Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kép

Banyóci és Gyurcika

KépKép
KépKép
banyóci

Sziasztok!

Na, mi van, mindenki kidőlt a szilveszteri buliban?

Mi itthon töltöttük a szilvesztert, néhány barátunk társaságában, jól éreztük magunkat, Peti pedig békésen aludt a szobájában, a petárdákra sem ébredt fel.

Délután rendeztünk neki szilveszteri bulit, dobáltuk a szerpentint meg a konfettit, és Hungáriát hallgattunk, nagyon tetszett Petinek, táncolt a zenére és ő is dobálta a konfettit. Ja, és ittunk gyerekpezsgőt is, az is ízlett Petinek.

Hát, ennyi, én örülök, hogy végre elindult az új év, nem szeretéem ezt az év végi felhajtást.

Jó pihenést mindenkinek!

Dió és Peti
Dió

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van az új évben! Hannának jobbulástKép

Nálunk is eltelt a szilveszter, csak éjjel egyig voltam fenn, Betti meg este nyolctól végigaludta az éjszakát, pedig volt rendesen petárdázás de inkább csak éjfél után. Várható volt, hogy jó sok rakéta lesz, de azért elámultam, volt a közelben egy komplett tüzijáték is. Mi pénzt költöttek erre az emberek...

Képzeljétek, Betti elszámol négyig, de nem mint szám gondol rá, hanem mint mondóka. Ugyanis reggel úgy keverem a tápszerét, hogy hangosan mondom a kanalazást, ő meg mondja utánam. Persze nem tisztán, de olyan aranyos.

Tegnap betartottam a babonákat, nem csináltam házimunkát, csak a lencsefőzeléket. Bettinek nem nagyon ízlett, inkább a virsli.

Szerintetek jövő télen hány centik lesznek a gyerkőcök? Kb. két és fél évesen? A januári leértékelésben szeretnék néhány dolgot venni a jövő télre.
Na erről jut eszembe, akik karira rucit vettek Bettinek, megkérdezték milyen méret. Mindenkinek szépen elmondtam, hogy most 80-as, de új dolgokat 86-ost veszek neki. Erre mindenki 92-es dolgokat vett. Talán jövő télre jó lesz, ezzel meg is adtam magamnak a választ.

Ilke, drukkolok a mai vizsgádhoz!

Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Hali!

Boldog új évet mindenkinek!

Mi egy havernál voltunk, és olyan jól éreztük magunkat, hogy csak reggel 5-kor jöttünk el. Gyerkőc meg a petárdázásra persze felébredt anyósnak. És kb olyan 4 körül aludt vissza, de nem is baj, mert így legalább tudtam aludni 4 órátKép Szóval szupi volt.

Conti!

Próbáld rá a Bettire azért azokat a 92-es cuccokat. Hátha nem is olyan hú de nagyok! Lehet meg fogsz lepődni!!! Gabinak is van olyan 102-108-as cucca amit fel kell hajtani, de elámultam, hogy nem is olyan rossz azért. Pedig fiamgabi is csak max 82 cm.
A másik meg az, hogy egyik 3 gyerkőcös anyukával beszélgettem pont a gyerekek növekedéséről. Azt mondta, hogy mindhárom gyereke a nyáron iszonyat nagyot nő. Pl a legkisebb egy náyr alatt 3 szandált nőtt ki, pedig 1 ujjnyival nagyobbat kapott minegyik esetben. Ebből kiindulva gondolom nem csak a lába nőtt.

pusz
sasha

Kép
sasha

Sziasztok! Boldog új évet minden gyerkőcnek és szüleiknek!

Sasha
Drukkolok nagyon, hogy rövidesen a ciszta helyett egy babót lásson a doki!

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok

Boldog uj evet Mindenkinek!

Sasha

Kép .Azert drukkolok, hogy minel elobb osszejojjon a baba.Kép

Lanyok

AFP-s vervetelre ehgyomorra kell menni?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Mi is itthon vagyunk már, csak Emma megfázott nagyinál és most iszonyatosan taknoys, de nem nagyon akar neki ürülni, plusz köhög. Az ügyeletre nem akarjuk vinni, a mi orvosunkj meg cska hétfőn lesz. Már ott látszott hogy beteg lezs, d emiűóta hazjöttünk csk romlott. Mondjuk láza nincs. Nem tudjátok hogy lehet előcsalogatni az orrábóla váladékot? Már próbáltuk orrcseppel, orrsprayvel, illó olajokkal, de cska nem akar rendesen megindulni, Félek hogy arcüreggyulladást kap, vagy rámegy a fülére.

Sasha!

Kép De kár, pedig úgy drukkoltam, hiszemn i nagyon kicsi korkülönbséggel szerettétek volna. De azt nem értem mi köze lehet a cisztának a szopihoz.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Mano

Jobbulast Emmanak!
Emilia is meg van fazva, ami azert fura, mert karacsony elott egy hettel is megvolt. Igaz, most kohog, taknyos es meg lazas is. Nalunk dol a valadek az orrabol, de en is azokat probaltam volna meg amiket te irtal.
Eddig nem volt beteg, hat most ugy latszik bepotolja.

Egyebkent mi voltunk a baratainknal szilveszteri bulin, eleg uncsi volt, de azert jo volt kimozdulni, meg kioltozni. Nagyi vigyazott Manora, meg a batyam legnagyobb lanya, aki itt tanyazott nalunk egy hetig.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Pocok
Köszi a biztatást beszéd ügyben, alapjában én sem aggódnék miatta, mert rém értelmes, csak az a furi, hogy már egyszer régebben mondta, aztán abbahagyta valamiért. Most mást mond, de ezt is abba fogja hagyni? Majd kiderül.

Conti
Mi is mindenkitől óriás cuccokat kapunk. Dodesz még csak most kezdte el hordani a 80ast 1 hónapja, de kapott már 110es rucit is, meg 92eseket egy csomót. Már nem győzöm hol tárolni.

Azóta megjártuk a dédimamáékat is, végül csak 30án jutottunk el hozzájuk Karácsonyozni. Anyósom ott sem volt, csak hagyott ott ajándékot a páromnak meg Dodinak. Kapott egy 98as polár szettet (ment a szekrénybeKép) meg egy nagy piros autót. A szülinapjára is autót kapott tőle. Ok, szerintem is legyen egy lánynak is autója, de miért kap mindíg azt? Meg hagyott ott csokikat és üzent, hogy az az enyém is... Kép állítólag úgy gondolja, hogy miattam nem áll vele szóba a fia - ehhez már nincs hozzáfűzni valóm.
A dédiék viszont tök arik voltak, úgy örültek nekünk és egy csomót játszottak a Csirkusszal, alig akartak elengedni.
Ami még érdekes, hogy egyetlen nagypapánk sem keresett meg még ezidáig. Dodesz szülinapján láttuk őt utoljára, azóta még csak nem is telefonált, pedig itt lakik Csillaghegyen, akár el is jöhetne. Most komolyan létezik az, hogy valakit ennyire ne érdekeljen a fia meg az unokája?? Mert vele elvileg még tök jóban is vagyunk...

Ma voltunk egyet túrázni, gondoltuk ideje kimozdulni a nagy henyélés után - tényleg jó volt, csak most ennyitől kidőlt a banda KépKép a jó levegő megtette hatását KépKépKép

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Nyuszi
Nekem du. 4-kor vették, nem éhgyomorra. mondjuk rossz is lett az eredmény Kép

Manó, Nyuszi
Jobbulást a lányoknak. Hanna is be van taknyosodva, meg köhög, de már gyógyulgat ellentétben velem aki 2 hete nem bírok egy megfázást ledolgozni.

Rit
Hanna egy csomószor csinálja, hogy használ egy szót egy darabig, aztán. Nem de ő a tevékenységekel is van így. Pl. régeben szépen integetett, most abszolút nem hajlandó, helyett mondja hogy "sziiiia". De egy csomó szót nem használ amit régebben már igen (pl. gyere ide)
Mi már tavaly is kaptunk 110-es body-t (egy 56-os rugival, tényleg egyforma hosszúak voltak, csak az egyiknek ugye lába is van Kép)
Sajnálom hogy ilyen nagyszülők vannak. Ha valakivel a fia nem áll szóba azt csak magának köszönheti, hiszen egy anya és fia közt nagyon szoros kapcsolat kéne legyen, elég nehéz elcseszni, de látom anyósod jó ebben. Ne törődj velük, nem szerethet mindenki mindenkit. Igazából a férjednek lehet nagyon szar érzés, hogy vele így viselkedik a saját anyja, hiszen ha téged és Dodót utál, ezzel a kisfiát bántja.

Puszi
Dec8
dec8

Sziaszok,
Boldog új évet mindenkinek!
Nekünk elég mozgalmasan kezdődött a január. Ma eldugult a fürdőben egy cső, így ki kellett még ma hívni egy duguláselhárítót. Szerencsére megcsinálták, de ehhez fel kellett kapniuk a vécét+olyan trutyit hagytak amerre jártak, hogy egész délután takarítottam meg fertőtlenítettemKép. A szilveszter egyébként egész jól telt. Itt voltak a barátaink két gyerkőccel. A manókat időben lefektettük mi meg jókat társasoztunk, meg dumcsiztunk. Az egyik lány hozott rengeteg italt, és ő gyártotta mindenkinek a jobbnál jobb koktélokat. Én is kaptam egy-két alkoholmentesetKép. Sajnos Lili elég rosszul aludt a petárdák miatt, de másnap bepótolta.
A mai nap fejleménye, hogy Lili már eléri a kilincseket, így már nem akadály neki egy ajtó. A beszéd is mintha alakulna. Egyre többször mondja, hogy tita-cica, és apa. Viszont ezeken kívül csak a babnyelvét használja.

