Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Megjöttünk Bükfürdőről,nagyon jó volt.Majd később jövök mert most megyünk az unokaöcsém szülinapját megünnepelni a Kikába.
Este megpróbálok ideülni. :D

sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Mi nem vagyunk jól, Gigi náthás, foga jön...Majd lesz még így se. Tegnap este kapott lázkúpot is...nem eszik csak tápot, nem iszik semmit. De ettől még egy tündér! A takony mögött ott a vigyor. Komolyan már úgy érzem, hogy rá kell csatlakoztatni az orrszívót.
Cas! Bogács az valami gyönyörű! És a Bükk se semmi! Meg azok a fincsi borok...

Kép
nyafi

Nyafi
Tényleg jó volt Bogács, csak azt nem értem, hogy a 36 fok és a 23 fok között más vízhőmérsékletet nem ismernek?! Na mindegy. Azért jó volt! :)
És mi is porszívózunk... :( Néha Sebit is megfenyegetem vele, olyankor egyből jön és fújja az orrát ügyesen! :lol:
Tegnap este viszont szörnyű volt, CSilla kevés alvás után felébredt, és kb. egy órát ordított, bármit is csináltunk vele. :( Aztán hányt egy nagyot, és végre megnyugodott. Aludt is reggelig...

Kép
Kép
Kép
cas

Jobbulást Fiúk, Lányok!
pár kép:
Kép pakolok Kép áll térdel ül...a spanok (Benő, Zizi) Kép pusssssssssssz Kép Gigi

Kép
nyafi

Cas!

Jobbulást a skacoknak!!!! Küldünk gyógypuszikát!!!
Bogácson valami fürdő van?A 23 fokosban jól meglehet fázni, a 36 fokosban meg mindent összeszedni... :?
Én Kehidakistányon a gyógyfürdőben olyan jó kis gombát kapartam össze, hogy csak na.

Nyafi!

Nektek is jobbulást.
Nemis csodálom, hogy soka taknyos gyerek, hisz éjszaka meg reggel tizenfokok vanna, délelőtt meg majd 30.
A tegnapra beígért 25-ből meg nálunk 20 fok valósult meg....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Nyafi!

Az azért nem semmi, hogy mindhárom manót a tv-s szekrény érdekli, nemde?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kernek szepen egy kis drukkot a mai napra. Ma dolgozom eloszor majdnem 10 honap otthonlet utan.
Csak hogy konnyebb legyen a munkaba allas, Zsofi tegnap este betaknyosodott, ejszaka alig aludtunk, o egyfolytaban szopott, mar ha tudott.
Nehany napon belul valoszinuleg Rebeka is elkapja majd tole a kort...
Szomoru vagyok nagyon, de remelem, hogy par heten belul megszokja a lelkem (az enyem, es Zsofie is) az uj felallast.

Puszi mindenkinek
Gem :(
(Nem sajnalatot varok, csak drukkokat!!! :) )

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem!

Sajnálat nem megy. :D
Ez viszont megy: DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK DRUKK

Kép

Kép

Kép

dominika1

Gem
Mennek a drukkok ezerrel!!!! :)
Azért az nagy könnyebbség, hogy legalább nem bölcsibe kellett beadnod a csajszit! :)

Krisz
Én Pápán szedtem össze tavaly egy jó kis gombát :?
Úgy látom nálunk melegvízbe nem nagyon szabad menni, mert képtelenek tisztán tartani... :(
Bogácson termálstrand van. Elég jó, csak kicsit kevés a medence ahhoz az embertömeghez képest, amit beengednek...

Nyafi
nekünk nagyon hasonló az ízlésünk! A kő asszem pont ilyen nálunk, és a bútorok is vmi hasonlóak lesznek a nappaliban, ha egyszer végre lesz rá pénzünk... :D
A puszis kép édes!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Két kedvenc a nyaralásról:
A kertben volt egy szuper hinta
Kép
Sebi megtanult egyedül "úszni" karúszóval (eddig mindig fogni kellett vkinek)
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Gem :D
Mennek a drukkok ezerrel! Biztos megszokják apával hamar a csajszik :wink:

Cas :D
Nagyon tündériek a gyerkőcök! Valahogy Csilla sokkal nagyobbnak tűnik nekem,mint Marcus :roll: Pedig ő a fiatalabb :roll: Nem testalkatra, hanem tartásra értem :wink:
Jobban vannak már? Csilla mitől hányt?

Nyafi :D
Jó kis babazsúr volt nálatok :wink: Giginek jobbulást! Ez a fog ezek szerint minden babát megvisel, kit így - kit úgy :?

