Új privát üzeneted érkezett!

Aszpartam? Agyam eldobom, de tényleg! Én sem adnám be... de nem tudok mit mondani helyette, a homeopátia OK, de nem hiszem, hogy egy lelkes amatőr a megfelelő szert tudná ajánlani. A homeopatia.info.hu illetve a homeopata.hu oldalakon van orvoskereső.
danann

Susy,
Ez nehéz kérdés, én nem dönthetek helyetted, és nem is tudom mit csinálnék :roll: de rengeteg gyógypuszit küldök a szép pofijára!! Azért leírok pár homeost:
Torokgyuszi:
Homéogéne 9: napi 3-4*1 tablettát elszopogatni ez komplex készitmény
Köhögés:
Stodal napi 3*2,5-5ml szirup ez is komplex készitmény
Száraz köhögésre:
Aconitum 15 CH 2*5 golyó
Gyulladásra középfülgyulladásra:
Oscillococcinum 3 napig egy tartály
Lázra(hirtelen), bár erre talán jobb a gyógyszer :roll:
Aconitum 15 CH akár óránként 5 golyó
Fokozatos lázra:
Ferrum Phosphoricum 9-15 CH napi 2-4*5 golyó
Vendég

Sziasztok

Köszönöm a válaszokat! Hát nehéz lesz lenyelni, de a babóért mindent :) . Majd citromlével iszom én is.

Üdv; tide
tide31

Danann, Pandácska
Köszönöm. Tudom, hogy csak én dönthetek, csak megerősítést vártam, mert saját anyám azt mondta ne olvassam el mi van a leírásba. Ciki! :(
Adom neki a Panadol szirupot, holnap pedig megpróbálom a gyógyszertárba kicserélni valami másra. Nagyon rendesek úgyis odaadnak dolgokat, hogy utólag viszek receptet, és rengeteg homeos szer is van, ők többet értenek hozzá. Az a baj, hogy a hétvége előtt állunk, ha munkanap lenne holnap mennénk vissza az orvoshoz. A XVII- kerbe az Édesn központba van egy nagyon jó homeos doktornő a nőgyógyász ajánlotta még anno, hétfőn felhívom.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Rég írtam, de azt hiszem, egyre gyakoribb vendég leszek :wink:
Úgy néz ki, április végén, május elején kistesó érkezik hozzánk :lol:

Bár Zsófit is az ÁEK-ben szültem, de akkor még a Szabolcs utcában volt a szülészet, úgyhogy biztos lesznek kérdéseim :D
Vendég

Susy, ne hibáztasd anyukádat, gondolom, ő az a korosztály, akinek az orvos isten, és a gyógyszer, főleg az antibiotikum csodaszer. Ő ezt látta, tanulta, mi meg már mást. Az én anyám homeo-párti, azóta, hogy egy ideig egy homeós doki asszisztense volt még védőnő korában :-) , de anyósomnak pl ez tök kínai, mindig gyanakodva kérdezte, hogy a bogyókat szedtem-e, ha meg voltam fázva. Én nem itélem el azt sem, aki antibiotikumot ad a gyerekének, csak mert én nem. Lázra mondjuk én is 'igazi' gyógyszert adtam Samunak, nekünk Germicid C kúpot írt fel anno a doki, használt.

Panndi, ez tök jó! Köszönjük a topik nevében, hogy nem maradunk baba nélkül tavasszal sem! :wink: :lol: :wink: :lol: És drukkolunk ezerrel, hogy nyugis terhesség legyen a kis örökmozgó mellett :-)
danann

Panndi,
Juhééé :lol: Gratulálok :lol: Hogy érzed magad?
Vendég

Panndi!

Nagyon-nagyon gratulálok! És gyere tényleg gyakran!

Lányok!

Hülye kérdés, de vigyek a szülőszobára wc-papírt? Végülis raktam be, csak gondoltam megkérdem, ott is a sajátomra vagyok-e utalva? Illetve volt olyan, aki szülés után le tudott zuhanyozni még a szülőszobán? Azt tudom, ha mázlim van és kádasba kerülök, ott le lehet, de az előkészítőben lévő zuhanyzó használható szülés után? Bár gondolom minden annak a függvénye, hogy mennyi kismama szül majd akkor, amikor én! Hát, ez alapján nem sok jóra számítok,mert 8-12 nappal kiírás előtt szültem eddig, doki bácsim azt mondja, most is erre számítsunkk, a kiírás napja szept.25., viszont szept. 15-én telihold van, azt meg már kettős tapasztalatból tudom, mi van a szülőszobán egy telihold utáni napon...

dytke!

Ambi is nagyon édi-bébi! Az a békesség az arcán...

K-vitamin: megnéztem a friss receptünket, havi 1 ampulla K-vitamin van rajta! Apjiuk örülni fog! Mindig Ő törte fel hetente az ampullákat és naaaagyon féltette a kezét! :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti,
mikor én szültem, volt WC papír folyamatosan, nem volt gond. A szülőszobáknál két zuhanyzó is volt, mindkettőt lehetett használni, én még ott zuhanyoztam.

