Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Zsand, boldog névnapot a lánykádnak! Sajnálom, hogy a rombolós fiú miatt elment az ovitól a kedve. Azóta mi újság? Ma milyen kedvvel ment?
Főzés..... én is hadilábon állok vele, sokszor nem tudom mit csináljak, senki nem mond semmit. Valamelyik nap se tudtam mi legyen a kaja, aztán főztem ki tésztát, volt itthon mirelit spenót, megcsináltam és összekevertem , nagyon fincsi volt :wink: :lol:
sylph

Sziasztok!

Zsand: nagyon drukkolok a lányodnak. Sajnos rombolós kisfiúk vannak...meg kell velük harcolni, bíztasd a picidet, hogy ne hagyja magát, vegye fel a kesztyűt!!! Ne pityeregjen, vágjon vissza.......
persze ez gyerek típus kérdése. AZ én fiam a "rombolós kisfiú" kategóriába tartozik....na az sem egyszerűbb teszem hozzá.............

Sylph: én is szokta spenótos tésztát főzni, nálunk is nagyon megy....és gyorsan készen van ami azért valljuk be nagy előny.
Én most hogy itthon vagyok, naponta vagy 2 naponta főzök...ha gondoljátok írom, hogy miket...hátha ötletet merítetetk, na ne gondoljatok persze nagy dolgokra.

Képzeljétek a fiamnak vírusos tüdőgyulladása van. Egy vírust benyalt az oviba.....és ez lett a szövődmény. Kap antibiotikumot, hörgőtágíókat, köptetőt.....
MOst ő is "rendeli " a kaját...szóval főzöcskében vagyok.

Ma zöldborsófőzeléket főztem, hozzá csirke pörit. A fiam kívánságára pedig mákos gubát is készítettünk.
Tegnap rakott zöldbabot csináltam.
Holnapra remélem marad a mai kajából ha nem...akkor egy kis krumplitésztát fogok összedobni.

Szép napot nektek!
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

Hááát nem rózsás a helyzet. Kedd reggel sírt, hogy nem akar ott maradni. Ma reggel apával vittük, nem sírt de nem sok hiányzott. Meglestem hát szipogott akkor is.
Amikor hazajön az oviból beszámol azt mondja jó volt, de este elkezdi, hogy ő nem akar menni. Ma aludt ott először, fogalmam sincs, hogy ment, de nem sok jót sejtek.

Tegnap már az ügyeletre akartuk vinni, mert piros volt a szemem alatt, nem tudtuk, hogy esetleg arcüreg, vagy kötőhártya gyull. Nem fájt neki, nem volt már tünete, hát anyuka rájött, hogy ahogy sírt és törölgette a kis szemét attól piros.
Egész más a kis arca a sok sírástól.

Sokat mesélek neki az oviról, anya is járt apa is meg ilyenek, de semmi. Remélem realizálódik, mert ez így senkinek sem jó.

Ráadásul, benyaltam a hányós f...s vírust, fájnak az ízületeim, nem vagyok a toppon. Pedig gondoltam kicsit csavargok a héten, de így nem merek indulni sehova.

Sylph!
Köszi a névnapi üdvözlést.

Peni!
A harkály utcaiba jár.

Sziasztok
Vendég

Zsand,Boldog névnapot a lányodnak!
Tök ciki,de nem tudom ,hogy hívják? :oops:
Óvoda,majd szép lassan meg fogja szokni.A Fanni is nagyon nehezen szokta meg,de aztán ment a dolog :wink:
Neked jobbulást!Lehet az oviban kaptad el :lol:

Peni!A Faidnak is jobbulást!!Jaj szegény,ezt hogy a fenébe szedte össze?Azért remélem nem dönti le nagyon,és gyorsan meggyógyul.

A Szabi is egyébként a rombolós kisfiú kategóriába tartozik.
Én isten biza annyit szenvedek néha vele.Na jó,azért ez így nem egészen igaz,mert naná,hogy tünemény.:lol:
De most is rombol az udvaron,hallom,hogy csörög zörög.
De ő ilyen,majd benő a feje lágya.talán nem lesz beilleszkedési problémája ha megy oviba,de majd ez is elválik.

Én ma tojásos nokedlit csinálok :lol:
De volt hétvégén spenót(ez a spenotós tészta jó ötlet,tele van a mélyhűtőm spenottal)
Volt tökfőzelék(mert az is van bőven),és tegnap a Szabinak össze dobtam egy gyors karalábé levest,tejföllel behabarva.
Holnap lehet akkor nálunk is spenotós tészta lesz :lol:
Milyen tésztával szoktátok,sajt mehet rá?

mimi12

Sziasztok!

Tud valaki Érden sóbarlangot, telefonszámmal? Elég fontos lenne. Rákerestem, de csak egy olyan van ami időközben megszűnt.

Dorinának hörghurutja van, egész éjszaka köhögött, reggel orvosnál voltunk.

Sziasztok
Vendég

[quote="zsand"]S írta:zsandziasztok!

Tud valaki Érden sóbarlangot, telefonszámmal? Elég fontos lenne. Rákerestem, de csak egy olyan van ami időközben megszűnt.

Dorinának hörghurutja van, egész éjszaka köhögött, reggel orvosnál voltunk.

Sziasztok

Érden nem tudok.
Viszont Budaörsön az üzlet utcájában van egy.A főút túloldalán,azon az oldalon ahol az üzlet van.
Ha kell,szólok anyunak,hogy hazafele lesse meg a telószámát.Ugyís elvitte a Szabit magával áruért.
Szóval Dorina a lányod :lol:
Nem tudom,hogy nem emlékszem rá?? :oops:

mimi12

mimi12

mimi12

Mimi!
Nagyon aranyos vagy, közben találtam itt Érden is. Már voltunk is.
Reggel kapott ACC-t, kapott calciumot(ez tisztítja a tüdőt), voltunk a sószobában, megy a párásító és most nyugodtan alszik.

