Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kicsit eltüntem, de a két gyerek úgy leköt....

Dolli, nagyon jók lettek a szülinapi képek! Szupi tortája volt Gézunak!

Zsand, jó lovagolást!

Berni, én Bálintnál külön mostam a rucikat(első gyermek ), Lilinél már nem válogattam szét.. :wink: :lol: Nála már minden sokkal lazábban ment :wink:
Mellszívó az tényleg jó dolog! Vidd a kórházba is! Igaz ott is van vmi kütyü, de az nekem nem volt szimpi.

Mi jövő héten lazázunk egyet, párom szabin lesz, anyuéknál is, anyóséknál is leszünk, csavizni is megyünk kettesben, szóval itthon pihizünk. Ja és most hétvégén szobát festünk. :wink: Pupi át lesz költöztetve Bálint szobájába és emiatt kicsit "lányosítani" is kell a szobát, a halványzöldből barack lesz.

Léptem :arrow:
sylph

Zsand, Mimi, Sylph!
Köszönöm a ruhás-mosásos tippeket! Pont arra gondoltam, hogy babaruhából hány darab kell, hogy megtöltsön egy komplett mosást??? Hát szerintem én is össze fogom mosni a mi ruháinkkal.

Zsand!
Védőnéni még nem ígért nekem babás bevásárló listát. Megköszönném, ha össze tudnál majd dobni nekem ilyet, ha lesz rá időd! Érdekel, hogy mi kell, de nem csak ruha vonalon, hanem amúgy is. Pl. vízhőmérő, popsikrém... stb. És ha más is érez kedvet ilyen lista gyártáshoz, vagy esetleg már van neki korábbról, megköszönném, ha eljuttatná hozzám!!!

Mimi!
Én már egyszer fürödtem a Balcsiban mióta terhes vagyok. Többen is azt mondták, hogy tisztább, mint egy medence és ott meg tartanak terheseknek vizitornát. No de hogy biztosra menjek, holnap rákérdezek a doki bácsimnál.

Sylph!
Jó pihenést nektek jövő hétre!!!

Educi!
Sajnos nem tudok segíteni... Anyukám tud varrni és az ilyen feladatok nálunk rá hárulnak.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Én is lassan visszatérek ám, csak húzós másfél hetünk volt ezzel a vírussal, éjszakák nem is voltak szinte, mostanra kezdek magamhoz térni. :)

Ibernuska! Én a neten is csemegéztem, mikor a kelengyét összeállítottuk:
http://velvet.hu/poronty/2006/11/03/babakelengye
http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php
Én is összemostam őket sajáttal, aztán jött az ekcéma elég korán, olyankor is összemostam, de az öblítést a gyerekruhákon dupláztam, ne maradjon benne semmi vegyi cucc. Mostmár erre sincs szükség, mert teljesen mindegy hogy mosom, hol megjelennek a pöttyök, hol nem.

Sylph! Jó pihit nektek! Jó is a kettesben lét is! :) Bálint örül a lakótársnak? :)

Zsand! Jó lovaglást Nektek! :)

Mimi! Lányodnak mit használtok tusfürdő helyett? Sima babaszappan? Vagy valami gyógyszertári cucc?

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Bernus,én is gondolkodom majd,mi lehet hasznos.Majd össze szedem a gondolataimat,és összehozunk neked egy listát.
Ja mellszívót,ha veszel,akkor madela(jól írtam)elekrtomost.De én pl kézzel jobban tudok fejni(vagyis tudtam :lol: )De nem is nagyon fejtem a Szabival,szerintem ha nem akarsz tejet adni más gyereknek akkor hót felesleges...

Dolli,ezek a betegségek ilyen g..nyák.Én is elkaptam valami takonykórt a Szabitól.Ő persze jól bírta,bezzeg én :evil:
Én a sima gyógyszertári fürdőkrémet használom.Még a Szabit is sokat fürdetem azzal,és én is szeretem.
Az összes tusfürdő tele van vegyszerrel.
Exéma.AZ sajnos lehet ám a védőoltások szövödménye is,csak nem beszélnek róla :cry:
Majd kinövi Gézu ovis korára.
Öbliteni viszont próbáld ki az ecetet,nem tartalmaz vegyi anyagokat,és pont olyan jó,mint a drága öblítő :wink:
Sylph!Jó pihit!

mimi12

Mimi! Remélem, jobban vagy!
Sajna az ekcéma családi örökség. :( Próbáljuk kordában tartani, amennyire lehet! Szerencsére nem vészes eddig, és azt mondják, hogy a szopi sokat segít az mindenfajta allergiák és ekcémák megelőzésében, legyőzésében. Ezértis nem tiltakozom az éjjeli szopik ellen. :)
Ecetet hogy használod? Mennyit raksz egy öblítéshez?

Mellszívó: nekem Aventes kézi van, mondjuk megörököltem. Nekem bevált, bár az elektromos biztos kevésbé fárasztó, pláne éjjeli fejésnél.

Kép
Kép
tekiroll

Dolli!
Én rendes öblítőt használok,mert az ilyenekre nem allergiás senki nálunk.
Vagyis a Fanninak néha előjön a viszketése.Akkor használok esetet.Kb 0,5dl-t az öblítő tartályba,pont mint az öblítőt.Kicsit több kel belőle,mint az öblítőtől.De nem lesz büdi ám tőle a ruci,ettől nem kell félni,és nem is lesz durva merev.Nem hittem benne,kipróbáltam,és tényleg jó :wink:
Mellszívó.Én a Fanninál fejtem sokat.De akkor is csak azért,mert a védőnő a nyakamra járt,hogy kéne tejcsi,egy babának(ma a Fanni osztálytársa a tejtesó :lol: )
Akkor még nem volt nagy választék.Volt az a pumpás,semmire sem jó,kínzóeszköz,és volt egy huzigálós kémcső.Na az a huzigálós,valamennyire használható volt,de közel nem jól.
Én megtanúltam kézzel fejni,és úgy tök gyorsan,ügyesen ment,és a Szabinál is kézzel fejtem az elején.
De nála már csak azért fejtem,mert fájt a pocija,és ha ilyenkor lefejjük a tejcsi elejét,az segíthet :wink:
Viszont a korházban szülés után,kaptam kölcsön elektromosat.AZ tök jó volt.De szerintem előlre nem érdemes megvenni.Kb 20e ft,és én jó ha 10x használtam a kölcsöngépet.

mimi12

Ja és igen,köszönöm jobban vagyok!!
Nem volt ám vészes,csak betaknyosodtam :lol:

mimi12

Sziasztok Csajok!

