Szerencsére. Remélem többet ilyen nem lesz.
Holnap megyünk családi 4D nézegetésre, már úgy várom.

A többi mindent is elolvastam, de nem tudok mit reagálni. A pocik szépek, az uh. képek mégszebbek. Irigykedve nézem.

6 kg-ot híztam, ez bosszant kicsit. De ez van.

MEgyek a nagyfiam szülői értekezletére.

Ja, a Boróka név nekem nagyon tetszik, van egy ismerős másfél éves kislány, annyira szép, hogy csak na. (Bogyókának becézik)

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

Cili: ez nekem teljesen új, én úgy tudtam, hogy a gyást a TB adja, az anyaságit meg a MÁK, és mondjuk az nem is lenne gáz, hogy mindkét helyre eredeti papírok kellenek (pl. a baba szül akvi kivonata, amit eleve csak szülés után tudsz igényelni, de az sem sok idő), mert azokat hamarabb visszakapod, hanem hogy a TB-nél 2-3 hónapos átfutási idő van, mire utalnak (igaz, hogy akkor több hónapot egyben) :?

Barátnőméknél ebben a hónapban jön a második baba, és az első most múlt el 2 éves, és most azon molyolnak, hogy lesz, amíg nem utalják a gyást.
Egyébként én lennék a legboldogabb, ha ezt az átfutási időt vki megcáfolná, mert ha jól tudom, a táppénz is így műkszik (sose voltam még), és most nagyon el vagyok keseredve, és fogalmam sincs, hogy oldjuk meg a köztes időket egy fizetésből :(

Kép

Kép
gabilany79

Sziasztok!
néha olvaslak Titeket, látom felmerült néhány kérdés...
A gyást a tb adja, ha a munkahely tb kifizető hely,akkor ők intézik..
Én bejelentettem, hogy aug 1-jén megszületett a kislányom,egyhét múlva bevittem ami kell,már megkaptam a teljes havi "fizetést",nem volt csúszás..Kell:az igazolás a szülésről-kórház adja,a szül.any.kiv,nekem elfogadták a fénymásolatot.
a MÁK- nál csak akkor tudjátok igényelni az anyaságit, ha megjön a baba TAJ kártyája,(ez tart a legtovább kb két hét-postán küldik)elég bemutatni az anyakönyvit,ők lefénymásolják,kell még a szülész által kiállított "kék" papír, amivel igazolja, hogy a terhesgondozáson min4*, korababa esetén min1* megjelentetek..

Boldog babázást mindenkinek.

KépKépKép
tünci28

Ha a tb utalja a táppénzt, azt is meg kell kapnia mindenkinek a hónap 15-ig max.

Az igaz, hogy egyiket az egyik helyről, másikat a másik helyről igényled, a Taj kártya pedig kell, hiszem ezzel igazolod majd a babát. Sajna ez a sok idő nem az, hogy utalják a pénzt. Mi a munkahelyemen intéztünk sok ilyet, és hamar megvolt. Pl aki a hónap elején szült a hónap közepére megjött a taj kártya, és utána pár nap múlva sikerült mindent elintézni. Nyilvánvaló, hogy nem fognak hónapokat ülni egy tgys-n, mert hát az nyilvánvaló, hogy a baba megszületett.

Én is tudok, olyat, hogy valaki hónapokig nem kapott táppénzt, de azt elfelejtette megemlíteni nekem, hogy nem voltak meg a szükséges papírok, hogy az ellátást megkapja. Én meg mint az őrült telefonáltam, meg égtem, mert nem tudtam róla. Igen ebben az esetben, késnek az utalások, de nem biztos, hogy a hivatal a hibás. (nem őket akarom védeni!!!!!)

Én nem azt mondtam, hogy ne igényelje az aki akarja a szülés előtt a tgys-t, ezt mindenki maga dönti el. Akinek a munkahelye tb kifizetőhely, annak könnyebb a dolga, mert szülés után beviszi a papírokat és ott megcsinálják. Ha megvan baba rögtön lehet igényleni a taj kártyát, hogy az is minél előbb megjöjjön. Az apukák ebben sokat tudnak segíteni.

