Az egyik:
http://www.tar.hu/update/update.doc
A másikat Mni küldte szét mindenkinek!!
A harmadikat ide teszem, mert nem bírom hívatkozásként feltenni...
Tojásos nokedli (Update 1)
Hozzávalók:
A tésztához: 15 dkg zabkorpa, 1 tojás, 1 ek. olívaolaj, 1,5 dl tej, csipetnyi tengeri só.
Tetejére: olívaolajban kisütött 4-5 db tojás.
A tészta hozzávalóit összekeverjük (a tojást felvertem előtte) és 25-30 percig állni hagyjuk a masszát. Eközben egy fazékban elkezdhetjük a főzővizet melegíteni. 25-30 perc múlva a masszát nokedliszaggatóval a lobogó sós vízbe szaggatjuk, megfőzzük, leszűrjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, jól elkeverjük.
Ezt a nokedlitésztát többféle módon variálhatjuk.
Fogyaszthatjuk:
1. Update1 gombapörkölthöz,
2. Update1 csirkepaprikáshoz,
3. Update1 karfiolpaprikáshoz,
4. tehetünk a tetejére túróval és édesítővel elkevert tejfölt,
5. rest asszony galuskájának: a nokedlit tepsibe rakjuk. Túrót, tejfölt és kockára vágott, olívaolajban picit átsütött füstölt, főtt tarját szórunk a tetejére. Picit sütjük, hogy az ízek összeérjenek.
Joghurtos csoki-mousse
Zsírszegény, cukormentes kakaóport kikeverek valamennyi natúr joghurttal, a cél az, hogy egy sűrű masszát kapjunk, ami leginkább az olvasztott csokoládéhoz hasonlít. Ehhez folyékony édesítőt teszek, természetesen a saját szám íze szerint. Még egyszer jól összekeverem, és egy rendkívül ízletes csokikrémet kaptam, amit éjjel-nappal fogyaszthatok.
Mellé roppant finom egy bögre zsírszegény tej, amit egy kevés édesítővel is elkeverhetünk, illetve fahéjjal is megszórhatjuk, hogy az édes íz utáni vágyunkat még inkább kielégíthessük.
Rezgő túrós
Egy nagy pohár natur joghurtot meglangyosítok, édesítek és beleöntök egy zacskó zselatint. Ezt a masszát beleöntöm a már korábban előkészített 50 dkg túró, 5-6 evőkanál zabkorpa és tetszés szerinti gyümölcs keverékébe (szerintem szederrel a legfinomabb).
Alaposan összekeverem, egy nagy őzgerincformába vagy kapcsos tortaformába beleöntöm, egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap nagyon szépen szeletelhető.
Túrós-gyümölcsösHozzávalók: évszaknak megfelelő, szabadon választott gyümölcs (alma főve), 1 doboz natúr joghurt, 250 g túró, zabpehely, esetleg édesítő, fahéj, citromhéj
A gyümit, a joghurtot és a túrót mixelem. Ízlés és gyümölcs szerint mehet bele édesítő, fahéj, citromhéj. Majd ehhez annyi zabpelyhet keverek, hogy tésztás állaga legyen. Be a tepsibe sütőpapírra és alacsony hőfokon, lassan!!! meg kell sütni. Laktató, finom a barátnőim és a bátyám szerint is.
A vaníliakrémmel töltött csodálatos csokisgolyók készítéséhez csak akkor fogj hozzá, ha van 2-3 órád. Elkészítése időigényes, de megéri a fáradozást, mert fantasztikusan finom csemege.
48 fánkhoz
1 adag Update fánk tészta*
1200 ml sovány tej
330 ml tejszín
200 g Update lisztkeverék süteményekhez
4 tojássárgája
80 g kakaópor
40 ml folyékony édesítő
1 vaníliarúd
A vaníliatöltelék elkészítéséhez tedd egy mély tálba a 2 tojás sárgáját, és kézi habverővel keverd csomómentesre 15 ml édesítővel, a liszt felével és 50 ml tejjel. Kis lábasban melegíts fel 550 ml tejet a vaníliarúd kikapart magjaival, forrald fel, majd vedd takarékra a tüzet, és kevergetés közben öntsd hozzá a tojásos lisztkeveréket. Mikor jól besűrűsödött, zárd el a lángot. Kb. 5 perc múlva, ha kicsit kihűlt, keverd át 30 ml tejszínnel. A vaníliakrémből rakj félre 3 evőkanálnyit a díszítéshez. A csokoládéöntetet a vaníliakrémhez hasonlóan készítsd el, azzal a különbséggel, hogy a tojásos-lisztes tálba keverd bele a kakaóport, és 10 ml-rel több édesítőt adj hozzá, és hagyd el a vaníliarudat. A tejszínből 30 ml helyett 100 ml szükséges. A csokikrém készítésének utolsó lépése: 200 g kemény habbá vert tejszínt forgass könnyedén a langyos krémbe.