Tegnap voltam dokibácsinál és megnyugtatott: a folyás nem magzatvíz. De kaptam rá Canestent, úgyhogy a balcsis fürdés tényleg ugrott! :-( Lényeg, hogy Zsófi kisasszony jól van, továbbra is fejjel lefelé tartózkodik a hasamban. :-D

Tekiroll!
Örülök, hogy végre kilábaltok a vírusból! Köszönöm a linkeket, hasznosítom őket!

Mimi!
Neked is köszönöm előre is a listát! Meg a tanácsokat is!

Mellszívó kérdésben továbbra is tanácstalan vagyok... :?

Kérdés: Ti használtatok/használtok a babáknál légzésfigyelőt? Ha igen, milyet?

Kép
Kép
lbernuska

[quote="lbernuska"]
írta:
lbernuska
Kérdés: Ti használtatok/használtok a babáknál légzésfigyelőt? Ha igen, milyet?

Én nem használtam.
Mikor a Fanni született,még nem is igen volt.Indokolt esetben lehetett a korházból,igényelni-kölcsönözni.
A Szabinál,meg 1légtérben voltunk sokáig.Ott aludt mellettem.
Úgy csináltuk meg direkt az ágyat,hogy a kiságy,oda volt tolva a mi ágyunkhoz,és a Szabinak,a mi ágyunkon volt megágyazva :lol:
Ő kb 5hós koráig alukált mellettem,így minden rezdülésére felébredtem.
De ha külön aludt volna,lehet én is utána néztem volna a légzésfigyelőnek.
Viszont jól körül kell járni,mert vannak olyanok,amik sokat riasztanak tévesen..

mimi12

Sziasztok!

Mimi, Ibernuska!
Köszönöm a reagálásotokat a kérdésemre. Közben találtam egy varrónőt itt két sarokkal arrébb, így megoldódott a gatyó probléma.

Jó hétvégét kívánok!

Edina és Anita

Kép
educi

Sziasztok!

MEGJÖTTÜNK!!
nagyon szuper volt. Volt tábortűz tereplovaglás, fürdés a Szelidi tóban meg minden mi szem szájnak ingere.
Dorina gyakorlatilag egész nap lovon ült. Enni inni és aludni szállt le.
Mindenki el volt ájulva tőle.
Még terepen is lovagolt, de az Ő kedvéért a lovaskocsi után kötötték a lovát így terepen is lovagolt!

Ibernuska!
Kérek Neked egy listát!!!
Popsikrém:
Nálunk úgy volt, hogy amikor megszületett a csajszika akkor apa ment a dokihoz és adott egy csomó receptet ami kell egy gyerkőchöz. Alkohol, hintőpor, popsikrém, fürdető, stb.,

Mellszívó:
Ami másnak beválik az nem biztos, hogy Neked is bejön. Nekem többféle is volt és az a kémcső szerű jött be. Az elektromos azt hittem beszipkázza az egész mellemet, nekem nem jött be.
Amit feltétlen javaslok: a szoptatós melltartóba kell tenni egy kis tartály és ami van plusz tej a cicidben az oda folyik. Így nem leszel állandóan tejfoltos. Ezt én használat előtt kifőztem és rengeteg tejet felfogott.
Nekem a védőnő javasolta, hogy pici műanyag poharat szerezzek be azt főzzem ki és abba fagyasszam a tejet, mert sokkal olcsóbb mint a gy.tári tejtasak.
Légzésfigyelő:
Nekünk nem volt, szerintem a következő gyerkőcnél sem lesz.
Mérleg:
Védőnőtől általában kölcsönözhető. Nekünk nem volt. Védőnő azt mondta úgyis látom, hogy éhes e a gyerek vagy nem. Azt mondta fölöslegesnek tartja, hisz csak stresszelik magukat az anyukák, hogy a múltkor többet evett most miért nem!!! Mi sem egyformán eszünk van hogy elég egy zsömle van hogy három is becsúszik és ez így igaz!!!

Mimi!
Jobban vagy???

Megyek mert itt van anyós:(((( és nehogy kiakadjon, hogy miért nem vele csevegek, de este még lehet benézek!!!

Kellemes vas. du.-t mindenkinek!!!!
Vendég

Szia Zsand!
Köszi,már jól vagyok :lol:
Tudod,csalánba nem üt a ménkü :lol:

Nekem sem volt amúgy a Szabinál sem mellszívom,sem mérlegem,sem légzésfigyelőm :lol:
Mellszívót,kölcsön kaptunk,azt kb jó ha 10x használtam.Nekem valahogy ezek nem jönnek be,emiatt nem is vettem,kézzel sokkal többet és gyorsabban sikerült.
Viszont a korházban jól jött.A Szabi besárgult,és vitték szolizni,meg infúziót is kapott,emiatt 3óránként én mentem szoptatni.Viszont annyi tejem volt,hogy az iszonyat.Fájtak a csöcseim,és akkorák voltak,mint a dinnye.Az első napokban,szó szerint a cspbe fejtem,forrró víz alatt,mert fájt is.Na akkor jó volt a mellszívó,mert kézzel nagyon fájt még akkor a fejés.
Viszont 1hét múlva,mikor már nem feszült annyira,meg már ottthon voltunk,volt 3óránként szopika,na akkor semmi értelme már nem volt.
Szóval előlre semmiképp nem szabad venni.Ha kell,majd akkor ráér akkor is,ha szükség van rá.
Mostmár szerencsénk van.Itt van 10percre a brendon,nem tart semmiből elmenni oda,és válogatni :wink:
Mérleg,hót felesleges,ha már a korházban jól szopizik a gyerek.
Nekem a lányomnál,még az ex anyós,erősködött,hogy az szükséges.Meg is győzte az exemet,hogy felelőtlen vagyok,mert mérni kell!! mennyit eszik a gyerek.Na az exem,ment és kölcsönzött is.1x meg is mértem a kb 2hetes lányomat.Na akkor evet 150gr-ot :lol:
Úgy döntöttem,többet nem mérem,mert nem láttam értelmét.
Max fogyóztatni lehetett volbna,annyit evett :lol:

