Új privát üzeneted érkezett!

Jajjj lányok, zavarba hoztok.............

Köszönöm szépen a jókívánságokat!!!

Háááát, nem tudom, hogy ünneplünk, illetve szerintem sehogy.

Ültem az előbb itt a lakás közepén, és inkább lehangolt vagyok, mint boldog.............. Szóval, azért 36 évesen nem sokra vittem, ámbár van két remekbe szabott gyerekem, egészségesek, jogom nincs panaszkodni!!!!

Amolyan mélabús vagyok, és nem segít a helyzeten, hogy Nóri igen nyígós kedvében van ma, csak kézben hajlandó ellenni............. :roll: (Ja Szilvánusz, és basszus, csak beszélni kellett róla, Nórikisasszonykának ma nem kellett semmi kanalas, csak a CICI!!!!! :shock: :? Pedig három félét kínáltam neki, de csak köpködött, fintorgott, rídogált, panaszkodott......)

De ha lesz valami ünneplés, hozok fotókat jó????
Vendég

Hello!

Zsu,
túrós rétes!!! Nyami! Nyitom az ablakot! :)

Monácska,
boldog szülinapot kívánok! Akkor Te is a szűz jegyében születtél. :)
Nóri most örömet akar szerezni Neked, hogy a szülinapodon csak Vele foglalkozz. :wink:

Szilvánusz,
Dóri is megváltozott, már nem alszik olyan nagyokat, mint korábban. Van, hogy csak fél órát, van, hogy egyet. Délután azért meg van egy hosszabb, két órás alvása. Meg van olyan, hogy egy órát alszik, utána fél óra ébren, aztán álomba merülés fél órára...
Én kínálgatnám Marcit újdonságokkal, van, hogy Dóri se kéri a gyümit, aztán másnap meg falja ugyanazt. :roll:

Kacika,
szerintem egyáltalán nem baj, hogy nincs koszmója Petrusnak! Örülj neki! :)

Juditkecskeméti,
Anyukádnak boldog szülinapot kívánok! :)

Voltunk délelőtt a fülészeten. Gyógyulgat Dóri fülecskéje, még 3 napig kell csepegtetnem, aztán ha lesz panasz, akkor kell csak visszavinnem kontrollra. Annyit csinált a doki, hogy kiszívta a váladékot, kb. 5 percet lehettünk a rendelőben. Egyébként annyit mondott még, hogy a fogzástól is fájhat a füle. :shock: Kérdeztem, hogy meg lehet-e valamivel előzni a fülgyuszit úszáson, de sajna nem, és ki is újulhat. :( Nem tudom, mi lesz. Még gondolkodom rajta, hogy folytassuk-e. Nem tudom, hogy az immunrendszere most már, hogy találkozott ezzel a bacival, leküzdené-e, vagy újra és újra előjönne...

Jim,
hogy vagy???

Melinda

Kép
melinda80

Oké, Monácska, jöhetnek a fotók! :)

Melinda

Kép
melinda80

Monácska!
Ne búsulj. Az élet értelme a szeretet. Téged meg sokan szeretnek és te is szeretsz...(legfőképp a gyerekeidet és viszont).

Rengeteg barátnőm van 36 évesen és afelett egyedül..........

Mondom én aki mindig búsul valamin....De tényleg nekem is a két gyönyörű gyerekem mindennél fontosabb a világon....

Levi tegnap világgá ment. Mert szomorú volt. Mondtam neki, hogy ha nem segít mogyórót szedni, és teregetni sem, mehet is világgá. Aztán egy perc múlva visszajött, hogy ő nem akar idegen emberekhez menni, mert ő engem szeret és engem akar még látni.
És egész nap biztosít a szeretetéről folyamatosan....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Istenem, de boldog vagyok, hogy ennyien és ennyit írtatok.

Panny, én nem magyarázkodom, egyszerűen kifelejtettelek a névsorolvasásból és még valakiket, de mire ideültem, elfelejtettem megint...

Szilvánusz, melyik felsőoktatási intézményt tisztelted meg hosszú távon a jelenléteddel?

Mona, köszönöm a vidító sorokat, nagyon rámfért!

Megkérdezhetem, hogy honnan tudjátok egymás születés-és névnapját? Van erre is valami lista (no meg a naptár, jó, tudom)?

Képzeljétek! Tegnap megszületett egy nagyon kedves ismerősömék kisfia, akit ezentúl Dorkának hívnak :lol:

Még valami, Kristóf legújabb elfoglaltsága, hogy rájött, hogy hason fekve, ha odakúszik a hordozójához és megfogja, akkor tudja hintáztatni. Olvadozik a gyönyörűségtől!
Vendég

Mona!

Én is Boldog Szülinapot kívánok és Puszi!!!!

Lusie!