Szilvi17 :D
Bükkfürdő is nagyon klassz lehetett! Várunk a beszámolóval!

Lassan mi is megyünk...pénteken repülünk haza, s szombaton irány Balatonberény...kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Első nap az én szüleimmel, s Kristóffal leszünk, aztán vasárnap csatlakozik a nagynéném, illetve a másik nagyszülők. Nagyszülők (apai) mennek haza hétfőn, nagynéni, s mindenki más marad. Majd következő szombaton irány az apai nagyszülők, s onnan vasárnap vissza anyuéhoz Pestre....hááát nagyon remélem, hogy Marcus úriember módjára, ügyesen túlvészeli .... bár ha Napsi ilyen ügyes volt, akkor Marcusnak is bírnia kell, nem igaz Titti?? :wink:

Nem tudom, hogy írtam-e már, de Marci az ülőgarnítúra mentén elindult.....araszolgat a Drágám. :lol:

Én is elindultok a dolgomra, még igyekszem jönni ma :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Zsofival
Kép

Pedig akkor eppen nem is esett...
Kép

O is tapsol
Kép

Bealvas
Kép

Zsofi ujrainstallalta a Freecall nevu programot, ami azota nem mukodik - es ez nem vicc!!!! :shock:
Kép

Kedvenc kepem
Kép

Az evest is tanuljuk...
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Nyafi:Hogy van a lánykád? :D
Nagyon édes a képeken. :lol:
Nagyon tetszik a szobájába a szőnyeg,hol vettétek?

Cas:Tündériek a gyerekeid. :D

Szilvia:Nagyon ügyes a kis Marcus.
És meddig maradtok itthon?

Gem:Szépek a lányok,az alvós képek tündériek.
Remélem egyszer nekem is lesznek ilyen tündér lánykáim. :lol:

A kis nyaralásunkról:Egy kis bakival indult az utunk.Miután rémentünk az autópályára elkezdett rángatni az autó(mikor máskor),megálltunk Győrnél.Apának van egy ismerőse Győrbe aki autószerelő(10 éve nem találkoztak,érdekes volt a szitu),elmentünk hozzá,megcsinálták az autót 1 óra alatt.Szerencsére nem volt nagy baja.
Úgy fizettünk be,hogy teljes panzió.Akkor eszünk amikor akarunk és amennyit akarunk.Mire odaértünk fél panzió lett belőle, 7-10-ig reggeli,18-22ig vacsi.Kicsit furán néztünk,nem erről volt szó.
Állítólag mi a sport részlegre fizettük be a korlátlan használatot.Érdekes egy 9 hónapos babyvel,hogy sportoltunk volna,na mindegy.Maradtunk természetesen.Ezen az áron bárhová el tudtunk volna menni máshova is,így már.
Fürödtünk sokat,szaunáztunk,pihentünk.Nagyon rossz volt az idő.Pénteken meleg volt,de szombaton egész nap esett az eső.Vasárnap is hideg volt.De volt benti medence,így kihasználtuk.Amikor a gyerek aludt mi is lefeküdtünk.Pihentünk sokat. :D
Rengeteget ettünkfinom volt mindn,svédasztal volt.
Meg lehet ezt hamar szokni. :D

Most megyek csinálok egy kis mákos gubát.

További szép napot

sziasztok

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Kis kómásom

Kép

Kép
szilvi17

Kép
Akkor is bekapcsolom a tv-t. :lol:

Kép

Kép
szilvi17

Kép
szunya

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

Jók a képek! Az a lényeg,hogy jól éreztétek magatkat!!!
Máksguba? Pakolom Domit, bevágom magam a kocsiba, nehogy kihűljön mire odaérek hozzátok.
:-)
Egy kis mézet is tegyél a tejbe lécci meg vaníliás cukrot..

Gem!

Nagyon édesek a csajok!
Sztem Zsófit már most be kéne ajánlani Bill Gates-nek....
Vagy rendes programozó lesz, vagy hacker.:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jobbulást a piciknek, remélem már mindenki jobban van.

Rebeka nagyon édes, naná, hogy ki kell nyitni egy ilyen csodás napernyőt!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Gem DRUKK! Zsófiból inkább hacker legyen, az jobban keres és rugalmas a munkaideje. :lol:
Cas! A rattan bútor Metros, 25ért vettük a nappaliba, az étkező meg jokkmokk Ikeás és 24volt. Mi a legolcsóbbakat néztük, mert akkor már túl voltunk a felújításon.
Szilvi! Auchanos, 980ft volt, számosat, vagy betüset vegyél, abban nincs kis db, amit lenyelhet. Már kicsit jobban, de még nem nagyon kap levegőt. Ma itatom egy kis hagymateával. Remélem megissza.
Nagyon helyes az összes kis pocok.
Szilvi azért ez nem semmi, hány helyre mentek! Míg elolvastam összezavarodtam.

