Új privát üzeneted érkezett!

Angel,
Long

Krisz,
Majd csak csütörtöktől.
Vendég

Bella, és tiéd a laptető is!!! :lol: Vegyük úgy, hogy ez jó jel!

skrisz72

sziasztok!

lányok: köszi a drukkokat.

mó:vigyázz magatokra! tessék pihenni!

angel, bols: hajrá, és drukk+++++

baba: ölelést küldök neked.

till: drukk a vizsgálatokhoz!

puszedli: örülök, hogy eltűntek a mellékhatások.

bella: hajrá szuri! drukk++++

rólam: holnap tüszőrepi, aztán jövőhét kedden lesz a nagy nap.

kati
katica30

Érdeklődnék, kellene-e valakinek hcg teszt, mert lenne eladóm.

babaimádó
Kép
babaimado

Katica, nagyon drukkolok!

babaimádó
Kép
babaimado

Baba,
amit az Istenhegyin csinálnak?
Az citogenetikai vizsgálat, legalábbis ez van a papíron.
Ha jól tudom, az X kromoszómát nézik, hogy van-e vmi rendellenessége.

Katica,
jó repesztést! Hajrá jövő kedd! :wink:
És köszi! :)

Bella,
akkor nem sokkal fogsz előttem járni! :wink:
angel37

Angel, nekem kromoszómavizsgálat volt a Kaáliban.

babaimádó
Kép
babaimado

Baba,
ez ugyanaz, nem? Egyszer mintha vki itt írta volna... a Kaáliban leveszik a vért, de az Istenhegyi Géndiagnosztikán nézik meg!
Hú, javítson vki, nehogy hülyeséget írjak! :oops:
angel37

No, ezzel vagyok én is összezavarodva, mert nekem egy ismerős most azt mondta, hogy az nem ugyanaz, mint a genetikai. Most aztán már nem értek semmit, ezért kérdeztelek Titeket.
Esetleg Harcikát kérdezzük meg?

babaimádó
Kép
babaimado

Tudomásom szerint a Kaáliban nem néznek kromoszómát, a vérminta átmegy a Géndiagnosztikára.
Ott meg ezt nézik, ami "meddőség genetikai okai" alatt itt találsz:
http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagno ... latok.html
Olyan értelemben nem genetika vizsgálat, hogy milyen betegségeket hordoz vki.
Harci? :oops:
angel37

Angel, igen, tudom, hogy oda viszik át és én is ugyanezt gondolom, amit írtál, de egy fórumtársunk azt írta, hogy neki volt kromoszóma ,eg külön genetika is és ezért zavarodtam most össze. :oops:

babaimádó
Kép
babaimado

Na akkor passz, nekem csak ez az X kromoszómás volt!
Hátha vki megvilágosít minket! :wink:
angel37

Sziasztok!

Én vagyok a titokzatos akiről Babácska ír:-)
az egyik leletemen citogenetika van írva ,itt állapították meg Kariotípus46,XX

A Másik leleten Genotípus meghatározás ,Itt volt a Homozigóta mutáció .

Puszi Dalmi
dalmácia

Sziasztok leendő kismamák! :)

Még sajna most is óriási hajtás van a munkahelyen, néha-néha beleolvasok a történésekbe.

