Új privát üzeneted érkezett!

Babszika!
Most az van, hogy eszem tovább a metet. Diétát próbálom tartani. Mozogni is kéne...., de mostanában lusti vagyok hozzá :oops:
Legközelebb kedden lesz rendelés akkor megyek, megpróbálok pár vizsgálatot kihajtani. Csak az átjárhatósági csúszik, mert akkorra már kb 8-9 -10 cn lesz. Nem hiszem hogy megcsinálják most. Úgyhogy újabb mensit várok. Egy ilyen jó lenne mint ami most volt.
Te mért temeted ezt a hónapod? Ennyire nem jó a görbéd?
mókica

Sziasztok!

Zazzy kérlek nyugodj meg és légyszi írd meg nekünk a bíztató szavakat újra...úgy érzem szükségünk van itt rá!!!

Babszika: ha tapasztalsz valami pozitív változást mindenképp számolja be róla kérlek!

Mókica: azt hiszem a 10-12-ig napig csinálják meg az átjárhatóságit...remélhetőleg mondd valamit a dokid!!!

Én már csak pirire várok....5 nap....

Üdv.:
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok!

Na fertility meggondolta magát...áttette a pémet...milyen meglepő...
szóval van még idő várakozni piri-ig...
na most megyek ágyiba...jó éjt mindenkinek és a maradék hétvégére jó hétvégét!

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok!
Na nekifutok újra! :D
Először is leszögezem, hogy SENKIT nem szeretnék megbántani, nem azért írok, csak úgy fejbevágott ez a (most nem olvastam újra, ha jól emlékszem a számra) 73. próbálkozással töltött ciklus! :shock: Azért merem leírni a gondolataimat Nektek, mert én is átéltem mindezt amit ti, és teljesen megértelek benneteket, de talán mégis megfontolandó, hogy jó dolog-e ennyire görcsösen karni a babát?!Nem okoskodni akarok, én is görcsöltem eleget, nekem is mondták, hogy ne görcsöljek, hol sikerült hol nem.De úgy gondolom, minél több a pozitív tapasztalat, az annál több erőt adhat!Biztosan ti is hallottatok millió sztorit, amikor lemondás után/lombik előtt stb. sikerült a baba. Én nem hiszem, hogy ezek a dolgok véletlenek!Magunknak csinálunk egy pszichés gátat, és persze, hogy nem sikerül.Én sosem számoltam, hogy hanyadik ciklus(igaz elég összevisszák voltak), azt persze tudtam, hogy x hónapja próbálkozunk(másfél év alatt jött össze), ez is elég volt. 1 év után elkezdtem hőmérőzni, számoltam napokat én is, volt a tipikus "MOST KELL" is, ami katasztrofális volt, hajszál híján tönkretette a kapcsolatunkat, a végén már alig voltunk együtt, mert ebben már semmi szerelem nem volt, csak szó szerint "gyerekcsinálás".Tudom, ez így durván hangzik, de ez az igazság!Aztán mi történt nálunk is?Kiderült, hogy gáz van a pajzsmirigyemmel, az lett az elsődleges feladat, hogy azt helyrehozzuk, elnapoltuk a babakérdést, hol mértem, hol nem(aki látta azt a görbét, tudja, hogy így van), a pé-nek még csak a közelében sem voltunk együtt, és MÉGIS!Ez a csöppség jönni akart, nem törődve azzal, hogy számítunk rá, vagy sem, Ő döntötte el, hogy mikor akar jönni!És ez annyira jó!Szerintem egyébként ez az esetek nagy többségében így van!És így is van rendjén, én mindigis önző dolognak tartottam(de hangsúlyozom, sokszor én sem voltam különb!!!)hogy most aztán babát karunk mindenáron, és akkor, amikor mi akarjuk.Sajnos az élet számtalanszor bebizonyítja, hogy ez nem működik így "erőszakra".Ami viszont biztató, hogy a sok-sok pozitív példából(többek között az enyémből is)láthatjuk/láthatjátok, hogy igenis MINDENKIVEL megtörténhet a csoda, ha hagyja hogy megtörténjen, és a leendő kisbabájára bízza, hogy mikor akar jönni!
Persze a dolgok nemcsak feketék és fehérek, van amikor igenis muszáj "besegíteni", de mennyi olyat is hallunk a sokadik lombik után igenis sikerül természetesen!Ezek a példák muszáj, hogy erőt adjanak, és felnyissák picit a szemünket, hogy ez a rágörcsölés nem biztos, hogy jóra vezet.
Higgyetek magatokban, egymásban, a leendő kisbabátokban, és meglátjátok, MINDENKIVEL megtörténhet a csoda, csak hagyjátok megtörténni!
Remélem, nem bántottam meg senkit, nagyon drukkolok továbbra is mindenkinek!És nagy ölelés mindenkinek!