Kép
nyafi

Eltelt az elso munkanap. Nem mondom, hogy elszaladt, de elment. Probaltam magam atragni az e-mail-hegyeken, ertelmezni, torolni, eltenni stb stb.
A parom nagyon rendes, minden nap be fogja hozni Zsofit delben, hogy megszoptathassam. Egyreszt jo, ha nem kell fejnem, masreszt kolcsonosen hianyzunk egymasnak, tehat ez igy nagyon jo az elejen. Aztan majd meglatom, mennyire birjak a vonatozast hosszutavon... :?
Ezen a heten meg Rebeka is bejar hozzam, mert az ovi csak szeptember 1-jen kezdodik. Itt virit az egesz csalad :D, meg jo, hogy eleg sok ember szabin van!
Edes volt Rebeka tegnap, amikor lekisertem oket, hogy elbucsuzzunk. Mondtam neki, hogy anya majd jon haza este, o meg persze mondta, hogy nem, anya "most" megy haza veluk. Nem kicsit fajt a szivem :cry:
O miatta viszont nem aggodom, mert a jovo hettol ugyis kisebb gondja is nagyobb lesz annal, hogy az anyaja nincsen otthon, mert megkezdodik az ovi, attol meg nagyon parazik szegenykem. Kell neki majd megint egy-ket het, amig megszokja.

Most eldugulok, mindenkinek szep napot!
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Nyafi:A Plútó kutyás szőnyeget kérdeztem.Azt talán nem nyeli le. :lol:

Extra rossz éjszakánk volt.Látom a fog helyét,fehér az ínye nagyon. Kijöhetne már neki.

Úgy döntöttünk apával,hogy karácsony után belekezdünk a tesó projektbe. :D
Az én fiam imádja a gyerekeket.Tegnap délelőtt itt volt nálunk a barátnőm és kislánya(10 hónapos a kiscsaj),olyan szépen eljátszottak.Leültek egymással szembe odaadtam nekik egy hosszú kihajtogathatós könyvet és eljátszottak vele 1 órát.Olvasgattak egymásnak.Nagyon édesek voltak.
És mennyire hatással vannak egymásra,tanulnak egymástól.A kislány állandóan beszél, egész nap.Levi is dumál de nem így ahogy tegnap este.Elmentünk délután biciglizni apával és Levivel,hazajöttünk és egész este be nem állt a szája.De nem a szokásos dumáját lökte,hanem hasonlóképp beszélt mint a kislány.Azt hittem megzabálom. :lol:
Ja és állandóan ezt hajtogatja inta,inta és löki magát előre hátra.
Berreg az autóknak,nagyon édes.
Délután a másik barátnőm volt nálunk a fiával(7 hónapos),és a Levi ráakart ülni a hátára,aranyosak voltak.
Bocsi az ömlengésért,de imádom a fiam.

Na eldugulok,megyk főzni.Csirkepaprikás nokedlivel lesz ma az ebéd.Imádom!!!!

Szép napot nektek

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi!

Ma is mennénk hozzátok enni. Isteni volt a tegnapi mákosguba így intaraktívan is.
Tejfölt teszel bele????

Jaaaa és hajrá tesóprojekt!:-) Hurrá, megint lesz kismamánk.

Nyafi!

Nekünk is Jokmokk asztal van!
Örültünk, hogy ennyi pénzért asztalt kapunk székekkel, anno.
Nekem csak egy bajom van vele: puha fából készült és ha valaki ütögeti, akkor ott benyomódik a fa felülete.
De amúgy szeretem nagyon.És sztem az IKEA-ban tökjól variálható, logikus bútorok vannak.

Na én is eldugultam.
Nálunk ma pizza lesz, a tésztáját még be kell lőnöm!
Puszikaaaa

Gem!

Azért nem irigyellek. Talán némi vígasz az, hogy ez a pillanat mindenképp eljött volna egyszer és legalább Zsófi ezt még annyira nem érzékeli és nem érti.
Lehet, hogy már írtad, de miért is kellett ennyire korán visszamenni dolgozni?
Ott másak a lehetőségek az otthonmaradásra?