Háááát, ma reggel minket nem semmi sokk ért. De jó!!!!!!!!
Elmentünk kiskatonavizsgálatra. Emlékeztetőül írom, április óta háromszor voltunk és mindig nulla lett az eredmény. Már kezdtünk teljesen lemondani a következő lombikról és szokni a spermadonor gondolatát. Na, a lényeg, ma a Magzatdiagnosztikai Központba mentünk és nem az eddigi SZT- rendelésre. Mondja az asszisztens hölgy, várjunk és ha lesz valami problémya az eredménnyel akkor "besúvaszt" minket a Ceizel dokihoz megbeszélni. Mi az esélytelenek nyugalmával ülünk, hogy akkor nemsokára majd megmondja a doki, mitévők legyünk. Aztán int a hölgy, mondja, hogy akkora problémát nem lát, mi szemünk kerekedik, se köpni, se nyelni, mikor látjuk 16mil/ml. Némi hallgatás egymásra nézegetés után párom megszólal: ezt nem hiszem el. Biztos az enyém a lelet? :D A hölgy kissé csodálkozva mondja, hogy persze, aztán mutatjuk neki az előző leleteinket, amire nem tud mit mondani, csak hogy hajrá és gratulál. Aztán a dokihoz mégis bejutunk, és arról beszél, nem kell a lombik. Elég lesz az inszem. Vagy még az se kell.
Most azt se tudom mi legyen, elseje körül hívom K.P. doki bácsit a Kaaliban hogy időpontot beszéljünk meg hiszterora. Aztán lenne a lombik. Volt már ilyen, hogy valakinek három lombik után inszemet csináltak? :D

Háát hosszú lett és ne haragudjatok, amiért nem tudok reagálni az írásokra mostanság, de majd bepótolom. Mindenkinek kitartás és kívánok ilyen örömet, mint most nekünk!

Ui: nekünk is csináltak egy genetikát a Kaaliban, de az eredméyn nincs nálunk, az Kariotípus meghat. volt, azt mondták, telefonálnak, ha gond van vele, de nem hívtak. Remélem akkor tényleg rendben. És csináltattunk egy Mélyvénás trombózis genetikai meghatározást a Magzatdiagnosztikai központban. ( Ebben van a Leiden szűrés és itt néznek egy gént, MTHFR a neve, ami a beágyazódásért felelős. Ez nekünk mindkettőnknek heterozigóta, ami azért rossz, mert rontja az esélyeket. Talán ezért nem sikerültek az eddigi beültik. Dupla magzatvédő vitaminnal +folsavval lehet ezen segíteni. Bízom benne. Pusszancs.

"Minden mosoly visszatér"

Kép
katerina

Dalmi,
:)
OK, kezd tisztulni! :wink:
Na a citogenetika a kariotipizálás, az X kromoszóma vizsgálat.

A másik lelet az valamire vonatkozik, nem? Én így önmagában nem tudom értelmezni... :oops: Mire vonatkozik a homozigótaság? Minek a genotípusa?
angel37

Aha...közben sztem Katerina megválaszolt! :wink:

Dalmi,
az a homozigótaság nem nálad is vmi trombózisos dologra vonatkozik? Nem MTHFR homozigóta vagy? :oops:

Katerina,
ennél rosszabb meglepetést soha! :)
Ezzel talán tényleg inszemezni is érdemes!
angel37

Angel!De MTHFR homozigóta :-(

Én a biovitalba voltam ,kértem egy kromoszóma vizsg +genetikát .
dalmácia

Sziasztok!

Bella!Hajrá szurka!+++++++++++++++++Nagyon szorítok! :)
Kati!Hajrá Fagyibabák!++++++++++++++++++++++++++++

Katerina!Hát ez remek hír :D

Nno ez a vizsgálat nekem sem volt tiszta, de most megvilágosodtam.

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Dalmi
:( Erre szúrni/szedni fogsz valamit?
angel37

Angel! Leo segítségével email-t írtam egy Szentesi dokinak aki leírta ez folsav hiány .elkezdtem önállóan folsavat szedni.De Baba meggyőzött menjek tovább ((((BABA)))))Időpontot kérek a Dr Nemes Lászlóhoz .

Viktu!++++++++++++++++++++++++++++++
Kati! Drukk a fagyiknak++++++++++++++++++++++
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dalmi
dalmácia

Dalma, tudod, nem adjuk fel csak úgy egyszerűen, amíg csak egy icipici hajszálnyi esélyt is látunk. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Dalma, Baba,
naná, hogy megyünk tovább! :)
Kacskaringós egy szerpentin jutott nekünk, de egyszer csak elérjük a hegy tetejét!!! :wink:
angel37

Katerina: ez szuper! Hajrá!

