Új privát üzeneted érkezett!

Angi: Én most egy kicsit beleszólnék a fejéssel kapcsolatban. Csak a józan eszemmel gondolkodva: akkor az újszülött csecsemőt sem kell mellre tenni csak 3 nap múlva, mert akkor lövell be a tejecske? Mert hogy a kolosztrumot az első pár napban szippantja ki, és utána 3-4 napra lesz igazi érett tejcsi. A koloszrtumot is le lehet fejni. Én le tudtam, igaz fele mellé csorgott, mert nagyon sűrű, de értékes az is. Ha az első nap nem is, de a következőn érdemes el kezdeni a fejést, no nem a mellenként 20 percesre gondoltam, hanem a legkisebb fokozaton öt percet. Majd a másikon. Fokozatosan növelve az időtartamot. A klinikai nagy mellszívó tényleg tuti jó. Van egy ős régi na az még nem semmi. Azzal fejik azokat az anyukákat, akik mellgyuszival mennek vissza. Hú, az az ős gép, de jó a szívókája.
Sterilizálás: akkor nem lesz vízköves a kifőzött edény, ha egy kiskanál citromsavat teszel bele. Nekem szimpatikusabb, mint a vegyszeres.

Karmen: Van még szegedi tv. Ez a Telin. Remélem nem felejtem el.

Méri: Ortopéida, aztán meg jól megnyugtatnak. Kitti nem semmi szavakat tud. Flónak minden gyümölcs és zöldség alma.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Elég régen jelentkeztem már...
Nórinak nagyon gratulálok és sok sok tejecskét kívánok Nekik!
PTünde:Én is magas vagyok, nálam is lent volt egészen a picúr,még a 3. harmadban is épphogy a köldököm felett tapintottuk a méhem.Nekem is olyan furcsa volt mindig kérdezgettem a dokit,hogy azért ok minden?
A foggal kapcsolatban csak annyit én most kezdtem el újra járni mert nekem is a terhességem alatt találtak olyan fogakat amiről nem gondoltam volna,hogy rossz,de nekem olyan hányingerem volt amikor a számban kotorászott,hogy nem bírtam eljárni a kezelésekre.most még több rossz fogat találtak...

Dani 7680 g és69,5 centis nagyfiú.
Az ordítást még mindig nem hagyta abba,a dokinéni szerint amíg nem indul el addig nem is fogja...Kép
a fejünk már néha olyan szinten fáj...
Persze ha felvesszük akkor abbahagyjaKép

Mindenkinek puszi!

Erika
erika76

Sziasztok!

Erika, félreértettelek, azt hittem Dani 6780, azért mondtam, hogy lehagytunk benneteket. BocsiKép

Benci 7365 g, és 68 cm. Most egy hónap alatt 93 dkg-ot hízott!!!

Nagyon meg voltunk dicsérve!!!

Gratulákat köszi!
Benci a dokinénibe kapaszkodva is felállt!

Puszka:

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Nóri már egész jól van, és ha minden igaz, ma este haza is engedik. A babóka még bent marad egy-két napig, de ő is nemsokára hazajöhet. Nóri emiatt napközben bent lesz nála, csak éjszakára jön haza. Ja, és szopiznak nagy ütemben :-)

Sajnos későn tudtam meg, hogy lesz ez a ma esti TV műsor. Nagyon sajnálom, hogy lemaradtam róla. Leírnátok mi volt benne? Privátba is mehet.

Köszi. Gabici
gabici

Gabici,

sajnos es csak fel fullel hallgattam Sarit, mert nalunk ilyenkor furdes, szopi, stb.... De azt lattam, hogy Sari nagyon ertelmesen valaszolt a masik 2 kerdezo amator volt hozza kepest.

A tv2-on neztem a Szuloszoba c. musort. Olyan meghato volt. Teccett a musor, bar kicsit show jellegu volt.

Nori babajanak Lenanak vegulis mi baja van, hogy a klinikara kerult?

Ugye amikor en szultem Jazmint tolem is elvittek, a Gyermekkorhazba kerult. Nekem azt mondtak, hogy nem kell fejni, csak ha belovell a cici. Hat azt hittem meghalok a fajdalomtol. Menni nem tudtam, annyira fajt a mellem, amikor belovellt. A szules az nudli volt hozza kepest. Igazabol nemtom mi a helyes, fejni kell-e rogton v. tenyleg varni, mig belovell?

gabomamo
gabomamo

Hali,
Na és ki tudja, hol van az az ortopédia? Be kell jelentkezni? Nehogy potyára menjünk!
És senkinél nincs ilyen csámpa-jelenség? Egyedül vagyok? Ez elszomorító.

Én mentem fejni, amint meg bírtam állni a lábamon, MIELŐTT még bedurrantam volna. Nemtom, elvileg helyes-e Kép, nekem mindazonáltal nem volt különösebb esemény a belövellés, voltaképp fokozatos volt az egész - talán ezért, talán nem. Kitti a harmadik napon már 50-et szopott. És még mindig. Kép Szóval nagy hibát biztos nem követtem el. Kép

Gabó: azt a műsort mi is néztük, véletlenül kapcsoltunk oda, aztán ottragadtunk. De ciki volt az apuka, aki segítés helyett videózott: brrr.
méri

Sziasztok!