Rebekának küldünk egy drukk-ot, hogy jobban viselje az ovit. De szerintem rákap majd az ízére!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!
Eloszor is azert kellett ennyire "hamar" visszajonnom dolgozni, mert a ferjemnek nincs munkaja. Az en munkam miatt jottunk ki Belgiumba. Itt a "gyes", vagyis a maternity leave 140 nap. Szoval, amennyiben nagy pocakkal kibirod az irodaban szinte a szules pillanataig, akkor 4-4 es fel honapot otthon lehetsz a picivel.
En ezt meg megtoldottam kulonbozo cselekkel (parentel leave 3+3 honap - itt sokkal kevesebb penzt kap az ember, de ha van egy kis tartalek, egy par honapot nyerhetsz, aztan a szabadsagom nagy resze is rament, meg ilyenek.

Azert mondom, hogy nem rinyalok, mert az en egy fizetesembol tenyleg normalisan meg tudunk elni, fizetjuk a hazat es az autot, es nem nyomorgunk. Persze mi sem szorjuk a penzt, es a zoldsegeket mi termesztjuk, meg tyukjaink is vannak :lol: , de ezzel egyutt normalisan meg tudunk elni a penzbol.

A paromnak jelenleg nincs kilatasa semmi munkara, mert sem a franciat, sem pedig a flamandot nem beszeli tokeletesen. De rajta vagyunk az ugyon.

Es mivel nagyszuloi segitsegre itt nem igazan alapozhatunk, teljesen kezenfekvo volt, hogy o vallalja majd be az otthonmarado szulo szerepet. Es nagyon klasszul csinalja, tenyleg.

Egyebkent zarojelben jegyzem meg, hogy ugyan nem a mi irodankban, mas osztalyokon, az egyik csak most jott vissza egy hete - negyhonapos bebijet hagyta otthon, a masik meg egy honapja kezdett ujra, othonapos gyereket otthon hagyva. No ezert mondom en, hogy nem rinyalok.
Hat ennyi
Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Diego szőnyegbolt Szilvi! Asszem 3000ft volt...

Kép
nyafi

Gem!

Kemények a kinti feltételek, annyi szent!!!

A múltkor olvastam, hogy tulajdonképp itt Magyarországon összetehetjük a 2 kezünket azért, mert 3 évig ad az állam támogatást!
Mégha kevés is a 2. évtől.

Kevés ország ad ennyi támogatást. No mondjuk más országokban emellett létezik normálisan fizető 4 órás állás, nemúgy, mint nálunk. :?

No mindegy.

Saját pipik? Attól jobb nincs is! Más az íze, mint a boltinak. És a zöldségnek is.

Azért gratulálok hozzá, igazán tudom mennyit kell dolgozni vele!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Bocsi újra az eltűnésért, de egyszerűen nem tudok jönni. A munka, háztartás és mellesleg egy gyerkőc nekem valahogy sok és így ezek a dolgok maradnak el, mint fórumozás. A leveleimet van hogy két napig meg sem nézem és akkor is csak letöltöm igazán, de át sem tudom nézni.
Sajnos elég sokat kivesz belőlem a menszesz is. Vissza jött a régi probléma (PCO), már voltam dokinál, szedem a múltkori gyógyszert. Ne nézzetek nagyot, de már vagy egy hónapja megvan. :shock: (sajnos én ezt már megszoktam) Igaz nem úgy mint amikor normálisan van, csak úgy ahogy (az elmúlt napokban lett erős), de ez akkor is fárasztó egy kicsit bevallom. Mostmár nagyon remélem hat a gyógyszer.

Csongor nagyon jól van. Sok minden történt velünk azóta. Kijött az első fogacska (jaj, de megszenvedtük vagy 6 éjszakán át alig aludtunk), náthás is volt (bár a szívásig nem jutottunk igazán, mert kétszer csináltam, de annyira ordított utána, hogy még jobban bedugult a sírástól az orra), tud már kúszni nagyon jól és egyre jobban mászik. Érdekes ötvözetet csinál. Nagyon jól ül és fel tud kb. egy hete ülni magától. Szóval beindult az úrfi, bár mivel a mászásban még bizonytalan, de persze mindenáron azt akarja csinálna, nagyokat orra esik és minden napra jut egy nagy bömbi, mert beveri magát, de hát ezzel nem tudunk mit kezdeni.
Imádni való és iszonyatosan akaratos. Azt hiszem ez Apa örökség. Elég önfejű is hozzá, így azt hiszem nem lesz egyszerű néha. Már most 8 hónaposan ki mutatja annyira az akaratát, hogy szószerint olyan mintha kiabálna velem, ha valami nem úgy van ahogy akarja (persze nem mindig ez kedv függő nála), pedig tényleg nincs elkényeztetve. A Férjem ugyanilyen volt gyerekkorába és bevallom most is nagyon tudja mit akar és amit kitalál azt véghez viszi bármi áron. Hát Csongorunk ezt elég jól elsajátította ezelatt a pár hónap alatt. Én meg csak pislogok a békés és nyugodt kis természetemmel :) .