Viszont,amit sokan nem vesznek,és nekem tök jól bevált.A pelenkaszerű fürdőlepedő.A Fannit is,és a Szabit is azzal türültem.Tök jól elfér bárhol,jó takarónak,pokrócnak,és türcsinek.Szóval min 2db,jól jön belőle.
Én pl ezeket a babafürdőlepedőket sosem használtam.Már elsőre kicsinek bizonyúltak.(na jó,azért persze,hogy volt,de kaptuk,nem vettük)
Tasak.Piacon vettünk,kisméretü zacsikat.Azt is ki lehet főzni,vagy jól kimosni,és fillérekért,pont olyan jó mint a gyári tasak.
Amúgy nem hinném,hogy a gyári,húú de,nagyon fertőtlenítve lenne.
De viszont a műanyag kispohár,az még jobb.Pl vannak azok a féldecisek,azokba apránként lehet fagyasztani.Fél dl,pont elég egy főzihez,ha eljön az ideje,viszont ha több kell,elő lehet venni 2-3 pohárkával :wink:

mimi12

Sziasztok!

Mimi!
A fürdőlepedő tényleg jó.

Ibernuska!
Ami lemaradt:
Én is ajánlom a pelenka anyagú fürdőlepedőt meg kb. 10 darab textil pelust. Ha eleinte a kiságyba raksz a kis fejecskéje alá akor nem kell minden bukásnál komplett lepedőt cserélned.

Ami feltétlen kell.
Kis lábos amit csak kifőzésre használsz
vízhőmérő
az a cicire rakható tejgyűjtő naon praktikus
pelenka törölköző (eleinte a rendes frotír nem szerencsés
pelenka
popsitörlő
hajkefe
igény szerint mérleg(nekünk nem volt)
amit a doki ad recepteket mire a baba hazaér legyen kiváltva
amibe a tejet tudod fagyasztani
vékonyabb babatakaró
esetleg szobahőmérő
kis kád
lázmérő
orrszívó porszívó
Kórházba vigyél: melltartóbetét
elől gombos hálóing
szoptatós melltartó
egészségügyi betét

ha valamit kihagytam egészítsétek ki!!!!

Mennem kell pá!!!!!!!!
Vendég

Korházba,ha simán szülsz,akkor utána nagyon hasznos a popsitörlő.Ugyanis az alsónkon éktelenkedő friss vágást rötyipapírral eléggé kellemetlen törülgetni :lol:
Ja igen,ez pl kiváló a wc letörlésére is.

Aztán mostmár Bernus írogasd fel,amiker írkálunk :lol:

mimi12

Sziasztok!

Köszi lányok! De ez a "pihenés" fárasztóbb mint a rendes hétköznapok.... :wink: :) Péntek óta úgy élünk, mint egy vándorcirkusz :wink: táskában vannak a ruháink, jöttünk anyuékhoz, aztán haza, majd anyósékhoz, aztán megint haza, most meg ismét itt vagyunk anyuéknál.....
A szobák baromi jók lettek, és Lili is ügyesen aludt az új szobájában! :lol: Bubónak is tetszett a dolog, örült, hogy ott alszik a Lili, remélem nem gondolja meg magát :wink:

Dolli, remélem Gézu akkor már jobban van! Több ismerősömtől is hallottam, hogy beteg a gyerkőc :cry: valami vírust nyaltak be szegények is.

Berni, mi használtunk légzésfigyelőt mindkettőnél. Nagyon jó volt, megnyugtatott, és egyszer sem volt tévesriasztás! Én nagyon paráztam ettől a bölcsőhalál dologtól, mert Bubó nehezen jött össze és nem akartam "ilyen" miatt elveszíteni, de én amúgy is paramami vagyok. :wink:
Lili alól pont hétvégén szedtük ki, hogy átköltözött a Bálinthoz, így most ELADÓ ha érdekel! Angelcare légzésfigyelő bébiőrrel! De van még autósülés, járóka, FP-s zenélő körforgó(elemes, több dallam fény).
Mérleget én is feleslegesnek tartom, Bálintnál volt, de mit össze görcsöltem, hogy most ennyit evett, most annyit... közben meg szépen fejlődött, így Lilinél már nem volt.

És még egy fontos dolog amit a kórházba vigyél..... fényképezőgép!!!! :lol: :lol: :lol: (feltöltött aksival, elemmel)

Textilpelus: az tényleg jó, és képzeljétek, én azt akartam használni pelusnak. Nagyon lelkes voltam, de az első eláztatott pelenkánál azt mondtam, hogy NA NEM, szegénykém egymerő pisi volt, és a mosást még meg sem említettem.... :wink:

Zsand, de szuper lehetett! Képek készültek?

Na, megyek mert ébredeznek a többiek....
sylph

Sziasztok!

Sylph!

Az biztos, hogy rengeteg időt és energiát takarít meg nekünk az eldobhatós pelus!!!

Képzeljétek találtam a neten babzsákfotel szabásmintát úgyhogy készülődök varrni egyet.

Ki megy a tűzijátékra?
Mi biztos nem mert két éve kint voltunk mikor az a nagy vihar volt!!
Én nézni szeretem, de mikor vége és megindul a tömeg az elég gáz.