Kép
dcili81

bellaanita!
köszi! :lol:
Nem lehetett könnyü napod ma. :( Jól tetted ,hogy vásároltál!!!! 8)

Trombi!
Ka..ja be a Köjál!!!! :evil:

Gabilány!
Én is dec. 20-ra vagyok kiírva! :lol: :lol:
Valahogy az én kicsi fiam nem szereti mikor az oldalamon fekszek. Biztos nyomja! :)

Csajok! ti hogy álltok a babaszobával? Késöbbre hagyjátok?
Nekünk talán jövöhét végére készen lesz, nagyjából. Bútorok össze lesznek szerelve és ki lesz festve.
Nem túl korai?? :roll:
susy75

Suzy de jó neked! Nálunk szerintem csak novemberre lesz meg minden, amikor a párom ráér. Most amíg ilyen jó idő van mennie kell, mert most van munka. De én már nagyon várom, hogy kész legyen. A rendelést mindensetre már leadtam miket szeretnék bele, már csak meg kell csinálnia...

Kép
dcili81

Cili: kicsit megnyugtattál, mert a könyvelő tényleg megijesztett ezzel a 2-3 hónap átfutási idővel :oops: egyébként nyilván jobban megéri ha az ember a szülés napjától igényli, nem? Én mondjuk tuti úgy fogom csinálni...
Annyira utálom, hogy nem látom át ezt az egészet, meg hogy ennyire hülye vagyok az ilyen pénzügyi dolgokhoz :x

Kép

Kép
gabilany79

Én úgy fogom csinálni, mármint a szülés napjától igénylem, az a biztos.

Nem vagy hülye, csak nem ebben dolgozol, gondolom, és nem biztos, hogy ami másnak kézenfekvő, az neked is. De azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak, nem?

Kép
dcili81

Cili!
A mienk azért lesz ilyen hamar kész,mert ebayröl rendeltük és úgy volt, hogy okt. elején szállítják. aztán szóltak, hogy valaki visszamondta kell e nekünk.
Na meg páromnak muszály összeraknia, hogy lássuk minden meg van e, nincs sérülés stb.
susy75

bellanita. remelem a napod hatralevo resze jobban alalkul(t)!!!

trombi. azt meg megertem, hogy fu fa bokor nem mehet be, de hogy apa se?
azert az uzsoki tenyleg gaz. odamentem vervetelre, mg uh-ra, es ott voltak a folyoson a picike babak(en orultem neki nagyon), egy mosott rongy anyukaval, es valami rokonnal/ismerossel.

suzy. nalunk csak utolso percben lesz babaszoba.
ma elkezdtuk az epitkezest, ki tudja mikorra lesz meg!es addig sajna babaszoba se lesz, mert nem tudjuk hova tenni a cuccokat, ami abban a szobaban van. ki dobni meg nem akarjuk. de en is nyugodtabb lennek, ha hamarabb lenne, de ez van. majd az adott helyzethez alkalmazkodunk. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

Cili!
de igen :) és ezért tök hálás vagyok, nálam ez a pénzügyi rész most kardinális probléma...

Suzy!
Nálunk a jobb oldalamon még csak-csak elvagyok (nem mindig), de ha a bal oldalamon fekszek, azért egyáltalán nem rajong. Viszont rögtön a tudtomra adja, úgyhogy szinte esélyem sincs azon az oldalamon megmaradni. :)
Nagyon aranyos a kép a babáról, a mi pofinkról is mutatnék képet, csak valamiért nem engedi feltölteni. Mindegy, majd később...

Kép

Kép
gabilany79

Nme azért mondtam Suzy, csak irigykedem. Remélem minden rendben lesz a bútorokkal. Náunk apja csinálja meg a pelenkázót, szépet rak majd össze fából.

A bal oldalt nekem sem szereti a baba, de jobb oldalam reggelre úgy elzsibbad, alig érzem...

Én is megpróbálok félig oldalt-fekve, hason felhúzott lábbal aludni, általában sikerül, de nem mindig. :? :? :? :?

Kép
dcili81

Na, talán most:

Kép

Szóval, ilyen volt kicsikristóf egy hete :)

Kép

Kép
gabilany79

Hát a mi babánk nem akart így fordulni, és nem mutatta ilyen szépen magát..... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
dcili81

Vele is kellett sétálni kb. félórát meg csokit enni-kólát inni mire kifordult a "fal felől"... még szerencse, hogy az uh-s doki türelmes volt...