Kép
Kép
zazzy

Ja!Még egy dolgot kifelejtettem: ez a pé-kor való együttlét!Erre is millió példa van, hogy nem így van!Persze, biztos, hogy akkor alegnagyobb az esély, de ez nem jelenti azt, hogy máskor nincs!Gondoljatok bele, milyen kevés baba lenne, ha mindenkinek csak pé-kor sikerülne!Főleg, hogy a többség nem is foglalkozik ezzel!
Szóval a tapasztalat mindeképpen az, hogy egy baba úgyis jön, ha jönni akar(pé ide vagy oda, akarjuk vagy nem, számítunk rá vagy nem)
Sok sikert kívánok mindenkinek tiszta szívből! :D

Kép
Kép
zazzy

Zazzy,
sok igazságot leírtál. Én is így gondolom nem kell rágörcsölni a gyerekre. Bár néha nagyon nehéz nem azon gondolkodni: na tessék már megint nem jött össze. Azt hiszem én már egy ideje kicsit lazábban veszem ezt a dolgot, és bízok benne, hogy minél előbb én is a babások táborát gyarapítom.
Köszönöm, hogy ezeket a gondolatokat elmondtad itt.
Ölellek!
mókica

Zazzy!

Ez annyira jó amit írtál..........tök igazad van. (nekem megvan ám az bizonyos görbéd. :wink: , szerencsegörbének.)

hajni...
Budaörs

Sziasztok!
21 éves leszek,szóval még szemtelenül fiatal. :oops:
3 év nőgyógyászati vizsgálatok és rengeteg gyógyszer után,(amiket félrediagnosztizált betegségekre kaptam) orvost váltottam.
A második "találkánk" után megállapította a dokim, hogy PCOS-em van.Puff neki!
Mi is az a PCOS?Elkezdtem utána olvasni,kutatni.Először ledöbbentem, elkeseredtem,de aztán megértettem, kezdett világossá válni, hogy miért jött meg annyira össze-vissza,miért görcsöltem annyira, stb. ....... és miért nem estem teherbe 2 év próbálkozás után se.
Merckformint szedek 1 hónapja.És nagyon sok jót hallottam róla.A dokim mesterséges peteérést,és tüszőrepesztést szeretne,de ha van rá esély, hogy az se kelljen akkor azzal még várnék.
Szed valaki ilyen gyógyszert?Milyen a tapasztalat?

Remélem befogadtok ide,és tudtok tanácsokat adni.Ha tudok én segítek!
remény-gyermek

[quote="remény-gyermek"]S írta:remény-gyermekziasztok!
21 éves leszek,szóval még szemtelenül fiatal. :oops:
3 év nőgyógyászati vizsgálatok és rengeteg gyógyszer után,(amiket félrediagnosztizált betegségekre kaptam) orvost váltottam.
A második "találkánk" után megállapította a dokim, hogy PCOS-em van.Puff neki!
Mi is az a PCOS?Elkezdtem utána olvasni,kutatni.Először ledöbbentem, elkeseredtem,de aztán megértettem, kezdett világossá válni, hogy miért jött meg annyira össze-vissza,miért görcsöltem annyira, stb. ....... és miért nem estem teherbe 2 év próbálkozás után se.
Merckformint szedek 1 hónapja.És nagyon sok jót hallottam róla.A dokim mesterséges peteérést,és tüszőrepesztést szeretne,de ha van rá esély, hogy az se kelljen akkor azzal még várnék.
Szed valaki ilyen gyógyszert?Milyen a tapasztalat?

