Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gabi 38!

Írtam az email címedre.

üdv
RRD

Sziasztok!
teljesen véletlenül találtam erre az oldalra, igy még regisztrálva sem vagyok, de lenne 1-2 hozzászolásom.
én augusztusban szültem a második babámat a bálint balázsnál!!!!!!!!!!(az elsöt inkább hagyjuk, az horror volt- NEM NÁLA SZÜLTEM)
terhesgondozásra is hozzájártam, csak jot tudok mondani rola.
nem "feji" meg az embert 4 hetente a rendelöjében, csak akkor kell menni hozzá, ha aktuális egy vizsgálat s telefonon bármikor konzultálhatsz vele.
07,31-én berendelt tulhordás miatt,- s hála beindult nem kellett inditani- szülésnél nagyon sokat segitett.(beszélgettünk, segitett lazitani)mivel a férjem külföldön volt s igy egyedül voltam ezért talán többet is kaptam töle, mint várhato volt.
a végefelé bemutat az apjának(b.sándor) vagy a nagybátyának (b. mihály) s ök fognak bejönni levezetni a szülést. tehát nem hagy magadra.
mivel mindennap bent van s heti 2x ügyeletes, hacsak nem hajnalban jön rád a szülés ö lesz ott.
egyébként 2004 végétöl behivhato lesz. (töle tudom)
orsolya11

Sziasztok!
Én is most keveredtem ide csak, mivel a második babánkat tervezzük és úgy gondolom az igényeimnek a Szt. Imre felelne meg legjobban,szeretném én is elkérni Bálint Balázs doktor úr elérhetőségét: andorka@mailbox.hu címkre, köszönöm előre is.

Lenne még pár kérdésem:
a látogatási rend, hogy van?
a baba állandóan veled lehet?
sárgaság esetén hova kerülnek a babák, és lehet -e őket ekkor is igény szerint szoptatni?
az egyágyas szobáért kell-e fizetni és bennt aludhat-e veled valaki?
a babák lehetnek -e vitt ruhában, vagy kórházi van rajtuk?

Orsolya, a terhesgondozást a doktor úr a kórházban végezte? Ultrahangot ő csinált, vagy a kórházban?
Ja és NST-re hova jártál?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Az első babámat az Istvánban szültem, de sajnos a higiéniával és a csecsemős nővérek hozzáállásával nem igazán voltam megelégedve.
andorka

andorka!!!!!!!
szép sorba:
1. látogatás: bármikor ,bárki a babát addig vagy betolod a csecsemöosztályra, vagy az üvegajton belül hagyod.
2. baba: természetesen, de ajánlatom az, hogy éjszakára ha lehet told be, mertlegalább kipihened magad.
3. sárgaság: a csecsemö osztályon van egy külön szoba(azt elfelejtettem mondani, hogy a csecsemö oszt. ugyanott van ahol a szülészet.)csak addig van kék fény alatt mig a kura tart utána vissza az anyához.
4.1ágyas: 90% 2 ágyas, van ugyan 1 ágyas is, de oda inkább császárosok kerülnek. TELJESEN ismétlem TELJESEN ingyen!!!!!!!!!!!!!!
5.alvás: igen a szobatársad és a babácskád :-)
6.ruha: rengeteg ruhájuk van, s itt nem angolpolyára kell gondolni, hanem remdes rugikra.
ha a fürdetés vége (este1/2 8-1/2 10) felé méviszed a csemetét még válogathatsz is mit vegyen fel a gyerek :-)
7.saját: cumit, babapokrocot be lehet vinni, ruhát nem tudom

8.:terh.gondozás: itt is - ott is. UH mindig a bártfai utcai rendelőben volt., de oda nem kell beutalo csak a kiskönyv és az utolso uh lelet

9.nst: az uh melletti szobába van az nst. érdemes a 34. héten betelefonálni, hogy legyen jo helyed a 36. hétre.
orsolya11

Szia Orsolya!
Köszönöm a gyors választ.
Még annyi, hogy ha a baba besárgul, akkor is lehet szoptatni?
Megköszönném, ha elküldenéd nekem mailben a fiatal Bálint doktor elérhetőségeit.

Az Nst-t ha van fogadott szülésznőd nem csinálja meg? Az uh-ra lehet időpontot kérni?
androka

Sziasztok!

