Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Niki és Mégegykata!

Most már biztos, hogy ugyanahhoz az orvoshoz járunk. Ő a legjobb, legkedvesebb doki a Kútvölgyiben!
A magánja a Kolossy térnél van, ugye?

Azt hiszem egyezik az "ízlésünk".

Sziasztok

Zsu
Zsu

Lányok! Honnan tudjátok, hogy vallásos a doktor úr?

Bea
Bea

Szia Erás!

Amióta kitört a nyár, én is vizi-kismamatornáról álmodozok, de eddig azt hittem, ez egy csak az én fejemben létezö álom. Mesélj róla többet légyszi, föleg azt, hogy hol van ilyen!

Márti
Márti

Sziasztok!

Készen van minden eredményem, a vizelet tenyésztés végre negatív, az AFP és a vércukor is tökéletes, jaj, olyan boldog vagyok! Hétfön megyek ultrahangra, akkor talán már azt is meglátjuk, fiú vagy kislány lapít a pocakomban! Kép

Képzeljétek, milyen hülye voltam! Az orvosomnak szerdán van a magánrendelése, de én még nem voltam ott soha. Most eldöntöttem, hogy inkább oda megyek, a múlt héten fel is hívtam, hogy idöpontot kérjek töle a 19.-i (!) rendelésére. Erre azt mondta, hogy ö a jövö hét utáni héten szabin lesz! Én elbizonytalanodva visszakérdeztem, hogy akkor már a jövö heti magánrendelése is elmarad?!?! Erre ö azt mondta, hogy ja, az már a jövö hét?!?! és adott nekem egy idöpontot... Az benne a röhej, hogy nekem a kezemben volt a névjegye (onnan néztem a telefonszámot), amin szerepel, hogy magánrendelés SZERDÁN, és elöttem volt a naptáram, ahol a 19.-énél világosan oda van írva, hogy CSÜTÖRTÖK. Neki is a kezében kellett legyen valami naptár-féle, amikor a szabad idöpontot megnézte, és neki se tünt fel, hogy ez a liba a 19.-i rendelésre kér idöpontot, az meg nem is szerda, szerintem csak azt nézte, hogy jó, akkor a jövö héten mikor is...
Szóval tegnap ami tényleg 19.-e volt, de egyáltalán nem szerda, pontban 18 órára én ott voltam a magánrendelöben, és rémülten néztem a kilépö vadidegen orvosra... Gondolhatjátok, milyen kínos szituáció: Én egy nappal el vagyok tévedve, ott állok a friss leleteimmel, nem az az orvos rendel, akihez be voltam jelentkezve, neki megvan a maga 18 órai páciense, ráadásul már 2 páciensnyi a csúszása, de az én orvosom a jövö héttöl 4 hétig szabin lesz, szóval 5 hét múlva tudnék legközelebb elmenni hozzá. Állok ott rémülten, megkérdeztem, hogy estleg nincs-e egy szabad idöpont az ö rendelésén (sok jót hallottam róla, és nagyon szimpatikus is volt elsö rénézésre), erre közli, hogy 21:15 az eslö szabad idöpontja... Kép Én behúztam fülem-farkam, és megkezdtem az elmenekülö hadmüveletet, erre kedvesen kézenfogott, és behúzott a rendelöjébe, hogy jöjjön, beszéljük meg. Kikérdezett, hogy ki vagyok, mi vagyok, miért jöttem volna a kollégájához, elmondta, hogy ma délelött hol tudom még elérni a kollégáját, ha akarom (nagyon nem lett volna jó nekem az az idöpont), és azt is hozzátette, hogy ö fogja a szabadsága alatt helyettesíteni az én orvosomat, úgyhogy ha gondolom, megcsinálja ö a vizsgálatot. Jaj, olyan zavarban voltam! Kinn várnak azok, akik tényleg az ö betegei, tényleg be voltak jelentkezve, és tényleg mára, én meg ott rablom az idejét... De annyira kedves volt, hogy végül teljesen megnyugtatott, megvizsgált, végignézte az összes leletemet, és még a baba szívhangját is meghallgattuk. Kép A páciensei is kedvesek voltak, mikor nagy szégyenkezve - szabadkozva kijöttem a rendelöböl, mind mosolyogtak, és azt mondták, hogy semmi baj. Úgy szégyelltem magam... Ennyire hülye liba is csak én lehetek...

Márti
Márti

Szia Zsu!
Akkor tényleg egy a doktorunk Kép
Mikorra várod a babát? Örülök, hogy köztünk vagy!

Tényleg BGabi jól van? Hiányolom ot is Cseri is eltunt....

Mégegykata! Ha meglesz az AFP megírod milyen lett ugye?
Vigyázzatok magatokra, kellemes hétvégét. Még "benézek"... Kép
Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K. ma 22.

Kedves Márti!