Remélem befogadtok ide,és tudtok tanácsokat adni.Ha tudok én segítek!

Szia!

A honlapon ha olvasgattad, akkor részletesen leírják a szerkesztők, hogy a metnek (+diéta+mozgás!!!) kb. fél évet kell adni, hogy hasson!
Válts életmódot, addig a stimuláció, ha sikeres is, csak erőszak a testeden, kicsi pozitív eredménnyel.
Azt is írják, hogy bármilyen kivűlről bevitt hormon rontja az IR-t!!!! (Kivéve a megfogant, de táémogatást igénylő terhességnél, ott ez nem mérvadó...........)

Olvasd el részletesen a honlapot és az igaz történeteket is!

Terheléses cukor és inzulin volt??? Túlsúlyos vagy? Mozogsz valamit régebből? Ezermilliónyi kérdés...............
Vendég

Sziasztok Csajok!

Már lenyugodtam. A görbém biztos szórakozik velem, most épp ilyen: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 32000_.png

A hétvégén ismét esküvőn voltunk, már kezdem kicsit unni őket, az egész baráti körünkben állandóan esküvők vannak. :)
ariaden

Remény-gyermek!
Csatalakozom Monácskához!

Én még nem írtam meg a történetem folytatását a honlapra, d e avonalzómból láthatod, lett folytatás :wink: Én túlsúlyos voltam, nem kicsit, 2008 januárjában már 9 hónapja szedtema metet, akkor akartak először belenyúlni ilyen módszerrel, amit te is írtál.Én nem kértem belőle(pedig már egy éve vártam!!!)és fél évre rá megtörtént csoda! :wink:
Sok sikert!

Kép
Kép
zazzy

Babszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SOS!!!!!!!!!!!!!!!
Szerdán megyek vv-re, a dokink vette fel a kagylót, remélem, attól szerdán a nővérke fogad....szóval hányra érjek oda????????????????Elfogadja, ha diktálom neki, mit akarok nézetni???????????
Vendég

Monácska
Még csak most ismerkedek ezzel a honlappal,de köszi a tanácsot,elolvasom.
Egyébként nem volt terheléses cukor.Vért vettek,amiből elég sok mindent megnézett a doki,magas a tesztoszteron szintem,meg sok kicsi cisztám van a petefészkeimben,ja és egy 4cm-es is volt nemrég.
Egyáltalán nem vagyok túlsúlyos,sőt...165 cm vagyok és 50kg fölé még sose ment.
A mozgás az megvan,mert van egy energiabomba kutyusom,akit minden nap le kell fárasztani. :)
Egy kérdés:pontosan hol tudok olvasni erről a "met+diéta+mozgás" dologról?
Köszi

Zazzy
Köszönöm a biztatást!!!Hogy tellik a terhesség??? :D
remény-gyermek

Monácska
Még csak most ismerkedek ezzel a honlappal,de köszi a tanácsot,elolvasom.
Egyébként nem volt terheléses cukor.Vért vettek,amiből elég sok mindent megnézett a doki,magas a tesztoszteron szintem,meg sok kicsi cisztám van a petefészkeimben,ja és egy 4cm-es is volt nemrég.
Egyáltalán nem vagyok túlsúlyos,sőt...165 cm vagyok és 50kg fölé még sose ment.
A mozgás az megvan,mert van egy energiabomba kutyusom,akit minden nap le kell fárasztani. :)
Egy kérdés:pontosan hol tudok olvasni erről a "met+diéta+mozgás" dologról?
Köszi

