Új privát üzeneted érkezett!

Edit,

Ambrus 14,5 kg, Bernát 15,9 kg...

KépKép
kiliman

...és hogy minél teljesebb legyen a csapat: mi is itthon vagyunk....tegnap este érkeztünk meg, és azt kell mondjam szuper volt....majd mesélek a fotókkal együtt, de azon még dolgoznom kell...

Két téma csak gyorsan:
Szobatisztaság: mi teljesen jól haladtunk (Bence gyakorlatilag csak éjszakára kapott pelust, és ment minden hol WC-be, hol bilibe, mikor hogy volt kedve, Lulli meg pisire teljesen Ok, de a kaka pelusba ment). Na, erre ma: kb 5x bepisilt mindkettő. Remélem csak a tengerparty laza pisilési fegyelem teszi a dolgot, és bízakodó vagyok...valaki járt már így?

Autósülés: nekünk ilyen van:
http://www.concord.de/en/driving/produk ... ction.html

És valszeg ilyet fogunk még venni, mert rájöttünk, hogy két üléssel elég macerás lesz az oviba hordás-hozás, és akkor már egy nagyobb verziójút veszünk:
http://www.concord.de/en/driving/produk ... ction.html

Nekünk bejött a Concord, nem olcsó, de erre rászánjuk, mert elég sokat használjuk. Pont ma mostam ki az üléshuzatokat, és szerintem funkcionálisan meg szerelésre is OK.

Ja, és kérdésem is van: valaki vett már Deichmann cipőt a kölköknek? A mostani katalógusuk gyerekcipős, és találtam benne olyat, amit elég jó lenne az oviba kinti trengálásra.

Majd még jövök...

A talinak én is nagyon örülnék. Valami időpont javaslat?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Mindenkinek nagyon köszönjük Samu köszöntését!

Annamari :)
Milyen volt Erdély? Fiúk hogy bírják az átállást ilyen hosszú idö után?

8 kbyt/sec? Húú az durva. Nekünk otthon a feltöltés 50 kbyt/sec, és Zoli majd megörül töle. A letöltés meg megy 700 kbyte/seccel.
Ki a szolgáltatótok?

Kata :)
Szobatisztasággal nagyon jól haladtok. A kakival ne törödjetek, az még 1-2 hónap is lehet amíg nem megy wc-be, ha nem sürgeted, csak felajánlod mint lehetöséget minden alkalommal, akkor biztos hamar összejön.

Ülés: Ismerve a fiúk alkatát, magasságát, amíg lehet hagyd ebben az ülésben öket. Nekünk már a saját öves verzió van, 15-36 kg-s ami késöbb ülésmagasító lehet. De hiába van benne övvezetö, ha alacsony a gyerköc hozzá, akkor a nyakán fog átmenni az öv. Szerintem minimum 100cm-s magasság kell hozzá. Nekem ami fontos volt ebben az ülésben az a váll és fejvédelem. Persze a saját öves verzióban már tudnak jobban mozgolódni, így kell bizonyos fegyelem is hozzá, hogy ne bújjanak ki.
Jó megoldás lehet az amit Edit ajánl. De Vkorsi pont elad 2 db ilyen ülést, ha gondolod megkérdezem. Töle érdemes ülést venni, mert mániákus biztonság keresö, teszt olvasó. Azt hiszem neki Römer Britaxai vannak, és kb 25 kg-ig jó.

Vikóka :)
Fotó aparát rendben volt? Kaptál mellényt a fiúknak?

Várjuk a beszámolót. A bepisilés lehetett az új környezet miatt is. Itthon helyre fog állni a dolog.

Nettke :)
Valamit tervezek venni Olginak meg Beának, meg Marika néninek, de nem tudom még mit. Kisebb dologban gondolkodom, mert már kaptak könyvutalványt. Talán desszertet kapnak. Mostanában Bea nagyon rendes volt velük.

Cat
Kép
cateye

A tali okés nekem is, csak a szept 4. nem jó.

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi az infót..... Én is ebben az ülésben szeretném őket hagyni, ameddig csak lehet, csak most hogy két kocsival járunk, túl sokat kellett pakolgatni az üléseket, így szereztem még kettőt. De azok nem túl jók. Az egyik az a concord lift azt hiszem, de az még nagy nekik, de jobb híján azt is használjuk. Amúgy egy régebbi fajta, mert mindezt örököltük. A másiknak meg kimostam a huzatát, erre szétment az egész és csak az anyag maradt meg, vagyis a műanyag ülésen csak a huzat van. Gondoltam, hogy ha már veszünk kettőt, akkor olyat, ami a jövőben is jó lesz. Mint Vikóka.. :D
De az autó öves verzióhoz még szerintem is nagyon kicsik vagyunk és nekem sokkal biztonságosabb az öt pontos öv.
Megnézem az Orsi félét....., rákeresek. Azért megkérdezed mennyiért adja?
Bár gondolkodtam a 9- 36 kg-ig. És Edité is nagyon bejön, aminek tényleg baráti ára van.

