Hát igen, biztosan igazatok van, kell az a gyógyszer.Mondjuk én ilyen csodákban nem reménykedem, hogy szedem x hónapig a metet, aztán spontán bebabáspdom, mert a csodák nem velem esnek meg, hanem másokkal...
De persze beszedek én egy fél gyógyszertárat is, ha attól biztosabb, hogy sikerül a lombik.
Kincs, Árnika, hát a pajzsmirigyem az egy külön törénet, nem akartam, de leírom: Júniusi anti-TPO leletem (135.3, ref: <80) alapján egy magán endokrinológus autoimmun pajzsmirigygyulladást állapított meg. (Talán emiatt sem sikerült a lombik májusban?) Na irány az immunológia, ott kontroll anti-TPO, TSH, fT3, fT4 meg még ki tudja mi, meg persze UH (szerencsére negatív). Közben a Klinikán is nézték az anti-TPO-t, ami 110.7 lett (ref <60). Vissza az immunológiára eredményért, anti-TPO 97.10 (ref <35). Hazaküldtek, hogy nem autoimmun pm gyull, mert csökken az anti-TPO, minden oké. Na mindezt csak azért írtam le ilyen részletesen, mert ezután mentem Valicskó dr-nőhöz az inzulinnal, aki elkérte a pm leleteket is, és azt mondta, hogy nemhogy javult a gyulladás, hanem romlott, mivel mindhárom vérvétel más-más laborban készült, és nézni kell a referenciatartományt is. Erre felírt 1x 1/2 Letroxot(50) az autoimmun pm gyulladásra, illetve mondván, hogy a terhesség létrejöttéhez a TSH-t is 1.5 alá kell szorítani. (TSH eredményeim: 03.10.: 3.23, 07.04: 2.28, 07.21: 2.06) Ez szöget ütött a fejembe, hogy ennyire béna lenne az immunológus doki. Na, megint Klinika, gondoltam legyen legalább kettő darab lelet egy laborból, és az eredmény 96.8 lett (ref <60)! Szóval mégis javul a dolog, és talán a TSH is lejjebb fog menni magától, ha teljesen elmúlt a pm gyuszi (ami gyakran okoz pm alulműködést). Ezért is "rendült meg" kicsit a bizalmam a drnőben,mert bár tudom, hogy nem ez a szakterülete, mégis rosszul tudta ezt. Azt meg nem akartam elárulni nektek, hogy a Letroxot biztos nem fogom szedni, (legalábbis addig, míg kontrollon nem látom, hová tart a TSH), mert akkor pláne kapok a fejemre.
Ugye jól gondoltam?
Árnika, olvastam, hogy neked se oké az anti-TPO-d. Szedsz rá valamit, vagy voltál kontrollon? Hátha neked is javul.
Laura, neked PCO-ra írtak metet vagy IR-re? Kár a 3 sikertelen ET-ért, de látom, minden jó, ha a vége jó!
Vanda, Kincs, tudjátok az a baj (illetve persze nem baj egyáltalán), hogy én eddig is szinte csak teljes kiőrlésű bio kenyeret ettem, péksüteményt nem igazán, cukrot, cukros üdítőket egyáltalán nem (fogyókúra és egészséges étrend miatt), mozogtam is hol többet, hol kevesebbet. Szóval a diétával olyan nagyon sokat szerintem nem tudok segíteni magamon, max. annyit, hogy eddig vendégségben vagy nyaralás alatt nem nyavalyogtam, ha nem volt barna kenyér, ettem jóízűen a fehéret, meg persze a fagyit, szőlőt, banánt is szeretem nagyon (és ettem is sokat). Dehát ugye másban is van szénhidrát (pl a 100%-os narancslében is meglepően sok!), plusz amióta tudom, hogy mi a helyzet, állandóan azon jár az eszem, amiket nem ehetek, még ha eddig nem is ettem olyan sokat belőle! És ez így elég gáz. Mindig is lelkizős voltam, és ez sajna ebben is megnyilvánul.
Kincs, neked lombik volt, vagy spontán a babuci?
Az APC-m úgy derült ki, hogy az első sikertelen lombik után elhatároztam, hogy mindent kivizsgáltatok, amit csak lehet, ami érintheti a baba-ügyet. Na és akkor ott volt a leletemen, amit álmomban se gondoltam volna, hogy Leiden homozigóta vagyok. Két napig bőgtem, de már megemésztettem a dolgot. Ráadásul így mostmár duplán (triplán) ajánlott a torna: Leiden, IR-PCO, fogyókúra.
Utolsó kérdés, és lelövöm magam: szerintetek mennyire fontos ez a napi ötszöri kajálás? Általában megy a dolog, de ha nem úgy jön ki a lépés (mint ma, pl, hogy vendégségben voltunk), hanem csak 3-szor eszem egy nap, az nagyon nem jó? Úgy értem, hogy az a fontosabb, hogy a napi CH 180 g alatt maradjon, vagy hogy mindenképp meglegyen a napi 5-szöri kajálás, még ha picit túl is lépem a Ch-t (úgy vettem ki a drnő szavaiból, hogy ez is nagyon-nagyon fontos)? A másik kérdésem ezzel kapcsolatos: a fél szem metet vacsi közben kell bevenni, de mi van, ha elmarad a vacsora?
Na lelőttem magam. Köszi a segítségeteket, tényleg rendesek vagytok.