Dytke,
Ambrus nagyon édes baba :)

danann, Samu is :)

Panndi, gratula a kisbabához! :)

Kép
Kép
szalamandra

már rég le akartam írni, azoknak, akik először szülnek az AEK-ben: nagyon gyatra a kaja, és ez szülés után, a gyermekágyas napokban egyáltalán nem mindegy. Én délben szültem, ebédet már nem kaptam, a vacsi három fél szelet kenyér volt három szelet felvágottal - alig vártam a másnap reggeli meleg teát! Ami van kaja, az is nagyon rossz (pedig én nem vagyok kényes). Hazamenni csak kora délután lehet, viszont aznap az elmenőknek már nem jár ebéd. Szóval, érdemes izzítani a rokonságot (ez nálunk nem volt evidens, rokonok vidéken, hozzám csak a férjem járt, hozott gyrost :) )

Kép
Kép
szalamandra

Danann!
Teszek fel majd képet a mei tai-ozásról.

Pandácska!
Kimostam a mei tai-t és emiatt nem próbáltuk ki ma. Holnap lesz a nagy nap!

Kincsesi!
Lányok gyönyörűek! Tápszert felejtsd el!

Dytke!
Ambit látva ebben a rugiban rögtön az jutott eszembe, hogy az ember lánya megveszi az 56-os rugit és még az is 6 számmal nagyobbnak tűnik a babán újszülött korában. :)

Panndi!
Hurrá! Nagyon örülök Nektek! Hogyan érzed magad? Émelygés beindult már? Nagyon fiatal terhes lehetsz még.

Susy!
Jobbulást kívánok Kristófnak.
Laura 3,5 évesen az alábbi szereket kapta amikor nagyon be volt gyulladva a füle és lázas volt:

APIS C15 4x5 gyulladásra, ödémára (orrdugulás) jó

Oscilocosinum:
3x1 az 1 napon
3x1 a 2. napon
2x1 a 3. napon
1x1 a 4. napon

Arsenicum album C15 3x5 - vizes orrdugulás esetén
Aconitum C15 3x5 - lázcsillapításra

A homeopátiás gyerekorvos elérhetőségét küldöm priviben.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág, nálunk máshogy volt ez a ruha-dolog :D a 37. heti UH eredményeit hallva kezdett el anyu nagyobb kardigánt és sapit kötni, valamint izgulni, hogy jók lesznek-e rá a rugik :lol: Mer' ugye Samu eleve 56 centi volt a több, mint 4 kilójával, szóval a kezdő csomagja pont jó volt rá :lol:

A kaja az AEKban szerintem nem rosszabb, mint egy iskolai menza :-) nekem hozott kaját szakadásig az anyám meg anyósom is, finomakat, de én meg egyáltalán nem kívántam szinte semmit, igazán éhesnek kb egy hónappal a szülés után éreztem magam, addig csak akkor ettem, ha elém tették, vagy ha ránéztem az órára, és tudtam, hogy mostmár kéne. Igyekeztem a tejcsi miatt, de nem voltam túl lelkes. Na, ez azóta szerencsére elmúlt! :lol: Szóval az a lényeg, hogy tőlem akármilyen jó kajákat adhattak volna a kórházban, akkor sem ettem volna többet belőle...

Márti, WCpapír nekem is volt, szóval valószínű, hogy tényleg lesz nálad is :-) a zuhanyhoz nem tudok hozzászólni, császár után nem volt alkalmam :lol:

Pandácska, igen, én is megzabálom a csávót, szerintem ennyi puszit a 30 évem alatt nem adtam összesen az összes ismerősnek, barátnak, rokonnak, mint neki 8 hónap alatt :-) Pedig amikor tiszta hiszti, akkor nem lehet, és az mostanában sokszor előfordul sajnos...
danann

Sziasztok!

Tegnap reggel óta nincs láza Kristófnak. Sőt hőemelkedése sem. Este 8- tól regggel 7- ig aludt egyfolytában. Jókedvű, továbbra is jó étvágyú.

Danann
Igazad van, csak az bosszantó, hogy már ma reggel is ezzel hívott és prédikált egy fél órát, végül meguntam és letettem a telefont.
De nemsokára megyek a gyógyszertárba.

Köszönöm lányok mindenkinek a tippetet.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Na ez a köles dolog jól megzavart. Én a Holle Bio tönkölybúza-kásáról vettem: glutén tartalmú teljes kiőrlésű gabona. Most akkor mi van :?: a neten rákerestem, és ott is mindenhol azt mondják, hogy gluténmentes. ezt akkor Holléék alaposan elírták.

Vagy a teljes kiőrlésűsége miatt? Ráadásul az is rá van írva, hogy 4 hónapos kortól, ezért is vettem meg alapos tanulmányozás nélkül, mert gondoltam, akkor tuti nem gluténos.

Prevenarról nekünk tegnap mondta a fül-orr-gégész, hogy ajánlja, jó dolognak tartja. Benét elvittük hallásvizsgálatra a beszéde miatt, de előtte megvizsgálták, és a zsírcsomó kiszedése után :oops: az egyik fülében savót találtak. Ez hosszú gyulladásra utal. Persze egy kis taknyon kívül soha semmi baja nem volt. Most kap életében először antibiotikumot.
Viszont mindez máris okozhatott nála halláscsökkenést, és némi koordinációs zavart is, amit ugye észrevettek nála a fejlesztők. Az is lehet, hogy a kettőnek semmi köze nincs egymáshoz.

mtunde

Tünde, a tönkölybúza a gluténes! Ha az van a keverékben, akkor lehet a köles akármilyen. Egyébként van, ahol azt olvastam, hogy teljes kiőrlésű cuccokat sem kéne 2-3 éves korig adni, mert az is megterheli a bélrendszerüket. Ehhez képest iszonyat sokféle teljes kiőrlésű babakaja van a piacon! :roll: Ami a 4 hónapos ajánlást illeti, az mindig a tápszeres babákra vonatkozik, akiknek előbb lehet adni mindent, de egyébként is van olyan verzió is, hogy már 6 hónaposan simán lehet gluténest... a másik szerint meg 1 éves kortól... én meg gyököt vonok :-)
danann

Lányok!
Valaki beadatta a Menjugate oltást?