Detti!

Tök jó, két könyv.... hmmm. Képzeljétek Harry Pottert olvasok. :oops: Még régen elolvastam öt rész, gondoltam még el kéne az utolsó kettőt is. Szóval belevágtam. lehet hogy fél év múlva végzek is vele.

Kata

Kép
kateduo

Most olvasta, hogy a Römer Britax 36 kg-ig jó és 15 kg-tól használható a kocsi övével. Orsi miért akarja eladni?

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Rákérdeztem Orsinál priviben, ha ír, akkor szólok.

Azt hiszem azért adja el, mert nem fért el a 3 gyerekülés egymás mellett a verdájában, és valamit machinált vele. USA-ból rendelt új üléseket, de ezek is kifogástalan állapotban vannak.

Én is gondolkodtam rajtuk megvenni, mert nekünk csak 2 ülésünk van, és mindig pakolgatni kell a 2 autó között, de azért nem vettem meg, mert az enyémek már 18 kilósak, és 105-107cm-sek, így elég nagyok hozzá, hogy ne tudjuk már sokáig használni.

Cat
Kép
cateye

Köszi. Így már érthető... :D

Jó nagyok a fiúk. Nekünk bőven jó lenne, még csak most fogják elérni a 12 kg-ot.
Pedig mostanság olyan sokat esznek, bár nem tudnak egy helyben ülni, folyamatosan mozognak. Szerintem amit bekapnak falatot, azt rögtön le is mozogják. Apukám mondta, hogy most már tudja honnan van a mozgó büfé elnevezés. Én is folyamatosan megyek utánuk, meg ők is folyamatos mozgásban vannak. :roll:

Kata

Kép
kateduo

Vikóka!
Üdv itthon!Várjuk a képeket!
Én is Concord párti vagyok/voltam.De már annyira elszálltak az árral....
Amúgy nagyon jó kis ülések.

Kata!
Akkor nektek olyan lehet az a kapott ülés,mint ami a Dávidnak volt (Concord lift)
Mi amúgy sose használtunk a Dáviddal ülésmagasítót.Én imádtam,hogy fogta a fejét a fejtámla.Így ha elaludt se tudott lecsúszni az (15-36kg) ülésben.Kb 8,5éves volt,amikor 150cm magas lett és már nem kellett neki ülés.De akkor ment Horváto-ba és oda még az ülésben ment (gondolván,hogy alszik útközben).
Így mi most a PC-nál se tervezzük az ülésmagasító funkciót.Amíg nem lesznek 150cm-es a fiúk benne maradnak az ülésben ilyen vagy olyan biztonsági övvel.

Detti!
Mindig elcsodálkozom,hogy enyémek milyen kis fogpiszkálók lettek!Marci még talán most se éri el a 14kilót.Mondjuk Beni is csak 15,5körül van,Oli meg 2-15körül.Pedig 103-104-es centi magasak.
Nektek tudnak ebben az ülésben aludni a fiúk?

Cat!
Ti milyen ülést használtok?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Állítólag az ülésmagasítót nem is fogjákk elfogadni. Vagy téves az infóm? Mindenki összevissza beszél....

Kata

Kép
kateduo

Cat szólt, hogy nézzek be. :lol: :lol:
(ezer és 1 éve nem jártam erre :oops: )

tehát igen, van 2 eladó ülésem, vagyis a jövő héttől lesz eladó kb.

röviden:
Britax 2-way-elite a márkanév

Finn leírás:
http://www.britax.fi/twowayelite08.htm

angol leírás – de ez csak a simára vonatkozik, ezt háttal nem lehet bekötni.
http://www.britax.co.uk/cms_downloads/E ... O52601.pdf

9-25 kg
2 pozícióba állítható v. ülő v. döntött
Végig a súlytartományban háttal is beköthető

bármi kérdés esetén, email v.pü :)

miért adom el:
mert lejönne a kezemről az összes bőr, ha a fiaimat magasítós háttámlásba kellene áttenni, így belső öves ülést szereztem nekik, amivel 135 cmig saját övvel bekötve maradnak.
Ebben nekik még 1 befűzési pont mindig van.
fiúk paramétere: 101 és 98 cm.

Orsi
KépKépKép
icsilya

jah, még egy kis infó :)

a 9-36os ülés, kicsit azért "átverés", mert a felső befűzési pontja a belső övnek semmivel sincs magasabban, mint bármelyik 9-18as ülésben, tehált ált. nem lehet tovább használni a saját övével, mint bármelyik másik ülést.
Annyit tud pluszban, hogy később támlás magasítóként funkcionál.

A mo-i 9-25ös üléseknek meg elég siralmas a töréstesztjük :(
(pl. a micheliné egy katasztrófa)

Orsi
KépKépKép
icsilya

ülésmagasító: tv. szó szerinti értelmezés szerint nem minősül gyerekbiztonsági berendezésnek, mert nem teljesíti a feltételeket.

