Sziasztok!
Jó rég voltam már itt. Nem volt netem, meg voltak-vannak gondjaim is.
Visszaolvastam mi történt veletek ezidő alatt. Ikverusnak igaza van, az AFP manapság már nem annyira mérvadó önmagában, mivel sokszor mér egy kicsit eltérőt, ugyanis csak két allélt vizsgálnak Magyarországon a 4 helyett ami biztosabb eredményt mutat.(Anglia) Az után való genetikai UH-n elég jól látszik minden, ha ott rendben van, akkor általában nincs baj. Nekem Lilivel is és most is magasabb volt egy kicsit, bár a pontos fogamzás megállapíthatatlan, főleg most, így ebből is fakadhat eltérés. A genetikain viszont minden rendben volt.
Ami gond viszont, hogy a cukorterhelésem nem lett jó. Nagyon magas lett a 120 perces értékem, ezért elküldött a Kondér diabetológiára, ahol tök bunkók voltak és képzeljétek, már rendelési idő előtt negyed órával beadtam a papíromat és rendelési idő végén, legutolsónak szólítottak, pedig más is volt aki nem előre bejelentett időpontra jött és később, mint én. Ki voltak akadva, hogy miért nem kezdtem rögtön diétázni és miért csak most megyek... persze én mit sem tehettem a dologról. A házi orvos azt montda, majd a nőgyőgyász elmondja kell-e valamit.. ő szabin volt aztán meg egy hét múlvára kaptam időpontot, ez volt múlt szerdán 10-én. Nem voltam jól, így nem tudtam rögtön menni, így tegnap, hétfőn mentem. Ja és az UH szerint amit szerdán csinált a doki, bő egy héttel nagyobb a picurkám, ezt még felkerekítette a leleten, a háziorvos véletlenül még egy héttel nagyobbnak írta, így azt hitték, hogy a terheléses cukor után hat héttel mentem el, ezért szivattak. A diabetológus doki nem igazán magyarázott alaposan és értelmesen és pattogós volt. Ha nem kérdezek rá dolgokra, akkor nagy baj is lehetett volna.. és táblázatokat kaptam meg ilyesmi és méricskéljem magamnak, hogy mennyi 10 dkg ebből és abból.. hogy számolgatni tudja a szénhidrát értéket, mert naponta 170-nél többet nem ehetek, cukrot meg egyáltalán. És heti 3-4-szer méressem gyorsteszttel a háziorvosnál, úgy hogy reggel 8-kor eszem és fél 10-10kor mérje.. csak az a bibi, hogy összesen kétszer rendel úgy a dokim, hogy ezt meg tudjuk tenni. Persze közel s távol nincs olyan gyógyszertár a környéken, ahol csinálnak ilyet. Jövő hétfőn újra cukros vérnyomás, de tilos terhelésest és két hét múlva újra diabetológia. Megnézik az eredményeket és eldől, elég-e a diéta vagy inzulint kell kapjunk.
Mikor Lilit vártam egy másik kismama aki cukros volt, olyan listát kapott segítségnek, amin pontosan le volt írva, hogy reggeli, ebéd, vacsorára miből mennyit ehet, hogy a diétát tartani tudja. Nem kellett méricskélnie!!! Amúgy nincs is mérlegem pillanatnyilag, így csak saccperkábé...
No, hát nem volt elég a magasvérnyomás és a vonzata: só és fűszermentes diéta stb.. még ezt is megkaptuk desszertnek.
Eddig sem híztam egy dekát sem az egész terhesség alatt, sőt még a -5 kg-is tartom amit az első 3h-ban leadtam, de most aztán mire szülünk bombázó leszek
Viszont az jó hír, hogy nem kellett emelni a vérnyomás gyógyszer adagját, még mindig a kezdeti adagot szedem, immár 8 hete. Lilinél ennyi idő alatt kétszer emelték. Viszont vele nem voltam cukros.
Ma elmentem vásárolni, hogy vegyek diétás ezt-azt, de a környéken kapható nagyobb boltokban sem igen lehet kapni mindent amit enni szeretnék, vagy amiből tudnék olyanokat főzni amit ehetek is. Az Auschant meg egyedül már nem szívesen vállalom be, de férjestől sem, rettentően kifáraszt, nagy és messze és.... de ha nem akarok éhen halni kénytelen leszek. Borzasztó az evés ízek (só, fűszerek, cukor) nélkül, meg az édesítő utóízével.. már nekilátni sincs kedvem. Na hát ennyi a nyavajgás, végül is ez nem akkora áldozat a gyermekemért, csak már kezdek nyűgős lenni.