Androka: az én babám besárgult picit és velem lehetett. Van 2 kékfényágy, ami kitolható (legalábbis júniusban még így volt).Igaz, érdekes volt úgy aludni, hogy UV-kéken világított az egész szoba Kép Ebből következik, hogy szoptatni is lehetett bármikor Kép
Megmutatták, hogy az ágy hogy működik, csak be kellett dugni Kép Ezen az ágyon ki is tolhattam, ha jöttek látogatók.

Barbi
DBarbi

Nst:
ha fogadott szülésznő van akkor ö csinálja, de legalábbis ö is ott van veled.
UH:
délelöttre nem kell csak délutánra, mert ilyenkor készitik a video felvételt, ill. ilyenkor mehet be veled valaki(párod, vagy az anyukád stb.)
orsolya11

mail ment.
orsolya11

Orsolya: köszönöm szépen mail megjött.

Barbi: neked is köszi, a kékfényágyat sajnos ismerem az Istvánból, másfél napig a kisfiam is tesztelte.
andorka

Kedves Anyukák!

Azt megmondanátok nekem, hogy feltétlenül szükséges-e azt az orvost bekérni szüléshez, akihez jártál előtte?
Már csak arra gondolok, hogy a Szt. Imrében azért valszeg (remélhetőleg) minden orvos megbízható, tehát szülni lehetne az ügyeletesnél.
Vagy ez sem költségkímélő megoldás? Kép
Marin

Kedves Marin!
Bárkinek joga van az ügyeletes orvosnál szülni, sőt ha te azt akarod, hogy az addigi vizsgáló orvosod mindenképp bejöjjön a szülésedre azt vele előre meg kell beszélni. Természetesen ha az ügyeletes orvosnál szülsz, akkor nem vagy köteles hálapénzt adni neki.
Névtelen

Hamár végig csináltad vele a terhesgondozást, akkor ö már ismeri minden leletedet, minden "nyavajádat"(nem sértésként).

Különben is a felvételnél megkérdezik ki a kezelö orvosod. S automatikusan öt értesitik.

De ha nem ér be, akkor sincs baj az ügyeletes dokik is remekül bánnak a nem saját "kismamájukkal", mivel mind 2 gyereket itt szültem jo sok dokit megismertem a szobatársak elmondása alapján.

Hát mennyire kltsgkimélö nem tudom, mert én biztos adtam volna neki, ha nem lett volna ott a dokim.
orsolya11

En nagyon szeretnek az Imreben szulni, es mar voltam a professzornal, kellemetlen lenne most atmenni korhazon belul egy masik dokihoz. Nekem nagyon szimpatikus, csak az a helyzet, hogy nincs jelenleg munkam, es valoszinu nem is lesz, van egy heteves kolcsonunk, igy nem tudunk annyi penzt fizetni, mint amennyirol itt olvastam. Meg nem varunk babat, de szeretnenk. Raadasul iden lesz az eskuvonk, mit mi magunk finanszirozunk. Teljesen tanacstalan vagyok. Meg 50000 is nehezen szednenk ossze, es meg akkor a babanak nem is vettunk semmit. Nagyon elvagyok keseredve. Egyszeruen nem hiszem el, hogy van ilyen, miert kene ekkora penzmennyiseget kifizetni. Az en anyukam is orvos, nem nodoki, teljesen kiakadt. Videken szulhetnek, ahol anyum is van,de azt nem merem bevallalni, hogy 9 honaposan nekiindulok az autopalyanak.
Kerlek segitsetek! Mit tegyek?
Névtelen

Szerinted a professzor emlékezne rád 9 hónap múlva? nem gondolom.
Úgy is szülhetsz a kórházban hogy bejelentkezel a 36. hétig, és bemész ha megindul a szülés. Az ügyeleleteseknél szülsz, és adsz amennyit gondolsz.
Vagy csak szülésznőt választasz!
Névtelen

Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
Tudom, most minden fórum visszhangzik a hálapénzes témáktól, és nem is akarom itt a kedélyeket borzolni, de azért engedjetek meg egy megjegyzést 'Névtelen'31-i válaszával kapcsolatban.