Ibernuska!
Még a listához:
a kórházba vigyél magaddal bőven bugyit, mert az első napokban kellhet.
Hallottál a málnalevél teáról?
Nézz utána, a könnyebb szülést segíti. Én hallottam róla jót is rosszat is(mint mindenről).

Kellemes délutánt mindenkinek!!!

üdv
Vendég

Sziasztok!
Végre megvan az első aranyérmünk!!
Azta,itt kiabáltam a tv elött a Szabival :lol:
Zsand,ha sikerül a babzsákfotelt megvarnod,akkor leadjuk a rendeléseket :lol:
Tüzijátékra,mi már évek óta nem járunk.Most is csak a repülőket mentünk megnézni,koradélután.

Sylph.Én is azt mondtam a nyaralás után,hogy haza jövünk,és kipihenjük a nyaralást :lol: :lol:

mimi12

Sziasztok!

Megjöttünk a nyaralásból, sőt már ki is pihentük a nyaralást. Jövő héten fejeztük be a kertépítést...hát nem volt kis meló mit modjak...szállt mindehol ez a fekete homok...nagyon utálatos volt, ennyit egyhzuamban még sosem takarítottam.
HOgy vagytok? Igyekszem visszaolvsani hogy képben legyek!!!

Szép napot nektek!
Peni

KépKép
peni

De hülye vagyok...mármint a múlt héten fejeztük be a kertépítést....néha olyan hülyéket írok is meg mondok is. Ráfogom az állapotomra....meg a melegre :lol:

KépKép
peni

[quote="peni"]D írta:penie hülye vagyok...mármint a múlt héten fejeztük be a kertépítést....néha olyan hülyéket írok is meg mondok is. Ráfogom az állapotomra....meg a melegre :lol:

SZia Peni :lol: :lol:
Látom Zétitek lesz,én erről lemaradtam :lol:
Vagy nem is írtad még itt?
Amúgy hogy vagya?Ficereg már a pocak.Soma tudja már,hogy lesz kistesója,és ha igen,mit szól hozzá?

mimi12

Szia Noémi!

Igen,úgy gondoltuk Zétény lesz a neve. SOma is majdnem Zétény lett de 5 éve a Soma név nyert most viszont nincs menekvés :) .
TUdja SOma igen, hogy lesz testvére, mostmár kezd látszani rajtam, így kezd jobban tudatosodni benne is. Egyenlőre nagyon örül neki, dicsekszik vele az oviban, úgy csinál mintha új játékot kapna.....kíváncsi vagyok élőben majd mi lesz a helyzet. Remélem ha már itt lesz velünk a picúr akkor is fog neki örülni. Majd beszámolok róla.
Mikor megy Szabid oviba? Emlékszem hogy volt téma itt a topikban amikor még nagyon sokan voltunk...talán azért sem emlékszem hogy, hogy is áll az ovi ügy...
Szép napot!
Peni

KépKép
peni

Szia Peni!
A Szabi nem megy egyenlőre oviba.Januárban lesz 3éves,de szeretnénk minél előbb kistesót.Elvileg mostantól mehet a próbálkozás,így a sorsra van bízva,mikor sikerül :wink:
Ha lesz tesó,akkor nem tervezem,hogy oviba menjen.Viszont a társaság az kéne neki.Majd meglátjuk,mit hoz a jövő? :lol:

mimi12

Sziasztok!

SZóval babaprojekt van nálatok??? HÚ de izgalmas! Drukkolok, hogy mihamarabb sikerüljön és , hogy utána minden rendben legyen! :) .
Soma nagyon szerette a társaságot kicsinek is, mondjuk tökéletesen kielégítette a napi játszótéri társaság...sok kisgyerek anyukával. SZoktatok játszóra járni vagy van kisgyerekes társaságotok? Mi lakótelepen laktunk mikor soma pici volt.....és minden gyerek a játszón volt, szóval volt kivel rosszalkodnia.

BÁr ahogy hallom itt az érdi ovi helyzet nem túl rózsás és nem is törik magukat hogy megoldódjon. Sajna nem egyedi eset....

Jó éjt Nektek!

KépKép
peni

Sziasztok!

Zsand, hol találtad azt a mintát? Mit raksz majd bele?
Tüzijáték.... én nem is tudom mikor voltam utoljára, szépszép, de az a tömeg, és mikor megindulnak.... utálom.

Mimi, hát igen, nyaralás alatt jobban elfárad az ember, mint ha itthon lenne... :wink:
Mi sem megyünk oviba, szerintem majd együtt fognak oviba kerülni, Mire Lili annyi idős lesz, hogy oviba járjon, addigra Bubót kötelező lesz felvenni... :wink: Addig meg elszórakoztatjuk itt egymást. Egyébként most már egész jó, mert tudnak együtt játszani. Én nem is tudom, mit szólna Lili ha nem lenne itthon a bátyja... :roll:

Peni, kisfiú lesz?! Gratulálok! Szép név a Zétény! Különleges. Hogy vagytok?
sylph

Sziasztok!

SYlph!
Ígérem válaszolok, de most rohannom kell, de ezt mindenképp meg akarom írni Nektek!

Tegnap fél1 kor fölhívtak, hogy a gyáli úton vettem fel hitelt (ez téves infó van lakáshitelünk de nem ott vettem fel), gyanús volt, de orvosnál voltam nem nagyon tudtam beszélni a nővel. Az adószámomat akarta elkérni, mert állítólag nincs megadva. Mondtam, hogy nincsenek nálam a papírjaim hívjon vissza később úgy 5 óra fele. Azóta sem hívott pedig azt mondta hívni fog!!!

Örülök, hogy nem diktáltam be azonnal, mert kérdem én:
- ha eddig nem akkor most minek kell és miért pont pénteken fél 1 kor
- miért telefonon kéri mikor az ügyfélnek telefonon nem nagyon segítenek

Szóval itt valami sántít!!! Vigyázzatok, figyeljetek, ha valaki titeket is hívna nehogy...........