Kati: itt is +++++++++++++++++++++++++!!!

Bella: ++++++++++++++++++++++++++++!!!

Kismamik hogy vannak?

A mai napom is egész jó volt. Pici émelygésem volt csak, de az belefér. :wink:

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Sziasztok, én most olvasó üzemmódban vagyok, mert sok volt a munkám, de drukkolok mindenkinek.

Én pénteken megyek a Kaáliba UH-ra, remélem minden OK lesz.

Dalmi - ezt nem igazán értem, nekem az MTHFR homozigotasagra+veteles a szentesi doki egyertelmuen felirta a Clexane-t.............hmmmmmm.......es en a Nemestol mentem hozza.......
leo50

Katerina, ez csodálatos hír! Kíváncsi vagyok, mit mond a kaális dokid.

skrisz72

Leo, én sem értettem, hogy miért nem kapott gyógyszert, hisz tudtam, hogy te kaptál!

babaimádó
Kép
babaimado

Leo, én sem értettem, hogy miért nem kapott gyógyszert, hisz tudtam, hogy te kaptál!

babaimádó
Kép
babaimado

babaimádó
Kép
babaimado

Na, végre, hogy írtatok! (Van, aki triplán is! :wink: )

Katica,
eljött a Ti időtök!!! Hajrá!!! :P

Bella,
de jó, hogy kezdesz! Rajtatok is itt a sor!!!++++++++++++++++

Katerina,
ez óriási!!!!! Gondoltam én, hogy pozitívan jöttök ki ebből!!! (hamarosan a tesztetek is! :wink: ) Hát milyen amatőr banda kezében voltatok idáig? Tutira nem 0 volt eddig sem a kiskatona!!!!! :evil: Csak a "számláló" monnyon le!!!!! Nektek pedig HAJRÁ!!!!!

Baba,
én is aszittem, ez ugyanaz... :roll: (mármint a géndiagnosztizálós projekt)

Puszedli,
éljen a jobbanlét! :P

Lányok,
asszem, mégsem megyek ct-re, eldöntöttem, hogy nem kell az nekem... :oops: Viszont végre elkezdeném a metet! Már kiváltottam, itt "figyel" a tatyómban! Hogy kell elkezdeni? :oops: 500 egy hétig, ez reggel nyomul? (B. dokinéni irományán nem tudok elmenni...)

Mindenkinek, akinek nem írtam név szerint: ölelés!!! :D

tillidian

Szép reggelt mindenkinek!

Lányok, hol tudok utánanézni, hogy az LH-FSH arány hogyan alakul a ciklus elején ill. a végén?
Azt tudom, hogy az elején a progeszteron az alacsonyabb az ösztradiolhoz képest, de az LH-FSH-t nem bírom megjegyezni :oops:

Egy kedves szó olyan, akár a tavaszi napsütés.
allegrobarbaro

Szépjóreggelt mindenkinek!

Katerina: ez szuper hir! kaaliban nem volt vizsgalat? mert ott mar szamitogeppel nezik, korhazban pedig mikroszkoppal, vagy rosszul tudom... (amugy szedett valamit a parod, amire eselteg "ra lehetne fogni" a javulast, mert kivancsi lennek ra!? ) :)

Allegro: en ezt szoktam olvasgatni a hormonokrol : http://membres.lycos.fr/rgv/hormon.htm

Katica: Hajra! ez sikerulni fog, es kesz! :)

mi meg varjuk a jovo penteket, megyunk dokihoz, dicsekedni a mozgo kiskatonakkal :) aztan remelem novemberben lesz lombik, ahogy igerte a doki. huuuuu de varom

Mindenkinek jo napot, keves meloval!
amina09

Till nekem vacsi után kell bevenni az 1x500-as bogyót. 2 hétig.Majd meg kell emelni 2 hétig 2x500-ra, akkor gondolom reggeli és vagcsi után, de ebben nem vagyok biztos, majd 3x500 lesz. De én az 1x500tól is eléggé émelygek :oops: .

babaimádó
Kép
babaimado

Amina, köszi :D Ennek alapján a 3.napi eredményem jó, és ennek nagyon örülök. Ma voltam a 23.napi vérvtelen, meglátjuk, az milyen lesz.

