Új privát üzeneted érkezett!

Márti
Persze, ahogy gondolod legyen nekem is meglepi. A számom majd elküldöm priviben.
Örülök, hogy jól érezted magad, én is várom már a lakodalmat, jó lesz egy kicsit mulatni, bár nem tudom mennyire tudjuk majd az igazgató úrtól kivitelezni. :)

Bettyna
Javulást kívánok neked! Pont ma hallottam a tv- ben, hogy hosszú meleg őszt jósolnak, ami kedvez a polleneknek, és ezáltal az allergiások és asztmások nagyon fognak szenvedni, kívánom neked, hogy ne így legyen.

Nusyka
Pandácska már írta, ha van még konkrét kérdésed szivesen válaszolunk. Én császárral szültem Februárban.

Tokmag
Ruhát nem kell vinned a picinek, azt adnak, én a saját kis takaróját bevittem azt használtuk. Pelus popsitörlő kell, ahogy Pandácska kicsit visszább írta. Magadnak pedig mindent, amit gondolsz.

Kép
Kép
susytunder

susytunder
Láttam, hogy más is pont írt erről, de köszönöm a választ. [/b]
tokmag

Nusyka!

Én júniusban szültem császárral, kérdezz nyugodtan!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Sziasztok!

Bocsi a betolakodásért :) ! Szeretném megkérdezni, h az AFP eredményetekre mennyit kellett várni az ÁEK-ban?
Előre is köszi!
tide
tide31

Tide

Én AFP után, mikor legközelebb mentem a dokihoz, már nála volt, de lehet, hogy már nála sokkal előbb ott volt. Ez kb. másfél hét volt.

Lányok! Mi ez a pangás itt? :)

Kép
Kép
susytunder

Susy,
Én vagyok :D

Lányok! Nektek szülés után mennyivel jött meg a mensi? Ma folyamatosan görcsölök, olyan érzésem van, mint régen amikor megakart jönni.
Vendég

én is szavaztam :D

pandácska szerintem simán megjöhet már, végülis fél éves már ez a nagylány

Kép
Kép
Kép
iricc

Pandácska!

Simán megjöhet már Neked, végülis közel 7 gónapja szültél! nekem legkésőbb 6 héttel szülés után mindig megjött, aztán pár hónapig nem volt pontos, de szülés után 8-9 hónappal már teljesen pontos ciklusaim voltak!

Susy!

Én sem értem, pedig többször is benéztem, már csak a szavazás miatt is! :lol:

Betty, Iricc, Lívia és a többiek, merre vagytok?

Márti
borossné becz márta

szerintetek min múlik, hogy szülés után mennyi időre jön meg a mensi? Róza 6 hetes, én kb két hete görcsölgetek, tegnap egy picike véres maszat is volt (minimális) azóta semmi. Nálatok volt ilyesmi? Szoptatok, abban bíztam, így csak sokkal később fog megjönni...

Kép
Kép
szalamandra

Szép napot mindenkinek!

Nagyon köszönöm mindenkinek,aki észrevett és válaszolt nekem!
Voltam ma ctg-n,UH-on,ezért köszönöm csak most meg.
Császárosoktól kérdezném még,hogy milyen tapasztalataitok vannak?Mennyire segítőkészek a csecsmősök?
Hogy működik a látogatás?A hozzátartozók hol és hogyan láthatják majd a picit?
Csütörtök reggel lesz a "nagy nap"!Már van egy 2,5éves kicsi fiam is.Érdemes felhozni őt is,vagy inkább csak másnap?
nusyka

Itt vagyok én is, csak mostanában nagyon keveset tudok írni. Samun annyira eluralkodott a nem is tudom mi, de semmit nem csinálhatok szinte egész nap. Vagy a szeparációs szorongás kerítette hatalmába, vagy nem tudom, de azt is utálja, ha egy szobába vagyunk ugyan, de nem őt nézem. Mivel a szgép a fal felé néz, az az első a tiltólistán :-) Most az ölemben ül és csodával határos módon nem akarja kiverni a kezemből a billentyűket. Csak akkor van béke, ha vele foglalkozom, így se főzni, se semmit nem tudok napközben, mert aludni meg nem alszik túl sokat. Az is kiveri nála a biztostékot, amíg egy almát vagy barackot megpucolok és pépesítek neki (még jó, hogy van sok jó üveges gyümi, az még belefér, amíg egy olyat kinyitok...). Mindez nem zavarna nagyon, ha lenne egy bejárónőm, de így elég gáz, hogy mindennek csak este 9 után tudok nekiállni, amikor ő már alszik. Szegény apát sem tudom, hogy mikor vártam utoljára vacsorával...
Ma meg különösen rosszul viselem, mi is lagziban voltunk szombaton, Samut vacsi után letettük a húgoméknál, és 2ig mulattunk. Nekik nem volt egyszerű, miután elmentünk, sírt nekik egy órát, mert felébredt, végül csak úgy tudták letenni, hogy a mi ágyunkon keresztbe volt. Így mi nem tudtunk lefeküdni, és amikor be akartam tenni a kiságyába, nekem is műsorozott egy sort, mejd hihetetlenül sokáig cicizett, mire elaludt, mi így negyed 5kor fekhettünk le végre. Tegnap lefeküdtünk szinte vele, hogy kipihenjük magunkat, erre ő meg másfél óránként kelt egész éjszaka. Ma egy kicsit fáj a fejem, nem is értem, miért :-D

Pandácska, simán megjöhet, én egyébként kb két héttel azelőtt éreztem a görcsölést, minthogy megjött volna (4,5 hónapos volt Samu), szóval az inkább a peteérés lehetett vagy ilyesmi, amikor beindult maga a ciklus.