Igen valszeg Krizsike is inkább csak nekem sír....tegnap visszatelefonáltam és 10 perc után abbahagyta a sírást és szépen játszott...ma kicsit rosszabb volt a szitu mert kiszökött az udvarra a tesóhoz...ott jól elvoltak,csak kizárólag a Márkkal játszik :? és befelemenet megint egy kicsit pityergett h el kell válni a bátyustól...hát nem tudom...azért nem adom fel még...azt mondják az óvónők több ilyen gyerek is van..majd meglátjuk mi lesz...

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

http://www.youtube.com/watch?v=T0kSW97sjk4

:D

Mona: Igen. Még mindig fejek napi 3x és van még tej. Luca full anyatejes. :D
Remélem, lesz még habtapi, mert aki a boltot vezette, elment szülni és most kisbabával van otthon, már csak az elfekvő készletet árusítják ki.

Köszönjük a dícséreteket. Én is mindig megcsodálom a babaképeket! Bosek! Kicsilányod hihetetlenül ügyes!

biribon

Bea, én az iwiw-ről tudom a fontos dátumokat, a névnapokat meg a naptárból (is).
Lusie, köszi az érdeklődést! Nem volt semmi gond. (Csak Alexa nem akart elengedni otthonról, de a sógornőm lehámozta rólam, és mint kiderült, két perc után már megnyugodott. :) )
A személyi igazolványomért reggel 8-ra elrohantam a nagypostára, de nem volt sem a letéti osztályon, sem a postán maradók között. :? Végül sikerült elcsípnem a postásunkat, és nála volt. De idegeskedtem egy sort. :roll:
A rendőrségen két órán át tartott a kihallgatás, de semmi extra nem volt. Hát, ennyiszer még az életben nem írtam le a nevemet, mint laponként az ötoldalas jegyzőkönyvön három példányban. :shock: :shock: :shock: Az egyedüli kellemetlenség a fotózás és az ujjlenyomat-vétel volt, de fel voltam rá készülve, nem ért váratlanul.
Jim, te már csak a fogyi rovatba írogatsz? Meggyógyultál már?
Vendég

Mona, nagyon boldog születésnapot!
Kép
Biribon, ez nem semmi! Szuper ügyes a kiscsaj! :)

KépKép
KépKép
mni

Mni, Panny!
Köszönöm!!!

Biribon!!!!
Elképesztő!!!!!!! Nagyon ügyes ez a kicsi lány!!!!!
Apának is megmutiztam, az álla leesett!!!!! Aszondja: Erre számíthatunk mi is??????
Hát nem tudom, mit gondolt.................... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kaptam egy szál gyönyörűséges rózsát T-től! A fiam elfelejtette................. :cry: :( :? Még nem szólok neki.....................
Vendég

Biribon! Basszus ez nem semmi! Nagyon ügyes Luca!!!!!!!!!!! Oda vagyok tőle!!!!!!!!!! :shock: (A gépedet nem félted tőle? :shock: )

Kép
Kép
Kép
petramama

Obea,
gratulálok ismerősödék kisfiához! :) Miért hívják Dorkának? Nem akarták a születésig megtudni a nemét és azt hitték kislány? Vagy kislányt mutatott az UH?

Panny,
drukkolok, hogy Krizsi mielőbb megszokja az ovit és szeresse!!!

Biribon,
:shock: Ámulok és bámulok Luca produkcióján! Nagyon ügyi! :) Azt bírom, hogy milyen gyors! :)

Lusie,
annyira dícsérted a görög rakott krumplit, hogy ma az volt az ebéd. Nekünk is ízlett. Köszi az ötletet! :)

Még Márti ketchupos-mézes csirkecombjait szeretném elkészíteni a közeljövőben, aztán majd szemezgetek a Linocs által jómúltkor feltett Receptek doksiból, amiben összegyűjtötte a közkinccsé tett recepteket.

Olyan jó étkeket raktok fel Lányok! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára melinda80 2008.09.05 16:44-kor.

Melinda

Kép
melinda80

Dóri bal szemének a délutáni ébredés után kicsit Quasimodo (így kell írni?) ábrázata lett. Feldagadt meg bepirosodott. Túl közel aludt az ágyrácshoz, pedig van fent rácsvédő. Kicsit aggódtam a mokka miatt, de kb. egy órára rá már elmúlt. :) Először azt hittem, hogy most a szeme gyulladt be valamiért, de gyorsan elhessegettem a gondolatot. :)

Hú, az előbb úgy megmarkolta és megkarmolta Dorka az orromat, hogy fáj...kell nekem odahajolni és puszilgatni. :wink: :lol:

Melinda

Kép
melinda80

Melinda, jobbulást Dorkának! hááát, most én is kicsit aggódni kezdtem az úszás miatt. Eszter még nem merült, nem tudom van-e értelme.

