Sziasztok Lányok!
Hát jól eltűntem tudom! Most végre újra itt vagyok. Tegnap már elolvastalak benneteket és jegyzeteket is készítettem, de begépelni már nem sikerült.
Mazsuzs - örülök, hogy tetszett a recept! Most hétvégén megcsináltam miccsként és lefagyasztottam. Tárkonyos pipi miccsre kereszteltem - így abszolút fogyókúrás kajává alakítottam. Finom!
Nekem jobban ízlik, mint az eredeti miccs... + az megint nekem túl fűszeres lett. Legközelebb megpróbálom szegfűbors nélkül - lehet attól lesz túl intenzív az íze.
azt olvastam a Tények és Tévhitek oldalon (szerintem nagyon jó), hogy ez a napozási téma sem egészen úgy van, ahogy ezt tálalják. A D-vitamin képződés miatt kellene a naon tölteni valamennyi időt rendszeresen naponta. Persze nem a kritikus időben. egyébként én is kerülö, talán tűlságosan is! A napozószerekről is olvastam valamit korábban, hogy ezek a nagy faktorszámú szűrösök valójában igazán nem sokat érnek...
Edit - Milyen tündéri huncut Borókád van! Megzabálom! Gratulálok a felállásához! Nem sokára elindul, aztán futhatsz utána! krisztád is nagyon szép!
A tortád csuda jól néz ki! Kérjük szépen a receptet kiemelve, légyszi!
Gratula a diéta befejezéséhez! Összesen hány kilótól sikerült megszabadulni?
Mamacka -
nagy gratu a 4,5 kiló fogyáshoz! Az esküvői képeken is nagyon szép vagy!
Jobban vagy már? - a hajadat leszámítva? Nem volt késztetésed, hogy behúzz egyet a fodrásznak?! Úgy látszik magnófelvételt kell csinálni arról, hogy mit is rendelsz tőle. aztán, ha nem azt csinálja, amit megrendeltél, egyszerűen nem fizetsz!
Nekem is nagyon sűrű hajam van, és ilyenkor nyáron nagyon rövidre és ritkára vágatom, mert nagyon fűt, s amúgy is szenvedek a melegtől...
[quote]M írta:indenki azzal rémítgetett már két éve is, hogy nem jó szoptatás alatt a fogyókúra, ugyanis a gyümölcsnapon pl méregtelenít a szervezet és az átmegy a tejbe. Csak én ebben azt nem értem, hogy ugyebár azáltal méregtelenítek, hogy nem viszem be a "mérgeket" no de ha beviszem az jobb??? Az akkor ugyanúgy átmegy a tejbe nem? Egyszóval úgy döntöttem. hogy ezzel nem foglalkozom. Hiszen ezzel a diétával sokkal egészségesebben táplálkozom, sokkal több zöldséget gyümölcsöt eszem. Azzal meg csak nem ártok... még inni is többet iszom.
Mondjuk én a víznapot most is ki fogom hagyni az azért túlzás lenne. Akinek most jön a víznap szerintem csinálhat görögdinnye napot az szinte teljesen víz, mégisz eszed és így talán könnyebb kibírni!
Teljesen igazad van! A bevitelnél kerülni kell a méreganyagokat - és az egészséges táplálkozás, a szétválasztás előnyei miatt az anyatejnek is minőségileg javulnia kell! Sőt, ha nem kevered a keményítőt a fehérjékkel - a babád sem lesz hasfájós, ez nekik is jó. Pláne, ha a különböző fehérjéket sem kevernéd egymással, azokat is szétválasztanád!
A víz, az csak víz! A víz nap helyett inkább iktass be egy teljes gyümölcsnapot. Ahol csak élő gyümölcsöket eszel. Csonthéjasokat nem! Ennek nagyon fog örülni a szervezeted!
Ne feledd:
mindig ÉLő gyümölcsöt, éhgyomorra, önmagában, semmivel sem keverve!
Az tuti, hogy nem a mostani diéta miatt repedt el a fogad! (Voltál már vele fogorvosnál?). Lehet neked is eleve kevés valami miatt a kálcium a szervezetedben. Nekem is az, és még nem jöttem rá, hogyan tudom természetes úton megnövelni az értéket, illetve hogyan vehetném rá a szervezetem, hogy beépítse az elfogyasztott mennyiséget.
Tipp: ne gyümölcsnapon edd a szezámmagot. a gyümölcsnap legyen tisztán gyümölcsnap! Máskor is eheted - csak éhgyomorra tedd, és próbáld megőrölni kávédarálóval. Így könnyebben fel tudja dolgozni a szervezet, és gyorsabban hasznosul a benne lévő kálcium. Bioboltban vettem Tahinit - ami őrölt szezámmag, valamivel össze kell keverni, és úgy enni. Még nem próbáltam ki! Közben arra is rájöttem, hogy ez pirított szezámmagból készült, ha jól emlékszem, és ebben az esetben márez is messze került a természetes voltától.
Ha javasolhatom: esküvői vacsi után - ha elcsábultál - nyugodtan beiktathatsz egy gyüminapot, ha haza értetek!
Ha zöldségféléket - élőt - eszel a húshoz, akkor is rosszul leszel tőle a diéta alatt?