Szalamandra, neked meg lehet, hogy ez még az utója a szülés utáni vérzésnek, nekem is voltak benne szünetek, és eltartott kb 6 hétig. A dokim szerint ez teljesen normális, kell ennyi, hogy tényleg rendesen kitisztuljon a méh.

Hoztam két fotót az esküvőről. A házasságkötés alatt az erszényből nézelődött (meg kiabált, szóval félúton ki kellett menjek vele :lol: ) akivel itt pacsizik, attól legtöbbször meg szokott ijedni (nem tudom, miért, nem harap), de szombaton haverok voltak:
Kép

Itt meg egy barátnőm kislányával 'ismerkedik', eddig szinte csak séta alkalmával találkoztak, de most lehetett egy kicsit taperolni, meg megpróbálni kezet csókolni:
Kép
Én nem t'om, miért néztem ilyen morcosan :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára danann 2008.08.25 16:33-kor.
danann

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzést és a tanácsokat! Most, hogy visszajöttünk Pestre, egy kicsit jobb a helyzet. A szmog lehet elnyomja a polleneket. :wink: Maszkunk nekünk is van, csak eddig még azt gondoltam kibírom nélküle, a Ca-t iszom, de azt a orrbaspriccelős dolgot beszereztetem apával, hátha használ.

Márti - Vagyok, csak délelőtt utaztunk, aztán kidőltem meg tornzáni volt, de nagyon jól esik, hogy hiányzom. :wink: Hmm... gondolj, gondolj, gondolj, mi is lehet, na még törpölök egy kicsit, nem vagyok a hirtelen döntések embere. :lol: Örülök, hogy jól sikerült a lagzi!

Susy - :cry: REmélem nem így lesz! Inkább minden nap eső táncot járok!

Dytke - Jó volt ma újra látni, ha csak arra a pár percre is! Szuper jól nézel ki!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Danann - Mikor elkezdtem írni, még nem volt itt a hsz-d. :roll:
Tök jók a képek, Samu nagyon édes! EZ egy lagzis hétvége volt. :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Pandácska!
Nekem kilenc hónapra jött meg...

Bettyna!
nekem tavasszal jön ki az allergia, de Pesten a szmogban nekem is jobb volt mindig, na ez elég gáz :oops: vigasztalásképpen se tavaly, se idén nem jött ki, vagy csak lehet nem értem rá Lilla mellett ezzel foglalkozni, de azért lehet javulás is a dologban.
Nekem még a homeos Coryzalia segített az extra adag kálcium mellett.

KépKép

KépKép
beneildi

Nusyka, én még decemberben szültem császárral a nyitáskor, de ha jól vettem ki azóta a beszámolókból, nem változott a helyzet sokat. A csecsemősök eléggé le vannak terhelve, de alapjában segítőkészek. Igaz, nem nagyon szoktak maguktól ajánlkozni, mert nem érnek rá, de kérésre mindent megmutatnak, megcsinálnak (van egy-két morcosabb, de a többség nem ilyen). Az 'anyás' nővérek is kedvesek, segítőkészek.
Látogatás: a szobába nem mehet be senki, csak apuka a papa-baba félórában délután. Sokszor nem tartják ezt be, sokan panaszkodtak, hogy átjáróház volt a szoba, és se szoptatni nem tudtak, se semmit a mások látogatóitól, mert a nővérek nincsenek elegen, hogy rendet tartsanak. Majd meglátod, te milyen szobatársakkal kerülsz össze, remélhetőleg egyezik majd az elképzelésetek. A látogatófolyosó felől az ablakon vagy az ajtó üvegén keresztül láthatják a rokonok a babát, te természetesen kimehetsz hozzájuk.
Nem tudom, neked mikor lesz a császárod, de te utána 12 óráig úgy kell feküdj, mint a bot, nem hiszem, hogy abban az időben érdemes lenne a kisfiadat behozni, csak ha már felkelhetsz. Mármint ha spinális érzéstelenítéssel csinálják, de gondolom, az lesz. Nekem fájt annyira után is, hogy ha megint így lenne majd a következő babával, akkor mindenképpen csak másnap akarnám a fiamat behozatni, mert még az ölembe sem tudtam volna venni, de ez egyéni, szerintem ne döntsd el előre, ne mondjátok meg neki, mikor jöhet, és ha jól vagy, hívod őket.
danann

Nusyka!

Én ugyan csak szeptemberben szülök majd ott (igaz már a 3. lesz ebben a kórházban), de nagyon ajánlom, hogy keresd a csecsemősnővérek közül Juditot, egy tündér, nagyon érti a dolgát, süt róla, hogy imádja a babákat és nagyon jól tud segíteni a szoptatásban is! Remélem, összeakadsz vele!

Betty!

Már kiváncsi vagyok, Te melyik névre szavazol! Tudtam, hogy jó buli lesz, de, hogy 1 nap 10x megnézzem, hogy áll a szavazás, azt nem gondoltam volna!