Szerintem a hálapénz az az, amikor egy orvosnak a munkája UTÁN adsz HÁLÁBÓL bizonyos összeget, amiért megítélésed szerint téged legjobb tudása szerint ellátott, és meggyógyultál, stb.

Ezen az alapon hálapénzt az ügyletes orvosnak is adhatsz, ha ő segített a szülésnél, nem? És ugyanakkor miért adnál annak az orvosnak, akihez terhesgondozásra jártál, de nem volt benn a szülésnél???
Szóval, szerintem, KÖTELES semmiképpen nem vagyok hálapénzt adni, mert az már nem hálapénz, hanem tarifa, díj, ár, stb, és mint ahogy ezt tudjuk, ilyet szülésért kérni és adni is bűncselekmény. (Hacsak nem magánkórházról van szó.)

Különben az én orvosom, akihez négy évig jártam, emlékezett rám, sőt még arra is, hogy tavaly hol nyaraltam. Pedig nem szültem nála, és nem volt már fiatal, rengetegen jártak hozzá.
Marin

Kedves Névtelen (01.05. 23.30.)!
Szerintem kicsit veszélyes az ügyeletes orvosra bízni magad. Igaz, hogy ebben a kórházban az orvosok zöme nagyon klassz, de van egy-két kivétel.
Választhatod valamelyik fiatalabb orvost. Bálint Balázst, Barna Pétert, vagy Tasi doktort. Bár nem tudom, melyikük mikortól vezethet szülést egyedül. Mire Nálad esedékes lesz, lehet, hogy mindhárom. Érdemes lenne utánaérdeklődni. Valószínűleg vagy nincs még kialakult tarifájuk, vagy kevesebbet kérnek, mint a befutott "öregek". Tapasztalataim szerint kedvesek a betegekkel.
Személyes tapasztalataim: egyikük műtött egy lányt, akivel egy szobában feküdtem. Nem az ő betege volt, főnöke osztotta rá a műtétet aznap reggel. Kedves volt, minden nap bejött érdeklődni, nem éreztette, hogy hálapénzt várna, stb. Másikuk az ügyeleti idejében elkezdte egy szülés levezetését (szintén "gazdátlan" beteg), mikor lejárt a munkaideje, a beteg kérésére nem adta át másnak. Szülés rendben volt, orvos figyelmes. És szintén nem említette a hálapénzt.
Nem velem történtek, de jó volt látni, ahogy törődtek a betegekkel. És még humoruk is van.
A szülésznőválasztás is jó ötlet. Hiszen úgyis ő az, aki legtöbbet Veled lesz és gondoskodik rólad, ha szükséges.
Zsófia

Sziasztok!

Szerintem nincs kockázat azzal, ha ügyeletes orvosnál szül az ember. Énis ezt a megoldást választanám/tottam volna pénz híján. A szobatársnőm is úgy "esett be", mert elfolyt a magzatvíz és a Szt.Imre volt a legközelebbi kórház. Nagyon meg volt elégedve annak ellenére, hogy még az életben nem járt errefelé.

Az én dokim azonnal megmondta a "tarifát", akkor most ez mi volt? Bűncselekmény? Ahogy a tegnapi híradóból lejött nekem...
Nekem nem volt ezzel semmi bajom....

Ezúttal névtelenül...
Névtelen

Sziasztok!

Két kérdésem lenne a Szt. Imrével kapcsolatban.

Az egyik, hogy Dr. Nyulasi Gáborral kapcsolatban vannak-e tapasztalatok? Ha igen, megírjátok nekem?

A másik, hogy a szülésznő választáshoz megéri elmenni a Kismama klubba? Miről szólnak ezek a találkozások?

Előre is kösz!!!
kikki

Sziasztok!

Csalakoznék XXX-hez, engem is érdekelne Dr. Nyulasi Gábor és Nyulasi Jolán szülésznő is.