Itt se vagyok rohanok -L-

zsand
Vendég

Sziasztok!

Sylph: jól vagyunk köszi. 3 hete elkezdtem kerekedni és 3 hét olyan pocakot növesztettem, hogy meg kellett vennem az első kismamaruhákat mert semmi a világon nem ért már össze rajtam :) . PErsze ez azért félidősen már várható volt. Soma fiam nagyon várja a kistesót....dicsekszik vele, hogy tesója lesz (úgy csinál mintha új játékot kapna). Remélem jó tesók lesznek :wink: .
Ti hogy vagytok? Gyerekek? FIacskád mikor kezdi az ovit? Vagy marad otthon veletek?

Zsand: ez egy nagyon fura történet............jól tetted, hogy nem adtad meg az adataidat, nem is szabad!!! Telefonon semmit....
Mit akarhattak az adószámoddal??? Jó, hogy szóltál....ha ilyennel felhív valaki talán végig sem gondolja az ember ahelyzetet és simán kiad 1-2 adatot.......de így már résen leszünk.
TÉnyleg vigyázni kell, a mai világban, nagyon.

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni!

A zsákot poli.... golyókkal kell megtölteni.
Anyagom van hozzá, sokkal olcsóbbra jön így ki mintha boltba venné az ember.

Ha érdekel megírom hol van leírva róla minden.
Szabásminta, varrásmenete, és a golyók ára és beszerzése.

Mi a változatosság kedvéért lovasnapon voltunk Zsámbékon.
Szerintem amit a lányom művel az súrolja a fanatizmust.
A nappaliban két ülőgarnitúránk van. Az egyik a Csöpi(ez volt a lova a lovastáborba) a másik a Lenke(ezen szokott lovagolni itt Érden).
Reggel fölkel ráül és megy lovagolni persze játékból.
Szerintetek???

Sziasztok!!!!
Vendég

Sziasztok!
Zsand.
Én teljesen megértem a rajongását a lovak iránt.
Adig örülj,míg az ülögarit nevezi ki lónak.Majd akkor kezdj el gondolkodni és aggodni,mikor pár év múlva,beállít egy 600kilós élő állattal :lol: :lol:
EGyébként,meg mit csodálkozol???Nohát,ki is az aki lovastáborba viszi a gyereket,lovak és állatok közé?? :lol: :lol:

Egyébként szerintem teljesen normális a reakciója.Adig örülj,míg van fantáziája.Még kisgyerek és tele van fantáziával,mesevilágban élnek és ez így a jó nekik is.
Én nem tartom ezt valami húúú de gáz dolognak.
Inkább arra utal,adtatok az életben valami hasznos szép élményt neki.Valami olyat,ami a kamaszkorában is meghatározó lehet.És tudod,inkább legyen fanatikus lób..zi,mint pl.drogos :wink:

mimi12

Sziasztok!

Zsand! Nagyon klassz lehetett ez a tábor! El tudom képzelni Dorinát, tündéri lehetett, a sok lovaglással! És nem hinném, hogy kóros ez a rajongás, sőt! Szuper, hogy ennyire érdekli valami ennyi idős korában! :)
Babzsák szabásminta linkjét felrakod légyszi? Mondjuk én nem vagyok varrós, de van barátnőm, aki igen, meg anyut is lehet, hogy rá lehet venni… :roll:
Tüzijátékon ezer meg egy éve. Azért két éve nem lehetett semmi kintlenni. Hová tudtatok menni a vihar elől? A tömeget én sem szerettem, mindig megvártuk, míg eloszlik, azután indultunk haza. :)

Mérleg: Engem is cseszegettek amyósék érte, még jó, hogy nem dőltem be. Ha szükséges esetleg, akkor lehet venni, vagy ahogy Zsand írta, kölcsönözni. Állítólag patikából is lehet.

Tejcifagyasztás: Én bébiételes meg Pagos üvegekbe fagyasztottam. Ibernuska! Ha kelleni fog, szívesen adok, van egy rahedli, mert mindig elteszem őket. Bár ebben nagyobb mennyiséget lehet fagyasztani.

Légzésfigyelő: Nálunk nem volt, mondjuk szomszéd szobában aludta csibe és átnyitott ajtónál. Persze az elején így is sokat izgultunk, meg figyeltük, hogy minden rendben van-e. Védőnénink elmondott pár rizikófaktort, amiből csak az volt jellemző ránk, hogy fiúk vagyunk. :) Úgyhogy nem vettünk.

Pelusanyagú fürdőlepcsit még ma is használjuk! Van egy macis, azt nagyon szeretem.

Én kórházba vittem papírülőkét a wc-re. DM-ben lehet kapni 10 darabos kiszerelésben és óv a fertőzésektől. Mondjuk azóta is szokott nálam lenni, ha lutri, ahova megyünk.

Málnalevéltea: én ittam, ártani nem használt! :lol: De ez szerintem olyan, mint a gyógyszer. Van, akinek az Algo válik be, van, akinek csak a Panadol használ.

Sylph! Én is elgondolkodtam a textilpelus használatán anno. :) Klassz, hogy a gyerkőcök ilyen jól fogadták az új szobát, együttalvást! :)

Mimi! Én az első aranynál itt táncikáltam Gézuval! Szegény gyerkőc nem értette, mi lelte az anyját! :lol:

Peni! Üdv itthon! :) Vannak képek?
Zétény nagyon szép név, én kb másfél éve hallottam először, de nagyon tetszett!
Meg tudom számolni egy kezemen, hányszor voltunk játszón! De egyszer-egyszer megyünk gyerektársaságba, általában kétgyerkőcös talik vannak ismerősökkel, barátokkal. Most három hét kimaradt sajna, de a héten tervezem, hogy megint csavargunk, ha végre helyreállnak az éjszakáink.
Barátnőm a Jászai Mari térnél dolgozik oviban, náluk is voltunk már, oda még mennék, mert szép játszó van a közelben és árnyékos.