Márti
borossné becz márta

Köszönöm lányok :D Hát nagyon kíváncsi vagyok, mert nekem Dóri előtt nem volt ciklusom, se peteérésem, se mensim, szóval nem működtek ezek a dolgok csak, ha gyógyszert/szurit kaptam. Reménykedem, hogy a szülés megjavított :lol:

Lívia,
Nagyon csinosak voltatok :wink:

Szalamandra,
Az még szerintem lehet a szüléstől is. Nekem is volt kétszer is ilyen véres maszat, azt hittem megjött, de nem, csak ennyi volt. Ez a szülés után hetekben történt, amikor már igazi vérzés nem volt.
Vendég

Szia danann!
Igazán segítőkész vagy,köszönöm neked:)
Szerdán kell befeküdnöm,csüt. reggel császároznak meg.A fekvést valóban szigorúan be kell tartani-erről személyes tapasztalataim vannak...Fiammal anno nem tartottam be,meg is lett az eredménye:azt az elviselhetetlen fejfájást nem kívánom senkinek!
Akkor még átgondoljuk,hogy mi legyen.Csongor amúgy is elég akaratos,kétlem,h megértené a helyzetet.Meg nem is tud megülni a kis fenekén-persze ez még nem is várható el tőle.Csak az a gondom,hogy anyum vigyáz rá,viszont apósomék már kijelentették,h ők jönnek a szülésre én meg nem szeretném,ha bármelyik nagyszülő is előnyt élvezne...ne ez bonyolult családi dolog,csak nem szeretném,hogy ő lássa ennek a kárát.
És az elején segítenek a pelenkázásban,szoptatásban?Mármint,amíg nem tudok rendesen mozogni?
nusyka

Sziasztok!
Susy- köszi a választ a varratszedés kapcsán. Én azt hittem tök rossz érzés lesz (szedtek varratot a fejemből, az nagyon szar volt), de nem is éreztem szinte semmit :) A doktornő meg úgy meglepődött, hogy már hogy "szaladok", és hogy simán lefekszem hanyatt segítség nélkül, és fel is kelek :)

Betty - én is örülök, hogy összefutottonk :) Figyeltem a "tornafolyosót", de nem volt ott senki. Bocsi, hogy úgy rohantam, de ez az én kis tökimanóm úgy döntött, hogy ő már túl nagy a napközbeni alváshoz, aludjanak a kicsik :lol: És siettünk haza, hogy kibírja sírás nélkül.

Amúgy annyira édes, mert nem sír, csak nézelődik, a kiságyban is elvan egy darabig, utána meg szórakoztatni kell.
De úgy tűnik, hogy tartja azt a napirendet, amit a pocakban. Nappal nem alszik, csak 1-1 órát, éjjel viszont 4-4,5 órát.
Olyan fura, mert már nem is tudom, milyen volt a pocakomban :)

A témákhoz nem tudok hozzászólni, mert nem tudtam visszaolvasni, csak azt kerestem, hogy nekem írt-e valaki :oops:

Megpróbálok felrakni képet.

Kép Kép

dytke

Márti!
Neked is köszi a választ.Okés,keresni fogom,remélem szerencsém lesz.
Húúúúúúú...a 3.????GRATULÁLOK:)
Látom,neked is csajod lesz!Már én is kíváncsi lettem a szavazásra,várom az eredményt:)
nusyka

Szia Susy!

Köszönöm szépen, h válaszoltál a kérdésemre!
Üdv; tide
tide31

Sziasztok!
Megint van egy kis időm, amíg a kis tökmag alszik, gondoltam leírom részletesen a történetünket.

