Sziasztok!
Tegnap voltam tg-n, hát mit ne mondjak nem kellett volna előző nap annyi édességet ennem ebéd után teljesen elfelejtettem h ez milyen sokat számit, igy képzeljétek 3+ os lett a vizeleti cukrom.
Teljesen el voltam keseredve, mikor tudom h a vércukri nem is sok. Az orvos rögtön cukor és szénhidrátmentes étrendet rendelt el, nem ehetek olyan gyümölcsöket sem amik sok cukrot tartalmaznak (őszibarack, szőlő, dinnye), szerencsére lecseng lassan a barack szezon is pedig azt nagyon szerettem, helyette lehet alma, szilva.
Aztán mostmár mehetek hetente tg-re és kaptam beutalót is NST-re és jövőhét kedden ha visszamegyek a dokihoz ad beutalót a 36. hetes uh-ra, és akkor azt már valszeg Hajninál tudom megcsináltatni, vagyis remélem.
Amugy a cukron kívül minden rendben volt, szépen hallható Kamilla szívhangja és a lábam sem ödémás már.
A szülésfelkészítő tanfolyamon végülis már a többiek is elmesélték h hogy zajlott, szerintem nekünk is ugyanolyan volt. Első nap szóban egy lepukkant oktatóteremben elmondták h mire lehet számitani a szülésnél, mikor mit fogunk érezni és az időpontokat. Másnap pedig körbevezettek a szülészeti osztályon, a sorrendet felcserélték, mert a szülőszobán pont szülés volt igy a kórtermekkel kezdtük. Megmutatták az egyágyasat és a 2 ágyas szobákat, nem voltam elragadtatva a látványtól, a szagok is olyan rosszak voltak, de lehet csak tul érzékeny vagyok rájuk. Viszont láttunk pici pár napos babákat és olyan aranyosak voltak, h már én is nagyon várom azt a pillanatot mikor kezemben tarthatom az én kis babám.
Aztán sorba mentünk a folyosón, majd fel a szülőszobára…ott megmutatták az egyágyas vajúdót…ott már annyira rosszul voltam a sok állástól, h le kellett üljek
és csak egyetlen egy szék volt bent és az 5 kismama közül csak én éreztem magam rosszul olyan kellemetlen volt, majd a szeparált vajúdó részleghez mentünk, épp tele volt, aztán tovább a szülőszobára ott viszont épp kezdődött egy császáros műtét, szóval nem mehettünk tovább. Na ekkor megint rámjött a rosszullét, kezdtem szédülni és elmosódni körülöttem a dolgok…na ekkor már tudom h az ájulás kerülget
, ugyh megint le kellett üljek ott a szeparált vajúdók előtt, és innentől kiesett a beszélgetés, mert ők mentek tovább én meg nem birtam ott állni, annyit tudott beszélni a nő, h már a végére sajnos azt kell mondjam, h meguntam, lehet azért is mert már nem először hallottam, meg ugye h nem birtam állni, mondjuk az tényleg kellemetlen volt, de sajnos nem tehetek róla. Párom sem akart otthagyni, pedig jo lett volna hallani még miről beszélgetnek…de valszeg arról volt szó, mikor megszülünk h utána mit csinálnak velünk és a babával…na ez kimaradt, de majd tapasztaljuk.
Andi!
Még nem is irtam, köszönöm az infót az oxitocinról és az EDA-ról!
Sajnálom szegény Dorkát, h igy telt el a bölcsis napja, de reméljük nem veszi el a kedvét a későbbiekben a bölcsitől! És látod már milyen ügyesen beszél, lehet ott ragadt rá vmi esetleg a többi gyerektől ha ott vannak nagyobbak is, tanul a kiscsaj
Köszönöm a tanácsot a sterilizálóval kapcsolatban, legalább tudom, h nem létfontosságú készülék, de azért jó ha van. Na majd kipróbálom nekem meddig lesz hozzá türelmem.
Milyen volt visszacsöppeni a munkába? Hogy fogadtak a többiek? Sikerült könnyen visszarázódni?
Kriszti!
Tudtam h van neked ilyen sterilizálód, ezért is kiváncsi voltam a tapasztalatodra, szóval akkor ha lejárt a mikró és kiveszem belőle akkor már egyből lehet használni a cumikat vagy az még nagyon forró és várni kell h kihüljön? Ja nekünk a legnagyobb fokozat 750 W- gondolom azért elég az is?? És azt h döntötted el h 6 hónapos koráig használod, miért pont addig? Utána már csak simán mosogatod?
Jobbulás kívánok Nelly babának!!! Olivér meg nagyon jó fiú, ha igy szeret oviba járni!
Panka!
Neked is köszi a tanácsot, nem is gondoltam volna, h nem kell ebből akkora ügyet csinálni, de hát ugy megvan ijedve ilyenkor a kezdő anyuka.
Igen..lassan eljön az én időm is, kezdek is izgulni, főleg h nem tudom mikorra várható pontosan a kiscsaj, ugyanis párom sokat lesz fent pesten üzleti ügyben és izgulok h nehogy akkor legyen fent…mondjuk 2 óra alatt hazaér ha vmi kezdődne (ezzel nyugtatom magam), és addig meg van aki bevigyen a kórházba , de azért az mégis más ha ő van mellettem.
Anita, Pintyus!
Nagyon édesek a képeitek, fantasztikusak a csajaitok! Azért gyertek ha tudtok ti is sűrűbben, mert látjátok mindenki nagyon kíváncsi, h mi történik veletek!
Pintyus!
Tőled pedig még a szüléssel kapcsolatos élménybeszámolód és tapasztalataid várjuk! Főleg én nagyon kíváncsi vok rá, hiszen nemsokára eljön az én időm is, remélem addigra megosztod velünk a nagy élményed!
Évi!
Te is gyere, és várjuk a képeidet, mert teljesen ki vagyunk fogyva Szasza baba képeiből