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!

Mimi!
Hááát igen, olyan jó az Ő meseviláguk. Játékból iszonyatos átalakuláson tud átmenni bármilyen tárgy!!!

Héééé! Már lovastáborba is azért mentünk, mert hallotta ahogy barátaink beszéltek róla és ki szerette volna próbálni!

Mai nap nagy eseménye:
Voltunk az oviba beszoktatáson. Ami abból áll itt a "mi" ovinkba, hogy az udvaron játszhat a többi gyerekkel.
Nagyon tetszett neki.
Mennem kell mert jött valaki, de majd még jövök!!!

Sziasztok!!!
Vendég

Sziasztok!

Újra itt!
Szóval!!! nincs kifogásom az ellen ha a gyerek lovagol sportol sőt!! Mivel jelenleg úgy néz ki hogy ő letette a voksát a ló mellett, kimondottan örülünk.
Csak hát várakozunk, mert lehet, hogy elmúlik ez nála, de ha ovi mellett is rajong a lovakért akkor komolyan el fogunk gondolkodni, hogy legyen-e nekünk lovunk!

Más:
Szerintetek hol kapok ovizsákot itt Érden?

Itt vannak babzsák fotel szabásminták, csak regisztrálni kell az oldalon.
http://www.kreativcafe.hu/index.php?opt ... &id=33&Ite

Minden le van írva.

Én jövőhétre tervezem, hogy nekiállok, majd megírom a tapasztalataimat. Gondoltamlefoglalom magam és nem azon töprengek, hogy vajon mit csinál Dorina az oviban!
Mert, hát ezt a szülőnek is meg kell szoknia!!!
Megyek hasznossá teszem magam a háztartásban!!
Mindenkinek kellemes hétfő délutánt üdv
Vendég

Sziasztok Csajok!

Vasárnap értünk haza az egy hetes balcsizásról. Nagyon jó volt, leszámítva azt, hogy ismét parlagfűszezonban sikerült nyaralnunk. :evil: Doki bácsim engedte a fürcsizést, úgyhogy kb. öt alkalommal élveztük Zsófival a Balcsi hullámait. :-D

Lányok!
Hálás köszönet a tanácsokért és a listáért is!!! Nagyon sok hasznos dolgot leírtatok.

Sylph!
A légzésfigyelőtök hány lapos? Azt hallottam, hogy 3 lapos a jó, mert a kisebbekről könnyen le tud mászni a baba. Amúgy érdekel, mennyiért árulod? Légyszi írd meg priviben, meg azt is, hogy milyen típus! Köszönöm előre is!

Peni!
Örülök, hogy jól vagy! Már csak a fele van hátra. :-D Zétény tényleg szép név!

Zsand!
Ez a telefonos "érdeklődő" elég fura... nem semmi! Én első körben el sem gondolkodtam volna azon, hogy mi a fenének bárkinek is az adószámom, megadtam volna... Baromira vigyázni kell!!! A lányod tényleg nagyon jó elfoglaltságot talált magának a lovaglással! Örülhetsz neki, hogy nem a tv előtt ül egész nap és bámulja a meséket. Bár ez szülői nevelésen is múlik, úgyhogy a lányodon kívül magadra is büszke lehetsz. :-D

Mimi!
Tesóprojekthez mennek a drukkok!!!

Kérdés: Több helyen láttam kiságyba gumis lepedőt, aminek gondolom az a lényege, hogy nem engedi a matracba szivárogni a pisit, kakit, egyebet. Haszáltok/használtatok ti ilyet? Nem értem, hogy minek a szuperül szellőző kókuszmatrac, ha aztán azt lezárjuk egy műanyaggal??? Köszi a segítséget! :-D

Kép
Kép
lbernuska

Szia Bernus!
Én nem használtam sosem gumis lepedőt,vagyis olyat,hogy a pisi ne follyon át.
Úgy istenigazán nincs is rá szükség,hisz van eldobható 1l pisit felszívó pelus :lol:
Köszi a drukkokat :wink:
Zsand,szerintem oviszsákot a multikban is lehet kapni :wink:

mimi12

Sziasztok!

Bocs, hogy így ismeretlenül rátok török. Igaz régen írtam ide 1-2 x, de azóta látom, már eléggé kicserélődött a csapat.
Szóval...
A segítségeteket szeretném kérni. Úgy néz ki, hogy babát várok, igaz még nagyon az elején járunk, de mi nemrég költöztünk Érdre, és én nem ismerek itt a környéken orvosokat, kórházat, szóval semmit sem.
Már nézelődtem a neten, és így elsőre a Szt Imre kórház elég szimpatikus nekem. Esetleg valaki tud ajánlani onnan egy megbízható orvost, akinek van itt Érden, esetleg vmelyik közeli kerületben magánrendelése?
Vagy ha nem abban a kórházban dolgozik, az sem gond.
A lényeg az lenne, hogy jó szívvel tudjátok ajánlani, és valahol a közelben legyen a magánrendelése.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
További szép napot mindenkinek!
Anett

Kép
Kép
anett_

Noémi!
Köszönöm a lepedős infót! Azóta valahol olvastam, hogy tilos ilyen lepedőt használni. Csak azt nem értem, hogy akkor mi a fenének árulnak ilyet???

Anett!
Nagy gratula a babához!!! :-D Sajnos nem tudok segíteni doki ügyben. Az enyém a Szent Jánosban dolgozik, a magánrendelése meg a XIV. kerületben van. Ha érdi dokit szeretnél, akkor lehet, hogy érdemes az SZTK-ban érdeklődnöd (Felső u. 39.).

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Lányom beszoktatós az oviba minden délelőtt megyünk és egyenlőre nagyon tetszik neki!
Nagyon szorítok, hogy így is maradjon!

Aneett!
Sajnos az én dokim kiment külföldre, pedig nagyon nagyon szerettem.

Képzeljétek azóta sem jelentkezett a telefonos érdeklődő!