Tegnap óta Dóri nagyon beindult, mászik, pakol, mindent piszkálgat :D : http://www.youtube.com/watch?v=0tajZqrKrQM

Susy,
Örülök, hogy jobban vagytok. Köhög még?
Vendég

Köszi, Lányok!

Pandácska!

Én mind3 fiúnak beadattam, miután közvéleménykutatást végeztem a gyrekorvosunk (infectológus is9, több védőnő és a nőgyógyászom (3 gyerkőc apukája) körében és egybehangzóan azt állították, hogy ez az 1 olyan védőoltás van ami nem kötelező ugyan, de minden gyereknek meg kéne kapnia! És nálunk az oviban volt is az a típusú agyhártyagyulladás, ami ellen véd az oltás!

Susy!

Örülök, hogy jobban vagytok! Maradjon is így!

Tünde!

Na tessék, mik derülnek ki! akkor most figyeld a hallását, kiváncsi leszek! Mikor kezditek az ovit? Ti is mentek már hétfőn?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Köszönöm még egyszer a csuklós és a vitaminos reakciókat, úgy látom sikerült ezzel is lavinát indítani - ahány védőnő, gyerekorvos, annyi szokás? :roll:
Ma megint elég vacakul vagyok. Többet tüsszentettem a kelleteénél (pedig nem volt olyan vészes, mint a múlt héten) és megint iszonyatosan fájnak a bordaközi izmaim. Külön élmény,a mikor a kisfiam is megtalálja a legfájóbb pontjaimat és megdögönyözi egy csöppet. :? Nagyon remélem, hogy elmúlik októberig, mert azt még nem tudom elképzelni, hogy hogy fogok így nyomni. :roll:

Susy - Hogy vagytok?

Panndi - GRATULÁLOK!!!!!

Pandácska - Mostantól akkor nem lesz megállás, szaladhattok utána! :lol:

Dykte - Wow!!! Gartulálok Emesének, ha beszélsz vele! Nem tudtam, de majd hétfőn viszem a hírt, bár Kati is biztos fogja mondani. Szerdán épp emlegettük! :lol: MÁr én is 50 nap alatt vagyok! :shock:
Most pihenjetek, meg élvezzétek egymást (nagyon cuki a kép), aztán majd ha beférek, megyek, ha nem, akkor majd összehozzuk a fiúkat, ha az enyém is leég nagy lesz hozzá! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Dytke - leég =elég :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pandácska
Dóri egy istennő. :) Nagyon ügyes, aranyos, szép.

Kristóf nagyon lusta. Még nem ül stabilan, egyenlőre elhempereg, és mászik, de nem négykézláb, hanem tolja magát a lábával. :)
Mi is beadattuk a Menjugate- t

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést. Már nem köhögünk sokkal jobban van, nincs hőemelkedése sem, csak a hangján hallani picit, hogy náthás.

Ma kifordítottuk apával a házat, pontosabban csak a 3 szobát. Nem jutottunk többre. Na nem mintha olyan rumli lett volna, hanem az igazagató úr nem hagyott többet. Amíg az ablakban álltam nagyon jól elvolt, de amikor lejöttem, rögtön tiltakozott, hogy nem akar unatkozni. :)
Aztán elmentünk egy nagyot sétálni, és még most gyorsan csinálok apának pudingos piskótát, aztán szerintem be is esek az ágyba.

Kép
Kép
susytunder

Panndi - Szeretettel gratulálok!!!!!!! Vigyázz magatokra!!!!!

Márti - nálam most nem volt wc papír, szerintem jobb, ha viszel. A szülésznő mondta is, hogy hozzam magammal azt is az előkészítőbe.

Susy - örülök, hogy Kristóf jobban van. Remélem így is marad!!!

Pandácska - Dóri nagyon édes, ahogy mászik. Látszik, hogy még kicsit bizonytalan :) Imádnivaló!

Rozsaag - igen, még jó, hogy 56-os ruhát is vettünk :) Eleinte csak 62-eseket vettünk, de csak rábeszéltük magunkat az 56-osokra is szerencsére.

Ma nagyon ügyes volt a kis Tökimanó (Betty- mi is így hívjuk :) ). Aludt délelőtt is, éd délután is egy keveset. Emellett rengeteget eszik :) És hála nektek és a tanácsoknak, van mit ennie :) Még egyszer köszönjük.

dytke

Betty - mit használsz az allergiádra? Nekem por allergiám van, de mióta a fül-orr gégész felírta a Rhinocort Aqua nevű orrspray-t (terhesen és szoptatás alatt is lehet használni, erről az egyről be is bizonyították, de a doki szerint mindet lehet, mert annyira alacsony a szteroid tartalma, hogy helyben felszívódik, nem kerül a véráramba) azóta teljesen tünetmentes vagyok.
Előtte odáig fajult nálam az orrfolyás, hogy először arcüreg gyulladásom lett, utána meg is kellett műteni. De azóta tényleg semmi bajom. Ha nagy por van, max egyet-kettőt tüsszentek.

dytke

Livi - igen, a kendőt én varrtam pamutvászon anyagból. Mondjik nem nagyon kellett varrni, csak méretre vátni és körbeszegni.