Orsi
KépKépKép
icsilya

No, Lili alszik picit visszaolvastam:

[quote="nettke"]A írta:nettke Dévény anno valahogy kerekebb történet volt, ahol elértük a kívánt eredményt és békén hagytuk a gyereket. Nnna, mindegy, most csináljuk.)

Mi is HRG mi is Komjádi, mind a 3 gyerekkel :?
Máté a "legsúlyosabb" kb. hasonló eredmény, mint amit Te is írtál (35-40% az első felmérésen), Levi 75% körül - ez a kezelendő legfelső határa -, Lilinél még ilyen % nem volt, vele 7 hósan kezdtük.

Nem elkeserítés, de ennek sosem lesz vége, és a dévény sem kerek. A dévény sem nyúlt megoldást egy csomó problémára, ezért kell mellé más, ami azt a területet érleli/fejleszti.
És én tudom, hogy minimum iskolakezdésig, de lehet, hogy még utána is Máténak biztosan kelleni fog a fejlesztés, mert hatalmas lemaradásai voltak.
(hozzáteszem 1 évig dévényeztek, látványos fejlődéssel mindketten)

Nálunk itthoni torna van Máténak heti 4-6, Lilinek 3-5, csoportba járok Mátéval és Levivel 1szer, Lilivel 1szer csoport és 1 úszás lesz szeptembertől.

és tényleg szar, meg sok idő, meg annál is több pénz, de én láttam, hogy a 2 diszlexiás öcsém hogy kínlódta/ja végig az iskoláit, és ha tehetek azért valamit, hogy az enyémek ezt elkerüljék, akkor azt érzem, hogy kutya kötelességem megtenni.

a csoportos torna egyáltalán nem "kötelező", simán lehet otthoni tornával kiváltani.
Nekem egyszerűbb a csoport, mert nagyon sokat vagyok egyedül a gyerekekkel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Szerinted ezt az ülést meddig lehet használni? Úgy értem mondjuk magasságilag. Ha jól nézem, akkor ezután még szükség lesz egy ülésre, nem? Elsősorban olyat szeretnék amit már nem kell lecserélnem, jó lesz addig amig kötelező az ülés és nem a kocsi biztonsági ülését használom, hanem az ülés saját 5 pontos övét. Bár 25 kg-osak jó soká lesznek csak...

Ez a BHRG van a TE -nél is? Cat! Mintha valami ilyesmit írtál volna....

Kata

Kép
kateduo

Kata :D
inkább a magasság számít az ülésnél, mint a súly.
szerintem olyan 105-110cmig jó,törzshossztól függően (egy bnőmnek van ugyanilyen, ők 5.5 évesen cserélték és nem alacsony a gyereke).
Tehát ezután mindenképp kell még egy háttámlás magasítós ülés.
(de szerintem olyat nem nagyon találsz, ami 25kgig saját öves és utána szétszedhető magasítóssá)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit!

A concord liftnél tényleg jó, h fogja a fejét.....Akitől kaptuk, ott 14 ill. 12 évesek a gyerekek. Szóval már tényleg jó régi. :D

Na már kész vagyok az ülésektől...... :shock:

Kata

Kép
kateduo

[quote="kateduo"]A írta:kateduokitől kaptuk, ott 14 ill. 12 évesek a gyerekek. Szóval már tényleg jó régi. :D

nem kukacoskodás - még véletlenül sem, nehogy félreérts -
de meglepődnék, ha a mostani szabványnak megfelelnének ezek az ülések (matrica szerint 03as v. 04es sorszám rajtuk) ill. 8-10 év alatt a műanyag elöregszik és szinte semmi védelmet nem nyújt, mert azonnal eltörik, ahelyett, hogy erőt fogna fel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Így van, tökéletesen igazad van. E3 van ráírva és én is úgy tudom, hogy ez már nem jó. Ráadásul most olvastam, hogy az autó biztonsági öve 15 kg-tól fog, vagyis 15 kg vagy annál nehezebb súlynál működik fékezéskor. Pont ezért is szeretnék ülést venni, mert 4-et használunk, ebből 3 jó, de ez az egy nagyon nagyon nem tetszik. Pár hónapja vezetek csak, eddig pakolgattuk az üléseket, ezt kb. 1 hónapja tettük be és nem jön be pont ezek miatt.
Gondolom ez akkoriban nagyon szuper lehetett, akitől kaptuk mindenből mindig a legjobbat vette, de sajnos már nem jó...

Egyébként honnan tudom egy ülésről, hogy megfelel a szabványnak?