Kriszta - hát az én agyam is elcsattant volna az ilyen vendégektől! Te tekintettel voltál rájuk, a kívánságuk szerint főztél. A sógornőd megédesíthette volna a saját salátaadagját...
Pofátlanság teteje, hogy a megkérdezésed nélkül ezt csinálta!
Te mit ettél fasírt, illetve grillhúsi helyett, amikor ott voltak?
Én sem vagyok oda a vendégeskedésért...
Pár éve disznót vágtunk, és barátnőm jött segíteni. töltött káposztát főztünk. Azt mondta - bízzuk csak rá, isteni lesz a káposzta! Egy csomó savanyú fehérbort belelódított a káposztába. Náluk - arról a vidékről, ahonnan ő származik - ez volt a szokás. Számunkra azonban ehetetlenül idegen volt az íz, valamint duplán savanyú. Dühített nagyon, mert nem beszélte meg velünk, mik a szándékai, akarjuk-e, vagy sem... Így ebek harmicadjára jutott a rengeteg, finomnak induló káposzta...
Én azóta sem kedvelem, ha pia fő a kajában...
Tudod, én nem is tudom, én jó vendég vagyok-e?
Anno, amikor még kávéztam, inkább nem ittam kávét a vendégségben, ha állott és előre, a család ízlésének megfelelően beédesített kávéval kínáltak - ráadásul édesítőszerrel. Én teljesen cukor és tej nélkül ittam a kávét, még hideg vizet is tettem bele. Ha nem főztek másikat, akkor inkább nem ittam! Nem tudom ez illetlenség volt-e a részemről? Vagy esetleg a vendéglátó figyelmetlensége?
A másik, hogy állandóan hurcolom magammal a saját, Natúr Aquás ásványvizes üvegemet. Vendégéségben is csak ezt vagyok hajlandó meginni. Barátnőm szülinapjára is vittem - nem vette zokon.
Korábban csak pí-vizet ittam, és a szentendrei rokonokhoz is vittem magammal az 5 literes pí-vizes kannámat, s csak azt voltam hajlandó meginni... Most már nagyon aktuális lenne a látogatás, nem tudom mit szólnának, ha most meg TK szerint ennék a kínálatukból és vinném a saját vizemet... Ciki lenne szerintetek?
Olive - tudom, ti már úton vagytok valahol, így csak jövőhéten kukkantasz majd be hozzánk...
Nagyon jó pihenést és kikapcsolódást nektek!
Megveszed a Testkontroll könyvet, míg itthon vagytok?
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet a fagyasztási módszerem. akkor jött az ötelt, amikor elolvastam a kész fagyasztott fasírtok "tartamát" - riasztó volt. Annak érdekében, hogy tudjam mit is eszek, inkább magam találtam ki különféle fasírtrecepteket!
A fasírt csak az egyik dolog, amit így fagyasztok le - most már a miccs és a tárkonyos pipi miccs is így járt.
A panírozott cuccokat is így fagyasztom le most már. Utálok panírozni. Így egyszerre sok mindent be lehet panírozni, fagyasztani és változatosan lehet sütögetni, ha ezt-azt kikap az ember a hűtőből.
Persze most már csak anyámnak készítem így a húsikat. Ő nem eszik zöldségféléket sajnos! Én TK-zom, mint tudjátok, így nem ehetek rántott húst! Simán kibírom
Gyümölcsöket is így a tálcásmódszerrel lehet lefagyasztani, aztán adagolni, csomagolni. Így nem nyomják agyon egymást!
Ja! A látásjavításról: létezik egy könyv, a címe és írója:
Harry Benjamin: Tökéletes látás szemüveg nélkül
Ez erről szól. Hogyan javíthatod meg a látásod megfelelő gyakorlatokkal saját magad. A jógán is mutattak néhány gyakorlatot, valahová felirta, ha megtalálom majd leírom nektek.
Nekem sem ártana csinálni, sokat romlott a szemem, mióta ennyit ülök a számgép előtt.
Kriszta - a NOD 32 vírusirtó, vagy ellenőrző? Mit "tud" a Trója vírus. - Gondolom valami cseles "faló" téma. Nekem Avast van telepítve, állandóan megy elvileg. Az nem elég?
Tegnap megpróbáltam megnyitni azt a linket, ahol a Trója van. Bár nem nyílt meg, ugyanakkor az Avast forgása megállt. Később amikor este visszakapcsoltam a gépet, akkor egyáltalán nem ment az Avast. Ha nem nyílt meg az oldal, akkor nem tudott behatolni a vírus, ugye?
Kedden nálam is vendégeskedés volt - felvonultattam újdonsült kedvenc kajáimat. Mindenkinek nagyon ízlett. A grillezett csillagtöknek és cukkininek nagy sikere volt.
A nagy zabálás után én is ráálltam az egyszerű mezei mérlegre, hát többet mutatott, mint 120 kg! (Ez csak 120 kilóig mér). Majd jövőhét szerdán a patikamérlegen! Én csak annak hiszek!
Az itthonra vásárolt digitális mérlegek is ennyire pontatlanok?
Hát jó sokat írtam! Bocsi!
Szép napot mindenkinek!