Próbáltam nagyon gyorsan visszaolvasni, de még ez elég lehetetlen vállalkozás. Természetesen a képeket végignéztem gyorsan és gyönyörködtem bennük.
A beteg babáknak sok-sok gyógypuszi és gyógyulás, akik pedig most jöttek haza a nyaralásból, azoknak utólag is "kellemes pihenést" :lol: .
Nagyon vágyom én is el valahova, de ez most kimarad ez már biztos.
Gem, neked is sok drukk, mert nagy lépés ez. Ha belegondolok, hogy most el kellene válnom Csongortól ennyi időre, kiráz a hideg, de hát ezt kell tenned, értem én abszolút...

Most képeket sem tudok feltenni, de majd próbálok jönni, bár sajnos semmit nem ígérhetek...

Puszi Nektek,
Réka

Kép
solymosy

Réka!

Gratula afogakhoz és a nagy kitartásodhoz, hogy ennyi minden szakadt a nyakadba!
Nem irigyellek....

puszi nektek és Csongor babának is

Kép

Kép

Kép

dominika1

Csajok!

Szerintetek mit csináljak?

Szomszédban lakik egy idős házaspár.
Temetkezési vállalkozók.

Mikor ideköltöztünk, ezt tudtuk is, de megnyugtattak minket, hogy mindent törvényes keretek között végeznek, beleértve a halottak ravatalozását is.

Erre mi derül ki?Hogy igenis itt háznál ravataloznak!!!!

Eddig is gyanús volt, hogy sűrűn jön a halottaskocsi, de erre az volt a magyarázat, hogy frissen hozzák a koporsókat.
Én aljas módon viszont elkezdtem hallgatózni és leskelődni.
A kamrám ablakát ha kinyitom, tökéletesen hallok mindent, mert a garázsukban ravataloznak és az közvetlenül az ablakunk alatt van.
Bori néni meg egyik fülére süket, tehát ordít is rendesen.

Sok a gyanús momentum, mint pl jön a halottaskocsi szorosan rááll a garázsajtóra. Aztán a 2 ember görnyedve nehezen cipeli a koporsót. Ha elmegy a kocsi, utána jön a pap (megismerem a kocsiját).
Majd jönnek idegenek, kocsival (gondolom hozzátartozók).
Majd megint a halottaskocsi elmegy.

Volt, mikor kimentem amikor jött a kocsi, de nem pakoltak ki semmit, inkább megvárták míg elmegyek, vagy látványosan elhúztak, tettek egy kört és visszajöttek.

Tehát egyértelmű, hogy a konyhám-kamrám ablaka alatt holttestet ravataloznak.
érdőre vontam az öregeket, erre még ők voltak felháborodva, hogy mitképzelek meg miért is leskelődök?

A kerítésünk és a garázs közé már tettek régóta palát, hogy ne lássunk át.

A múltkor meg a szomszédot megkérték, hogy menjen át azonosítani egy rokont. Ezt a másik szomszéd néni mesélte.

Tudom, nagyon morbidul hangzik, de mit tegyek? Az önkormányzatnál elintéztek egy legyintéssel....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok,

Kerdezni akartam, hogy ti hogy ertelmezitek ezt:

"A kisbaba egeszsege erdekeben nem tartalmaz:

- allomanyjavitot
- tejszarmazekot
- glutent
- tartositoszert*
- szinezeket*
- hozzaadott aromat

* eloiras szerint"

(A csillaggal jelolt resz erdekelne)
Ez van a Hipp meg Kecskemeti bebieteleken.

Gem,
sok sikert a munkadban! En soxor kivanom, hogy barcsak magamra zarhatnam az ajtot es dolgozhatnek vagy 2 napig, de a teljes meloba allas az mas...

Kivancsi vagyok meddig huzzuk mi itt ezzel a 3 eves itthonlettel, ahogy latom egyre tobb probalkozas van ezen a teren, hogy lecsokkentsek a 3 evet... Hat meglatjuk mi lesz.