Köszi!
dian

Jolán: ő volt ügyeletes amikor szülni kezdtem, nagyon kedves és figyelmes volt. Nem volt kellemetlen az "előkészítés". Úgy hallottam jól alkalmazza a gátvédeémet.
Ha válsztanék szülésznőt, pl ő lenne az egyik jelölt!
Névtelen

Sziasztok,
Nyulas Jolinál született a kislányom. Választott szülésznőnk volt ő, így már előre találkoztam vele és beszélgettünk, ismerkedtünk. Érdeklődött az első szülésem iránt, kíváncsi volt a jelenlegi elképzeléseimre. Kellemes megjelenésű, nyugodt, határozott, de nem tolakodó (nem akarta jobban tudni, mit szeretnék és mi a jó nekem) Biztonságba éreztem magam mellette. Érdemes elmenni a kismamaklubba, mert ott több szülésznő van jelen. Ha ott még nem is döntesz, de legalább szimpátia alapján állithatsz sorrendet (mert ugye az se biztos, hogy aki nekem megfelelő az másnak is) aztán egy szakmailag hozzáértőt megkérdezel mégis kit javasol.
Évica
Évica

Lányok-

Remélem mindenkit a legjobb egészségben talált az új év.
Mint rutinos kismamákhoz, lenne hozzátok egy kérdésem:
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan tudom magam kiíratni az orvossal, noha nem vagyok veszélyeztetett terhes? Ugyanis én vagyok a munkahelyemen az egyetlen aki nem dohányzik és ez senkit nem érdekel. Hiába fellebbezek, vágni lehet a füstöt és ezt nem akarom a babámnak.
Volt már valaki hasonló helyzetben? Mit mondjak az orvosomnak? Van valakinek valami javaslata?
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
Babanyúl
babanyúl

Babanyúl!
Ezt mondd el a dokinak (dokinknak), úgy ahogy van. Én úgy tudom, 3 hónapos terhességtől bármikor elmehetsz táppénzre. Egyébként a nőgyógyász csak kitölt egy formanyomtatványt, amin az van, hogy x. héttől kérem a kismama táppénzre vételét (nekem is írt hajdan), és a háziorvos vesz táppénzre e papír alapján.

Azóta mi újság van veletek? UH? Doki?

Manga
manga

Szia Manga!

köszi a választ!
Jól vagyunk nagyon, eddig nagyon tetszik minden ami történik(beleértve az orvosunkat is Kép ) a legutóbbi Uh-n 8.5 cm volt az ülőmagassága a babának, szerintem most ugyanez kb. 10.5 lehet.
Most már 4. napja küzdök egy cudar migrénnel, még nem dőlt el melyikünk nyer; a migrén vagy én.
Jövő héten ha minden igaz AFP lesz, kicsit izgulok, bár pontosan nem tudom miért, mert egészen pontosan azt sem tudom mi az Kép
megy a nevekkel való küzdelem Kép jelenleg akár fiú akár lány, Gergő lesz a neve Kép

És Ti hogy vagytok? Mi újság veletek?
Babanyúl
babanyúl

Sziasztok!

Évicának és névtelennek köszönöm a Joliról írtakat.

Babanyúl!

Nekem a védőnő az első találkozás alkalmával azt mondta, hogy ha otthon akarok maradni, akkor nyugodtan beszéljem meg a körzeti dokival, mert ő jogosult bármikor táppénzre venni, akár az időjárásra is lehet fogni, hogy nem tudsz bejárni, de nekem meg sem kellett indokolni, hogy miért maradnék itthon.
dian

Sziasztok!

Babanyúl: nekem a körzeti dokinénim mondta 5!!! hetes terhesen, hogy ne legyek hülye ilyen köpködős időszakban (ősz) végigpöfögni a 7essel a várost, hanem maradjak csak szépen otthon. Így is lett. A nőgyógyásznak megmagyaráztam a szitut, hogy a körzetim azt akarja, hogy itthon maradjak, de kéne egy igazolás. Írt egyet, hogy veszélyeztetett és kész Kép Egy szó nélkül Kép

Barbi
DBarbi

Babanyúl!
Elég azt mondanod a dokidnak, hogy nem bírod és kész. Tuti ki fog írni. Ha elmondod miért, akkor méginkább. Ha nem, akkor ideje elgondolkodni, hogy jó dokit választottál -e. Bár, mint írta vki, a Szent Imrében minden doki jóKép

Tegnap voltam a szülőszobán és megnéhettem a gyermekágyas részt is. Hát nagyon-nagyon szuper minden. Nagyon örülök, hogy itt fogok szülni.

Kriszta
Krisztike

Köszi Lányok a válaszokat! Akkor ezt fogom tenni.

