Új privát üzeneted érkezett!

Katerina, neked mennyik voltak az eredményeid. Én félek, hogy hogyan hozakodok elő az IR-PCO eredményemmel a hiszterós megbeszéléskor, mert a tavasszal leintette a 68-as inzulinom, hogy ne foglalkozzak vele. Most meg 116. :shock:

babaimádó
Kép
babaimado

Baba!
Nekem 101 volt a 120 perces inzulin, de a doki bá kérdezte hozzá a cukrot is, az meg 7,98 volt. És csak azután mondta, hogy halasztani kellene 2-3 hónaot. Szerintem hozakodj csak elő az eredményekkel nyugodtan, bár most én is összezavarodtam.
Én eddigi meglátásom szerint úgy tűnik, hogy az IR tényleg nem a teherbeesést befolyásolja, hanem utána alakulhat ki a terhesség alatt cukorbetegség. Ami gondolom a magzatnak se jó. Különben ez biztosan egy nagyon alap szűrés lenne, mindenkinek el kellene végezni lombik előtt. Akkor is ha nincs semmi tünet.
Majd megírom hétfőn nekem mit mondott erről doki bácsim. Mert ha ennyin múlik a sikeresség akkor ez nagyon szomorú, hogy nem tartozik az alapszűrések közé. Ezt nem akarom elhinni.

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Nem szállnék bele, de lenne egy-két észrevételem:
1. befolyásolja a teherbeesést nem is kicsit...
2. terhességi cukrot okozhat
3. idősebb korra nagyobb a valószínűsége a cukorbajnak
4.ENDOKRINOLÓGUS FELADATA FELMÉRNI KINEK MILYENFOKÚ IR-JE VAN
vagyis legyen nőgyógyász, vagy meddőségi szakember, hiába ért hozzá, azt látnia kell egy endokrinológusnak is.De erről volt már szó néhányszor.
5. alapfelállás, hogy éhomi 10 alattinak, terhelésesnek 30 alattinak kell lennie, ha valamelyik nem stimmel vagy egyik sem, ott ir van pláne ha a cukor is magas és 7 fölöt magas cukorról beszélünk.
30 fölötti terhelésesnél megpróbálható a diéta, ha 3 hó kontroll után nem változik vagy alig csökken esetleg nő az érték, akkor gyógyszer kell, 45-50 fölött én már csak gyógyszert kérnék mint hogy elfecséreljek 3 hót diétával...pláne ha 100-as az inzulin, ott már az endokrinológus szakemberek nem is ajánlják a lombikot legalább 3 hó metszedés kell és utána kontroll aztán lehet megbeszélni, mennyit kell még kihagyni...

(még jó , hogy lehet szerkeszteni a hszt, teli voltam hibával :oops: )
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.09.04 10:45-kor.
Vendég

Halihó!

Kati!Mennek a ragacsok!+++++++++++++++++++++++++++++++
Puszedli!Jó utat, pihenést! :)
Bella!Szurka!++++++++++++++++++++++++++:wink:

Till!Így van a fagyis beültinél, ahogy leírtad :)
Baba!Nem fog legyinteni, -most a fagyisnál mi is visszatértünk az IR-re,-pedig nekem "csak"31 volt a terheléses, és a családom fele cukorbeteg,- el fog mondani mindent.Nno, ez jó zavaros lett.

Lényeg, ha nem megy le diétával-életmódváltással,rendszeres mozgással, igenis kell a tabi, nem "csak" a babáért, hanem a későbbi szövődmények miatt is, ahogy azt Hunci is leírta.
-Egyébként, több barátom elment szűrésre a mensbe(fiúk -lányok vegyesen), és mindenkinél megállapították az IR-t.Kinek enyhe, kinek súlyos...civilizációs betegség...sajna...