Monácska! boldog szülinapot! ugyan, mit kellett volna elérnünk ennyi idősen vajon .... mondjuk néha én is gondolkozom ezen....a Nobel díj már nem sanszos valószínűleg...
de igaza van Juditnak, nekem is eszembejutnak a 35 fölötti barátnőim akiknek mondjuk jó karrierje van de pasi sehol...pedig már nagyon szeretnének gyereket. és hány barátnőm maradt egyedül gyerekkel....

Szilvánusz, az új kisfiatokkal :) szívesen megismerkedne Eszter, jövő héten egy rómaizás?
ó ha én mindig feladtam volna amikor Eszter nem akart enni...kitartóan próbálkozni kell, csak nem erőltetni...olvastam valahol hogy ha látja, hogy te eszed akkor talán jobban rákap.
de haladunk - ma bevágott egy egész üveg őszibarackos pulykát!! juhéé (pedig nem is ettem)

jut eszebe, Linocs hol van, mégis elutaztak végül?

Biribon, nagyon komoly!!! a kis villám-fóka :) cuki

Panny, gratulálok az évfordulótokhoz! hát igen, ha ezen túlvagytok....tuti van benne valami, hogy kritikus a 7. év, nekem 2 barátnőm is akkor vált...

KépKép
judit18

Na, csak gyorsba...

Először is, Monácska boldog szülinapot!!!!!!! Pannyéknak pedig boldog hetediket!!!!

Köszi a dícséreteket, nekem is leesik az állam, miket produkál már Blankalini, de sehol nincs Biribon kisfókabébiéhez képest, nagyon haláli a kiscsaj!!! Nekünk sajnos nics kameránk, de már elkunyiztam a barátnőmét, akkor kaptok bizonyítékot is!!!!

Koszmó nálunk is volt, elég súlyos mértékben és hirtelen!!! Én bekentem babaolajjal fürdés közben, aztán a fésűvel (aminek foga van) és bevallom a körmömmel is rásegítettem két nap alatt likvidáltam. Egy szál haja sem görbült, pedig keményen lekapartam. Azóta minden nap kétszer fésülködünk a fésűvel.

Mennem kell, kiscsaj elkapta az apjától a taknyot szegény, pedig hazazavartam direkt az anyjához aludni, de hiába.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Monácska, Isten éltessen sokáig!!
Biribon, hihetetlen mozgáskordináció! :D :D
Juditk, ne izgulj, én véletlen se hittem, hogy "direkt" nem jön össze a talink. Sőt, nekem egy gyerekkel is sokszor olyan nehéz kimozdulnom! Időpontra meg főleg! Szóval jövő7en remélem személyesen is megcsodálhatjuk a kis szupermant :D :D !
Bosek, én is pont ezen parázok, de egyelőre úgy néz ki, csak én kaptam el férjecskémtől a kórt...bár Panyó meg állandóan rajtam lóg :? :? remélem a tejci megvédi!

Pankucnak napok óta szorulása van...na ma hajnalban 2 és fél6 között kijött...három részletben :) már nagyon örültem neki, csakhát lehetett volna jobb az időzítés..nem aludtunk semmit!
Ja, és kaptam én is friss sülitököt! Annyira fincsi lett, holnap kapja tízóraira a csajszimajsz,remélem neki is bejön (ha nem, megeszem én :) )

KépKép
kmanna

Sziasztok!

Vagyok csak olvasó funkcióba, ugyanis ha Tifani ébren van akkor vele kell foglalkoznom, ugyanis nagyon igényli.
Van egy napirendünk, amiből ha kizökkenünk nem nagyon díjazza.
De hál'istennek az éjszakát átalussza, 8-tól alszik kb. 5-ig, akkor kajcsi, és még alszik egyet fél8-ig.
Tifani is ügyes,rengeteget "beszél", nevet, 1-2 percig ül magába,meg kúszna csak nem bírja a poposát.Majd eljön mindennek az ideje.
Biribon, gratula, ügyes kiscsaj. :)
Hozzátáplálás: a gyümiket imádja, a főzelékekkel akadnak gondok, azt még nem nagyon akarja elfogadni. Ma mondjuk evett almapürét csirkehússal, az tetszett neki.
Megvolt nálunk is a keresztelő, nagyon jól viselkedett, tetszett neki, még a pappal is gagyarászott.
Vettünk neki valamelyik nap etetőszéket, meg elektromos hintát, tetszik neki, csak nem érti, hogy mozog ha én nem vagyok ott. :lol:
Pár kép a keresztlőről:

Kép Keresztapáékkal

Kép A mi kis családunk

Kép Együtt a család

Remélem nem utáltok amiért nem szoktam gyakran írni :roll:

Kép

Anita
Pam Brown: "A legőszintébb mosoly a csecsemőé.
Abban nincs semmi csel vagy számítás, csak színtiszta ÖRÖM."
gy.anita

Elszállt a hsz. amit az előbb megírtam. :( :evil:

De még azt akartam mondani, hogy MONA! FÜLED ÉRJEN BOKÁIG!!! :D

Bocsánat, de nem tudok nagyon reagálgatni. Lehetetlen dolog lenne, de azt még akartam írni, hogy: JuditKmét! Nimi tényleg nagyon karakán kislegény volt! És ennek azért is örülök, mert ezzel a mamája lelkét kímélte. Én a vérvételeink miatt is nagyon szenvedtem, szinte Lucával együtt sírtam. Jó, hogy nincs reflux!