Most megyek, mert született egy rakás kisgarnélánk (nem ehető, akváriumi :lol: ) és visszük őket az állatkereskedésbe...

Kép

Kép
gabilany79

gabi. nagyon edi kristof!

KépKép
KépKép
mush589

Bár már nekünk is rendben lenne a babaszoba...de tudjátok mi tök új szobákat építettünk,még most jön a villanyszerelés,mennyezet gipszkartonozása stb.Örülök ha decemberre kész lesz a szoba.Ja és ugye nem külön szobában lesz a baba,kizárólag velünk egyszobában egy jó darabig.A két nagy gyerkőc megy külön szobába.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

cili!
Én meg csak azért kérdeztem, hogy van e már valakinek kész! nem gáz,hogy ilyan hamar meglesz?? :roll: :?
Ügyes apjukod van! :lol:

Gabi!
Cuki Kristóf is!! Én még nem figyeltem meg melyik oldal nem tetszik neki. Tegnap egyik se volt jó... :shock:
susy75

susy dehogy gáz,örülj neki erről már le van a gondod!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

"Ingyen kukkolhatják a leggyorsabb kismamák magzatukat a Semmelweis Egyetem szűrőnapjain. Csütörtökön, pénteken és szombaton öszesen 8-10 három illetve négy dimenziós ultrahang készülék segítségével bárki megtapasztalhatja a saját szemével, hogy fejlődik a kisbabája, és ha nagyobb magzatról van szó, a gyerek arcát is láthatja. A programon résztvevő 10 világhírű professzor, valamint több tucat nemzetközileg elismert szülész-nőgyógyász naponta körülbelül 40 várandós anyát tud megvizsgálni, írja a Független Hírügynökség.

Az ingyenes szűrésen az vehet részt, aki előzetesen időpontot egyeztet a szervezőkkel; ezt a 06-20/4747-087-es számon lehet megtenni. Az első két napon, azaz 11-én és 12-én a Zeneakadémia épületében végzik a vizsgálatokat, 13-án pedig az I. kerületi polgármesteri hivatalban."

Fél órája hívtam őket, holnapra kaptam is időpontot!!!!!!!! (A Várba kell menni...)

Nem adnak DVD-t de fényképet küldenek e-mailben.
Vendég

Én ma mostam ki kis cicafülem (Noelke) összes ruháját. Elvileg a héten megjön a pelenkázó (ha még nem mutattam volna: http://brendon.hu/ProductSearch/viewer. ... =1&whid=25)
és ha az megjött szépen belepakolom a ruhácskákat. :D

Én is megyek 4D UH-ra szombaton!!! Jaj de várom. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

en meg korainak tartom kimosni a ruhakat. en majd csak novemberben fogok ilyesmivel foglalkozni, amikor mar nem dolgozom.
tenyleg! miben kell kimosni oket? specko mososzer? oblitot lehet hasznalni? valoban ki kell vasalni nekik mindent kiforditva?

suzy. egyetertek orulj neki, hogy hamar meglesz!

szerintetek megvegyem a fonokomek sterilizalojat 3000ftert (nem mikros-Avent)?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2008.09.10 19:20-kor.

KépKép
KépKép
mush589

csaki. ezt magnes is feltette egy kicsit korabban. trombi is holnap megy!

ja es nalunk a mosas is trukkos lesz, mert apa majd ugye nem lathatja a rucikat. illetve lehet eloveszek(orokoltuk) egy jo par fiusat is, es akkor aztan jol bezavarok neki. a kiscsajnak meg mindegy, hogy kekben vagy rozsaszinben lesz. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

aida. jo a pelenkazo. nem volt olcso. nekunk a pelenkazo, szekreny es kisagy(atalakithato) volt kb 150 ezer. az se volt olcso, de akcios volt,225ezerrol volt leertkelve.

KépKép
KépKép
mush589

Mush: ooops... valahogy elkerülte a figyelmem...

trombi: hányra mész?

Ruhamosás: Én simán a mieinkkel mostam mindig, folyékony mosószer aztán öblítő helyett ecet.
Vendég

nem lesz budi az ecettol? oblitot nem lehet?