Nnno, pusz Lányok, hétvégére én is eltűnök, esküvő, Anya-szülinap......
(azért majd megpróbálok bekukucskálni)

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Hunci!
Hát akkor tényleg nagyon szomorú vagyok. Elment három lombik, és ha nem kapcsolódok be ide, soha nem jutok el oda, hogy IR-em van és emiatt nem sikerülnek a beültik. A rákszűréshez, vérképhez... miért nem kell mellékelni egy terheléses vércukorvizsgálatot is? Kész csőd. Elmennek az esélyek, az idő és nem utolsó sorban kinek a saját, kinek az állam pénze, mert egy ilyen vizsgáalt elmarad. Naggggyon- nagyon elkeserítő.

Kép
katerina

Szia Charlott, szerintem fizessétek ki a fagyis beültit, sokkal jobban jártok anyagilag, lehetőségileg.

Kismamiknak pocaksimit küldök!

Katerina, sajnos ez így van. Szerintem kéne egy checklist a lombik előtt, és ha minden oké, csak akkor van értelme belevágni. 5 esélyünk van, ez elég kevés. Van akinek csak a tizedik sikerül. Addig az rengeteg pénz!!

skrisz72

Till, köszönöm hogy írtál!
Mindenkinek a legjobbakat!
Vendég

Tücsi, nagyon drukkolok, hogy ez már tényleg sikerüljön!!!!

skrisz72

Katerina, ne légy elkenődve, kiderült, van megoldás rá.

amúgy sok ir-es nem tudja, hogy az, attól még teherbe lehet esni, nem feltétlenül kizáró ok, csak egy ok a sok közül,akinek nem sikerül évekig, ott meg kellene ezt is nézetni, és még sok mást.

Tücsi drukkolok, majd írok valamikor mindenféleképp, van mit és rég beszéltünk (iwiwen vagy püben?)...
Vendég

Hunci!
Nem magam miatt vagyok elkenődve. Csak végigondoltam, mennyien játhatnak hasonló cipőben és nem tudják.
Tulajdonképpen annak örülök, hogy most már tudom mi a bajom. Viszonylag gyakran előfordul mostanában, hogy nem vagyok jól, de eddig azt hittem azért, mert alacsony a vérnyomásom, a stressz, meg hogy sokat dolgozom. De a vércukor zsgálat után is nagyon rosszul lettem, szóval ez az alap oka lehet, amikor "furán" érzem magam. És nagyon megnyugtató, hogy meg fogok szabadulni ettől a gyakran rrámtörő rossz érzéstől.

Charlott! Nekünk is volt egy fagyibabás beülti, és mi is kifizettük. És valóban 50000ft. körül volt az ára. Mi egy sima lombikot is beruháztunk az meg 470e körül volt. Szóval nem szabad a támogatást a fagyibabára "pazarolni". Szerintem. Sok sikert!

Kép
katerina

Skrisz! Hát igen. Nem lehet ezt valahol, illetékes helyen javasolni? Gyűjthetnénk aláírást, bár én nem vagyok az a szervezkedős típus. De hátha valaki kedvet kap.

Kép
katerina

Lányok!

Köszönjük meg Huncinak, és az egész Fórumnak, hogy segítettek infóval! :P

Skrisz,
a számból vetted ki a szót: most készítünk épp egy checklistát (a blogomon lesz olvasható napokon belül), hogy milyen szűrésekre menjen el egy pár - mert sajnos nem bízhatod magad csak az orvosra, nem dőlhetsz hátra kényelmesen, hanem igenis, nekünk is tenni kell érte!
Szólok, ha kész a lista! :wink:

Katerina,
nálam is ugyanez volt, folyton rosszul voltam, hányingerem volt evés után és a legdurvább: egyfolytában kiszáradás érzetem volt! (Rekord: 1 óra alatt 1 db másfél literes ásványvíz :shock: ) de mivel az éhomi cukor rendben volt mindig, a doki nem küldött tovább...meg nálunk nincs is cukorbeteg a családban...Tényleg rémes: minnyien mehetnek neki a lombiknak, akik nem tudják, hogy ilyen IR-t "birtokolnak" és csak jön kudarc kudarc után... :oops:

tillidian

Katerina,
Ilyen szinten sorstársak vagyunk, 3 lombik 1 fagyi zéró sikerrel,
IR van. A diétától először csak rosszabb lesz az eredmény és elfecsérelsz 3 hónapot!!! Ha ezt egy endokrinológus látja gondolkodás nélkül megkapod a gyógyszeredet, és nem akarlak elkeseríteni de 3 hónap alatt nem jön rendbe, csak tapasztalat.
Szóval tessék örülni, hogy megvan a gond és pozitívan előre tekinteni, csinálni a diétát, szedni a gyógyszert és intenzíven mozogni napi 30-60 percet, izzadj rendesen.!
sok sikert
Farkasok
farkasok