Dec8,
Jobbulást Hannának!
Nektek mit mondott a doki a foltokra? Képzeld mi is voltunk a dokinknál és ő azt mondta, hogy szerinte allergiás kiütései voltak Lilinek. Ezért elküldött egy allergia vizsgálatra. Nagyon várom, hogy ott mit fognak mondani.

Gumicukor,
Már korábban is meg szerettem volna kérdezni, hogy milyen mintákkal díszítetted a könyvjelzőket? Nincs esetleg képed róla?

Nyuszi,
Édes lehet a kis ficánkaKép.
Eminek is mielőbbi jobbulást!

Beszti,
Mizujs veletek?
Nagyon ügyes Beni a számokkal!

Djeszter,
Én szívesen megnézném a babaruci kínálatot.

Sasha,
Kép

Manó,
Jobbulást Emmának!

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Manó, Nyusz, Dec8
jobbulást a lányoknak. Mi van, most valami lánybetegség van??Kép - nálunk még semmi jele Kép

dec8
jo lehetett e két ruci egymás mellett KépKépKép
amúgy az a baj, hogy a fiával is dettó igy viselkedikKép
megnyugtattál, hogy Hanna is hasonlóan viselkedik ezek szerint. Kép Nálunk a tevékenységeknél nincs így, csak beszédben. Mozgásilag meg már túl jó is. Annyira kombinál, hogy hihetetlen. Most rájött, hogy a kisszéket vigye az asztalhoz, azt előtte az íróasztal mellé tolja, így a székről az asztalon át már az íróasztalra is feljut, végre eléri a számítógépet és mindent. Mi meg kb megőrülünk. Most míg én itt gépelek, az apja már harmadszor vette le az asztalról KépKép Elég nehéz röhögve fegyelmezni Kép

Csicsékről nincsenek újabb hírek???????

Rit és Csirke

rit

anemona7

Sziasztok

Javulgat a kohoges, jelentem egesz jol aludtunk az ejjel. Ahhoz kepest, hogy tegnap ejjel velem aludt a mano es hajnali 4-ig SEMMIT nem aludtam, mert felorankent nyoszorgott. Ma mar jo szaftosan kohog, nem folyik az orra es ugy tunik lement a laza is.

Rit

Nagyon kis okoska a lanykad! A kombinalas nalunk is megy, neha egesz meglepodom, miket megfigyel.Kép

Ilke

Milyen magas Lili hogy mar kilincsel?Kép

Fius anyukak

Kellene nekem a 4 honapos mano meret kisfiukra, mert egy het mulva megyunk a sogornomekhez latogatoba es szeretnek nehany rugit venni a kicsi fiunak. Please help!Kép (az en lanykam mereteit hiaba veszem, o most is kisebb mint az atlagKép)

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Rit,
Neked is vannak Brisbane-ben ismerőseidKép? Nekem a legkedvesebb barátosném van most ott, és valszeg 4 évig ott is marad a párjával.
Tényleg én is kíváncsi vagyok, hogy mi lehet Csicsékkel, jó lenne ha írna kicsit.

Nyuszi,
Hát nem nagyon tudom, hogy milyen magas most Lili, majd délután megmérem, mert én is kíváncsi vagyok márKép.

Conti,
Képzeld végül nem mentem el a tegnapi vizsgára, mert alig tudtam foglalkozni az anyaggal az ünnepek alatt. Most is itt van minden körülöttem, de rosszul vagyok már tőle. Nem is nagyon értem, és valahogy nem is tudok ráhangolódni. Az első 5 vizsgámat pik-pak letudtam, sikerült is egész jól mindegyik, ezzel a kettővel meg szenvedek nagyon. Mit szólnál ha du beugranék a filmért?

Úgy várom a délutánt, végre találkozom egy barátnőmmel és a párjával. Sajnos ők is külföldön laknak, így csak évente 1-2x tudunk talizni. A nagy hír, hogy a szilvesztert itthon töltötték, és a fiú eljegyezte a barátnématKép.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Ilke, csak most néztem, hogy írtál, holnap bármikor jöhetsz a filmért!!!
A tanulásnak én is nekifekszem esténként, de mindig elalszom rajta, nem tudom mi lesz így.

Sasha, igazad volt, az egyik garbó amire 92 van írva, összemérve pont 86-os, azt tudja Betti hordani, de a pizsi meg egy kétrészes nagyon nagy, a nadrág része a nyakáig ér. Hihetetlen, hogy belátható időn belül belenő.

Nyuszi, jobbulást nektek! Szerintem a 62-es már lehet hogy kicsi, a 68-as bizti jó.

Conti

conti

Sziasztok

Megerkeztunk mi is haza.Mindenkinek boldog es sikeres uj evet kivanunk minden joval!!!!
Tegnap este jottunk meg,Alex eppen lefekveshez keszulodott,de meg jatszottun kegy kicsit.Rogton megismert es nagyokat msolygott,bujt ezerrel mindkettonkhoz: )
Nagyon goyrsan eltelt az ido ennyi latnivaloval: )Az elso nap meg szokatlan volt de aztan mar csak arra koncentraltam hogy jol erzzuk magunkat.Alex nagyon jol birta a gyurodest,nem volt soha vigasztalhatatlan hiszti szerencsere.viszont kijott egy foga igy mar 11 van neki es erthetoen mondja hogy papa,nagyon buszke persze a papaja ra: )))
Most mar nyugodtan ott fogom majd hagyni ha az iden ketszer is meszire megyunk eskuvore hetvegeken.

Pocok
Lepcsozogep,na akkor mostmar otthon is mehet nagyuzemben a torna: )))Jo lehetett Ajsa a karika evesen,szova lakkor nektek a foldon volt a fa?Mi mar hazavittunk anyuekhoz hogy ott varja meg a tavaszi kiultetest,ha tueli: )’

Conti
En is ugy tudom hogy hydrocortisont csak max 4-5* lehet hasznalni.Kepzeld megvettem ma vegre a muffunsutot.a problema csak az hogy a konyhai merlegem meg valahol dobozokban van,(a fozeshez nincs ra szuksegem igazan)>Ugyhogy megvarom majd ha anyueknal leszek es ott lesz a foproba: )

Rit
Babanaplo: (((Megbeszelhetjuk majd a klubot,bar szerintem job lenne csak ugy talakozni,mert Alex mellett orulok hogyha rad koncentralok beszedugyben: ))Nem hogy meg a tobbi anyuka: )

Djeszter
Az internetes rendels mindenkepp jonak tunik.Engem igazan csak a kulfoldi ruhak erdekelnek akar hasznaltan is.92-es merettol johet minden: ))

Gumicukor
Hat a nagyneni ,nem semi.Biztosan takaritas maniaja van.Igaza van hgoy gyerekkorban jobban ragad a tobbi nyelv,na de nem felevente egy hetig kell gyakorolni hanem allandoan.Ja es konnyen is megy,a ferjem 4 eves koraig franciaul is tudott mert ott eltek,de mara mar alig maradt valami.Most majdnem mindent ujra tanul egy tanartol.
En is imadom a pachworkot,van is ket takronk a franciaagyra parnakkal,bar azokat vettem,nem csinaltam.De parnat mar csinaltunk regebben a npveremmel ,eleg jol sikerult: )

Nyuszi
De jo hogy mar mozog a babo: ))Azt mondjak a masodikat azert erzed hamrabb mert mar tudod mit kell erezni: ))Meg hat igen ,en is ereztem mar a 17 het elejen Alexet,sot mar nagyon is latszott: ))

Sasha
Szegeny: (En mar hallotam olyat hogy egy ciszta kepes pozitiv tesztet produkalni.Talan azert nem kell vele csinalani semmit mert felszivodik magatol?

Minden beteg babanak jobbulast!!

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sasha Kép
nagyon sajnálom Kép És drukkolok, hogy a ciszta felszívódjon és baba költözzön a pocakodba! Drukkkkk!!!!

Mindannyiótoknak nagyon boldog, szerencsés, lehetőség szerint gyermekbetegségmentes új évet kívánunk!!!

Kangi és Julcsi (már 10 hónapos múlt, hihetetlen! egyedül hintázik a hintalován!)
kangi

Sziasztok!

nyuszi!

Emma 4 hónaposan 65 cm volt, ő elég magas a korához képest, kb amint a fiúk. Szerintem így minimum a 68-as amit vigyél, de a 74-es sem roszz ha nem kifejezetten téli cucc.

Conti!

Én úgy számolom hogy Emmának jövő télre már 98-as fog kelleni. Mert most olyan 81 cm, átlagban minimum 1 cm-t nő havonta, télig 11 hónap kb, akkor az plusz 11 cm, az 92 cm, tehát a 92-es tuti nem bírná végig nálunk a telet. De ő elég mags állítólag.