Kata

Kép
kateduo

Kata :D
a matrica számít.
nem, az E3 pont nem a lényeg, ott a 3 az a licensz ország kódja
ezt kell nézni:
http://britax-roemer.com/ece.php?lang=en&navid=3

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok :)

Megvagyunk!!! Még egyben és remélem ez még így lesz pár hétig. Csütörtökön bementünk a kórházba, mert magnézium és egész napos fekvés ellenére is nagyon keményedtem. A külső méhszáj ujjkúpnyira nyitva, de amúgy minden rendben. Jöttem is volna haza, de úgy gondolták, hogy ha már befáradtam, akkor maradjak is ott. Persze saját felelősségre jöhettem volna, de Artúr nem akarta, úgyhogy ma engedtek haza. Végiguntakoztam a hétvégét, a ctg-k tökéletesek lettek. Sztem mostmár nem lehet, hogy nem bírom ki a 36. hétig, úgyhogy totál megnyugodtam.
A baba kicsit kisebb, mint a kora szerint kellene, hogy legyen, de az uh-s doki szerint nem gáz, ez még belefér.
Még 32 nap. Olyan hamar itt van, vagy nem is?????

Ez az autósülés téma engem is érdekel, de valahogy most így egyszeri olvasásra nem fogtam, hogy mi micsoda. Lehet, hogy neki kell állnom még egyszer. Nálunk még bőven beleférnek a 9-25-ös Römerbe, de hogy a harmadik gyerekülést hogy fogjuk betenni az nagy kérdés. Új autóra nem telik, ezért gondolkodtunk esetleg egy új ülésen, hátha az kisebb lenne, de én nem bízom az autó saját övében, mert a lányok nagyon kicsik.

Edit, Lilla :)
Hogy ment az első nap az oviban??? Nagyon kíváncsi vagyok!

Rám is lehet irígykedni. :wink: Én most nagyon sokat olvasok. Mást fekve nemigen lehet. :roll:

Na puszi Mindenkinek, most ennyire futotta.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Orsi,
köszi!! Ez valami iszonyúan hangzik, amit végigcsinálsz, már csak olvasva is...
Bevallom, nekem nincs egy ilyen rossz példa a szemem előtt, és a környezetünkben sincs kirívóan jobb képességű kisgyerek (na jó, Cat Samuja igen), szóval ezért töprengek állandóan, és elégedetlenkedek. De ha kell, hát kell, és nem jó szájízzel, de csináljuk. :cry:

Ma volt szülői az oviban, semmi extra, nem kell sok minden, tornára is csak az amit akarok, a szín sem kötött, cipő tartsa a lábukat, ennyi. Sok tisztasági csomag-cucc kell. Nem kell egyedül öltözni tudni, semmit se kell, csak legyenek szobatiszták. Laza ovi :lol:

Kép
nettke

Brigi :D
a Te mostani korodhoz képest Lili még pont 2 hetet töltött pocakban :wink:
ülés: 2 ülés 3 hordi az nagyon sok autóba befér, a gond akkor jön majd, mikor a kicsit normál ülésbe kell majd áttenni, mert ott már sakkozni kell az ülésekkel, a mit hova bekötéssel, de az még 1 év múlva lesz csak Nektek :) :)

azért nem vészes, csak időigényes,bár szerencsére Máté általában kooperál. Lili utálja, de majd kinövi :)

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi :)

Remélem, hogy mi is kibírjuk addig. :)

Sajnos a mi autónk nem biztos, hogy a nagyon sok közé tartozik. Ha be is fér a harmadik, hát cipőkanállal, az tuti. Most egy normális méretű felnőtt ember nem fér be a két gyerekülés közé. Anyukám és én igen, de mi nem vagyunk normális méretűek, és még minket is "szorít". Egyelőre, ha más nem lesz, akkor egyik gyerek előlre ül, én meg hátra a kicsivel és a másikkal. De remélem tud addig sakkozni a férjem, amíg a kicsi is befér hátra. Nem szeretem, ha anyósülésen gyerek ül.

Gondoltam rád többször is egyébként, hogy milyen hasonló a felállás, mint nálunk, bár nálatok pár hónappal hamarabb jött a babautánpótlás. :wink:

Lilit egyébként miért vitted fejlesztésre? Volt valami okod, vagy csak a nagyok miatt?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi :D
ha csak két ülést kötsz be, akkor sokkal beljebb kerül a két ülés, mint akkor, ha 3at. Ha én normál bekötnék 2t, alig lenne hely köztük, ennek ellenére elfér a 3.
(milyen autótok van, ha nem indiszkrét a kérdés?)

Nálunk korábban jött Lili, a kispasik 32 hónaposak voltak akkor, mikor született.