KépKép
KépKép
mush589

Tünci
szijja. Hogy vagy?, Bár olvaslak a másikban :cry: :cry:

ingyenes uhu
remélem még holnap ha telózok kapok rá időpontot mert egész nap meneteltem így csak most látom a hírdetést :cry: :cry:

zöldi én Ott lakom a Szent Istvánba ami tőle egy percre van :lol: :lol: így át is ugorhatunk hozzám :lol: :lol:

harivera
Budapest XXI. kerület

http://www.fairynonbio.co.uk/products_bio.htm

itt ezt a fajtat ajanljak a kisbabasoknak, de mi azt hasznaljuk evek ota, mert erzekeny a borunk

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Ja mi nem ennyiért vettük, használtan 25ezer Ft-ért. :) Ennyit apa nem áldozott volna rá. Mondjuk én sem.

Nekem tök jó könnyű dolgom van a mosással kapcsolatban. Hiperszuper érzékeny a bőröm, kb. mindenre allergiás vagyok csak spéci folyékony mosószer és csak bizonyos öblítőket használhatok, bőrgyógyász ajánlásra. Ha nem ilyet használok azonnal kiütéses leszek és viszeketek. :( És ezek mind olyan termékek amik a kisbaba ruhák mosásánál is használhatóak. Néha jó ha az ember hiperszuper érzékeny. :D Pl. semmilyen kozmetikumot nem tudok használni, se testápoló, se tusfürdő ami felnőtteknek való. Szintén bőrgyógyász ajánlására már jó ideje csak baba holmikat használok. Testápolónak pl. nagyon bevállt a Gabi babakrém lanolinnal. Semmi kiütés és ha száraz a bőröm 1-2 kenéssel helyre tudom rakni ezzel. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Az ecettől nem ecet hanem mosószerillata lesz :) (jobban előhozza... meg semlegesíti is vagymi és emiatt nem fog allergizálni -elvileg- a mosószer... megjegyzem a mosógépnek is jót tesz:)

Minek az az öblítő a babának? Nincs elég vegyszer a környezetében? (évek óta nem használunk öblítőt...)
Vendég

Ja és azért írtam, hogy ez jó, mert egy termékeket tudunk majd használni a babával. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

en csak nagyon szeretem az illatat annak, amit mi hasznalunk.
es mennyi ecet kell bele?
a babaruha mosasahoz is ugyanannyi mososzer kell? vagy kevesebb?
ja csaki itt nincs csemege ecet!!! mivel lehet helyettesiteni?

KépKép
KépKép
mush589

Vera: én nem tudok mit írni max. szurkolni, hogy még legyen időpont (szerintem lesz)...

Mush: én sima ecetsav eszenciát használok... szerintem kell lennie valaminek a balzsameceten kívül (ld. ezek az angolok meghalnának ha nem tehetnének ecetet a krumplijukra).
Vendég

Juj, de unatkozom!!! :? :roll:

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Dr. House a TV2-n :)
Vendég

5 perccel ezelőtt készült pocifotók megjegyzéssel: Meglepő látni, hogy már ekkora hatalmas pocim van... :oops: felülnézetből nem látszik ekkorának
Kép poci
Kép poci 2

Kép
galzsuzsa

zsuzsa: Szép nagy pocak!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

egyesek szerint igen nagy, ahhoz képest, hogy még 27 hetes sem vagyok

Kép
galzsuzsa

zsuzsa: wow :) Nem semmi :))))))))

(nálam is dobott most egy hátast a védőnő... legutóbb kemény 78 centis volt a hasam most meg 90... nemhiába mondom én, hogy a lányomnál ekkora hassal mentem szülni... csak tudnám, hogy élem túl a 38-40. hétig amikor már most is iszonyú kényelmetlen...)
Vendég

Sziasztok!
Gabi! Nagyon cuki a kép! Zsuzsa neked meg szép nagy pocakod van... lehet nekem is nem felulnezetbol kellene nezni, hogy lassam mekkora. Majd kiprobalom.

Nektek lanyok egyebkent szoktak az uh-n kb meretet mondani, hogy hany kg-os lehet a gyerkoc?
Bar teny,, hogy nem nagyon mervado. A kisfiamnal a szules elott egy nappal azt mondtak, hogy 2,5 kg korul van. Masnap megszuletett 4 kilosan...

