Új privát üzeneted érkezett!

Karmen

Ja ez még a Zalányis téma azt hittem hogy ez már másik doki. Bár igaz a TV-ben is az ő rendelőjét mutatták.

Szilvi
szedem

Sziasztok!
Szilvi: Igen jobban van köszi Kép!!! Pedig nekem a szülésznő mesélte, hogy a március az egyik legnyugisabb hónap. Lehet, hogy mi szerencsésen kifogtuk.

Miért, mi volt a Zalányi dokival ha szabad érdeklődnöm?? Elmesélné valaki???

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

No, Csajok előkerültem! Vége a nagy vendégseregnek. Lehet pihizni ezerrel. Alig győztem utánnaolvasni.Kép

Nóri: Az a fizetős szoba nagyon tutkó, de az ára kicsit borsos. Nem tudom magam meggyőzni. Nekem minden további nélkül adtak szobát a gyermekkórházban. Pedig én is szegedi vagyok és nem is császáros volt a Flóra. Ez szerintem attól függ, hogy mennyi anyuka van a kismama szállón. Nyilván annak adnak ágyat, aki nem szegedi. De azért ilyen hidegben nem kell bejárni. A társalgóban nyugodtan lehet még fejni is. A többi anyuka biztos beengedi a szobába, ha fejni kellene. A társalgóban van tv is, ha unatkozna, kényelmes fotel, igaz műtét után nem hiszem, hogy az lenne a legkényelmesebb.
A barnacsík álítólag eltűnik. Nekem nagyon halvány volt a Flóval, de szépen eltűnt. Én is jobban szeretem magam nagy pocakosan, így nem látszik az igazi háj. Kép

Karmen: Már elegem van a Pipolphen-ből már vagy 3-4 napja csak éjszakára veszek be egy felet, de másnap egész délelőtt olyan vagyok, mint aki másnapos. Azt hiszem ez így nem megy tovább. Addíg jó míg Zoli itthon van, de ez csak egy pár nap utána megy vissza dolgozni és egyedül leszek a Flóval. Így nem tudok rá vigyázni, nemhogy főzni meg ilyenek.

Edelweiss: Gratula a kistesóhoz! Jól kössétek fel a gatyát. Flóra most lépett be a nem korszakba. Eddig igazi jókislány volt, de most... Nem könnyű vele. Nem akarlak ilyeszgetni, mert nagyon jó ha nincs nagy korkülönbség a gyerkőcök között.

Ajándék osztáskor úgy jelentettük be, hogy fiunk lesz, hogy neki is vettünk ajándékot és ráírtuk a nevét. Az utolsó doboz volt amit kibontottunk, mindenki csak nézett, ez kié. Alig akart leesni a családtagoknak. Apósom olyan "gyorsan" kapcsolt, hogy megkérdezte, hogy fogják hívni. Utólag olyan muris.

Anyós témához: Az én anyósom áldott jó lélek, kicsit túlbuzgó,de ki lehet bírni. De anyukám...mint egy öt éves gyerek.

Nina: Kitartás, egy évben ha egyszer találkoztok, én sem hagynám magam. Anyukámnak én is megmondom a magamét, sőt anyósomnak is és apósomnak is. Elvégre is az én gyerekem, vagy nem?

Mindenkinek további jó pihit!
Gabi3(26+2)
inecsg

Gabi3
Már 26????
Hihetetlen!

nagyon fáj a torkom, hangom egy szál sem.
tudtok valami tippet mit lehet ilyenkor bevenni? Nagyon ramatyul vagyok.

Képzeljétek ma délelőtt játszottunk Vandival, és olyan szúrós füst szagot éreztem.
Azt hittem a karácsonyfaégő gyulladt ki. szaladok, de nem. A szag egyre erősebb lett. akkor gondoltam a mosógép. Rohanok, de nem.
Konyha: ott is minden ok.
De már köhögtünk Vandival.
Kinéztem a lépcsőházba. Nem lehetett látni a füsttől.Mint a filmekben. Nagyon betojtam.
Hívtam a tűzoltókat, de nem vették fel. hívom megint semmi. De addigra már jött is három kocsi.
Szerencsére "csak" a kuka gyulladt ki.
DE borzasztó volt, ne tudjátok hogy paráztam.
Igy megusztuk egy kis büdivel, de lehetett volna sokkal rosszabb is.
De hogy a tűzoltók miért nem vették fel?
nem tudhatták, hogy ugyanazt akarom bejelenteni,ahová már kiindultak. No mindegy a lényeg hogy megúsztuk.