Szerintem nem TE voltál a h...liba.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a védõnöm elég lazára veszi az ÉN terhességemet!Kép
A dokim, mint kiderült szabin van aug. 1-ig, ehhez képest július 30-ra beszélte meg velem a következõ vizsgálat idõpontját. Akkor leszek a 16. hétben, de az AFP vizsgálatot sem igazán sikerül egyeztetni így. Felmerül a kérdés, ha bemegyek hozzá és ott is lesz és megmondom, hogy "Hát kéne egy AFP vizsgálat, mert már esedékes lenne!" mit fog szólni? Az anyukám széttépi az idegeimet, hogy Én milyen felelõtlen vagyok, nem lesz meg idõben minden vizsgálatom, és különben is mikor csinálják már meg nálam a magzatvíz vizsgálatot ( valószínûleg szükséges, mert 35 múltam) stb.
Képzeld el mi lesz, ha a dokim nem lesz benn 30-án, én meg még az nap mennék le a Balcsira...
Engem stresszel ez az egész. Közben meg nyugtatgatom a mamámat, hogy de hát kutya bajom!!!!
Bocsi a hosszúságért.
Üdv. Chris-Klári
Chris

Szia Bea!
Akkor te is itt vagy Kép Másik fórumról Kép Nem?
Rendszeresen jár templomba a gyermekeivel, ide a munkahelyem mellé. (Margit körút)
Megyek leiszom magam. Szomjas vagyok...

Igaz, hogy max. 2 litert szabad inni a kismamáknak?

Puszi: Niki K.
Niki K.

Sziasztok!

Niki K.
Jól esik, hogy hiányoztam valakinek KépKép
Azért nem írtam csak, mert táblázatot nem tudtam csinálni gép miatt, és mivel nincs minden nap írni valóm, ezért csendben maradtam.

Egyébként jól vagyunk, szerencsére. Picurkám rengeteget mocorog, tündéri babóca KépKép Már arra is reagál, ha megfordulok az ágyban, és neki kényelmetlen, akkor Ö is megfordul KépKép Tündéri Kép

Puszi mindenkinek, kellemes hétvégét!

BGabi

<pre>
Cseri 1.c. 36 hét Pécs 34 év aug. 10. 3.b.
Lkriszta 35 hét Budapest 30 év aug. 18.
Tvica 33 hét 6 n Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 33 hét 1 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 31 hét 2 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 30 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 28 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 28 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 27 hét 4 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 26 hét 4 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 26 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 25 hét 3 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 23 hét 6 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 23 hét 1 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 23 hét 0 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 21 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 21 hét 4 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 21 hét 2 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 21 hét 1 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 21 hét 0 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 21 hét 0 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 19 hét 5 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 19 hét 4 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 19 hét 0 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 18 hét 6 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 18 hét 6 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 18 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 18 hét 4 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 18 hét 1 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 18 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 18 hét 1 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 17 hét 4 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 17 hét 3 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 16 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 16 hét 3 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Mamacica 1.c. 14 hét 5 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 14 hét 1 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 13 hét 2 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Klári 1.c. 12 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
TKriszta 1.c. 12 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Zsuzs 1.c. 11 hét Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Kinga 1.c. 8 hét 1 n Maglód 33 év 4.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Szia Chris!

Lehet, hogy rosszul emlékszem, de múltkor mintha azt mondtad volna (azt hiszem a múlthéten), hogy a 12 vagy 13 hétben vagy! Akkor, hogy lehet, hogy 1 hét múlva már a 16. hétnál tartasz. Az AFP vizsgálatot, mindenféleképpen a 16. hetet betöltve végzik el. Pedig örültem, hogy mi egyidosek vagyunk (babaügyileg).
Én aug. 13-án megyek AFP-re és akkor már a 17-ik hetemet fogom taposni!

Márti, ne bánkódj, ilyen bármelyikünkkel elofordulhat, annyi vizsgálat van, hogy nem csoda, ha elnézünk valamit!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Szia BGabi!
Képzeld, már az én babám is reagál reggel és este is... Kép
Este néha akkorákat ugrik, mintha a hasfalamon akaarna kiugrani. Olyan szenzációs érzés nem?
Köszönjük a táblázatot!
Puszi: Niki K.
Niki K.

Sziasztok lányok!

Szia Márti! Jó nagy kalamajkába keveredtél, de szerintem sem te vagy a liba... és a végén minden jól sült el, és ez a fõKép

Niki K., szia! Én pont tegnap hallottam a dokimtól, mikor egy másik kismamának mondta, hogy annyit igyon amennyi jól esik, nincs megszabva a literszám, pedig a kismamának már eléggé nagy pocija volt... A könyvembõl pedig arra emléxem, hogy azt írja: minimum 2 litert kell meginni egy nap... Én is rettentõ szomjas tudok lenni, egy liter almalé egy ültõ helyemben meg sem kottyan...