Remélem mostmár senkit nem hagytam ki :)

dytke

Mtunde!
Laurának is így derült ki először a fülgyulladása. Ne pironkodj, nem látszott neki sem a zsírcsomó kívülről! Kimosta a doki a füléből és utána látta, hogy fülgyulladása van. Erre utaló tünete soha nem volt. Ekkor kapott elöszőr antibiotikumot a fülére amitől el is múlt. 1 hónap múlva azonban újra antibiotikumra fogta a füle miatt és akkor történt amit már fent leírtam, hogy a 3. adag után fülfelszúrásra küldött amit megtagadtunk. Ekkor Laura már nagyon rosszul hallott. A homeopátiás bogyóktól amit akkor kapott 1 hét alatt visszatért a hallása.
Váladék mrá nem volt az orrában de hallásromlása volt fülfájás után. Ezeket a bogyókat kapta:

Solanum dulcamra C9 2x5
Arsenicum iodatum C9 2x5
kalium muriatikum C9 2x5

Azóta is ezeket használom, ha hallásromlást veszek észre.
Gyerekorvos másfél éve nem látta a homeopátiás bogyóknak köszönhetően. :)

Pandácska!
Menjugate- t egy 3. féle agyhártyagulladásra jó? Mert ugye van a prevenar és a Neis-Vac-C ami szintén valamelyik típusára jó.

Dóri nagyon édes ahogy a zsínórt követi!

Mei Tai-t használni egy álom. Eddig kenguruztunk, de soha nem éreztem ennyire biztonságban Mírát. Ma beleraktam a mei tai-ba és 2 percen belül elaludt. Amíg kötöztem nem nagyon tetszett neki, de utána nagyon aranyosan nézelődött benne (2 percig).
Végül én is Líviáéktól rendeltem meg, de kértem, hogy béleljék ki a derékrészt és a kötőt is. Nagyon kényelmes lett! Most megbeszéltük Líviával, hogy ő is és én is tesztelem milyen vele a hordozás.

Susy!
Örülök, hogy Kristóf jobban van!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Márta,
Köszönöm, akkor beadatom.

Rozsaag,
Igen, egy másik fajta agyhártyagyuszira van. Örülök, hogy nektek is tetszik a MT :D
Vendég

Sziasztok!

Most hallottam a rádióba, hogy a BKV holnaptól, vagyis Szeptember 1- től kismama bérletet vezet be 3200 forint körül, nem hallottam Kristóftól a pontos összeget. Azok vehetik igénybe, akik GYED- en, ill. GYES- en vannak.

Ma reggel apával mindketten torokfájásra ébredtünk. Létezik, hogy elkaptuk Kristóftól? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy, örülök, hogy Kristóf jobban, van, és sajna simán lehet, hogy elkaptátok tőle :-(
A bérlettel kapcsolatban ez van a BKV honlapján:
Kisgyerekes bérlet szeptember 1-jétől

Az új típusú bérlet vásárlására és kiváltására lesz jogosult szeptember 1-jétől minden budapesti, GYES-en vagy GYET-en levő szülő. A kisgyerekes bérlet a tanuló- és nyugdíjas bérlettel megegyező utazási kedvezményt nyújtja majd a BKV járatain, Budapest közigazgatási határain belül, ára pedig 3250 Ft lesz. A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén 62 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett hagyta jóvá Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes előterjesztését.

A Fővárosi Közgyűlés decemberi rendeletével jóváhagyta a BKV járatain Budapest területére érvényes kisgyerekes bérlet létrehozását. A BKV Zrt. a kedvezményes árú bérlet bevezetésének szakmai előkészítését így már a tavalyi évben megkezdte. A bérlet bevezetésének előkészítése során a Társaság folyamatosan egyeztetett az érintett civil szervezetekkel, valamint a Pénzügyminisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, és a Főpolgármesteri Hivatal képviselőivel.
A szelvény a BKV Zrt. valamennyi közösségi közlekedési járművén használható lesz Budapest közigazgatási határán belül, és korlátlan számú utazásra érvényes, a többi budapesti havi bérlet érvényességével megegyezően. Használatához külön bérletigazolvány kiváltása szükséges, amelyet a bemutatott igazolásoknak megfelelően állítanak majd ki, érvényességét pedig évente meg kell újítani. Az igazolvány kiváltására budapesti, GYES-en vagy GYET-en levő, gyermeket nevelő szülő lesz jogosult.
A BKV Zrt. végig a kezdeményezés mellé állt, szakmai tapasztalatával mindent megtett azért, hogy a lehető legkedvezőbb formában kerüljön bevezetésre az új típusú bérlet.

Azaz GYED-del nem lehet igénybe venni... szóval nekem sem jár, elmehetnek a fenébe!
danann

Danann
A 10 órási hírekben azt mondták, hogy Gyeddel és gyessel is igénybe lehet venni, 6 hónapnál nem régebbi papírt kell vinni mikor a bérletet csináltatni akarod. Mi a fenének a média, ha folyton mást mondanak. :evil:

Kép
Kép
susytunder

Én is úgy tudom, hogy Gyedesek nem vehetik igénybe. :?
Vendég

Sziasztok!