Méri!
Ez nekem is eszembe jutott, hogy miért videózik, amikor ott is lehetne mellette. De lehet, hogy már nem lehetett, mert túl sokan voltak a nő körül. Kép Egyébként én olyan jót bőgtem rajta. Kép
Ortopédia van az Újklinikán és a Gyerekkórházban is. Mi mindkét helyen voltunk, az Újklinikán talán kedvesebbek. De a kórházban is, csak ott gyorsabban lezavarják.
Mi először a Klinikai zárójelentéssel mentünk (születési), mert azon rajta volt, hogy menni kell. Utána mindig mondták, hogy mikor menjünk, és a kapott papírral mentünk. Amikor Lili állandóan lábujjhegyen járt (azóta is, csak kicsit kevesebbet), akkor az Újklinikára mentünk.
Nem tudom, beutaló nélkül lehet-e menni.

Erika!
Jó végre hallani rólatok! Miket csinál már Dani?

Ildianyu
ildianyu

Gabici: A hétvégi Délmagyar valamilyen külön cikkében (Szieszta?)fog megjelenni a riport. És tényleg nagyon profi válaszokat adott a doki bácsi, felkészült rendesen. A két riporter meg...

Én is vártam már a Szülőszobát, de mivel tegnap hoztuk haza Flóra új ágyikóját és feltétlenül össze kellett szerelni, csak messziről néztem. A nehezebb szülésnél tényleg segíthetett volna az apuka a videózás hellyett, hiszen senki nem emelte az anyuka fejét. Sőt ez a teljesen vízszintes fekvés sem volt túl jó. De én nem vagyok doki.

Gabó: Én ezt a rögtön fejést az új szopis könyvből vettem, gondolatilag. Mert hogy abban azt írják, ha folyamatosan szopizik a babó, nem fog bedurranni a cickó. Folyamatosan alakul át az előtej az érett tejjé. Nekem nem fájt, mikor beindult, csak 3 hét múlva,mikor fló elkezdett szopizni.

Na megyek mert a kisszobát még össze kell rámolni. Ja, Flóra az új ágyban aludt. 3x kijött a nagyszobába, de már olyan álmos volt, hogy egy kicsit mellette maradtam és végig aludta leesés nélkül az éjszakát. Remélem így marad mostmár. Pedig nem tettünk rá leesésgátlót, csak egy matracot az ágy mellé,ha tényleg leesne.

Érzett már valaki olyat kismamakorában, hogy nem kap levegőt az orrán, pedig nem volt megfázva és csak vérzett az orra, mikor fújta? Nekem ilyen van, már nagyon rossz.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Erika!
Aztán ugye minden OK volt a végén a mélyen fekvő babucival? Mert nekem is azt mondta a doki, hogy ez nem baj.Holnap majd mondanak az UH-n valamit. Arra is kíváncsi vagyok, hogy változott-e a méhlepény helyzete. Holnap minden kiderül.
A fogaimről csak anyit (korábban elég sokat síránkoztam miattuk), hogy én is csak egy kis seb miatt mentem el a fogorvoshoz, akkor derült ki, hogy a régi töméseim rosszak. Aztán meg 2 fogamat is idegelni kellett. Én is egyre nehezebben viselem, de muszáj kezelni, mert nagyon fájt mind a kettő. Úgy tűnik, szép lassan rendbe jönnek. Nagyon remélem, hogy ebben a hónapban elköszönhetek a fogorvostól. Mert a múltkor már mondtam neki, hogy attól félek, a fogorvosi székből megyek szülni.

Gabi3!
Nekem is általában el van dugulva az orrom (bár nekem a terhesség előtt is elég sűrűn előfordult), de nem nagyon vérzik, inkább csak nagyon picit. Én azt olvastam, hogy ez is a terhesség egyik tünete lehet.

Szerintetek, ha eddig (32.hétig) nem jöttek ki rajtam terhességi csíkok, lehet, hogy megúszom?
Mert a hasam már elég nagy, szerintem már olyan túl sokat nem fog nőni!? Bár ki tudja... Egyébként kenegetem rendszeresen krémmel. Persze nem tragédia, ha mégis előjön, de azért bízom benne, hogy nem.

Ja, és szerintetek ha eddig nem fájt a hátam/derekam, lehet, hogy már nem fog? Ez még jobban érdekelne. Mert én valahogy úgy beszéltem be magamnak, hogy én az elején megszenvedtem a 6 hét rosszulléttel, ezért engem el fog kerülni a hátfájás. Hát eddig bejött.
Lehet, hogy hülye kérdéseim vannak, de kiváncsi lennék a tapasztalataitokra.

Ja, jön valaki ma este 6-kor a klinikára a szülésre felkészítésre? Én el akarok menni, remélem, rá tudom venni magam olyan későn. Jó lenne látni, hogy hová kerül az ember kb.2 hónap múlva.

Na, most megint jól belehúztam, de leállok. Megpróbálom magam rávenni a vasalásra. De semmi kedvem hozzá. Meg ülve még sose próbáltam, állni meg nem kényelmes. Nem panaszkodom tovább, mert egyre inkább úgy érzem, hogy megvár a vasalnivaló.

További szép napot mindenkinek!
PTünde
ptünde

Sziasztok!

Tünde nem akarlak elkeseríteni, de nekem is meg Enikőnek is az utolsó hónapban jöttek ki a csíkok, nekem személy szerint iszonyú ronda voltKépKépKépKép De mostmár javulgat.

Én is néztem a szülőszobát, s elhatározássá érett bennem az az érzés, hogy nemsokára szülni akarokKépKépKép

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

PTünde! Nekem sincs még csik, remélem nem is lesz.