Az alaprecept szerint elkésztett fánkocskákat habzsák segítségével töltsd meg vaníliakrémmel, majd mártsd bele egyesével a csokiöntetbe. A visszahagyott krémmel rajzolj
sárga pöttyöket a fánkocskák tetejére.
Tápérték 1 adagban: energia: 273 kcal; fehérje: 9,4 g; zsír: 19,6 g; szénhidrát: 15,7 g; élelmirost: 3,9 g.
*Update fánk tészta elkészítése:
150 g Update lisztkeverék süteményekhez
150 ml olívaolaj
150 ml víz
4 egész tojás
1 csipet só
Forrald fel a vizet az olajjal és a sóval. Forrás után add hozzá a lisztkeveréket, és tűz fölött kézi habverővel keverve addig főzd, amíg el nem válik az edény falától (reszteljük).
Ezt követően egyenként keverd bele a 4 egész tojást, és alaposan dolgozd bele, míg selymes nem lesz a tészta. Két kiskanál segítségével tegyél dió nagyságú halmokat a sütőpapírra. Kb. 40 fánkocska lesz belőle. Előmelegített sütőben süsd 160 fokon kb. 45 percig. A sütő ajtaját félórán keresztül nem szabad kinyitni. Utána az alábbi módszerrel meg tudod állapítani, hogy jó-e a fánkocska. Kocogtasd meg ujjheggyel a tésztát, ha nem jó, beszakad a teteje. Ismételd meg ötpercenként! Gőzös sütőben lesz a legszebb.
Málnás-mandulás linzer
Gyerekzsúrra vagy baráti társaságban elfogyasztott teához remekül illik ez a különleges aprósütemény. A málna gyümölcsös íze és a ropogós mandula harmóniát alkot az omlós keksszel.
28 darabhoz
2 adag Update omlós tészta
100 g málnalekvár
35 g szeletelt mandula
1 egész tojás
Nyújts ki az alaprecept szerint elkészített omlós tésztát* lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra, kend meg a tetejét tojással és szórd meg a szeletelt mandulával. Linzerkiszúróval (kb. négy centi átmérőjű) szaggasd ki, és tedd sütőpapírral bélelt tepsire egymástól fél centire. A leeső darabokat gyúrd össze, nyújtsd ki és szaggasd ki újra. Minden második linzerkarika közepét szúrd ki egy két centi átmérőjű forma segítségével. Előmelegített sütőben 160 fokon süsd 8–12 percig, míg a mandula meg nem pirul. Ha kihűlt, adagolj a teli lapokra lekvárt, és a kilyukasztott tésztát illeszd a tetejére.
*Az Update omlós tészta elkészítése:
Hozzávalók: 160 g Update lisztkeverék, 160 g margarin, 16 ml natúr joghurt, 5 ml folyékony édesítő, ½ citrom, ½ tojás.
Tedd egy tálba a margarint, reszeld rá a citrom héját, facsard rá a levét, és dolgozd össze az édesítővel, a tojással, hogy a margarin felvegye a nedvességet. Add hozzá a lisztkeveréket és a joghurtot,gyúrd össze egyneműre. Hűtőben pihentesd fél órát.
Zsemlye (Update 1)
Hozzávalók:
8 dkg Norbi kenyérliszt, 3 dkg teljes kiőrlésű barna liszt, csipet só, 15 csepp édesítő, 0,5 dkg porélesztő, 0,9 dl tej, 0,4 dl víz. A zsemlye lekenéséhez kevés tej.