Zazzy
Köszönöm a biztatást!!!Hogy tellik a terhesség??? :D
remény-gyermek

Remény-gyermek!
A pco-szindroma.hu-n rengeteg dolgot találsz, ezzel kapcsolatban is. Cukor és inzulin figyelése fontos lenne, én januárban voltam diétás tanácsadáson 8-an voltunk és ebből "csak" 3-an voltunk túlsúlyosak, és mégis a vékonyaknak is iszonyú inzulin eredményei voltak!Szóval figyelni kell!De ha már van met és mozogsz is (ez a kutyus jóóóóóóóóóóóóóó! :D )akkor jó úton vagy!Csak hagyj időt neki, és ne hagyd, hogy ész nélkül stimuláljanak, mert csak még több cisztád lesz!
Köszönöm kérdésed, nagyon jól vagyok(néha elgondolkodom, hogy biztosan terhes vagyok? :lol: )csak így az elején olyan lassan telik az idő, szeretnék már idősebb lenni, és tudni, hogy tutira nem lesz semmi baj!

Kép
Kép
zazzy

SZiasztok!

Huncikám!
(első körben örülök, h olvaslak!!! )
Tőlem mindig kéri a kis papírkát, de mindig azt szoktam mondani, h nem ad a dokink, mert mindig ezeket kérjük és telefonon beszéltük meg. Légy sztem talpraesett, mert ha úgy adod elő, akkor tuti elhiszi és nm fog hitetlenkedni. :wink: :oops:

gyors helyzetjelentés, mert lázas vagyok.

még mindig pozitív apa..... pffff! :cry:

babszika

Sziasztok!

Nem sikerült az inszem. Azt hiszem ide nem írtam meg. Most nem is lesz több, amíg az IR-t nem kezelik rendesen. Normális ciklussal akarok visszamenni a nődokihoz, aztán majd újrakezdjük. Novemberben megyek az endokrinológushoz, mert ugye hosszú a várólista, remélem a bűvös hármas segít. Úgyhogy most kicsit jegelem magam. Majd azért benézek néha! Mindenkinek a legjobbakat! Jok erőt és kitartást!

Üdv:

hofeherke

Sziasztok!

Zazzy mi hasonlítunk egymásra...én is ezen gondolkoztam amikor teltek a napok...hogy miért nem mozog már és akkor tudom, hogy tényleg ott van és minden okés vele...ja és Zazzy örültem, hogy leírtad a gondolataidat tetszettek :)

Ariaden: olyan jó látni a szép pét a görbéden...de ne aggódj minden rendben lesz :)

Babszika
: remélem lassan elmúlik apa baja is.

Hófehérke, sajnálom és sok energiát és kitartás kívánok, nagy ölelés neked :)

Magamról: nem sok van velem, ma kicsit fájdogált a pocim, és a szagoktól rosszul vagyok. a buszon ma majdnem elájultam. na de várjuk a pirit jövő hét elejére :)

Üdv.:
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Hahó!

Zazzy,
mind igaz, amit leírtál! :P
Ami viszont biztos: nem vagyunk egyformák! Van, akinek akkor sikerül a baba, ha tűzön-vizen át kitart és nem adja fel (egy ismerősöm 8. (!) lombikból vár végre babát), van, aki feladja, és akkor történik meg a csoda! :P
Asszem, egyikhez sem tartozom...2003 márciusa óta próbáltunk minden követ megmozgatni, és 2005 decemberében adtam fel, de tényleg! Aztán valahogy mégis újra nekivágzunk 2007 nyarától, és csak "mókából" számoltam ki, hogy jé, ez a 73. volt...Most már nem érint meg a dolog, inkább csak "eljárogatok" erre - arra, ha sikerül, jó, ha nem, akkor úgy kell lennie...és annyit fejlődtem, hogy már tudok mosolyogni, ha meglátok egy kismamát az úton! :P (ennek ellenére továbbra sincs kistesó...)