Én is néztem a riportot, szerintem is Sári nagyon profin válaszolt, néha igencsak idióta kérdésekre. Amugy nekem még az a véleményem, hogy szerintem nemigen találtok volna még olyan orvost, aki mert volna erröl beszélni.

láttátok tegnap a Jakupcseket? Én véletlen csiptem el. Egy asszonyrol volt szó, aki karácsonykor otthon szülte az ikreit, de a 2. babánál komplikácio lett, még veszélyben van, de biztos hogy idegrendszeri károsodás is érte, beszélni se tud majd. Geréb Ági szerint, aki nem ment el a müsorba, ha korházban szül az anyuka akkor se tudtak volna segiteni. Csak akkor nekem is furcsa miért nem mondta el itt a nyilvánosság elött a véleményét, miért nem állt ki vele.
Szegény baba.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

PTünde: Nekem nem volt a Flóval csíkom, most sem lesz, csak azért sem! De az utolsó hóapban nő igazán a babóca a pocakban, akkor fejleszti a zsírpárnákat. A derék fájás attól lehet majd, hogy a medence izületeid nyúlnak, felkészülnek a szülésre. Én a Flónál is és a kis tesónál is nagyon szenvedek a derékfájástól. És nem csak a végén, hanem már a 16. héttől. Flórával nem akarták elhinni a kolleganőim, hogy már fáj a derekam. Én bele is törődtem, hogy ha lesz 3. kölök, nála is ilyen leszek. Egyébként nyugodtan tedd fel a szerinted hülye kérdéseket. Az enyém sem volt jobb a tieidnél.

Karmen: Nem néztem a Jakup.-ot, csak hallottam róla. Igazán talán az anyuka volt az aki nem gondolta át teljesen a dolgot. Még egy gyereket sem veszélytelen megszülni otthon, nem hogy kettőt. Nem vagyok az otthonszülés ellen, de én nem tenném. Még kórházi körülmények között is megtörténhet ilyesmi, ahol minden percben ellenőrzik, főleg a z ikreseket. De Geréb Ági sem túl gerinces, hogy nem ment el, orvos létére talán meg kellett volna beszélni az anyukával, hogy éremes-e belevágni vagy sem.

Flóra szép kezdés után csúnyán visszaesett az új ágybavaló alvásban. Délután hiába feküdtem mellé nem akart elaludni, nyilván beteszem a rácsosba.

Gabi3
inecsg

Sziasztok,

Gereb Agi itt ir az esetrol:

www.szules.hu/new/doulak/eztortent.htm

g.
gabomamo

Gabó: Megelőztél! Kép

Flőra már alszik is a rácsosban, csak egy kis bömbi volt.

Gabi3
inecsg

HÚúú, de pipa vagyok a babanetre!!! Eltűnt egy tegnapi hosszú hozzászólásomKép(. De nem mondom el mégegszer.

Azért ez már megint a sajtó hülyesége. Mi az, hogy nem tud majd beszélni a gyerek??? Ez egy oirási ferdítés... Oriási. MErt az oxigénhiánynik, mértéktől függően rengeteg féle, különböző mértékű következménye lehet. Ebből egy a beszédfejlődési rendellenesség, amit kiválóan lehet fejleszteni! De ezenkívül lehet még izomprobléma, mozgásfejlődési rendellenesség, mentális érintettség. A határok mozognak az egészen súlyos, és halmozott rendellenességtől a makk egészségességig. ISmerek olyan gyereket, akiről azt mondták először, tuti meg fog halni. ÉL. AZtán azt mondták vegetálni fog. NEM VEGETÁL. pont olyan ütemben fejlődik, mint én VIrágomKép. Azt mondták a gyerek vak, a gyerek LÁT.
Szóval mondanak sokmindent, általában előrevetítik a legrosszabbat, aztán a szülők elhordják a gyereket a kítűnő fejlesztésekre, és akár egészséges, normál életet fog élniKép. Csak túloznak, ferdítenek, csúsztatnak., félrevezetnek, stb...
Mindamellett mondtam ezt, hogy nem tartom bölcs dolognak otthon ikreket szülni. Bár ez a cikk engem meggyőzött, ha igaz, feltételez az, akkor valóban a korházban sem lett volna jobb.
Amúgy az otthonszülésről az a véleményem, hogy legyen alternatíva, ne ítéljék el, legyen háttérkorház, működjenek együtt, és aki akar, szüljön otthon! ÉS azért, mert megértem azt, aki nagyobb biztonságban érzi magát, mint intézménybenKép De ez csak az én véleményem.

Puszi mindenkinekKép Sziasztok!

.:Angi:.
angiszeged

Zsófi drága aztán kinek szülnél??
Két fiam van ,de már előre féltem őket az ilyen
fajta nőktöl mint te, és az Enikő.
Alig ismertek meg, egy férfit egyből össze
akartok vele költözni,aztán gyerekeket szülni.
Nem is csoda,hogy szinte menekülnek tőletek.
Az ilyen felelőtlen gondolkodás, miatt jársz úgy ahogy, aztán meg szidod a pasikat.De azért jó látni , hogy a férfiak sem bolondok,nem hagyják magukat behálózni az ilyen fajta nőcskéknek mint amilyen tik vagytok.
Cini
Névtelen

Cini drága!
Névtelenkkel nem vitatkozom, én tudom kinek szülnék, és tudom ki akar tőlem gyereketKép

De feltétlen megkérdezem a páromat, hogy menekül-e tőlem, jó?
MErt akkor én fogom küldeni!