Bosek! A fényképezőgép kamerájával lehet csinálni videót és azt könnyen fel is lehet tenni a netre. Jó lenne látni a kis ügyes Blankát is. :)

Köszönjük a méltató szavakat! Kis Lucaboszorkánk ügyességén, erősségén, temperamentumán és kedvességén :D mi is ámuldozunk.

biribon

Sziasztok!

Nem tűntünk el csak iszonyúan lefoglal Kristóf.
Múlt héten voltunk védőnéninél: 66 cm és 6150 g. Ez elég szép ahhoz képest, hogy 1 hétig ment a hasa és alig evett valami és újabb 1 hét kellett, hogy visszaszedje az elvesztett súlyt.

Már 1 hete tudunk hasról vissza is furdulni, így megkezdődött a gurulás, de néha ezt is unja és akkor cipelnem kell a seggét az egyik helységből a másikba.

Hozzátáplálás: egy nap 2x eszik gyümölcsöt alma,őszibarack,banán,néha körte kombinálva esetleg rizzsel vegyítve, 1X főzeléket ez inkább alma-krumpli-hús, sütőtök-krumpli-hús, üveges gesztenye-alma-hús, üveges zöldborsó-hús, üveges paradicsomos krumpli, a sárgarépa nem igazán jön be neki, de a múltkor párolt almával kevertem és megette, valamint a bablevesből kiszedett főtt répát ette meg (ínyenc), 2X tápszert.

Jövő héten kedden újrakezdjük illetve folytatjuk az úszást. Remélem megint tetszeni fog. Bár most a napirendünk teljesen más lett mióta beteg volt.

Alvás: napközben 3x alszik, reggel 1 órát, dél körül elmegyünk sétálni 1- 1,5 órát és délután 1,5-2 órát.

Esténként fürcsi előtt még el kell mennünk 0,5 órát sétálni és így 3,4/8 - 8 körül fürcsi és 1/2 9 körül alvás reggel 7 körülig.

Kép Veszélyben a virágok:)
Kép Imádok nagykádban pancsolni
Kép Így jobb nézelődni
Cicuka

Cicuka[/b]

Kép
cicuka78

Cicuka, Anita köszi a helyzetjelentéseket és a képeket!

Melinda, úgy tűnik, már megint nem fogalmaztam elég egyértelműen: szóval az ismerősömék kisfia megszületett, de
Dorka lett. Amikor néhány hónapja találkoztunk, akkor még azt mondta az uh, hogy fiú. Aztán kislány lett :lol: (ez a köldökzsinór milyen jó utánzat lehet, hogy ennyire el lehet nézni a dolgot... :lol:)
Más: egyébként szerinted mennyire gyakori a babaúszáson beszerezhető fülgyulladás?

Panny, sok sikert a keresztelőre meg a vendégeskedésre. Biztos van már rutinod benne, de azért sok türelmet kívánok Neked!

Niki, Judit: milyen volt a baba-mama klub tegnap?

Kiszazsu, elárultad már, hogy miért kellett rendőrségre menned és lemaradtam róla? Majd ha nagyon ráérsz és nem nagyon indiszkrét a kérésem: elmeséled?

Mona, utólag is boldog születésnapot kívánok, remélem a fiadnak is eszébe jutott. Mondjuk, az én férjem a mai napig nem tudja fejben tartani a családi nagy napokat (az is igaz, hogy elég nagy náluk a család...).[/b]
Vendég

Bea, majd ha lezárul az ügy, akkor talán elmesélem...
Vendég

Heli!

Nagyon édik a képek! Gy. Anita szép a kis családod, Cicuka! Kristóf nagy tündéri. A középső kép bal szélét legalább öt percig néztem, hogy rájöjjek Apa mely testrésze látható :oops: :lol: :oops: De rájöttem!!!
Biribon! A kis kúszókát haláli! Mi ehhez képest még sehol nem vagyunk.

Csak olvasom, olvasom a hozzátápis mondataitokat és felmerült bennem a kérdés, hogy van még rajtam kívül valaki, aki egyelőre kizárólag szoptat, max. napi egyszer gyümit ad???? Akinek még van teje bőven, az miért ad már főzit? Védőnő, doki mondja? Tényleg nagyon kiváncsi vagyok.