Reggel olyan aranyos volt mielőtt Dorina fölkelt volna apával megvitattuk, hogy ma a gyerek orvoshoz megy.Fölkelt, mondtam, hogy ma nem kell mennie oviba. Erre ő: hááát lehet, hogy inkább menne. ugyanis várja Kati néni.(Nem tudok rajta eligazodni, összességében szereti, csak még rossz neki, hogy nm vagyok vele ott, sokat beszél róla, mit csinálnak, hogy csinálnak.)
Mondom apának fölhívom az ovit, mire az én párom ráförmedt, fölöltözik a gyerek és megy személyesen szólni, hisz őt ott várják.
Fölkerekedtek és szóltak Kati néninek.
Ezt csak Nektek mondom most milyen bölcs volt a pasim!!!

Én kezdek jobban lenni!

Ibernuska!
Rég láttalak! Hogy vagy, minden rendben?

Szép napot mindenkinek!!
Vendég

Jaj de aranyos a lányod :lol:
Háát kezd felnőni :wink:
Nyugi,jó lesz az az ovi,csak meg kell szoknia Dorinának.

Tényleg,mi lehet Bernussal?

mimi12

Sziasztok!

Zsand: hol találtál ÉRden sóbarlangot? Nekünk sem ártana, SOmám folyton kűzd valami felsőlégúti betegséggel......
Leírnád hol van, vagy elérhetséget esetleg?

Köszi
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni, jobbulást Somának! Hogy van?

Zsand, jobbulást neked, is meg Dorinának is! Örülök, hogy jobban vagytok!

Mimi, én csavart tésztával csinálom a spenótostésztát, sajtot még nem tettem rá, de jó ötlet!

Tegnap, rakott krumplit csináltam, egy kicsit másképp. Krumpli, kolbász, krumpli, tejszín és karavánsajt került a tetejére. Isteni volt.
sylph

Sziasztok!

Peni!
Apa elment a kocsimmal és abba van a sóbarlangos papír. Küldöm majd a számot.

Csajok!
Napok óta hőhullámaim vannak ez lehet terhesség jele?

Üdv Zsand
Vendég

[quote="zsand"]
írta:
zsand
Csajok!
Napok óta hőhullámaim vannak ez lehet terhesség jele?

Üdv Zsand

Mééé csak nem terhes vagy?? :lol:
Egyébként,mit vársz 35fokban?? :lol:
De lehet terhesség jele is,és simán lehet ez a b..zi idő is.

mimi12

Sziasztok!

Zsand: szerintem lehet terhességi jel simán. Miért LEHET?? :P
Köszi a sóbarlangos cím jó persze bármikor nem sürgős.

Sylph: ez a rakott krumpli állati jól hangzik....kezdek megint éhes lenni...(ma már kétszer vacsoráztam).

Én a spenótos tésztát már csináltam többféléből...ami van itthon, volt amikor masni tésztából, de volt már spaghettiből is.....mikor mi van. Én szoktam rá sajtot tenni. Somának úgy jobban csúszik :lol: .
Mi ma bográcsban főztünk egy kis paprikás krumplit...nagyon jó lett. Bár nekem sajnos mostanában minden jólesik :roll:

KépKép
peni

Sziasztok!

Háát rezeg a léc, hétfőn teszt.
Mimi!
Nem úgy van melegem és nem csak ma:)))
Már úgy 10 napja. Eddig nyugodt voltam, mert mielőtt meg szokott jönni előtte 4-5 nappal minden reggel hőhullámom van,
Hőhullám van, de nem jön semmi.
Most azzal nyugtatom magam hátha a vírus bezavart.

Más:
Mimi!
Jártok Döméhez, mi ma is voltunk a lovaknál.
Sajnos későn kapcsoltunk apával, mert ugyebár aki nem jár oviba az a lovakhoz sem mehetne, de még szoknunk kell nekünk is.

Nálunk ma gofri volt uzsira nagy sikere volt ebédről pedig kivételesen apa gondoskodott. Szállított haza kínait mindenkinek.
Kellemes vasárnapot mindenkinek!!!
zsand
Vendég

Sziasztok Csajok!

Köszönöm, hogy aggódtok értem! Jelentem itt vagyok, csak kicsit összejöttek a dolgok mostanában. Nálam minden rendben, Zsófi is jól érzi magát, bár az utóbbi napok hősége szerintem megviseli őt is, visszafogott a drága. Túl vagyok a cukros terhelésen, 6,8 lett az eredményem, ami doki bácsim szerint jó eredmény. Járok szülésfelkészítőre a kórházba, és remélem jövő héttől végre Aquanatal vízi tornára is sikerül eljutnom.

Zsand!
Beszerzés most egy kicsit megrekedt, ennek főleg anyagi okai vannak. Eddig megvan a kiságy, babakocsi, biztonsági ülés, meg pár babaruha. Nem sok, de igyekszem belehúzni, hogy ne a legvégén kelljen kapkodni.

Sajnálom, hogy Dorinának így elvette a kedvét az ovitól a rombolós kisfiú! Idővel biztos megszokja az új közeget! A hörghurut meg lehet a szokatlan új környezettől is. Amikor én ovis voltam kéthetente begyulladtak a manduláim. A gyerekorvos ki akarta vetetni, de anyumék elvittek magándokihoz, aki közölte velük, hogy pszichés oka van a betegségnek: még nem illeszkedtem be az új környezetbe. Én nehezen oldódó gyerek voltam.

Hőhullám simán lehet terhességtől. Nekem mostanában van. Bár lehet, hogy a kánikula is rátesz… Írd ám meg hétfőn a teszt eredményét!!! :lol:

Jobbulást Dorinának!

Tekiroll!
Köszönöm a szoptatós könyv ajánlatot! Védőnénitől kaptam egy szopis kiadványt, az is nagyon jó, meg a szülésfelkészítőn is elmagyarázták részletesen, hogy mit hogyan kell, de a gyakorlat akkor is teljesen más… Én a szülés után a szoptatástól tartok a legjobban. :shock: :?