Zsófi

www.mamami.hu
zsuzsófi

Én is azt gondolom, hogy ikereket szülni otthon sokkal nagyobb kockázat, mint 1 babát. A müsorban is mondták, hogy nyilatkozott róla a doktornö, abbol fel is olvastak, de ha valóban igy volt, akkor ezt a Jakupcsekben is felvállalhatta volna.

Angéla! Legyen igazad, és ne legyen komoly baja a babának!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Látta vki a Sári műsort? Én persze nem, mert anyósoméknál voltunk és ott nincs Telin.
A Szülőszobát láttam én is, tetszett, de azért van negatív véleményem is, nem magáról a műsorról, hanem a szereplőkől. Pl. apuka nyugisan videózik, miközben baj van.

Holnap megyünk klubba.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Vigyorgok, mint a tejbetök. Ma volt az 1. UH és a doki kétszer is megnézett, mert nem akart hinni a szemének. Képzeljétek, ikreket várok, ketten vannak. Ja, és mindez spontán az előzmények után. KépKépKép
Bocsi, de most rohanok vissza az ágyikóba.

Puszi,
Edelweiss
edelweiss

Edelweiss,

gratula nagyon. Nagyon irigyellek. Es mindketto azonos meretu?
Nekem is ikernek indult Jazmin....
Hat nem lesz semmi. Egyik kicsi, masik picik. Kép
Sokx nekem az a problemam, hogy Jazmin nem erti meg meg a dolgokat, v. nem akarja? Simcit viszem alukalni ephogy elalszik Simci, Jazmin jon ordiva, Simci felebred. Szamtalanszor van ilyen. Pl. ha anyukam nincs itt es szoptatni kell Simcit, ha Jazmin elkezd vmit csinalni kesz, Simon abbahagyja a szopit. Tenyleg te szoptatsz meg?
Vigyazz magadra es pihenj sokat.

gabomamo
gabomamo

Edelweiss! Őszintén gratulálok! NAgyon vigyázz magatokraKép!

KArmen! JAjj, nem tudom, mi az igazamKép, mert én sem tudom, mi lesz, csak azt mondtam, hogy a hülye sajtó, az ostoba újságíró levon egy messzemenő következtetést, aminek semmi de semmi alapja. Illetve ennyi erővel IQ 202 is lehet majd az a babaKép Szorítok, hogy túlélje a kis élet. Azért felelőtlenség volt, naKép

angiszeged

Edelweiss: Ez nagyon jó, hír! Nem is tudom, hogy ratuláljak. Gondolom kiugrassz a bőrödből. Kép Sok.sok erőt kívánok az elkövetkezendő hosszú évekre!

Melinda: A délmagyar hétvégi szieszta rovatában elolvashatod a Sárival készült riportot. Mi is megyünk klubba!

Flóra megint ügyesen végigaludta a nagyágyban az éjszakát, nem esett le, de negyed 7-kor megjelent nálunk. Ott még 8-ig aludt. Az altalással csak az a baj, hogy én hamarabb megszunnyadtam mellette, mint ő. Jó lenne gyorsan visszaszokna az egyedülalváshoz.

Gabi3
inecsg

Edelweiss!!!!

Nagy-nagy gratula a babókákhoz! Kép Kép Kép
Annyira jó!

Ildianyu
ildianyu

Sziasztok Norcee es Zoli!
Nagyon sok szeretettel gratulalunk Lenahoz. Norinak mielobbi felepulest es sok pihenest kivanunk!
Puszi: Agi, Toni es Kristof (volt 827-esek)

Edelweiss: Igy ismeretlenul is nagyon sok boldogsagot kivanok a babucikhoz. Veletlenul nem szerda delutan voltal a kezeloorvosodnal a kisfiaddal es a ferjeddel? Ha nem, akkor bocsi.
Udv: agi
Nagyné Lakatos Ágnes

SZijasztok!

Én nem emléxem olyanra, hogy nekem mikor lövellt be a tej, én az elejétöl kezdve fejtem, és én csak arra emléxem, hogy minden fejéssel egyre több és több tej termelödött. Lehet, ha nem fejek folyamatosan, akkor én is éreztem volna a tejbelövellést(??)

Méri! Az ortopédia az Újklinikán van. Mi a gyerekorvunktól kaptunk beutalót.

GAbi3! Igen, én is tapasztalok ilyeneket, hogy nem jön a levegö, föleg este és reggel...napközben nincs ilyen.

PTünde! Ha 32 hetes vagy, akkor még nöni fog sokat a hasad! Amúgy valakinek a szülés elötti napon jönnek ki a csikjai..Kép Úgyhogy csak ha túlvagy a szülésen akkor tuti, hogy nem jönnek ki, elötte bármikor megtörténhet.

Edelweiss! jujdejó hir!KépGratulálok!!!!!!!

Lara
lara

Sziasztok!
Edelweiss: Millió gratula pöttömökhöz! Kép

Gigi: Egyben vagy még? Kép

Képzeljétek, voltam bent a barátnőmnél a klinikán. Egy napon szültek Nórival és meséli, hogy nem megy a szopi, mert elvitték a babát, mert nem szopott számottevő mennyiséget.
Mivel még nem lövellt be a teje, ezért nem szopik elegendő mennyiséget, ezért tápszerezik, mivel tápszerezik tele a pocak és nem éhes ezért nem szopik....ördögi kör. Tegnap tápszerreceptel engedték haza őket. Kép

Pussz
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő: ezért nem lesz soha, de soha bababarát kórház a klinika!

