Új privát üzeneted érkezett!

Na valahogy mégis előkerült az első írásom is.
Már annyira várom a holnapot, reggel indulunk Hajdúszoboszlóra!!! És péntek este jövünk csak haza!
Ennek örömére ma jól bevásároltunk az Auchanban, megint le vannak értékelve a gyerekruhák, vettünk is egy pár jó dolgot.
Most megyek, mert még ezer dolgom van.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Tündi!

Üdv. a topicban!!KépKép Mesélj Magatokról egy kicsit! Hogy hívják a lányokat? Mikorra, mennyivel születtek? Egy-vagy kétpetéjű ikrek?? Vannak képek valahol a neten?KépKép

Éva!

Jó nyaralást kívánok, és jó pihenést!Kép

Lányok: Olvastam KisBuksiékról, hogy Vencelbaba egy vírusfertőzés miatt visszaesett, és megint kell a drukk, mert minden eddig megtett lépcsőfokot újból el kell érniük!KépKép
Megy a drukk!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!
B.Ú.É.K. mindenkinek! Éva, de jó Neked! Vikics, szupercsinik a fiúk! Mit szóltak a vonathoz?

Tünde, üdv! Nem írtál már korábban is?

Megtaláltam a leleplező képet a fickókáimról!
Szerintem ezen látszik, hogy nem egyforma az édes kis pofijuk Kép

Vencelkére továbbra is sokat gondolunk.
M.Kép

KépKép

KépKép
2in1

Csilla!
Tök jó ötlet a matrac. Nem is írtad, hogy mit szóltak az ikrek a kistesó szülinapjához! Egyformán viselkednek Flórával egyébként?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok. Gondolom jól teltek az ünnepek, mert mindenki ritkán jelentkezett.

Marcsi, szerintem a te fiaid nagyon-nagyon egyformák. Persze tudom, hogy ezt mi szülők másképpen látjuk.

Éva! Jó pihenést, remélem már jobban van a kicsi fiad.

Vikics, már olyan nagyfiúsak a fiúk ezekben a komoly cuccokban, nagyon aranyosak! Mit szóltak a kisvonatokhoz és mi lett a kabátokkal?

Vencelnek sok-sok drukk!!!!

Dorisékról semmi híretek nincsen?
ikeranya

Sziasztok!

Marcsi, szerintem irtó egyformák a fiaid!! Vagy csak a képen?? Nekem hasonlítanak. Nagyon férfiasak!!! Nagyon régen, egyszer már bejelentkeztem, de aztán elszállt a netünk és kimaradtam. Ez kb. 2 és fél éve volt. Erre gondolsz, vagy másra???
A lányaim már "felnőtt nők". Pl. ma egyik sem alszik itton. Egyikük az Anyukámnál, másik a férjem bátyjáéknál. Izgi így csak egy gyerekkel. Majdnem unsi. (Ez csk vicc volt). Szóval a Lányok. Nóri és Lili 6 és fél évesek,a 38.hétre születtek 3,5 és 3,3 kg-mal a Schöpf-Mérei Kórházban és egypetéjűek. Hasonlítanak is, és a születéskor volt is egy ún. iker-transzfúziós szindrómájuk, ami csak egypetéjű ikreknél fordul elő, és talán igazolja az egypetéjűséget. Egyébként a vércsoportjuk is egyformán Rh- AB, amikor ők születtek még életben volt az ikerkutatási program, és kötelezően megcsináták. Így tujuk, hogy Rh--ak, ami nem teljeenkedvező.Nekünk persze nem egyformák,de még a közeli családtagok közül is sokan a fülbevalót nézik, mint azonosító jelet. Érdekes, hogy Stefi, a kistesó, pontosan tudja, hogy ki kicsoda és sosem tévesztené előket!!! Próbálok majd képet feltenni!
Évi! Családlátogatásra mentek, vagy"nyaralni"?
tünde69

Marcsi!

Mindkettő csajszi imádja és félti Flórát. A szülinapot nagyon élvezték, jöttek az unokatesók, összes papa, mama. A gyertyát persze ők fújták el, mivel Flóra még ezt nem tudja (ezt ők mondták). Úgy élvezték, mintha a sajátjuk lett volna.
Egyébként csináltam egy új albumot Csenge,Csilla,Flóra néven, néhány karácsonyi fotó. A 3 kisasszony saját, a negyedik kisfickó az unokatesó. Próbálok majd szülinapi képeket is felrakni.
Nem tudok a régi albumomba képeket tölteni, mert elfelejtettem a jelszót és az azonosítót. Ilyenkor mit tudok csinálni???
ikeranya

Nagycsilla! Megnéztem a képeidet, nagyon klasszak! Édesek együtt a lányaid! Gratulálok. Mennyi idős Flóra? És a nagyok? Hogy álltok az egyformába öltöztetéssel?
Tündi
tünde69

Sziasztok!

Mindenkinek BUÉK!!!!!!!

Gyönyörűek az ikreitek!!KépKép

Marcsi nyugodj bele, 99,9 %, hogy egypetéjűek!KépKép
Az enyémek kettő, de ezt úgysem kell bizonygatnom, láttátok.Kép (A vércsoport pedig nem jelent semmit, az enyémeknek egyforma, velem is egyező...)

Vencelkének megy a drukk!!!!!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Új topicosok!
Üdv. a topicon!KépKép

Most nem írok többet, mert megyek szülinapozni...
Ma lettem 37!!!!Kép

Mindenkinek szép napot!

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Erika!!

Azért ne szomorkodj a születésnapodon, Boldog Születésnapot kívánok!KépKép

Tündi!

Jó nagyok voltak a Lányok!Kép Ikertranszfúziós-szindróma nálunk is volt, azért kellett gyorsan császárral megszületnünk, de a későbbieknek semmilyen problémát nem okozott (gondolom Nálatok sem).Kép De soha nem tudtam behozni azt a kis lemaradást, igaz volt olyan amikor 2mm volt köztünk.Kép

Marcsi! Szerintem ez a leleplezés nem sikerült igazán, igaz, hogy ezen a képen tényleg egy kicsit jobban különböznek, de az bőven belefér!Kép Nagyon aranyosak egyébként ki-kicsoda?Kép

Csilla!