Mindenkinek ölelés!

(Csütörtök este 9-től cahtelünk a blogomon! Gyűjjön Mindenki, aki ráér! :))

tillidian

sziasztok!

Babszika, gyors gyógyulást nektek......

Hófehérke,sajnálom.... :( , de ha rendben lesz az ir-ed nagyobb az esély, ne add fel...

Ariaden, örülök hogy már nyugodt vagy. Hőd elég érdekes, majd meglássuk mi lesz belőle...

üdv
mókica

Hofehérke!
Mostantól jársz jó úton!Hajrá!Drukk!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!
Annyira sok kérdésem van!
Nagy eséllyel van pco-m, szeptemberben lesznek a kivizsgálások. A mi helyzetünk azt hiszem, bonyolultabb, mint a tietek, mert nekem két méhen kívüli után kivették mindkét petevezetőmet, így spontán babára nem maradt többé reményünk. A lombik októberben lenne. Szerintetek a pco mennyire kavarhat be? Mert ha ezen múlik, akkor inkább halasztom a lombikot pár hónappal...
Na jó, erről a dokit is meg fogom kérdezni, csak annyira aggódom.
Azért örülnék, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat.

Kép
kisbuta

Kisbuta!
A kezeletlen pco a lombikot is sikertelenné teheti!!!Azt hiszem a www.pco-szindroma.hu oldalon van(nak)cikk(ek)ezzel kapcsolatban is, meg sok más nagyon hasznos!Ha bebizonyosodik, hogy tényleg pcos vagy, ne hagyd annyiban, amíg nem jók az eredmények, sokkal kevesebb az esély, lehet, hogy addig "feleslegesen" gyötörnéd a szervezeted.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok! :P

Aki ráér holnap este 9től, ugorjon be a blogomra chatelni egyet! :P (tanulom a technikát kezelni! :lol: )
Jó lesz a társaság, mindenkit várunk!

tillidian

Lányok, akartok furcsa görbét látni? :)

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 91200_.png

Szerintem, mikor októberben megyek vissza a dokimhoz, megkérdezem nem kellene-e emelni a met adagomon. Mert hogy valami történik bennem, az látszik. Csak lehet, hogy az még nem elég. 2*850-et szedek most. Lehet kellene a 2*1000...
ariaden

Sziasztok!

Hát ariaden neked aztán érdekes egy görbéd van és még mindig nincs mesni...ez érdekes. nem akarsz doki bácsihoz menni?

Én megvagyogatok, pirire várok...aztán doki bácsira.

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Ariaden, tesztet mikor csinálsz? Furi a hőd. Szerintem is megkéne a hőgörbét mutatni dokinak . Kiváncsi lennék ő mit mond. És metet jól szeded? nekem az is furának tűnik, hogy egyik nap ennyit szedsz a másikon semmit, aztán megint többet....szerintem ez így nem jól van....
Na jó csak okoskodok itt, nem bántani akarlak. Tanács: Menj dokihoz, a hőgörbéddel....Drukkolok hogy minden oké legyen++++++++++++++
mókica

Azért szedem így a gyógyszert, mert este már olyan hullafáradt vagyok, hogy néha elfelejtem bevenni... :oops:
Dokihoz október 15-re kaptam időpontot, majd akkor megmutatom neki. És akarom, hogy csináljunk most már inzulinos vércukor terhelést.

Teszteeet csinálniiii? :oops: Minek? :D
Ez nem terhes hő szerintem. Felesleges, nem? :) Most beijedtem. :) :oops:
ariaden

Sziasztok!

Látom kezd kihalni ez a topic. Mindenki átment a másikba? :? :? :?

Ariaden!
Nem gondolnám, hogy ez terhes hő lenne. De ha beijedtél, azért csinálj egyet, csak hogy megnyugodjál.

Hófehérke!
Sajnálom. :cry: :cry: :cry:

Aisha!
Nem mérsz most hőt?

