Nyanya-Kriszta
Nem egészen érzem relevánsnak itt a koldus hasonlatodat.(De ha mégis ezen a vonalon haladnánk: Igen, szeintem van különbség aközött, hogy egy nyomorult éhező, fázó, meglehetősen buta, netán leépült ember kenyérre kér egy huszast, és indulatos lesz a mínusz 10-ben töltött éjszaka után az aluljáróban,miután 20 közömbösen elmentek mellette, ha nem adnak. Vagy egy jól szituált, intelligens doktor visszaélve a kismamáknak azon helyzetével, hogy rá vannak szorulva a szaktudására előre(!) irdatlan összegeket (cirka 50 és 100 ezer forint között) kér, és aláz meg a folyosón, ha anyagi lehetőséged nem engedi, hog az 1 havi fizetésed a zsebébe csúsztasd. Kriszta, én érzek különbséget.)
Másrészt:utánam még soha egyetlen kolsus sem köpöttt, pedig én sem mindig adok pénzt.
MÁS:
A ma reggeli hírekben hallottam, hogy Kökény Mihály véleményt kér a legfőbb ügyésztől, hogy bűncselekmény-e a hálapénz elfogadása.(Szerintem nem, ha böcsülettel adóznak utána, és nem előre kikényszerített összeg, hanem valódi hálapénz). Másrészt utasítja az APEH képviselőjét, hogy vegye elő és tételesen ellenőrizze le a halapenz.hu -n szereplő nőgyógyászok adóbevallásait, és tételesen ellenőrizze le néhány esetben az adóbevallásban szereplő összeget és a tényleges, kimutatható vagyoni gyarapodást.
Nos, remélem azzal a nőgyógysásszal kezdik, aki feljelentette a halapenz.hu-ra róla író kismamát. Kíváncsi vagyok, hogy a doktor úr vajon betartotta-e a törvényeket, amelyeket ő oly vehemensen kér számon a neki pénzt adó és azt nyilvánosságra hozó kismamán.
Másrészt itt volt az ideje annak, hogy véget vessenek azoknak az elharapódzott állapotoknak, amik a szülészetben uralkodnak. (Előre kért "hálapénzek"-re gondolok.) Remélem elindít egy társadalmi folyamatot, aminek az lesz a vége, hogy normális mederbe terelődnek a hálapénz ügyek a nőgyógyászatban.
Így:
Legyen legális a hálapénz.
Előre nem kérhető, önkéntes alapon adott ajándék.
És adózzanak az évi milliós bevételük után a 100/ szülés sávba tartozó doktorok. Az évi 20 szüléssel számolva is 2 millió forint.