Nagyon aranyosak a karácsonyi képek!KépKép Látszik, hogy jól éreztétek magukat a Lányok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

BÚÉK mindenkinek és üdv az új topicosoknak és isten éltesse az ünnepelteket! Kép (Nekem még van 12 napom!)

Marcsi!
Szerintem is nagyon hasonlítanak a képen a fiúk, a különbség csak annyi, mintha egy gyerekről két képet csináltál volna másik ruhában és kicsit mosolygósabban. Kép Vércsoport akkor segítség, ha különböző, mint ahogy nálunk. Így első pillanattól egyértelmű, hogy kétpetéjűek, még ha van is olyan kép az első időkből, amelyiken nem tudjuk, hogy Bence vagy Marci látható. Kép

Lányok!
Kaptunk Angliából egy piros Mikulás zsákot, jövőre már tudjuk vinni a jelmezhez! Illetve az idén! Kép

Gabi
efgabi

Sziasztok!

2004. Július 17-re várjuk az ikreket.

Mindenkinek nagyon boldog, egészséges, szerencsés és szemtelenül gazdag új évet kívánok!

Vadvirág3
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsi! Nektek mikor vették észre az iker-tr.Szindrómát? Nekünk gyakorlatilag csak születés után, miután Nóri( a másodszülött) elplattyant. Ennek okát kutatva tekercselték szét a köldökzsinórokat és ekkor fedezték fel. Valószínűleg nem sokkal a születés előtt alakulhatott ki, mert oly kicsi volt köztük a különbség. Csupán az a 30%-os vörösvértest hiány... De minden rendeződött, azóta nyoma sincs. Nálatok hány évesek a gyerekek?

Vadvirág!
Gratula!Első(második) gyermeketek?

Tündi
tünde69

Sziasztok!

Zsuzsi! Nektek mikor vették észre az iker-tr.Szindrómát? Nekünk gyakorlatilag csak születés után, miután Nóri( a másodszülött) elplattyant. Ennek okát kutatva tekercselték szét a köldökzsinórokat és ekkor fedezték fel. Valószínűleg nem sokkal a születés előtt alakulhatott ki, mert oly kicsi volt köztük a különbség. Csupán az a 30%-os vörösvértest hiány... De minden rendeződött, azóta nyoma sincs. Nálatok hány évesek a gyerekek?

Vadvirág!
Gratula!Első(második) gyermeketek?

Tündi
tünde69

Szia Tünde!

Köszönöm a gratulációt.

Most ők lesznek a 3. illetve 4. babák.

Ha a nevemre kattintasz, bővebb infót láthasz és képeket rólunk.

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Megnéztem a képeket, nagyon szépek. A nagylányod kész hölgy, mintha barátnők lennétek!
Klassz lesz egy ilyen nagy család!
Tünde
tünde69

Zsuzsi,
most olvasgattam a profilokat, ismerkedtem a topikosokkal, és látom, hogy te magad vagy iker, és nem neked vannak ikreid. Bocs az előző félreértésért, és butának tűnő kérdésekért.
Tünde
tünde69

Sziasztok!

Tündi!Kép

Semmi baj, mindent meg tudok kérdezni anyukámtól, amúgy is rengeteget kérdezgetek tőle (erről is).Kép
Nálunk uh-ról vették észre, hogy egyre nő a különbség közöttünk a terhesség vége felé haladva (34. hetes uh-n 2100 gr voltunk mindketten, 37. hétig 200 grammot híztam csak, a tesóm 450-t, míg addig ugyanannyit) és méhlepény elöregedés miatt kellett megcsászározni anyukámat, de az is közre játszott, hogy ne nyomjon tovább a testvérem. Nálunk inkább az volt a baj, hogy 1 placentán osztoztunk, ami idő előtt elöregedett, így nem csak a tesómmal, hanem ezzel is meg kellett küzdeni, ami fokozta az ikertranszfúziós szindrómát, mert a kevesebb tápláléknak is csak a kevesebbje jutott nekem. De aztán megszülettünk, és 2,3 kg voltam, még mindig én vagyok a kisebb.Kép
Annyira részletesen anyukám sem tudja, hogy ezeken kívül miben nyílvánult meg meg az ikertranszfúziós sz., mert akkor nem foglalkoztak vele annyira az orvosok.Kép

Vadvirág!
Üdv. a topicban!Kép Boldog Babavárást kívánok!Kép

Többiek!Kép Merre vagytok?? Csak nem szülinapoztok??Kép Boldog szülinapot a szülinaposoknak!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok
Itt vagyok én is. Lezajlottak az ünnepek, rengeteg látogató, valamint látogatás. Szinte minden napra volt valaki délelőttre és délutánra. Hol mi mentünk, hol jöttek a vendégek, most probálok egy kicsit lazítani. Már amennyire lehet, mert csupa nátha az egész család.

Boldog szülinapot mindenkinek aki mostanába tartotta vagy tartja.

Vadvirág!
Gratula az ikrekhez. Pihenj nagyon sokat, nem szeretnénk rossz híreket kapni felőled. Mostanában nagyon sokat aggodtunk Dorisékért és Kisbuksiékért. Tud valaki újabb híreket róluk?

Zsuzsi
Nálunk is Szederkét elnyomta Eperke, azt mondták méhen belüli sorvadása volt, de szerintem inkább az ikertanszfúziós szindróma lehet nála is. Eperke szépen fejlödött, csak Szederkéhez valamiért nem jutott elég táplálék és a 35. héttől inkább fogyott.