Mindenkinek szép hétvégét! És nagyon jó egészséget Piciknek, Nagyoknak!
Még csak most jön az ősz, és már mindannyian túl vagyunk egy-egy ilyen-olyan gyulladáson! Mi lesz később?

Livi
Kép
Kép
lusie

Obea, végülis semmi extra nem volt a klub, egy szobában gyűlhetnek össze a mamák, voltak játékok, meg inkább nagyobb gyerekek és ott lehet játszani, dumálni. Általában védőnő is ott van, de most az iskolakezdés miatt pont nem.
Eszter végignyálazta az összes játékot aztán elmentünk kicsit sétálni meg Niki barátnőivel, ismerőseivel dumicsiztunk a játszótéren. Nekik (hármuknak is) 2 hónapos kislányuk van.

megállapítottuk, hogy végülis az is baba-mama klub amit mi szoktunk néha csinálni amikor páran összejövünk

Cicuka! örülök, hogy Kristóf is ilyen jól belehúzott, már egész szép a súlya is!

Anita, nagyon szépek voltatok a keresztelőn!

lenne kérdésem - a szomszéd lány (akinek 8 hónapos a kislánya) felvetette, hogy gyűjtsünk infokat, hogy mi a vélemény a korai angol"tanításról" - állítólag van egy hely ahol már 1 éves kortól ha nem is angolt tanítanak, de gondolom valamilyen formában szoktatják az angol nyelvhez a babákat. állítólag ettől nem tanulnak meg, de később sokkal könnyebben tanulnak és a kiejtésük nagyon jó lesz

valaki már hallott erről valamit?
nekem egy kicsit soknak tűnik ez még ilyen kis korban, de nem tudom....

KépKép
judit18

Lusie!

Én írtam a múltkor, hogy Luca még full anyatejes. Néhány gyümölcsöt nyalattam már Lucával (barack, alma, banán, szőlő), lelkesnek tűnik. De fél éves koráig nem szeretném a ht-t kezdeni.

Ti mikor kezditek?

biribon

Judit18, bemásolok neked egy hozzászólást a témához:

Én nyelvtanár vagyok, de az hogy "hány hónapos" kortól, szerintem irreálisan korai. A kisbabáknak még a külvilágot és a saját életük egyedi kis reakcióit kell felismerni, megismerni, nem pedig idegen nyelvet tanítani nekik. Az teljesen más, ha az egyik szülő más anyanyelvű, hiszen akkor születése óta hallja azt a nyelvet, de spontán, és nem órákra, mennyiségekre lebontva.Szerintem 3-4 éves kora előtt ne állj neki, a fogékonyságuk, érzékük a nyelvhez akkor is abszolút megfelelő. Én kint éltem sokáig Németországban, mindig gyerekekkel foglalkoztam, most is tanítok, és azt gondolom, egy 0-3 éves gyerek még hadd legyen gyerek, játszon, bontakozzon ki, fedezzen fel dolgokat, de ne kelljen szókirakók és könyvek fölött görnyednie, erőltetnie a kis buksiját, ez még csak teher neki.

A személyes tapasztalatom: engem óvodában írattak be német foglalkozásra. Nagyon élveztem az énekeket, mondókákat, játékokat, csak éppen egy szót nem értettem belőlük, és úgy érzem, a későbbi nyelvtudásomhoz semmi köze nem volt ennek az alapozásnak.
Vendég

Panny!
Szép hétvégét nektek!

Biribon!
Ezt a kúszóbajnokot, ha az olimpián lenne ilyen szám.... :D
Avideó végén látszik, hogy Luca nemsokára felül.

Zsu!
Szerintem is csak akkor mesélj, ha vége...

Cicuka!
Jó, hogy rendbe jöttetek! :wink:

Judit!
nálunk Zenevár van, mi azt próbáljuk ki majd. :wink:

Lusie!
Mi is full anyatej. :D néhány gyümölcsöt megnyaltunk, de még semi püré. :D

Anita!
Szépek voltatok a keresztelőn. :D :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Biribon!
Neked külön gratulálok a féléves kizárólagos anyatejes tápláláshoz. Felnézek rád nagyon. :wink:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Anita! Szépek vagytok! Boldog féléves szülinapot Tifaninak! És mindenkinek aki most tölti a félévet.
Kép

Cicuka! Kristóf nagyon helyes pasi! Nagyon tetszik!!!!

Pumperka köszi! :D Ti mikor kezditek a ht-t?

Nyelvoktatás: Én is hallottam már olyanról is, hogy pár hónapos babának kezdik a nyelvoktatást! :o Röhögtem is rajta, hogy mi lenne, ha a fórumon írnám, hogy nem érünk rá, mert angolórája lesz a gyereknek. :D

biribon

Biribon!

