Sziasztok, megjöttem!
Nos.
Helyszín: MÁV Kórház nőgyógyászati ügyelet.
Gondoltam egyúttal megnézem magamnak a helyet, szimpatikusnak találtam a Kórházat, gondoltam maj ott szeretnék szülni.
Na a lényeg: első sokk: betegfelvételnél, kérdések tömkelege, miért jöttem, tünetek/panaszok. Kedves uriember faggat. Majd kinyomtatja a betegfelvevő lapomat és mit látok???
Spontán vetélés vérzéssel...ááááááá, mondta hogy azzal ne törődjek ami ott van majd a doki megmondja.
A doki (nő), kérdezi mi a panasz.
Elmondom neki (is), a következő kérdése: Mit keres itt ha menstruál?
Döbbenet. Elmondom mitől tartok, meg jobb azért megnézni stb..végül hajlandó megvizsgálni. Eredmény:
Sem méhen belül sem azon kívüli terhesség nem látható, illetve (ami legalább jó hír) odabent minden oké, semmi rendellenes.
Majd rövid, kioktaó formájú tájékoztatás arról, hogy mikor hogyan és hányszor kell tesztelni, és legközelebb ne rohanjak orvoshoz, stb...
(szerintem rosz napja volt, de nekem eléggé megdöbbentő volt ez a fajta bánásmód a legnagyobb aggodalmai közepedte).
Majd azért a végén hozzátette, ha két héten belül sem jön meg rendesen a mensi ahogy mindig szokott (mennyiség, minőség), menjek vissza, mert ha esetleg netalán babás vagyok az most még úgysem látszik.
Nah én márpedig oda többet vissza nem megyek.
Akkor maradok a saját nőgyógyászomnál, aki bár néha anygalkámnak szólít, de így soha nem beszél velem (és tud mosolyogni!!)
Köszönöm nektek, hogy így aggódtatok. Olyan jól esik, amikor olvastam amiket írtatok végre mosolyogni tudtam..az orvoslátogatás óta először.