Lara: És neked is vérzik az orrod? Ha igen egyél C vitamint, Inci (védőnő) mondta.

Tegnap este én fürdettem a Flót, mert a Papa a tegnap előtti ágyösszerakástól kipurcant. A banyát betettem kádba erre megszólal, hogy kaka. Húha, Papának szóltam,hogy hozza a bilit. Még úgy fürcsizünk, hogy a kiskád a nagy kádban van. A bilit mellétettem a nagykádba. Ráültetem és lássatok csodát belekakilt a Flóra. Úgy örültünk neki. Olyan jó volt! Még büszkén megnézegettem a végterméket.

Gabi3
inecsg

EnikőKép(( ez borzasztó! Miért nem értik meg, hogy egy 3napos csecsemő nem fog éhen halni??? NEm tudtam, h a klinikán is ez megy.
Én tuti iknább hazajövök, ha ez lesz. PErsze második szülésnél már okosabb az ember...
Ezek szerint Szegeden vagytok? Írsz?

angiszeged

Sziasztok!

Edelweiss!
Gratulálok a jó hírhez!!! Nagyon vigyázz magatokra!!!

Ma voltam UH-n! A babával minden OK, lefelé volt a fejecskéje. A méhlepény továbbra is mélyen fekvő. A dokim szerint már nem is fog változni a helyzete. Azt mondta, ez akkor okozhat problémat, ha a szüléskor a baba feje a lepény előtt lesz. Na, majd látjuk! Lényeg, hogy a bébike rendben van. Azért febr.6-ra visszahívtak kontrollra.

Én nem néztem egyik műsort sem, amit említettetek, a szülőszobához nem volt hangulatom, a többiről meg nem tudtam. Meg egyébként sem tudok mostanában olyan műsort nézni, ahol beteg gyerekek vannak.
Ráadásul tegnap még a szülésre felkészítő tanfolyamot is lekéstem a klinikán, mert elment az orrom előtt a busz. Azért jövő héten megpróbálok elmenni. Tegnap egyébként is rossz napom volt, nem volt semmihez kedvem, el voltam keseredve (nem tudom, miért), és nagyon fáradt voltam. Aztán amikor még a busz is elment előttem, nagyon elkenődtem, még el is pityeregtem magam. Szóval nem jött össze semmi.

Köszi a tapasztalatokat a terhességi csíkok ügyében. Azért szorgalmasan kenem a hasam, és bizakodom. Bár ez legyen a legnagyobb baj!

Gabi!
Derékfájás ügyben még azért reménykedem (mármint hogy nálam elmarad).

Enikő!
Nekem egy ismerősöm októberben szült a klinikán, az ő babájának is adtak pótlást pohárból (úgy látszik, itt ez a mánia), de neki aztán szerencsére nem volt gondja a szoptatással.

Üdv, PTünde
ptünde

Ja, még valami!

Mondjátok már meg, hogy lehet megnézni a képet mások profoljában? Mert én mindig csak a sajátomba tudok belépni.
Akartam én is feltenni egy képet a profilomba, de nem bírtam, mert azt írta a gép, hogy túl nagy, és max.300 kbyte rakható föl. Szóval nem sikerült.
Köszi!
PTünde
ptünde

Nagy gratula Edelweissnak! Ez nem semmi!!!

Gabici
gabici

Sziasztok

Eddelweiss, gratulálok a törpikékhez Kép, kíméld magad, amennyire a kisfia mellett lehet. Kép

Enikő, még egyben vagyunk. Kép

PTünde, nekem sajnos lett csíkom két oldalt a csipőmön, pedig mindig kenem. Örülök, hogy a fogaid ok. Kép

Nekem is szokott vérezni az orrom, de csak a szabadban fordult elő, de már 4 hete nem volt, kopp, kopp. Kép

A doki szerint szépen érik a méhszájam, és beilleszkedett a pici buksija is. Kép

Gigi 38+4
gigi1

Sziasztok, de jó, hogy idetaláltam!

Irigyellek kicsit benneteket, akik még most várjátok a kis cicamacákat!
Mi már 9 hónaposak vagyunk, de mintha repülne az idő.
Egyébként én is a klinikán szültem, ne hagyjátok, hogy tápszerezzék a babát!!!
Ha kint van veletek, akkor inkább egész nap szopizzon, még ha kevés is a tej.

Az én kis cicámat is tömték valamivel, nem akart szopni, pedig császáros volt, így nagyon kellett volna hogy gyakoroljon. Aztán csak azt láttam a gyereken, hogy nagyon erőlködik meg sírdogál, hát nem kiderült, hogy a tápot nem tudja kikakilni!?
Babamama

PTünde: Úgy tudod megnézni a profilos képeket, hogy rákattintassz a kék nevünkre a hsz mellett. Nekem sem töltött fel új képet , mert nagy volt, valahogy le lehek kicsinyíteni, de ahhoz nem értek.

Én most hulla vagyok, egész nap a városban voltunk. Remélem Flóra gyorsan bealszik, aztán ésn is megyek szundizok reggelig.

Babamama: Hát ezért nem fogom én sem kiadni a kezem köüöl a kistesót.

Gigi: Örülök, hogy minden rendben!

Gabi3
inecsg

Edelweiss! Gratula a babókhoz. Vigyázzatok egymásra nagyon.

