Sziasztok!!!
Hát alig van élet itt mostanság.Én ma teljesen szabadnapos vagyok,csak összeszedni megyek a gyerekeket.Jó ez a hétfő,ilyenkor haladok legtöbbet a házimunkával,mindjárt megyek is vasalni.
Műttét:
Hát túl vagyok rajta csütörtökön csínálta Mihályi a Margitba.Szerdán voltam nála még uh-n,akkor beszélgettük mondta,hogy majd ott még megvizsgál az oszt.vez.főorvos ís,akkor felötlőtt bennem,hogy uristen Pálfy doktorúr.Mondom Mihályinak csak ne ő legyen ott.Rossz emlékeim vannak róla még Kíra születése óta.Reggel 7-re mentem,többen voltunk ilyen kiműtétesek,sorra mindenkit felvettek,én voltam az utolsó mondván még megvizsgálnak kell e méhszájat tágitani,mert ugye én két császáros voltam ilyenkor szoktak lamináriát feltenni,de ugye voltam már ilyen mütéten eddig nem kellett.Hát mit add isten egyszercsak megjelenik Pálfy doktor,amugy rajta kivül volt még ott van 30 orvos aki megnézhetett volna,de én persze pont őt fogtam ki.A részleteket nem írom le csak annyit,hogy kb 5 perces volt a vizsgálat de azt hittem ott halok bele,mert persze ő feltette a lamináriát.Szegény Mihályi ott sajnálkozott nekem.Ja hab volt a tortán mikor tolókocsival vittek fel az 5-dik emeletre.
Na erröl ennyit egyébként minden ok volt,szerdán este megyek Mihályihoz.
Évi!!!
Gratula a kislányhoz,gondolom őrültök neki.Neve is van már???Igen kemény dolog az ovikezdés,föleg azért mert sírnak a gyerekek,és az még rátesz egy lapáttal a szülők lelkiismeretfurdalására.De én mindenkinek csak azt tudom mondani,hogy azt a pár hetet az elején ki kell birni,mert utána tök jó,amikor látod,hogy örömmel megy reggelente,hazajőn és mesél ezerrel,sok-sok barátja lesz,szülinapi bulikra járkál.Mi már teljesen megszoktuk az ovit,imád menni,és az a bevált szokása,hogy amikor fürdeni megyek akkor hozza a kis sámliját odaül a kád mellé és meséli mi volt aznap az oviba.Olyan édes.
A sulit viszont nem kezdtük akadálymentesen Kírával.
Kíra több mint 2 hetet nem volt iskolába.Elkapott egy mandulagyuszit,szedtünk antibiotikumot,aztán hétfön már mehetett minden ok volt ez volt hétfötöl-hétfőig,aztán ment két napot múlt hét szerdán hívtak a suliból menjek érte mert lázas. Azt elmondom még,hogy kedden este parázott nekem,hogy ő fog olvasásból felelni és hogy ő nem tudja amit kell pedig egész délután azt tanulta.Na amikor érkezett ez a bizonyos telefon a suliból,ránéztem az órára,láttam hogy éppen tesi óra van és utána jőn az olvasás.Rögtön felment a pumpám,hogy ez tuti az olvasás óra miatt van,mármint az állbetegség.
Felmentem ott űlt a folyósón,kérdezem a portásbácsitól,hogy mennyí a láza erre-Nem tudom nincs lázmérő a suliba.Na akkor már azt hittem robbanok,ugyanis sápadt volt ugyan Kíra de nem volt lázas.Bementem a tornaterembe beszélni a ofővel,mondom neki ezt a felelésdolgot,erre "kedvesen" azt felelte,hogy na jó legközelebb nem hagyom hogy igy átvágjon.Mondom neki,hogy nem biztos lehet,hogy tényleg beteg lesz,de azért szólok hogy izgul nagyon a szóbeli felelésektöl.
Hát semmi biztatás,semmi kedvesség,még rárakott egy lapáttal,hogy ő is fog szóban feleltetni matekból és környezetböl jővő héttöl ugyhogy szedje össze magát a gyerek.Egyébként hazajöttünk és estére tényleg lázas lett,tehát nem izgulás volt benne.Megint egy hét otthon.
Hozzáteszem,hogy másodikig ugye nincs szóba felelés max versböl volt,de azt is kettesével mondták el.Szülőin mondta,hogy majd első hónapokba ugy feleltett,hogy önként lehet jelentkezni aki akar felelni..Na ez tartott egy hétig,második héttöl,már a kedvenc feleltetési módszert alkalmazza felcsapja a naplót és ahol kinyilik. Ezt én is kimondottn imádtam anno.Ráadásul tartalom felelés van,nem könnyű olvasmányokból,és hát Kírának valamiért nem megy amugy se a magyar.Az a baj,hogy olyan történetek ezek aminek se eleje se vége,igen nehezen értelmezhető,még nekem is.És egyszerüen nem tudja saját szavaival elmondani a tartalmat 5 mondatban.Ja és akkor még a hab a tortán a következő tanári kérdés.Milyen következtetéseket vonsz le a történetböl?? Na ilyenektöl én is falra mászok,egyszerüen nem tudok neki segiteni,mert én is hülye voltam ilyenekhez.Ugyhogy szegénykém most kosárlabda helyett magyartanárhoz jár külön órákra.A nyelvtan se egyszerű,teljesen máshogy tanulnak mint mi anno,nem merek neki segiteni.
Még szerencse,hogy matekból nagyon jó Kíra mert ott is durva ugrás volt.Ugye ugy fejeztük be a másodikat,hogy szórzótábla 1*1-töl 10*10-ig.
Na most ugye uj matektanár,hát irjunk egy színtfelmérőt lássuk melyik gyerek mit tud. Ez volt második héten.Ilyen feladat: 37+63:9= vagy 56/7+49= Melyik szám kétszerese az 56??Ugye ők odáig tanulták,hogy 2*10 a 2*28-at nem tanulták.Kétjegyűt kétjegyűvel egyáltalán nem tanultunk,se kivonni,se összeadni,se szorozni,osztani.
Hát ez durva volt.Kírának 5-ős lett a dogája,meg még rajta kivül 4 embernek viszont lett 12 db 1-es.Símán bevágta a naplóba.Javítási lehetöség nincs ez szintfelmérő volt.Négyes is csak 3-4 db lett a többi 2-es 3-as.Én nem is tudom,Kíra hogyan csínálta meg,de büszke vagyok rá,egyszerüen a kisujjába van.
A német is kezd durvulni,jőn a nyelvtan.
Ennyit a suliról,készüljetek csajok,nem egyszerű.Addig jó amig az oviba vannak.
Azt hiszem eldugulok,mert megint litániát írtam.
Hajni!!!Élsz még????Pontosan mikor is kezditek az ovit???Épitkezés kész van???