Ma Emmával cska bementünk az ügyeletre, mert nagyon köhög és folyik az orra, de semmit sem csináltak vele, nem tüdőből köhög hál isrennek hanem torokból , vírusos torokgyulladás állítólag, így csak várhatjuk hogy meggyógyuljon. De szerencsére jó kedvű, csak az éjjel sokat nyűglődik mert bnem kap levegőt. nem ébred fel, csak felsír, bemegyek és alszik, csak forgolódik. Reggel 1/2 7-ig hagytam így aludni, akkor felkeltettem és kiszívtuk az orrát meg megetettem, aztán még 1/2 10-ig aludtunk együtt hármasban a mi ágyunkbanKép

Kataa!

Örülök hogy jó volt és hogy Alex is jól bírta. Képzeld Emma msot kezd olyna anyás-apás lenni, most már van olyna hogy ha ittjon hagyom akkor megy az ajtóhoz és keres hogy "Anya", meg egyzser sírt is mikor anyukám ment érte mikor felébredt délután. Aztán persze kér perc alatt megnyugodott, de eddig ennyire nem érdekeltem őt.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nyuszi!
Mi 68-as rucikat hordtunk, mikor 4 hónapos volt Marci, de van egy ismerősöm, aki azt állítja, hogy a gyerek 4 hónaposan most nővi ki a 74-es rucikat. Hát nagyon nem tudom elképzelni, hogy egy 4 hónapos gyerek akkora ruhákat hord, mint az én 17 hónapos fiam. Szerintem 74-es rucikat vegyél. Azt tavasszal is tudja hordani.

Conti!
Marci most nővi ki a 80-as ruhákat. Úgy számoltam, figyelembe véve a nagyobbik fiam méreteit, hogy a nyáron 86, de talán már inkább a 92-es méretek kellenek, így télre 98-as ruhákkal számolok.
Dani júniusi születésű, és 2 évesen 88 cm volt.

Ha lesznek majd rucik, akkor megírom az elérési címet, hol tudjátok megnézni őket.

Djeszter
djeszter

Ilke
Igen van ott egy barátom, ő most fog nősülni ápr 3-án, egy lengyel csajszit vesz el, a neten ismerkedtek össze.

Kataa
Üdv back, örülök, hogy jól éreztétek magatokat + Alex is Kép Ok, majd akkor egyeztessünk egy talit - addigra megint más hajam lesz: holnap megyek fodrászhoz Kép

Nyusz
Megnéztem a naplómban: én a 16. héten éreztem már, hogy mocorog, azt írtam róla, hogy olyan mintha egy béka lenne a hasamban. És már elég nagy is volt, már mindenkinek feltűnt.

Manó
Gyors gyógyulást Emmának!!

Rit és Dodo - akinek áttört az ínyén a 14. foga. Jól belehúzott, a szülinapján még csak 8 volt, így 6 jött ki röpke 3 hónap alatt

rit

anemona7

Ilke
A dokink sajna szabin van és aki helyettesítette teljesen sötét volt, azt mondta ha ekcéma szokott lenni biztos most is az, és használjunk gyógyszertári fürdetőt. Úgyhogy ha lesz a mi dokink megint megyünk vissza.
Főleg miután Hanna 1 hete semmit nem javult megfázásilag.
a www.keresztszemes.lap.hu-n van egy csomó link ingyen letölthető mintákhoz, kicsi (pl. könyvjelzőre való) egy csomó jó is van, csak böngészni kell.

Rit
Nálunk is most nagy mozgás fejlődés volt (lehet hogy ezért is nem töri magát a beszéddel olyan nagyon). És mindenre felmászik és mindent elér. Nekünk is végünk. Neki most a legjob hogy tud lábújhegyen járni, úgyhogy így glasszál a lakásban. Halálosan édes.

Képzeljétek apjuk felgyújtotta a karácsonyfát! Nagy volt a pánik, egy pillanat alatt az egész lángra kapott. nem is hittem hogy el tudjuk oltani. Szóval nagyon durva volt, de csak mi lehetünk ilyen hülyék. Egyszer gyerekkoromban apám is felgyújtotta azóta megfogadtam, hogy 24-e után nincs csillagszór, de apu talált még rajta egyet, és gondolta miért ne. Láttam, de nem gondoltam hogy a fa is meggyullad. Most tök jó, tegnap egész nap a plafont vakartuk. Jó kormos lett, meg büdös van. De hálisten a függönyön kívül (meg a fán) semminek nem lett baja.
Jövőre csak hannuka lesz Kép

Puszi
Luca
dec8

Sziasztok

Most hivott a dokim, hogy holnap az AFP mellett masik vizsgalat is kell,mert a masodik ellenanyag vizsgalat is pozitiv lett...Kép Nem vercsoporttal, vagy Rh faktorral fugg ossze, de nem tudja mivel. Ezt akarjak tipizalni. De ne aggodjak....es lehet hogy 2 hetente kell majd UHra jarnom.

Lanyok
Koszi az infot, azt hiszem akkor 74-es cuccokat veszek a kicsi fiunak.Kép

Mano

Jobbulast Emmanak. Emilia is visszalazasodott, hajnali negykor felsirt es irto meleg volt a buksija. Szerencsere a Panadol reggelre levitte. Reggel aludt 10!!!-ig ,aztan delutan is aludt 3 orat. De meg csunyan kohog+horog mint egy oregember. De hatarozottan javul.

Uj szavaink

aitta = asztal
eebü = elbujt
otta = ott van
aggya = azzal

Jo ejt

KépKép
KépKép
nyuszika

dec8
Hát tényleg izgi lehetett - most, hogy így mondod, mi meg el is felejtettük a csillagszórókat totálisan KépKép - de a hanukkán nem díszitik fel a lakást, csak gyertyáznak, nem??? Mert akkor az nem olyan látványos, legalábbis nálunk gyertya szinte minden nap van

Nyusz
Egyenlőre tényleg nincs miért izgulni, viszont szülésnél mindenképpen jobban oda kell figyelni, nekem is azt tanácsolták, hogy ne alternatív szülőszobázzak, hanem menjek a simába, mert ott jobban ott vam a felszerelés, ha esetleg kell valami. De nem kellett - és neked se fog! KépKépKép

Már egy órája fennt vagyok, elindítottam a papát melózni, kapott fincsi reggelit, Dodesz meg aludt, mint a mormota. Pedig nem is voltunk csendben, mivel délben megyek fodrászhoz, gondoltam, ha hamarabb kel, legalább tutti vissza tudom majd altatni. Azért remélem még így is, mert ha már ott leszek Budaörsön, gondoltam benézek e Tesco központba is babát mutogatni KépKép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok
Eleg nehez visszarazodni a hetkoznapokba ennyi unnep utan.
Tegnap egy csomo hazimunkam volt,apa megszant es segitett vasalni,persze en kozben is csinaltam valami mast.Elhataroztam hogyha fozok akkor mindig ket felet fogok egyszere mert Alex nem nagyon toleralja dolgot>pedig mindig olyan turelmes gyerek de ha a konyhaban allok ott rangatja a nadragom es hisztizik.Talan mert hatat forditok neki : )))

Alex uj szokasa hogy ha mondjuk hogy : Ki szeret engem ?/Akker rohan hozzank es oleleget: ))Ezt persze csak apa ,anya es a nagyszulok erdemeltek ki: ))

Csics
Varjuk a jelentkezesed: )))

Mano
En is a 98-104 re gondoltam,a tesom gyereki is ezt hordtak,ezek a meretek mar eleg sokaig jok.Tenyleg mi lett a munkaval amit a ceged ajanlott?Es tudjak mar hogy osszel vissza szeretnel menni?vagy eleve ugy jottel el hogy 2 evre??

Rit
Levagatod a hajad?

Dec8
Hue z a karacsonyfa tuz nagyon durva,meg jo hogy sikerult eloltani.Hihetetlen hogy milyen hamar terjed ilyenkor a tuz.Nekunk az irodank egett ki 2 eve,hat azt a latvanyt nem kivanom senkinek: (

Nyuszika
Drukk hogy minen ok legyan a vizsgalaton.De hat az Rh fakotr miatt nem kell ketheti uh.A tesomnak is ez volt de kaporr injekciot szules elott es kesz.

Lattatok az elozeteset a Szuloszoba c.musornak a mi a TV2-n lesz?Eleg jonak nez ki.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Hát elég rég jelentkeztem...

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Mi még mindig a szüleimnél vagyunk vidéken, mert a házunk még mindig nem készült el Veresegyen, de remélem, hogy már csak hetek kérdése a dolog.
Itt csak a könyvtárból tudok netezeni, de szerencsére az ingyenes.

Bala mostanság hatalmasat nőtt. Pontos centit nem tudok mondani, de a 80-as gatyók kezdenek bokavillantósak lenni, illetve a bodyk-nak az ujja is rövid. Rendesen nyurgul a srác.
Mostanra elég egyértelművé kezd válni, hogy balkezes a drágám. Mostanra profin motorozik (előszeretettel maga elé ülteti a maciját).
A beszéd érdekes, mert mindent ért, viszont keveset mond. Néha elég meglepő dolgokat ki tud mondani pl kígyó, de csak ha kedve támad a dologra.
Szóval velünk minden rendben van.

Nyuszi!
Hát az én, akkor még gömböc kisfiam 4 hónaposan 80-as bodykat és 74-es rugikat hordott.
(A 80-as bodykat csak most nötte ki Kép )
Szóval szerintem is a 74-es tuti jó választás.

Majd igyekszem még jelentkezni.