Szóval voltunk tegnap a dokinál!!!KépKépKép És jelentem minden kedves hallgatónak: kisfiunk lesz!!! Kép És ez annyira biztos, hogy amikor elkezdte az UH-t a doki, az elsõ másodpercben egybõl megláttuk a libegõ fütyköst, és fel is kiáltottam nyomban, hogy KISFIÚÚÚ, párom kontrázott: látom én is!!! És a szegény doki ekkor még meg sem szólalt, csak utána: igen, kérem, ez bizony egy kislegény... Pont szembõl lehetett õt látni, lábai felhúzva és terpeszben, tisztán ki lehetett venni a két zacsit és a "hosszabb részt", szóval szerintem még annak is feltünt volna a csomag, aki nem akarta volna tudni a nemét... Ezek után gondolhatjátok, hogy a párommal az élen az egész család, kollégák, barátok és mindenki "na ugye megmondtam"-ozik... Én is nagyonnagyon örülök, félre ne értsétek, már a terhességem elején én is lemondtam a kislányról, mert egyszerüen éreztem, hogy fiú lesz. Ezen kívül csinált részletes genetikai UH-t, végig "nagyszerû"-zte és bólogatta az egészet, és most is egy héttel idõsebbnek titulálta a kissrácot, tehát BGabi, légy szíves alkalom adtán javítsd majd a táblázatot, ma 19 hetes és 7 napos, vagyis magyarán 20 hetes és 0 napos, asszem így szoktad írni, a szülés várható idõpontja pedig december 10. lett. Köszönöm elõre is!
Viszont üröm az örömben: az AFP eredménye nem lett meg, mert valami olyasmit magyaráztak, hogy bár megvan az eredmény, nem tudják kinyomtatni a számítógépbõl a kórházban az eredményt, és jövõ hét utáni héten lesz meg, majd akkor telefonáljak, viszont hozzátette a dokim, hogy õ utálja az AFP-eredményeket, ha lehet, nem is foglalkozik vele, csak kirívó értékeknél, és különben is: jövõ évtõl abszolut eltörlik ezt a vizsgálatot, mert teljesen felesleges és félrevezetõ lehet, és tulajdonképpen a genetikai UH a lényeg.
Terheléses vércukorra a 26. héten megyek, ekkor lesz még teljes vérkép is. Ugyanezen a héten kell visszamenni a dokihoz is, ez aug. legvégén lesz.
Nos, ennyi történt, bocsánat a hosszúságért!!!

Kívánom, hogy mindegyikõtöknek hasonló jókedvû napja legyen, mint az enyém... Remélem, jól vagytok!!!

Puszi mindenkinek:
Beja(20)
Beja

Chris!

Megkerestem a hozzászólásod! Ezen a héten kedden mondtad azt, hogy a 13. hétben vagy (pont mint én)! Akkor korai lenne az AFP vizsgálat 1 hét múlva!

BGabi! Nekem is hiányoztál, pont akartam írni, hogy mi lehet veled! De mindig megeloz valaki!

Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Túl estünk a harmadik uh-n. Amikor bementünk a rendelöbe, a doki eléggé megijesztett. Azért írom le nektek, hogy ne lepödjetek meg, ha még a genetikai uh elött álltok. Szoval mondta, hogy akkor most lesz a genetikai uh, és ha nem egészséges a kisbaba, akkor tudatni szeretné velünk, hogy a 24. hétig a törvények szerint jogunk van elvetetni. Teljesen ledöbbentem, mondtam a dokinak, hogy ez nagyon ijesztöen hangzik , ilyet ne is mondjon. Erre mondta az orvos, hogy kötelessége tudatni velünk. Megnézte a babát, lemérte a csontjait, a szive meg mindene rendben van. A fejének átméröje 4,5 cm.
Tudjátok, mit csinált közben az én csemetém? Feküdt a hasán, a karjai a mellkasa alatt, és a lábacskáival rugoztatta a popsiját, ami az égnek meredt. Annyira édes volt! Aztán, miután megvakarta (legalábbis igy láttuk), a vszinüleg viszketö hátso fertáját, beintegetett nekünk a képernyöre. Kép Ugyhogy az is biztos, hogy az egyik kezén minden ujjacskája megvan. Mivel azonban összezárt lábbal bulizott a pocimban, nem látta a doki, hogy fiu-e, vagy lány. Ugyhogy a párom most sem tudta meg, a doki megigérte, hogy a legközelebbbin elárulja neki. Én nem akarom tudni, legyen meglepi.

Beja!

Röhögtem, mert a doki magátol mondta, hogy a nögyogyi vizsgálat a következö uh-nál lesz. Szoval biztos számonkérted rajta Kép, mert nekem magátol mondta, szinte szabadkozott. Veletek mi volt? AFP, uh, neme?????? Annyira figyeltelek az utcán is, meg a rendelöben is, de már nem voltatok ott.

Pusz, Niki
Niki

Beja!

Megelöztél az enterrel, a fele kérdésemre már tudom a választ. Gratula a kislegényhez!!!KépKépKép Bár én is érzem, hogy fiu lesz, nekem ugye nem hisz senki, amig bizonyosságot nem kapnak...
És azt tudod, hogy napra pontosan együtt szülünk?????? Én is dec 10. vagyok!!!!

Pussz!

Niki
Niki

Beja!

Gratulálok a kisfiadhoz! Én azt érzem, hogy nekem kislányom lesz és Zsófinak hívom! Tényleg szinte mindenkinek kisfia lesz itt a babaneten! Vagy van valaki, akinek kislánya lesz?