Szóval csütörtök de 11-kor kezdődtek a 10 perces fájások, este 8-9 körül lettek 7 percesek. Még péntek reggel is hétpercesek voltak, ezért felhívtam a dokinőt, hogy ctg-re menjek, vagy szülőszobára? A szülőszobára mentünk. Megvolt az előkészítés, ctg, kiderült, hogy elég jó fájásaim vannak, hamar baba lesz. Akkor még 1 ujjnyi voltam. 9:25-kor repesztettek burkot. Du fél háromkor már nem tudom mióta 4 perces fájásaim voltak, de még mindig csak két ujjnyi voltam. Ekkor már annyira gyenge voltam, hogy kértem az EDA-t. Pecchemre harmadik szúrásra sikerült felvezetni, az infúziót is harmdik szúrásra bekötni, egy vénám el is durrant. Nem sokkal utána elkezdett romlani a baba szívhangja. A dokinőm kettőkor elment a szakrendelőbe rendelni, de mondta, hogy ha van valami hívják és jön. Mondta a szülésznő (Kucsera Bea, aki egy tündér),hogy hívják a doktornőt, de addig is Szigeti doktornő megvizsgál. Azt mondták ne egyek és ne igyak. Akkor már a sírás kerülgetett, hogy császár lesz. Megjött a doktornőm, azt mondta nem tudni miért, de a babának már nagyon nem jó odabent, ezért muszáj császármetszést csinálni. Akkor már nagyon sírtam, azt sem tudtam hol vagyok. 17:35-kor toltak a műtőbe, 17:57-kor pedig megszületett az én kis gyönyörűségem. Elvitték, felöltöztették, majd egy precre odatették a kis fejét az enyémhez. A hangomra rögtön odafigyelt, és nézett a gyönyörű szemeivel, én meg csak sírtam,, mert annyira szép. Aztán közölték, hogy mivel ki van száradva szegény, 24 órára elviszik az intenzív osztályra, hogy infúziót kapjon. Másnap fél kettőkor láthattam először inkubátorban. A gyerekorvos azt mondta, hogy vagy aznap este, vagy másnap reggel lekerül a csecsemőosztályra. Másnap azt mondta, hogy vagy aznap, vagy másnap. Végül hétfőn (akkor került ki az inkubátorból és akkor vették le róla az infúziót) azt mondta a gyerekorvos, hogy innen fogják hazaadni, talán csütörtökön. Azt mondta azért kellett ilyen sokáig infúziót kapjon, mert nem ette meg az adagját egyedül, szondázni kellett. Van ott egy boszorkány csecsemős, aki az orrom előtt szondázta meg a gyerekemet, mert hiába szopizott (első próbálkozás) még nem volt mérhető, amit evett. Közölte, hogy akkor menjek szoptatni, ha már van tejem. HÁT NEM IDIÓTA?????? És lehet cumisüvegből megette volna az én drágám az adagját, ha ez a sárkány nem szondázza. Mert előtte cumisüvegből nálam megette az adagját egy kedves nővérnél. Ez a boszorkány ráadásul, mikor először mentem szoptatni megetette mielőtt odaértem, pedig az esti nővér mondta, hogy menjek reggel szoptatni. Ettől a bunkó nőtől bőgtem egész nap. Aztán az osztályos nővér odahívta az egyik csecsemőst (Marcsit, aki szintén egy tündér), hogy segítsen nekm fejni, hogy beinduljon a tejem. Szerencsére sikerült kifejnem 4 ml előtejet, amit az én kis husom szépen meg is evett. Meg másnap is. Így örültem, hogy előtejet is kapott szegénykém. Hétfőn mikor kikerült az intenzív részről a posztintenzív boxra, onnantól szépen szopizott, a tejem is beindult, de még kellett tápszert pótolni. Itt a nővérek is egytől-egyig kedvesek voltak. Viszont annyira le vannak terhelve, hogy tartani kellett az etetési időt mert éjjel nem lehetett szoptatni menni, és ha később eteti meg valaki a gyerekét ,akkor éjjel nem fog felkelni és nekik kell "szenvedni" vele, hogy beletukmálják a kaját. az egyik anyuka mondta, hogy egyik alkalommal a fél hatos etetéskor (akkor még nem tudtam, hogy akkor is van, mert nekem azt mondták, hogy fél kilenctől menjek....) úgy ébresztették fel az én kis drágaságomat, hogy hideg vízzel megmosták az arcát. Ha fél óra alatt ciciből nem ette meg az adagját, mindig hozták a tápszert, mert abból az üvegből egy alvó csecsemőt is meg lehet etetni. És Ambi fél 12-kor pont nem volt még éhes, aludt volna, ezért nekem kellett volna felráznom, hogy szopizzon, de nem volt szívem. Nekik volt...
Én ezt megértem, mert nem tudnak minden baba napirendjéhez alkalmazkodni, de megszakadt a szívem. Szar ez az egész rendszer. Annyira barbár módszereket alkalmaznak...
Kedden fájt a hasa Ambinak, nem bírt pukizni. Aznap reggel "az előírt kórházi adagjának" majdnem a dupláját szopizta. Erre azt mondták, hogy amiatt, mert sokat evett. És ne hagyjam többet enni. Persze nem volt szívem otthagyni az éhes síró kisfiamat, ezért egy másik sárkány jól lecseszett, hogy én még mit keresek ott. És szerinte csak le kéne tennem azt a gyereket aludni, semmi más baja nincs. azért sír, mert nem hagyom aludni. És otthon is cicin akarom tartani egész nap? Mondtamneki, hoyg szerintem egy 5 napos csecsemőt nem nagyon lehet még elkényeztetni. Szerinte persze igen. Majdnem visszakérdeztem, hogy de a tápszer ebből a cumiból persze biztosan nem okoz cumizavart, ugye???? És ha én a nap 24 órájában a karomban, vagy cicin akarom tartani a fiamat, ahhoz sincs senkinek semmi köze.
Azt mondta minden csecsemős, hogy ha tudom, hogy az adagját megette, akkor derítsem ki miért sír, biztosan nem azért mert éhes. Na én itthon nem mertem sokat adni neki, nehogy fájjon a hasa. Még jó, hogy jött a doktornő és a védőnő, és mondták, hogy bizony az én kisfiam éhes. Nyugodtan adjak neki annyit, amennyit kér, nem attól fog fájni a hasa, mert többet úgysem tud enni, csak amennyit bír. Azért elláthattak volna olyan tanáccsal a csecsemősök, hogy itthon nyugodtan etessem.
Azt mondta itthon a gyerekorvos, hogy azért nem tudott megszületni az én szentem, mert a méhlepény már nem táplálta úgy, ezért magzati sorvadás lépett fel, emiatt veszített a súlyából és száradt ki, és nem volt ereje megszületni, így "csak én dolgoztam", ő nem tudott, ezért nem tágultam.

Hát ez a mi történetünk. De a lényeg, hogy itthon vagyunk, jól vagyunk, akkor eszünk, amikor Ambi éhes, akkor alszik, ,amikor ő akar. Hátra nem nézünk, csak előre!!!

dytke

Sziasztok!

Na csak írnom kellett, van itt pörgés ám, most meg győzzek olvasni. :)

Pandácska
Nekem 2 hónapos volt Kristóf mikor már megjött újra, azóta is rendszeres, pedig nagyon nem hiányzott. Valamiért nekem mindíg éjszaka jön meg és iszonyúan fáj. De ha a mádik oldalát nézem a kistesóhoz kell. :wink:

Dytke
Gyönyörű a kisfiad!!! És csak azt tudom neked mondani amit már Betty is írt, emelem kalapom előtted.
Ja! És ne felejts el szavazni. :wink:

Danann
Nálunk ugyanaz a helyzet. Állandóan ölbe lenne és semmit nem hagy csinálni. Nem tudom jön az ősz, vagy mire lehet ezt fogni? :)

Nusyka
Danann már leírt mindent, de ha még szeretnél tudni valamit kérdezz nyugodtan.