Baba, émelygést sajnálom :oops: Nekem anno 1 hetes közökkel kellett emelni az adagot, a 850-re meg már 1 hét alatt átálltunk, nem volt finomkodás.

allegrobarbaro

Amina, köszi :D Ennek alapján a 3.napi eredményem jó, és ennek nagyon örülök. Ma voltam a 23.napi vérvtelen, meglátjuk, az milyen lesz.

Baba, émelygést sajnálom :oops: Nekem anno 1 hetes közökkel kellett emelni az adagot, a 850-re meg már 1 hét alatt átálltunk, nem volt finomkodás.

allegrobarbaro

Till: szerintem az 1x500at is oszd ketté, reggel+este vegyél be felet-felet.

Baba: akkor te sem úsztad meg mellékhatás nélkül.

Eddig csak szibabicóztam, de hétfőtől kipróbálom a pilatest. :D

Kép

Kép

*puszedli*

Sziasztok Lányok!

Gyors bekukk... Ma korábban jöttem el a melóhelyről, így egy gyors bejelentkezés már itthonról. (Munkahelyen munkaidőben minden gépről le van tiltva a net :?

Bella!
Mindent bele!

Katica!
Jövő hét keddre nagyon szorítok ám!

Katerina!
De jóóóóóóóóóóóó! :D

Babim!
Meglátogatott már mikibá? Ha igen küldd tovább hozzám, mert nagyon sokat késlekedik... :oops:

Magamról: Nem tudom mit tegyek már mindent kipróbáltam (lépcsőzés, cipekedés, vörösbor, szex) mikibá mégis elkerül. Ma már a 32. cn. Van valakinek valami jó ötlete az előzőeken kívül?
Mindig 26-27 napos ciklusaim voltak (hisztero, lombik, biokémiai sem befolyásolta). Most, h kezdeném a marvelont a szervezetem bekrepált... Kezdek türelmetlenné válni! :twisted:

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Sziasztok!

Émelygőknek(Puszi, Baba) jobbulást, azért javul a helyzet idővel, ahogy hozzászoktok, ugye?
Bella!Jó szurkálást!+++++++++++++++++++++++++++++++++
Kati! Drukk a fagyibabóknak!++++++++++++++++++++++++++
Dalmi!Mindenképpen menj el Nemeshez!

Mindenkinek Cupp!

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
"Aki azt szeretné, hogy minden úgy történjen, mint a mesékben, az a meséknek csak a végére emlékszik."
viktu

Sziasztok!

Először is minden kedves kismaminaknyugodt, boldog panaszmentes babavárást, sok szeretetet és a terhesgondozáson sok türelmet! :)

Bella, Katica! Remélem működik a pozitív megerősítés! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ :)

Till!Nagyon drukkolok neked is. Használd ki ezt a kis plusz időt arra, hogy lombik előtt már nyugodt és kipihent legyél. Bár ez a légy nyugodt, ne izgulj dolog nekem még sosem jött össze. :oops: Az első lombiknál tele voltam pozitív izgalommal, aztán a második beültinél már jócskán volt aggodalom a harmadikról meg ne is beszéljek. Na de én vagyok a rossz példa, úgyhogy tessék megmutatni, hogy sikerülni fog az első lombik. :wink:

Dalma! Én nem nagyon értem ezt az MTHFR dolgot. De ha jól kapisgálom az MTHFR gén mutáció lehet homozigóta, mint nálatok és heterozigóta, mint nálunk. Nekem azt mondta a doki, hogy dupla magzatvédő plsz 2x3mg folsavval meg lehet előzni, hogy a beágyazódssal baj legyen. ( Páromnak is szedni kell) Viszont nem tudom hogy fogok ezt bírni, nekem az egy eleveit is olykor székrekedést okoz, nemhogy kettő. És amikor kezdetben este szedtem, akkor meg nem tudtam tőle aludni. szóval nem tom mi lesz, de ha ezen múlik....