Zazzy!
Annyira sok igazságot írtál. Csak nem olyan könnyű nem gondolni a dologra,nem görcsölni rajt, ha az ember nagyon szeretne egy kisbabát.
Bár nekem most úgy érzem ez valahogy sikerül. Én sem tudom mi van velem, de szinte eszembe is alig jut. Azt sem tudom hányadik napon vagyok ma és már nem vagyok hajlandó csak azért szexelni, hátha most sikerül.
Amikor először terhes lettem, hőmérőztem, csak úgy tudtam(akkor még nem bújtam a netet :D ), pé akkor van, amikor a hő fennt van. Nahát mi akkor csináltuk ezerrel :D :D :D , de most már tudom, egyáltalán nem jókor. És mégis sikerült.
Úgyhogy igazad van, ha jönni szeretne az a baba, jönni fog. Ha meg nem szeretne, akkor azzal sem tudok mit csinálni.
Igaza volt a dokimnak, hogy túl görcsösen akarom és most nagyon jól érzem magam, hogy ezt beláttam és valahogy sikerült is kikapcsolnom. remélem ez így is marad, mert különben ebbe csak beleőrülni lehet.
ranita1979

Ranita!
Drukk! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Ariaden,
nem ijesztegetni akartalak!én azért mondtam/mondom csinálj tesztet, mert ha tényleg akkor volt péd, amikorra a ciklus teszi, akkor már pirinek kéne lenni. Szerintem luteális fázisod kezd hosszú lenni a pé után. Én okt. közepéig nem bírnám, hogy legalább ne beszéljek dokival, mert lassan már az 50. napon vagy a ciklusodban. Ez akkor sem egészséges, ha nem szeretnél babát. :wink:
A metért pedig ejnye-bejnye!!!! Tessék rendesen szedni. Gondolom van mobilod amin emlékeztetőt tudsz írni. Állíts be azon, ha elfelejted mikor kell a gyógyszert be venned és fog csipogni neked. :wink: Ezek persze csak tanácsok!

Ranita,
örülök, hogy jobban vagy. Drukkoljak?

Babszika,
Veled mi van? meggyógyultál már?
mókica

Sziasztok!

Ranita: köszi kérdésedet, igen mérek hőt, arra voltam kiváncsi, hogy lesz-e pém. mostanság kicsit lustább is vagyok mert ferty és ciklus adott keresztet ugyanarra a napra. most már csak pirit várok jövő héten 5 nap van hátra, és azt mondta a doki, ha volt 1 ciklusom bepróbálkozhatunk a babával megint. Szóval most jól érzem magam, nem görcsölök semmin. Szerintem is jó után jársz ahhoz, hogy nyugi legyél és babás lehess! drukk drukk nagyon. Már régen volt zebránk :)

Ariaden: ahogy már írtam előbb is, csinálj tesztet és menj dokihoz...ez csak jó tanács...meg drukk is!!!!

Egyébként nem mindenki ment el, nézd csak meg mindenki próbál írni, de sokaknak szerintem beindult a meló és még meghalni sincs idejük, vagy csak titkolják, hogy babásak.

Na most megyek, még mos a kis mosógép és ezer a dolog és itt a hétvége!

Üdv.
Aisha

Üdv.
Aisha
aisha

Be is vettem az estit mint a jó kislány!!! :)