Lilinél volt pár jel:
- nyaki kényszertartás bal oldalra az első 2-3 hónapban
- kar nem megfelelő használat 4-5 hósan
- súllyal nem indokolható aszimmetrikus hurkák a karon és a lábon (8.5 kg, de mindenki 10nek nézi most is) --> nagyon feszes volt a karja, mint kiderült
- 7 hónapos koráig _semmit_ nem csinált: se forgás, de mozgás, semmi de semmi

most 14 hónapos és ca. 1 hete indult el, de nem számottevő még napi szinten amennyit jár

Orsi
KépKépKép
icsilya

Suzuki Lianánk van. 3 éves. Én is reménykedem, hogy azért menni fog a hátul három gyerek, de még ki kell próbálni. :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kata!
Azt azért gondold végig,hogy mire és mennyire időre használod majd az új üléseket!
Igaz,nálunk nem "pesti" a közlekedés,tehát erről nem tudok véleményt alkotni.
Ja és az ülés is csak akkor tökéletes,ha kb. olyan szorosan kötöd bele a gyerekeket,mint a forma 1-es pilótákat.Úgyhogy sokszor a szuper ülés se ér annyit (amennyit a törésteszt mutat),mert nincsenek megfelelően bekötve a gyerekek.
Amúgy a mi Concordunk 9éves és a szabványszám szerint megfelel a mostani követelményeknek. ( de ez csak apróság,mert néha uncsitesó ül bele,ha apósék hozzák el a suliból)

Brigi!
Rendben lesz minden!hajrá!Mindjárt itt vége!!!
Jó volt az ovi! :wink: Bemenet és kijövet is üvöltöttünk.Befelé Beni,Marci,kifelé meg Oli.Közte minden rendben volt.Holnap is megyünk.

Nettke!
Nekem határozott elveim voltak/vannak a korai fejlesztésről.
De!Ma megmutattam az Oli papírját a fejlesztőnek és....?Hát csak annyit mondott,hogy ez nem olyan gáz.Az,hogy nincs feladat tudata meg nem kooperál,teljesen normális vad idegen környezetben.Tornyot 8kockából nagycsoportban kell építeni,számsort meg egyáltalán nem kell tudnia visszamondani.
Szóval elég nagy baromság 3éves gyerekkel ilyen típusú tesztet csináltatni. (igaz,ez a mi vizsgálatunkra vonatkozik csak)
Kicsit megkérdőjeleződött bennem,hogy tényleg szükséges-e mindez a mi esetünkben.Figyelni fogom Oli fejlődését,de próbálok még máshonnan infót összeszedni erről a dologról.
Tényleg jónak tűnik az ovi!Majd mesélj róla,hogy fogadták a gyerkőcök!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Nálunk ma még csak szülői volt- hát, ha mindent úgy is csinálnak majd, ahogy elmondták, akkor megnyugodtam. :D Nálunk se kell tudni egyedül feneket törölni, öltözni. Sőt, állítólag az se gáz, ha párszor bepisilnek. Alváshoz direkt mondták, hogy akinél előfordulnak balesetek, az vigyen be gumilepedőt és kész. A popsitörlőt is direkt mondták, mert azzal jobban le tudják pucolni a feneküket. És van kinti-benit ruha, amit ők adnak rájuk. :) Össze is tegeződtünk az óvónénikkel.

Főpróba holnap. :D Mókusok nagyon várják. Nikinek napocska, Dának repcsi lett a jele. 8) Én is nagyon várom- remélem tetszeni fog nekik. Én elhatároztam, h nagyon bátor leszek és nem fogom mutatni jövő héten, h szar otthagyni őket.

Hello Orsi! Rég jártál erre. Nagyon szép a kiscsaj a csíkod alapján. Nem raksz fel néhány képet a kölkökről? 8)

Brigi

Hajrá!

Kata, Detti, Viki

Üdv itthon!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

[quote="edit73"]J írta:edit73a és az ülés is csak akkor tökéletes,ha kb. olyan szorosan kötöd bele a gyerekeket,mint a forma 1-es pilótákat.Úgyhogy sokszor a szuper ülés se ér annyit (amennyit a törésteszt mutat),mert nincsenek megfelelően bekötve a gyerekek.

vagy maga az ülés van rosszul bekötve... ebből is mennyit látni :(

Szia Lilla :D
köszi :D tényleg rég jártam erre.

itt van 3 kép a kölykökről:
http://vkorsi.blogspot.com/

Orsi
KépKépKép
icsilya

Brigi,

Húúú, már tényleg nincs sok hátra! Pihenj sokat - már amennyit engednek a lányok!

Edit, Lilla,

Sok sikert az ovihoz! Én most így utólag nem bánom, hogy bölcsiben maradnak, bár tudom, hogy fizikailag és szellemileg érettek rá. Valahol így is, úgy is duplázniuk kell majd.

Az autósülés témát rendesen kiveséztétek :lol:

Mit szóltok egy szeptember 11-i találkához???? Vagy lehet más időpontban is akár.

Detti

KépKép
kiliman

Detti :)
Nekem okés a szept 11. Helyszín?

Lilla :) ,Edit :)
Jó beszoktatást!!!!