Jó kevesen voltuk klubban, de jól éreztük magunkat.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Mindenkitöl bocs,hogy ideirok, de Karment tuttira tudom,hogy itt elérem.
Szóval a nem-szabad-fejni elmélet miatt kérdeztem az okos szopis topicosokat, és tényleg nem igy van, illetve nem egészen.
Ha veled a baba, tud szopni,úgymond minden rendben van, NEM SZÜKSÉges a fejés, csak ha fájdalmasan tele a cici.(fejés nélkül áll majd be a kereslet-kinálat is) Viszont ha bármilyen ok miatt nincs veled a baba (császár, koraszülött, stb...), akkor igen is jó és kell is, ez adja a hiányzó stimulációt, na meg a fontos kolosztrumot a babának.
Bövebben a szopis topciban olvashattok erröl,remélem még Karmen idejében elolvassa,hogy mi is az igazi helyzet.
Szisztok
Barbi (aki szintén szegedi volt 5 évig)

Kép
Kép
barbi

Sziasztok!

Hosszú hallgatás után előkerültem! Nem volt 2 hétig gépünk, mert új programot kellett rá telepíteni, meg vírust írtani stb. Most visszaolvastalak benneteket, már nem sok erőm maradt írni!

Nóri!
Gratula a kislányotokhoz!Kép Megnéztem a képeket, szerintem rád hasonlít! Igaz hogy nincs 3 kg, de olyan kis formás, egyáltalán nem tűnik picinek! Nekem 4-én szült a klinikán egy ismerősöm, lehet hogy találkoztatok (Kovács Krisztina, a babája meg Fürdök Laura).

Edelweiss!
Nagy-nagy gratula a pocaklakóidhoz!Kép Most már értem miért vagy olyan rosszul! Két baba miatt most "duplán" jönnek a rosszullétek! Azt mikor lehet tudni hogy egypetéjűek, v. kétpetéjűek lesznek a babák?

Szilveszter: mi itthon voltunk, 13 vendégünk volt. A gyerekek végigaludták az egészet, Beni negyed 9-kor kelt, Bálint 10-kor. Én 4 órát aludtam, másnap eléggé kész voltam!

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Edelweiss,
gratulálok én is a kicsikhez!.) Vigyázz magatokra!

Méri,
a gyerekkórházban is van ortopédia, ahol voltatok csípőszűrésen, még nagyon kicsin. Biztos emlékszel. Mi is voltunk, kb. ennyi idős lehetett Gabó, hasonló problémával. Beutalót a gyerekorvostól kértünk.

Én viszont tudom, mi az belövell a cici. Hűű az anyját, hát ne éljétek át... Megelőzni a fájdalmas bekeményedést a folyamatos szoptatással, illetve ennek hiányában fejéssel lehet.

Kellemes hétvégét:
Ágci

Kép
Ágci

Lara! Nekem is volt orrvérzés azután több C vitamint ettem, azóta tényleg megszünt.

Barbi! Köszi, sajnos császáros lett, igy félek nem hozzák ki mindig szopizni, amikor akarom. De remélem a korházban nem igy lesz, velem lehet ha szeretném megszoptatni. Sajnos senkit nem találtam aki ott szült volna császárral.

Enikö! Mi az hogy tápszerezik?? Ezen én is kiakadtam!

Gabi,Ptünde! Képet valamelyen képszerkesztö progival lehet kicsinyiteni, nekem most nincs, de hamarosan ujra csinálok táblázatot. Az Image menü, Image Size legtöbbször ott lehet a méretet állitani.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

teljesen félreértettetek. én nem arról beszélek, amikor a baba a mamával van, hanem arról az esetről, mikor a baba valami oknál fogva nincs a mamával. Ilyen esetekben -tudomásom szerint- NEM SZABAD AZ ÜRES MELLET FEJNI. Ugyanis beödémásodhat. NEm én találtam ki, engem is úgy figyelmeztettek, azután körüljártam a témát, és máshol is -országszerte mindenhol így mondták- az a gyakolrat, h nem fejik az ürdes mellett. A kolosztrum nekema 3.nap jelent meg először a hálóingemen, és akkortól már mindig fejtem. De ezt sem szabad túlzásba vinni, először 5-5perceket szabad csak. Mért jó, ha az első 2nap már irdatlanul fej vki? AZ nem fogja befolyásolni a későbbi tejhzamot, hogy első 2nap nyüstölte e az üres mellbimbót...
Mindehhez még 1dolog. Természetesen, ha a baba ott van a mamával, jobban bedurran a mell, szoptatni kell az első perctől, ui az más. Más fejni, más szoptatni. Más lefejni a szopi után bennmaradt tejet, és más fejéssel fenntartani a hozamot, és úgy táplálni egy babát...

angiszeged

Gabi3, Sajnos van, hogy elviszik a babat (sargasag, fertozes), es akkor azt csinalnak vele, amit akarnak, mert nem allhatunk ott mellette egesz nap. Persze tapszerezik, aztan amikor kiviszik haromorankent, akkor meg nem ehes. Legalabbis mi igy jartunk. Kristof szinte minden etetest vegigaludt, mire sikerult felebresztenem, mar el is vittek. Na legkozelebb ezt nem fogom hagyni. Majd megmondom, hogy nem adom oda, ha befejezte a szopit, akkor visszaviszem.
Ja es persze lehet fejni es a hutobe tenni, aztan vagy odaadjak a gyereknek, vagy nem. Kép

Agi
Nagyné L. Ágnes

Sziasztok!