A zsemlyekészítés menete hasonlóan történik, mint a csirkeburger zsemlyénél. A kelesztés fél óránál tovább is tarthat. A megkelt zsemlyék felületét kevés tejjel kentem le sütés előtt. A zsemlyéket most nem olívaolajjal kikent tepsibe tettem, hanem - hogy még fogyókúrásabb legyen - jó minőségű sütőpapíron sütöttem meg, olaj nélkül.
Túróval töltött zsemlye (Update 1)
Hozzávalók: 2 db Update 1 zsemlye, 1 dl édesítővel és vaníliaaromával ízesített tej, 10 dkg túró, 4 ek. tejföl, reszelt citromhéj, édesítő.
Hozzávalók a főzött vaníliaöntethez: 1 tojás sárgája, 1 ek. zabkorpa, vaníliaaroma, reszelt citromhéj, 2 dl tej, édesítő.
A zsemlyék tetejét levágtam és a belsejüket kikapartam. A zsemlyéket megáztattam ezután édesítős, vaníliaaromás tejben és olívaolajjal kikent tepsibe tettem a zsemlyealjakat. A zsemlyebelet jól elkevertem túróval, tejföllel, reszelt citromhéjjal és édesítővel, majd visszatöltöttem a zsemlyékbe. Tetejüket rátettem és leöntöttem vaníliaöntettel, majd sütőben megsütöttem.
Juhtúrós csőben sült brokkoli
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli,
kb. 150g LoCarb csökkentett szénhidráttartalmú Update1 panírmorzsa,
kb. 80g bio zabkorpa csírával (Alnatura/DMben kapható),
kb. 150g Rama főzésre, vagy 2 evőkanál olívaolaj,
125g Bryndza szlovák juhtúró,
350g Danone 12%-os tejföl (2 kis doboz),
350g Bakony joghurt plusz (2 doboz),
2 csomag mozarella sajt (használhatunk helyette megfelelő tömegű reszelt fürtölt mozarellát is, akkor sokkal pikánsabb lesz!),
ízlés szerint só, fehérbors.
A megmosott brokkolit közepes méretű rózsákra bontjuk, majd pároló edényben megpároljuk (kb. 30perc alatt). Ezalatt a felmelegített Rama-hoz hozzáadjuk a panírmorzsát, a zabkorpát egy csipet sóval, és pár perc alatt megpirítjuk, majd beleforgatjuk a megpárolt brokkolikat. (Ügyeljünk rá, hogy ne égjen oda, mert keserű íze lesz!) Emellett a joghurtot, a tejfölt és a juhtúrót sűrű állagú lágy masszává elkeverjük, egy kevés fehérborssal ízesíthetjük. A juhtúró elég sós, így plusz sót nem tettem bele, de mindenki tehet hozzá kóstolás után a saját szája íze szerint. A morzsában megforgatott brokkolikat tűzálló tálba helyezzük, és leöntjük a juhtúrós szósszal, tetejére pedig ráhelyezzük a vékonyra vágott mozarella karikákat. Fontos, hogy a brokkolit ne pároljuk túl puhára, mert a morzsába forgatva szétesik! Előmelegített sütőben 180 fokon, grillezés légkeveréssel funkción 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Egyéb tippek: Ha nincs friss brokkolink, bátran helyettesíthetjük mirelittel is, csak ügyeljünk arra, hogy ne túl apróra legyenek felszeletelve. Brokkoli helyett, pedig használhatunk akár karfiolt is. Főételként vagy akár natúr húsokhoz köretként is fogyaszthatjuk
Kókuszkocka - update 1
Hozzávalók : 2 tojás, 2 evőkanál joghurt, 3 dl tej, zabkorpa ( amennyit felvesz ) , 2 evőkanál natur kakaó, folyékony édesítő, 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés : a két tojást verd fel jó habosra, tedd bele a joghurtot, 1 dl tejet, a folyékony édesítőt ízlés szerint és annyi zabkorpát, hogy a tészta viszonylag sűrű legyen. Egy magasabb falú tepsibe, sűtőpapíron süsd meg. Olyan lesz mint a piskótalap. Hagyd kihűlni és vágd kockára.
A maradék 2 dl tejet melegítsd fel, keverd el benne a natúr kakaóport és némi folyékony édesítőt. A tésztakockákat sorban mártogad bele úgy, hogy utána rögtön a kókuszreszelékbe is beleforgatod valamennyit.