Szilvi,
nagyon aranyos lehet Levi. Ugy nevettem ahogy olvastam hogy miket csinalt :lol:
Balint meg nem nagyon talalkozott hasonlo koru gyerekekkel, csak inkabb kisebbekkel, azoknak meg csipkedte a kezeit meg a hajukat akarta huzgalni :lol:
Levit gyerekulesbe teszitek a biciklin? Mi is szoktunk igy biciklizni, de soxor par perc utan elalszik az ulesben es eloredol, igy meg kell allni es kezben tartani, amig alszik, mert eleg rosszul nez ki, hogy log a feje elore es nem merunk ugy menni vele. Multkor elmentunk vagy 1,5 oras turara itt a kozelben de az utolso fel orat mar vegigsirta, de mivel rank sotetedett, tekerni kellett haza, ugyhogy o volt a szirena hatul :lol:

Kijott az elso foga Balintnak :D
Meg nem nagyon latni, csak hallani a kanallal, ahogy kocog :)

Szep napot mindenkinek,
udv.
_jáde_

Fuh, Kriszta,

Ez eleg gaz. Asszem semmi hasznalhatot nem tudok mondani. En se tudnam mit csinaljak de remelem talalsz valami megoldast...
A neten nem lehet valami szaktanacsadot megkerdezni, hogy ilyenkor mihez van joga az embernek?
Ilyesmi oldalra gondoltam:
http://www.csaladinet.hu/szakertok/
De lehet ezek kozul senki nem tudja... ?
_jáde_

Jáde!

Azt jelenti a csillagos rész, hogy tartalmaz olyan dolgokat, de nem akkora mértékben, hogy meghaladja az előírt részt.
Magyarán: határértéken belüli értékben tartalmazza, de az olyan, mintha nem is lenne benne.

Köszike a linket, írok!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta,

koszi. En is erre gondoltam. Es vajon mivel tartositanak? Az eleg laza, hogy meg csak ra se irjak. Meg mi a fenenek kell a bebietelekbe szinezek?
Asszem atterek a Humana-ra. Ott a papir szerint nincs ilyen rendszer...
_jáde_

Jáde!

Színezékként használhatnak répát és céklát is, nemcsak szó szerinti színezéket.
A tartósítást hőkezeléssel végzik.
Biztos találkoztál ilyennel: hasonló ahho, amikor dunsztba teszed a befőttet, csak itt gyorsan visszahűtik, a gyors lehűtés képzi a vákuumot az üvegben. De gondolom így hamar megromlana, ezért némi icipici tartósítószer mégis lehet benne.
De lehet, hogy mivel nincs BIO jelzés az üvegen így azt gondolom, hogy a felhasznált alapanyag végállapotában tartalmazhat olyan vegyszert, ami belekrül.

A tartósítás történhet így.

Pici cukrot mindegyik tartalmaz, mert a legtöbb gyümölcs rendelkezik cukorral.Di és monoszacharidok.
Ezért van némelyiken az, hogy HOZZÁADOTT cukrot nem tartalmaz.

Szóval nagyjából ennyi.
Bátran adhatod, hisz kikerülni mindent nem lehet. Aztán ha elkerül bölcsibe vagy oviba ott meg nagyüzemben kap ilyen élelmiszereket, és akkor a nagyobb dózis sokkal veszélyesebb lesz egyszerre a májának, gyomrának.Inkább szokja egy kicsit.... :cry:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika!

Ez nagyon gaz! En biztosan utana jarnek, hogy milyen engedelyek kellenek egy ilyen "vallalkozas" folytatasahoz, es hogy nekik ezek megvannak-e. Nincs ugyved ismerosod, legalabb az iranyt megmutathatna, hogy merre indulj el!

En meg azt is el tudom kepzelni, hogy egy ilyen vallalkozas mukodtetesehez a szomszedok beleegyezese is kellhet.

Ki lakott ott elobb, ti vagy ok? Huh, nagyon morbid ez az egesz! :roll:

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Gem!

Minden engedélyük megvan a tevékenységre.(mármint csak a temetési ügyintézői tevékenységre)
Nemis zavar a temetkezési vállalkozásuk, hanem az zavar, hogy a holttesteket ITT ravatalozza fel.
Mégha fél órás a procedúra akkor is zavar.

ÁNTSZ engedélyt a ravatalozásra csak hivatalos szerv kaphat (temető, ha van ravatalozója és asszem hűtő is kell hozzá).

Ők már 20 éve űzik az ipart. Amúgy aranyosak, nincs velük semmi más bajom, de nagyon zavar, hogy ide-oda mozgatják a holtakat.
Pláne azért, mert szentül hiszek a túlvilági létben és a másik dimenzióban.
Nem akarok egy sértett lelket a házamban érezni.
Meg a tudat....szóval ők előbb laktak itt, mint ahogy a ház épült.
De ez nem jelentheti azt, hogy 2 méterre tőlem hullákat dobálgassanak, vetkőztessenek stb...