Edelweiss:Nagy-nagy gratula Nektek!

Ildianyu:Tényleg régen nem találkoztam már veletek sem!A lányok jól vannak?
Dani még nem tud ülni,csak fordul ide oda és kúszik de azt nagyon.Mostanság próbál négykézlábra állni hintáztatja magát előre-hátra...Még fogacskánk sincs de már nagyon folyik a nyála és duzzadtnak látom a kis inyét.
igaz,hogy sokat sír még de ha szórakoztatjuk,kézben van...stb. akkor nagyokat nevet.és nagyon kis kényes huncut fiú!
Janka miket csinál?Fogacskátok van már?

PTünde:Persze,hogy ok volt minden Danival,nálad is minden rendben lesz.Ez csak a magasság miatt van,nekem is azt mondta a dokim.
A fogaim meg ha egyszer kész lesznek az majdnem akkora ajándék lesz mint a kisfiam!(nagyon pici a fájdalomküszöböm és nem igazán hat nekem az érzéstelenítő.mindig eléggé érzem bármit csinálnak.)

Zsófi:Annyit is mondtam.Meg voltam én is egy picit kavarodva,mert 1,5 hónapja mérték.
Egyébként gratulálok,hogy Bence ilyen ÜGYES!

Erika
erika76

Sziasztok!
Köszönöm a gratulációkat, meg a tanácsokat!

Egyelőre nagyon elvagyok maradva mindennel, ide is gaz módon azért írok, hogy újabb tnácsokat kérjek.
Későn hallottam, hogy nem szabad fejni mielőtt lenne mit. Nos a problémám a következő:
Kézi Avent mellszívóm van, sajnos csak naponta max 4-szer tudok szoptatni, akkor is a koraszülött intenzíven, ami ugye nem tesz túl jót a lelkemnek. Szóval most már van tejem (40-50-60 ml sőt több is egy-egy ciciben), de egyszerűen nem tudom rendesen kifejni, csomók maradnak. A mellszívókkal az a bajom, hogy elég kicsi a mellem, és nem fér oda a kezem rendesen, hogy maszírozni tudjak. Kézzel meg ügyetlen vagyok. Segítsetek, veletek volt-e hasonló!
Szerencsére a férjem most kézbevette a dolgokat, és neki sikerül fellazítania az én fájdalmas csomóimat, és kézzel még 20-30 ml-ket lefejni az olyan ciciből, amiből mellszívóval már semmi se jön.
Ma délután nagyon megíjedtem, mert belázasodtam 38 fölé kicsivel, és a torkom is fáj. Sári panadolt javasolt, nővérkék letiltottak a szopiról.
Szóval, ha jártatok hasonló cipőben, vagy tudtok mondani valamit a bajaimra, kérlek benneteket írjatok!

Nóri
norcee

Nóri,
kicsit később írok magánban, most fektetem a picit. Szoptatni lehet, sőőőőt!!!!!!! Panadolt vehetsz be nyugodtan.
Ágci

Kép
Ágci

Nóri: Jó, hogy írtál. Fejés előtt meleg zuhany a cicire, esetleg meleg borogatás. Lehet a zuhany alatt is fejni, ha úg yérzed könnyebben jön! Utána körkörösen az egész melled masszírozd át a bimbófelé, de ne nyomjad, vagy gyömöszköljed, hanem óvatosan. Megrázogatod utána lehet fejni. Ezt megismételheted többször is fejés közben. Az elején engem is Zoli fejt. Nyugodtan szoptass, csak ne mondd nekik, hogy szutyogsz. Esetleg egy arcvédő maszkot vehetsz, amit a dokik is használnak, hogy tényleg ne köpködd szét a bacikat. A Panadol tényleg jó. Ha úgy tapasztalod, hogy kezd begyulladni a melled, pirosodik, akkor tehetsz rá héjában főtt krumplit, vagy meleg feldarabolva. ha kihűlt kiveszed, ez enyhíti a gyulladást. Azért Ágcit is hallgasd meg, ő tuti biztos! Én csak a saját tapasztalatom írom. 6 hét fejés! Mikor engedik ki Lénát? És miért tartják benn ilyen sokáig?

Ágci: Bocs, hogy belekotyogtam a szopis témába!

Nagyné L. Ági: Tudom, hogy bármi közbejöhet a babánál, hiszen az én első gyermekem élete első 6 hetét a gyerekkórházban töltötte. De ha már ott lehet velem a kistesó, csak bemehetek hozzá a kékfény kezelés alatt többször is mint 3 óránként. Főleg, hogy az anyatej az orvosság a sárgaság ellen. Ha meg nincs semmi baja, tőlem aztán el nem veszik, főleg ha 24 órás rooming-int kérek.

Angi: Én is valami ilyesmit írtam, hogy a 2.-3. napon lehet fejni, 5-5 percet nem nyüstölni fél órákig!