Edit :)
A BHRG teszt nem ilyen. A két agyfélteke összehangoltságát vizsgálja, izomtónust, és a csecsemö reflexek meglétét, ami ugye nem jó, mert gátolja a spontán fejlödést. Tehát nem "intelligencia" teszt mint amiket te is leírsz. Azt még hülyeség egy 3 évessel csináltatni. Mondjuk valószínüleg a BHRG-zök megbuktak volna a Ti teszteteken, vagyis kijött volna, hogy gond van, de szerintem nem minden nálatok megbukónál van gond. Érthetö voltam? Na kicsit zavaros.

Csajok! Tegnap beszabadultam a Zarába és 990 Ft-ért van nagyon sok nyári cucc. Pólók, rövid nacik. Amik az oviba is jók,nem csak nyárra.

Cat
Kép
cateye

Szept 11 nekem is OK!

Ha többeknek Ok, akkor: próbálkozunk megint a Liszt Ferenc térrel? Tali a Burger előtt? 19:30?

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

szept. 11én mi pont Pesten leszünk :D

Orsi
KépKépKép
icsilya

Váo Orsi! Csak nem csatlakozol? :D :D :D :D Szuper.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Értettem! :wink: :lol: Pont erre céloztam!Mármint hogy nem túl jó (vagy nem az Oli számára megfelelő) helyre vittem a gyereket.Vagy igen??Na szóval ahány "szakember",annyi vélemény.
Mindenesetre Oli ma nagyon "összebandázott" Erika nénivel 8ő a fejlesztő ped).Úgy látom,kölcösnösen szimpik egymásnak. Csak nehogy kidumálja magát nála a gyerek a feladatvégzés alól! :roll: :wink: :twisted:

Lilla!
Jól hangzik ez a hozzáállás is!!!Majd mesélj holnap,milyen volt,hogy viselték a gyerekek.

Mi ma megint jól éreztük magunkat az oviba.Bár marci még mindig kicsit óckodva jött be (a benti szandit fel sem akarja venni),de bent már jól érezte ő is magát.Kicsit játszottunk az udvaron is.
Oli meg le se ..ta a fejem.Elment Erika nénivel szekrényt pakolni,szemetet kihordani.Hát nagyon kíváncsi leszek a jövő hétre!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

[quote="cateye"]V írta:cateyeáo Orsi! Csak nem csatlakozol? :D :D :D :D Szuper.

ez anyus v. gyerekes??
10én lesz torna (szerdánként járunk most), tehát ha gyerekes, akkor fennmaradnak velem a kispasik ha nem, akkor hazamennek apával szerdán és csak mi maradunk Lilivel.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Szept 11-t én is elkezdem nyomni. :wink: De valamikor lesz Robinak céges bulija-remélem nem pont aznap. :roll:

ovi: Hát, szuper volt! a gyerekek már az udvaron eltüntek volna befelé menet. Alig tudtam őket bevinni, hogy azért talizzunk már az óvónénikkel és nézzük meg a szobát. Na, bent úgy eltűntek, hogy vissza se néztek többet. :lol: Mi jöttünk el utolsónak és akkor is nehezen. :D De mondták, hogy lehet, h lesz vagy 2 hét, amire rájönnek, h ezután itt kell lenni mindig és elmúlik az újdonság varázsa- és akkor jön a bőgés. :( Készítem is magam rá, hogy ne érjen váratlanul. :? Egyelőre abszolút nem igénxelték a társaságomat, így csomót tudtam az óvónénikkel beszélgetni. Nekem ez fontos: ne vadidegenekkel hagyjam ott aztán hétfőn őket. :?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla :)

Az enyémek is így voltak. Én ott sem maradtam velük, mert valahogy nem volt rá igény. Első délelőtt voltam csak ott, egy órát játszottak, mert megengedték, hogy maradjunk, amikor csak kérdezősködni mentem. De utána mélyvíz.
Eddig még nem telt le az a "két hét", amit mindenki ígérget. Továbbra is szeretnek járni, és nagyon is feltalálják magukat. Nálunk sztem még szerencsés is lesz, hogy jövő héttől kezdődik az osztott csoport, így megint lesz valami új az egészben, meg gondolom akkortól lesznek a foglalkozások is.
De én egészen biztos voltam benne, hogy nálatok sem lesz semmi gond. Olyan talpraesettek a gyerekek és jól elvannak másokkal. Sztem sokmindenben hasonló tapasztalataink lesznek/vannak.

Edit :)
Nálatok miért sírtak? Oli gondolom, mert nem akar hazajönni a végén. De a két másik? Nem is hagytad ott őket, vagy igen?

11-ére nem ígérek semmit! :wink: De azért ha még jól vagyok lehet, hogy benne leszek.

Szép estét!!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Elvileg szept. 11. nekem is jó, csak Gergőtől függ, bár akkor már 1 hét eltelik az orrmandula műtéttől.

Lilla!
Te miket főztél Dávidnak? Gondolom kicsit lightosabban kellett ennie ugye? Bár ez nem garat, hanem orr mandula.... Neked milyen, már tök jól vagy?