Pszi és Bala (512 napos, majdnem 17 hónapos)
pszi

Sziasztok!

dec8, gyerekkoromban (kb 6-7) én is felgyújtottam a fenyőfát, miközben apám épp szundikált. Eléggé meg lehetett lepődve, amikor rázta az édes lánya, hogy Apu ég a fa!! Gyorsan kidobta az előszobába, rázúdítottunk vizet, nem lett semmi baj. Sőt még vissza is raktuk, csak befelé fordítva az égett részt. Akkor az ősidőkben még a gyertya is igazi volt a fán.

Képzeljétek, majdnem szívinfarktust kaptam, a konyhában Betti felmászott az etetőszékre, úgy, hogy a legmagasabbra van állítva. Onnan kukkolt ki az utcára, mert pont az ablaknál van. Lejönni meg nem tud, legalábbis azt nem akartam megtudni. Most használaton kívül mindig le kell eresztenem.

Ilke, kíváncsi vagyok felétek is mennek-e, de egy vadidegen nő becsengetett, és az új évi terveimről és várakozásaimról akart csevegni. Nem hiszem el, hogy van olyan aki beengedi. Még időpontra máskor is akart jönni, hát közöltem hogy nem érek rá soha.

Kataa, én nézni fogom, az tuti. Érdekelnek a szülések, milyenek a többi orvosok, szülésznők. Meg hát a nők hogy bírják. Kíváncsi vagyok arra is, lesz e a saját kórházamból valaki.

Pszi, jó hogy jelentkeztél, nagyon édi lehet Bala a macival a motoron! Csinálj képet rólaKép

Lányok, olyan jót nosztalgiáztam délelőtt, beraktam a nagylányom videokaziját, amikor másfél éves volt, mint most Betti. Tökre egyeznek a gesztusaik, hangjuk, szavak kiejtése, hogy csuda. Csak a hajuk más!

Puszi, Conti

conti

Sziasztok!

Megérkeztünk mi is a telelésből. Boldog új évet kívánunk mi is mindenkinekKép
Pár napja már itthon vagyunk, csak nekem is össze kellett kapni a házat, meg apával kiélveztük még azt a pár napot, amíg nem dolgozott.
Karácsony jól telt, bár Gergő aznap alig aludt, úgyhogy felváltva szórakoztattuk az emeleten, amíg a másik lent ügyködött a fával meg a kajákkal.
A fa nagyon tetszett neki, el volt ámulva. Az ajándékoknak is örült, legjobban egy kis házikónak, amin vannak foglalkoztató játékok. Másnap mentünk a rokonsághoz, anyóséktól traktort kapott, egyelőre az utánfutóján csücsül és úgy húzzuk, hajtani még nem tudja a pedálokatKép
Szilveszter is jól telt, báloztunk egyet, sokat táncoltunk és még kaszinóztunk isKép Hát az nem az én világomKép
Pár napja elég nyügi a Gergő, a fogacskái gyötrik, már 8 vanKép Nálunk az új szó a kakas, bár az s betű lemaradKép
Pár lépést már tesz önállóan, úgyhogy talán ő is megtanul járni előbb-utóbb, már kezdett idegesíteni a dolog. De azért még inkább kapaszkodva, vagy négykézláb közlekedik.
A távmunka nem jött össze, már 8 órában dolgozni kéne a mai napon is ottbent, úgyhogy inkább visszamondtam az egészet, nem akarom még bölcsibe adni, másra meg nem tudom bízni.
Ja, Gergő amióta hazajöttünk elfelejtette, hogy az alvás hogy is működött. Azelőtt csak beraktam ébren az ágyába ebéd után és szpáty. Most próbálkozik a hisztivel sajnosKép
Na megyek, végre elaludt, este megyünk a fogorvoshoz.

Csics
Nagy-nagy gratula a kisfiadhoz, remélem jól vagytokKép

Conti
Muffinnak nagy sikere voltKép

Kataa
Mérlegem nekem sincs, mindent a jó öreg egy evőkanál = egy deka módszerrel szoktam csinálni, eddig még nem volt rá panasz.

Sasha
Sajnálom a dolgot, remélem hamar összejön a babó.

pusz
Judy
Judy

Sziasztok!

Kataa!

na ez jó kérdés hogy mi van azzal a munlkával, szerintem a végéna kereskedelmi igazgató mégse akarta így. Engem az én főnököm kérdezett, de a ker ig -nak kellett volna dolgozni, lehet hogy mégse akarta ígfy hogy itthonról melózzak. Annyira nem bánom.
Azt hogy ősszel vissza szeretnék menni még nem tudják. Én elvileg úgy jöttem el hogy 1 évig maradok, de persze az első babás látogatáson mondtam hogy nem jövök vissza csk 2 évesen. Majd tavasz körül azért pontosítok velük, hogy akkro m ost kellek e , mert ha nem akkor keersnem kell valami mást.

Dec8!

Ez nem semmi, mi nem szoktunk karifán csillagszórót gyújtani, csak úgy hogy mi fogjuk a kezünkben.

Nyuszi!

EllenanyagKép Én ilyet még nem is hallottam hogy nem a vércsoport okozza vagy rh faktor. Hát akkor mi? könnyű mondnai hogy nem izguljKép

Kataa!
Én is nézni akarom a műsort, amúgy is mimádom az ilyen kórházas műsorokat, a reality -n is miníg nézem az Élet apró csodáit, meg az állatkórházas dokumentumfilmeket is.

Rit!

Állatokról jut ezsembe: mi lett akecskével?KépKép
Anyósomék azóta is emlegették hogy meg vcan e még a kecske. Mondtamnekik hogy akkormiért nem mondták hogy kéne nekik??? Egyébként jelenleg is 4 birka tenyészik az udvarban +2 kicsi és két birka most fog szülni. Emma nagy barátságba keveredett velük, beül a jászolba a széna közé,a birkák megh jönnek oda hogy simizze őket, méga kis birkák is akik a felnőttektől félnek, d erajta szerintem érzik hogy gyerek. A nagy birka meg bekapta a kezét és nyalogatta én meg majd elájultam, persze apósom tette oda emmát, utána rohantam a kezét sikálni, d eabba bele se gondolok mit csináltak mikor pát órára kettesben voltak apósommal. Egy tuti, hogy Emma oylan koszos volt mint még soha.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Rit

A szules nalam "egyszeru" lesz, mert tuti csaszaros leszek.

Mano

Hat pedig azt mondta a dokino, hogy a vercsoporton es az Rh faktoron kivul meg sok mas oka is lehet, de az esetek nagy reszeben nem okoz gondot. Na persze nem kell mondanom milyen ejszakam volt, alig aludtam valamit. Hiaba. en mar csak ilyen hulye panikolos fajta vagyok. Mindegy, szerdan meglesz az eredmeny.
Koszos EmmaKép Nem baj, erosodik az immunrendszere...

Kataa

Nem valoszinu hogy az Rh faktor miatt van, mert en is es a ferjem is ARh +.

Ja, el is felejtettem, az unnepek es betegseg alatt kibujt meg egy-ket fogacska is, vagy legalabb is valamelyik sarka. Most ha jol szamoltam 16db vanKép

Na megyek ledolok egy kicsit.
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Hali!

Hát csak most jutottam el, hogy írjak.
Először is Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánok! Aki babaesőt vár, annak minél előbb kívánom, aki másra vágyik az is teljesüljön! J J J

Képzeljétek!
Az idei év nagyon boldogan kezdődött...
Történt uis, hogy beszélgettünk a férjemmel egyik este, hogy lehet idén lesz saját lakásunk. Kb-ra összegyűlik a pénzünk + igénybevesszük a szocpolt 2 gyerekre, a 2.-at bevállaljuk 3 év alatt.
Egyszer csak megszólal életem párja, hogy mennyi a szocpol. 3 gyerekre, mi lenne, ha azt vennénk igénybe? Beszélünk, beszélünk tovább, mire megkérdezem: „Miért, Te hány gyereket szeretnél”? „Hááát, igazság szerint 3-at J” „Tényleg?” „Igen! Mert az első várása és születése is nagy élmény volt, és olyan rossz lenne, ha már nem élhetném át újra, meg mindig is nagy családot szerettem volna, hogy sokan legyünk.” „De, jó, mert titkon én is 3 gyerekről álmodoztam!” Kedves férjem: „6 év alatt csak összehozunk még 2 gyereket, nem?, ha meg kitolódik, akkor sem gond”

Na, hát ezért repesek a boldogságtól, ráadásul annyira, hogy pár napja már nem is alszom rendesen, mert tervezgetek és álmodozom J Pl., mennyi zoknit kell nekem kimosni, teregetni és összehajtani J akkor kell egy mosogatógép is J nem mintha ezek lennének a legnagyobb problémák gyerek születésekor J

A másik, azt álmodtam most éjjel, hogy szülni megyünk, a kistesót. Na, de úgy, hogy már tológfájásokkal a liftben. Mire megvizsgáltak , elmúlt minden, nem voltak fájások, sőt a baba sem mozgott a hasamban (mondjuk szüléskor nem is érezni ,már mozgást). Így feküdtem 3 napot a szülőszékben, a másikban pedig az orvosom ült, aki elaludt benne és horkolt, mondván, majd ha beindul ismét, akkor szóljak. A szülésznő pedig a fősulis kollégium portásnénije volt, amin nagyon meglepődtem.
Aztán persze nem szültem meg J

Megvolt a nagy családi karácsonyi vetélkedő, mindenkinek tetszett és az ajándékok is.
Volt szaámítógépes bowling projektorral kivetítve, porszívós golf (ping-pong labdát kellett egy floorball ütővel a bekapcsolt porszívócsőbe terelni), Vágó Pista Legyen Ön is milliomos játék számítgépes változata, szintén kivetítve (szerintem ez aratot a legnagyob sikert), Activity, Kínai jeleket kellett kitalálni (az egyik játékos kihúzott egy jelet a 16-ból, ezt el kellett magyarázni a neki háttal ülő játékosnak, akinek a kezében volt mind a 16 jel). És még sok játék.
Az ajándékokat pedig Dani Eskimo sátrába rejtettük el, bekötött szemmel kellett kivenni ajándékot, akinek a neve volt rajta, azé volt az ajándék. Persze mindenkinek jutott a végén egyenlő számú ajándék. A legutolsó körben dani osztotta szét az ajándékokat.
Nagyon élvezte a kis huncut, közben még a nagy röhögsében aludt is 2 órát, annyira elfáradt.