Till, ez jó ötlet! Annyi hülye vizsgálat van, hogy az ember már követni sem tudja. Én is húzom-halasztom az IR vizsgálatot, de most már annyi lánynál kiderült, hogy gond van, hogy már elkezdtem félni, hogy nálam is gond lehet. Semmi tünet, és mégsem jelent semmit....attól még vígan lehet bármi bajunk...

skrisz72

Sziasztok!
A beültis topic-ban ajánlották, hogy faggatózzak itt, mert éppen téma nálatok is az IR.
a 2. lombikom októberre van kitűzve. Pajzsmirigy miatt egyébként is járok endokrinológushoz, és már megbeszéltem vele, hogy vizsgáljuk ki az IR-t is, mert nekünk nem lehet spontán babánk, csak ez a néhány esélyünk van, és nem szeretném, ha ezen múlna, végülis életvitel alapján sajnos simán belefér egy IR nekem is.
Az éhgyomri vércukromat utoljára májusban mérték, akkor 4,47 mmol/l volt, ami nem kóros, a trigliceridem pedig ugyanekkor 0,57 mmol/l, ami kifejezetten alacsony. Terheléses vércukrot még soha nem mértek nálam, majd most szeptemberben.
Ezek alapján úgy gondolom, hogy ha van IR-em, akkor az csak kis fokú, amit azért attól még komolyan kell venni persze.
De mit tudtok, ha csak enyhe IR-e van valakinek, akkor is halasztódik a lombik? Mert annyira várom már...

Kép
kisbuta

sziasztok!

köszönöm a drukkokat.

baba, katerina: drukk a hiszterohoz!

kati
katica30

Jé! Szia Katica! Drukk itt is! +++++++++++
Mikor tesztelsz?

Kép
kisbuta

kisbuta: köszi itt is. a teszt még messze van :wink:

kati
katica30

Szia Kisbuta!

Kisbuta!Először is várjuk meg, hogy mi lesz a terheléses eredménye, aztán jöhet a következő lépés! :wink:
Nem tolódik a lombik, a Te döntésed, hogy mikor vágsz bele, de amíg nem derül ki az IR nálad, és az, hogy milyen fokú,... ne aggódj emiatt.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Viktu!
Köszi, igyekszem. Ilyen kis aggódós vagyok. - most kiaggódom magam, hogy a beülti hetében nagyon nyugis legyek...
Végül biztos csak úgy döntök, ha az endokrinológus mond valamit. És ha rossz az eredmény, akkor lehet, hogy várok, mert nem akarom, hogy ezen múljanak a babóink.

Gratulálok a kicsihez! Láttad már uh-n is?

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Katica,
++++++++++++++++ :) Legyél te a következő fagyis siker Viktu után! :wink:

Bella,
szúrogass ügyesen! :)
Várom már, hogy én is startoljak!

Bols,
most már miklósbácsi összekaphatná magát! :roll: Hajráhajrá, Babának is előcsalogattuk! :wink:

Baba,
szurk a hysterohoz!

Katerina,
neked is!

Kisbuta,
üdv! Talán én értek legkevésbé itt az IR-hoz, de egy sima éhgyomri cukorértékből tudomásom szerint nem lehet rá következtetni, ha már az is magas, akkor elég rossz...
Nekem vizsgálat előtt azt mondta a doki, hogyha kiderül az IR, akkor 3 hónap kell a gyogyónak, hogy hasson.