Lilla, Edit!
csak így tovább az ovival, kiváncsi vagyok a továbbiakra... jövő héten már egyedül maradnak az oviban a lurkók?

Detti!
Nálatok az ebéd utáni alvás pelus nélkül megy? Nekünk totál tele pisivel...., mondjuk rengeteget is isznak ebéd után.

Edit!
Ülés: Arra kell, hogy legyen a két meglévő normális mellé még kettő, hogy ne kelljen mindig pakolgatni, mert az macerás volt. Pl. amikor anyóshoz vittem a fiúkat, akkor az ülést is ott kellett hagynom, hogy ha a férjem hozza haza őket, akkor legyen ülés. Volt, hogy 1 sarkot cipeltem a 2 ülést + 2 gyereket szóval írányítgattam, hogy jöjjenek már... Tök macerás volt. Ja és ha már veszünk, akkor olyat, ami már a végleges lesz, ne kelljen újabb pénzt kiadni érte.

Csajok!
Ma kiakadtam! lementem az orvosi rendelőbe, hogy elkérjem a beutalókat Gergőnek a műtét előtti vérvételre és EKG-ra. Ott még semmi gond nem volt, de aztán a gyógyszertárban már felpörögtek és miközben kértem, Gergő kiszaladt a gyógyszertárból. Persze én meg utána. Azt hittem ilyen már nem fordul elő...ezek szerint mégis. Mondjuk ott megállt, meg nincs autó, de akkor is. Meggondolandó egyedül menni bárhova is ügyet intézni. A postára most egyedül fogok lemenni ha Attila hazajön.

Brigi!
Szerintem pont jókor jön a kiscsaj, jó az időzítés. Jókor kezdték el a csajok az ovit, így legalább tudsz pihenni is.

Kata

Kép
kateduo

Ez anyus csevej, az esti órákban. Lilit van kire hagynod?

Lilla :)
Szuper, hogy így elvoltak a pörcök, de gondoltam, hogy így lesz. Szerintem szeretnek majd járni.

Brigi :)
Nem mindenkinél törvényszerü a "2 hét". Van aki nem annyira ragaszkodik a szülöhöz, és simán elvan, vagy annyira ki volt már éhezve a közösségre, kevés volt neki a szülö, hogy nagyon élvezi. Ez gyerektípus kérdése.

Cat
Kép
cateye

[quote="cateye"]O írta:cateyersi :)
Ez anyus csevej, az esti órákban. Lilit van kire hagynod?

Köszi az infót, akkor úgy próbálom szervezni, hogy legyen :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya

Akkor maradjunk a 11-ében? Edit? Nettke? Annamari?

Brigi,

Jó lenne, ha eltudnál jönni, bár az még két hét, és akkor már 38. hétben leszel... De azért nagyon örülnék neki :)

Nálunk sem volt "2 hét", gyakorlatilag egyszer sem sírtak utánam. Mondjuk Bernát agressziója lehet, hgoy a bölcsi számlájára írandó... Ettől függetlenül tök jól elvannak ott, szeretik, és nagyon-nagyon sokat tanultak.

Kata,

Délben már egy csomószor nincsen pisi a pelusban, de azért előfordul. Állítólag a bölcsiben már próbálkoztak pelus nélkül is aludni.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!

Azért tök rendesek a böliben, hogy így próbálkoznak....

Baba!

Olvasol minket? Most mentek ti is bölibe, ha jól emlékszem...... :D :D

Kata

Kép
kateduo

Cat, Brigi

Remélem igazatok lesz és simán ellesznek nélkülem. Én is így gondoltam, de mindenki azzal "biztat", hogy MINDEN gyerek sír valamikor, hogy nem akar ott maradni- kérdés, hogy mikor.

Kata

Dá pár napig kb csak Danette csokipudingot evett. Aztán főztem neki tésztát.... őszintén nem nagyon emlékszen, h még mit. Semmi extra, csak annyit mondtak, h nem ehet nagyon fűszereset. Ő nem nagyon akart rágni utána, asszem a húst 1-2szer leturmixoltam neki.

Én megvagyok, köszi. Még kell a fájdalomcsillapító, besugárzik a fülembe eléggé. Elég fáradékony is voltam, de az már jobb- bár az ovis délelőttől kidöglöttem- de ők is! :wink:

11.-e elvileg OK!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata!
Én is valami ilyet gondoltam ülés-ügyben.Majd írd meg,hogy mit választottál!!!