Kicsit az ünnepek alatt felborult az esti lefekvés és a reggeli felkelés ideje, most állunk vissza. Én is alig tudtam ma reggel felkelni, hogy munkába kell menni.

Sasha
Danit nekem is először cisztának nézték az uh-n, aztán nem az volt. De mondjuk, ha nincs hormon a vizeletben, akko rbiztos nincs baba L
De biztos jó lenne neked a nagy zsúfoltságba még egy kisbaba? Így is alig várjátokmár, hogy eltűzhessetek onnan, nem?

Csics
Nagy gratula, és sok sok tejcsit a kis Gergőnek! J

Az unokahugom kisfia (Bendegúz) is megszületett 3 héttel előbb a kiírtnál, csaszival, mert a nyakán volt a köldökzsinór. De jól vannak, van tejcsi is neki.

Beszéd:
Nagynéni neve Zsóka = zsó vagy zsö
Halló = hahó J (ezt a Pumuklis dalnál mondja, amikor kéri, hogy énekeljem, olyankor a lábát szoktam minden szótagnál puszilni, vagy csikizni a szempillámmal, fülembe dugom, stb J)

Dúdol = dudu
Lámpa = tá
Takaró= ta
Gyöngy=gyö
Popó= popó
Pipa= papó
Vappa-ma-luma-va-pem- pu = pem-pu J

Már várom, mikor mond egész szavakat a papán, mamán, kakaón kívül J mert így is mindent elmond, de csak mi értjük.

Zsani
Dani is imádja a leveseimet.
Juli kis ügyi! J

Szilveszter
Mi is itthon tollasbálban töltöttük, de jó volt így együtt, nem is vágytunk máshová. Megnéztük a VV3-at, de legfőképp olvastam. Nagyon jó a Harry P. 5! J
Dani sem ébredt fel sem a petárdákra (pedig volt bőven), sem a trombitákra. Neki is volt egy, azt fújta cefetül J

Rit
Van ilyen sajnos.
Anyukám sem tartja a saját anyjával a kapcsolatot, pedig egy városban laknak. Így nagymamám mifelőlünk se érdeklődik, egészen kiskorom óta. Az esküvőnkre meghívtuk őket, persze nem jöttek el, ilyenolyan dolgokra hivatkozva, azt is tudták, hogy születik a dédunoka, ráadásul nekik az első. Amikor Dani 3 hónapos volt, véleltelnül összefutottunk velük séta közben, és meglepődtek, hogy jé, anyukám nagymama lett? Anyukám erre azt mondta, jé, te meg dédmama...

Jobbulást a sok kis betegnek! Mi úgy látszik már túl vagyunk rajta.

Ilke
Teszek fel a profilomba a mintákról képet. Illetve inkább elküldöm a linket. Ez az eredeti, amit a netről szedtem, majd lekapom, amiket én csináltam. Megvan a leszámolható rajz is, amit az eredeti képről csináltam, ha kell elküldöm.

http://www.sewandso.co.uk/cgi-bin/find/db.cgi?so=desc;mh=10;db=products;sb=1;do=search_results;Search_String=bookmark&nh=9

Ebből az utolsó előtti 3 kép : (No Fishing, Ballon, with Teddy)

Nyuszi
74-es rugi biztos jó, de pl. Dani már kapott 80-asat 5 hónaposan.
Én 16 hetesen éreztem először Dani mocorgásait, de csak a 22 héttől kezdett el látszani vmi.

Na,pusz, eldugulok J

Gumicukor és Dani (aki már 18 hónapso elmúlt, hihetetlen)

KépKép
KépKép
gumicukor

Jaj, bocs, ezért a sok kirx.krax.ért, de worből ollóztam be, úgy látszik nem tud rendesen konvertálni a másolánál.
szóval bocsi.

J = Kép
&#8222 = ""

KépKép
KépKép
gumicukor

Dec8,
Köszi a linket.
A csillagszórós dolog nem lehetett semmi. Mi is csak szenteste szoktunk meggyújtani párat.

Nyuszi,
Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond.
Megmértem tegnap Lilit, 82 cm.

Pszi,
De jó hallani rólatok! Drukk, hogy mielőbb költözni tudjatok.

Conti,
Eddig még nem jött felénk senki, de ha jönne szép útravalóval látnám el, ha ilyeneket kérdezne tőlem isKép.
Hogy tudott felmászni Betti az etetőszékre?

Gumicukor,
Hát ezek tényleg szép tervek, akkor hajrá baby-kKép!
Köszi, akkor várom a linket meg a rajzot is.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Mail ment a keresztszemes leírásokkal.

KépKép
KépKép
gumicukor

Először is mindenkinek BÚÉK!!!!!!

Gumicukor,
Tök jó ilyet hallani! Még szerencse, hogy szóbakerült Kép, különben sose jöttetek volna rá, hogy tulképpen mindketten hármat akartok Kép

Kataa,
Én is láttam a szülőszobás műsor előzetesét, és én is elhatároztam, hogy megpróbálom majd nézni.

Szavak:
da - labda
me - szeme
cic - cica
mama, baba, ilyenek. És persze a legjobban megy a NEM, NEM!!!

Zita
parazita

Sziasztok!

Gumicukor!
Ez tök jó, én is három vagy négy gyereket szeretnék, a párom sajnos csak kettőt. Én is a hitelfelvételtől vártam, hogy majd beigérünk még kettőt, de azt sajnos nem lehet, ha egy van, akkor már csak egyet lehet bevállalni. A három gyerek után járó szocpolt csak meglévő három gyerek után adják.

Kataa, Zita!
Mikor van az a műsor? Én is akarom nézni!

Ilke!
Igazán ügyes vagy, hogy már ennyi vizsgát letettél, biztos menni fog a maradék kettő is. Nekem most csak három vizsgám van, ebből kettő egymást követő napokon. A párom tök rendes, szabin van, és folyton elhurcolja magával Petit, hogy tudjak tanulni. Nagyon jól megvannak együtt.

Nyuszi!
Vigyázz magadra, biztos minden rendben van!

Képzeljétek, van egy barátnőm, aki a párjával már régóta szeretne babát, és most tudtam meg, hogy már lombikoznak, ebből az első nem sikerül, nemsokára lesz a második. Annyira drukkolok nekik, annyira szeretik egymást, csak a baba hiányzik.

Zsani!
Julcsi nagyon aranyos! Peti is ilyen vidáman szokott fürödni.Kép

Végre rendbehozták a profilomat, sikerült képet cserélnem, nézzétek meg, ha van kedvetek.

Puszi mindenkinek

Dió és Peti
szabotimi

Nyuszi
Remélem minden rendben lesz. állítólag van vagy 3 féle ellenanyag (legalábbis nekem ennyire csináltak vizsgálatot), és csak az egyik az amiről itt szó volt. Persze én a többiről nem tudok semmit. Remélem azért minden rendben lesz Kép
Hanna is ebben a hörgős kórban szenved. Ti kaptatok rá valamit (mármint orcseppen, meg köptetőn kívül)?

Rit
Ja Hannukána nincs díszítés, viszont gyertyatartóban van a gyertya, vagyis nehezebb vele felgyújtani a lakást. Persze én sem bírnám ki karácsonyfa nélkül, megszoktam gyerek koromban.

Conti
Persze mi kikötöttük a fát nehogy a gyerek lerántsa, így nem tudtuk kidobni. Kép

Manó
Én is teljesen oda vagyok, mindig néztem a special babies-t a reality-n Kép, úgyhogy kiváncsi vagyok milyen lesz ez az új műsor. Érdekes a férjem ahogy beteg gyerekekről van szó rögtön elkapcsol, amióta Hanna megvan még gondolni sem bír ilyesmire.

Gumicukor
Hajrá!! Irány a nagy család!!

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Nagy sikere volt Bettinél a mai hóesésnek. (én már nem annyira élveztem, vezetni a lefagyott úton) Kinnt voltunk egy kicsit a kertben, tök aranyosan topogott a hóban. Sajnos a kesztyűt folyton leveszi.

Gumicukor, gratulálok a nagy család tervhezKép Ha hamarabb szültem volna Bettit, még bevállaltam volna a harmadikat is.
Tök jó lehetett a vetélkedő, a barátnőmék meg szilveszterkor szoktak tombolázni. Vesznek előre apró ajándékokat, csokikat, meg fődijat is. Jövőre én is megszervezem.

Ilke, felhúzóckodott, és a térdével elérte a lábtartó részt, aztán valahogy felkapaszkodott. Minden napra tartogat valami okosságot-ügyességet.