Charlott,
csatlakozom az előttem szólókhoz, a fagyis transzfert érdemes kifizetni (50e), sajnos nem lehet tudni, hány stimus lombikra lesz még szükség, jobb arra tartogatni a tb-t!
angel37

Krisz! Köszi!:-) Egyébként én is IR-es vagyok, és ez 4 lombik és 11 év küzdelem után derült csak ki... :?

Hunci drága, írhatsz PÜ-t is, mert e-mailben kapok értesítést róla, szóval megnézem azt is! Várom!!!;-)

Puszka!
Vendég

Bocsi, lányok, csak felszínesen futottam végig, a hsz.-eket, de ehhez az Ir-es témához kutyafuttában hozzá kell szólnom:
Szerintem én vagyok a kétlábonjáró Met reklám, sok évnyi kudarc, , inszemek, három lombik után 25 napnyi(!) gyógyszerszedés után estem teherbe. A végkifejlet mellékes. Mondhat bárki bármit, és ennek tudom be.

Ja és ezennel közhírré teszem, hogy jövő hónapban szándékozom hasonló hagyományos módon :oops: teherbe esni... :lol: :lol: :lol:

Na de mostmár igyekszem újra felvenni a fonalat, és visszaolvasok rendesen!!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kisbuta,
üdv itt is! :P IR miatt nem csúszik a lombik, csak ha Te kéred! (Hol csináltatod a terhelésest? A Kaáliba jársz egyébiránt? Kihez? - Huú, mennyit kérdezek :lol: ) Én kértem, mert 5 feletti TSH és 9-es cukor a 60'-nél elég magasnak tűnt...dokim egyetértett.

Lois,
hajrá!!!!! :lol:

Katica,
mai drukkok mennek!!!+++++++++++++++++++++++++++++++(remélem, én vagyok az első mára :wink: )

Csajok, nem megy most nekem ez a mozgás-dolog! Pedig a diétához kéne :oops: viszont híztam, mióta reggeliznek kell! :evil: :lol:

tillidian

Till :lol:

Katica, én is+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Szép napot mindenkinek! Péééééééééntek van :lol: :lol: :lol:

Katica, babaragi +++++++++++

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Katica,
++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lois,
hajrá október ++++++++++++++++++++++++

KépKép
tobi

Üdv!

Katica,
++++++++++++++++++++

Lois,
akkor mindent bele! :lol:

Tobi,
:)
angel37

Till!
A szegedi Kaáliba járok. Köszönöm az infót. Én a terhelésestől is teszem függővé a halasztást, a pajzsmirigyemet már tökéletesen beállították, azon nem fog múlni (és azt úgyse várnám ki, mert pajzsmirigyre legalább két évig kell bogyót szednem).
Tessék viszont rendesen reggelizni, az nagyon fontos! IrgumBurgum!

Lois!
Na ezt jól esett olvasni! Hajrá kistesó!

Katica!
itt is drukk +++++++++++++

Kép
kisbuta

Sziasztok,

Katica,
++++++++++

Lois,
hajrá következő hónap!
Pizsi kutya hogy van?

Angel,
Csatlakozz minél hamarabb!:)

Jön valaki ma délután 2-3 óra fele a Kaáliba?
Vendég

Lois! Köszi! Hajrá a következő hónapban!

Kisbuta! Én is nagyon aggódós vagyok, de neked még korai. Én nagyon sejtettem, hogy nem lesz jó az eredményem, mert voltak tüneteim. Bár én pl. alig bírok magamba erőltetni napi másfél liter folyadékot, nem úgy mint Tilli aki félóra alatt " leitta" a napi adagom. :) Nekem is kiszárad a szám olykor, de szpmjas na az nem vagyok. :( Egyébként én az utóbbi 2-3 hónapban fogytam 4 kilót, nem diétával csak kicsi odafigyeléssel. Ha most diétázom, nem tom mi lesz. Nem szeretnék 50kiló alá fogyni. na visszatérve az elejére, én már a vizsgálaton rosszul voltam attól a sziruptól, a két óra után meg alig bírtam állni és kis VUK nagyon meg akart látogatni. Gondolom akinél nincs baj, annak meg se kottyan ez a kis vizsgálat. Remélem te is majd ebbe a tárborba tartozol!