Amina! Máris írom mi volt párommal, csak ezt elküldöm mielőtt elszáll.

Kép
katerina

A folytatás:

Szóval nézték a Kaaliban persze. De csak a punkcióknál, akkor azt mondta mindig doki bá, hogy nem volt sok kiskatona, de elegemdő. na ezt pontosan nem tudom mit takar, akkor nem érdekelt, csak hogy vannak embriócskák. És ha jól tudom, mindegyiknél volt ICSI legalábbis kértük, mert az akkori előzetes eredmények ( 1-4.5mil/ml) ezt indokolták.
Csak aztán egy ismerősünk urológusához is elvetődtünk, és az első eredményünk ott az előbbiekhez hasonló volt, némi javulással és utána jöttek a sorozatos nullák. Nem tudom, hogy az mennyire játszik szerepet, hogy esetleg ott nem számítógépes a feldolgozás, hisz onnan is kaptunk egy "jó" leletet. Az utóbbi négy hogy lett nulla, azt nem értjük. Mert ha hibáztak is, de ennyiszer? Asszem oda többet ígyse-úgyse megyünk.
Mit tett párom? először is lefogyott április óta 15 kilót, ( kevesebb hús, sok zöldség, estére csak leves, olykor bűnözés), elkezdett hetente sportolni és szedett folyamatosan maca vibe-t, E-vitamint és egy pár hétig folsavat, amit most újra kezdünk. Állíítólag duplázza a mennyiséget pár hónap alatt 3x2mg. Egy próbát megér. :wink:
Na, akkor pusz mindenkinek! Én jövő héten, ( ha megjön) hívom doki bácsim a hisztero miatt. Azt már mindenképpen megcsináltatom. ja és hétfőn megyek a mensbe terheléses vércukor vizsgálatra? Tényleg olyan szörnyű az a szirup? :?

Kép
katerina

Katerina: szerintem egyáltalán nem gáz a szirup (pedig én nem voltam sose édesszájú, sőt!). Simán megittam. (vigyél azért magaddal citromot, ha nagyon nem megy, azt nyomhatsz bele)

Jó éjt Lányok!

Kati: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Bella: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

*puszedli*

sziasztok!

köszönöm a drukkokat.

katerina: örülök a jó hírnek.

dalmi: persze, hogy megyünk tovább. drukk+++++

leo: drukk péntekre!

till: hajrá met!

amina: drukk jövőhétre!

rólam: megvolt a tüszőrepi szuri. nagyon várom a keddet.

jó éjt!

kati
katica30

Mindenkinek mennek a drukkjaim!!! (olvasó üzemmódban vagyok még)

KépKép
tobi

Lányok,

köszi a met-es javallatokat (Puszi, későn olvastam és ma reggelihez bekajáltam az 500-ast...egyenlőre jól vagyok :D )
Tegnap hívtak a Mensből, hogy megvan a ct-s beutaló, menjek. Viszont úgy döntöttem, mégsem megyek (remélem, nem haragszik meg B. drnéni), anyukám aszonta, gyerekkoromban volt már nekem ilyen, és rosszul lettem a csőben... :oops:

Hajni,
milyen doki utalhet be MRI-re? Kerítek egyet!

Katerina,
akkor Te is becsatlakozol a Mens-es brigádba! :wink: (remélem, Nálad rendben lesz az inzulin, de jó, hogy megnézeted!) Októberben lesz a lombik Nálatok?
(köszi, tényleg próbálok pihenni januárig, és ráhangolódom alaposan! :wink: - sajna már én is régi motoros vagyok, a 3. jön...)