Peni!
Somának jobbulást!

Kép
Kép
lbernuska

Zsand!
Húúúha,írd meg az eredményt!
Egyébként tervezitek a tesót,vagy véletlen lenne?Áááá,tudod egy gyerek nem gyerek :lol: :lol: (nyugi,ne parázz!)

Lovazni nem nagyon szoktunk járni.Eléggé kiesik távolságra,és nem is volt autó,amivel el tudtam volna menni.
Jaaa,míg el nem felejtem.Kész a kocsi.Anyunak sikerült mindent megoldani.Tök nevetséges,de tényleg.
A gumicső ami elszakadt,cirka 60.000ft újban,a váltótartó ami letört 40.000újban.
Na a váltótartót meg tudták hegeszteni 2000ft-ért,gumicsövet meg sikerült bontottban 4000ft ért.Így lett a 100.000 helyett 6000ft az alkatrész.Mennyire nevetséges már.Ha nem lenne ismeretség,meg a szakmabeliség,akkor lehet hónapokat állt volna a kocsi,mert ennyiért bezony nem tudtunk volna alkatrészt venni.És szerintem aki tudna,az is sajnálna rá ennyi pénzt.

Bernus!Jó,hogy jelentkeztél.
A szoptatástól ne félj!Fogd fel úgy,hogy a baba tudja ám de nagyon,hogy mi a dolga!Meg egyébként is!Mitől tartasz?
Babacumók beszerzéséhez van még időd.
Rucikat pl nagyon jókat lehet venni,a neten használtat,és olcsón.De lesz nem sokára Kismama börze is.Arra is érdemes kimenni,mert vannak jó és olcsó cumók,sok hasznos apróság,meg tömeg nyüzsgés. :wink:

Nálunk tegnap rántott husi volt,kukoricás rizzsel.Ma meg a maradék rizshez kéne kitalálni valami husikát,valami kínai szerüt..

mimi12

Bocsi, hogy beleszólok, de MIMI-nek az ebédhez egy tipp hús nincs benne:
Én tegnap készítettem és isteni fini lett.
Kikavartam egy palacsintatésztát cukor nélkül helyette só, bors, fokhagyma(paszírolva) megsütve, tetejéer tejföl, kukorica, majonéz, sajt ( a rizs is belemehet baja nem lesz tőle) és 4-be felhajtani Nagyon fincsi !!!!!! De szerintem ha darálthúst hagymán megpárolsz az is mehet bele az is finom vele !!!! :wink:

Szerencsétek volt az autószerelővel a miénk is épp most lett kész, de már vissza is kellett vinni, mivel nem ütötték ki a hibát a memóriájából és ezért hiába csinálták meg, nem volt jó az autó !!!
Soha többet nem veszek nyugati autót aminek mindene számítógépes, csak amit csavarral lehet szerelni.

Mindezt 135 000 Ft-ért, azt hittem sírógörcsöt kapok, de sajna muszáj volt, mert ez a kenyérkereső autónk !!! :twisted:

A TESZ-VESZ-re gondoltál ???Én valahogy nagyon bizonytalan vagyok ezzel az internetes vásárlással, nincs valami jó babaturi Budaörsön ????

Lovarda van itt nálunk Bián is az szerintem nincs nagyon messze Budaörshöz árakat nem tudok sajna, de tudom, hogy még sérült gyerekeket is szoktak ide hozni annyira jó.

Kép
kditke

Szia Ditke!
Baba boltra válaszoltam neked a Budaörsi topikban :lol: :lol:
Végálomásal szemben a Szivárvány utcai 10emeletesek alatt,az egyik házban van :wink:
Kaja tippet köszi!De azt hiszem,lusta vagyok ma palit sütni,mert akkor tuti kéne édeset is csinálni :lol:
Viszont jó ötlet,valamelyik nap,csinálok húsos palit,mert azt nagyon szeretjük :lol:

Jesszus.135-ért csinálták meg a kocsitokat??
Nem szabad olyan helyre vinni,ahol kompúterrel lövik be a hibát.Csak egy tapasztalat,és tanács.Nekem volt olyan pár éve,hogy a klímának a hőmérőjével történt valami.Mivel digit.klímás volt az autó,kicsit jópofa volt,mikor a -15fokban +30fokot mutatott kinti hőmérsékletnek,és gőzerővel hűtött az autó.Tök szupi volt,majd meg fagytam a kocsiban.
Aztán elvittem a márkaszervízbe(ez egy seat cordoba volt),és ott belötték,hogy egy 50e ft-os valami ment tönkre.Majd elvittem a sarki szerelőhőz(budaörsön)és ő kapásból mindenféle komputer nélkül ránézésre megmondta,hogy mi romlott el a kocsiban.Csak annyit kellett,hogy oda ment a tükörhöz,ahol a külső hőmérő volt,megnézte és látta,hogy elrohadt egy vezeték.7000ft volt az alkatrész,és én is ki tudtam cserélni simán,így megspóróltam nem kevés pénzt.
Szóval nem a komputeres autóval van a gond,hanem azzal,hogy ezek a fiatal tapasztalatlan szerelők nem értenek az autóhoz,dunsztjuk nincs semmiről,és azt csinálják amit a gép kiír nekik.
Szóval érdemes elvinni,egy tapasztalt autót ismerő szerelőhöz is a kocsit,ilyen esetben.

mimi12

Ja nem a tesz-veszre gondoltam gyerekruciban.Pl a babaszoba.hu-n rengeteg babarucit árulnak.Bár én sosem vásároltam így gyerekrucit neten,de a szomszéd szinte mindent így vett.
Nekem mázlim van,van egy 3fiugyerekes ismerőse a húgomnak,és a tök jó gyerekrucikat tök jó áron adja :lol:

mimi12

Barátnőméknek eltűnt a kutyájuk.A kutyus 8éves ,és erősen valószínű,hogy nem önszántából ment el a körbekerített lezárt udvarról.
Feltéteszem ide is a képet,és telószámot,hátha valaki valhol látja,hallott róla.És több szem többet lát.
Kép

mimi12

Mimi

Köszönöm szépen a választ a bababoltra megtaláltam !!
Igen először én is elvittem szerelőhöz, de ő azt mondta, hogy mivel ez olyan elektromos probléma amit muszály bevinni a szervizbe, edig ő szervizelte az autónk és olyan 50 körüli pasi.