Holnap kell mennem orvoskamhoz labat nezetni, aztan meg egy nap es megtudom, mi az ami ledontott a labamrol... ,ajd jelentkezem, jo ejt mindenkinek!

K

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Gaby! Köszi a továbbképzést fogilag! :) A gáz az az nálam, hogy apai/anyai örökségként már alig van nem műfogam :( És még a q...va visszereket is én örököltem!!! :twisted:

Éljenek a 6 kilóval dagibbak! ...meg az összes többiek is! :lol:

Susy! Babaszoba? Mi még csak most állunk neki folytatni a házfelújítást! Még romos a szoba! :lol:

Hú, Aida, ez nagyon szép...de baromi drága! ja, 25? az más.

Musi! És mosódióval mostam ki, öblítő nélkül.

Vera! Írtam privit...

Musi! Borecet? :lol: :lol: :lol:

Zsuzsi! Nekem mégnagyobb! (de hájjal együtt) Már csak Feszty körképként tudnám lefotózni) :lol:

Kép
zölddisznó

Jeeeeeeeeeeeeeeeeee! Én nyertem! Még soha nem voltam első jó reggelt kívánó! :lol:

Megyünk egy kádkészítőhöz fürdőszobás cuccokat nézni/rendelni.

Szépséges csütörtököt!

Kép
zölddisznó

Jóreggelt! Nnnna, végeztem az átolvasással, hát, nem semmi mennyiséget hoztatok össze csajok! :)
Nagyon szépek a pocikák lányok, és örülök, hogy mindenki jól van.
Sarmon, amit Betti írt a másik topicban, én is olvastam, csak nem tudtam, szóljak-e és ha igen, mit... :(
Vera, tuti a babakocsi, a Brendonban élőben is meg lehet csodálni, láttuk a minap. Még mondtam is a férjemnek, hogy jééé, itt van Vera kocsija! :D
Mush, drága vagy, hogy hiányoltál, nagyon jól esett! Pussz!

Örömmel jelentem, hogy ÁTKÖLTÖZTÜNK! :lol: :lol:
Sőt, a bürokráciát is jórészt sikeresen leküzdöttük!
Sőt, Kistücsöknek is vettünk csomó mindent!
Sőt, Apája egész tegnapig itthon volt velünk, és együtt szépítgettük-rendezgettük a kuckót. (Most másfél hét után ritka szar, hogy dolgozni ment, nagyon hiányzik, de hát muszáj visszarázódni.... :( )
Na, jövök pár képpel, ahogy ígértem!
bébic

Tegnap megjött Kistücsök kocsija. :lol: Boltban kinéztük, kipróbáltuk, és neten megrendeltük egy 10essel olcsóbban, hehe....

Kép Kistücsök járgánya
bébic

Eddig ezek a Kistücsök-szerzemények (no, meg a járgány :lol: ):

Kép Kistücsök szobája
bébic

A kecóról is hozok majd képeket, de néhol még akkor a kupi, hogy szégyellem....pedig már klasszisokkal jobb, mint az elején! :P

Hétfőn voltam nődokinál, jól rámijesztett, hogy mivel a méglepényem válozatlan, így a legkisebb görcs vagy vérzés esetén is azonnal befektetnek a kórházba. Ja, meg hogy nov. végén császár lesz, de lehet, hogy már nov. közepétől be kell feküdnöm.... :shock:
Mondhatom, marhára boldog voltam... :cry: :cry: Úgyhogy most lapítok, mint egy nyuszi, pihi ezerrel, mert bármit, csak kórházat ne, amíg nagyon nem muszáj!
Kistücsöknek nagyon tetszik az új hely, majd' szétrúgja a pocakom, néha már nagyon tud fájni....de inkább fájjon, mint ne rugdosson! :lol:
Ja, és nem igazán értettem a dokim: nekem kellett szólnom, hogy nem kéne cukros vérvételre mennem? Erre ő: hát, igazából még nem, majd ott a 30. hét környékén, de azért ad beutalót rá, de ne siessek vele. Nekem ez csak azért fura, mert ha ezzel a terhességi diabéteszt akarják kiszűrni, akkor ennek nem mielőbb meg kéne lennie?! :shock:
bébic

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?