Sziasztok Zsand
Vendég

Sziasztok!

Berni: én nem használtam ilyen műanyag betétes lepedőt amikor SOma kicsi volt. Mert a pelenka mindent elnyel, nagyon ritkán volt olyan hogy kiment a pisi de akkor lepedőcsere a kókuszmatrac meg nem tartja a folyadékot meg azon átfolyik úgyhogy semmi gond nem volt vele. Én ilyen a babám alá nem tennék.
Használtam ilyen lepedőt amikor Soma 3-3,5 éves volt és az éjszakai szobatisztasággal kűzdöttünk, na akkor nagyon jó volt!! ALátettem, felül rendes frotír leepdő alul vastag (nem zörgős) gumi...megtarjt a nedvességet nem lesz az ágy pisis. Erre szerintem kiváló! Szerintem pici babához nincs erre szükség.
HOgy vagy egyébként?

ANett: én sem tudok sajnos segíteni. ÉN sem Érden járok orvoshoz. SZerintem amit Berni mond az jó ötlet hívd fel az SZtk-ban a védőnői szolgálatot ők tuti segítenek!!!

Zsand: nem lep meg hog ynem jelentkezett a telefonos érdeklődő. Nagy átverés volt az egész! Nagyon jó hogy nem dőltél be!!! Ügyes vagy, nagyon résen kell lenni, tényleg........

KépKép
peni

Zsand: melyik oviba jár a csajod? Beszoktatós? Arany szivem....nagyon drukkolok!!!

KépKép
peni

Sziasztok!
Hát dokiban én sem tudok segíteni.Viszont Érd az I-es Nőihez tartozik a Baross u ba.Ott azért vannak jó dokik,érdemes körülkémlelni.Bár eléggé zsufi korház,de elmegy.(voltam már rosszabban is)

Zsand!Hajrá csajod!!Ahogy olvaslak neki nem igazán lesz gondja a társaságba való beilleszkedésbe. :lol:

mimi12

Sziasztok!

Peni, köszi, mi is jól vagyunk. Pupi egyre okosabb, annyira kis tünemény. Bubó marad itthon velünk, nem vették fel. De szerencsére szeretik egymást és már tudnak együtt játszani, rosszalkodni... :wink:
Aranyos lehet Soma, hogy ennyire örül a tesónak! Azért kiváncsi leszek mit szól, ha már ott lesz veletek a pindúr. Nálunk viszonylag simán ment a dolog, de néhanéha, nem tetszett Bubónak a dolog.

Zsand, de jó, hogy tetszett neki az ovi! Ovizsák? :roll: nagyobb áruházakban lehet kapni, de mért nem varrsz egyet? Nem nehéz és legalább egyedi lesz! :lol:

Berni, írtam pü-t! Én még 3laposról nem hallottam... :roll: de a kétlapos nekünk bevált! Egyszersem volt téves riasztás, pedig nem aludtak mindig a lapon, legtöbbször az ágy oldalához kucorogva aludtak. :wink:

Szia Anett! Gratulálok a babához! Sajna segíteni nem tudok doki ügyben.

Jó éjt mindenkinek!
sylph

Zsand!
Drukkolok kislányodnak, hogy később is élvezze az ovit!

Peni!
Köszönöm kérdésed, a parlagfű allergiámat leszámítva mondhatom remekül vagyok/vagyunk. Zsófi már jó nagyokat rúg. :-D Jövő héten megyek a cukor terhelésre, remélem minden ok lesz. És nálad mi újság? Zétény kirúgja már a ház oldalát? :-D Köszönöm neked is a lepedős tippeket!

Sylph!
Köszönöm a privit! Még rendesen körbejárom a légzésfigyelős témát, és ha addig nem adod el, lehet, hogy lecsapok a tiédre.

Kép
Kép
lbernuska

Sziasztok!

Köszönöm a segítségeket!
Azt nem is tudtam, hogy Érd ahhoz a kórházhoz tartozik. Na majd körülnézek ott is!
Mégegyszer köszi!

További szép napot!

Kép
Kép
anett_

Sziasztok!

Ma apa volt beszoktatáson a gyerkőccel az oviba.
Azt mondta, hogy nem volt hanyatt esve az ovinénitől.
Nem tudtuk megbeszélni, hogy mire ez a vélemény, mert hát a gyerek előtt mégsem akartuk aztán apa előbb elaludt mint az aprótalpú. Lehet, hogy apánk valami fiatal ovinénire számított vagy ki tudja............

Ma egész nap ló mintás anyagot kerestem, mert hát azt mondta az én pici lányom, hogy ő lovas párnát szeretne az oviba és háááát mit csinál a h...e szülő??? na mit??? gondolom ezt ti is tudjátok!!!!

Ja és kedden lesz a névnapja. kérdezem tőle mit szeretne? Erre ő: Anya én egy lovat szeretnék mondtam, jó akkor azt veszek a játékboltban mire ő: Miért anya igazi lovat lehet kapni a játékboltban???

Ki mit főz/főzött a napokban, mert nekem mostanság lövésem sincs!!!

Mindenkinek nagyon ajánlom az érdi kis Spar mellett lévő Angol használt ruha boltot, mert már vannak mellények, átmeneti kabátok. Jó minőségűek.

Ibernuska!
Hol tartasz/tartotok a beszerzéssel?
Kellemes pénteket Mindenkinek!
Sziasztok!!!
Vendég

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!

van itt valaki???

Gyorsan leírom mi volt ma az oviban aztán megyek is mert fut a lakás.

Képzeljétek ma a Dorina már ebédig ott van az oviban. Reggel besétált az ovinénijével még hátra se nézett. Anyuka pedig hazáig sírt, merthogy ezek borzasztóan szívszorító percek. Otthagyni...... Eszik? Nem sír? meg egyáltalán. Szóval kössétek föl a gatyát!!
Megyek, mert kocog a lakásunk.

Remélem előkerültök?!