Lois! Te most is szeded a metet? Mikor lesz kontroll vizsgálat?

Köszi a szurkokat a hiszterohoz!

Kép
katerina

sziasztok!

köszönöm a drukkokat.

lois: hajrá!

angel: mikor lesz a kezdés?

bella: drukk++++

kati
katica30

Katica! ++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bella! Szurizás hogy megy?!

Lois! Hajrá spontán!

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Lois, én is az októbert céloztam meg, 23-26 között, a hosszú hétvégén megyünk Egerszalókra...fürdő, jó borok :wink:

Jó hétvégét mindenkinek!

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Sziasztok!

Katica! Mennek a drukkok folyamatosan, akkor is, ha nem írok :wink: holnap viszek egy adagot Szegedre is :wink: (amúgy a beülti utáni napokban én ettem halászlevet, egyik barátosném is halászlevezett aznap, amikor fogant a babája... tudtad, hogy holnap halászlé fesztivál lesz? :D )

Lois! Ez a beszéd, hajráááá +++++++++++++++++++++++++

Bella! Remélem, ugrálnak azok a szurik a hasadba minden nap, nem kell őket noszogatni :D

Katerina! Drukk a hiszteróhoz :)

Kép

Mó!
most jöttem el a rakparton, áll a bál.

Katica!
A fentiek után: halászlé rendel? Mert ezen ne múljon! :D

Katerina!
Te milyen tüneteket néztél? Én a köv.:
http://en.wikipedia.org/wiki/Insulin_resistance#Symptoms_of_IR - Sajna csak angolul van fenn. De azóta folyton figyelem magam. Ma pl. túrós csuszát ebédeltem, és aztán elaludtam, és most nem tudom, azért-e, mert az elmúlt két éjjel keveset aludtam, vagy mert IR-em van... :lol: Az a baj ezekkel a tünetekkel, hogy annyi minden mástól is lehetnek , hogy tényleg csak a terheléses cukor ad választ, és az még majdnem 3 hét! Na mindegy, a jövő héttől eljárok tornázni, a ma meg úgyis szétolvadt a csoki a táskámban :evil: , úgyhogy megutáltam a csokit haragomban! :roll: :wink:

Kép
kisbuta

köszönöm a drukkokat.

mó, kisbuta: uram hétvégén hoz nekem hallét, így ezen nem fog múlni :wink:

kati
katica30

Kisbuta, ne izgasd magad előre! Lehet, hogy nem lesz semmi.

Katica, a halleves is vörös, mint a bor. Lehet, hogy neked ez jön be! Igyál sokat! :wink: :lol:

Kismamik, hogy vagytok? Talán ez az utolsó meleg hétvége. Fürdőzzetek a napsütésben, és élvezzétek együtt a pindurkákkal.

Mindenkinek szép hétvégét!

skrisz72

Sziasztok !

Tegnap megvolt a masodik konzink, es a doki mondta hogy nov. vegen lesz a lombik. Ennek nagyon orultem.
Viszont kiderult, hogy magas a prolaktin szintem, es ezert szednem kell bromocryptint. Ugyesen be is vettem tegnap este, es ma reggel arra ebredtem, hogy minden ugral elottem, es alig latok...(no meg enyhe fejfajas, hanyinger, almossag).
Valakinek volt baja a latassal a bromo miatt? Kicsit beparaztam ettol az egesztol.... hetfon felhivom a doktor bacsit.

Mindenkinek jo hetveget kivanok!
Gyonyoru idonk van, hasznaljuk ki. :)

amina
amina09

Amina,
ne parázz, ezek "normális" bromós tünetek! :? Asszem, hozzá lehet szokni...Drukk novemberre!