Képzeljétek napról napra több szót mondanak. Időnként annyira meglepődők, hogy már ezt is tudják mondani. Szinte dől belőlük a szó. Viszont úgy veszem észre, hogy kezd kialakulni náluk az ikernyelv is. Az Ikrek könyvében olvastam róla. Különböző dolgokat elneveznek más néven és csak nagyon nehezen tudok rájönni, hogy mi is akar lenni. Pl. jujo-túrórudi, titahüm-szülinap a videon, mimi-mamusz. Ezek olyan szavak, amiket ők találnak ki, nemcsak utánoznak valamit, mint például a kutyára vaut mondanak, vagy a cicára miáut a teára tiit. Szóval nemcsak leröviditik vagy utánozzák az állatok hangját, hanem teljesen új szavakat találnak ki. Remélem nem lesz belőle káruk. Tudtok esetleg többet erről a dologról?

Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!
Nálunk is folyik a beszédtanulás. Még egyáltalán nem olyan tiszták az ismételt szavak, de nagyon akarnak és édesek, ahogy dolgozik az egész kis lényük a mind több tudásért. Elhatároztam, hogy soha nem fogom azt mondani, hogy most a legédesebbek, de mostanában annyira szórakoztatóak, hogy mégiscsak eddig ez a legklasszabb időszak Kép Kép Kép Kép Kép

Böbe, nálunk Péter halandzsázik hosszú mondatszerűeket. Közben hevesen gesztikulál, de nem hiszem, hogy van értelme is. Amit meg tudnak nevezni, azt a tanult nevén teszik, vagy ha nem, akkor én a helyeset ismétlem meg.
Talán a lánykáid is ha már pontosan ismételnek, akkor hajlandóak lesznek a valódi nevet mondani? Az ikernyelvről (még) nem tudok semmit.

Lassan 1 éve, hogy bejelenteztem a topicra Kép

Tünde! Akkor azzal kezdtem, hogy elolvasgattam a régebbi hozzászólásokat. Igen, onnan voltál ismerős Kép

Vadvirág!
Hányadik héten derült ki, hogy... "Úristen, IKREK"!!! Mit szóltál?

Csilla! Tényleg irtó helyesek a lányok. HOgy megnőtt a hajuk és milyen jól áll nekik!
M.

KépKép

KépKép
2in1

üdv. mindenkinek4
HAZJÖTTÜNK VÉGRE, ILYEN ROSSZ SOHA NEM VOLT MÉG!!
CSANÁD INDULÁS ESTÉJÉN BELÁZASODOTT, MAJD A TOROKGYUSZI MELLÉ BEGYŰJTÖTT EGY SZÁJGYULLADÁST, AFTA MINDENHOL, ENNI SEMMIT, INNI CSAK FECSKENDŐVEL VOLT HAJLANDÓ 5 ML.-NKÉNT...AZT HITTEM ELFOG FOGYNI A GYEREK...

ITTHON BARNABÁS FOLYTATTA...MOST MÁR NEM LÁZAS.
ERDÉLYBEN GYÖNYÖRŰ NAPSÜTÉSES HAVAS TÁJ MINT A MESÉBEN, SÍZTEK IS NAGYOKAT A FIÚK.

ISTEN ÉLTESSE A FIATALOKAT MEG A HOZZÁM HASONLÓ CSOTROGÁNYOKAT IS.:-)
MIKOR LEGYEN A JANUÁRI TALÁLKOZÓ?
MINDJÁRT ELTELT AZ ÉV ELSŐ HETE...HA ÚGY FOG ROHANNI AZ IDŐ, MINT TAVALY, LEHET JOBB, HA LE SEM BONTOM A KARÁCSONYFÁT??!!

SAJNA A HALAPENZ.HU LAPRÓL LEKÉSTEM, MÁR SZOMBATON SEM VOLT ELÉRHETŐ...

HOLNAP SZOMORÚ HELYRE-TEMETÉSRE KELL MENNEM--VOLT OSZTÁLYTÁRSAM...
DE MOST MÉG FŐZNÖM KELL A HOLNAPI KAJÁT, ROHANOK!

ÍGÉRETES ÉVKEZDÉST MINDENKINEK!

KINGA
pkinga

Sziasztok!

Zsuzsi, Böbe és B. Marcsi köszönöm szépen a jó kívánságokat.

B. Marcsi! Rögtön az elején, a 7. héten azt mondta a doktornő, hogy szerinte ikrek, bár ekkor még nagyon picik voltak, így nem mondta biztosra, de a 11. héten 100 %-osan, egyértelműen láthatóvá vált mindannyiunk számára, hogy tényleg ikrek, mindenük megvan, hallottuk a két külön szívhangot, stb.

Velem volt az összes UH-on a férjem is és hazafelé egész úton vicceltünk, örültünk, rengeteget nevettünk. Fantasztikus érzés! Pláne, hogy egyikünk családjában sem tudunk ikrekről. Hát ezt nem gondoltuk volna...

Szeretném megkérdezni, hogy esetleg olyan könyvről tudtok-e, amelyikben hétről-hétre hasznos információk vannak az ikerterhességről és a szülést követő időszakról?

Vadvirág
Vendég

Sziasztok

Böbe
Ez szerintem nem ikernyelv, ebben a korban még nem tudnak tökéletesen artikulálni, szavakat formálni. Az enyémek is hasonló megoldással állnak elő. Pl.: a túró rudi (tudu), kérek (kinde), kutya (kuta), pancsi (panti), ég (ági),
nyuszi (nunti), repülő (hápi) stb. Ezeket a szavakat tőlünk hallják és tanulják meg, csak épp nem mindíg stimmelnek a magánhangzók. Amit leírtál szavakat hasonlítanak annyira az eredeti szóra amennyire lehet. Egyébként nem feltétlenül kell, hogy az állatok hangján nevezzék az állatot. Attól függ, hogy Te hogyan hívod Pl.: a kutyát. Hallottam már én is, hogy a gyerek azt mondja a madár helyett, hogy csip-csip. Azt hiszem az ikernyelvet csak egymás között használják, saját célra és a kívülálló szülő számára tényleg kínai.