Ha megadnád annak a Budaörsi szerelőnek a nevét és elérhetőségét, megköszönném, mivel akik itt Bián vannak ők mind aranyáron dolgoznak !!! :twisted:

Most telefonált vissza az eredeti szerelőnk mivel megint nem lett jó az autó, hogy a szervizbe elfelejtették az autó számítógép memóriájából kitörölni a hibajelet ezért az leállítja az autót !!!!!
Felrobbanok !!!!!!! :twisted: Hát ennyit a szervizekről !!! :evil:

A babaszobán már én is nézegettem dolgokat, de felpróbálás nélkül nem olyan venni valamit ennek a kis lurkónak, ezért gondoltam inkább turira !!!! :wink: :lol:

Akkor szerencséd van az ismerősötökkel ruha terén !!! :wink: :lol:

Remélem meglesz a kutyus !!!!!!!

Kép
kditke

Sziasztok!

Vettem tesztet, reggel akarom megcsinálni, de nem is tudom mi lesz ha pozitív lesz. Ugyans nincs TB-m.
Alig vártam, hogy menjen a gyerkőc oviba és mehessek dolgozni, na de lehet, hogy a múlt heti vírus kavar be.

Mimi!
A kuty miatt érdemes lenne beszélni az érdi állatotthonnal.
Postással, hátha valahol látja!!!!

A battai műv.házban szokott lenni babaruhabörze, mostanság lesz. Ha megtudom kiírom. Én két éve voltam elég jó volt.

Mennem kell! Sziasztok
Vendég

Sziasztok!

EZ a sós tejfölös kukoricás palacsinta állati jól hangzik, ki fogom próbálni!!!

Zsand:írd meg holnap mit teszteltél...szorítok, bár nem tudom milyen eredménynek örülnél......
Ezt a terhességet mi sem terveztük....az első 2-3 hétben nem találtam a helyem...fel sem fogtam hogyan történt...aztán megbarátkoztam a gondolattal, mostanra pedig kimondottan boldog vagyok tőle:-).
Írj mindenesetre hogy mit teszteltél!!!

ÉN még sosem voltam gyerekruha bőrzén....de talán most el kéne mennem. Kezdem gyűjtögetni a gyerekrucikat....mindennek horror ára van....hiába egy gyerekvállalás nem pénztárcakímélő dolog.

KépKép
peni

Sziasztok!
Zsand!!Na mi van???Tükön ülünk!

Bababörze.Én tökre szeretem.De én bírom az ilyen piac szerű nyüzsgést,meg válogatni,turkálni.
Sokan azt mondják,érdemes nyitásra oda menni.Viszont ha rucik érdekelnek,akkor zárás elött 1-2 órával,viszik le mindennek az árát.Persze csak a használtaknak.De mi vettünk így sok mindent :lol:
Bár az is igaz,hogy másfél éve nem voltunk.Most már annyira nem érné meg kimennünk,mert tényleg minden megvan ami kell,és rucikat is az ismerőstől nagyon olcsón veszünk.

Ditke!
Remek,hogy leállt az autó.Ilyenkor robban az ember.
Milyen autótok van??Én ide Érdre vittem a kocsinkat,nekünk Renaultunk van.

mimi12

Ja kutya.A barátnőm a nagy postán dolgozik.Nem tudom,ott ki írta e?
De jó ötlet,megkérdem tőle!És szólok neki,hogy a kézbesítőknek is nyomjon egy fényképet a kezébe a kutyusról.
Az állatorvosoknak szóltak,és az állat otthonnal is,mindenhol leadták a kutya adatait,..stb.
Hááát kíváncsi vagyok.Én beszéltem egy kutya panziós csajjal,és azt mondta,hogy sajnos egy ilyen szép kutyát úgy elvisznek,hogy 70%-ban nem kerül elő :cry:

mimi12

Sziasztok!

A tesztem eredménye: pozitív!

hát én is úgy vagyok vele mint Peni volt, még szoknom kell a gondolatot, mert alig vártam, hogy Dorina ovis legyen és menjek dolgozni. És most minden megváltozott. Én csak gyest kaptam, úgy szerettük volna, hogy dolgozom és utána a 2. gyerkőc. Szóval még szoknom kell a gondolatot!

A battai börze 20.án lesz 8 órától a Szent István tér 1 szám alatt. Én szeretnék menni, ha valaki jön találkozhatnánk ott. Hm?

Szép napot mindenkinek.
Vendég

Zsand! :lol:
Én azért nagyon örülök.Szerintem tök jóóóó!!!
Tegnap akartam írni,oszt elfelejtettem.Tudsz fizetni TB-t.Valami 4000ft havonta,és így okés a dolog abbol a szempontból,hogy tudj orvoshoz menni,vagyis biztosított legyél.A gyes gyed szempontjából viszont nem tudom?Azt hiszem a Gyed-hez ez nem elég,vagyis csak gyes járna.De azt hiszem,fontosabb,hogy biztosított legyél,és ellássanak,ha kell dokihoz kórházba,.stb menni.
Ennek nézz utána!!

mimi12

Mimi

Az autó egy Mercedes E320 ! Kép Tóbiás az autónk

Lehet már csak azért is érdemes lenne megnézni a battait, mert Tomi légzésfigyelőjét, meg az Avent motoros mellszívót úgy is el akartam adni. :wink:

Érden voltam a piacon az nagyon szuper tök jó dolgok vannak, igaz kb 2 éve voltam, de nem volt tele kínai cuccal, volt egy csomó minőségi dolog is !!!Anyukának gyönyörű román nagy fali festményt vettem ott !!!

