Viki, tényleg okos anyuka vagy!
Oké, pár dolgot kipróbálok a javasoltakból! (Éjjeli fénye van, de pl. a "játssz egy kicsit"-ben látok fantáziát!) Bár tegnap este pl. egész jól sikerült a projekt - már a tegnapelőttihez képest...-, mert bár hosszúra nyúlt, vér nem folyt
A magyarázós módszeredet előlegeztem meg úgy látszik: vagy ötször elmondtam neki, hogy nekem egyáltalán nem jó egy órán át ott ücsörögni mellette, hanem szeretném befejezni a feladataimat, hogy aztán gyorsan mehessek aludni. Párat próbálkozott, hogy akkor aludjak ott vele ("mama ide lefeküsz!"), meg hogy ő kijön velem aludni a mi ágyunkba ("Ands is kimegyek!"), de ezekre hosszú ellenmagyarázatokat kapott, a végén kiküldött
Így is elhúzta majdnem egy óráig, de legalább kint tudtunk tenni-venni, olvasni, mégis jobb, mint sötétben kuporogni mellette. Hm, meglátjuk.
Viszont ma nagymamás napunk van: apósom elvitte magukhoz, délután hozza haza a férjem. Menyország!
Annál is inkább, mert ma meg Ilka volt megint soron (váltogatják, úgy látszik), 2,5 (!!!) órán át nyüglődött éjjel. Már pont ott tartottam, hogy bőgtem, mert legszívesebben földhöz vágtam volna (anyaság pipa
), aztán azt latolgattam, hogy mennyire vágom haza szegény apját, ha 5-kor fölkeltem váltásnak, de ebben a pillanatban a férjem felpattant, és rohant a WC-re - hányni
Már este panaszkodott, hogy nincs jól, de reméltem, hogy csak kicsit fűszeres volt az ebéd, mert a szokott menzájuk épp zárva van még a héten. Szegénykém. Így aztán nem vágtam hozzá még a lányát is, és Ilka nemsokára elaludt. Tervezem, hogy pótlom a kiesést, elvégre ma én is egygyerekes anyuka lettem megint.
Viki ne izgulj már: nem fog elromlani Miki, ő nem ismeri Murphyt, Te meg ne adj neki ötleteket. Látszik, hogy jó természete van a fiatalembernek, ha mégis beütne egy borúsabb nap, az is csak pillanatnyi pech lenne, nem megérdemelt lejtmenet. Szóval élvezd a pihentető napokat, amíg lehet, és ne sokat ügyintézz most már. Mikit nem tudod elvinni a fodrászhoz? Én egyszer kényszerültem rá Andrissal, az egész üzlet eufóriában volt, hajmosónéni és vendégek váltva vigyáztak, hogy ne egye meg a hajakat a földről
Annyira gyorsan megvan az a rész, mikor egy helyben kell ülni, hogy igazán nem nagy gond, ha együttműködő a fordászod. Az enyém egy angyal, mindig kikapok, ha nem viszek friss fotót, akármit.
Thomas Mann: hosszabb szünet után most jutok megint hozzá az olvasáshoz - mikor Andris az apjával van, Ilka szopik vagy büfizik, ide meg épp nem ír senki
De úgy képzeld el, hogy kb. január óta az első kötet feléig jutottam szülésig, aztán utána a pár napos nyaralás harmadik napjára elolvastam a maradékot a kötetből, és dühöngtem, hogy nem vittem el a folytatást - ott ugye a szüleim jól lekötötték Andrist, én meg elszoktam tőle, hogy napi több órám is van akár olvasni. Most itthon persze megint csökkent a tempóm, de azért több jut, mint csak Andris mellett, mert óhatatlanul vannak egyhelybenülős időim. Közben másfél évig én is csak rövidebb és könnyedebb olvasmányokat fogyasztottam. A Glamour az az újság? Na azt én is szeretem, nyaranta szoktam olvasgatni a strandon, és rötyögök a ruhák árain
Idén kimaradt, pedig még az a legszórakoztatóbb a női magazinok közül. Jó is, hogy mondod, mindjárt vége a nyárnak
Wodehouse: na azt nem ismerem. Miféle? Az Újember meg sajna rém unalmas, azt nem veszem kézbe inkább.
Na most már el tudom helyezni Bagot. Nem akartatok inkább a szüleid falujába költözni? Vagy ez így pont jó? Jófejek lehetnek így együtt anyukád és Ágoston!
No megyek, vár Mann
(Minap rötyögtünk a férjemmel, hogy milyen érdekes, ilyet nem mondunk. Nem lehet "Mannt" olvasni, még kevésbé "Józsefet" szavalni - ez volt a legviccesebb -, pedig "Jókai" vagy "Radnóti" simán létezik magában.)