Önkormányzatnál hülyére vettek, azt mondták, hogy majd leellenőrzik a Borikáékat.
Persze...miután értesítették őket... :?
Asszem igazad van, beszélek az ügyvédünkkel. :?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Jó reggelt! :D

Dominika:Ez tényleg morbid!

Réka:Örülök,hogy írtál. :D
Gratulálunk a kis fogacskához.

Nálunk is megtört a jég. :lol:
Tegnap előtt engedte végre,hgy megnézzem az ínyét éreztem alul az egyik fogacskát,tegnap délután meg a másikat.Végre!!! :lol:
Tegnap különlegesen jó napunk volt.Egész nap nem sírt,nagyon jó kedve volt,aludt sokat.Valamit biztos akar tőlem. :lol:

Ancsa mi van veletek?
Jövő héten úgy néz ki megyek turkálni Diósdra.Biztos,hogy megyek csak nem tudom,hogy jövő héten vagy utána való héten.Lenne kedved találkozni?

Na megyek csinálok egy kis ebédet.
Ja és Dominika szívesen látunk titeket valamikor egy ebédre. :lol:

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Szilvi mit főzöl?
Adjatok ötleteket, ma még nem kaptam ihletet!

Többiek hol csavarogtok?

Ancsa, Edit, Tittina, Cas, Szilvi72, Kismok, Drumka, Kia, Nyafi, Solymosi, Dorottya tessen mindenki írogatni!!!!
Akit kihagytam véletlenül, kérem ne haragudjon!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kriszta: rizses hús. :P :oops: Abszolút a 90 naposhoz találták ki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hű, nem semmi, amit írtál. Fogalmam sincs, én mit tennék, és főleg hoygan érezném magam a bőrömben, ha ilyen tevékenység folyik a szomszédságomban. :roll: Szerintem is egy ügyvéd tud érdemben mondani valamit.

Gem, további drukkok, drukkok, drukkok.....

Bocsi, hoyg nem jövök, de egyszerűen nem tudok. Most is Boró alszik, de még teregetnem kellene (mert ha nem, ki tudja mikor kerülhet rá sor :roll: ), az ebédet előkészíeni, és a lakásom fuuuuuut, ajaj!

Puszilok mindenkit.... :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért.
Átköltöztettük a kisasszonyt, és igencsak változóak és kiborítóak az éjszakáink. Van, hogy csak 1x ébred, de van (mint pl ma is) hogy 3x.
Egyre többször áll föl, és most már elég sok ideig úgy is marad. Tegnap a kiságyában oldalazott is egy-két lépéskét. :)
Ha nem látom, nem nézek oda, elkezd kiabálni, mintha csak ezt mondaná: "Anya, figyelj! Nézd, milyen ügyes vagyok!"
A másik, ami elveszi az időmet, hogy készítek a Lánynak az ágya fölé egy képet. 120 x 30 cm. Kézzel festem és szalvéta-technikát alkalmazok. Most elég sivár a szobája még, úgyhogy csipkedem magam.

Most csak ennyi, próbálok jönni! (megsúgom olvasni szoktam jönni :oops: )

Puszka

Ja, Domi rémes, ami körülöttetek zajlik. :shock: Ne hagyd annyiban!

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Nyafi invitálására átjövök ide is. :) A 2007 decemberi babások topikja halott, biztos mindenki nyaral. :lol:
Hát nem próbálom meg visszaolvasni amit eddig írtatok, mert ennyi időm még nekem sincs.
Pár dolog rólunk:
Panka december 24-én született, áldottjógyerek általában, kivéve ezt a hetet, de lehet azért nyűgös, mert jön a foga. Ugyanis neki még nincs foga egy sem.. :shock: Na persze tudom ezzel nem csak mi vagyunk így.
Mászásügyben hátul kullogunk a kortársakhoz képest, bevallom ez inkább zavar, mint az, h nincs foga..
Tolat, forog maga körül, 2-3 napja már-már négykézlábra is áll és hintázik, de eközben sír :shock: és nem tudom, hogy azért mert türelmetlen, vagy azért mert fáj valamije..
Hasról hátra nem fordul meg, pedig tud. Előre haladni sem láttam még. Tolatva elég szép távokat tesz meg.
Most egy gimnasztikai labdán fogunk "edzeni" egy konduktor tanácsára, hogy erősödjenek az izami.

Ja..és Münchenben élünk, mindenkitől jó messze.. :?
Hát remélem nem zavartam, szép napot nektek!!!

