Sziasztok!
Bár még Bence mindig nem alszik, megpróbálok írni...
Mindenkinek köszi a dicséretet Bence nevében is
Ann!
Hami nagyon szép
Milyen sok haja van! Nem azt mondtad hogy kopik?
Oltáshoz gratula, nagyon ügyes a kiscsajszi
Barbi!
Fanni is szép, a babakocsiban is nagyon édi, de ez a lábujjszopogatós a csúcs
Már én is próbálom néha Bencének felhúzni a lábát a szájához, ha odaér, vigyorog és elkezdi szopizni. Egyelőre még nem mindig olyan hajlékony hogy elérjen a szájáig, ezek szerint később lazulnak
Edit!
Képek
Tejleadás: nem is értem hogy hogy mondhat ilyet egy védőnő?!
Ahelyett hogy örülne hogy tejet szeretnél adni.
Anno az enyém azon volt megsértődve hogy nem hozzá fordultam hanem egyenesen az anyatejgyűjtőbe.
Szóval most leírom ide ezt a tejleadás témát, pedig legszívesebben ezt most csak neked írnám magánban
de mivel szóvá tetted a külön méleket, azértis ide írom
Akit nem érdekel, az légyszi ugorjon
Én decemberben kezdtem el leadni tejet, de épp most szóltam be hogy egyelőre hagyjuk, mert nincs annyi. Az az igazság hogy régebben én néha öntöttem ki tejet, ha épp olyan kevés volt, hogy nem akartam vele szenvedni a fagyasztással, meg hát tele is már a fagyasztónk. De ilyenkor annyira rossz érzés fogott el, ezért is jelentkeztem tejleadónak. Tudom hogy sok kisbabának van rá szüksége, és Bence is kapott a kórházban, akkor én is hálás voltam érte. Ha meg sok van miért ne segíthetnénk másokon?
Decemberben volt is sok, kétnaponta jöttek is érte, de mikor karácsonykor elutaztunk anyukámékhoz akkor ott nem akartam a fejéssel foglalkozni, így szépen be is állt arra amennyi Bencének kell. Biztos hogy több is van, tehát ha újra fejnék, tudnék leadni.
DE. Mióta tudom hogy jönnek érte, és LE KEL ADNOM, azóta egyfolytában azon görcsöltem hogy tudjak fejni, és legyen mit leadni. Minden egyes szoptatás után fejtem vagy 20 percig, néha alig jött valami, de fejtem, mert KELLETT. Aztán mellszívó elmos, fertőtlenítés, stb,stb...
Ez még oké is bár elég fárasztó.
A nagyobb macera viszont az amit ők követelnek meg tőled. Hoznak külön fertőtlenítő kézmosót, fejés előtt elvileg be kell mosakodnod derékig, könyékig... Aztán fejés szájmaszkban. Steril üvegbe, még sterilebb papírkoronggal lezárni, szigorúan 4 fok alatt hűteni lehetőleg külön polcon. Na, ebből volt amit megvalósítottam, volt amit nem. A leadott tejet az ANTSZ vizsgálja, és ha nem oké, akkor arról kapsz értesítést. Az első 5 alkalommal ha jó a tej, ha nem jó, kifizetik, utána a rosszakat nem. Na most nekem volt sorozatban 3 rossz tejem, állítólag a hűtőnk miatt, mert 7 fok van benne. Ha lejjebb vettük, minden fagyos volt benne.
Úgyhogy mindezek után, és mert most tényleg nincs leadható plusz, úgy döntöttem, hogy elég volt.
Szívesen adnám más babának a felesleget, de ennyit nem ér az egész. Ha valakinek viszont nagyon sok van, és simán lefeji, akkor ő adja le.
Én most egyelőre örülök annak hogy Bencének újra van elég (mert volt egy pár nap amikor megijedtem), nem akarok most meg azon stresszelni, hogy vajon tudok-e leadni.
Na "röviden" ennyi, bocsi hogy ide leírtam, de esetleg másokat is érinthet.
Zsófi!
Az a 93 deka tényleg nem semmi! Ügyi Benci
A játszószőnyeget mi karácsonyra kaptuk, nagyon szereti Bence nézegetni hason, de folyik rá a nyála ezerrel, úgyhogy sűrűn kell mosni
Gabi!
Megnéztem a képeket, annyira szép kék a szeme Zsoltikának! A tietek is kék?
Bencének még mindig kék, de már világosabb mint volt. Lehet hogy már így marad?
Holnapi oltáshoz szorítok!!!
Bencén a képen zokni van, igen. Nem rúgja le, csak a lüke anyukája
00-ás méretűt vett, és kicsit kicsi. Vettem 3 párat
Napjában ezerszer húzom le, mert a sarka lecsúszik...
Anita!
Jaj te szegény! A képekért én is ölni tudnék. Azóta mentegetjük mindig. Ez pótolhatatlan!
A függöny biztos klassz, szerintem én tudom milyen mert a nővérem kislányának is vmi ilyet vettek és nagyon aranyos. Majd ha kész lesz, tegyél fel róla képet!
Regina!
Bence nappal felváltva van háton ill. hason. Én igyekszem a játszószőnyegen is sokat hasratenni, bár ő szereti is. Éjjel kivétel nélkül mindig hason alszik. Amíg háton aludt, 2-3 óránként ébredt, és persze szopizott
Mondjuk épp gondolkodtam azon hogy meg kéne próbálni újra háton altatni, hátha már úgyis tudna aludni, de egyelőre önző vagyok és nem akarom a saját pihimet veszélyeztetni
Hason pedig szeret aludni, minek zargassam?
Nekem is sokan mondták pocakos koromban hogy nem kéne hajat festeni, de mivel nekem szőkített, és elég gáz ha le van nőve, ugyanúgy festettem, és közben paráztam hogy hülyeséget csinálok. De Bencikén nem látszik semmi
Egyébként szerintem a mai hajfestékek már olyan modernek hogy nem okozhatnak gondot szerintem. Sminkkel meg inkább most vigyázok, hogy ne érintkezzen Bence bőrével. Mondjuk itthonra nem sminkelek
Na mivel már megint kisregényt írtam, igaz egy óra alatt, mert közben hatvanszor visszadtam Bencikének a cumit, és ráadásul még mindig nem alszik, megyek és elaltatom. Lehet így már reggel 7ig alszunk
Jó éjt mindenkinek:
Vera