Amúgy én idén csak januárban egyszer és májusban egyszer menstruáltam "magamtól". Most volt egy Norcoluttal meghozottam augusztusban, mert már akkor is a 100 nap körül jártam ciklusügyileg. Abból az időszakból is van hőm, mert elkezdtem mérni, mikor idecsapódtam hozzátok. De azon semmi kilengés nincs szinte, nemhogy pé. A dokim tud erről. Voltak horonvizsgálataim, abból diagnosztizált PCOS-t, meg az ultrahangról. Szóval én egyhónapnyi metszedés után nem várok csodát még. Valószínűleg nekem több idő kell. Most elkezdtem tornázni is, már most jobban érzem magam kicsit. A dokimhoz október előtt képtelenség időpontot kapni. Már augusztus eleján is csak októberre tudtam időpontot szerezni.
Októberben kérek majd egy beutalót terheléses inzulinra is tőle. De ami a legfontosabb, hogy nyugodt vagyok. Alakul ez szépen. az előző ciklusomban ilyen volt a hőm: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 77600_.png
Most meg már ilyen: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3 ... 77600_.png
Ott az emelkedés a Norcoluttól volt, itt meg már magától a mettől is emelkedett egy tizedet az átlaghőm. Szóval talán gyógyulok, csak lassabban. Lehet, hogy a terheléses inzulin után emel a doki a met adagon. Szóval bármi lehet, én bizakodom.
ariaden

Sziasztok!
Zazzy,annyira örülök hogy neked sikerült!Nagyon sok boldog percet kívánok a hátralévő hónapokra!!!!!Fantasztikus érzés lehet!De ne akard siettetni az időt,élvezz ki minden percet!!!!!!!!!!!!!
Hát képzeljétek lányok:4 hete szedem a merckformint és megy a hasam,nincs egy másodpercem se hogy ne érezném azt hogy mindjár kidobom a taccsot,szédülök,és olyan nagy mértékű fáradság telepedett rám,hogy mindegy hol vagyok,ha álmos vagyok,elalszok. Félelmetes.Azt írja az útmutató,hogy ez a tejsav-savbőség jele,hagyjam abba a gyógyszert,forduljak dokihoz (jövőhéten megyek),mert specifikus(?) kezelést igényelek.
Na?Vélemények?Ötletek?Valaki hallott erről már valamit?Vagy volt valaki aki igy reagált a gyógyszerre?
remény-gyermek

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

remény - ne hagy abba, csak csökkents az adagon. Most mennyit szedsz?
A tünetek teljesen normálisak met mellett. Fáradtság és szédülés az első pár hétben, hónapban gyakori. A gyomorbántalmak viszont megelőzhetőek, ha lassan szoktatod házzá a szervezetedet a gyógyszerhez. Emellett lehet, hogy nem fér meg valamilyen étellel. Pl. édes, cukros, vagy magas szénhidrát tartalmú ételekkel, vagy tejjel.
Próbálkozz ezek elhagyásával, és a met csökkentésével.

Babszika, sajnálom. :(
mamint

Mamint!
A 850mg-osat szedem.Napi 2,reggel-este.Vegyek be csak felet?
Tudnál ajánlani valamilyen oldalt hogy milyen kajákat egyek?Mert próbálok áttérni erre az ,én úgy nevezem, egészségesebb életmódra, de még nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit ehetek,mi nem.De a tejet kifejezetten kívánom.Az édesség-éhségemetmivel tudnám csökkenteni?
remény-gyermek

remény-gyermek!
nekem sem említette annó a doki a fokozatos emelést :evil: de én legalább 500-zal kezdtem, de azt is felezni szokták eleinte!
Nem is csodálom, hogy így reagálsz, ha rögtön 2x850-nel indítottál! :shock: Szerintem még úgyis elég lett volna, hogy reggel este egy-egy FÉL mondjuk egy hétig, aztán reggel fél, este egész, hidd el, érzed, hogy mikor jó!És amikor már semmi gáz(amiket leírtál)akkor mehet a 2x850!Nekem olyan túlsúlyom volt, és úgy el volt szállva sz inzulinom, hogy nem is nagyon okozott durva tünteteket az egybőli 2x500 majd egy hét múlva 3x500. 3X500ra önkényesen emeltem, mert éreztem, hogy bírom.Kitartás!
És köszönöm a kedves szavakat!Itt előbb-utóbb mindenkinek sikerül!!!Hajrááááááááááááá! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Remény - próbálj meg felezni, és ha még mindig rosszul vagy, akkor napi max egy fél tabletta este vacsi közben!
Ha meg már bírod, felenként emeld először este, utána reggel.