(Én a 90 napos 4. napjánál tartok. 8) )

dhbetty

Légy üdvözölve itt minálunk Betty!
Jó helyre jöttél, elég vegyes a mi kis topikunk lakóhely-ügyileg. Ha jól számolok Te vagy az 5., aki külföldön él. :)
Nagy-nagy gratula a szenteste született Lánykádhoz!
A vonalzódban a képen Ő látható? Ha nem, akkor kérnénk! ;)

Kép
tittina1982

Szia Betty!

Üdv közöttünk!!! Jó helyre jöttél!
Igen, fotót kérünk szépen.

Amúgy feleslegesen ne aggódj azért, mert Pannaléna még nem mászik, hisz azt hiszem 11 hónapos korukig "kell" megejteniük.
Azzal hogy tornáztok tutira behozzátok a lemaradást.

Én személy szerint még az úszást tudom javasolni, vagyis inkább a vizi foglalkozást..
És még 1x üdv közöttünk!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi :)
Igen, a képen Ő van, kb 4-5 hónaposan.
Kép .jpg[/img]
Kép

dhbetty

Aztaaaaa!!! :shock:
Mekkora gyönyörű szép kék szemek....

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Remélem már minden baba meggyógyult.
Örülök, hogy jó volt a nyaralás (Cas és Szilvi - a svédasztal téynleg jó dolog :lol: )

Gem
Mennek a DRUKK-ok!!!!!
A lányok nagyon szépek!
Gratula a tapsoláshoz!

Ha Levinek mondom és mutatom, hogy tapsi, akkor helyette táncol, mert az tánci :roll: :lol:

Nyafi
Nagyon jó a Nyafikutya - puszis kép :lol:

A "házias típus"
Befőzés..
Én nem szoktam semmit (főleg itt a 15. emeleten :lol: ), de nem is nagyon akarok majd..
Apa jobban szereti a bolti dolgokat és havi 1-2 üveggel eszünk meg pl. ubit is...
Ezért nem érdemes dolgoznom vele...

Az amerikai típ. ház nagyon jó, engem nem zavar, ha a konyha együtt van a nappalival.

A házárakkal majd a kis pihink után foglalkozunk.. :wink:

Szilvi
Drukk a tesó projekthez!
...és GRatula a fogacskákhoz!

Szilvia
Nektek JÓ UTAT holnapra!!!...és JÓ NYARALÁST!!

Réka
Nektek is Gratula a fogacskához!
Levi is nagyon akaratos :? (mint én :lol: )

Kriszta
A szomszédok miatt :(
Remélem megoldódik a helyzet..

Jáde
Levi is a kecskeméti bébiételeket eszi - csak néha kap HIPP,.. stb-t
...és nagyon szereti.

Titti
Majd fényképezd le a képet... biztos szép lesz! :wink:

Betty
ÜDV itt :lol:
Panna nagyon szép a képeken... ezeket még nem láttam... :P

Folytatom...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Tittina
Napsinak és
Ancsa
Rékának (előre is)
BOLDOG HÓFORDULÓT!!

Mi jól vagyunk, az utóbbi pár napban Levi nem volt túl nyugodt baba.
Dél körül és este csak sírt, nem akart aludni.
Éjjelente szerencsére aludt 6-7 órát.
Tegnap már élni sem volt kedvem.... :? :(
Ma már jobb volt a helyzet.
Még most is két fogunk van.
Vasárnap Manó 9590 g és (mi mértük) 72 cm volt :P
Egyre többet beszélget :P

Vasárnap indulunk haza - vidékre - kb 2 hétre :P
Ha tudok - majd írok.

Drumka
Előre is:
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Domi! Remélem helyrejön a dolog a szomszédokkal...
Titti! Igen, képet a képről!
Betty üdv itt! :D

Kép
nyafi

Betty!

Micsoda konkurenciával jöttél!!!! :D :wink:

Gyönyörű baba, anyi szent!

Titti!

Napsibabána boldog hófordulót!

Nyafi!

Abigélnak is bOldog hófordulót előre, mert hétvégén nem leszek!

Ancsa!

Rékamanónak is sok puszi hófordulót alkalmából előre!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi
Ha én sem jövök holnap - akkor most kívánunk BOLDOG HÓFORDULÓT!!!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Betty!
Csodalany ez a Pannalena! Tenyleg gyonyoru! Udv a csapatban! (mi is "kul"foldon vagyunk, Brusszelben). Irigy-irigy

Dominika!
A tizenegyedik honap vegeig varhato ezek szerint, hogy Zsofia is alvassal toltse az ejszakat??? :D Mert mostanra mar kezdek egy kicsit begolyozni, munka mellett foleg ez igy eleg kibirhatatlan minimum 2 szoptatassal ejszakankent, es negyed hetes kelessel :roll: :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?