Sziasztok!
Könnyes szemmel és elszorult torokkal olvasom ezt a véletlenül megtalált topikot. Mivel a címe a szülés utáni problémákra utal, azért kezdtem bele, hogy megtudjam, mire számíthatok, erre kiderült, hogy másnak is vannak gondjai már a terhesség alatt.
Én 35. hetes terhes vagyok, és most eléggé padlóra kerültem. Korábban tökéletesen müködött a szexuális életünk, gyakran és változatosan gyakoroltuk a kölcsönös örömszerzés müvészetét. Boldog házasságban éltünk, és mindketten nagyon akartuk ezt a kisbabát. Aztán ahogy kezdett nöni a hasam, és egyre határozottabban lehetett érezni a baba mozgását, valahogy zuhanórepülésbe kezdett a szexuális életünk. A férjem egyre ritkábban kezdeményezett, és ha én "támadtam", akkor sokszor azzal fogadta a közeledésemet, hogy megsimogatta a hasam, és beszélgetni kezdett a babához. Ez elég hervasztó...
Jó, belátom, hiába nem híztam sokat, azért az alakom már nem a megszokott, és néha kifejezetten egy nagy, nehézkes bálnának érzem magam. Nem is vagyok már az a régi mozgékony se, és a figurák megválasztása is nagyobb körültekintést igényel(ne). De azért én még nönek érzem magam, és nagyon is igénylem, hogy annak tekintsenek! Az, hogy megritkultak a szeretkezéseink még nem keserített el, én is fáradtabb, fáradékonyabb vagyok mostanában. Azon is könnyedén túltettem magam, hogy amióta tudja, hogy terhes vagyok, "franciául" nem közeledett a férjem (bár korábban imádtam ezt), betudtam ízváltozásnak, fokozott folyásnak, ilyesminek. Valahogy a dolgok (az életünk, a testem) természetes változásába bele is illett ez a lassú szexuális visszavonulás. Nem esett nagyon rosszul, ha hízelegve-csábítóan hozzábújtam, és babázni kezdett, vagy szeretettel, de minden szexuális töltés nélkül átölelt. Valahogy olyan _most_ nem hangulata volt, nem önmagamat éreztem elutasítva, csak az adott pillanatot. Ami aztán hetekig is eltartott, és végül odáig jutottunk, hogy be se fejeztük, amit elkezdtünk. Még ekkor se padlóztam le (bár nagyon bántott), betudtam a pocak-óvó figuraválasztás miatti kényelmetlenségnek. Aztán legközelebb, mikor már nagyon nagy hiányérzetem volt, és kezdeményezni próbáltam, a férjem kedvesen, de határozottan visszautasított. Azt mondta, félti a babát, nem tud igazán belemelegedni a szeretkezésbe, nem tudja elengedni magát, ezért nem is képes igazán élvezni az együttlétet, mert mindig arra gondol közben, hogy jaj, nehogy túl mélyre hatoljon, és megüsse a babát, vagy véletlenül megnyomja kívülrõl a hasamat. Aki nem élt át ilyesmit, az most biztosan azt mondja, milyen meghatóan figyelmes is az én férjem, de én teljesen kiborultam. Eddig is eléggé flusztrált az alakom változása, és a fokozatos elnehezülés, amivel a harmadik trimeszter jár, az, hogy ennyire lassú, esetlen és fáradékony lettem a régi ugri-bugri önmagamhoz képest. Ez a kijelentés teljesen padlóra vitt. Nöi mivoltomban érzem visszautasítva magam, mintha az arcomba vágta volna, hogy már nem kellek neki nöként, már nem jelentek számára mást, mint a gyermeke hordozóját. Több helyen olvastam, hogy a szeretet és a gyengédség átsegíti a párokat a kényszerû szexuális önmegtartóztatás idején, de képtelen vagyok elfogadni a helyzetet, mert szerintem ez még messze nem kényszerhelyzet. Azóta folyamatosan böghetnékem van, és legszivesebben ellökném a kezét, ha hozzám akar érni, meg akar simogatni, vagy át akar ölelni. Még a babával kapcsolatban is olyan érzéseim támadtak, amiket magam is szégyellek. Pedig ez még csak egy, csak az elsö visszautasítás, még meg sem született a pici, és rettegek attól, hogy mi lesz velünk, ha megszületik. Végleg le kell mondanom a férjem szerelméröl, a gyermeke anyjává kell válnom, és boldog lehetek, ha legalább ebben a minöségemben megörizhetem a szeretetét? Mik a tapasztalataitok, akiknél már a terhesség alatt ilyen gondok voltak? Helyrejött utána a szexuális életetek, amikor a baba már nem volt benn, nem kellett rá vigyázni? Vagy ez csak egy kedvesen hangzó kifogás, amivel vissza lehet utasítani a másikat, és mégsem olyan goromba, mintha azt mondanák, nézzél már tükörbe és szállj magadba, mégis mit vársz tölem, te tehén?!?! Lehet, hogy ez csak terhességi túlérzékenység, de én egyszerüen romokban heverek, már még féltékeny, gyanakvó gondolatok is megfordultak a fejemben (ismerve a férjem szexuális étvágyát), pedig azt hittem, biztos lábakon áll a belé vetett bizalmam. Mit lehet csinálni egy ilyen helyzetben? Nem akarom féltékenykedéssel gyötörni, de képtelen vagyok mosolyogva, tárt karokkal hazavárni, és eljátszani, hogy minden rendben van. Ha látja, hogy mennyire elkeseredtem, akkor esetleg önmagát kezdi vádolni, és az se lenne jó, vagy tessék-lássék mégis belemegy a szexbe, abból meg nem kérek. De úgy tenni se tudok, mintha nem lenne semmi baj... Mit lehet csinálni egy ilyen patthelyzetben???
Romhalmaz