Marcsi
...és ez így fog menni tovább és tovább...! Én kifogytam a fokozásokból. Mindig azt mondtam, hogy egyre tündéribbek, szórakoztatóbbak, és tényleg napról napra imádnivalóbbak. Aztán egyszer csak eljön a pubertáskorKépKépKépKép Remélem nem lesz túl komplikált. A legelkeserítőbb az egészben, hogy iszonyú gyorsan telik az idő.KépKép

Kinga (csotrogánytárs)
Az aftából egy is elég, nemhogy több. Pokolian tud fájni ha bármi hozzáér. Szegény kisfiad, gyógyuljon meg minél előbb. Nem adott az orvos valamilyen helyi érzéstelenítő ecsetelőt? Az áldás ilyenkor.

Andi
Ambrosia

Vadvirág!
Métneki Júlia: Ikrek könyve, amit tudunk ajánlani, a Librikben biztosan lehet venni. Ha nem is hetekre lebontva, de sok hasznos dolgot megtudhatsz belőle a terhességről. Nekem ez a része nagyon tetszett, és még az otthoni első időszakról szóló is, hiszen a többi terheskönyv az ikerterhességet egy bekezdésben, vagy max. egy fejezetben tárgyalja. Ez a könyv pedig jó vastag Kép
Aztán azt vettem észre, hogy szinte nem is olvasom azóta, jól bele lehet jönni a tennivalókba, amióta meg itt a topicon megy az online tanácsadás, azóta sokkal életszerűbb információkat lehet szerezni!

Zizi augusztusban szülte szintén a 3-4. babáit, ügyes volt: 38 vagy 39 hétre Kép Kép Tényleg, Zizi, hogy vagytok?

M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Harmadjára kezdem ezt a levelet, remélem, most már megmarad.
Mi is megérkeztünk Hajdúszoboszlóról, nagyon jól éreztük magunkat, de legközelebb már tuti, hogy csak ketten megyünk a férjemmel.
A Lora olyan eleven volt , hogy nem bírtunk vele. A szállodában olyan gyógyvíz volt, amibe 12 éven aluliak nem mehettek volna be, de a Lorát ez sem tarotta vissza. Másnapra gyomorfertőzést kapott, mert ivott is a vízből. A teste tele volt foltokkal és iszonyatos hasmenése volt. Este már az ügyeleten voltunk vele.
Amúgy nagyon jó volt minden.

Képzeljétek, tegnap megvettük a leendő házunkra az összes nyílászárót!!! Olyan boldogok vagyunk! Már csak a ház hiányzik hozzá!!!

Vadvirág

Én is gratulálok a babákhoz! Mi is nagyon boldogok voltunk, amikor kiedrült, hogy a kislányunk mellé még két kisfiú érkezik! A fiúk holnap lesznek két évesek, (Ádám és ZOlika), a kislányunk Lorena pedig 21én lesz négy éves.
Melyik kórházban fogsz szűlni és kinél? Csak azért kérdezem, mert én is dr.nőnél szűltem.

Majd még végigolvaslak benneteket és írok!

Addig is Isten éltessen jó sokáig minden szülinapost!!!

PKinga

Nem is vagy csotrogány!
Milyen volt amúgy az utazás? Hol laktatok?
A gyerekek szájában azok a holyagok lehettek egy vírustól is, mert nálunk a múltkor ilyen volt mindhárom gyerek szája és ezt egy vírus okozta, amitől náthásak is voltak. Mi phlogosollal enyhítettük a fájdalmukat, aztá ajánlotta az orvos.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Böbe!

Anyukám elmondás a szerint (mivel én nem emlékezhetekKép ), mi csak egymás között használtuk, mindenkivel normálisan beszélgettünk.
Hamar "elmúlt", csak az dadus nénik a bölcsiben sérelmezték, hogynem értik.Kép

Kinga! Jobbulást a Kisfiadnak!Nekem is most volt torokgyuszim.Kép

Vadvirág!

Szerintem jó az Ikrek könyve, rákerestem a www.libri.hu-n, és már nem adta ki, de a kiadónál (Melánia) még biztos van. Én csak a későbbi részekről tudok nyilatkozni (nevelés, gyerekkor, ikrek a közösségben, kapcsolatuk egymással) és az kb. 95%-ban igaz ránk. Persze biztos, hogy nem minden ikerre.

Éva!

Jobbulást Lorának, és boldog születésnapot Ádámnak és Zolikának!
Hogy van az öt kicsi babátok??KépKépKépKépKép
Pótmamához kerültek már?Kép

Anyukám ma kiadta a nővérem lakását, amíg nem költözik oda, és úgy örültem, mert egy 9 hónapos kis yorkie-babával költöznek be az albérlők.Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziaszok!
Stefi ( a legkisebb lányom ) hétfőtől óvodás. A beszoktatás időszaka annyira lerövidült, hogy ma már ott is akart aludni! Semmi probléma nem volt, boldogan játszott, evett, aludt a többiekkel. Őrület, hogy mennyire repül az idő!
Ma elvitte az angyalka karácsonyfát és az összes többi girlandot és díszítést, amit advent elején feltettünk. Angyalka "segédmunkása" 9-12-ig húzta az igát, olyan fáradt voltam mire végeztem, de kész kellett lennem délutánra, hogy a lányok csak a rendezett lakást lássák. reggel még elbúcsúztak a fától, szomorúak voltak. És már most várják a következőt.

Marcsi, amikor kicsik voltak a lányok és sokat voltunk itthon, minden nap úgy ébredtem, hogy de jó, ma is lesz valami izgi. Mndig volt valami új, valmi édes, és ez azóta is így van. Csak más terüreteken. Ma például a "Miért van Hold és Nap?" kérdésre vártak izgatott választ, miközben 30-cal araszoltam a csúszós úton a nyári-kerekeimmel hazafelé. Szóval: boldog az élet a gyerekekkel.
Jobbulást minden gyerkőcnek!
Tünde
tünde69

Sziasztok!

