Sziasztok!
folytatom
átestünk egy kisebb tatárjáráshoz hasonló rokonlátogatás rohamon is. kötelező pofavizitek megvoltak. remélem egy darabig nem lesznek.
Lorna: minden szülés más, és minden ember más, ezt így előljáróban
huh, hát pl. annó szentül megvoltam győződve róla, hogy nekem nem kell majd eda /nagyon félek a tűtől/ na beadtam a derekam, és kértem, aztán nem kaphattam allergia gyanu miatt. és sajna úgy néz ki, hogy tényleg nem reagál a testem a lidokainra, csak brutál adagokban
/volt megint pár kisebb szeletelésem, anyajegy stb. és nem hatott már megint
/ aztán, majd én tuti az alternatív szülőszobán szülök, aha. csak a labda kellett, azzal én rém boldog voltam, plusz ha tényleg a francia ágyon szülök, én nem tudom kinyomni a gyerkőcöt, mert nem tudtam volna támaszkodni. /egyik láb szülésznő, másik csecsemős, az ágy kvázi ülő pózba volt állítva/ nálam az volt még a bibi, hogy a gyerkőc nyakán volt a zsinór alászorulva a keze az arcánál, nyitott ujjak, szóval kicsit nagyobb keresztmetszettel akart kibújni, mint az ideális. ez a kettő nagy amire így hirtelen emlékszem. homeót szopogattam, olajat nem használtuk /eszünkbe sem jutott/ masszírozás sem kellett, pedig vittünk minden kis vacakot hozzá
a legrosszabb, így utólag már tudom,hogy nem kívántam az ételt. reggeliztem 6kor aztán másnap kb. hajnal 3 körül ettem újra. kimerültem. "feltöltést" kaptam infúzióban a vajúdás alatt, de második szülésnél erre tuti külön fogunk figyelni, hogy inkább akkor is egy kicsit eszem majd, ha megint nem kívánom. totál kipurcantam a végére, a fejemet nem tudtam felemelni, hogy megnézzem a fiamat, pedig nagyon akartam. ez eléggé ijesztő érzés volt, hogy a test nem engedelmeskedik az agynak. ennyire még én sosem vesztettem kontrollt. hümm, most így hirtelen más nem jut eszembe. gátmetszés és társait megbeszéltük előre a szülésznővel, és a dokival, bár hála égnek a kórház nem arról híres, hogy egyből nyissz. azt én is megúsztam, legalább pár alkatrészem ép maradt
a terven nem változtatnék most sem.úgy indultam neki anno, hogy ezeket szeretném /nem gátmetszés, nem eda, alter szoba stb./ de majd ami jól esik. egyébként magára a szülésre jó visszaemlékezni, hiába volt nehéz, a varrást na azt kihagynám /3 lónak való fájdalomcsillapítót kaptam, és mindent éreztem, ezt most nem elrettentésnek írtam, csak, hogy érthető legyen a nyafogásom
/. na de vidámabb témák felé
hogy sikerült a fodrászolás?
szülés előtt voltam én is, aztán most nemrégen
totál rövidre vágattam most a hajam /hátközépig ért, most vállig se/ óh, haj, készülj fel rá, hogy hullani fog, de nagyon :S ctg mikor is lesz? jaj, ami még nekem nagyon bevált, az a dm saját márkás szőlőcukra és szőlőcukor nyalókája, brutálisan citromos a nyalóka, nyami volt
betti: igen fiús mutter
és nekem van egy olyan gyanum, hogy a ketteske is kisfiú lesz.
zuram szerint nem, bizzam csak rá
húh, ez a kisebb rosszal ment meg egy nagyobtól, de igaz!én végig ezen pánikoltam, hogy csak anyakán ne legyen a zsinór, hát nem ott volt! de, a kis okosom aládugta a kezét, nehogy fulladjon. szóval rendesen "rámentem" a szülésre, de legalább a gyerkőc nem volt oxigénhiányos állapotban. /van ismerős,akinek születéskor lett fogyatéskos a gyereke, a nagyon közeli "élmény" miatt rettegtem./
peni: pihenj egy kicsit ilyenkor! és magnézium phosforicumot is szedhetsz szerintem. Schüßler só. /lehet elírtam a foszforikumot latinul./ ezt vizben is lehet oldani /forró víz/ és lassan elkortyolgatni. nekem anno nem volt görcsöm, sem keményedésem, de biztosan rossz lehetett nagyon
szuper! van vonalzód
nagyon szép nevet választottatok!
leda: wow, de jó lehetett a buli
bigike: huh, hát nem irigyellek a sok pakolás miatt, de majd kutyeráhatunk pár képet?
milyen lépcsőzárót vettetek? /nekünk is kell, csak speckó, ferdén jön fel a fal a lépcsőnél, nem lehet csk simán odacupantani
/ Lili mozgásfejlődésben hol tart? kukacol?
rólunk: a gyerkőc iszonyat gyors, nagyon élvezi, hogy ő most kutyázik, és ugrál, mint a fókák /erre nem tudok jobb megfogalmazást
/ visong a boldogságtól
már egy hónapja nem is gyarapszik a súlya, mert lemozog mindent. varrtam a függönyt és odakúszott segíteni. megrágta a behúzót, ellopta a centit, meg kellett zabálni
az a mókája mostanában, hogy eldob egy játékot, utána kukacol, és megint eldobja
és már egy ideje csikis
imádja, ha gyömöszöli valaki
kérdés: intimtorna trénernél volt már valaki? csak mert vajúdom, hogy érdemes-e, szóval mit tud "mutatni"? a könyvek alapján meg nem tudom eldönteni, hogy jól csinálom-e.