Köszi a dicséreteket a lányokkal kapcsolatban! Egyébként nem mindig ilyen rózsás a helyzet! Ha rájön Janára, akkor néha megüti meg megkarmolja, pedig tényleg szereti... Úgyhogy állandóan figyelnem kell.

Pandácska! Nem vagyok képben..., ez melyik oltás? Csak mert Janának ősszel adatunk be valami agyhártyagyulladás ellenit, amit a gyerekorvos ajánlott. De én nem tudtam, hogy többfajta is van. Melyiket érdemes beadatni?
Dóri nagyon aranyosan mászik, gratulálok! És nagyon korán kezdte el szerintem. Bár lehet, hogy csak az én lányom volt a lusta, 13 hónaposan mászott... :)

Márti! Hogy bírod? Már nem sok van hátra... De jó!!! :) Jó lenne, ha majd meg tudnálak látogatni, de még nem tudom hogyan..., tudod nekem csak egyetlen egy rokonom van itt pesten...:( De az smst mindenképpen várom majd!

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok! Másfél napja nem jártam erre, tegnap tankönyvosztás és csomagolás volt, ma pedig évnyitó, sokat bírtok írni ennyi idő alatt, csak győzze az ember olvasni...

Bettyna, képzeld, voltam a régi dokimnál és ő is jó szívvel ajánlotta Spánik doktort, úgyhogy holnap telefonálni fogok. Ma töltöttem be egyébként a 10. hetet, már nagyon várom, hogy röpüljön az idő, mert ez az első pár hónap igen meg szokott viselni, egyelőre nincs ruhám, amelyik nem lötyögne rajtam mert csak fogytam ... de legalább láttuk a kistesót UH-n.
becsengo

Most pedig megpróbálok két képet felrakni: Kép Kép

Első képen én és a gyerekek, második kép: Gergő, Csenge, Benedek
becsengo

Sziasztok!

Panndi, nem is gratuláltam még! :)

Márti,
igen, kedden lesz hallásvizsgálat is. És Rózsaág, köszi a tanácsot, a dokinő nagyon rendes, és nem híve a drasztikus beavatkozásoknak, de azért jó tudni, hogyha ide jutnánk, milyen más megoldások is vannak.

Danann, ebben nincs semmi, csak köles, biztos csak elírták, nem baj, mert legalább megnyugodtam, mivel ezzel sűrítettem neki a folyós gyümiket 4 hónapos kora óta. :)

Amúgy én is szoktam gyököt vonni. Villő annyira kinéz és kiszed mindent a kezünkből, amit eszünk. Amikor lehet, odaadok neki pár kölesgolyót cserébe, de mindent mindenhol nem vehetek el tőle, és persze ilyenkor a babakaja nem kell, csak amit mi eszünk. Egyik gyerekorvos ismerősünk szerint bármilyen tejtermék is csak 1 éve skor után adható, mert addig várjunk vele. Hát... nem fogok vele várni, csak 8-9 hónapig, ahogyan a kiskönyv is írja. Tudom, hogy jobb mindennel minél később terhelni a gyomrukat, de ezzel az elvvel lassan az lesz, hogy 3 éves korig alig ehetnek valamit, egyre tolódnak kifele a határok. (na jó ez túlzás :))

Kórház. Én sem voltam éhes, a fél adagkaját alig tudtam letuszkolni magamba, és még itthon is 1-2 hétig. Szerintem ez a császár miatt volt, a természetesen szült szobatársaim egész nap zabáltak :)

mtunde

Tünde, én most elvesztettem a fonalat. A tönkölybúza-kása van kölesből? Valahol lemaradtam... :roll:
Anyum védőnő eredeti szakmáját tekintve, bár vagy 10 éve nem 'praktizál'. Ő mondta, hogy pl annak idején az volt az elképzelés, hogy a homogénezett tejet kell adni a gyereknek, nem a 'sima' pasztörizáltat, aztán azóta még több a tejre érzékeny gyerek. Ma meg nem is találsz másfajta tejet a boltban, szóval hurrá. :evil: Ez is annyit jelent, hogy mindig van olyan pont az aktuális haladó elméletekben, ami később megdől, de azt csak utólag tudhatod, szóval nem biztos, hogy nagy baj, ha valamit egy kicsit másképp csinálsz.

Becsengo, szépek a gyerekeid! :-)

Susy, ez pont olyan, mint amit az oltással csináltak :twisted: egyik helyen ezt hallod, a másikon amazt, és végül egy harmadik verzió lesz az igaz. Csak azokat sajnálom, akik mondjuk nem néznek utána, megszerzik az igazolást a GYEDről, hogy majd arra kapják a bérletet, és még el is küldi majd őket melegebb éghajlatra a pénztáros, hogy honnan veszi ezt a hülyeséget, hogy neki jár! :evil:

Rózsaág, én is örülök, hogy tetszik a mei tai! Csak otthon próbáltátok? Majd meglátod, hogy milyen más így közlekedni! Samu több, mint 8 kilója ha hátulra kötöm, nem is érződik, annyira jól eloszlik a súlya benne! Pedig az enyém egy elég kezdetleges házi próbálkozás :-)