B. Marcsi és Zsuzsi!
Nagyon köszönöm az infót a könyvvel kapcsolatban, biztosan beszerzek egy pédányt, mert a többi könyvben én is azt tapasztalom, hogy max. 3 mondat erejéig foglalkoznak az ikres témakörrel.

p.éva!
Gratulálok a gyerekekhez! Az István Kórházban fogok szülni Dr. Petik Dóránál.

Zizi!
Gratulálok a babákhoz!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Én is kívánok minden szülinaposnak sok boldogságot!! Nálunk szombaton lesz a rokonsággal a buli, a következő hét vasárnapján meg tartunk egy kis gyerekzsúrt. Kép Utána hétfőn meg mi is megyünk az oviba. Sajnos mi ha akarnánk sem tudnánk maradni egész napra, mert egy hónappal előbb kell ebédet befizetni és így is nagy mázlim volt, hogy tegnapelőtt megnéztem mikor kell. Amúgy ha nem nézem meg, hogy ma van akkor márciusban ehetnek legközelebb. Marha jó. Így legalább folyamatosan szoknak be. Kép
Tünde!
Hogy vészeltétek át az oltást? Influenza ellenit is adattál be?
Mostanában azért sem írtam, mert folyamatosan varrtam ágyneműt (4 garn.), ovisszsákot a fiúknak. Most meg mindenhol akciós az ágynemű. Na mindegy a miénk mintája sokkal szebb és nem kell vasalni. Kép
Nem tudtok olyan helyet ahol lehet ovis jeleket vadászni a neten (csiga, kétkéményes gőzhajó) mert nem kaptam sehol kész műhímzést és ki akarom nyomtatni anyagra vasalható papírra.
Vadvirág!
Gratula az ikerpalántákhoz. Én mikor terhes voltam asszem a legtöbbet itt a babanetről leszedett 9 hónap vagy mi segített. Szerintem a terhesség nemsokmindenben külömbözik az egyesektől csak jobban gömbölyödsz majd és sosem fogod megtudni, hogy mennyi hízás a normális. Bár megjegyzem nekem nem volt egy gyerekem még. KépDe az ikrek könyve tényleg nagyon jó (és az egyetlen)könyv nekünk.

Vikics

KépKép
vikics

Éva!
Isten éltesse a fiúkat! Milyen volt/mikor lesz a buli?

Vikics!
Szuper ötletes ez az ovisjel megoldás!!!!
Küldtem Neked 1-2 linket a vnetes cimedre. Egyébként ha a www.google.com -on angolul beírod a keresett dolog nevét, akkor kidob egy csomó képet. Ezen kívül az www.microsoft.com -ról nagy nehezen el lehet jutni a ClipArt-os letöltős oldalra, aztán ott a keresett kategória...(ezeket küldtem el Kép)
Ha ovisok lesznek a srácok mész is dolgozni?

Engem ma felhívtak a munkahelyemről, hogy mikor és hogyan, hány órában gondolom a visszatérést. Átszervezések várhatók és kb. max. 1 évig tudják még tartani a helyemet, de aztán akár 4 órába is visszamehetnék. Szóval GYED lejárta után bölcsi, szeptemberben - aztán meló Kép Kép Kép Kép Kép
gondolkodom, gondolkodom, gondolkodom, gondolkodom
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Én is mindenkinek boldog szülinapot kívánok, akinél aktuális.

Vikics
Korszakalkotó ötletem a székrekedésre, pupidnak: Hohes C Mineral Action magnéziummal. Nem hittem a szememnek, Eszti, amióta először ivott belőle azóta folyamatosan "termel".KépKépKép Alig győzöm pelussal. Nincs hasmenése, de nem is kemény a ...
Mellesleg nagyon finom.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Vikics!
Köszönöm a gratulát és nagyon klassz volt olvasni, azt hogy miben különbözik az egyes terhességtől. Szívesen tennék én is ide mosolygós napocskát. Hogyan csináljátok?

Megvettük az Ikrek könyvét a Melania Szaküzletben és fantaszikusan érdekes, no meg valóban jó terjedelmes, részletesen foglalkozik mindennel és kissé tudományos jellegűnek mondható.

Köszönöm mindenkinek, aki ajánlotta.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Köszönjük a szülinapi jókívánságokat!
Még nem tudjuk, hogy mikor lesz a buli, mert a Lorának 21-én lesz a szülinapja és akkor inkább egyben ünnepeljük a három gyerek szülinapját.

Tegnap megígényeltem a GYEST, mivel tegnap lejárt a GYED, ti mennyi gyest kaptok az ikrek után?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Marcsi!

Nagyon köszi a linkeket, megkíméltél a hosszas kereséstől. Kép Sokat találtam csigábó, gőzhajót olyan gyerekeset már nem annyira. A clipartot mivel todod aztán megnézni? Bár még nem próbáltam, de sejtelmem sincs.
A kitalálás meg csakis a lustaságnak köszönhető. Hát most képzeld el 4 epedőre, 4 kispárnahuzatra, 4 takaróhuzatra, 2 oviszsákra ráhímezni a mintákat. És még kitudja a mire kell még. A műhimzés a kicsi méretben 250ft a nagyobba ami elfogadható 500ft. Fel lehet szorozni. Eghy anyagi csőd és még csak nagyon válogatni sem lehet. Én azt találtam ki, hpgy egy kis zsebnagyságú anyagra fogom rávasalni és ha megkopik a minta akkor rávarrok egy másikat. Egy ilyen rávasalható lap A4-as kb 100ft és az összes jel rá fog férni egyre szerintem. Kép

Andi!
Köszi a tippet. Holnap veszek belőle. Az narancs ízű? Mert azt még szereti is, max higítanom kell majd, hogy ne legyen annyira sűrű.