Kép
Kép
susytunder

Dytke
Még most utólag olvastam el, amit írtál.
Hát nem is tudom mit mondjak. Én is bőgtem a soraidon. Szegény te, és szegény kicsi Ambi! De nagyon jól írod, csak előre nézzetek, hátra ne, és legyél nagyon büszke a gyönyörű kisfiadra. :wink:
Hidegvízzel megmosni az arcát....jesszusom. Inkább már nem is írok semmit.

Kép
Kép
susytunder

Nusyka!

Babából a 4. de a 2 nagyfiú a MÁV-ban született a 3. a Rókusban, mert akkor ott dolgozott a dokim és nem voltam hajlandó a MÁV-ban másnál szülni, így mentem utána a Rókusba, hát az nem semmi körház volt! És nem a szó legjobb értelmében!
Doki bácsi most ismét itt dolgozik, így a 4. bébi is itt átja majd meg a napvilágot!
Szavazz Te is! :lol:

Dytke!

Nagyon tisztellek azért, hogy ezt így kibírtad! Ügyesek vagytok Ambival, hogy mindezek ellenére ilyen jól megy a szopizás! És nagyon szépek vagytok a képeken! Minden rendben lesz ezután! :lol:

Márti
borossné becz márta

Dytke,
szépek vagytok :lol: tényleg le a kalappal, hogy ezt kibírtad. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Dytke,
Nem találok szavakat. Ügyesek vagytok nagyon, de én elszomorodtam... Hideg vízzel megmossák az arcát? :shock: :cry: Erre nem is tudok mit írni, megdöbbentő... Nagyon szépek vagytok!! Sajnálom, hogy ilyen negatív lett az egész, kicsit most másként látom a kórházat!
Vendég

Márti!
Na akkor tényleg kijár neked az elismerés:)))))
Rókus...HMMMM.....Na arról nekem sincsenek jó tapasztalataim...Nekem anyósom dolgozott ott,ő vitt be 2005 júliusában,amikor a "doki" közölte,h nem áll fenn terhesség,hormonális probléma okozza a mens. kimaradását.Na ehhez képest 2006 február 20-án egy gyönyörű-és a dr nagy szerencséjére!!!-egészséges kisfiúnak adtam életet!!!

susytunder!
Köszi!Még az utóbb feltett kérdésekre várnék választ!
nusyka

Sziasztok!

Márti - Szavaztam! :lol:

Dytke - Nagyon édesek a képek! Ha nem lettem volna már késésben tutira bekukucskáltam volna hozzátok az autóba, de így is tök ciki volt utolsónak beesni, különösen, hogy 3-an voltunk a "régiek" közül és Orsi tartotta az órát. Hmm, nem voltam elvarázsolva. Fura érzés, hogy lassan fogynak mellőlem a nagypocakosok. Emese sem volt, nem is tudok róla semmit.

Ildi - Köszi, a Coryzáliát eszem rendesen. :wink: Lassan, mint a szotyit.

Ma megyek a leendő gyerekorvosunkhoz pofavizitre. Állítólag ő is nagy homeopata, megkérdezem, hátha mond vmi okosat allergia ellen is. Tényleg, amúgy mire számítsak? Gondolom recepteket irogat majd a babának. Más vmi?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

dytke

Nagyon elszomorít, hogy ezt művelték veletek a kórházban, sajnos, én is hasonlókat tapasztaltam, egyáltalán NEM BABABARÁT a szemlélet - órához kötni az etetést, előírni, hogy mikor mennyit egyen egy újszülött, és mikor mennyit aludjon... :evil: Amikor az én csöppem is már 4 órája aludt nappal, nekem is ajánlották, hogy hideg vízzel törölgessem az arcát, hogy felébredjen, máskor meg azt kommentálták, hogy hogy merem 40 percig etetni. Ja és ne legyen mindig kézben, el akarom kényeztetni??? :evil: :evil: S***fejek! Már bocsánat, de nagyon elkapott a hév, amikor olvastam, hogy mit műveltek veled. Én nem tudom, mit csináltam volna a helyedben, ha a babámnak szigorú megfigyelés alatt kellett volna lennie. Nagyon-nagyon remélem, hogy a kórházban valaki elkezdi újra bevezettetni a baba- és szoptatásbarát szemléletet. (Én már kezdek azon filózni, hogy legközelebb ne itt szüljek, ha ez így megy tovább. :( ) Valaki elküldhetné a csecsemősöket a LLL-hoz egy kis továbbképzésre!!! Még jó, hogy otthon rendeződtek a dolgok, felejtsd el az első napokat, végülis nem az fog számítani Ambinak, hanem amit ezután tőletek kap! Jó egészséget nektek és kitartást!

Kép
Kép
szfgabi

Dytke, nem tudok mit hozzátenni ahhoz, amit a többiek mondtak. Azért kiváncsi lennék, tényleg létezik-e abszolút bababarát kórház, ahol a külön figyelmet igénylő, kezelés alatt lévő babáknak is kijár a bababarátság. Lehet, sötéten látom a dolgokat, de azt gondolom, ilyen kórház csak a mesében van. Amint valami probléma merül fel, azonnal átveszik az irányítást, és nem törődnek semmivel. Nagyon szomorú! Annak örülök, hogy te már kezdesz túllépni rajta, és Ambit sem viselte meg hosszútávon a dolog. És tényleg csodaszép, nem látszik meg rajta a tortúra! Nagyon kiegyensúlyozott baba szerintem, ez bizonyítja, hogy jól csinálod!