Peni

Próbáld ki nagyon fincsi a pali !!!! :wink: Ma ismét vettem kukoricát , de azt már a hétvégi pizzára !!!
Miért viszed bababörzére a rucikat, nem lesznek jók Zétényre ???
Vagy nem tudod hol tárolni őket ???

Zsand

Gratula az eredményhez !! :wink:
Nem tudod valami ismerősnél falból bejelentetni magad 6 hónapra, hogy te fizesd a járulékokat a szülésig ???Akkor kapnál GYÁST GYEDET !!!(bocsi nem uszítok törvénytelenségre, de ez a világ is ilyen) :wink:

Ez a "megszokás" dolog olyan mint a kisfiam haja gyönyörű loknis volt, mire apukája nekiesett O-as géppel le lenyírta 3 mm-re, több mint egy hét kellett, hogy megszokjam, olyan furi volt, kerestem az én gyönyörű kisbabám és kaptam egy félig kiképzett kiskatonát helyette !!!! De már megbarátkoztam vele, hogy a régit apukája elvitte és kaptam egy újat helyette !!!! :roll:

Kép
kditke

Sziasztok!

Berni, nem kell félni a szoptatástól! Bízz magadban és a babádban!
És ha lehet, ne "rontsd el" Zsófit cumival és cumisüveggel, legalább az elején ne. Nálunk nem volt cumi, dudisüveg is csak hónapok múlva. (Bálintnál sajna volt cumisüveg míg kórházban voltunk egy hetet, be is zavart nála....)

Mimi, remélem hamar előkerül a kutyus!

Ditke, micsoda árak!!!!!! Nem semmi. Még szerencse, hogy apum autószerelőnek tanult, és ha gond van először hozzá visszük a tütümet... :wink:

Zsand, gratulálok a teszthez!
sylph

Sziasztok!

ZSAND: Üdv a klubban! :wink: TUdom micsoda ambivalnes érzés ez....szokni kell. :wink: .
Nekem azóta nagyon jó amióta látszik és érzem hgoy Zétény mocorog...azóta olyan igazi kismamis tudatom van:-).
Párod mit szól? Mennyi idős lehet a terhességed?
Hát tud az élet furákat produkálni :) .

Kditke: megcsináltam ma a palacsintát! ISteni volt!!!!
Sütöttem sósat is, édeset is....degeszre ettem magam! Gondolhatjátok hogy ez azért nem használ az amúgy is erősen kerekedésnek indult vonalaimnak dehát tényleg nagyon finom volt!!!

KépKép
peni

Sziasztok!

Sylph! Ezt a spenótos tésztát hogy csinálod? Sűrűbbre készül a spenót, gondolom, mintha főzinek csinálnád…

Ibernuska! A nagyja cucc megvan, úgyhogy nem kell kapkodni! :) Amiket írtál, hogy megvannak, az a lényeg, ruhácskából meg lehet fokozatosan apránként venni, azok már kisebb költségek.
Szopitól én is féltem, így utólag nem is tudom, mitől! Hidd el, hogy menni fog! :)

Mimi! Azért tényleg nem semmi különbség az autószerelésben ez a két ár! Keresztapám mesélte, hogy a mai fiatalok semmihez nem értenek. Mondjuk nem autószerelés terén, ő elektromechanikai műszerész az Univernél, és ottani tapasztalat.

Kditke! Szia! Én is a babaszobán vettem pár dolgot, a Tesz-Vesz meg a Vatera nekem nem jött be, de sokan dicsérik! Viszont ha próbálni akarsz, akkor valóban a turi-börze a jó választás.
Palacsintaötletet én is hasznosítani fogom! :) Párom úgyis megrendelte!

Zsand! Gratulálok a teszthez! Amit Kditke ír, azt valóban érdemes megpróbálni, hogy picivel több legyen a pénz az első két évben is!

Peni! Ilyenkor néha el lehet ám engedni magad! :) Én terhesség nélkül is bezabáltam hétvégén sütikből. Pedig nem is vagyok édesszájú! :roll:

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Kditke!
Én már ennek utána kérdeztem. Nekem azt mondták, hogy LEDOLGOZOTT 180 napnak kell lennie. ami már nem jöhet össze sajnos, hisz egy héten 5 napot dolgozunk egy hónapba 20-23 napig attól függ hogy jön ki és a 180 naphoz kellene 8 hónap tuti!

Ibernuska!
ha időd és pénztárcád engedi nézz ki a battai börzére mikor én voltam volt minden játék, baldachin, cumisüveg, ruhák, cipők stb...

Apropó!
Tervezi valaki, hogy kilátogat a battai börzére?

Ma reggel Dorina sírva öltözött az oviba de mikor mentünk érte majdhogynem ott akart maradni, mert összebarátkozott a Gergővel, nekik van otthon lovuk, volt közös téma és együtt játszottak és holnap mellette fog aludni. Na azért én óvatos duhaj vagyok, de áradozott az ovikájáról ezt ő mondja most így!!!
Reggel apa vitte, őszintén bevallom én alakítottam így mert nekem akkora zeneszót csinált volna, hogy ti is hallottátok volna.

nálunk ma kukoricás rizs volt és tejszínes cs.mell meg Rákóczi túrós.

Még egy körkérdés:
Én ruhába megveszem a használtat, de cipőről az a véleményem, hogy mindenki másképp tapos ki egy cipőt, ezért Dorina csak új cipőt kap. Szerintetek ez helyes nézet?