Moncsi
Moncsi

Kedves Moncsi!
Bocsi, hogy téged is - Na meg magamat is - félrevezettelek!
Most már a "Várandós" könyvembõl tudom hányadik héten is járunk.
Még egyszer boooocccsssiiiii!
Így a július 30-i héten leszek 16. hetes.
Még nem tudom fiú leszek vagy lány.
Gondolom, ha nálad nem gond az AFP vizsgálatra a 17. hét, nálam sem lesz az.
Hogyan kerülhetek fel közétek a táblázatba?
Olyan jó titeket ott nézni.Kép
Üdv. Chris-Klári
Chris

Niki szija!

Köszi a gratulátKépKép
Én viszont gratulálok a pocaklakó produkciójáhozKép Eszméletlen ari lehetett!!! KépKép Kissrácunk semmilyen elõadást nem produkált, csak a vége felé moccant egyet, mintha nyujtózna, de csak a lábaival, gondolom lustizott most is, mint a multkor... Ja igen, a manuális részt kifelejtettem a beszámolóból: mondtam a dokinak az UH után, hogy szeretném, ha rendszeresen ellenõrizné a méhszájat, mert sokat fürdök, van lehetõség medencés fürdésre is, és hogy akkor lennék a legnyugodtabb, ha megnézné. Mondta, hogy természetes, fáradjak az asztalra... Ott is mindent rendben talált, azt mondta, mehet a fürdés... Biztos nagyon határozott lehettem, ha Nálad meg már egyenesen szabadkozottKép
Nálunk viszont az elején nem vette ilyen tragikusra a genetikai UH elõtti mondandóját, semmi ilyesmit nem mondott... csak annyit, hogy most akkor a gen. UH következik.
Én is lestelek Titeket, de nem sok reményt fûztem a találkához, mert mi 3/4 7-kor jöttünk el onnan, biztos nem voltatok ott ilyen korán...

Moncsi, szija! KösziKépKépKép

cupp,
Beja
Beja

Chris!

Kiftuni a vizsgálatokból? Miképp? Magzatvíz vizsgálatnak nincs olyan szigorú dátuma, mint az AFP-nek, abból nem lehet kifutni. Kifutni az esetleges terhesség megszakításból lehet, de mint fentebb olvastuk, ez a 24. hét határidõben (és gondoljatok bele, 26. heti koraszülésbõl már maradnak életben babák!!!) Chris! Ha neked a magzatvízvizsgálat nem jó eredményt hozna, beavatkoznál? Mert kifutni, csak ekkor lehet.
Bocs, mindenkitõl, tudom, ez egyszer már téma volt és nem túl vidám.
Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

MAMACICA,
Hulyeseget irtam a multkor a chaten, hisz 13het es 5 naposan a kicsim 8,5 cm volt. es en neked, 6,5 irtam. Szabadsagra is elengedett a doki,ugyhogy jol vagyok. Persze vigyazok magamra.

Ja, ti nem tudjatok, volt egy verzesem 11 hetesen, de mivel gyorsan mentem a korhazba igy megallitottak , azt ami tortenni akart, es most jol vagyunk mind a ketten. Uh-an nagyon edes volt , nagyon is virgonc fiam van.
Puszilok mindenkit es mindenkinek kellemes babavarast kivanok. Harom het mulva,majd jelentkezem. Egy kicsit kozelebb leszek hozzatok, mert Magyarorszagra utazom, SOpronba.
ERika
Erika

Sziasztok!

Erás, lécci, lécci, mondd, hogy ez a vizitorna Budapesten van!!!!!!!!!!! Annyira eljárnék egy ilyenre!

Nekünk kislányunk lesz, neve Lara és egy ördög a mocorgást illetöen. Az uh-n fakirnak álcázta magát, keresztbetett lábbal és karokkal ücsörgött, majd az oldalára fordult (befelé) és elaludt. Biztos nem szereti a kukkolókat.
Most fejeztem be Kepes András második könyvét (a bordót), sokat írt a lányairól, azok születéséröl, amit nagyon érdekesnek találtam. A másik, akivel riportot csinált az Leboyer prof., aki a "Gyengéd születést" irta. Olvasta ezt valaki?
Pocok

Lányok, segítsetek. Kép

Lehet, hogy már unjátok a témát, de hátha tudtok segíteni, mert a keresövel pont ezeket az értékeket nem találtam meg az AFP-nél a Babaneten.
Szoval nekem az AFP 37,4 ng/ml lett, és ez az az érték, amiben az AFP-t ritkán adják meg. Tudtok itt "tol-ig" határt mondani, hogy belöhessem, mennyire esik középre vagy szélsöértékbe az eredményem? A másik érték : grav.s. 16 Ez mi??? Tudja valaki? A mom érték nincs a papíromon, lehet, hogy nem tudták a testsulyomat. Hogy lehet kiszámolni a MOM-értéket a sulyom alapján??

És a tegnapi vádligörcs hozzászolásokhoz: Megkérdeztem a dokit, hogy ezt a kalcium, vagy a magnéziumhiány okozza-e? Azt mondta, tökéletes a diagnozisom, mert mindkettö. Mondta, hogy terhesvitamint mostantol ne szedjek (majdnem 20. hetes vagyok) mert valoban igaz, hogy ha végig szedi az ember, nagyon nagy babocája lesz. De kalcium és magnézium pezsgötablettát muszáj szedni már a vádligörcs miatt is, és ez állítolag megelözi az ödéma kialakulását is. Mivel utálom a szagát és az izét is, de akarom szedni, szerintetek mi az az íz, amiben megvegyem, hogy ihato legyen? Vagy belekeveritek valamilyen üdítöbe?