Pandácska, remélem, tényleg az készülődik, aminek tűnik! Hallottam már olyanról, hogy mesterséges megtermékenyítés után a gyanútlan párnak természetes úton fogant meg a második babája, holott előtte úgy tudták, ez lehetetlen! Az emberi test mindig tartogat meglepetéseket! :-D

Nusyka, nem tudom, mennyire van értelme bárkinek is bejönni a szülésre. A szülőszobára csak apa mehet be veled, illetve velem ott volt, mert eredetileg nem császárra mentünk, nem tudom, programozottnál hogy van. Nálunk kb két percre odaadták Samut apjának, aztán vitték le az osztályra, meg engem is. Az én férjemnek alig engedték, hogy kicsit kipakolja a cuccaimat az őrzőben, kikészítse a hálóingem, stb, mert éppen akkor botrány volt, hogy sokan bementek a császáros őrzőbe ezért mindenkit kizavartak, de azóta állítólag ott tölthet egy kis időt, de csak ő. Amikor én szültem, a férjem határozott kérésére kihozták nekem egy kicsit a babát, mellém tették az ágyba, de mivel nem mozdulhattam, az ablakhoz nem tudtam volna vinni megmutatni, márpedig a rokonok csak úgy láthatják. Elméletileg amíg fekszel, abban a 12 órában nem hozzák ki, mert úgysem tudsz felkelni hozzá. Kincsesinek is programozott volt, ő meg tudja mondani, hogy apa ott lehetett-e, illetve hogy kiadták-e a babát a 12 óra lejárta előtt, nekem nem, de mondjuk nekem ez úgyis du.5-hajnal 5 közöttre esett, nme tudom, nappal mi a helyzet.
danann

Nusyka
Megint válaszolt Danann. :)
Én is este szültem, úgyhogy ugyanazt tudom csak elmondani.
Drukkolok neked csütörtökre, és persze a szülés után várunk véleméynekkel és képekkel. programozott csástnál nem nagyon lehet élménybeszámoló. :roll:

Dytke
Pontosan 6 hónap van Kristóf és Ambi között. :)
Ő is 15- én született 18 óra 13 perckor, Ambi picit hamarább.

Lányok! Mi újság nálatok az alvással. Mióta anya vagyok azt hiszem ez volt a legrosszabb éjszakánk. 11 órakor felébredt Kristóf és éjjel1- ig nem volt hajlandó visszalaudni. Utána fölvolt háromnegyed 2- kor, 3- kor- fél 4-kor- 4-kor, 5- kor,6-kor és már nem is aludt tovább. Folyton hangosan felsír. Most alszik, de most is folyton ilyen 5-10 percenként felsír és ha ölbe veszem alszik tovább. 2 óránként alszik napközben, de 30-40 pertől sosem alszik többet. Normális ez? Azt hiszem az ölben altatással kicsit átestünk a ló túloldalára.

Kép
Kép
susytunder

Gabi,
Érdekes amit írsz, én is erre gondoltam, hogy a következő babámat nem itt hozom világra. Ha szülésznőt se lehet választani, akkor meg elég valószínű. Pedig nekem jó tapasztalaim voltak, szép emlékek, de megdöbbent, hogy milyen dolgok vannak ott. Ezek szerint csak szerencsém volt... Azt nekem is mondták, hogy ne szoptassam annyit, meg majd otthon is ennyit fogom cipelni?

Susy,
Egyszer jobb, egyszer rosszabb az éjszakánk. Ma jobb volt, tegnap nagyon rossz, előtte megint jobb stb. stb. Nem tudom, talán a fog, időjárás... Nekem Dóri maximum kétszer alszik egy nap, és akkor se sokat. Nálunk cicin altatás van.

Bettyna,
Nekünk is homeos a gyerekdokink, szerintem örülj, hogy te is ilyet fogtál ki :wink: Nálunk nem volt szülés előtt találka, csak miután Dóri megszületett. Igaz, a recepteket megkaptuk már előtte védőnőn keresztül. Gondolom nálatok is annyi lesz, hogy recept, meg egy bemutatkozás.

Dannan,
Igen, én is ismerek ilyen történeteket, és reménykedem, hogy talán nekünk is szerencsénk lesz :D Persze azért erre nem lehet alapozni, és felkészülünk lelkileg az újabb küzdelemre is.
Vendég

Oké Márti, várom a prividet!
kingeri

Sziasztok!

Megjöttem a doki néni s randiról. Valóban nem volt több, mint amit Pandácska is írt. Kaptam egy halom receptet, telefonszámokat rendelési idővel, egy-két jó tanácsot, amiben nektek köszönhetően azért nem volt nagy újdonság :wink: . Sajnos kérdezni nem volt lehetőségem, mert nagyüzem volt, de azt mondta, hogy valamelyik nap hívjam fel, menjek be rendelési idő után, akkor lesz ideje beszélgetni is, meg az allergiámra is. Első látásra szimpi volt.