Láttátok tegnap a szülőszobát a TV-ben? Ti mit szóltatok hozzá? Engem nagyon felkavart, különösen az a rész amikor mesélte a riporternő, hogy a kismama fogadott orvosa nem volt elérhető és nem ment be a szülésre. Azért borzasztó érzés lehet...
babanyúl

A Szent Imre egész más hangulatú hely Kép
Sokkal barátságosabb.
Egyébként elég ostoba volt itt-ott a szöveg meg nagyon hatásvadász. Lehet ha ez lenne az első benyomásom a szülésről, megijednék !!

csicser
Névtelen

SZiasztok!

babanyúl: a tegnapi műsoron én eléggé kiakadtam! Bemutattak 2 szülést, ami szerintem egyáltalán nem általános szülés. Pl az én lábam nem volt kengyelben egyik szülésnél sem (pedig másodszor a Schöpf-Mereiben szültem, ami igencsak maradi kórház) (az elsőt a Szent Imre ikea szobájában szültem). Sőt, a Szent Imrében még a varráshoz is megkérdezték, hogy lekössék-e a lábam. Aztán teljesen természetes volt a Szent Imrében, hgoy a hasamra rakják rögtön a kisfiamat, még meztelenül, maszatosan. SZerintem ezek fontos dolgok!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Nem, én sem gondoltam egy percig sem, hogy a Szent Imre ilyen, csak tényleg kiakasztó volt abban az értelemben, hogy abszolute alkalmas arra, hogy elrettentse az ember lányát a babavállalástól. pláne hogy a z igazán emberi részéből (mikor odaadják a babát) alig mutattak valamit arányaiban tekintve pl. a vákumos szüléshez képest. És szerintem ez rossz és tipikusan "kereskedelmi TV-s"...
babanyúl

szerintem is Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Sajna én a tegnapi (szerdai) adásrol lemaradtam, igazság az, hogy teljesen kiment a fejemböl a müsor, csak annyit láttam mikor kedden volt egy bemutato adás, hát(csatlakozom elöttem szolokhoz) valami katasztrofa volt. Hideg-rideg szülöszoba kengyelbe kötve a láb, okorba kerültünk vissza????? Hol marad a családias hangulat? Ugy jott le az egész(nekem), mint ha egy szükséges rosszon gyorsan legyünk tul.

Én az elsö babát 4 éve szültem a Tétényiben, még a rozoga állapotban, de az sem volt ilyen kellemetlen környezet, mint az amit mutattak. Ráadásul ugy szültél ahogy akartál, kivéve ha muszáj volt a müszerre kötés (NST).
A mostani szülöszobák pedig már-már tökéletesek.
orsolya11

Sziasztok!

Most találtam meg ezt az oldalt és Bardóczy doktorról szeretnék pár szót írni. 2001-ben született nála a kisbabám, terhesgondozásra is hozzá jártam. Mivel a babámmal problémák voltak a születés után és kíváncsiak voltunk, történt-e orvosi mulasztás, elvittük a terhesgondozási papírjaimat és a baba kórházi záróját egy igaszságügyi szülész-nőgyógyász orvos szakértőnek, aki a következőket állapította meg a papírokból. A klinika (azaz dr. Bardóczy) az alábbi mulasztásokat követte el: 1. elszámolta a szülés várható időpontját (azaz túlhordtam a babát). 2. Az egyik ultrahangon megállapított magzatvízmennyiség ismeretében nem végeztetett el a magzat állapotáról fontos információt adó vizsgálatot (flowmetria). 3. Az utolsó napokban/hetekben nem fektetett be egy alapos, a magzat állapotát naprakészen követő vizsgálatsorozatra.
Valószínűleg, de jogi szempontból nem bizonyíthatóan kisbabám fenti mulasztások miatt oxigénhiányos állapotba került, hogy milyen hosszú ideig, és milyen mértékben, azt nem tudni.
A szülési záró enyhén szólva hiányos volt, meg sem említett egy fontos, a normálistól eltérő jelenséget (melynek okát természetesen nem vizsgálták ki).
Dr. Bardóczy csak a magyar orvosi jog siralmas állapotának köszönheti, hogy megúszott egy műhibapert.
Ui.: Most tudtam meg egy másik nőgyógyásztól, hogy a terhesség 36. hetében a szakma szabályai szerint kötelező egy hüvelyi kenetvizsgálat egy bizonyos baktérium vizsgálata céljából. Természetesen dr. Bardóczy nálam ezt (is) elmulasztotta.
Névtelen

Sziasztok!