Fülszúrás: öcsémnek a fülét, orrát, többször is szúrták, nem különösebben élvezte... Ha el lehet kerülni, én sem szeretném majd Samut így megkínozni, és jó eséllyel lesz ilyen gondja. Az én oldalamról is kapta a hajlamot, meg apjáéról is, neki még most is látszik két oldalt a füle mögött a heg, mert őt még műteni is kellett :-(

Dytke, azért kérdeztem a kendőt, mert majd kiváncsi leszek a tapasztalataidra a későbbiekben is. A 'gyári' kendőknek egy speciális szövése van, pont ilyen anyagot én még nem láttam. Ezek hossz-, illetve keresztirányban nem nyúlnak, de átlósan igen, így tudnak jól a babára simulni. A vastagságuk is számít, meg mennyire puha az anyag. Léteznek direkt vékonyabb kendők is, de azok később, nagyobb súlyú babánál már állítólag kényelmetlenek, vágnak. A rugalmasság, illetve ponthogy rugalmatlanság is számít, azok, amik hosszirányban rugalmasak, szintén csak kisebb súlyú babákkal jók, mert 5-6 kiló felett már nem tartanak olyan jól. Szóval majd menet közben referálj, hogy a tiéd milyen, ha lehet! :D

Pandácska, én is megnéztem a videót (meg másikat is), tényleg nagyon édes, ahogy kicsit himbálva mászik :-) Nagyon nemrég még Samu is így csinálta, ma meg már csak a kondenzcsík látszik utána, úgyhogy ha eddig nem tettétek meg, akkor kössétek fel a gatyátokat, mert mostmár nincs megállás :lol:
danann

Mtunde!
Mivel sűríted a folyós gyümölcsöket? Elveszítettem a fonalat... :oops: (lusta vagyok visszaolvasni)

Becsengo!
Gyönyörűek a gyerekeid. Nagyon irigy vagyok, hogy már a 4. babát várod. (persze Mártira is!!!) Tegyél fel vonalzót légyszíves, hogy követhessük hol tartasz a terhességgel.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Danann!
Látom nem csak én veszítettem el a fonalat. Egyszerre írtuk ugyan azt! :lol:

Kép Kép
rozsaag

Danann!
Ma kipróbáltuk az MT az utcán is. Nagyon tetszik Mírának. Azt még rosszul viseli amikor felkötöm, de majd megtanulja, hogy utána jön a séta. Imádja!

Kép Kép
rozsaag

Köszi a gratuációkat :lol:
Vendég

Susy!
én is úgy tudom, hogy a gyedeseknek nem jár a bérlet, sajna de ez van. :cry:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Dytke - Egyenlőre homeopátiás bogyókkal próbálkozom. Mire egész biztos lettem benne, hogy allergiás vagyok (kb 3 éve kezdődött) és rászántam magam, hogy elmenjek tesztre, addigra terhes lettem... Szerinted a háziorvos is felírhatja azt az orrsprayt?

Becsengő - Egyetértek a többiekkel, tényelg gyönyörűek a gyerekeid!Gondolom nem unatkozol mellettük, így gyorsan elrepülnek majd az első hetek. Nagyon örülök, hogy a dokim szakmai körökben is jó hírrel bír. :wink:

Képzeljétek tegnap voltunk az egyik barátunknál, ahonnan megint egy rakat cuccok kaptunk a textilpelustól kezdve a mellszívón át egészen a babaplédig. Szombatin pedig végre vettünk egy sarokülőgarnitúrát a rozzant kis kanapénk helyett! Szerdán hozzák ki!!! Már nagyon várom!
Ha esetleg érdekel benneteket péntken voltam az Astiban 1 hónapig (ha jól emlékszem) babaruhavásár van! Kombik 500, rugik 1000 fornitos áron.
Kép 6200 Ft-t fizettem összesen ezekért!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi - szívből gratulálok!

Márti - van WC papír, de én vittem sajátot is. Szülőszobán szerintem tudsz zuhizni, nekem nem lehetett, csak másnap az ostályon, mivel EDA-s voltam, fel sem bírtam állni, a WCre is kísérni kellett. :cry:

Susy - örülök, hogy Kristóf jobban van! Mi is lázasak voltunk pénteken sajnos, de szerencsére elmúlt, valószínűleg a rota oltás okozhatta.

Kaja - az osztályon tényleg szörnyű, vigyetek kaját magatokkal, mert én délután szültem, éppen kaptam vacsit (zsömle, sajt volt), de fél fogamra sem volt elég és nem volt nálam semmi, éhesen aludtam el. :cry:

Pandácska - sajna én nem tudom melyik oltásra gondolsz, erről még nem hallottam, segítenél, hogy mi ez? A meningococcus elleni védőoltásról van szó? :oops:

Zoló ébredezik majd még folyt. köv.......

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi mindenkinek, akinek tetszettek a gyerekek... :D Hát unatkozni azt tényleg nem szoktunk, főleg most, hogy elkezdődött az iskola, szeptember 15-től, pedig a legkisebb mehet oviba is...Ez azt jelenti, hogy délelőttönként lesz egy kis pihenőm, és ez nagyon rám fog férni.

Már én is gondolkodtam vonalzó készítésén, de hogy tudok ilyet készíteni? Várom a tanácsaitokat.