Nina
nina74

Sziasztok!
Éppen annyi tellett tőlem, hogy végigolvastam, mit írtatok. Sajnos elég rosszul vagyok, ezért van szegény Zsófi is elveszve, mert több meló jut rá.
Állitólag csak torokgyulladásom van, de úgy fáj a nyakam, hogy alig tudom mozdítani.

Anna nagyon jól van Kép, Bence kicsit taknyos Kép
A Karácson nagyon jó volt, még az anyósom is normális volt, csak egyszer-kétszer szúrt belém.
Fogalmam sincs miért gyűlöl ennyire. Kép
Én meg tudom érteni Ninát, szörnyűek tudnak lenni.
Mondjuk nekem mindig az fáj, hogy a párom jópofit vág hozzá. Persze engem ki tud osztani, ha undok vagyok, vagy nincs igazam. De anyucit! Kép

Edelweiss
Gratulálok a babához! Nagyon irigyellek.
Bár mi sem védekezünk, de ilyen könnyen tuti nem megy.Kép
A tesomnak 4 gyereke van, 8,3,2,1 évesek, ő tudna neked mesélni. Nálunk 2 év volt a legkevesebb korkülönbség, de még az is kemény volt.

A kismamáknak jó egészséget, gyönyörű babákat az új évre! (Ha addig kibírják!)
A kisbabáknak, és szüleiknek gondtalan boldog új évet kívánok.

Mesó

Ui: Enikőnek külön pussz! Kép
Akartam képet feltenni, de ide már nem ment.
A próbaterületen megtekinthető. Cím:http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/28/47329.html?1072544647
meso

Nina válaszolt már valaki kép ügyben, csak, hogy ha igen, akkor ne untassalak vele mégegyszer.

Gabi! A te férjed is Zoli?

Akkor elpletykálom, hogy Gabicié is. Remélem nem haragszik meg érte!Kép És szvsz csak jót mondhatunk a Zolijainkról. (Amúgy pont most voltak nálunk.) Gondolom te is csatlakozol!

Meso, gyógyulást!

Enikő!
Zalányi, már a Kende könyvben is szerepelt. Sérült babák, rosszul elvégzett császárok (átvágta a beleket, stb...). De valahogy mindig felfelé buktatták, Kende szerint bejárta fél országot. Majd visszatért Szegedre, és a magánrendelésén kötött el nőket, akik ennek ellenére terhesek lettek, majd a magánrendelőjében megcsinálta az abortuszt is. Azt hiszem ez robbantotta ki a botrányt. Lányok, javítsatok ki, ha valamit rosszul tudok, mert nem akarok hülyeségeket terjeszteni!

Nóri
norcee

Nóri:
Nem még senki.
roboka@mail.tiszanet.hu
ide légyszi
Digigépem már vanKépcsak nem megy a képfeltöltés.
Kössz
Nina
nina74

Gabi! Engem is megviselt elente a gyógyszer, de mivel ugyis feküdni kell sokat, igy legalább az alvással eltelt a nap. Ha itt lenne már egy baba, akkor én sem birnám, hogy folyton ennyire fáradt vagyok. Én jan.6 megyek megint Sárihoz.

Szerintem kezdek vizesedni. Ha megnyomom az ujjammal a lábamat és fehér rögtön, akkor ez az?
Nem értem miért hizok 2 hetente 2 kg, amikor reggeli-vacsi 1-1 szelet kenyér, süti nincs, (most 1 szelet volt az ünnepek miatt) ezt még elötte hiztam ilyen ütemben. Ebéd is kevés, férjem nem engedi kevesebbet egyek ennél. Cukor, nasi nincs.

Karmen
34+2

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő
A dokim nekem is anno azt mondta hogy óóó márciusban nem szokott sok szülés lenni és lám.Úgyhogy elképzelhető hogy csak az idei év volt ilyen.Mondjuk nekem ez csak jó volt mert hamarabb hazajöhettünk Kép

Nóri
Megnéztem a képeket.
Fizetős szoba tényleg szép de az ára ...
Nekem hála Istennek nem volt gondom a 3 ágyassal.
Nekem sem igazán volt barna csíkom és most sem látszik semmi.