Köszi!

Niki
Niki

Sziasztok!

Remélem miután megszületik a babócám változik a napirendje, mert jelenleg kb. 10-15-ig van nyugton, és éjfél után a legelvenebbKép
Mi a jövö héten megyünk majd ellenörzésre, remélem még azon a héten mehetünk UH-ra is és én is okosabb leszek nemi kérdésekbenKép

Lányok!
Szokott valamelyikötöknek szúrni a csípöje? Nekem egyre többször fordul elö, hogy annyira beleszúr jobb oldalon, ahol a medence csont és combcsont találkozik (asszem forgónak hívják?), hogy nem is tudok a jobb lábamon állni, csak ha megtámaszkodom. Mit gondoltok, az izületek tágulása miatt lehet, vagy inkább menjek vele dokihoz?

Nem tudom, hogy tudok-e még ma jönni, úgyhogy mindenkinek szép hétvégét! Pihenjetek sokat!

Orsi
Orsi-18

Niki!

Snoopy írt egy jó kis összefoglalást a különféle magnézium készítményekkrõl, megkerestem neked: [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1177.html?2001Jnius29pntek16h34" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/275/1177.html?2001Jnius29pntek16h34[/url]#POST26612
Ildi

Niki!

LÁtom a link nem tökéletesen mûködik, keresd jún 30 szombat 18h 12-nél
Ildi

Sziasztok!

Chris - Klári! Azért szerintem ha nem vagy nyugodt az idö miatt, és tartassz töle, hogy kicsúsztok az AFP optimális idöpontjából, akkor kérdezz rá bátran. Sose lehet tudni, a terhesgondozóban is emberek dolgoznak, és a védönö is az, szóval bárki tévedhet. Ha ez téged megnyugtat, miért ne kérdezhetnél rá?!?!

Niki K.! Én is úgytudom, hogy a kismama (a terhesség elején) annyit iszik, amennyi jól esik, de legalább 2 litert kell. Nekem azt mondták, hogy a terhesség utolsó harmadában azért a 2,5-3 liternél már nem jó többet belötyölni egy nap.

Beja! Gratulálok a kisfiadhoz! Kép Úgy irígyellek, hogy már tudod! Remélem hétfön (genetikai UH-ra magyek) már a mi Pocaklakónk is megmutatja, hogy fiúcska, vagy kislány. Kép
Azt nem értem, hogy miért fontos az AFP-det kinyomtatni! Én tegnap voltam a leletekért a terhesgondozóban, és a hölgy, aki ideadta öket, mondta, hogy az AFP még nem ért oda, és megkérdezte az erdményt telefonon. Beírta tollal a kiskönyvembe, és kész.

Márti
Márti

Sziasztok!

Voltam 3D ultrahangon. Nagyon fantasztikus volt. Ajánlom mindenkinek, hogy menjen el. Tényleg csodálatos dolog látni, ahogy leveg&#337;t vesz , bekapja a kezét. Most már biztos, hogy kisfiú.A szívhangját is meghallgattuk.A képek is nagyon jól sikerültek.
Mindent megvizsgált ezeken felül, és képzeljétek el a súlya 950 gr.Ez a gép pontosan meg ki tudja számolni.

Száz szónak is egy a vége Fantasztikus!!!

Mindenkinek kellemes hétvégét !

Üdv.: Király Kati
Király Kati

Sziasztok!

Niki! A kalcium pezsg&#337;tabletták közül a Kalcium+C nagyon finom! Narancs íz&#369;, alig érzik rajta a kalcium, és direkt ajánlják kismamáknak.

Márti
Márti

Niki, szia! A Grav. s. 16 az azt jelenti, hogy 16 hetes terhes... gondolom az AFP-s papírodon van ez rajta, és e szerint 16 hetesen végezték a vizsgálatot. A másik értékrõl nem tudok sajna semmit... Viszont én is kérdeztem a dokit a magnéziumról és a calciumról, biztos feltünt már neki szerintem a végére, hogy Neked és nekem talán valami közünk lehet egymáshoz, merthogy ugyanazokat kérdeztük tõleKépKépKép
Ja igen, nekem is aszonta, hogy ne szedjem tovább a terhesvitamint, de vasat sem, mert az is nagyon jó értéket mutat, majd a 26. heti teljes vérkép után kiderül, hogy kell-e mégis valami... Tulajdonképpen ennek örülök is, ha nem muszáj, minek szedjem...

Márti! szija! kösziKépKép

cupp,
Beja
Beja

Lányok!
Úgy látszik tényleg félreérthet&#337; voltam. Természetesen mindenkinek fontos a súlya és erre nem lehet sémákat ráhúzni, de én is Évikével értek egyet.. Igazából az a fontos,hogy hogy érzitek magatokat és pont azért írtam le az én súlynövekedésmet, mert az sem volt a heti 1 kilóval a végén az orvosok által normálisnak tekinthet&#337;.