Igazából nem tervezem a napot, ahogy jön. De 17-én megyünk dokinénihez, és ha akkor mindent rendben talál akkor már biztos, de előtte se zárkózom már el.
Most sikerült vissszahozni a tejemet, ezt most kiélvezem :D ,de már nasgyon ingadozó az utóbbi egy hónapban, ill. Zsomb súllya is lassan 3 hete. És ezek mind annak a jelei, hogy már lehet, na meg persze nagyon érdekli az evés. :wink: :wink: Valószínűleg ami jó neki 6 hónaposan az nem valószínű, hogy még nem jó 5 hónapos 25 naposan. Szóval csak érzésre. :wink: De az is lehet, hogy annyira nem is jön be neki, ez még a jövö (de már igen közeli) titka. :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!

Bosek,
Blankának jobbulást, ez a fránya nátha. :(

Kmanna,
Te is hamar gyógyulj meg, remélem Pankát megvédi a tejci!

Anita,
örülök, hogy jelentkeztél! :)
Jók a keresztelős képek, csini a hajad! :)

Cicuka,
hú, jól belehúztatok a hozzátáplálással, jó, hogy ennyi mindent megeszik Kristóf. :) Mi még csak a gyümiket kóstoljuk (őszibarack, alma, meggy, banán) két hete, de szerintem jövő héten jönnek a főzik.
Nagyon aranyos Kristóf, azok a kék szemek! :)

Obea,
bocsika, nekem nem esett le, hogy kislány született. :oops:
Ez a babaúszás kontra fülgyuszi jó kérdés. Szerintem elég gyakori lehet. Főleg, hogy a doki mikor meghallotta, hogy úszni járunk, egyből rávágta, hogy attól lehet...
Reménykedtem benne, hogy Dórinak nem lesz fülgyuszija, de mégis. :(

Melinda

Kép
melinda80

Melinda80,Biribon,Lusie,Pumperka,Judit18:(remélem senkit nem hagytam ki, ha mégis akkor bocsi, de nem volt szándékos)
köszönjük a dícséreteket

0bea0: Neked köszönjük a hiányolást és az érdeklődést

Melinda80: A hozzátáplálásal kapcsolatban azért azt se felejtsd el, hogy mi már idősebbek vagyunk, mint ti.

Cicuka

Kép
cicuka78

Sziasztok!!!

Biribon, a fényképezőgépünkkel lehet felvenni videót is, de sajnos hangot nem, ezért várok a kamerára. Már próbáltam megörökíteni a produkcióit így, de nem az igazi hang nélkül!!!

SOS kérdés!!!! Ma vettünk habtapit az auchanban, de annyira büdös műanyag szaga van, hogy fulladozunk tőle, szerintetek hogy lehet eltüntetni??? Iszonyatos szaga van, gyereket még a közelébe sem engedem így... :evil:

Böbi

Kép

Kép
bosek

Cicuka,
ja, igaz, két héttel idősebb Kristóf. :) Lehet, mire Dóri is annyi idős lesz, már Ő is ezeket eszi.

Bosek,
nekünk nincs ilyen habtapink. Nem tudom, vízzel érintkezve milyen állagú lenne. Én szerintem öblítős vízbe áztatnám és talán száradás után már nem lenne büdi...ez csak egy ötlet, látatlanban.
Dóri egyik pancsolós könyve volt iszonyat büdi, miután kicsomagoltam. Azt kimostam a többi játékával együtt a mosógépben és aztán elszállt az a műanyag szag.

Melinda

Kép
melinda80

...3 héttel idősebb Kristóf.

Melinda

Kép
melinda80

Na, már a számolás se megy, úgyhogy húzok aludni.

Jó éjt mindenkinek!

Melinda

Kép
melinda80

Biribon! Boróka is csak anyatejes! Én már próbálkoztam pürékkel, de nem kell neki. Néha meg-megpróbálom, de semmit nem erőltetek. Már írtam, hogy jobban szereti, ha gerezdet teszek a kezébe és azon cuppoghat. :lol: Ezt én még nem nevezem ht-nak.

Tegnap még én is írni akartam Neked, de akkor követelt a picinyem és elmaradt :oops: , azóta meg Pumperka beelőzött, de fejet hajtok előtted, hogy ennyire kitartó vagy az anyatejes táplálással!!!!!!!!!!

Judit18! Nekem az egyik barátnőm egy angolnyelvvizsgáztatássla foglalkozó alapítványnál dolgozik. Neki rengeteg angol tanárral van kapcsolata és már sokat beszélgettem vele arról, hogy mikor jó elkezdeni a nyelvoktatást. Szóval, akinek nincs más anyanyelvű szülője, azoknak a gyerekeknek egyáltalán nem ajánlják a korai nyelvtanulást! Na, persze, ha most elolvasol egy Helen Doron oldalt, ott ennek pont az ellenkezőjét írják. Tapasztalatom annyi van, hogy Dorka oviban "tanult" már 1 évet, most 6. osztályos és a nyelvtudása szerintem egyenlő a nullával. Szoktam azzal szekálni, hogy oviban többet tudott, mert akkor pl. tudott már angolul vásárolni. Egyébként most fogom beíratni magántanárhoz. Mert ugyan a párom tökéletesen, én is úgy-ahogy beszélek angolul, de nem vagyunk tanárok. És valami olyan rémes tankönyvekből tanulnak... No comment... Ja, és bármilyen korai nyelvtanításnál többet ér néhány év külföldi nyelvtanulás.