Gabi3
Nagyon ötletes volt ahogy bejelentettétek a kistesót Kép

Nina, Meso
Torokfájásról annyit hogy egy jó hete én is nagyon megszenvedtem vele.
Kiderült hogy valami vírusos nyavalyám volt
tiszta hólyagos volt a torkom (mandulám nincs)
eleinte nem tudtam se nyelni se beszélni.
És nekem is fájt a nyakam olyan volt mintha elfeküdtem volna.

Meso
Megnéztem a fényképeket.Nagyon aranyos a kiscsaj.
Az a nevetős kép ...Kép

Nóri
Teljesen igazad van Zalányival kapcsolatba . Én is olvastam a Kende féle könyvet.
Katasztrófa hogy miket művelt ez a fazon.
És hogy dolgozhatott idáig is?

Szilvi
szedem

Sziasztok!
Jesszus, miket írtok erről a Zalányiról? Kép Ez egy hentes!!!Sőt egy barbár, nem pedig orvos. És elitélte a bíróság vagy mi lett a vége? Remélem eltiltják a munkájától örökre! És megfosztják a doktori címétől is.... Ez lenne a minimum.
Én nem olvastam a Kende féle könyvet, de el tudom képzelni miket írt le benne.... olyan sok rosszat hallani.....mi is a címe? Mik vagytok ti? Istenek? És név szerint le van írva, hogy melyik doki mit művelt? Ez igen!

Szilvi: Na az lehet látod, hogy az idei március babaügyileg kicsit zsúfoltabb volt. Én is 3 ágyasba voltam. 2 éjszakát egyedül, 3-at pedig hármasban két császáros anyukával. És nagyon jó volt. Én nem mennék a fizetősbe semmi pénzért. Mondjuk ilyenkor szerencse is kell, hogy 2 nagyon jó fej szobatársat fogjál ki.....nekem sikerült Kép

Karmen: vizesedni? Kép Lehet! De vízhajtót nehogy szedj! Inkább egyél sok almát, az természetes vízhajtó Kép Nekem bevált Kép És nehogy kevesebbet egyél ez miatt. Az nem a kajától függ, esetleg a sószegény étkezés segíthet, de egyél csak nyugodtan mindent, csak óvatosan a sóval!!!!!!!

Gabi3: Após Kép Jó fej lehet! Kicsit lassú leesős Kép

Meso: na végre, hogy jelentkeztél. Torokgyuszi Kép jobbulást. Nálunk Bogin indult, meg tesómon (egyidőben, pedig Bogi itthon volt tesóm meg Pesten) aztán anyukám dőlt ki, most meg az én torkom fáj piszkosul. Meg a nyakam is! Mandulám nekem nincs, de amikor nyelek úgy fáj, mintha lenne,ráadásul tüszősKép. Jobbulást! Az orvosunk sok kamillás párát javasolt, és meleg ruhát a nyak köré. Már aki bírja én a garbótól is megfulladok..Kép
Zsófi hogy van? Kép

Nina: Neked is jobbulást! Tűzoltóknak pedig Kép meg a hülye embereknek is akik nem oltják el a cigarettacsikket és kigyullad a kuka vagy a szemétledobóKép!!!

Nóri: Nekem is elküldöd a képfelhelyezést??? Lécci!!!

Jóéjt
Enikő

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Húúú, de sokat írtatok...

