Zsuzsi,igen mi maradunk itthon, mivel a picim még csak 1 éves!Eszti egyenlőre annyit mondott mikor megjött az értesítés, "hogy nem baj anya, akkor most se leszek ovis, majd eljátszom én itthon a Hannival, és jó kislány leszek!"Úgyhogy eddig még nem igazán jött ki rajta, nemtom később lesz-e valami jele.De annyira édes volt ahogy engem vígasztalt, mert látta hogy én el vagyok nagyon kenődve, és mondoma magamét
De az is lehet, hogy ő megszokta, hogy itthon vagyunk
Végülis már 4 éves, és sok más társa jóval előbb kerül közösségbe.
Nem tudom, hogy őszínte legyek az utolsó kérdésedre mit válaszoljak.Mert de, tuti hogy hiányzik neki a gyerektársaság, a szocializáció, a falka szellem, mert ugye gyereknek gyerek a barátja, társa stb.De most mit tudnék tenni?????Én még itthon, a fárjem össze-vissza dolgozik, helyszíneken, tehát nekünk az sem lett volna megoldás, hogy akkor vigyük be pestre.Meg most akkor pestre járjanak a gyerekeim oviba, mikor itt lakunk??Mert, ha Esztit most beirattuk volna vhova, és fel is vették volna, szerinted 2010-ben Hannival a böli után mit tudnék csinálni?Gondolom vihetném a tesó után a városba!Hát ezt meg azért nem akarnám.Főleg, hogy nekem azért megvan az a tervem is, hogy pár éven belül Bián dolgozzak, vagy legalábbis itt a közelben a gyerekeimhez.Azért még jópár évig kicsik lesznek, és nem árt, ha itt vagyok a közelükben!
Megpróbálom megoldani, hogy legyen gyerekek közt, igaz az nem ér fel a nap mint napi állandó társasággal, dehát ez van.Így is 2 évíg fog még oviba járni majd, mivel évvesztes.
Remélem azért hátránya nem lesz belőle, /eddig nem vettem észre, sőt vannak ismerőseim akiknek már ovis 1-2 éve a gyerekük, és Eszti sokkal több mindenben okosabb, tisztábban beszél stb./ ez nekem azért megnyugvás, hogy nem ezen fog múlni a jövője, és az élete.Meg egy barátnőm is bíztatott, hogy ők ugyanígy jártak a kisfiával, szintén itt Bián
és már 3.-os volt a fia, és kitünő tanuló, osztályelső, pedig ő is 5 évesen került be csak az oviba.Tehát ez van, elfogadtam, és remélem nem lesz a sulikezdetre elmaradva a többiektől