Bols,
nálam a felülések és a felugrálások (sarokra kell érkezni) segítenek ilyenkor "a la Aviva" :lol: Küldöm Piri nénit! :wink: (nálam most végzett, már ráér :? :lol: )

Katica,
hajrááááá kedd!!!!!++++++++++++++++++++++++++++++++

Alle,
akkor mi leszünk a januári befutók, dejóóóóó!!! :D

tillidian

Bols, sajna még nem jött meg Piri nekem sem. ma a 38.cn és elhiheted, tele a hócipőm (és még finom voltam).

Dalmi, mizu? Időpont?

Katica+++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Baba! Ez szörnyű! Nem csodálom, h tele a hócipőd, az enyém is! Jól kifogtuk! :evil:

bols70

Péter 3050g 52cm

Kép
bols70

Katica! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Piriváróknak mielőbbi banyásodást :wink:

Kép

Mó, Te hogy vagy?

Till, voltál Menses diabet.tanácsadáson?

babaimádó
Kép
babaimado

Baba,
voltam, 5.000-ért mérték...Kaptam egy infós papírt és egy ígéretet, hogy jönnek majd e.mailben az okosságok (azóta is várom... :? )
Viszont Évitől (ikerterhes kismami) kaptam sok-sok csatolt filet, (ezt már Puszedlinek is továbboltam), ebből okosodtam a legtöbbet. Priviben küldj e-mailt és megy Neked is!

Pirinénje igyekszik, csak sok a dóga... :oops:

(Első met-es napon túlvagyok...Télleg nem szabad borozni? :oops: kicsit se??? :cry: :lol: )

tillidian

Sziasztok,

Katerina, Dalmi - az MTHFR mutació egy folsav feldolgozási probléma, a beágyazódáshoz annyiban van köze, h fokozott a trombózisveszély, tehát nem kap elég tápanyagot a babóca:

Az 5,10-metiléntetrahidrofolát reduktáz (MTHFR) enzim génmutációja a folsav-homocisztein anyagcsere-folyamataiban okoz zavarokat. A folsav hiánya megemeli a plazma homocisztein szintjét, aminek eredménye a vér rögösödése és az artériás erek megkeményedése már gyermekkorban is. A lakosság 10-15 %-a homozigóta a C677T mutációra, ami fokozott kockázatot jelent vasculáris megbetegedésekre. Homozigóták esetében a rizikófaktor több, mint kétszeresére emelkedik.
A terhesség egy "szerzett" kockázat a vénás thromboemboliára. Ez összefügg a megnövekedett koagulációval és a csökkent fibrinolízissel. Az örökletes thrombophiliák olyan vascularis komplikációkat okoznak, melyek spontán vetéléshez, méhen belüli elhaláshoz, preeclampsiához és HELLP syndromához vezetnek.

Egy másik forrásból: A vér emelkedett homociszteinszintje az artériás és vénás trombózis , valamint terheseknél a magzati elhalás ismert kockázati tényezője.

Megjelent egy új terhesvitamin, ami tapasztalatok szerint jobb, mint az Elevit (székrekedés szempontból) és van benne extra adag folsav+folát (a folsav egy félig feldolgozott formája) - tehát ez olyan mutánsoknak, mint pl. én kimondottan jó a sokszoros folsav adag miatt. Én még szedek azért+folsavat is, de szerintem nem kell 2xElevit...........még B6 + B12 vitamint is kell szedni (a terhesvitaminokban az is van) - mert az szükséges a folsav feldolgozásához.........

Én ma voltam UH-n, van egy 2cm-es dobogó szívű babócánk :-)
leo50

Most olvasom, h csak a vitamin nevét nem írtam le, természetesen ez nem itt a reklám helye....Femibion-nak hívják. 2 féle van, az első 12 hétre (extra adag folsavval) és 12 hét utánra.
leo50

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?