Sziasztok!
Most még épp alszik a nagylányom, bár nem tudom, meddig tart nála ez az állapot.
Délelőtt általában tud aludni 1-2 órát, így ilyenkor nekiesek a házimunkának. Mosás- főzés, a takarításra meg általában már nem marad idő, csak hétvégén, ha apa is itthon van, és be tud segíteni, meg ő is tud foglalkozni Leával.
kislány: Nem tudom, mi lehet az oka, hogy Hanna így sztárjkol", csak tippjeim vannak. Azt olvastam, hogy a babák az anyaméhben egy bizonyos pózban fekszenek, a fejük el van fordulva az egyik irányba, és ebből kifolyólag szopinál is ezt az irányt kedvelik jobban. Estére általában már fáradtabbak és nyűgösebbek is a babák, gondolom, ezért is lehet, hogy akkor már csak a kedvenc cicit fogadják el.
De érdemes megfogadnod Rita tanácsát, én is ezt a tanácsot kaptam, hogy változtassak szoptatási pózt.
Másik tippem, hogy az egyik cicidből jobban folyik a tej, mint a másikból, és Hanna, mint a legtöbb baba, kicsit belustul estére.
Tehát csak azt a cicit fogadja el, amelyikből könnyebben tud enni. Több tippem nincs így hirtelen, de ha eszembe jut még valami, leírom.
Rita: Vivi nagyon ügyes volt az első napján! Örülök, hogy jól érezte magát az oviban, és hogy ilyen rendesek az óvónők. Szerintem nagyon sok múlik rajtuk, hogy miként is éli meg a gyermek az ovis napokat, főleg az elsőket!
Jól tetted, hogy nem köszöntél el tőle, így nem zökkentetted ki a "ritmusból", és meg tudott ismerkedni az új közeggel.
Az meg, hogy így aggódtál miatta, teljesen érthető, szerintem az anyai ösztönk rendesen dolgoznak az emberben ilyenkor.
Én is volt, hogy elmentem boltba párommal kettesben, csak ide Veresegyházra, amikor anyukám pár napot itt volt. Gondoltam, milyen jó lesz több hét után először egy picit lazítani... de hát amint kitettem a lábam, egyből Leán járt az eszem, és úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy hiányzott!!!!!!!
Mondtam ezt apának, és azt mondta, hogy ő is mindig érzi a hiányát, amint kiteszi itthonról a lábát. Úgyhogy az apukákban is biztosan van valamiféle apai ösztön.
Köszi a kamilla teás jótanácsot! Gondolom, azért is szárít, mert ha megfosatja a gyereket (bocsi, kissé naturális vagyok, de nem tudom szebben leírni
), akkor sok víz is ürül a kicsi szervezetéből.
Kérdésem lenne: szerintetek milyen játékot érdemes beszerezni egy 8 hetes babának?
Nem akarok én belemerülni a játékvásárlásba, csak úgy veszem észre, egyre jobban igényli a kishölgy, hogy új ingerek érjék.
És azért azt sem akarom, hogy a játékot mindig csak velem tudja elképzelni, mert az neki sem lenne jó hoszú távon, ha nem tudna eljátszani önállóan is. Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy vannak dolgok, amiket magának kell megtapasztalnia, hogy megtanulhassa, hogyan is lehet élni ebben a zavaros világban.
(Erre szokták mondani, hogy amíg a gyerek egyszer nem csukja oda a kezét az ajtóhoz, addig nem tanulja meg, hogyan is kell becsukni.
)
Én imádok vele foglalkozni, nagyon sokat magyarázok neki napközben az őt körülvevő világról, de tényleg nem szeretném, hogy anyafüggő legyen a gyerekem. Szóval nem arról van szó, hogy be akarom vágni a kiságyba és rácsukni a ajtót, de az ébren töltött idejében szeretném, ha saját maga is "önálló felfedező útra indulna". Remélem, átmegy, amit mondani szeretnék.
Na most megyek, lassan etetési idő lesz.
Puszi nektek!
Márti
Hoztam képet a kis Tekerentyűmről.