Mostanában annyit feszeget a kisfiam, úgy köldökmagasságban, mintha tágítani akarná magának a helyet. Hol jobbra, hol balra feszíti be magát, simul oda a hasfalamhoz. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Danann!
Ismét köszi!Én is úgy gondolom,h felesleges,na de ezt anyóséknak hogy mondjam meg???Nem kérdezték a véleményemet-mint ahogy általában soha...-csak egyszerűen kijelentették,hogy jönnek.Nem tudom,mi tévő legyek :(
Azt mondta dokim,h apa bejöhet a sz.szobára,de más nem!Mondjuk ez szerintem természetes.

Susytunder!
Na ja,megint megelőztek téged :D
Oké,lesznek képek:)))))
Jajj,már naon bennem van a para!Most pakoltam össze,csak még azt kellene eldöntenem,milyen ruhát készítsek el,amiben majd hazza hozzuk a kis hercegnőt!Már totál el is felejtettem,mit kell adni egy ilyen apró emberkére!
nusyka

Nusyka!

Nekem programozott császár volt. Előző nap befektettek, másnap reggel 7kor már a szülőszobára vittek, pedig csak 9kor volt a műtét. Beöntés, infúzió, ctg, adatok, stb, addig apa bent lehetett. Amint betoltak a műtőbe, apát beöltöztették "zöldbe" és mehetett az üvegablak mögé lesekedni. Vihet fényképezőt is nyugodtan!

Szerintem sem érdemes senkit behívni, te nem mozdulhatsz, apa nem jöhet be a gyermekágyra, csak abban a fél órában, a babát meg amúgy sem fogják látni, mert elviszik. Én 9:20kor szültem és valamikor du láthattam újra a picit. Tehát szerintem azt mondd a rokonoknak, hogy csak du menjenek be, talán akkor van esélyük látni a kicsit. De akkor is csak úgy, ha megbeszélitek a szobatársakkal, hogy ez nem gond és bejönnek. Te nem tudsz úgysem felkelni, csak este. Ha mégis akarnak menni, legalább tudod mondani, hogy te megmondtad... :)

Kép
Kép
kincsesi

Nusyka, tegyél nekik megjegyzéseket, hogy milyen kár, hogy nem tudják majd megnézni a babát, de azért persze örülsz, hogy pár folyosóval arrébb tördelik a kezüket :lol: mégha feleslegesen is :lol: hátha rájönnek, hogy nincs rájuk semmi szükség. Bár tudom, hogy általában az anyósokat nem könnyű semmiről sem meggyőzni, éppen ezért nem is szabad úgy előadni, mintha te javasolnál valamit :wink: Hátha...
danann

Márti!

Szavaztam én is:-) jó pofa dolog ez a szavazásdi, tetszik. Kiváncsian várom a végén a választásodat....egyébként mikor is tudjuk meg?!

Dytke!

Ez kész tortúra......szegény gyerkőc......jó hogy ilyen optimista vagy....én kevesebbtől is kibuknék.....egyébként is az anyukák hormonrendszere ilyenkor felborul, és sokkal érzékenyebbek vagyunk....
HAJRÁ a TOVÁBBIAKBAN!

Pandácska!

Csak a menses dologgal kapcsolatban akrom kérdezni, hogy ha megjön akkor a tejcsi elapad? Vagy utána azért még lehet szoptatni...ezzel nem nagyon vagyok tisztába.

Kép
sly78

Susytunder!

Éjszakázás: Nálunk egyelőre (lekopogom) nem rosszak az éjszakák. kb. 4 óránként ébred, kis nyüszögés, aztán szopi, és villámgyorsan be is tudom altatni, apát nem is ébresztjük fel. Ami hosszadalmas, hogy utána sajna mennem kell fejni a cicit (nagyon unom) mert sokkal több tejcsim van, mint amit kiszív, és gyulladásra hajlamos vagyok, így mindig szorgosan fejek...lassan egy fejőstehénnek érzem magam...elég gáz.....remélem apa nem ábrándul ki belőlem, mert elég mókásan festek a fejőgéppel a cicimen....
:lol:
Egy dolog aggaszt, hogy ilyenkor szinte sosincs büfi....bár alszik, úgyhogy gondolom, hogy nem fáj a pocija.....
A nappalok húzósabbak....

Kép
sly78

nusyka nem ez az első eset, hogy az hallom, a rokonok nehezítik meg a kismamák életét. Nekem a terapeutám azt szokta tanácsolni ilyen esetben, hogy úgy vezesd fel a dolgokat, mintha te kizárólag az ő kényelmükkel törődnél.
Pl: igazán nem akarom kedves mama, hogy feleslegesen ácsorogjanak ott a folyosón órákig (még székek sincsenek!). Megmondták az orvosok, hogy nagy szigor van, nem engednek be senkit, még apuka is csak egy pillanatra láthatja a saját gyerekét, hát ez felháborító. stb stb... ezek általában bejönnek, ha elég ártatlan fejjel mondod :D
Sok sikert csütörtökre!!!

dytke, hát ezt még olvasni is fájdalmas volt :( Nem tudom miért dolgoznak ilyen emberek az egészségügyben, akik híjján vannak minden nemű empátiának...

Kép
Kép
Kép
iricc

Sly, nekem lassan 4 hónapja jött meg, 2 hónapja szedek szoptatás alatt szedhető fogamzásgátlót, de a tejem köszöni, rendben van, Samu még most is sokat szopizik :-)
Legfeljebb annak áll fenn a veszélye, hogy megváltozik az íze, és már nem fogadja el a baba, de azért ez szerintem elég ritka, létezik, de az én ismeretségi körömben talán ha 2 ilyen eset volt.
danann

Dytke!
Nagyon sajnálom ami veletek történt. Döbbenet, hogy ilyen megtörténhet ebben a kórházban.
Lehet, hogy a következő babánkat én sem itt fogom szülni, ha ez így megy tovább.