Köszi a visszajelzéseket a kismamaklubbról.
Ha van bármi info Dr. Nyulasi Gáborral kapcsolatban, szívesen venném, ha megosztaná. Ő lenne az "alternatív" orvosom, vagyis a jelenlegi orvos mondta, hogy bármikor előfordulhat, hogy ő nem tud bejönni, mert elutazik, beteg stb. Persze nem erre pályázik, de előfordulhat. Ezért mondta, hogy ilyen esetben kollégájára, vagyis Nyulasi doktorra bízza pácienseit, természetesen azok beleegyezésével.
Ezt nagyon korrektnek tartom, így nem lesz meglepetés.
De azért informálódnék, ha van tapasztalat...
kikki

Szia névtelen 11:32!

Szerintem a rosszat és a jot is névvel felvállalva etikus megirni(akár egy fantázianév is).
Nagyon-nagyon sajnálom a történteket s a haragod teljesen jogos,(van az a mondás mielött megsértödsz és indulatos leszel, mert nem akarlak megbántani ezzel "AKINEK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA") de ismerve a magyar állampolgárok rosszindulatát képesek sok mindent elferditeni névtelenül.

Remélem nem lett semmi komoly vagy maradando baja a kisbabádnak. Szép egészséges virgoc csemete lesz belöle s nemsokára nem is jut eszedbe ez a sok borzalom!!!
orsolya11

kedves xxx!

NYulasi Gábor volt az ügyeletes amikor magas vérnyomással beestem a szülőszobára.
pozitívum vele kapcsolatban:
-kedves volt, nyugodt és ezért megnyugtató
-óvatosan vizsgált
-türelmesen beszélt velem megkérdezte mindent értek-e van- e kérdésem

negatívum:
-kicsit fásult volt (na jó én szültem nem ő Kép)
-nem döntött kezelésről, adott gyógyszert és eltűnt (persze nem ő az orvosom így lehet, nem is dönthetett)

nem tudom segítettem-e
csicser
Névtelen

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Most várom a második babámat, és tanulva az első szülésemből, ami nem igazán úgy történt ahogy én szerettem volna, sőt az orvosom is szabadságon volt /igaz, nem az ügyeletesnél szültem, hanem a helyettesénél, akinek már előzőleg bemutatott, ha véletlen előbb indul meg a szülés /a kórházi viszonyok nagyon rosszak voltak, pedig megyeszékhelyen szültem. Így elhatároztam, hogy a második babámat jobb körülmények között, természetesen, lehetőleg felesleges beavatkozásoktól mentesen szeretném megszülni. A Szent Imre kórház nekem a ti leírásaitok alapján nagyon szimpatikusnak tűnik, azon még gondolkodom, melyik orvost válasszam? Még csak 5 hetes kismama vagyok, már voltam a régi orvosomnál vizsgálaton.Viszont azt nem tudom, hogy ált. az orvosok hány hetes kismamát " fogadnak". Mert nem szeretnék 3-4 hetente Bp-re járni, kilenc hónapon keresztül. Mi kb. másfél-két órára lakunk Bp-től, és van egy 18 hónapos kislányom is.
Szerintetek választhatok orvost pl félidős terhesen is, addig meg a régi dokimhoz járnék?
Azt is írtátok, hogy 36 hetesen be lehet jelentkezni, hogy ott szeretnék szülni, és ha beindul, csak akkor kell bemennem a kórházba. Ez hogy működik? Gondolom akkor az ügyeletes dokinál szülök. Viszont szülésznőt szeretnék választani, szerintem az nagyon fontos.
Ti mit tennétek az én helyembe?

Válaszaitokat előre is köszönöm,
Ildikó
ildiko77

Kedves Orsolya11!