Vadvirág!
Nekem nincs több gyerekem csak az ikrek és én csak arról a terhességről tudok beszélni, de ezek voltak a tapasztalataim. Nekem amúgy még csak egy múló rosszullétem sem volt. Kép Ja a nevetés az egy kettőspont aztán a zárójel bezárva jel. A szomoró meg kettőspont és zárójel nyitásjel. De a bal oldalon van egy fanézet és asszem a dukumentációban a formázásnál találsz még egy csomó más figurát is. Kép

KépKép
vikics

Vikics

Hogy álltok a szobatisztasággal? Mikor kezditek az ovit? Várják már a fiúk?

Vadvirág

Akkor nem egy orvosnál szűltünk, én a MÁV-ban Dr.Mészáros MÁrtánál. Csak elég ritka a női nőgyógyász és azért kérdeztem.

Zizi

Hogy vagytok? Már rég hallottunk felőletek? Nagyok már a gyerekek? Hogy bírod?

Éva
p.éva

Éva!
Ikrek után a legkésőbben iskolába menő iker iskolába lépése évének december 31-ig dupla GYES jár.Ez abban az esetben, ha valamelyik iker pl. fogyatékossága miatt később megy iskolába, mint az másik). Elég körülményesen fogalmaztam, de remélem érted. Ez egyforma a mindenkori minimál nyugdíj értékével, most 19.párszáz forint. Ez jár duplán. Így most nálunk az az érdekes helyzet áll fenn, hogy én még a nagy lányaimmal vagyok GYES-en ( 6és fél évesek) Stefi ( 3 éves) 2. szülinapja óta,mióta lejárt a GYED, mert a lányok még nem mentek iskolába, így hosszabb ideig és duplán jár a pénz.
Vikics! Tőlem kérdezed az oltást, vagy van más Tünde? Bocs, lehet, hogy lüke vagyok!!
Vikics! Fontos hímezni a jeleket? Én színes textilfilccel rajzoltam rá, és színeztem, aztán vasalóval rögzítettem. Mindenkinek tetszett. ( és megfelet az ovinak!!-húú)
Tünde
tünde69

Vikics!
http://www.kreativhobby.hu/

Itt is remek ötleteket kaphatsz. Pl. hőre puffadó filc, textilfesték- és filc, stb.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Üdv. az újaknak. Tünde, nekem is majdnem hasonló a felállás, mint nálatok. 2 nagylányom iker (3 évesek) és a pici egy éves. Az ikrek nagyon egyformák nálunk is a fülbevalójukat nézegetik gyakran a családtagok, Csillának kék, Csengének fehér kő van benne. Flóra, a pici, istenként nézi őket, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy ő meg tudja-e majd különböztetni őket.

Vadvirág!

Tényleg olyan a nagylányod, mintha a tesód lenne. Sokat tud majd veled babázni az ikrekkel, biztosan nagyon fogja élvezni ő is. A kicsi fiad is nagyon aranyos. Ők mit szólnak, hogy egyszerre 2 tesójuk születik?
A terhességgel kapcsolatban számomra az ikrek kihordása fizikailag sokkal jobban megviselt, mint a második terheségem az egy szem babával.Vele a pocakomban még szülés előtti nap a két ikerrel nagy bevásárlást rendeztünk, nem volt megállás. Az ikrekkel a hasamban kb.28-29. héttől kezdve lelassult minden. Akkora volt már a hasam, mint aki egy babával indulna szülni és még így cammogtam 10 hetet, mire megszülettek. Persze mindenkinél máshogy zajlik a terhesség, Vikics írta, hogy semmi gondja nem volt 38. hétig, Kisbuksira pedig a kórházban vigyáztak, mégis beindult a szülés. Sajnos nincs jó recept, azért jobb, ha jobban vigyázol magadra.

Többiek, aki mostanában ünnepel, boldog szülinapot. Vikics, kíváncsi vagyok, hogyan érzik majd magukat a fiúk az oviban. Majd írjál róla. Te már várod, hogy menjenek?
Minálunk majd csak szeptemberben mennek oviba, de néha olyan rosszak, hogy már arra godolok, milyen jó lesz, ha ovisok lesznek, legalább addig csend lesz itthon. (elég gonosz gondolat, de ez van)

Mindenhonnan dől ez a hálapénz sztori. Okoskodik a fél ország. Mi pedig tömjük a dokikáink zsebét.

Na eldugulok. Írjatok!
ikeranya

Vadvirág

Én is megnéztem a képeiteket, nagyon aranyosak vagytok együtt!
Nekem teljesen olyan volt az ikerterhességem, mint előtte a kislányommal, sőt velük még hányingerem sem volt egyszer sem. Csak a vége volt nehezebb, mert alíg bírtam cipelni őket, és ráadásul még túl is hordtam tíz nappal a terhességem, így jó nagy súllyal születtek a fiúk. (3,3 és 3,7kg). A szülés sokkal könnyebb volt! Délután 1 körül kezdődtek a fájásaim és négy után már meg is volt mindkét fiúcska. Az egyik simán a másik farral született meg, a farost azért elég nehéz volt kinyomni, mert ő volt a nagyobb súlyú, de azért csak kibújt.
Eleinte nem volt könnyű, mert szinte egész éjjel fent voltak váltásban, hol az egyik, hol a másik sírdogált, de aztán csak kialakutl egy rendszer náluk is és akkor már sokkal könnyebb volt.
A kislányunk akkor volt két éves és nagyon anyás volt akkor is és amikor éjjel szoptattam ő sírva ült mellettem, hogy anya tedd le az ikreket és engem vegyél ölbe, de szép lassan ő is megértette, hogy meg kell etetnem a kicsiket és elfogadta. Ma már imádja őket, csak nagyon durván játszik velük.

Tünde

De pontosan mennyi az a dupla gyes?

Csilla

Az én lányom még csak nemrég óta tudja megkülönböztetni a fiúkat, pedig ő már négy éves lesz.

Éva
p.éva

Sziasztok!