Lányok! Tapasztalt anyukák!
Hányszor eszik 1 nap a babátok? Úgy érzem Mírának elég lenne 4h-kénti étkezés, de így csak naponta 5x enne. Nem tudom hogyan csináljam. Jelenleg eszik reggel 6h-10h-13h(14h), eddig ok, ez nem változna, de utánna? Eddig így evett: 17h-19.30h-22h. Azonban nem volt mindig éhes, szerintem emiatt voltak a "szopisztrájkok"
Ha követem a 4h-kénti etetést, akkor 18h és 22h-ra a következő időpont. A 18h-t korainak találom, jó lenne kihúzni 19h-ig. Vajon ha kiveszek egy étkezést akkor nem fogok ártani vele Mírának? Most, hogy kevesebbet eszik, többet hízott, mint amikor megette a 180ml-eket/étkezés. Teljesen tanácstalan vagyok.

Éjszakai alvásainkat szeretném megőrizni, nem szeretném ha ennek a rovására menne. (22h-6h-ig) Sokáig már úgysem tudom, hiszen lassan elkezdődnek a fogzással járó nem alvások. :(

Laura nem mérvadó, ő össze-vissza evett.

rozssag

Kép Kép
rozsaag

Márti!
Annyian szavaznak a Borbála névre, hogy ha nem ez az első, akkor adhatnátok másodiknak. :D

Kép Kép
rozsaag

Sly,
Utána még lesz tejcsid, tudsz majd szoptatni. Olyan van, hogy megváltozik ettől íze, és a baba esetleg nehezebben fogadja el, vagy szopisztrájkol, de ez ritka.

Rozsaag,
7-8 alkalommal :oops:
Vendég

Nem sorolom fel a neveket,de szeretném mindenkinek megköszönni!Annyira rendesek vagytok!Jó ez az oldal,kár,h csak most akadtam rá!

Megpróbálom őket leszerelni valahogy,de sajna már látom,h nem lesz egyszerű:(akármennyire is próbálok célozgatni-mint ahogy írtátok is-nem veszik a lapot.Az a baj,h kissé tolakodó a kedvességük én meg nem vagyok éppen a legtoleránsabb hangulatomban az utóbbi időben:)Na mindegy,majd lesz vmi!Az a lényeg,h csajommal ne legyen semmi baj!!!

Kincsesi!
Nekem is azt mondta dokim,h fél8-8 körül megyünk a műtőbe,de akkor 9nél előbb ne számítsak nagy dolgokra?
Ilyen sokáig nem láthatom majd a picit:(((de miután felöltöztetik,stb ugye odahozzák nekem?Te mikor tehetted először cicire?Másnaptól végig veled volt a kicsi?
Bocsi a sok kérdésért,de asszem kezdek kissé pánikolni:)))
nusyka

Rózsaág! Nekem Villő sokáig csak napi 4x evett! :) De akkor aztán rendesen. 4 óránként, és éjjel nem kért. Szerintem mivel ők fejt tejet kapnak, az rendesen tartalmazza a hátsó tejet is, ezért nem is igénylik gyakrabban.

Cerazette. nekem sem csökkent a tejem tőle, viszont nem is menstruáltam. Pedig pont 8 héttel a szülés után megjött, de akkor már 1 hete szedtem a cerazettet, akkor az leállította 3 nap múlva, azóta semmi. kb 4 hete abbahagytam a gyógyszer, 1 hete fel vagyok puffadva, híztam 2 kilót. Remélem, meg fog jönni, és nem egysezrűen meghíztam. :)

mtunde

Dytke, mindent lemondtak az előttem szólók, és nagyon örülök, hogy jól vagytok már, és minden rendben, és csak 1 hétig voltatok bent. A babák tényleg nem tudnak túl sokat enni, Villőnek, ha néha sikerült, akkor egyszerűen kihányta a felesleget. :)

mtunde

Nusyka!

Úgy tudom 9kor van az első műtét, ezek szerint ha nem jön közbe semmi(senki), te leszel az első. Nálam is így volt. Hát hogy ne számíts nagy dolgokra azt nem mondom, mert nekem a beöntés is új volt és nem volt szimpi. Wc után még letusolhattam, utána fél órás ctg és a többi, amit írtam. Tehát ezekkel elmegy az idő 9ig.

Miután kivették a babát, megmosdatták, felöltöztették és odahozták nekem, de csak egy kicsit, amíg megfogtam a kezét és megpusziltam. Utána vitték is el. Ha jól emlékszem, kb 3-4 körül hozták mellém az ágyba, de sokmindent nem tudtam vele kezdeni, mert akkor még mindig nem mozoghattam, így szoptatni sem bírtam. Amikor este felkelhettem, átmentem egy másik szobába és az esti etetésnél már próbáltunk szopizni. Hamarabb nem volt esély rá.

Az első éjszakát bent töltötte, de másnap reggeltől igen, velem volt. Fürdetést végig ők csinálják, neked csak néha kell kicserélned a pelusát.

Hajrá csütörtökön! És holnap próbálj lazítani!

Kép
Kép
kincsesi

Lányok!

A bukás azért van, mert sokat eszik? Bár a 80-100ml-t nem mondanám soknak... Adél állandóan csak ennyiket eszik és folyton sokat bukik. Félek, hogy erre az adagra be fog állni a mellem és ha kell neki több, nem lesz! :(

Kép
Kép
kincsesi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?