Flóra ma úgy aludt el a nagyágyában, hogy még nyitva volt a szeme, mikor kijöttem. Ez már haladás. Sajna napközben, csak é s kizárólag a rácsoságyban hajlandó aludni.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Lanyok,

a klinikan tenyleg tapozzak a babokat. Es meg akkor is ha szopizott rendesen. Simci eleg hamar 50-60-akat szopizott, megis tapoztak. Persze ez akkor volt, amikor kekfenyeztek. Lattam a konyvbe, hogy beirtak a nagy nullat athuzva. kerdeztem ez mit jelent? Azt, hogy nem kap potlast. Ott settenkedtem meg, es latom, hogy mintha 1 Simciszeru baba inna poharbol. Hat az en kicsifiam a 60 ml szopi utan ugy megitta a 30 ml tapot poharbol, mintha mindig ezt csinalta volna. Igy utolag vicces, meg akkor sem idegesitettem fel magam miatta. Szerintem kar szolni a banyaknak, amikor nem latom, ugyis azt csinalnak, amit akarnak. egyebkent en szoltam, ha sir szoljanak es szoltak ejfel korul, es akkor bementem szopiztatni. Akkor mondtam, csak reggel hozzak, mert hulla voltam. Na csak azt akarom irni, hogy nemtom hanyszor es mennyi tapot kapott, de Simcit minden egyes alkalommal amikor kihoztak szopizni, ugy kellet letepnem a cicirol. Nem az ujjhegyemet kellett a szajaba rakni, hanem az egesz ujjamat. hogy abbahagyja. Meg o aztan hiaba aludt el, kozben is szopizott. Na szoval Simcinek hiaba adtak tapot, szopizott rendesen. Persze ez babafuggo is gondolom. azert jazminnal en is szenvedtem rendesen.

Nori, mi a baj Lenaval? Ird mar meg! Katona Martanal van?

g.
gabomamo

A PICen vagytok Nóri? Jó kezekben vagytok, nyugi. És mikor jöhettek haza? MI a gond? (bocs a kérdésekért). MIért csak bent fejhetsz? Az otthon lefejt tejet is beviheted. A 4fejés kevés. A 6jól kijön egy napra, ha beáll a tejhozam az éjszakát kihagyhatod. (tudod, én is PIC 3és fél hó, és nem fejtem éjjel, volt tej) Én úgy csináltam, hogy 8or, 11kor, 14kor, 17kor, 20kor, 23kor. EZ 6, ez így jó. De, ha szaporítani szeretnél, akkor jó éjjel is fejni, ui akkor szabadu egy olyan hormon, ami szaporítja a tejet.
ISzol teát? Fitolac jó, attól tuti nem lesz hasfájós.
PIC: túl lehet élni. rosszabb: meg is lehet szokniKép. NEm költözhetsz fel az anyaszállásra? amI fontos: a babád mellett sose sírj, csak pozitív gondolatokat sugározz! OK? Kérlek! NEki arra van szüksége, a szomorkodást hagyd estére, amikor APával összebújtok.
Inkuba van? Nyitottban? VAgy vízágyon? KAp Oxigént? Ugyi nincs gépen?
Szóval légy erős! 2dolgod van, a többivel ne törődj! Fejned kell, és a kislányod mellett lenni amennyit csak tudsz!KépKép Én fejtem is mellette. Jót tett! De olvashatsz könyvből mesét, énekelhetsz! Mi sokat gyakoroltukKép Először ciki, de meg lehet szokni! Próbáld meg!

NAgyon szurkolok, hogy mielőbb hazakerüljetek! Kép

(GAbi3! Dehát én is ezt mondtam a legelején isKép, akkor mégis egyet értettünk? ;) )

angiszeged

Nóri! Arvédö maszkot én is vettem tarcsiba legyan ha influenzás lennék, 26 Ft/db, a gyogyászati segédboltban. Remélem a csomok elmulnak és csak tejlázad volt! Valahol már én is lelkileg felkészültem erre, hogy bedurran majd a mellem és fájni fog. Én tuti nem tudnám magamnak masszirozni akkor, majd segitséget kérek. Ahogy hallom mindenkinek szokott ilyen lenni, ugye?

Lányok! Tesom tegnap azt mondta, hogy tavasszal nem ehetek majd paradicsomot a magja miatt. Szerintem félreértett valamit, a kisbabák nem ehetnek magvas dolgokat, nem nekem tilos. Ugye?

Amugy hol találtom meg mit tilos ennem. Csak a káposztát, banánt tudom. Itt a sok könyv, cikk sehol nincs erröl infom.

Köszi: Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen, általában a k betűs dolgokat nem ajánlják. A babáknak fél éves koráig egyáltalán, a mamáknak szintén addig, mert belekerülnek a tejbe is.

A lányom végig durrogta a kukoricát és a karfiolt, holott csak én ettem.

Ide tartoznak még az aprómagvas gyümölcsök, málna, szeder, eper. Ezek egyébként is allergének lehetnek.

Képzeljétek, mi történt. A háziorvos 7 hónapos korában javasolta, hogy kenyérbelet és szalonnakaparékot adjak Cicamicának. A klinikán dolgozó orvos szerint pedig a Gyermekorvos Szakmai Kollégium állásfoglalása, hogy 1 éves koráig ne kapjon semmilyen lisztes dolgot.

No, akkor most kinek higgyek?
A háziorvosnak évtizedes praxisa van, a klinikás meg tudóskodik, kutat.

A másik dolog a fejés.
Már a klinikán is rengeteget evett Cicamica, de én itthon nem fejtem, csak az első hónapban.
Azóta is van tejem, napi 3-szor szopizik evés után és nagyon jól érzi magát pedig lassan 10 hónapos lesz. Mindig mondják, hogy csak egy ciciből egyszerre, stb. No, én 2 cicit adtam neki a kezdetektől.

Ki mondja meg, hogy mi a jó?:-)))
Babamama

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?