Kép
Kép
Kép
petramama

Jó estét!

Apa elutazott Londonba. :( Csütörtöktől lesz újra. :(
A jó a rosszban, így lehet, hogy esténként is többet felnézek ide. :D

Bosek!
Én is az öblítős vizet javasolnám. Olyan jó illatuk van.
:wink: Most akciós a habtapi az Aushanban? Számos, betűs is van, vagy csak figurások? Föl a gyerekszobába is szeretnék néhányat :shock: Mert az az egyetlen szoba fönt, ahol nincs alatta földszinti helyiség.(félig). A terasz van alatta, és szigetelés ide, szigetelés oda, télen hideg a padlója. És ez tuti megoldás lenne arra a a szobarészre. Gyanítom nem sokáig lesz azért már 35 fok. :?
Alig várom Lucs bemutatója után Blanka művésznő előadását. :wink:

Melinda!
Remélem a továbbiakban fülgyuszi nélkül megússzátok, a további úszásokat. :wink:

Peramama!
Különböző időpontokban próbálkozol Borókánál gyümivel? Persze bőven nem vagytok semmiről lemaradva. :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Én is nyelvtanár volnék... és azt előttem szólókhoz csatlakoznék. Egy anyanyelve legyen annak az emberpalántának, ne nehezítsük a dolgát. Ha fogékony a nyelv(ek)re, az megmarad később is, ha meg nem zökkenőmentes az idegen nyelv tanulása, azon nem javít a korai ismerkedés sem. Bár jómagam szívesen hallgatok Kristóffal angol zenei CD-t, és pocakban Kristóf számtalan angol órát végigélt, mégsem töröm magam egyáltalán, hogy megalapozzam "angol nyelvtudását". Megmondom őszintén, ezt az egész dolgot amolyan divatnak tartom - bocsánat, ha valakinek a meggyőződését sértem meg ezzel.
Egyébirányú és témájú órákat is szoktunk tartani egy anyukával, aminek volt, amikor igen gyér volt a látogatottsága és a mai napig azzal szoktam viccelődni, hogy bezzeg, ha úgy hirdettük volna meg, hogy játékos angoltanulással lesz egybekötve, akkor tuti ezren jelentkeztek volna :lol:

Mindenkinek a legjobbakat, főleg Panniéknak a keresztelőre és a vendégfogadásra!
Vendég

Sziasztok

Nem vagyok teljesen jó passzban ne haragudjatok....csak a nyelvoktatáshoz szeretnék most hozzászólni.
Én nem vagyok híve a korai nyelvoktatásnak, mert:
- legyen gyerek a gyerek, amíg csak lehet úgyis le lesz majd terhelve
- tanuljon meg magyarul helyesen (ennek nem biztos, hogy köze van a másik nyelv tanulásához) tisztán
- a felnőttek erőltetnek sokmindent a kicsikre feleslegesen

Ádám tavaly kezdett ismerkedni az angollal és most kezdik rendesen tanulni. Nagy a kedve hozzá most, az a kedvenc könyve, mert különleges csomagolást kért hozzá. :)

Kép
Kép
tündérmanó27

BOSEK!!!amikor a fényképezővel veszünk fel videót, ott még nekünk sincs hangja, csak amikor feltesszük a gépre akkor lesz. Nem lehet, hogy nálatok is ez van? Próbáld ki, hátha!!! :wink: :wink: :wink: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Jaj de édes a kis Lilla!

Nortonnak boldog első félévet!!!!

Mi sajnos taknyosan ünnepeljük, szegény, alig tud szopizni, aludni, egyelőre orrszívóval nem jön semmi, pedig elég keményen szörcsög. Tudtam hogy ez lesz! Közösségben kivédhetetlen, onnan hazahozni meg mi sem egyszerűbb.

Nyelvtanulással kapcsolatban osztom a véleményeteket, szerintem is bőven elég lesz suliban. Az anyanyelv sokkal sokkal fontosabb, angol helyett inkább tanítsanak verseket, énekeket magyarul.
Viszont én már kinőttem a babakorból és jól jönne egy kis angol tanulás. Már kérdeztem Tőletek, de választ nem kaptam, nem tudtok egy jó oldalt, ahol online tudnék tanulni???