Kellemes délutánt mindenkinek!!
Vendég

Zsand

Sajna, hogy nem tudunk átvágni a rendszer agyán !!!!! :oops:

Ugyanígy gondolkodom én is ruhában tök jó a használt van 1-2 új amibe beles esek mikor meglátom és muszály megvennem, de cipőben csak új és nagyon jó-orthopéd cipik mennek ami nagyon jó a lábának (Salus)
(Bár azokon amit Tomi eddig használt 4 hónapig nem látok sehol semmit ami eldeformálódott volna, hogy más gyerek lábát eldeformálná, de bizti ami bizti.(úgyis elajándékozom a többi kisrucival együtt van 3 kismama a környéken akik szives örömest várják, vagy használják vagy nem) :wink:

Ilyen nagyobb babókra is van kinnt ruha, mint Tomi és mennyire olcsó, mert ha beleszámolom az üzemanyagot akkor is megéri???
Persze ha jó akkor úgyis több ruhát vennék ha van persze, most úgyis téli rucikat akarok venni overált és a többit.

Tekiroll

Remélem nektek is fog ízleni a pali !!!! :wink:

Peni

Örülök, hogy ízlett !!!! :wink:

Ma mikor Tominak készítettem a gyümis joghurtot, kitaláltam magamnak az ideális diétás fagyit. Újabb fini ötlet :

Három mirelitt barack (én 40 kg-ot tettem el frigóba, mert a gyermekem imádja) 1 doboz Danone aktivia natúr kevés édeske bele a késes aprítóba (ami a botmixer mellé van).Hát valami fenséges !!!!!!! Az uram ugyanezt mirelit cseresznyével ette !!!!Mindenkinek ajánlom figyelmébe és nagyon LIGHT !!!!(Tomiét is így készítem persze az ő barackja megy a mikróba fél percre , hogy kiengedjen, de ne legyen lé belőle és az övében nem rakok édeskét !!!) :lol: :P

Sylph

Akkor most már tudod mekkora szerencse nektek édesapád foglalkozása !!!!! :wink:

Őszintén a szoptatással kapcsolatban mikor Tomika született egy szót sem mondtak nekem sem, csak a szülésznőm javasolta, hogy menjek le az anyatej gyüjtőbe, mivel császár után 3-4 napon nem akart beindulni a tejem.Mikor lementem a motoros mellszívójukkal 4 dl jött le egy mellemből. Utána is megvolt a szopi mellett a 2 liter a fagyasztóba (ezért kellett 200 literes ládát venni).Hívtam az anyatej gyűjtő állomást nem jöttek mert nem Bp pedig ingyen odaadtam volna. Én meg nem vittem be neki Bp-re, félreraktam Tominak későbbre, meg is ette, a max adgja 5 hónaposan 350 ml volt egyszerre szopiba és ez mellett még ment a frigóba.
Szoptatásról ennyit !!! 8)

Mimi

Kutyus előkerült ????? :wink:

Kép
kditke

Sziasztok,jó reggelt!
Kutyus sajnos nem került elő,és szerintem kicsi rá az esély,hogy meg legyen :cry:

Ditke!Meg kérdeztem anyumtól,hogy tud e Merci szerelőt,vagy olyat a környéken,aki ért hozzá.Sajnos így kapásból nem tudtak senkit ajánlani.
Húú,akkor neked is volt tejed rendesen :lol:
Nekem a Szabi 2éves koráig szopizott,és biza megszenvedtünk,mire leszokott róla.De még a mai napig,lefekvéskor oda bújik a cicihez :lol:

Rucikat én szinte mindent használtban veszek.
Viszont bevallom,,hogy a cipőket is az ismerőstől veszem zömében.1-2 szandi,vagy nyári cipőt vettünk csak a Szabinak.
És tény,azt mondják,hogy cipőből újat és jót.No de,majd 5év múlva nyilatkozom,hogy lett e a Szabinak gondja a használt cipőktől.Vagyis,hogy igaz e a nézet? :lol:
Bár nagyon jó,márkás cipői vannak az ismerősnek,és iszonyat megkiméltek.
Viszont a Fanninak anno csak új cipőket vette,és csak minőségi cipőket.Nincs lúd talpa,volt viszont boka súlyedése.
A Szabinál egyenlőre úgy tűnik,hogy minden okés,de azért még kicsi ahoz,hogy ezt konkrétan meg lehessen állapítani.Még olyan kis x lába van,és olyan kis sete suta néha :lol:

mimi12

Sziasztok Csajok!

Zsand!
Nagyon nagy gratula a pozitív teszthez!!! Fura lehet, amikor ilyen váratlanul pozitív lesz! :-D Mi egy évig vártunk rá, hogy végre az legyen. :-D

Mimi!
Kutyust menhelyen kérdeztétek? Hátha bevitte valaki oda. A mi Samunk sosem szokott kimenni a nyitott kertkapun sem, de egyik nap, pont mikor párom járt ki a kocsival, jött a postás motorral és neki nem tudott ellenállni. Kinyargalt utána az úttestre, azt hittem, vissza se jön. De azért visszakullogott. Hát kapott is a fenekére érte!!! :evil: Imádjuk a kis dögöt, meg is hülyülnék, ha lelépne!

Zsand!
Köszi a börzés tippet! Meg fogom nézni! Mi Zsófinak eddig mindent újonnan vettünk. Annyi a kisbabás ismerős, rokon, de senki nem ajánlotta fel, hogy ad bármit is. Persze nem gond, anyagi lehetőségeinkhez képest igyekszünk mindent beszerezni.