Moncsi!
Sajnálom, hogy cinizmust éreztél ki a szavaimból. Hát ez távol áll t&#337;lem. Amit érzek az inkább az irigység - de még ennek a gondolatát is szeretném elhesegetni és remélem sikerül is.
Úgyhogy, ha ennyire félreérthet&#337;, akkor inkább csedbe maradok. Amit igazán mondani akartam az csak annyi, hogy legyetek boldogok és ez sokkal fontosabb, mint a kilók.
Száva

Niki!
A "grav. s. 16" azt jeleni, hogy 16 hetes terhes vagy!Latin rövidítés.
Maminti

Kedves Ildi!
Megnyugtattál a vizsgálatokat illetõen.
Ha nem lenne jó a magzatvíz vizsgálat eredménye? Gondolni sem merek rá. Tényleg nem tudom. Arra koncentrálok, hogy mindennek rendben kell lennie, és bízok is ebben, eddig nincs semmi panaszom!

Kedves Márti!
Köszönöm a bíztatást, csak olyan gyámoltalan velük az ember.

Kedves Moncsi!
Remélem nem gond az 1 hetes különbség?

Üdv. Sok puszi mindenkinek.
Chris-Klári
Chris

Lányok!

Köszi a reagálásokat a kalciumra, meg a magnéziumra, és a 16. hétre. Annyira aranyosak vagytok!Kép Már csak az AFp értéket nem tudom, hogy hová esik a tol-ig határban . Örülök, hogy nekem a 16. héten vették az afp-t, igy tök nyugodt vagyok, hogy azt mutatja, amit kell. De érdekes, hogy Beja mondta, hogy jövöre megszüntetik. A genetikai uh tényleg többet mutat, tegnap még azt is láttam, hogy a kis szivében megvan a két kamra, és a két pitvar. Hihetetlen, mire képes az ultrahang. Kép

Beja!

Engem augusztus végére rendelt uh-ra, és vizsgálatra, és azt mondta, a terheléses cukor utána lesz csak szept. 10-i héten. Ez furi, ha egyidösek vagyunk. Téged elöbb rendelt be cukorra.

Pusz,

Niki
Niki

Légyszíves segítsetek!
A MÁV Kórházos dr. Kelemen Csaba szabira ment,, ma hívtam fel akkor mondták.
Július 30-ra reggel 7-re beszéltük meg a vizsgálatot, Õ meg állítólag augusztus 1-ig van szabin. Nincs valaminek egy mobilszáma, ahol elérhetem?
Vagy helyettesítik??
Üdv. Chris-Klári
Chris

Niki!

Nekem is aug. végén kell mennem legközelebb hozzá, csak nem Te is aug. 27-én hétfõn mész? Kép Én akkor megyek, 18:15-re. És nekem a Hajni mondta, hogy akkor ad beutalót a terheléses cukira.
Beja

Beja!

Nekem a szombat a jó, mert akkor nem kell elkéredzkednem a munkahelyemröl. Tegnap is elég gáz volt, hogy odaérjek negyed 8-ra. Nem nézik itt jo szemmel, akár babát vársz, akár szülhetsz is, de a munka legyen kész.... Szoval most nem rendelt hétvégén az ügyelet miatt a dokink, és azért mentem tegnap. Ha augusztusban sem fog ügyelni, nemtom, mit csinálok, max megint elkunyerálom magam. Szoval az a Hajni, aki tegnap volt??? Én most láttam elöször, mindig a föszülésznö szokott ott lenni, mikor megyek szombatonként. És igen, én is akkor kapok beutalot, csak nekem szept. 10 -i hetet mondták. Kép

Pusz,

Niki
Niki

Szia Orsi,

nekem is volt ilyen csipöfájásom, 2 úszás rendbehozta, azóta nincs. Arra gondoltam, hogy az egyoldalon való alvástól van, mert reggel csak igy ébredtem. Neked volt valami elözmény? Zsákhordás, cementlapátolás, ilyesmi?
Pocok

Orsi, Pocok, meg akit érint!

Csípöfájdalom: Tegnap ezt is megkérdeztem a dokitol, mert nekem is ez van. Azt mondta, hogy a hormonok huzzák szét a medencecsontokat, és ez fáj. Ha ez nem lenne, nem tudnánk megszülni a babát, mert nem lenne elég helye kiférni a csontos medencében. Meg kihordani sem egyszerü szük csipövel. Remélem tudtam segíteni.Kép

Jo hétvégét! Az én Manom megint bulizik a pocimban, ezen vigyorgok épp fél orája. Tök ari.

Niki
Niki

Sziasztok Mindenki!

Jó hétvégét nektek!
Jó pocaklakó nevelést. Kép

Jó mocorgást a már mocorgóknakKép
Puszi. Chris-Klári
Chris

Niki! Aha... értemmár... szombatonként mindig az Otília van (fõszülésznõ), hétköznap pedig a Hajni... nem tudom, hogy õ szülésznõ-e... de szerintem igen.