Manó, ez tök jó, hogy Emma találkozik kisállatokkal. Nem hiszem, hogy ártana. Barbi lányom volt kiskorában nagy állatbarát. Ült már elefántháton, meg majmot átkarolva, meg az állatkertben a nyakába raktak egy kígyót a fénykép kedvéért, na ott rosszul lettem.

Puszkó
Conti

conti

Gumicukor!

Ez tök jó! mi még mindíg ott tartunk hogy én 2-t a férjem meg 1 gyerkőcöt szeertne, úgyhogy részérőla terv teljesítveKép
Én is majd a lakásvásárlásnál mg akarom győzni hogy nem ahgyjuk kia 2 gyerelre járó szocpolt. Már ha valaha eljutunk odáig.

Conti!

Hát Emma óriási állatbarát. Minden tetszik neki, na jó nem egészen merta lótól és a tehéntől megijedtKép, d emindne mással nagyon abrátkozik. Cska sajnos mindet meg is akarja fogni, nem eléghszik meg a látvánnyal. mondjuk a kutyába belenőtt, azt ugye tőlünk is kátta, így szerintem innen ered. Anyósoméknál meg rengeteg állat van, alig lehet Emmát behozni az udvarról, szerintem nyáron kint is alszikKép

Dec8!

Azt is szoktam nézni, tényleg, csak az délelőtt van és nem mindíg jut eszembe. De nekem tetszik. Tök jó hoyg mennyi mindenen tudnak segíteni.
Kórságar nálunk is csak orrcsepp emg köptető van, semmi mást enm adtak.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mi is megvagyunk ám Kép! Csak idő nincs sok, mert apa dolgozik, nyakamon a két gyerek, ráadásul hó is esett, amit ugye feltétlenül meg kellett vizsgálni délelőtt és délután is 1-1 óra hosszat Kép.

Annyian éreklődtetek Csicsék felől, hogy gyorsan írtam neki egy SMS-t Kép. Már elég késő van, úgyhogy nem hinném, hogy ma válaszolni fog.

Sasha!
Sajnálom, hogy nincs babád Kép! Nekem Noémivel nézték a sárgatestet cisztának. Jól rám is ijesztett a doki az UH-n, hogy ha nőni fog a "ciszta", akkor elvetélhetek, koraszülött lesz a gyerek, császármetszésem lesz, szóval tök kiakadtam. Nem is hittem el a dokimnak, hogy csak a sárgateset, csak akkor, mikor a következő UH-n (a klinikán, nem az sztk-ban) azt mondták, hogy semmi nincs a petefészkemben, tényleg a sárgatest volt, de már nem működik.

Nyuszi!
Biztos minden rendben lesz a picurkával Kép!

Nekem Ádám kismalac volt, 3 hónaposan kezdtem ráadni a 74-es cuccokat, viszont azokat sokáig hordta, mert utána valahogy leállt a szélsebes hízással. Jelenleg 92-es a mérete, olyan 88 cm körül van, de majd holnap megmérem.

Kataa!
Kipihentétek magatokat, vagy csak bulizás volt az egész???

Gumicukor!
De jó Kép! Mi is még min. 1 babát szeretnénk, de ha minden jól megy, lehet, hogy 2 lesz belőle.

Pszi!
Sziasztok!!!

A kórházas műsort már én is kinéztem amgamnak Kép. Engem mindenféle ilyen dolog érdekel, a férjem meg meg tud őrülni tőle Kép.

Jó éjt,

Panda

panda
Halásztelek

Hali!

Jó sok dolog történt!

köszi mindenkinek az együttérzést, de már túl is vagyok rajta.Kép tudjátok a hormonok voltak biztos:9 A doki szerint meg elképzelhető, hogy volt baba és azért volt a teszt pozitív, mert még maradt hormon a szervezetemben.

gumicukor!
nekem van egy telkem gyömrő határában, de oda nem szívesen menne a párom lakni, mert csak az M4-esen lehet arra menni és az nagyon gáz csúcsforgalomban. De ha jött volna a kistesó akkor amint felengedett volna a talaj kezdödött volna az építkezés. Itong téglából (a nagyobb fajtából) és valószínű, hogy a nyáron már legalább 1 szint lakható lett volna. De így akkor még maradunk. Lehet ezért is akartam annyira a kistesót, mert akkor előbb szabadulunk innen.
Csak kis apróságok vannak ami nem tetszik itt anyósban de tényleg. Pl fogason szárítok majdnem mindent. Anyós is, de ő nem rakja összehajtva a szekrénybe, hanem az akasztósba berakja. De mikor lejöttünk majdnem az összes fa fogasát kidobta, mert annyi műanyagot hoztam. (a műanyag nem szálkás, nem húzza ki a szálat a ruhából) Merthogy úgyse kell annyi fogas. na tegnap összesen 4 db fogast találtam szabadon a többi anyós szekrényében ruhával teli.... Ha tegnap akkor itthon van és úgy leteremtem... de mára elpárolgott a dühöm, még szerencse, hogy nem vagyok egy haragtartó, de ha abban a fél órában itthon van akkor jajj nekemKép

képzeljétek, gabit pénteken kivittük anyukámékhoz, hogy majd ott is alszik meg minden, mert ritkán látják. De a lelkükre kötöttem, ha nagyon hiányzom neki és nagyon sír azonnal hívjanak akár az éjszaka közepén is és fél óra alatt ott vagyunk. HÁt a gyerekem észre se vette, hogy eljöttünk, sőt este elalvásnál sem hiányzott neki a cici és anyámnak átaludta az éjszakát!!! Másnap mentünk érte dél körül és alig örült. odajött meg minden, de kéreckedett apámhoz! aztán mikor hoztuk volna haza nem akart jönni!!! Így ottmaradt vasárnapig. Kép Hihetetlen,hogy az én anyás kisfiam le se tojta a fejem majdnem 3 napigKép Ja hozzá kell tennem, hogy kertes ház nagy kerttel és ahátsó udvaron vannak kacsák, tyúkok, kakasok, galambok és most vannak frissen elválasztott kis mangalica malackák. Na meg cicák kutyák. gyerek egész nap az udvaron volt és nézte az állatokat, meg mindenfélét csináltak a papávalKép Ha be is mentek a házba egyfolytában mutogatta, hogy menjenek hátra a malacokhoz, meg a kacsákhozKép
Mikor vasárnap hozuk haza a kocsiban még kb 10 percet sírt anyukámék után... Hát ez vanKép

puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok

Tegnap moziban voltunk az Igazabol szerelemc.filmen.Nagyon jo volt,imadom az ilyen kis szerelmes vigjatekokat: )Persze ilyenre csak minden masodik honapban lehet levinni apat,de neki is teteszett: )Alex mar 7-kor aludt igy nyugodtan elmentunk amig apukam itt volt.
Olyan hideg lett es ez a ho,Alex is kint allt sokat a kert ajtonal es nezte ahogy esik.Kint mar annyira nem dijazta hogy az arcaba is esik de aztan megszokta.

Pszi
Kitartast a koltozesig: )En is balkezes vagyok csak engem meg probaltak atszoktatani anno,de nem sok sikerrel: )Szerencsere ez ma mar nem divat: )

Conti
Meg jo hogy eszrevetted.Nalunk egyenlore csak a babytaxin valo alldogallas megy ,de nagyon elegedett arcot tud vagni ahogy mozog alatta az egesz: )Ez valami biztositos no volt??Engem is zaklattak Alex szuletese utan,de mi mar megkottottuk a biztositasat igy nem engedtem be senkit.

Judy
Gratula Gergonek az onnallo lepesekhez,par napes mar suvit vegig a lakason: ))Szerintem semmivel nem volt elkesve,miert izgultal?Kar hogy nem jott ossze igya munka.Sajnos keves ilyen dolog van amit otthonrol is lehetne csinalni.Sot nekem meg idom is lenne ra.
Ez a kanalas modszer tenyelg mukodik???Ki merjem probalni,mert en aztan csak most kezdem igazan a sutogetest es fontos lenne a sikerelmeny: ))Pont azert ajanlotta Conti a muffunt,mert az egyszeru: ))

Mano
IGazad van job ezt mar tavasszal tisztazni ,hogy legyen idod keresni.Enge ha nem tudnanak majd visszavenni,otthon maradok a kovi babaig.Bar azert jo lenne megintegy kicsit is
Jo lehetett a kecskes Emma!Az en apukam meg a mutkor adott neki egy korty bot,mert szerinte tudomanyosan igazolt ha egy gyerek nagyon kicsit kostolja a bort akkor felnottnek nem lesz alkoholista: ))Hat ezt azert remeljuk,mert a csaladban nincs ra szerencsere pelda;))
Nalnuk meg pont forditva van,En mar csak 1-et Apa meg 2-it: )0De tudom kell neki a teso ugyhogy teljesen igaza van: )
Mindenki kerdezi miert nem szulok maris egyet ha ilyen jo gyerek Alex?Megorulok ezektol az okostojasoktol: )

Nyuszika
Kivancsi vagyok neked milyen lesz a 2.csaszar?Hogyan viseled majd?A noverem szerint egy kicsit tovabb fajtutana a sebe mint az ikreknel.Szerintem itt majd mondenki az a panikols fajta,ez termeszetes: ))
A vedonom a multkor azt mondta hogy Alex azert is lett beteg mert egyszerre 3 foga jott es ez legyengitette az immunrendszeret.MEgjo hogy egy nyugosegel letudtuk a betegseget es a fogakat is: )Bar ha beteg,akkor O inkabb bujos es nem hisztis lesz.

Gumicukor
En is ugy tudom hogy csak 1-et lehet bevallalni( mi be is vallatuk: ))Na akkor nektek is minimum 3 haloszobas lakas kell a gyerkocokhoz. MI is 3-an bagyunk testverek es imadom: ))

Dio
A musor szerdankent 10-kor lesz.
A lombikrol jut eszembe hogy egy baratnom most karacsonykor vallota be hogy az iker lanyai lombik babak es elsore jottek ossze.Nem ertettem miert kell ezt titkolni,ez olyan emberi dolog.

Panda
Inkabb kikapcsolodas volt: ))Csomot nezelodtunk a szigeten,es szilveszter ejjel meg egy diszkoban voltunk mint oskovuletek: ))
Pihenni fizikilag nem pihentunk de nem is kellett, azt neha itthon is lehet: ))
Engem is minden erdekel ami kisbabakkal kapcolatos,miota Alex megvan,ugyhogy ez nem annyira koros: )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Pszi
Pont a multkor gondolkodtam rajta, hogy veletek vajon mi lehet Kép Tényleg tegyél fel motoros képet, bár tudom, könytárból nem igazán lehet, nálunk legalábbis nem rakhatsz be se floppyt se cd-t... Kép

Kataa
Igen, már meg is tettem, úgy 10 cm-t kurtítottam belőle, de még így is simán össze tudom fogni - erről egyenlőre nem mondok le az úszás miatt Kép

Conti
aZ ilyenektől én is falra mászok! Mondjuk én már a védőnőt is ebbe a kategóriába sorolom - legalábbis a mienk ilyen. Neki még mindíg fiú a Dodi és nem érti meg, miért vagyok halálra sértve mikor bocsánatot kér. De könyörgöm, ezt már vagy 10x eljátszotta!!

Judy
Nálam meg a púpos evőkanál = 2 dkg megy KépKépKép

Manó
A kecske még mindíg ott van, nem találtak neki olyat, aki nem kinyírni akarta volna, úgyhogy egyenlőre még ott tartják, pénzük van rá, csak kedvüknincs. Ha kell, akkor szóljatok!

Nyusz
Akkor megvan az összes?? Vagy nem 16 bújik ki 2 éves korig???????????

gumicukor
Én is már vagy 4x álmodtam szülésről, csak én nem az enyémről. Már sorra kérdeztem a barátnőimet, de eddig még senki nem mondta, hogy tényleg terhes Kép

Én nem fogom néznia kórházas műsort - elő sem fizetünk tv-re, úgyhogy nálunk nem is jöb be a tv2 Kép

Tegnap a fodrásznál Dodeszre rá sem lehetett ismerni, kis csendes volt, nem igazán rámolt szét csak a hajcsavarókkal játszott, tisztára meg voltam lepve. Bezzeg a Tescoban, mint a tűz. Mondjuk én is nagyon jól éreztem magam! Irtó sokan dolgoztunk ott együtt, a központ a budaörsi tecsó tmajdnem teljes hosszában, csak keskenyebb sávban helyezkedik el. Így egy csomó mindenkit nem, vagy csak arcról ismerek, mégis annyian odajöttek hozzánk és örültek nekünk!! Tök jó volt, alig akartak elengedni, persze legjobban a közvetlen kollegáim örültekKép Míg dumáltunk Csirke szétrámolta az irodát. Játszott a nagy 5 literes ásványvizes üres műanyag flakkonokkal, egyet el is hurcibált az egyik nagyfőnök irodájába, csak akkor vettem észre, mikor hallom, hogy dumálnak hozzá angolul meg kérdezgetik, hogy ki ez a "gorgeous little monster".. - én meg mondtam, hogy a gorgeous little az én lányom, a monster meg ő. Erre nagy röhögés volt Kép Amúgy szétszedett még egy termékminta mikrosütőt, egy irodai széket - leszedte az ülőrészét valahogy, így viszont fel tudott rá mászni, jót játszott a játék-termékmintákkal és lenyúlt egy nagy szilveszteri trombitát is. Képzeljétek meg tudja fújni, pedig akkora mint ő maga. Aztán annyit hadonászott vele, hogy a belsejéből még két kisebb trombita esett ki, a végén mindhárommal a kezében korzózott és felváltva fújogatta őket KépKép Szóval elég nagy feltűnést is keltettünk, bár annak idején engem is sokan onnan ismernek, hogy én voltam az az őrült, aki az iroda egyik végéből rollerrel közlekedett a másikba - mondták is, hogy ugye az alma tényleg nem esik messze a fájától KépKép

Most meg kezdődik a ami műszakom, először fenyőfa leszedés, majd ebéd főzés - nem valami izgalmas, de hát ilyen napok is vannak Kép

Rit

rit

anemona7

Kataa, valószínűleg a biztosításnál kötött volna ki, ha beengedem. Ilyenkor áldom a kaputelefont, hogy ki sem kell menni. Egyébként nem járt volna sikerrel, mert van egy komoly életbiztosításom, amit a férjem fizet. Neki ez a mániája, három is van neki, én inkább lottózom a kidobandó pénzemen.

Rit, a védőnőtök lehet hogy gyárilag ilyen buta. Még mindig jár?

Sasha, ez tök jó, hogy Gabcsi ilyen jól elvan anyukádékkal! Ez azért mégiscsak jó érzés, hogy otthagyhatod hosszabb időre is, ha valami nagyobb dolgod van. Nekem anyám általában hozzánk jön, ha vigyázni kell Bettire, még Betti nem "nyaralt" nála. Jó lenne majd a vizsgák előtt egy-két napig lepasszolni!

Bentről tök jó időnek néz ki, süt a napKép

Conti

conti

Conti
hát decemberben még bepróbálkozott.. gondolom jár

Kipakoltam a fenyőt - jól összeszurkált mire összekötöztem. Egyrészt sajnálom, hogy vége, másrészt azért jól esett végre rendesen kitakarítani. Végre Dodesz is elaludt, hátha lesz egy kis időm itt Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Rit

En azt hiszem osszesen 20 tejfognak kell lennie.Kép

Dio

Megneztem a kis Petit ,gyonyoru gyerek...Kép

Dec8

Es azert teszteltek mert talaltak ellenanyagot a veredben, vagy csak neztek hogy van-e, de nem talaltak?

Kataa

Hat en is kivancsi leszek a masodik csaszira. Mar a terhesseg elejen ereztem, hogy tortennek dolgok odabent, mert feszult a seb korul, gondolom, ahogy nevekedesnek indult a mehem.Kép Mostmar nem feszul erdekes modon. Kicsit en is felek, hogy majd a mutet utan lesz rosszabb. Az elsonel nagyonvirgonc voltam, mar par nap mulva ugy pattantam fel a vizsgaloasztalra, hogy a doki csak nezett...Kép
Nem semmi a papad a borral...a parommal 4 evesen kostoltattak meg a cider-t (almabor) eloszor.

Conti

Tenyleg szep ez a ho, Emilianak is nagyon tetszik, csak ne lenne ilyen bazi hideg.

Kepzeljetek Emilia tegnap ota mondja a sajat nevet!Kép Illetve azt mondja mikor ramutatva kerdezzuk, hogy ez ki?, hogy Emme, vagy Emmi.Kép Olyan edes!
Csereltem kepet a profilomban,kicsit megkesve, de karacsonyra valo tekintettel.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Bocsi, hogy nem írtam...

Sasha!

Kép. Sajnos mindkettő lehet igaz, a ciszta is termelhet hormonokat, és lehetett baba is. Reméljük csak az előbbi, mert azért a másik nem túl jó. És azt is kívánom, hogy hamar minden visszaálljon az eredeti rendbe, és ne legyen semmi akadálya a babánakKépKépKép.
Ytong? A párom nagy Ytong-párti volt de már nem az. Sokfelé sokféle véleményt hallottunk, és ez valahogy elterelte az Ytongtól. Ne kérdezd, hogy miért, mert nem tudom. Én soha nem mentem bele ennyire a részletekbeKépKép.

Conti!

Vasárnap az anyáméknál Beni nem égetett, viszont csak azért, hogy ne legyen nagy örömöm, azzal piszkáltak, hogy Nátán mennyivel jobban el van kényeztetve, mert mennyit van kézben, stb. Bár azt igazán nem tudom, ki emlékszik arra az időre, amikor Beni ennyi idős volt (esetleg rajtunk kívül, de igazán én se nagyon, ráadásul az öcsém és a bátyám gyermektelen, úgyhogy nagyon sok tapasztalatuk lehet), meg a helyzet az, hogy a két gyerek alapból különböző. Beni nem is igényelte. Nátán meg igen, pl. ma éjszaka 4-korKépKép átjött hozzánk (illetve előbb a földszinten keresett, mert 2 hétig ott aludtunk), és csak úgy volt hajlandó aludni, ha felé fordultam, ő meg felém, és átkaroltam. Ha a kezemet el akartam venni, akkor már húzta vissza.Kép Azt hiszem, ezeket a Beninek is megengedtem volna, de neki soha nem volt igénye pl. a mi ágyunkba aludni.
És ha van igazság benne, azt meg nem szeretném. Bár az tuti, hogy nem ugyanúgy ítélem meg a két gyereket, de az egyik 1,5 a másik meg 4,5 éves, szépen is lennénk!

