Most kissé dühös vagyok, mert tegnap este és ma este sem ment a net, nekem pedig csak ilyenkor van szusszanatnyi időm, hogy írjak
. Bár tegnap beleolvastam , még apa gépezett, de az nem volt az igazi.Így most kissé fáradtan pötyögök egy pár sort.
Vera: Nagyon , nagyon jólesett amit írtál! Tegnap elég vacak napom volt és mikor elolvastam a hozzászólásod, annyira jólesett, kis önbizalmat adtál nekem , köszönöm. Mellesleg én is dettó olyan anyuka vagyok, mint te, Sőt! Én is bolhából elefánt....és mindig mindenen aggódok, hogy ugyan jól csinálom e? Abban viszont biztos lehetsz, hogy nagyon jó anyuka vagy, rengeteget foglalkozol Bencivel, ami a fejlődésén is meglátszik. Szóval egy cseppnyi aggodalomra sincs ok
.Kérdezted, milyenek az estéim ha apa nincs itt. Azt igaz nem írhatom, hogy megszoktam, de ez van. Amúgy elég jól veszem az akadályokat és szerencsére eddig nem volt semmi gond, ha apa nem itthon töltötte az éjszakát. Szerintem te se aggódj. jó, biztosan furcsa lesz, ha egyedül lesztek otthon, de Bencivel biztosan nem lesz semmi baj, emiatt ne aggód!
.Amúgy tényleg már hat hónapja nem alszom rendesen...Ilyenkor nem tudok elaludni, mikor Robó hosszabb időt alszik, egyszerűen csak forgolódom, utánna pedig éjfél körül Robó mostanában óránként 2 óránként ébred , így nem igazán van folyamatos alvásom.Benci tényleg nagyon szépen fejlődik, jó kis husi
.Fotókat végignéztem , nagyon édes
.
Ede: üdv.közöttünk. Írnál picit bővebben magatokról? Próbáltam picit visszaolvasni, de nem találok rólatok semmit. (azóta már írtál egy picit, amint látom
.Robó is elég lusti, ami a mozgást illeti. Gyrapodás: én is úgy tudom, hogy fél évesen kell duplázni, de vhogy furcsa lenne ha Robó is csak 5 kg érné most el (2500 g jöttünk haza)Bár van egy táblázat, hogy melyik hónapben mennyit kell gyarapodniuk, aszerint jól fejlődik. minnál idősebbek lesznek , annál kevesebbet fognak hízni majd.
Barbi: Ádi szuperul fejlődik
. Gratulálok a kúszás jeleihez
. Várom, hogy gyere "ne rohanósan"
.
Zsizsa: köszi az oldal címét, nagyon hasznos. Amúgy ebben hogy lehet keresni? Sajnálom a kisebb baleseteteket, még nagy szerencse, hogy nem lett komolyabb baj. Én is azon gondolkodom, hogy most a hóban mégis a babakocsi a biztonságosabb.Forgásról már írtam mailt.Nevetéshez pedig nagy nagy gratula
. Édes Gabi nagyon, és csini bini
.
Meme: végre rólatok is fotó
, nagyon örültem neki. Kakinak örülök, hogy sikrült kellemetlen érzések nélkül. Amúgy egy időben Robónak sem sűrűn volt, én nagyon ritkán hőmérőztem, de nem szokott hozzá és nem lett baja sem tőle. Azóta szépen beállt neki.
Szisz: örülök, hogy az oltáson szerencsésen túlvagytok. Még egy lesz, aztán 15 hónapos koráig semmi(remélhetőleg!).Borka hercegnő stílus nálunk is működik, de nálunk Robó herceg viseli a kalapot
.Lehet ez az új divat?
Edit:számlátokat sajnálom, nem semmi
. Szemétség nagyon, azért hátha sikerül reklamálni !Botinak jobbulást, próbálj bormentát párologtatni, az is hatásos.Ügyesen forog ám Boti
.Táblát pedig ismételten megköszönöm, hogy még erre is fordítasz energiát. Amúgy nagyon jó, mert így mindig jobban nyomon tudom/tudjuk követni a babákat
.
AnnAnn: dehogy lógsz ki a sorból. Itt a helyed és kész!!
Cumi: elejében nekem is voltak elveim a cumival kapcsolatban, de mára már elmúlt. Szerencsére Robónak egyre ritkábban kell, inkább csak elalváshoz használjuk.Ari lehet Hami, ahogy beszélget és nagyon ügyes, hogy már tárgyakért nyúl
. 2 hós oltás biztosan nem jár semmi kelletemlenséggel, kivéve a szúrást, ami minden babának fájó
.
Gabi: Zsoltikáról írj még légyszi
. Köszi a dicséretet.
DBabi: érdekes az a forgás dolog, nálunk Robó még mindig nem akar, esetleg oldalra fordul, habár mostanában hason egyre többet elvan. Bár ma volt egy megfordulás, de szerintem véletlen műve. Fanni tényleg nagyon ügyesen fejlődik
Regina: mint a többiek is írtál, tényleg nem attól jó vagy rossz egy anya, hogy mit ad a babájánk. Te mindent megtettél, vannak olyan anyák is akiknek egyáltalán nincs tejcsijük. Érdekességként nélunk pl olyan a védőnő, hogy elejében állandóan a tápszert akarta Robóra ráerőltetni, mert szerinte és (vékonyságom révén)nem tudom szoptatni kellőképpen. Azóta is természetesen csak tejcsit kap. Szóval ahány ember annyi féle tanácsot adnak.Bár ez tényleg eléggé zavaró "kezdő"anyukáknak, engem is ezért tudnak bezavarni sokszor, bár ez a tápszeres tanácsát elvből elvetettem.Persze nekem volt tejcsi. Ja és örülök, hogy idetaláltál hozzánk, gyere sűrűbben.
Zit: jó , hogy jelentkeztél már. Mindenhez gratulálok, nagyon fejlett Beni
.Dicsekedj nyugodtan, öröm szemeimnek
.
Képzeljétek , eddig Robó csak egy két kanál almát kapott, de ma már egy 1/2 alműt megevett. olyan édesen tudja kérni a szemeivel.Nameg a kezével
. Olyan cukorfalat, ahogy eszik, persze szépen , mint a nagyok. A kanalat is fogja, meg a kisszájába is tudja írányítani, egyszóval zabálnivaló.
Forgás: ma kivételesen egyszer megfordult. Tényleg ahány baba, annyi féle. Bár nálunk három hósan forgott ezerrel, de azóta megállt. Azért vagyok kicsit tanácstalan ezekben a dolgokban, mert itt tőleteke is több helyről olvasom, hogy a doki elküldi a babát ide -oda kivizsgálásra, nálunk viszont itt sehová. A doki szerint nem kell erőltetnem semmit(mászás, forgás, ülés), mindennek eljön az ideje.Szerinte jól fejlődik Robó.De mégis elgondolkodtató, hogy ahány orvos , annyi féle. Bár itt vidéken, nem annyira vannak lehetőségek, mint Pesten. Ja, még egy dicsekvés: Robóka már egyedül ül
. Felültetem és már pár percre ÜL!Ezt ma produkálta a kis drágám.
Röviden ennyi magunkról, de így is hosszú lettem.
Jó éjt mindenkinek, holnapra szép napot: Anita