Mindenkinek kellemes hétvégét!!!!!!

cupp,
Beja
Beja

Sziasztok!
Laura!Köszönöm a gratulációt,igazán mázlink van a "babacsinálással".Dorka is elsöre összejött, és most "ez" is.Épphogy befejeztem a szoptatást, aztán mire megjöhetett volna, már nem volt ideje.Mármint a menstruációmnak!Belölem nem gazdagodnak meg a betétgyártók, legalábbis még egy darabig.
Zsuzs!Jó dolog, hogy egyszerre fogunk szülni, legalábbis papirforma szerint.Egyébként február 2-án van az én születésnapom, lehet, hogy ajándékba a második gyerekemet fogom kapni????De ha követi a növére példáját, elöbb jön egy héttel.
Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv: Tmóni
tmóni (tmón

Sziasztok Kismamák!

Orsi! Olyan jó volt olvasni, amit a baba mocorgásáról írtál! Kép Kép Persze Pocaklakó is mocorog, sokszor igen intenzíven, de nekem az a nagy bánatom, hogy a páromnak nem tudom soha megmutatni, mert mindig csak rövid ideig mocorog. De gondolom el&#337;bb-utóbb Életem Értelme is érezni fogja Pocaklakó mocorgását.

Pocok! Anyukám engem is nagyon kényeztet, 2-3 kilót is "kicsavar" a kezemb&#337;l, és a metrón múltkor rettent&#337;en csúnyán nézett az utasokra, mivel senki sem adta át nekem a helyet (mentségükre legyen szólva, még nem is nagyon látszik a pocakom).
A könyvek: a Leboyer-könyvet még nem olvastam, de szándékozom megvenni. Egy riportkötetet vettem ebben a témában, a szerz&#337; Farkas Éva, címe pedig A születés újjászületése. Többnyire Bp-i kórházak vezet&#337; szülész-n&#337;gyógyász orvosaival + Dr. Geréb Ágnessel, (tudod, &#337; kíséri az otthon szüléseket) + pszichológusokkal készített beszélgetéseket tartalmaz a szülésekr&#337;l, illetve a szülés következtében kialakuló baba-mama kapcsolatról. Érdekes könyv, ajánlom mindenkinek.

Erás: én azt látom, az UH gyakorisága egyértelm&#369;en az orvos hozzáállásától függ. Min. 4 ajánlott (vagy kötelez&#337;? nem tudom), de ha határozottabb és vitatkozósabb vagy, szerintem havonta is lehet.

Márti! Mosolyogva olvastam a történeted, és mélyen együttérzek veled, mert erre én is bármikor képes lennék... Kép Kép

Beja! Gratulálok a fiatalemberhez a pocakodban, úgy örülök, hogy legalább ti már tudjátok a nemét... Én még csak reménykedem, hogy az enyém kislány...

Király Kati! Nem tudom, mikor jössz legközelebb, de írnál nekem valamivel többet a 3D UH-ról? Állítólag Budapesten a Váci úton van valahol, de ide bárki bejelentkezhet? Ez a dokimtól függetlenül van? Kell fizetni valamennyit? Stb. El&#337;re is köszönöm:

Laura
Laura21

Sziasztok!
Irigykedve olvaslak Titeket, hogy mar milyen jol erzitek es elvezitek a babak mocorgasat. Sajna en, bar a 18. hetben vagyok meg nem erzek igazan semmit. Neha talan, de meg nem merem kijelenteni, hogy ez O. A multkor direkt egy kis vacsi utan bevonaultam a haloszobaba, lefekudtem olvasni es kozben figyeltem, de semmi kulonoset nem ereztem es ettol elszomorodtam. Remelem, most mar megerzem, mert nagyon varom!
Nalam kulonben mar elegge latszik a pocim, egyre tobben szurjak ki. Titkolni mar nem igazan tudom.
Nekem is problemam a vadli gorcs, ejjelente, az utobbi par ejszaka ebredek erre... Pedig szedek extra kalciumot, meg terhes vitamint is...
Ti hogy alltok etvaggyal? Nekem par napja "ugrott meg" az etvagyam es eleg hamar megehezek es tobbet is eszem mint regen...
Kulonben jol vagyok, csak mar mozuldna meg vegre hogy teljesen egyertelmuen erezhessem, hogy van bent valaki! Kép

Beja, gratula a kissrachoz! Kép
Nekem egyaltalan nincs megerzesem, hogy mi lesz... de asszem en sem fogom kibirni, hogy meg ne kerdezzem...
Sziasztok, Picur (18)
Picur18

Meg azt akartam kerdezni, hogy Ti szoktatok zenet hallgatni a Pocaklakoval vagy beszelni hozza? Azt olvastam valahol, hogy nagyon ajanljak Mozartot es vettem is egy CD-t, aminek az a cime, hogy a Baba elso Mozart-ja. Kép Mostanaban estenkent ugy alszom el, hogy hallgatom vele. De nekem olyan hihetetlennek tunik, hogy mar hallana....

Na, most mar tenyleg megyek! Sziasztok! Picur
Picur18

sziasztok mindenkinek!