Szerintem nincs különbség a névtelenség és egy semmitmondó fantázianév között.
A leírtak nem az én érzéseim, hanem tények, minden olvasó maga dönti el, hogy elhiszi azokat vagy sem.
Sajnos kisbabámmal még mindig vannak gondok. Ez valószínűleg Dr. Bardóczynak is köszönhető, ezen túl pedig sikerült az addig töretlen és maximális bizalmamat az orvosokban megrendítenie (tisztelet a kevés számú kivételnek, mert azért olyanok is vannak).
Köszönöm a jókívánságaidat kisbabámra nézve, szükségünk van rájuk.
Névtelen

Sziasztok!A szüléselőkészítő előadások iránt érdeklődnék, kik tartják és mikor, illetve, mikor lesz legközelebb kismamaklub? És előre be kell jelentkezni, vagy csak úgy odamegy az ember lánya....Valaki korábban már írt internetcímet is, ahol meg lehetett találni a pontos programot, mármint a tavalyit, de most nem találom. előre is köszi: minka
minka

Minka

Nem kell bejelentkezi egyikre sem, csak ugy odamész és meghallgatod. Az elöadásokat orvosok, szülésznök tartják, ha nem változott akkor keddenként a kismamatorna után van (18 orátol???)az F épületben - a tétényitől indulva egész hátul.
orsolya11

Sziasztok!
hát senki sincs, aki dr.Rákoczinál szült. Tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Kérlek írjatok, nagyon kiváncsi vagyok
8

szia 8

olvasd vissza az archivumot, nagyon sokat fogsz találni rola.
orsolya11

Kedves 8!
Én nem nála szültem, de a szülés végén bejött, mert gondok voltak. Ez egy rövid idő volt, de azalatt szimpatikus embernek tűnt. Én konkrétan elküldtem melegebb éghajlatra, mert csinált vmit ami igencsak fájt ( viszont megmentett egy császártól ), kishíján bele is rugtam egy nagyot és ezek után ha találkoztunk ( viziten, folyosón, ja és lejött mégegyszer a szülés végén )mindig barátságos volt, kérdezte hogy vagyunk, stb.
VISZONT: azt tudnod kell, hogy egy professzor rendkívül elfoglalt. Nagyon könnyen kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy nem ér rá. Ezt abszolút jóindulatúan mondom, hiszen csak ő a szülészet vezetője. Én ezen oknál fogva biztosan nem szülnék - semelyik kórházban - a professzornál.
A Szent Imre tele van jobbnál jobb orvosokkal és szülésznőkkel, tényleg nagyon jó szülészeti osztálya van, olvass vissza kicsit, menj el szülésfelkészítőre és válassz bátran orvost.
Sok sikert!
Névtelen

orsolya11

minka

ezek a témák minden évben, bár már 2004 van s még a tavalyi időpontok vannak fent, de szerintem még nem volt elöadás, ha igen max 1-röl maradtál le.
információ: 464-8739
orsolya11

Sziasztok!

Én is a Szent Imrében fogok szülni és a Bencsik doktor úr az orvosom. Szülésznőt kellene választanom, de sajnos nem tudom mi alapján döntsek. Tudna valaki ajánlani valakit? Mielőtt találkozok velük jó lenne ha lenne valami háttérinfóm is.

Előre is köszi!
Krisina
Névtelen

sziasztok

tudna valaki írni tapasztalatokat Fanta Zsuzsáról vagy Trapp Andreáról
babuci

Szia Anna!

Fanta Zsuzsa - ahogy a neve is mutatja - fantasztikus. Két gyereket szültem vele és most 35 hetes vagyok ( ikrek) és most is őt választottam. A szülés előtt - mikor mész NST-re - ill. csak úgy találkozni, megbeszélni a dolgokat - mindent megmutat, készségesen elmagyaráz. Nem sajnálja rád az idejét. A szülés első pillanatától veled van és nagyon segítőkész, de ezt úgy teszi, hogy ne zavarjon téged és a férjedet ( ha bennt van ). Ezt egyébként nem választott szülésznőként is így teszi, mert én az elsőt véletlenül szültem nála és akkor is ilyen volt. Szülés után segített szoptatni és később is bejött megnézni minket. Én nagyon-nagyon tudom ajánlani. Ha vmi részlet érdekel írd meg az e-mail címed és megírom neked.
Üdv:
Kriszta
Kriszta

orsolya11! köszi szépen az infókat, most épp nem sikerült telefonálnom, de ha sikerül, jelentkezem
minka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?