Étkezés: GI -diéta, vagy mediterrán diéta - ezekre keress rá a neten.
Én nem nagyon tudok ebben tanácsot adni, mert én sem vagyok a diétázás bajnoka. Viszont cukrot úgy ahogy van hagyd el! Néha-néha, amikor hülyén jönne ki, ha nem cukroznék valamit (pl. sütit, túrógombócot), abba teszek, de egyébként közel két éve nem használom a cukrot. Helyette mézet (bár az se sokkal jobb) rakok pl. a teába. Ennek hatására idén nyáron vettem észre, hogy a sütik és a fagyi már túl édes. :shock:
Szóval megszokás kérdése. De azért ez nem ilyen egyszerű, ha szeded a met-et, javul az inzulin érzékenységed, egyre kevésbé lesznek édesség-rohamaid! Ha ezt egy kis önmegtartóztatással kiegészíted, javulni fog a dolog!
Édességet ki lehet váltani gyümivel, és az még egészséges is. Ott is vannak tiltólistások, de szerintem inkább 1 fürt szőlő, mint egy tábla csoki.

Ja, és próbálj meg 3 óránként enni, akkor nem leszel hirtelen éhes, és emiatt nem kívánod a gyorsan felszívódó CH-s édességeket.

Krumpli, rizs csak mértékkel. Fehér kenyér, tej se jó. Helyette sajt, kefír, ilyesmi.
mamint

Sziasztok!

Hol van mindenki :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Jövő héten vissza kellene mennem dokihoz - bár sok kedvem nincs-, neki meg kell mondanom, hogy voltam IR vizsgálaton és hogy szedem a metet?
ranita1979

Szia ranita!

Szerintem mindenki átment a másik fórumba, ahova meghívó kell.
ariaden

Nem mindenki!Én itt is vagyok! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Hát kár, hogy azért ide már nem jön senki :( . Jó volt, hogy volt kitől kérdezni, én a másik csapatba nem ismerek senkit igazából. Meg nem is akarok az én kérdéseimmel, gondommal-bajommal olyanokat zaklatni, akiknek most a babázás sokkal fontosabb :wink: :wink: :wink: .

Zazzy!
Gratula a 12. héthez :D !
ranita1979

Én is itt vagyok!

Ranita, szerintem tájékoztasd a dokid a vizsgálatról, és hogy metet szedsz...

Ariaden, veled mi van?
mókica

Hellobello :)

Jelentem nem várok babát. :) Azért jól beijesztettetek :) A hőm összevissza van, most már megvárom vele majd a dokit október közepén. Addig szedem a metet. Gondolkodtam, hogy ömhatalmúlag emeljek-e az adagon.
ariaden

Ariaden, nem ijesztegetni akartalak...... Piri még mindig nincs? Én nem bírnám okt. közepéig, hogyha ennyire húzódik a mensi....De Te tudod....

Babszika?
mókica

Hát idén csak januárban és májusban volt magától mensi. A dokihoz képtelenség előbb időpontot kapni, meg addig van metem is. Szóval megvárom és akkor kérek tőle terheléses inzulint.
ariaden

Én is itt vagyok!!!!!!!!!
Csak vizsgákra készülök és sok időm nincs mellette.De jövőhéttől már szabad leszek!!!!!
remény-gyermek

Sziasztok!

Mókica!
Ma volt a temetés, úgyhogy ma inkább nem írok. De nagyon köszi a hiányolást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan jól esik!!!!!

Viszont most egy időre csak olvasós vagyok... belefáradtam és sajnos apa nem javul spermailag. Új dokihoz megy....
Én meg belefásultam és szünet kell, de minden nap olvasok!!!!!!

babszika

Babszika!
Írtam pü-t!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Babszika!

Őszinte részvétem!
Írtam privit!
mókica

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: