Szia Fruzsi!
Az mit jelent, hogy az akció után 18 nappal? Úgy érted, hogy az ovuláció után? Inkább azt írd meg, hogy kimaradt e a mensid! Mert ha még későbbre várod, akkor a kimaradt mensi idején tesztelj még egyet. Ha túl korán tesztelsz, akkor előfordulhat, hogy egy olyan terhességet is kimutat a teszt, ami nem marad meg. De ez nagyon sokszor előfordul, teszt nélkül észre sem vennénk, csak egy kicsit erősebb a mensi ilyenkor. Ezért ajánlják, hogy meg kell várni a mensi kimaradását és akkor nem lesz csalódás.
Amúgy nekem még sosem volt 2 csík a teszten
, ezért arról nem tudok nyilatkozni, hogy mikor kell megjelennie a második csíknak, meg milyen színűnek kell lennie...
Annyit hallottam itt a fórumon, hogy volt akinek észrevétlenül is vér került a pisibe, és attól lett pozitív a teszt. Annyi meg a tesztre magára van ráírva, hogy ha túl sokat vársz a tesztelés és az eredmény között, akkor tévesen pozitívat mutathat. A többiek azt is mondják, hogy bármilyen halvány a vonal az is tuti pozitív.
Úgyhogy szerintem nyugodtan reménykedhetsz
, de ha már úgyis vettél még tesztet, akkor mindenképp csináld meg a többit is. Ha erősödik a csík, akkor biztos babás vagy!
A tünetekről csak annyit, hogy baba nélkül is jelentkezhetnek, már nekem is volt. Sokan pszichésen produkálják, mert annyira szeretnének már babát. Persze lehet, hogy neked valós tüneteid vannak, bár a tapasztaltabbak azt is moondják, hogy az első tünet az, hogy kimarad a mensi. Utána jön csak az émelygés, hányinger stb.
És az uccsó kérdésedre:
Semmit nem tudsz tenni. Ha veled szeretne maradni, akkor veled marad, ha nem akkor jobb is, hogy nem mert akkor később menne el, ami már nagyobb lelki ill. fizikai fájdalommal jár. Most viszont tudom a saját példámat hozni:
Télen volt egy méhen kívüli terhességem, nem is tudtam róla, nem teszteltem. Csak amikor rendellenesen véreztem, akkor fordultunk dokihoz, akkor derült ki. Meg az is, hogy megúsztam, mert ugyan méhen kívül volt, de el is vetéltem. Valszeg ha nem vetélek el, akkor műtét lett volna a vége, mint sokaknak. Tudta az a baba, hogy nem jó helyen van...
A másik meg, hogy én táncolok, és elég kemény edzések vannak. KÉrdeztem a dokit, hogy mi a teendő, nem szeretném abbahagyni már a táncot, mert amíg nem sikerül a baba, addig legalább még csinálnám, de természetesen ha kell abbahagyom. Nem tudtam, hogy abban a két hétben amikor még nem tudom, hogy sikerült e a baba, szabad e kemény edzésekre járni. Doki mondta, hogy nyugodtan, semmi baja nem lesz tőle, ha kiderül a terhesség, akkor úgyis megyek hozzá és akkor beszélünk róla. Nyilván akkor visszaveszek majd, de azt mondják, hogy abbahagynom akkor sem kell, ha egészséges és probléma mentes a terhességem. Szóval ne aggódj, ez nem rajtad múlik!!
Természetesen az alkoholt, cigit, kávét (ebből állítólag keveset lehet) gyógyszereket kerüld. Folsavat ajánlják, hogy már a fogantatás előtt szedni kell (én is szedem) meg pluszban szoktak még a lányok előre szedni kismamavitamint. Azt is elkezdtem tegnap én is, bár nem tudom, hogy számít e valamit a fogantatásban, de ártani nem árthat.
Remélem tudtam segíteni, gyere majd mindenképp, és tényleg tesztelj még kíváncsi vagyok már én is.
És megy a drukkk!!!!!