Ne haragudjatok, hogy sokáig nem jelentkeztem, de oka volt. 16-án bekerültem a klinikára, mert reggel barnás vérzésem volt és nagyon er&#337;s méhösszehúzódásaim, ami majdnem beindította a szülést. Nst gépre tettek ami kimutatta, hogy fájásaim vannak és magnéziumos infúziót kaptam. Azóta Magnerot gyógyszert és Magne b6 ivófolyadékot kell szednem. Csütörtökön engedtek ki a kórházból de ma is akkor is 10-15 összehúzódásom van naponta. Szóval 16-tól kezdve nem dolgozok táppénzen vagyok. Az öcsémt&#337;l írok nektek de erre nagyon ritkán van lehet&#337;ségem.
Köszönöm egyébként " jól " vagyunk.
De azt a hétf&#337;t nem fogom elfelejteni, és persze a 4 nap rossz történéseit sem amik körülvettek odabent.
Szeretném mindenkinek megköszönni, hogy itt lehettem és mindazt a segítséget amit kaptam t&#337;letek.
Megpróbálok jelentkezni id&#337;nként de nem tudok ígérni semmit.
Gabi!
Ha megkérhetlek légyszi ne vegyél már ki a listából, mert az olyan lenne számomra mintha véget érne minden.
Az orvosok semmivel nem bíztatnak bármikor visszajöhetnek az összehúzódások és, hogy mit&#337;l van senki nem tudja. Azt mondták a szülészn&#337;k, hogy ha tudnák, akkor nem lennének vetélések.

Puszilok mindenkit és mindenkinek jó babavárást kívánok.

Még valami: én nem tudtam, hogy méhösszehúzódásom ( keményedésem ) van, azt hittem a baba mozog. Szóval figyeljetek magatokra! Ha nincs az a barna minimális vérzésem, akkor nem megyek el a dokihoz és kitudja mi történhet, velem, velünk.

Puszi ( szerettem volna Gabit a cheten elérni de nem volt ott senki )
Mónika 23

Mónika!

Nagyon sokat emlegettünk a héten, hogy vajon mi lehet veled. Szomorúan hallom a történteket, de örülök, hogy túl vagy rajta. Nagyon vigyázz magadra. Szigorúan pihenjél, ne terheld magad, és ne idegeskedj. És még véletlenül se hagyd ki az el&#337;írt gyógyszereket ill. vitaminokat. Ezt a magnéziumos infúziót már én is átéltem egyszer, igen, én 32 hetes voltam. És szükség esetén, ha nagyon keményedne a hasad, igyál egy feles konyakot. Hidd el, segíteni fog. A kórházban is, amit kaptál infúziót, abban is volt alkohol, még ha nem is tudsz róla. Minden jót kívánok!

Szia
BGabi
BGabi (bgabi)

Mónika!
Döbbenten olvastam a soraidat... Mindig gondoltam rád, mert ugye egy hét különbséggel vagyunk a listán és ott is leszünk végig, szép manóink lesznek! Kép Ebben hinned kell!
Pihenj sokat! Ha tudsz jelentkezz! Sokat fogok rátok gondolni és szurkolok mindkettotöknek!
Sokszor puszil:
Niki K. 22.
Niki K. 22.

SziasztokKép

Beja gratulálok a kisfiúhozKép

Erás,
Engem nagyon érdekelne a vizi kismamtorna. Hol van pontosan és mikor?
Köszi,
Évike
Évike20

Sziasztok!

Picur,
Én szoktam neki énekelni (apjával kórusban Micimackót Kép ) és szoktunk zenét hallagatni is, de nem klasszikusat. Hanem klassz kis diszkózenéket, dallamos, ritmusos zenéket. Olyankor táncolok vele, hogy érezze a ritmust. Nagyon boldog vagyok ha ilyen zenéket hallok és minden er&#337;mmel átadom neki a boldogságot és az energiát amit a zene ad.

Mónika,
Sajnálom amit történt veled Kép De nyugodj meg, mostmár minden rendben lesz, csak pihenj. Nagyon vártunk beszélgetni, és aggódtunk mi lehet Veled.. Jelentkezz amikor csak tudsz!

Lányok,
Lehetséges, hogy érzek babamozgást? Olyan, mint a bélmozgás, csak sokkal-sokkal gyengébb, remeg&#337;, pille könny&#369; kis érintés. Este amikor hanyatt feküdtem úgy "csikizett" a szeméremcsontom felett, hogy majdnem nevettem. Kép Kép 2-3 naponta érzem egyébként. Mindenki szerint korai.
Hétvégén megint rááltam a méglegre, és még mindig csak egy kilót mutat pluszban. Kezdek aggódni. Nem kevés ez a 16. hétre? Amúgy mégsem aggódom nagyon, mert a pocim és a cicim Istenien gömbölyödik Kép így nem lehet baj. Pénteken úgyis megyek a véd&#337;n&#337;höz, akkor majd minden kiderül. És még fel is szedhetek a héten egy kilót.

Mindenkit puszilok!

Mamacica(16.)
Mamacica

Mégegykata!
AFP milyen lett?
Kerestlem hátha írtál de nem leltem...
Niki K.
Niki K.

Szia MAmacica!

Örömmel olvastalak itt.Kép
Jó neked, hogy már értzed a kicsit.Kép

Tegnap óta feszül a pocakom, mintha görcsölgetne. Egyéb mást nem érzek. Kép