Szép napot mindenkinek!!!
Vendég

Szia Zsand!Én vagyogatok :lol:
Hát igen,én már tudom ez mivel jár.De neked szerintem szerencséd van.Nekem a Fanni nem sétált be,mert sírt és nem akart ott maradni.Húzós volt.Még 5évesen is,tök kétségbe volt esve,ha ott kellett maradnia,aludni az oviban.Én meg tudtam oldani,hogy ebéd után elhozzam,viszont nagycsoportban szóltak,hogy jó lenne,ha ott maradna aludni,mert délután van sok foglalkozás,ami suli előkészítő.
Hát nem egy egyszerű menet volt.Én remélem,hogy a Szabival nem lesznek ilyen gondjaim.
Jaj lakáskocogás.Nálunk vendégek voltak hétvégén.Nincs kupi,de van ám mit csinálni
:lol:
Jaa és a lányom suliban :wink:

mimi12

Sziasztok!

ZSAND: drukkolok nektek,hogy jól menjen a beszoktatás bár örömmel hallom, hogy idáig úty tűnik minden rendben van:-).
Nálunk ilyen gond nem volt...SOma első nap rámnézett és mondta hogy menjek el más gyereknek sincs itt az anyukája. Eljöttem...óránként telefonáltam ...tiszta ideg voltam.
Zárásig maradt első nap....én ott ültem és vártam...nem akart hazajönni. Záráskor úgy üvöltött mint a sakál hogy ott akar maradni...aztán amikor rájött hogy minden nap mehet megnyugodott. Olya fura érzés volt, egyfelelől örültem hogy megy szívesen ugyanakkor olyan hülyén jött ki hogy sírt hogy ott maradhasson mintha itthon nem is tudom spártai körülmények között tartanánk.... :wink: . AZóta is lelkes oviba járó. Ne aggódj Zsand jól fog ez menni nálatok is!
Mit mondott a férjed, miért nem volt oda az óvónénitől? Melyik óviba jár a picid?

Üdv
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

ZSAND: drukkolok nektek,hogy jól menjen a beszoktatás bár örömmel hallom, hogy idáig úty tűnik minden rendben van:-).
Nálunk ilyen gond nem volt...SOma első nap rámnézett és mondta hogy menjek el más gyereknek sincs itt az anyukája. Eljöttem...óránként telefonáltam ...tiszta ideg voltam.
Zárásig maradt első nap....én ott ültem és vártam...nem akart hazajönni. Záráskor úgy üvöltött mint a sakál hogy ott akar maradni...aztán amikor rájött hogy minden nap mehet megnyugodott. Olya fura érzés volt, egyfelelől örültem hogy megy szívesen ugyanakkor olyan hülyén jött ki hogy sírt hogy ott maradhasson mintha itthon nem is tudom spártai körülmények között tartanánk.... :wink: . AZóta is lelkes oviba járó. Ne aggódj Zsand jól fog ez menni nálatok is!
Mit mondott a férjed, miért nem volt oda az óvónénitől? Melyik óviba jár a picid?

Üdv
Peni

KépKép
peni

Sziasztok!

Peni!
Igazából még nem faggattam DorinaApát, hogy mi a kifogása az ovinénivel.

Tegnap ebéd után mentünk érte, nagyon örült nekünk. Azt mondta jól érezte magát, csak egy kicsit sírt mondván, hogy elfelejtette, hogy azt ígértem megyek érte.
Óvónénink azt mondta aranyos volt, okos értelmes gyerkőc, nem lesz vele gond. Nektek elárulom, hogy az ovi szomszédjában a mi barátaink laknak, hát tegnap bekéredzkedtem leskelődni. Gyerkőc játszott az építőkockákkal, de egy kisfiú szétrombolta és akkor kezdett pityeregni.
Egész délután mesélt az oviról.
Este fekvésnél már majdnem aludt mikor elkezdte mondani, hogy ő nem megy holnap oviba.
Kérdeztem miért nem? Erre Ő: mert amikor ő a lovaknak karámot épít egy kisfiú szétrombolja.
Nehezen de elaludt.
Reggel szépen megbeszéltük, hogy az ovi muszály. Már a sarkon próbálkozott, de az oviban pedig sírt. Na, ő bent sírt én pedig hazafele jövet sírtam.
Most aztán részletesen beszámoltam Nektek.
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Ibernuska! Nekem még valami eszembejutott, bár lehet, hogy nem mindenki ért egyet velem, nekem a szopiban sokat segített egy könyv: Guóth-Gumberger-Hormann: Szoptatás (Kismamás kiadvány) A kórházban sok segítséget nem kaptam hozzá, sőt! Ha nincs ez a könyv, és nem tudom, hogy mit csinálok, akkor sikerült volna elvenniük a kedvemet az egésztől.

Gumis lepcsiről már írtak a többiek: mi sem használtunk, én az első időben tettem alá pelenkázó alátétet, amíg nem voltam biztos benne, hogy jól pelenkázok-e, mert a kórházban egyszer eláztattunk mindent! :)

Anett! Üdv itt! :) A lányok több infoval szogáltak, mint amit én tudnék adni, mert Uzsokiban szültem újpesti dokival.

Zsand! Melyik oviba is jártok? Ügyes nagylányod van, hogy ilyen bátor! A rombolós kisfiún meg remélem, hamar túllesztek! Sajna minden oviban van ilyen.
Sok erőt Neked is a beszoktatáshoz!
Én is benézek majd abba az angol ruházatiba, mert sima boltokban elég horror árakon láttam kabátokat.

Peni! Nem semmi Soma, a szövegével! Légy büszke rá! :)

Dolli

Kép
Kép
tekiroll

Sziasztok!
Zsand :( Ez ember szíve megszakad.
de nem vagy semmi,bekéredzkedsz az ismerősökhöz leskelődni?? :lol: :lol:
Viszont ilyen atrocitások bizony előfordulnak.Remélem hamar túl lesz rajta a lányod,és hamar barátságot köt a rombolós kisfiúval :wink:

mimi12

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?