Bettyna, szept. 8-án megyek a Róbert Károly körútra a dokihoz. Ma reggel beszéltem vele, a hangja alapján is szimpatikus volt.

Fülgyulladás és arcüreggyulladás témához: Dr. Somi Ildikóhoz jártunk a világ végére (mármint hozzánk képest). Speciális orrtisztításra, mert Gergőnek állandó arcüreggyulladása volt, később ez a fülére is ráhúzódott. Olyasmi, mint a porszívós orrszívó, csak közben sóoldatal is átmossák a járatokat. nem fájdalmas, viszont ordítással jár, mert ugye az orrszívást sem szeretik a gyerekek. Gergővel sokáig küzdöttünk, aztán kiderült, hogy szervi oka is volt a dolognak, mert az egyik orrjárata sokkal szűkebb minta másik. Így sajnos végül kivették az orrmanduláját. Csengének viszont egyértelműen használt az orrtisztítós módszer, mert, már rá külön figyeltem, mihelyt elkezdett sűrű váladék jönni az orrából, mentunk tisztogatásra. És közben a közelünkbe is találtunk egy fül-orr gégész dokinőt, aki az említett módszert alkalmazta.Sajnos ez az egész magánrendelésen történt, mert ugyebár nem támgatott beavatkozásról van szó. Hogy azóta változott-e ahelyzet, nem tudom
Harmadik gyermekünk, pedig egész erős immunrendszerrel rendelkezhet, mert hála a jó Istennek igen ritkán beteg....Bár most jön az ovi és lehet, ez minden megváltoztat.
becsengo

Becsengo - nagyon édesek a gyerekeid!

Lányok próbálok vissza olvasni!

Rózsaág, Danann - hogy néz ki a MT? Képet raktok róla? Mi kendőzünk, de eddig még csak előre kötöttem, a hátit nem mertem, azt hiszem itt az ideje, mert a derekam már nem bírja. Apa pedig kenguruban hordoz, de szemezget a kendővel is, mivel az Zolónak jobban bejön.

Aprópó: tanácsotokat megfogadva, kezd visszatérni a tejcsi, így már tényleg csak kevés pótlás kell. Viszont tápszersűrítőt és gyógyszert írtak a drágának, mert állandóan nyálzik, rágózik, jön neki vissza a kajcsi és rágcsálja, valószínűleg ezért is sír annyit. Az ágyát is meg kellett emelnünk.

Manka

Kép

Kép
mankabi

A fül problémával kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy most akkor mi a helyes fültisztítási gyakorlat pici babáknál, mert kicsit megijedtem, hogy zsírcsomókról írtok, ugyanis én azt olvastam (és eszerint járok el), hogy kis babáknál nem kell benyúlni a hallójáratba a fülpiszkával, minnél töbször kitörlöm annál több zsr termelődik, hanem öntisztul és csak a hallójárat bejáratát és a fül belsejét kell kitörölni. Ez így jó? Nem akarok halláskárosodást egy esetleges hibás tisztás miatt.

Manka

Kép

Kép
mankabi

BEcsengő - Én is aznap megyek, 14.45-re

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Danann
Igazad lehet, kár, hogy a média mindent kifordít, aztán csak fellelkesedik az ember. :evil:

Panndi
Még azt hiszem én sem gratuláltam neked. :oops:
Elvoltam foglalva a betegeskedéssel, de szerencsére már kutya bajunk.

Becsengo
Nagyon szép nagy család vagytok, tényleg csinálj vonalzót, hogy tudjunk követni. :wink:

Bettyna
Nagyon édesek a kisruhák. Én nem ismerem az Asti- t :oops:
Merre van az?

Manka
Szavazz te is Márti kislányának a nevére. :wink:
Örülök, hogy keveset kell pótolnotok. Fültisztitással kapcsolatban nem tudok tanácsot adni, de én is kiváncsi lennék rá.

Kép
Kép
susytunder

Ez még kimaradt!

Dia - üdv itt!

Bettyna - at hiszem te írtál a babakocsiról. Nekünk pontosan ilyen van. Aranyosak a rucik! :lol:

Valaki nem tud segíteni, hogyan lehet babakocsiba szoktatni az apróságokat? Félek, mivel rossz alvó, nálunk csak akkor lesz kocsikázás, ha már többet lesz ébren és fel is tud ülni, nézelődhet. Előtte viszont nem látok rá esélyt, mert tud aludni benne, csak ha elaltatom és belecsempészem.

Most egyébkén elég sok vagyok, bocsi előre is és tele vagyok kérdésekkel is:

Az egyik, hogy jön az ősz, mit tanácsolok, milyen ruhákat kell beszerezni a csöppségnek? Csak rugijaink és bodyk vannak, hosszú és rövid, és vékony sapik. Cipőt kell venni vagy csak ha már járnak?
A játékokat is kérdezni akartam, mert már kezdi unni az eddigi jtszőszőnyegezést és a körforgót, mást meg még nem tudok kitalálni neki, máshoz még pici. Én szoktam vele beszélgetni, gagyarászni. Van ötletetek?