Köszönöm a szoptatással kapcsolatos megnyugtatásokat! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Szia Bernus!
Persze minden lehetséges helyen,keresték már a kutyust.Nem a nyitott kapunk keresztül tűnt el.Zárva volt a kapujuk,és úgy tűnt el a kutyus.Persze,lehetséges,hogy ahogyan álltak ki a kocsival nem vették észre,hogy kiszaladt a kutya.De egy 8éves kutyáról van szó.Ha esetleg ki szalad,akkor is a kapuban ülve,megvárja míg haza ér a gazdi.Szóval egy 8éves lány kutyus,nem sétál csak úgy el otthonról napokra.Max ha viszik,elcsalják el lopják.És mivel ritka fajtáról van szó,nem kizárt,hogy valakinek megtetszett :cry:

Szoptatás.Én már a lányomnál is úgy álltam neki,hogy már miért ne menne??És nem is volt gondom.Nem szabad parázni,mert akkor tuti lesz valami fen akadás.

mimi12

Mimi!
Nagyon sajnálom barátnődék kutyusát! Akkor biztos elcsalták. :-(

Szoptatás: Én is úgy állok hozzá, hogy minden ok lesz és pont! :-D Azt gondolom, ha ráparázik az ember, akkor csak ront a helyzeten. A védőnénim azt hangoztatja, hogy aki akar szoptatni, az tud is. Én nagyon is akarok!!! Szóval igazad van: miért ne menne?

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska!

Említsd meg az ismerősöknek, hogy esetleg átvennéd. Lehet, hogy azt gondolják, hogy nem akarnak megsérteni vele vagy mivel első babáról lévén szó gondolják újat akarsz!!!
Ha vagytok olyan viszonyba szerintem beszéljétek meg.

Szopi:
szerintem is aki akar az tud is, bár eleinte nem könnyű, de kibírható.

Lányom sír az oviba ma olyan kisírt szemmel jött haza, hogy megszakad a szívünk.

Jók legyetek üdv
Vendég

Zsand

Kiderült mi történt az oviban ???? :wink:
Hol van ilyenkor az ovónő ?? :wink:
Mit lehet ilyenkor tenni ????(én képes lennék bemenni és kiosztani a sírás okozóját, tudom nem nekem kell lerendezni) :twisted: :oops:

Mimi

Köszönöm előre is a merci szerelő utáni kérdezést !!!

Nekünk is van egy 4 éves kaukázusink, aki első gyermeknek számít a családban, nem is tudom mit tenék ha elveszne ?? :cry:
Belebetegednénk az bizti !! :cry:

Kép
kditke

Sziasztok!

Én simán veszek használt ruhát....már most kezdem gyűjtögetni a picinek is a cuccot és vettem neki is hálózsákot, szép plüss rugikat, pulcsikat használtan, ismerőstől. Cipőt nem szoktam venni használtan, bár volt már rá példa hogy kiscsizmát vettem....és semmi baja nem volt, sőt kedvenc csizmánk volt és Soma 2 télen át nyúzta!
Szóval szerintem csak minőség kérdése, ha jó állapotú, megkímélt szép kis cucc miért ne?? Én is eladtam sokmindent Somáról...mindig megvették, örültek hogy jó áron szép kis cucc akadt.

Sajnálom a kutya dolgot :cry: . BOrzalmas lehet.....

Szopi: nekem nem nagyon volt tejem, császárral szültem be sem indult rendesen...elég kűzdős volt az eleje...de így is Soma 4 hónapig csak tejet kapott, igaz utána sajnos egyik napról a másikra elapadt bármit csináltam. Nem vagyok egy tejcsárda sajnos........
De az nagy igazság hogy aki akar szoptatni az valamennyire biztosan tud is.....bár nekem sem volt problémamentes :roll: . De majd most :lol: .

Zsand: hogy vagy?

KépKép
peni

Peni ,Bernus! Na ez a beszéd :lol:
Egyébként azért azt el kell fogadni,van akinek nem megy,bármilyen okból kifolyólag.
Peni,a császárnak semmi köze,ahhoz,hogy nem indul meg a tejcsi.
Nekem van sok ismerősöm,akik császárosok,és több mint 1évig szoptatták a gyerekeiket.
Szerintem ez valahol genetikai dolog is.Talán az segíthet,ha minél előbb szülés után,cicire van téve a baba.
A nagybátyám párját is császározták,mindkettő gyerekkel.AZ első harántos volt,és nem is tudta volna megszülni,ezért a második is császárral jött.
Neki pl semmi gondja nem volt,és mire haza mentek a korházból,már ömlött a teje.Lehet sokat segített,hogy volt fejője :wink:

mimi12

Sziasztok.
mi tavaly nov. kőltősztűnk Érden de már is nagyon nagyon csalodot vagyok!!!
Van ket kislányoim ikrek és most tőltőtek a 3 évet, be iratkoztam őket az oviba és visza utasitota őket hely hiány miat.Nagyon szomosu vagyok mert nem tudom visza meni dolgozni és ha dec. nem sikerűl helyeszkedni őket valamelyk oviba elveszitem a munka helyem. :cry: Nem tudom ha tud valaki segiteni aban hogy tud valamelyk oviba hogy van hely akor nagyon kőszőnőm előre is!!!
Lavy
lavy

Sziasztok!

Lavy!
Miért nem próbálsz meg egy babiszittert? Azt nem nagyon tartom valószínűnek, hogy évközben fölvennék a gyerekeket illetve itt Érden majdhogynem csak a körzetes ovi jöhet szóba.

Peni!
Álomkórban szenvedek különben minden oké, szerintem még le sem rakom a fejem de már alszom!
Remélem a hányinger elmarad!!!

Kditke!
A lányom azért sír az oviban mert hiányzunk neki. Óvónénink azt mondja két hét kell neki mire megszokja. Ez nehéz a szülőnek és nehéz a gyereknek is!!!

mimi!
Én úgy tudom valamivel 1-2 nappal később következik be a tejbelövellés a császárosoknál.
Nekem ma szerencsém van anyuék elviszik Dorinát és Lilikét (bátyám lánya) csavarogni. Apa dolgozik, tehát zökkenőmentesen takaríthatok!

Ibernuska!
A héten voltam a lakótelepen a bababoltba és volt ott egy pocakos anyuka aki légzésfigyelőt keresett a párjával, nem Te voltál véletlenül???

Kellemes napot mindenkinek!!!
Vendég

Ibernuska !

