Halihó!
Na, ma én is adtam a diétának, a munkahelyemen elém raktak egy tányér konzervől készített paradicsomos babot, 1 toasttal. Egyből rád gondoltam Jardnina, hogy te most biztos kiszaladnál az ajtón (sikítva?
) és nekem is ezt kéne tennem, vagy legalábbis azt mondani, hogy "no thanks" de nem tettem, hanem szépen megettem.
Igaz, már dél jócskán elmúlt, de akkor most ez milyen napnak is számít???
Megint el kell olvasnom a topik elejét.
Most délután csak 2 pici parit ettem egy szelet sonkával.
Avokádó!
Szerintem, ha még nem ettél natúr nem fog ízleni. Ezért kell elkészíteni avokádó krémnek, ami spanyolul? gvacamole. Azért írom le a nevét, hogy hátha rákeresel a neten.
A lényeg, hogy jó puha legyen, hogy amikor kettévágod, a héjából csak úgy szépen ki lehessen fordítani, vagy nagyon könnyen elváljon. Ha ragaszkodik a héjához, akkor még éretlen. Ha megveszed keményen, akármeddig tarthatod, és ellenőrizd, hogy puha-e. Csak forgasd meg néha, mert fekete lesz az alján és az a rész nem jó. Jó alaposan villával össze kell nyomkodni, hogy teljesen krémes legyen. (bár én nem bánom a darabkákat benne!) Egy fél citrom leve mehet egy avokádóhoz, ez megtartja a szép zöld színét, de ha nincs citrom és bebarnul, attól még ugyanolyan jó!
Na, most jön a lényeg, legalább 2 gerezd fokhagymát bele! Ezek után már szabad a vásár, én szoktam majonézt is bele tenni, szebb lesz a színe és több lesz! Van aki paradicsomot is tesz, én soha nem szoktam. Egészen apróra vágott hagymát is lehet, de nem kötelező. Picit sózni is lehet, de ez sem kötelező. Bors ugyanaz. Egy két órát hagy érjenek össze az ízek, a hűtőben! Aztán lehet kenyérrel, vagy sonkával, vagy bármivel eszegetni.
Jó étvágyat!
Remélem kipróbálod.
Ja, és ha szereted a csípőset, akkor valami olyasmit is tegyél bele, pl. csili paprikát, vagy jó sok borsot, vagy Tabasco-t, mert igazából az jár bele, de én nem szeretem! Eredetileg mindig csípősre csinálják!
Szerintem nem génmanipulált, főleg ha a piacon veszed a kiskereskedőktől, vagy a "János bácsitól" a Tesco-s az lehet hogy az, dehát én is primőröken nőttem fel, szegény szüleim a kis pénzükből megvették nekem a jó erős mérgekkel kezelt "méregdrága" dolgokat! Majd 20 év múlva kiderült, hogy milyen ártalmas!
Mégis itt vagyok!
Jaj, szaladok Petiért!
Sziasztok!
Andicsek