Brigi!
Nálunk Beni és Marci (főleg Marci) még mindig nagyon félős idegen környezetben.Marci pl még 2nap után se oldódott föl annyira,hogy az együtt vásárolt benti szandit hajlandó legyen az oviban felhúzni (inkább mezítláb van).Szóval nekik mindenképp fontos,hogy együtt fedezzük fel az "új világot".Oli teljesen laza,neki mindegy,hogy ott vagyok-e.
Így először azért sírtak,mert bár reggel még nagyon várták az ovit,de mikor beléptünk,már nem akartak bemenni.
Nem hagytam ott őket,de kimentem pár percre dumcsizni egyik óvonénivel.Azt bírták,nem volt gond.Majd csüt-pénteken szeretnék "meglógni" tőlük egy fél órára.

Lilla!
Azért azon se lepődj meg,hogy ha 2-3hónap múlva jön elő a sírhatnékjuk!Ilyen is volt már.
Van aki azt mondja,hogy a sírás a szülő-gyerek közti kapcsolat fontosságát jelzi.(azaz ha nem sír,nem is hiányolja anyát és ez elgondolkodtató).Nem tudom!Dávid nálunk se rendezett nagy jeleneteket,de 1-2nap volt nyafi.Beninél és Marcinál én számítok rá,Oli meg mrá eddig is okozott meglepetést!

Edit

Kép

Kép
edit73

11-ét még nem tudom, lobbizok otthon érte egy kicsit.. :lol:

Kép
nettke

Pont ma volt reggel a TV-ben az ovodába szoktatásról. Teljesen normális ha sír a gyerek, az azt jelenti, hogy ragaszkodik a szülöhöz. Ha nem sír, akkor vagy másképp fogja feldolgozni (bepisil, nem szól a szülöhöz, agresszív lesz, vagy rossz otthon), vagy nem ragaszkodik a szüleihez, nem hiányzik neki a szülö, ez meg ugye nem jót jelez.

Nálunk a bölibe szoktatásnál Oli sírt a beszokásnál, Samu csak 2 hónap múlva, de minden reggel, és mindkettö rettentö rossz volt otthon. Nem lehetett velük bírni az elsö fél évben. Mondjuk ez volt 2 évesen. Kíváncsi leszek, hogy mi lesz most.

Mondjuk nekem rettenetesen ragaszkodnak hozzánk a fiúk. Ami egyfelöl jó, mert megerösítés, másfelöl meg nem jó, mert nem tudjuk senkivel hagyni öket. :(

Lenne egy két ötletem a lobbira. :lol: :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Biztos úgy van, ahogy leírtad a szoktatással, de nálunk pl. Ambrus egyáltalán nem sírt és nem is láttam, hogy megváltozott volna. Mondjuk ő egy nagyon nyitott és barátkozó kiskrapek, nem is gondoltam, hogy bármilyen törést is hozhat neki a bölcsi.

Bernát sem sírt, de mondjuk ő aggresszívvé lett, de azt gondoltam, hogy ez majd megváltozik idővel. Hát nem :( Úgyhogy ezt sem feltétlenül a bölcsi rovására írnám.

Azt meg, hogy nem hiányoznék nekik... hát nem tudom, délután ott csüngnek az udvaron a kapun, és tegnap is mondta Bernát, hogy "Anya, itt vártam, hogy gyere értem" :)

Szóval, valamilyen szinten biztos megviselte őket az elválás, persze (engem is!), de messze jobban bírták, mint az ismerőseim gyerekei.

Akkor maradjunk a szeptember 11-ben???

Nettke,

Hajrá!

KépKép
kiliman

Sztem ezek az "alapszabályok" a legtöbb gyerekre igazak, de nekünk ikreink vannak!!! És a szabályok nem ikrekre vannak kitalálva. NÁlunk Réka néha biztos elbizonytalandott volna már, de tudja, hogy Borka ott van, és mindig ott lesz, és mindig számíthat rá. És ezt a múltkor egyértelműen meg is fogalmazta. És ilyenek annak ellenére, hogy én nem hangsúlyoztam soha különösebben a testvéri viszony fontosságát, meg előnyeit.
Lehet, hogy bölcsiben ez még nem ennyire jött elő, de az oviban már elég nagyok ahhoz, hogy a másik biztonságot nyújtson nekik. Borka meg annyira társasági lény, hogy még így is, hogy oviba jár szinte ujjong, ha megyünk valahová.
És az sem éri őket sokként, hogy nem feltétlenül ők vannak a központban, mert mindig is volt konkurrencia.

Aztán lehet, hogy csak igazolást keresek magunknak, meg vígasztalgatom magam. :oops: :wink:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

[quote="pbrigi"]A írta:pbrigiztán lehet, hogy csak igazolást keresek magunknak, meg vígasztalgatom magam. :oops: :wink:

enyémek se sírtak sosem.
(vagyis Máténak amikor már 1.5 éve jártak bölcsibe volt 1 hét, amikor mindig sírt... okát azóta sem tudom)
fiúk 1 éves koruk óta járnak közösségbe, és nem volt gond az ottmaradással.

Lili heti 3 délelőttöt jár bölcsibe, ő néha pityereg, de állítólag 1 perc alatt megvigasztalódik.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?