Kriszta? Merre vagy?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka, itt nézd meg. A színválasztéknál az egyik kiterítve látható, így megnézheted az alaprajzot is. Ezen az oldalon pedig a táblázat középső oszlopában olyan linkek vannak, ahol szabásminták, leírások vannak róla, hogyan lehet csinálni. Apát meg nyugodtan beszéld rá a kendőzésre! Szerintem ő is imádni fogja, mert sokkal jobb érzés, ráadásul kényelmesebb is. Háton hordozást én is tanfolyamon tanultam, egyedül nem mertem. Én itt voltam, Ági szerintem nagyon jó. Tök jó, hogy a tejcsi-gond rendeződik! :-)

Bettyna, a Soroksári úti Astiban voltál? Gondolom, te nem nézegetted annyira, a nagyobbacska ruhákat, de voltak szépek, jók 74-es, 80-as méretben is?

Tegnap vettünk végre Samunak etetőszéket, ilyet. Már nagyon rossz volt, hogy mindig ki akart mászni az ölemből, annyira unalmas neki 5 percig egy helyben lenni :-) Most viszont, hála az 5pontos övnek, és a tálcának, amire pakolhatok neki 1-2 matatni-valót, sokkal jobban megy a dolog. Tegnap délután beültettem egy kiflicsücsök társaságában, és vagy 15 percig nyammogott békésen, csak néh a kellett itatni vagy felvenni a leugrott kiflit, remek volt! :-) Nincs több bírkózás :lol:
Már csak egy következő autósülésbe kell beruháznunk, amit most rövid távon muszáj meglépni. Az sem lesz egyszerű, de már kinéztük: ezt fogjuk valószínúleg, a minimanóban láttam, nem is olyan vészes, csak 35ezer (persze minden relatív...). Mivel nekünk nincsa saját autónk, csak apu hordoz minket, meg néha ismerősök, mindenképpen olyan kell, amit nem fél óra beszerelni, és nekem elég meggyőző, amit arról írtak, hogy ez a fajta ülés miért jobb, mint az 5pontos öv. Ez is dönthető úgy, hogy a gyerek benne van, igaz, meg kell állni, mert ha jól néztem a leírásban, ki kell kapcsolni az övet.
És amióta nincs olyan baromi meleg napközben, Samu egyre hosszabbakat alszik napközben! Sőt, éjjel is kicsit kevesebbszer kel, szóval van remény! Egészen a fűtési szezon kezdetéig, mert nálunk rettenetesen meleget csinál a távfűtés, egész télen nyitva van a konyhai ablak bukóra, és úgy van 25 fok a lakásban... :-(
danann

Manka
Játékkal kapcsolatban én azt csináltam, hogy a játszószőnyegen lecseréltem a lógókat, és máris újdonság volt. :)
Ezenkívül nagyon szeret hintázni, sokszor el is aludt benne, erről is vannak lelógók, és egy napocska, meg méhecskék amik időnként átfordulnak. A nagyobb plüssállatokat is nagyon szerette nézegetni, amivel körberaktam őt.
Ruhával kapcsolatban Kristőf februári, akkor még hideg volt. Hosszú ujjú body, vastagabb rugik. Sapiból is vastagabb, nem a vékony cérnasapka. Cipőt szerintem csak kocsikázáshoz fogtok használni, kocsicipő néven vehetsz. Szerintem szükségetek lesz vastag kötött pulcsikra, estleg később bundazsákra, aminek lába van. Végeredményben, ősszel mindenből vastagabb kell, mint eddig.

Danann
Mi is ilyesmi etetőszéket akarunk Kristófnak, és autósülés is aktuális lesz hamarosan. Októberben lesz megint bababörze, már gyűjtöm a dugipénzt. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Hétvégén nem voltam gépközelbe ugyanis anyunál vagyunk minden hétvégén mert pofavizit van meg pocakvizit :)

Nem győztem visszaolvasni.

Bettyna nagyon szép babaruhákat vettél. Én babaruha mániás vagyok. Imádom őket :) Már nekünk is nagyon sok van, már csak átkéne mosni meg vasalgatni őket de elötte kell a picúrnak szekrény...
Van egy jó pár rózsaszín és mivel még nem tudjuk hogy kisfiú vagy kislány ezért nem biztos hogy jó lesz. Eléggé fidres fodros plüssös. :)
Tegnap elött megállított egy öregnénike a tescoban hogy tudom e hogy mi lesz a neme és mondtam neki hogy sajnos nem. Mondta hogy forogjak kettőt és azt mondta tuti fiú :D Mert még az ő idejében így állapították meg, és mivel hátulról nem látszik hogy babám lesz meg eléggé "hegyes" a pocim szerinte fiú mert hogy a lányoknál szélesednek a nők. Hát nem tudom, szerintetek?

Susy hova szoktál járni bababörzére? És ott csak ruhák vannak vagy babakocsik is?

Lívia nagyon tetszik az új etetőszéketek!

Nálunk is távfűtés van tavaly volt az első telünk itt, de nekünk ilyen szabályozós radiátor van meg van rajta óra. Ha nem kapcsoltuk be akkor elég jó idő volt bent de ha bekapcsoltuk szakadt rólunk a víz így csak este fűtöttünk, a másik szobában meg mennek a csövek ott egyátalán nem kellett fűtenünk.

Télen a babát este mennyire kell betakargatni és fűteni?
Félek hogy az aggódás miatt túlzásba fogok esni, pedig olvastam hogy nem jó nekik a túlzásbavitt fűtés, meg a túlöltöztetés, csak kicsit félek hogy nehogy megfázzon mivel téli baba lesz.

Kép
dius87

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?