Lehet, hogy a kisebb tesók jobban meg tudják az ikreket különböztetni??Kép Kb. 1 hónapja voltak a tv-ben a Telemázlis ikrek, és azt mondták, hogy náluk az egész családban először a huguk tudta őket megkülönböztetni. A mi nővérünk csak 8 éves korára tudta, hogy melyikünk melyik (3 év után, 5 éves volt, amikor születtünk), a bátyám meg amióta elköltözött, és ritkán találkozunk, elfelejtett megkülönböztetni.Kép...
Viszont lakik itt egy kínai kisfiú (2 éves), ő állandóan eltalálja helyesen a nevünket!Kép Olyan aranyos, mindig mondogatja, hogy Dóri, Zsuzsi, Dóri, Zsuzsi....

Vikics, Boldog Szülinapot honapra a Fiúknak!Kép
Kitaláltál valami megkülönböztető jelet az oviba?Kép És végülis mi lesz a jelük?

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Vikics
Nem narancsos,van benne, sorolom: az egész tópusi vidék, zellerlé, céklalé, répa, spenót, sóska és még sok zöldség + vitaminok. Semmi tartósító, színezék, cukor. Ja, és nincs tele köpködnivaló sallangokkal. Ha azt veszem, hogy a skacok utálják a főzelékeket akkor ragyogó választás.

Éva
42.000 bruttyó pénz.

Húú, lányok, nem tudom kinél mi a limit, de mióta megtanultak ellenkezni és engem froclizni, hát..., ma például, azt kell mondjam, az agyamra mentek, szó szerint. Folyamatosan azt csinálták amit nem szabad, hiába kértem szépen, kiabáltam, és még vigyorogtak is. Én vagyok a türelmetlen, vagy más is kap néha agyvérzést a két éveseitől?
Ambrosia

Sziasztok!

Andi!
Nálunk is hasonló a helyzet, megőrülök tölük néha. Persze nálunk a nagy még rátesz egy lapáttal, ha olyan hangulatban van, Marcit uszítja Bence ellen, aki persze visít, hogy ő nem buta. Most próbálgatják, hogy te mennyit bírsz! Próbálj meg nagyon következetes lenni, úgysem fog sikerülni! És ne izgulj, lesz ez még ígyebbül vagy így se! Kép

Éva!
Nettó 39.894 kemény magyar forint.

Vadvirág!
Jók a képek, én is meglestem őket. Nekem az elején iszonyatos hányingerem volt, de ez abbamaradt, amikor elkezdtem szedni az Elevitet. Onnan nagyon hasonló volt az egyes terhességemhez, mármint az, hogy jól éreztem magam. De egyébként minden más volt, sokkal jobban oda kellett figyelni mindenre. Pl már az elejétől nem emelgethettem a nagy fiamat, aki akkor két éves volt. Aztán terhességi cukros lettem és nagyon szigorúan diétáznom kellett. Ez kiegészült a tejallergiára vonatkozó diétával, szóval húst és zöldséget ehettem az utolsó 10 hétben, amiből 5-öt kórházban töltöttem. Ami a legrosszabb volt az a vizesedés, ami az előző terhességnél csak az utolsó héten jelentkezett, ennél már szinte félidőben. Szülés után 12 kg-t fogytam 2 hét alatt, ahogy lement a víz. De a srácokkal végig minden rendben volt. Tervezett csaszival születtek a 38. hétre 3,30 és 2,85-tel.

Vikics!
Miért kellett 4 garnitúra ágynemű? Nálunk az oviban pénteken hazaadják, hétfőre kimosom, és visszük vissza. A jelét is elég volt textilfilccel belerajzolni a ruhákba, az ágyneműbe meg az ovis zsákra nem is kérték. Persze, minden ovi más! De kiváncsi vagyok, hogy fogják érezni magukat a fiúk a többi kiskrapek között. Nálunk mostanra sikerült elérnem, hogy nem kell ottmaradnom Bence miatt még egy negyed vagy fél órát, amíg elkezd játszani. Amikor bemegyünk, még egyszer megpróbál marasztalni, aztán ad két-három puszit, és besétál a többiekhez.Kép

Húúú, szájmenésem van! Bocsi. Kép

Gabi
efgabi

Vikics

Boldog szülinapot a fiúknak!!!

Éva
p.éva

Vikics!
Isten éltesse a Pupikat!
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Éva! EFGabi pontosan megírta az összeget, annyi.
Vadvirág! Ha már mindenki leírta asajáját, hát én is beállok a sorba. Nekem a 26. héttől kellett feküdnöm, mert nyílt a méhszáj, amit összevartak, és onnan már nem engedtek ki a kórházból. Szerintem felesleges aggodalmaskodás volt, de lehet, hogy ennek köszönhető, hogy 38. héten 3,3 és 3,5kg-mal születtek a lányok természetes úton, fejtartással. A kitolás elhúzódó volt, de ez egyáltalán nem szokatlan, mert a méh óriási feszülése miatt már nem is tud teljesen tökéletesen összehúzódni. A fájásgyengeségből természetesen semmit nem tapasztaltam, nekem ugyanúgy fájt!!!KépÉn is borzasztóan vizes voltam, és Gabihoz hasonlóan 9 nap alatt lement 10 kg, ami a víz volt.
Stefinél( a kisebb lányunk) 22 órakor mondták, hogy ma még gyerek lesz, akkor még nem nagyon hittem, 3/412-kor már megvolt, pedig 4,4 kg volt.
Nagycsilla! Fantasztikus, ahogy a kisebb tesó tudja nálunk, hgy ki kicsoda. Még régebbi képekről is mindig, pontosan meg tudja mondani, hogy melyik lány ki. Ő kb. úgy tanulja meg, ahogy mi, anyák. Teljesen temészetesen.
A lányaim mesélték, hogy az oviba jöttek ikrek.Mondták, hogy:
-Anyu,ezek teljesen egyformák!
Mondtam nekik, hogy mások is ezt gondolják róluk. Erre mondták, hogy, nem az új gyerekek teljesen-teljesen egyformák. Szóval az ikrek sem látják a teljes egyformaságot. Legalábbis gyermekkorban nem. Nagyon érdekes dolog. Élvezet ikrek anyukájának lenni! Ennél még élvezetesebb egy gyereket szülni. Az maga a szabadság!
Vikics! Sok-sok boldogságot Nektek!Kép
tünde69

Tündi!