Megjegyzés : van olyan finom - ha nem finomabb - mint az inzulinsokkoló rokona!
Túrógombóc update1:
Hozzávalók:
1/4 kg túró
Fél citrom héja
Édesítőszer ízlés szerint
2,5 dl tej
zabkorpa
1 kis pohár tejföl
A tejből és a zabkorpából sűrű tejbezabit főzünk, majd teljesen kihűtjük.
A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és az édesítőszert, majd a kihűlt tejbepapival jó alaposan összekeverjük. Annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy formálható állagú masszát kapjunk.
Gombócokat formálunk belőle, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
Tejföllel leöntve tálaljuk.
Zabkorpás palacsinta recept
Hozzávalók:
2tojás
3-4 ek zabpehely/v zkorpa,1 ek édesítő, 1/3 sütőpor, 3-4 ek túró, 1 dl tej/v víz, fahéj
Elkészítés:
összemixeled(vagy géppel, vagy kézzel)nem lesz vékony és nem lesz olyan nagy se mint az igazi-->kis kb tenyér nagyságúakat formázz belőle.
csinálhatod édesítő helyett sóval, pici bors, tetejére tejföl, r.sajt.
Nagyon fincsi
Sokadik Zabkorpás palacsinta Update 1-es
Kategória: UPDATE diétás ételek
Hozzávalók: 1 cup tej
75 g darált zabpehely (kávédarálóban csináltam, olyan lett mint a liszt)
3 tojás
1/2 tsk. sütőpor
1 evk. olivaolaj
só vagy édesitő
Elkészítés: Mindent belepakolsz a turmixgépbe és összekutyizod.
Kicsit hagyod állni,majd teflonban kisütöd. Nekem olyan lett mint a sima palacsinta, nem vastag.
Olivával kikenem minden sütés előtt a teflont.
Tanácsok: Mindig keverd össze a masszát mielőtt egy újabb kanállal veszel ki belőle,mert a sűrű része kicsit leülepszik.
Sósan és édesen is fogyasztható!
Én most sonkát és sajtot tettem bele majd félbehajtottam és igy melegitettem össze.Nyamikaaa:P
Kisütheted az egészet egyszerre,mert másnap mikrózva is isteni lesz, nem száraz.
Palacsinta light
Diétás jellemző: Cukorbetegeknek is
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: # 3 dl tej
# 6 evőkanál zab mix (3 evőkanál zabpehely + 3 evőkanál zabkorpa)
# 1 db tojás
# 1 evőkanál folyékony édesítő
# 10 dkg zsírszegény túró
# 1 db kefir vagy sima joghurt
# 1 evőkanál folyékony édesítő
# 1 evőkanál étolaj
# 3 teáskanál light erdei gyümölcs dzsem
Elkészítés: Először vegyünk egy tálat és öntsük bele a tejet. Amikor megtörtént, tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítőt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, és ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyőben és kezdjük el a sütést. A sütés után készítsük el a tölteléket: egy tálban keverjük össze a túrót, a kefirt vagy a joghurtot, és az édesítőt. Most jön az evés után a második legszebb pillanat: a töltés. Ebben az esetben nincs mérték, hogy mennyit is tegyünk 1 db-ra, hiszen nagyon sokan szeretik sok töltelékkel és nagyon sokan szeretik kevesebb töltelékkel. Gondoljunk csak bele, ettünk egy finom édességet, miközben tudjuk, hogy nem csak light, hanem egészséges
Fogyókúrás almás palacsinta
Hozzávalók (2 személyre): 6 dkg zabpehelyliszt, 8 dkg zabkorpa, 2 tojás, 0,5 dl olívaolaj, késhegynyi sütőpor, por formátumú édesítőszer ízlés szerint, fél citrom reszelt héja, 1 alma, fahéj, 1-2 dl tej.
Elkészítés: a zabpehelylisztet és a zabkorpát összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, az édesítőszert, a tojásokat, az olajat, a citromhéjat, majd a tejet. A masszához keverjük a megreszelt almát (ez el is hagyható annak, aki nem szereti így), és az egész cuccot berakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a zabkorpa megduzzadjon.
Kb. fél óra elteltével süthető, ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még egy kis tejet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juditkecskemet 2008.08.22 12:21-kor.