Csók Mindenkinek, mára ennyi voltam (döglődöm a hőségtől és az allergiától... :oops: )

tillidian

Anima!
Azért lehet, hogy szólnod kéne a dokinak róla. Én is nála vagyok, és nekem anno 1/4 tabletta bromot írt fel naponta, kifejezetten azzal az indokkal, hogy szerinte nekem már egy fél tablettától is minden bajom lenne. a negyed tablettának nem voltak mellékhatásai. nyilván mindenkinek egyedileg kell beállítani, de lehet, hogy csökkenthettek a dózison. Egy kérdést megér.

sok sikert!

Kép
kisbuta

Koszonom lanyok!
Egy borzalmas ejszakan vagyok tul...bevettem a masodik felemet, es egesz ejszaka nem aludtam - 4-szer hanytam, vegig hanyingerem volt, nehezen kaptam levegot, a gyomrom gorcsolt, fejem fajt, szinte remegett mindenem, a kezem, a szemem koruli idegek, stb...
Mar ugy volt, hogy ha folytatodik az orankenti hanyas (vicces volt, hogy mindig óra 45-kor mentem hanyni, mintha idore lett volna beallitva), bemegyunk az ugyeletre, de amikor mar majdnem jott az 5. roka, vhogy skerult lekuzdeni...
Meg soha nem ereztem magamat igy...
Egy jo dolog, hogy reggel lattam, bar csak ici picit ugraltak elottem a targyak.
Most is emelygek, de nem annyira rossz, mint ejszaka...

Tenyleg tanacstalan vagyok, holnap delelott egy fontos kulfoldi elinteznivalom van, ilyen allapotban hogy menjek?

Vasarnap van, kit hivhatnek? ugyeletes nem tudom mennyit tud segiteni...

Szerintetek este vegyek be bromot? max egy negyedet? nem tudom...

Most jol ratok zuditottam a problemamat, de azt sem tudom mit csinaljak... :cry:
amina09

Amina!
Hát, lehet hogy nem sokat tudnak segíteni hétvégén az ügyeletesek. Lehet, hogy én a helyedben nem venném be ma a bromot, ezek után. Egy kihagyásból nem lehet baj. És minden gyógyszeren az van, hogy ha súlyos mellékhatások jelentkeznek, akkor abba kell hagyni.

de te tudod persze.

Kép
kisbuta

Amina,
én is felfüggeszteném egy napra. Holnap hívd fel a dokidat, és kérdezd meg, hogy mi legyen.

skrisz72

Tillidian, Kisbuta, szkrisz72! Köszönöm a tanacsokat!
Elmentunk a gyogyszertarba, es ott is azt javasoltak, ha ilyen rosszul vagyok, inkabb ne vegyem be... Akkor csodalkoztak ra, amikor mondtam h csak feleket szedek, mert azt hittek, hogy legalabb 1-2 szemet naponta... :? ennyire erzekeny szervezetem lenne... :?:

Most mar kicsit jobban vagyok... huuu de utalom ezt a bromocryptint... :evil:
Hetfon meg hivom a dokit.

Meg egyszer halasan koszonom!
Legyen szep vasarnapotok, finom ebeddel!
amina09

Anima!
Szerintem nem a te szervezeted túlérzékeny, hanem ennyire erős szer a Bromocryptin...

Kép
kisbuta

Sziasztok!

Lois, én is eltűntem, de itt vagyok megint! :D

Angel, drágám, hogy vagy???? Mindjárt kismami leszel!!!!!

Hunci: 2 hét múlva lesz IR ellenőrzésem, remélem nekem is eltűnik, 3000 mettel csak elhessegettem!

Gratula minden új kismaminak!!! Viktuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babika, hogy vagy mikor lesz folytatás????
Vendég

Gyors visszaolvasok és utána jelentkezem, sokat kell olvasnom, mert írtatok rendesen :wink:
Vendég

Amina! Egyik barátnőm se bírta a bromót, szólt a dokinak, és Norpolacot írt helyette, azzal nem volt gondja. Állítólag elsőre mindenkinek a bromót próbálják (az ára miatt), és csak akkor írhatnak mást, ha az nagyon nem jó.

Kép

Szia Sannah,
végre, hogy visszajöttél. Mizújs veled?

skrisz72

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?