Ezt én is meg tudom erősíteni, hogy az ikrek nem látják a saját egyformaságukat.Kép
Nálunk a 360 fős általánosban velünk együtt 10 ikerpár volt (abból 6 egypetéjű), és én is úgy voltam velük, ahogy a többiek velünk, hogy "Úristen, milyen egyformák!!" Egyébkéntt szerintem ezt az ikrek kicsi korban fel sem fogják, mi 6.-osok voltunk, amikor rájöttünk, és először kicseréltük egymást.
Ez tényleg érdekes dolog, sokszor kérdezték már, hogy mit (kit) látok, ha a Dórira nézek. Hát őt, és egyáltalán nem magamat, annak ellenére, hogy egy-két egyforma vonás nekem feltűnik.

Zsuzsi
zsuzsi

A vizesedés nálam is jelen volt. Összesen 22 kg-ot híztam az ikrekkel és már a kórházból hazainduláskor (6 nap) 15 kg-mal kevesebb voltam.
a szóló babával szinte alig volt rajtam víz.

Tünde, nagyon jól mondtad, ikrek után egy babát szülni maga a szabadság!!!
ikeranya

Tünde

Nem semmi 4,4kg! És az ikrek is nagyon szép súllyal születtek, mi lett volna, ha végig kihordod őket? Ők is négy kg-mal születtek volna?

Éva
p.éva

Sziasztok!

Húhhh! 2 napig nem olvastalak benneteket, most aztán volt mit...

nagycsilla, p.éva, E-F Gabi, Német Tünde és Vikics!
Fantasztikus volt olvasni a terhességgel és szüléssel kapcsolatos élményeiteket. Megnéztem mindenkinél a fotókat és nagyon-nagyon klassz az összes fotó. Na és akinél még az ikres terhes pociról is találtam képet... Hát elképesztően hatalmas, szinte óriás strandlabdára emlékeztető nagyon formás és aranyos pocik voltak. Hihetetlen és egyben fantasztikus! Gratulálok mindenkinek!!!

11 év alatt már rengeteg ember gondolta azt, hogy Doni a testvérem és amikor ezt a bátrabbak még meg is kérdezik tőlünk, akkor cinkosan egymásra mosolygunk a lányommal és kedvesen eloszlatjuk a félreértést. Ettől teljesen elámulnak ilyenkor, aztán még ráadásként kis hatásszünetet tartva elmondjuk, hogy van egy 3 éves tesója is, most meg már az ikreket is megemlítjük. Látnotok kellene az arcukat... Hihi.

És valóban kezdettől fogva barátnők is vagyunk, hiszen mindenről nagyon őszintén és tabuk nélkül beszélgetünk. Ha felmerül egy-egy téma, azt jól kielemezzük, többféle szempontból körüljárjuk, stb. Mindenben számíthatunk egymásra és szívesen kér tanácsot tőlem.

Dáviddal is mindent megbeszélünk, neki is őszintén elmondok mindent. Így aztán néha olyanokat tud mondani... Imádom mindkettőjüket!

Szeretném ha az ikrek a 40. héten születnének meg egyenként 3.500 gramm súllyal, egészségesen, normál gyors szüléssel és hogy a terhesség alatt végig rendben menjenek a dolgok. Mondjuk azt nem bánnám ha a vége felé már az én pocakom is akkora hatalmas lenne, hogy e miatt alig tudnék tőle bármit is tenni. Az Elevitet én is a pozitív teszt óta szedem rendszeresen.

Dominika 3.800 gramm, 55 cm volt, Dávid pedig 4.000 g-al és 62 cm-el született, mindketten a 41. héten, problémamentes terhességet követően normál szüléssel. Dávid 10 perc alatt!

Minden előjel nélkül, hirtelen megrepedt a magzatburok, onnantól vad fájások 10 percig és már mellettem is volt a baba és szopizott.

Az ikreknek nálunk mindenki nagyon örül, a barátaink is.

Néha viszont kívülállók amikor tudomást szereznek erről, elképedve szörnyülködnek. Hát ezt utálom! Hogy lehet, hogy valaki így áll hozzá? Na nem baj, ilyenkor a férjemmel elmondjuk, hogy mi viszont mennyire nagyon örülünk nekik és hogy szerintünk ez fantasztikus.
Amúgy is nagyon pörgős az életvitelünk, 1 percet sem szoktunk unatkozni. Nekünk simán belefér...

Na most aztán volt mit olvasni...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok

Vadvirág
Kívánok neked gyors és problémamentes szülést és egészséges manókat. Ettől függetlenül hidd el, a baba születési súlya számít legkevésbé. Ezt a versenyt sajnos az anyukák indították el még anno. Mi és még számos példa (ismerőseim), bizonyítja ezt. Az én csemetéim ugyan nem érték el születéskor a két kilót sem, viszont (lekopogom) mióta két éve megszülettek csupán két alkalommal voltak náthásak és egyszer lázasak. Szóval ne aggódj a súlyuk miatt, a lényeg hogy erősek és egészségesek legyenek.
Picit hasonló példa (a hajam égnek áll tőle)
amikor az anyukák egymást túllicitálva mesélik, hogy "az enyém már 5 hónaposan járt, vagy 3 évig szopott, vagy épp születésekor már fejben integrált. Bocs a túlzásokért Kép de nem vagyok híve az eféle mérkőzéseknek. A kívülállókra meg ne hallgass, a babák megsúgják odabentről a lényeget.

Andi
Ambrosia

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?