Hozzátáplálást most szeretném úgy megoldani, hogy egy szopit kiváltsunk gyümölccsel, azt hiszem az uzsit, talán így maradna annyi tejecske, hogy este ne kelljen a reggel lefejt. Ez azért fontos, mert már másodszor szopizta kis fullra reggelire a két cicit (kb 3,5dl, hova a manóba teszi nem tudom!), és nem tudtam estére fejni. Este viszont full két cici után lazán megissza a lefejt 170 mlt.
Aztán szépen lassan tízóraira is gyümi, és egy hónapon belül ebédre főzi + anyatej.

Habtapit én nem biztos, hogy beáztatnám öblítőbe, érzékeny bőrűeknek nem biztos, hogy jó. Bár Blanka nem az, ugye??? Én inkább lemosnám egy kis fertőtlenítős vízzel és kitenném a napra száradni, szellőzni. Hátha. Korábban kérdés volt, hogy az átlátszó öntapadós tapétával hogy ragasztottam le. darabonként, hogy a játék lényege megmaradjon, így tudtunk házikót, kerítést, stb... építeni később, viszont a fülecskék, szemek nem tudtak kiesni.

Pumperka! Nem irigyellek! Csütörtök nem holnap lesz. Egyedül ellátni a három gyerkőcöt. Bár a nagyobbacskáid már biztos önállóak. Lehet, hogy még segítenek is Neked? Mit csinál Londonban a férjed, ha nem titok?

Nem laza ez a hőség! Holnaptól fellélegezhetünk állítólag.

Livi
Kép
Kép
lusie

Lusie!
Két napig egy kiállításon kiállítók (szinpadvilágítás), utána megy amerikai tanfolyamon vesz részt. :wink:
jobbulást!
Gondolom a hozzátápival megvárod a nátha enyhülését. :? Micsoda étvágy. :shock:

Tündérmanó!
:cry: :( :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Londonban most 19 fok van. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Most igazán jól esne 19 fok, pár hónap múlva meg visszasírjuk ezt a meleget.

EXTRA BAMBA PETI:
(majd nemsokára lekapom a harmadik fogacskát is! Lassan már promócióképes :lol: )
Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

linocs

Jesszusom, ezt a pangást!!!

Úgy látszik tényleg elmegyünk képfeltöltögetős, link és priviküldős topikba. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Judit18:
nagyon szívesen látunk, legyen szokásos kedd? Annyi a szépséghibája a dolognak, hogy visszahozták az ufók a majdnem régi Marcit, de remélem azért nem bánjátok :wink: :wink: :wink:
Lusie: nagyon jó ez a bambulencia fotó. Asszem te kérdezted Marci sem kapott még gyümölcsön kívül mást, csak anyatejet. Jó hír viszont, hogy ma már megevett egy fél frutapurát. Juhéjj, sztem jövő7 után elkezdem a főzit.
Feri: Lilla is nagyon édes.
Pumperka: dejó neki, most énis úgy mennék. Nagyon szeretem Londont. De te azért gyere tényleg gyakrabban.
Tündérmanó: na mi a baj? Nem akarod elmesélni?
Zsu: kíváncsivá tettél ezzel a rendőrsztorival. :roll: :roll: :roll: :roll:
Obea: Veszprémben végeztem színháztörténet szakon. Nagyon kínai tudom, de nem dolgoztam egy percet sem a "szakmában". Te milyen tanár vagy? Magyar? Meg?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Linocs: természetesen a meghívás neked is szól és bárkinek, akinek kedve van.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Halihó!

Mi a nyár utolsó két forró napját a kertben hűsöléssel töltöttük. Lilla kapott kölcsön Judit18-tól egy szuper hintát, ma abban aludt kint 2 órát az almafán hintázva. Addig mi Ferivel a medencében hűsöltünk. :) Szuper volt! Már most bánom, hogy idén nem lesz rá több alkalom. :cry:
Judit, köszönjük a hintát nekem nagyon tetszik! Lilla egész héten nem aludt összesen 2 órát napközben, nemhogy egyhuzamban. :) A végén már ott álltunk mellette, hogy miért nem ébred fel? Na tessék, ha alszik az a baj, ha nem alszik akkor az. :lol:
Köszönjük a képeket, Cicuka látod növöget Kristóf is. :)
Anita, köszi a keresztelős képeket, helyesek vagytok!

KépKép
KépKép
mni

Mentségemre legyen mondva, Szilvánusz, hogy akkor értünk haza a Balcsiról, mikor a linket küldtem, és láttam, hogy szegény Lusie már másodszor teszi fel a kérdést, és én már először is fel akartam rakni a linket, és csak arra volt akkor, ott időm, erőm stb.

És most sincs sokkal többre, csak mégis, hogy mentsem a böcsületemet ;)

Majd holnap!

Amúgy meg, valszeg kedden találkozunk! ;)
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?