Sziasztok!
Úgy látom köztetek én vagyok az egyedüli kompetens
Én ugyanis távmunkában dolgozom.
Bár ez valóban olyan, mint a fehér holló (MÉG), azért leírom a dolgot.
3 évig dolgoztam a Tesco győri központjában, mint kereskedelmi tolmács-asszisztens. Aztán idén januárban terhes lettem, sajnos februárban el is veszítettem a babát, és táppénzen voltam egy darabig. Aztán visszamentem márciusban dolgozni, pár hétre, ugyanis egyik pillanatról a másikra lebénult az arcom jobb oldala. Na azzal aztán hónapokig itthon voltam, miután enni, inni nem tudtam. Az egyetlen amivel tisztában voltam, hogy nem akarok vissza menni a tesco-ba. A férjem a Kisalföld Volán Rt-nél programozó, és említette, hogy adjam be az önéletrajzomat, hátha lesz valami, mert most a Volán pályázott pár új munkahelyre. Hamar kiderült, hogy távmunkahelyeket szeretne létesíteni a Volán, méghozzá 3-at. Ebből az egyiket megkaptam. Én az EU csatlakozással, pályázatfigyeléssel, internetes anyaggyűjtéssel foglalkozom, a másik kettő pedig otthoni programozással, web szerkesztéssel. Véleményem szerint ami valóban jó távmunka, nem ilyen humbug féle, az hasonló területen működik, mint a miénk. Az EU csatlakozás után ez a terület is fellendül majd. A fizetésem sem rossz, ha azt nézzük, hogy a tescoban 3 év után 108000 volt a bruttóm, + havi 1400 Ft étk. hozzájárulás, itt 100 a bruttóm, + havi 4000 Ft étk. hozzájárulás, + 13. havi fizetés, + év végi jutalom, stb. Most ugyan nem tudom, hogy a privatizáció miatt milyen változások várnak, de annyira nem vagyok betojva. Amúgy május végén megint terhes lettem, most vagyok 33 hetes, és az anyaságin kívül (168 nap) nem megyek másra, hanem dolgozom itthon tovább.
Egyébként próbáltam már másnak segíteni ilyen dologban, de nagyon nagyon ritka az ilyen jó állás. Sokan pedig a saját munkahelyükön próbálják elintézni, ha olyan beosztásban vannak, hogy számítógépen, és interneten tudnak dolgozni otthonról. Amúgy attól függetlenül, hogy tolmács voltam, nekem meg sem fordult a fejemben, hogy fordítással foglalkozzam itthon. Egy, hogy szerintem nincs hozzá elég tudásom, kettő pedig rengeteg időt elvesz. Az egyik olyan munka, ami tényleg időigényes.
Remélem, hogy azért sokaknak sikerül majd a jövőben távmunkában elhelyezkedni. Nemrég olvastam nem is egy tanulmányt, amiben azt írják, hogy a távmunka a munkáltatónak is nagyon megéri. Nincs betegszabadság, nem kell fenntartani annyi irodát, és még számos előnye van. A dolgozó szempontjából meg nem is sorolom
Sok szerencsét mindenkinek: Bogi