Alma etetés: nálunk sem igazán tett jó a székletnek a tiszta alma adása. Eddig szépen naponta volt széklet, most pedig 3 napig sem volt semmi, és már picit kellemetlenül is érintette , úgy láttam. nem tudom, (de utánna fogok járni és majd megírom), hogy mivel lehet keverni esetleg, Mert az íze amúgy nagyon izlik Robónak. Azt tudom, hogy az őszibarack az lágyító és már azt is lehet az alma után adni,tettünk is a fagyóba nyáron, így most azzal próbálkozunk.
Ja és nálatok ha már adtok mást is az anyatejen kívül, adni kell még a K vitamint? Nálunk már azt mondta a doki, hogy ne adjam.
Úszás: csak irigykedve olvaslak benneteket, mivel én nem tudom sajna vinni. Ugyanis itt nálunk nincs lehetőség, csak Szolnokon lenne, az pedig kissé messzebb van. Ezt nem szeretem, ilyen téren, hogy kisebb város és kötve van az ember sok mindenben.
Mozgás: ma volt a doki nálunk is rákérdeztem a forgsra, szerinte sem kell semmit erőltetni. Vannak babák , akik ebben, vannak akik másban erősebbek. Példaként említette, hogy tanulták annó, hogy az olyan gyerekek , akiknék korábban beindul a mozgás, azok később tanulnak meg beszélni éppen.Nem fejlődnek egyformán. Szerinte sincs Robó elmaradva, nem szorul külön orvosi odafigyelésre.Jókat mosolygott az aggodalmaimon, és megnyugtatott, hogy nincs semmi gond. Akkor van gond, ha a gyermek semmiben nem fejlődik. Ha vannak egyes mozzanatok amiben nem túl aktív az nem gond. Nem egyformák a babák
. Remélem tudtam a többi aggódó anyukának segíteni ezzel, azért írtam le.
Gabi: nálunk Robó már harisnyás, szerintem te is nyugodtan adhatsz rá. Arra vigyázz, hogy a gumit némelyikből ki kell vágni, mert elég szoros (tapasztalatból írom). Nálunk sem marad meg Robó lábán a zokni, így kénytelen voltam ráadni a harisnyát, viszont öltözkodni nem szeret.
Regina: nálunk aludni hanyatt alszik Robó, napközben pedig, mostanában többször fektetem hasra, egészen addig még meg nem unja.
DBArbi: Fanni édesen pózol, Robó is szeretettel szorítja és kapja be a lábújját. A lovaglós kép is nagyon aranyos. még hogy ez a baba nem fejlet???Olyan nagy már!Köszi a körtés infót.
Marcsi: Ákos nagyon fejlett fiú
. Vizsgáidhoz megy a drukk .Milyen suliba is jársz pontosan? Sok van még hátra belőle?Köszi a könyvajánlást, ari vagy, hogy ránk is gondoltál. Az írójának nevét leírnád?
Zit: Beni ari lehet, ahogy a tükörben nézi magát. Jó olvasni, ahogy írsz beniről. Tüneményes lehet
. Ugye most volt a névnapja? Igaz írtam fentebb gratulációt, de nem tudom, hogy most tartottátok e?
Susie: gerincsérv????húha. Apukámnak is pont az van most éppen.Neked nem javasoltak műtétet? Melyik részen található? sajnállak nagyon, mert tudom, hogy mennyire fájdalmas. vigyázz magadra és ne emelgess sokat.Neurológiáról nincs tapasztalatom, de látom a többiek írtak róla. Valójában nem igazán értem, minket miért nem küldtek el? Vagy talán ez városfüggő dolog??Ne aggódj szerintem, nagyon is jó szülő vagy és Anna is tökéletesen fejlődik, de te is jobban megnyugszol, ha megnyugtatnak, hogy nincs semmi gond, mint hogy én parázok mindog, hogy van e vmi? Mondjuk DBarbi esetükön annó meglepődtem, de látod, ott sem volt semmi gond.
Zsizsa: oldalra nálunk is oldalra fordul Robó. A többiről fentebb írtam.szegény Gabika, remélem mára már nyűgi-lázmentes lett.Ja és a keresést úgy értettem, hogy nem a tornán belül, hanem azon a honlapon belül, miket lehet még keresgetni? Gondolom több hasznos tanács is található a honlapon
.
Vera: érdekes az a répa dolog. Én is inkább sk gyártom majd Robónak, bár ha belegondolok, nehéz olyan biorépát venni, ami nem lenne vegyszerezve, bár ez a többi gyümölcsre is értendő. A répánál a karotin miatt is vigyázni kell.Szerintem bőven elég a szőnyeg tisztítás úgy ahogy csinálod. Amúgy meg vmennyi bacihoz már hozzá kell szoknijuk
(mondom én, aki mindent sterilizál..
)
Regina: Szopi szerintem nem sok a hatszori nappalietetés. Ha belegondolsz, hogy ahhoz kéne őket szoktatni, hogy reggeli , tízórai , ebéd, uzsi, vacsora , akkor nem kéne ritkítani őket. Az esti szpijai pedig így is szuperek, ha pl Robóhoz viszonyítom
. Bár nem érdemes viszonyítgatni, de biztosan fog ritkulni majd nálatok is.
Edit: remélem jobb napjaid vannak már!Boti szerintem azért szopizik úgy, mert már érdeklődöbb a külvilágra. nálunk is csinálta/csinálja ezt Robó, elfordul szétnéz, majd vissza cicire. Persze olyankor már inkább csak konfortszopizik.Nálunk sem tart sokszor már 5 percnél tovább egy egy szopi.
Dandi: köszi a címet
. Még nem is írtam, hogy Dorinának szép neve van. Nálunk is ha kislány lett volna ezt a nevet választottuk
. Martint amúgy elfogadta? Kijönnek egymással?Vagyis nem féltékeny még rá Dorina?
AnnAnn: Hannának is szép hosszú haja van
. Nagyon édi a fotókon
. Én azt hittem , hogy csak a fuúk nem szeretnek öltözködni
, erre írjátok, hogy nálatok sem igazán jön be a sapi...
Jó hosszú lettem, így el is köszönök izibe:
Jó éjt mindenkinek:
Anita