Ha nem haragszol megkérdezem tőled ha érdekelne légzésfigyelő AngelCare 6 hónapot használtunk Tominak addig volt rá szükségünk 22. 000 Ft-ért vettük, és 13 000 Ft-ért eladó ha érdekel írj !!!(remélem nem séretettelek meg vele)Én nagyon szerettem mert én nagyon paramami vagyok és féltettem Tomit éjszakánként és sokkal nyugodtabban aludtam így, hogy használtuk.Teljesen jó. Kép

Kép
kditke

Sziasztok Csajok!
Csütörtökön voltam dokibácsinál, minden ok. Azért kicsit rámijesztett, mert Zsófi most hetek óta haránt fekvésű, és szerinte ha ez még hetekig így marad, akkor készülhetünk a császárra. Persze mindenki azt mondja, hogy még ezerszer befordulhat, csak hát a tendenciával van a baj: elején hónapokig fejjel lefelé volt a kiscsaj, most meg hetek óta keresztben... :? Na de majd beszélek Zsófi fejével, hogy álljon szépen menetirányba. :-D Eddig még nem hallgatott rám, most is az oldalamat akarja kirúgni a drága. :-D

Pénteken voltam Aquanatal vizitornán. Szuper volt!!! Ezentúl rendszeresen fogok járni!!! Előtte kicsit úsztam is, már úgy hiányzott!

Zsand!
Nagyon sajnálom kislányod! :cry: És drukkolok, hogy minél előbb átessen ezen az időszakon!!!

Kditke!
Nekünk is van kutyusunk, nálunk is ő az első gyerek a családban. :-D Igaz menhelyről hoztuk és keverék a drága, de nagyon szép. Mi imádjuk. Most fél éves és nagyon kajla, mostanában azzal foglalja le magát, hogy felássa a kertet. Úgy néz ki az udvar, mint bombatámadás után. :-D Kíváncsi leszek, hogyan fogja megélni a baba érkezését. Nálatok volt ilyen, hogy féltékeny volt a gyerkőcre?

Egyátalán nem haragszom, hogy felajánlottad a légzésfigyelőt! :-D Sőt nagyon örülök neki! Köszönöm! Ez légzésfigyelő és bébiőr egyben??? Valami ilyesmit szeretnék, csak nem bírok dűlőre jutni a dologban... Meg tudod írni pontosan a típusát? Ma megyünk a Baby Outletbe, hogy közelebbről is megnézzünk pár ilyet, hogy mik a lehetőségek és ígérem rövidesen fogok reagálni!!!

Peni, Mimi!
Szoptatás: Hát én lehet, hogy paraanyu vagyok, de veszek egy kézi fejőgépet, biztos ami biztos. Állítólag már a kórházban nagy hasznát veszi az ember a tej beindításánál.

Lavy!
Sajnálom, hogy nem vették fel oviba a lányaidat! Próbálj meg magánovit. Tudom, iszonyú drága, de lehet, hogy a fizetésed fedezné a költségeket és akkor nem kéne elveszítened az állásod. Hova jársz dolgozni? Mert ha Pestre, akkor ott is megpróbálhatod őket beadni oviba. Bár én nem értek hozzá, de ahogy Zsand is írta, lehet, hogy évközben már nem veszik fel őket.

Kép
Kép
lbernuska

Ibernuska

A légzésfigyelő csak sima légzésfigyelő AngelCare 1-es, nincs benne bébiőr. Van egy eladó Avent Motoros Mellszívóm is, ami kézinek is használható ugyan, de a motoros feje százszor kényelmesebb 15 000 Ft az ára (35 000 Ft volt az új ára boltban)szuper jó állapotban, két Aventos cumisüveggel egy kicsivel és egy naggyal , én nagyon szerettem nekem nagyon jó volt.
(kézzel talán még most fejném azt a rengeteg tejet ami nekem volt, géppel nagyon gyorsan megvolt a kézinél, mert azt is használtam 1 napig leszáradt a csuklóm. :oops:

Nekem is a férjem behozta a kórházba a 4. napra mikor beindult a tejcsi. :wink:

Totyi (az eb alias első szülött csemete) 1 hétig sántított, amikor elvittük az állatorvoshoz aki 10 000 Ft-ért megállapította, hogy makk egészséges, lelki problémája van, valószínű, hogy engem hiányol (mivel én császár után első héten 2 óránkénti szoptatás fejés, 22 cm.es seb nyalogatásban nem annyit játszottam vele, mint előtte !!!!Csak előttem sántított a férjem előtt nem a pimasz !!

Ásást ne is mond nekünk az első 2 évünk erről szólt, se virágoskert, se fű csak a göndrök, most már azért sokat komolyodott, van kert és fű is hál istennek !!!

Zsand

Biztosan gyorsan beszokik majd, csak így az elején az embernek a szíve szakad meg ! :oops: (Én már a bölcsire készülök lelkileg, jövő márc 1-től nem tudom mi lesz?) :wink:

Lavy

Itt nálunk Bián vagy egy Eszter néni óvodája nevű intézmény 500 Ft/óra , nagyon sok jót hallottam róla, ha gondolod utána érdeklődöm.(testvéreknek kedvezményt hallottam). Az ár szerintem baráti, máshol 1000 Ft/ óra árakat mondanak helyszinen és magán óvikban is. Hátha megérné és végül Bia nincs messze Érdhez !!! :wink:

Kép
kditke

Ibernuska

Bocsika fényképek lemaradtak.
Csak, hogy látni lehessen a családi idillt.Totyika és Tomika : Kép Kép

AngelCare 1 Légzésfigyelő és Avent motoros mellszívó Kép

(szerintem azért éri meg megvenni, mert van benne kézi és motoros (fej) a kézi új ára boltban az Aventesnek 15 000 Ft.)

Kép
kditke

Ibernuska

Megtaláltam a légzésfigyelő tipusát AngelCare 300. Nincs benne bébiörző. :oops:
Hú megnéztem neten a bébiörzős bolti árát 34 000 Ft-nem csekély.

Kép
kditke

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?