Zsani!

Szíjjja!KépKépKép
Azért olvasgatsz, vagy azt is ennyire ritkán? Jó évet!KépKép

Beszéd: na az nálunk nem nagyon fejlődött. Maradtunk az alapszavaknál (apa és apu, anya (bár sokszor én is apa vagyok), Nen, szia, tete (állatok), vau), még igen, meg nem sincs, csak "nyög" (ö). Egy rövidebbet, ha igent akar mondani, és hosszabbat, ha nemet. Nagyon muris így társalogni. Pedig érti ám a dolgokat! Pl. simán elmegy tiszta pelusért a fürdőszobába, ha megkérem rá, felteszi a poharat a konyhapultra, stb.

Nyuszi!

Én ezt az ellenanyagosat még mindig nem értem. Túl sötét vagyok?KépKépKép Minek az ellenanyaga?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Hat ez az. Hogy en sem ertem. De ez nem sotetseg kerdese, mert nem vagyunk ugye orvosok. A doktorno azt mondta, hogy vercsoporton es Rh faktoron kivul meg sokfele ellenanyag termelodhet a verben, mert ugye az eleg osszetett dolog. Ha jol tudom pl. pajzsmirigy problemaknal is van ilyen. Mindegy, holnap kiderul.

Jo ejt.
Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

sasha, Dió: az István Kórházas topicban olvastam, hogy ott szültetek. Irjatok már légyszi magánban (zsa@fw.hu) valamit róla.
Nem, még nem várok babátKép Csak mivel nekem elég nagy gondom volt a szoptatással, és ezért mindenképpen nagyon szoptatáspárti kórházban akarok majd szülni.

Beszti: örülök, hogy neked is azt mondja Beni hogy "apa"KépKép Nekem meg Juli azt mondja, hogy "baba", csak kicsit fura orrhangonKép
Amúgy olvasgatok ám, csak ritkábbanKép

sasha: mi is megyünk a szüleidhez állatokat nézniKépKép A hétvégén ismerösöknél voltunk nyuszizni, hát, a lányom tökre kiakadt tölük, sikitozott, rikoltozott, és közben nagyon kacagottKépKép

zsani
zsani

Sziasztok
Régen jelentkeztem, sűrűk voltak a napok körülöttünk, meg ugye apa is itthon volt vasárnapig, ő uralta a gépet.KépKép

Sasha
Sajnálom, hogy nem lett baba, nagyon drukkoltam ám!

Beszti, Zsani
Nekem is azt mondja néha a kiscsaj, hogy apa, de ha kijavítom, rögtön mondja, hogy ana, olyan édes Kép

Állatok
Mi is voltunk anyukáméknál, és kimentünk a tanyájukra. Ott Szilcsike még a gyöngytyúkot is megsimogatta, élvezte nagyon a sok állatot. A kutyát állandóan lökte odébb, mert a játék-babakocsija elé állt a kutyus KépKép

Hóesés
Mi kimentünk a hóesésbe, és nagyon tetszett neki. Kesztyűbe nem akart hozzányúlni a hóhoz, de kesztyű nélkül imádta. Dobálta a cicát vele, és kiabált közben, hogy am-am elbúúúú, ami nála annyit jelent, hogy bújj el cica. Az meg úgy bújócskázik vele, mintha tudná, hogy ez egy jó játék. Rohangásznak kint az udvaron ilyenkor, cica meg mindig elbújik, és várja, hogy a Szilcsi megkeresse.

Beszéd
Mi valamelyik este nevettünk egy nagyot, ugyanis apa elszólta magát, hogy : azt a ku..a, és a gyerek tökéletesen megismételte a mondatot. Mondtam is apának, hogy felejtse el a ronda szavakat, ha nem akarja, hogy a gyerek azt tanulja meg KépKép

Fürdés
Képzeljétek, a lányunk mosakszik. A kádban szépen végigmossa a lábát, hasát, kezét, nyakát, arcát. Mindig azt, amit éppen mondunk neki, ugye milyen kis ügyes?

Nyuszika
Olvastam, hogy a lányod mondja a saját nevét.Nagyon ügyi, gratula hozzá KépKép Én megkérdeztem Szilcsit, hogy ez ki, és rámutattunk, erre közölte, hogy baba Kép Tegnap meg meztelen állt a tükör elé, és teljesen elképedve bámulta saját magát.

Fogak
Én is 20-ról tudok, de hogy hol tartunk, azt már nem tudom. Nem engedi megnézni. Legutóbb 13 volt, és 3 majdnem kint.

Dec8
Nem semmi lehetett a csillagszórós történet. Pont előtte szóltam apósomnak, hogy nem kéne a szoba közepén mutogatni a gyerekeknek a csillagszórót, vagy ha már mutogatja, legalább legyen előkészítve valami oltóeszköz is. Persze kiröhögtek.
És voltunk az új dokinéninél, akihez Ti is jártok. Nekem nagyon tetszik a nő, mindent végignézett a gyereken, el is küldött minket ortopédiára, mert a bal bokacsontja sokkal lejjebb van a lánynak, mint kéne lennie. Viszont a szemével nincs semmi baj, hála istennek.

Muffin
Ez nem ide tartozó téma lesz, de miért esik össze a muffin, mit csinálok rosszul? Recept alapján, pontosan mérve a hozzávalókat csinálom, és összeesik. KépKép

Még annyit, hogy igazi kiscsaj a Szilcsi, minden ruhájában rohan a tükör elé, és puszilgatja saját magát KépKép

No most röviden ennyit rólunk, megyek, mert még főznöm kell sajnos, már utálom nagyon. Ti nem?

Szilcsike és Szilvike, aki ma 14 hónapos
szilcsike

Hali!

Mennyi ügyes baba! Kép Az egyik a nevét mondja, a másik fürdik Kép

Nekem is van egy nagy hírem. Dani állandóan jelzi, hogy kaka, sokszor még nincs is, csak az előszelét érzi, meg néha mi is Kép
Így elkezdtünk bilizni. Tegnap termelt is bele egy kis pisikét, amit büszkén mutogatott Kép Azóta kint van a bilije, leveszi a tetejét és csak úgy ruhástól ráül és elvörösödött fejjel nyom Kép
Persze ez még nem jelent semmit.

Fürdés
Mi anélkül el sem kezdhetjük, hogy nem kapja meg a fogkeféjét. Imád fogat mosni, mutogat a fogára, hogy adjam már a fogkefét. ez azóta van, amióta fogkrémet is használunk. Mivel mindent bal kézzel csinál, így a jobb oldali fogait mossa előszeretettel, a másik oldalon én szoktam sikálni.

Tegnap "vizsgázott" a gyermek helyismeretből.
Kérdeztük sorra, hol van a távirányító? Hátad mögött? Megnézte ott. Takaró alatt? Megnézte ott. Melletted? Megnézte ott. Sátor mellett? Megnézte ott Kép

Viszont az éjszaka horror volt, totál kóma vagyok. 9kor elaludt, éjfélkor, amikor mi éppen már majdnem elaludtunk, ő felébredt és vissza-visszaaludt fél-fél órákra, üvöltve ébredt, a kiságyban nem volt jó neki, feljött hozzánk, ott állandóan a lámpát és a tv-t kapcsolgatta. Talált egy könyvet, azt végignéztük 160x. Aztán levittem, persze üvöltés, hogy nem akar, mégis nagy nehezen bele tudtam imádkozni az ágyba, hoy feküdjön ki.
Legszívesebben lekevertem volna neki egyet, de hihetetlen, hogy tudok türelmet erőltetni magamra, pedig már kínomban a fáradságtól a hajamat téptem. 10 percre úgy tűnt elalszik, persze mire én megint visszaaludtam, ő ismét rákezdtem. Ekkor apa ment le, kisebb nagyobb sikerrel, aztán ismét ordítás. Állandóan a homeos fogbogyóját kérte, de már kapott, nem akartam neki többet adni, végül kapott 1 szemet, amit boldogan szorongatott és közben mondta, hogy bo.
Persze amikor lekapcsoltuk a villanyt és kezdett ellazulni, elejtette a bogyót és hisztérikusan kérte, hogy kapcsoljuk fel a lámpát. Erre elkezdte keresni a bogyót.
Végül csináltam neki meleg mézes tejet, attól megnyugodott kb. 1 órára, aztán ismét ébredt, aztán valahogy végre elaludt.

10-re be is értem a melóhelyre Kép Nem vagyok a helyzet magaslatán a mai nap.

A babaszoba fejlődési rovatában olvastam bele, mi mindent tud egy 18 hónapos, majd tovább olvastam a többi hónapot is. Pl. azt írják 21-24 hónapos korra, hogy már eldobja a labdát, nem esik el, ha rúgja a labdát. Hát, bár tudom ezek általánosítások jobbára, de Dani már közel 3-4 hónapja lazán rúgja a labdát, a dobást meg már 1 éves kora előtt tudta.
2 évesen:
kirakós feladatokat, amikor egyszerű formákat kell a helyükre illeszteni, már meg tudja oldani.
Dani 14 hónaposan kapta az elsőt és szépen kirakja.

Hallotátok a hálapénz körüli vitát tv-ben, rádióban? Mintha eddig ez nem lett volna nyílt titok, nem?

itt szépen esik a hó a Hungária krt-on Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?