Közeledik a vége és még sehol sem tartunk, lakás, kipakolás stb.. én meg egyre kevesebbet bírok. Egyedül nem igen haladok, főleg, hogy nem mindig vagyok toppon..
Ja és hogy valami vidámat is írjak, végre láttuk biztosan Kondérnál, hogy kislány
és mint írtam nagyobb lehet.. nem tudjuk a szülés várható időpontját pontosan. Valmikor nov. közepe és vége felé. De a vonalzót nem javítom ki, mert ki tudja a köv. UH-n megint változhat. Szerdán a méretei és súlya alapján (picit több, mint 1500 g) 30 hét 4 naposnak mérte, a leletre 31. hetet írt. A doktor úr tündéri volt és jót beszélgettünk is. Lilivel is annyira helyesen viselkedett. Neki is van egy hosszúhajú lánykája akinek szokta copfozni a haját. Tök jó, hogy ilyen közvetlen volt. Kiderült, hogy együtt dolgoztak a korábbi orvosommal meg azzal, aki a genetikai vizsgálatot csinálta (nekem ez 14 000 Ft volt az Istenhegyi Genetikánál) és mondta, hogy ha ő csinálta akkor tuti jó!!
Ja és itthon megszólalt a komoly korral rendelkező kislányom: "anya én szerelmes vagyok abba a bácsiba ahol voltunk"
Ikverus: ügyi vagy, hogy elintézted a Felicitas könyvecskét. Nem értem miért ilyen teszetoszák a felsőgödi védőnők, nekem sem volt velük jó tapasztalatom Lili idején sem. Szerencsére az itteni védőnőnk nagyon klassz, csüt. megyek hozzá. Ő talán többet tud segíteni nekem ezzel a cukor diétával kapcsolatban is.
Töri: sajnos a családi kapcsolatokat nem nagyon ismerem, csak egy két családnál tudom, kinek ki a nagymamája az utcában, így annyira nem tudlak beazonosítani mert a temető utcából meg alig ismerek valakit. Csak látásból azokat a fiatalokat akikkel az öcsém barátkozott, meg persze a Markó urat... A szőlőkertből meg a volt apósomat (az is milyen rég volt már), és a házszomszédait. Gondolom az ő szomszédjuk a nagymamád, mert a többi sarki házban fiatalok laknak. Köszi a bíztatást, én is remélem nem lesz több tragédia, mert nem csak egy volt, ami oda kapcsolódik.
Szerintem fantasztikus élmény a 4D-s uh, ha jó helyen csinálják. Sajnálom, hogy kihagyjátok, mert mégha valaki számára nem is annyira kivehetők a vonások, a baba kis személyisége annál inkább .... Lili nagyon csibész volt: szándékosan bújkált és kukucskált ki a kezecskéi mögül, meg elfordult, aztán egyszer csak egy teljes arcoska hatalmas vigyorral aztán megint elbúljt és jókat nevetgélt. Pontosan tudta, hogy nagyon kíváncsi vagyok rá, a neme nem is érdekelt... és huncut volt, annak is külön története van. Most is épp ilyen huncut, anyu meg is jegyezte, hogy mennyire jól átjött, és most is ilyen és most ezt a babát egész másnak látja. Szerintem is szelídebb mint Lili és inkább szégyenlőségből bújkál és nagyon bújós lesz. Egyébként most Dunakeszin csináltattuk mi is és nagyon helyes volt az UH-os hölgy, végig babusgatta és látta a testvérek közti hasonlóságot. Nézte Lilit és a babut és részletesen sorolta, az álla, a fitos orrocskája, stb... ugyanolyan mint Lilié..
és azt is láttuk, hogy a feje formája is pont olyan, tehát apáé és valószínűleg nagyon nehéz lesz kinyomni, mintahogy Lilinél nagyon megszenvedtem azt a részt.
Na sebaj, valahogy most is megcsináljuk.
Egyébként a genetikain ha csinálnak akkor 4D-n is nézik, mert többet látnak, csak ott a rendellenességeket pásztázzák nagyon, nem azt amit te szeretnél látni. Más egy babamoziban és több idő is.
Na későre jár. Az esetleges helyesírási vagy elírási hibákért bocsi mindenkitől, de már összefolynak a betűk.
Jó egészséget és jó eredményeket kívánok mindenkinek a vizsgálatok során. Remélem mostmár sűrűbben lehetek itt újra.
Kchriske