Szilvi
Bevallom töredelmesen, hogy ez nem a bátorságon múlott. Úgy voltunk vele, hogy úgy sem lesz ez annyira egyszerű eset, biztos eltelik egy fél év is mire beköltözik a baba ilyen előzmények után. Szóval majdhogynem becsúszó szereléssel érkezett. Persze ettől függetlenül örülök neki mint majom a farkának. Olyan csaodálatos dolog, hogy itt lubickol a pocimban. KépKép
Gergő március 14-én született, és gurul már régen, és a fokozatosság elvét betartva most kezd mászni de már kb. 2 hete fel tud állni ülésből. Felülni még nem sikerült egyedül, de nagyon igyekszik a szentem. Kép Szalad a bébikomppal ha alkalma van rá és mindent rámol amit elér. Mindenféle főzikéket eszünk krumpliból, répából, cukkíniből, tökből, spenótból, ... olyan zöldségekből amik nem puffasztanak. A spenót a kedvence. KépKép Nagyon szereti a pipihusit is. Viszont gluténes és tejes dolgokat még nem kap. Nem is fog 1 éves koráig.
Én nem tudom de szerintem én kifogtam a márciusi csúcsot a szülészeten. És hát a 10 ágyas... hát valami tragédia volt. Volt ott egy cigány csaj aki abszolút nem volt tekintettel a többiekre. Mit mondjak, nem sokat aludtam az alatt a néhány nap alatt amíg bent voltam. Mai eszemmel már az 1 ágyast választanám.

Karmen
Sürgősen állj át a tengeri sóra és abból se használj sokat. Attól valahogy kevésbé vizesedik az ember lánya. Meg állítólag az is jót tesz, ha hetente egyszer tartasz egy gyümölcs-zöldség napot.

Merre vannak a fizetős szobáról a képek? Nem találom őket.

Edelweiss
edelweiss

Enikő!
Igen, tudtommal Zalányit jogerősen elitélték.

Edelweiss!
Katt a fotóalbumra, majd a fotóalbum megtekintésére, és ott az N betűnél keresd meg Norcee-t! Sikerült?

Nóri
norcee

Sziasztok!

Megérkeztem én is az egy hetes anyuka-apuka-anyós-após látogatásból. Szerencsére mindannyian nagyon rendesek, és imádom őket!

Az ünnep persze sok sütkérezéssel és nagy kajálásokkal telt el, most pihenjük ki.

Karmen, én is úgy tudom, hogy a sószegény táplálkozás enyhíti a vizesedést. A szakkönyvek is ezt ajánlják.

Edelweiss, gratulálok!!! Ez olyan szép dolog!!!

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Karmen!
Véletlenül se akarlak ijesztgetni, ugye most voltam 10 napos "továbbképzésen" a klinikán, és bizony a vizesedés a toxémia jelei is lehet. Mérd meg a súlyod reggel és este, valamint a vizesedő testrészed átmérőjét, ha jelentős eltérést tapasztalsz, illetve pár nap alatt gyors hízást, akkor irány a doki.
Természetes gyógymódok közül, ha megbirod csinálni, akkor tarts egy almanapot.
Mondjuk, te hamarosan a II-es kórház vendége leszel, ha jól figyeltem, és ott majd árgus szemekkel figyelik a súlyod, lábad, vizeleted, stb...

Nóri
norcee

Sziasztok!
Készítettem albumot Bogiról. Megtekinthető a Bogibabaalbuma név alatt! Kép
Puszika
Enikő

ceniko
Szeged

Enikő!
Bogi nagyon helyes kislány! És te is nagyon ügyi vagy!

Lányok, és egy technikai tanács, ha túl keskeny a kép, és fele se látszik, akkor csak kattintsatok mégegyszer a kép sorszámára, és már látható is lesz rendesen.

Nóri
norcee

Lányok! Köszi, a soszegény diétát már elkezdtem, erröl tudtam. Sajna nincs mérlegem, igy nem tudom a sulyomat csak ritkán ellenörizni, de attol is szörnyülködök olyankor. Most probálok föleg gyümölcsöt enni. Meg kevesebbet inni valoban.
Amugy nem tudom valoban vizes-e a lábam, de kizárt hogy mástól ennyit nött volna a sulyom.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Ha tényleg vizesedsz, akkor ne igyál kevesebbet az csak árt és a szervezeted a hiányt pótolja azzal, hogy még több folyadékot tárol el. A sódiétát csak annyira tartsd be, hogy kevesebb sót és fűszert használsz, de nem sómentesen! A heti egy gyüminap teljesen jó. Ha tudod mérd meg a vérnyomásod és a vizeletben a fehérjét is nézd meg. Ha nem tudod, menj el minnél hamarabb a védőnőhöz ő meg tudja nézni. Esetleg a doki bácsit is hívd fel. A toxémia nem csak hízás és ödéma, hanem magasvérnyomás és fehérje vizelés is. Ez mindegyiknek egyszerre kell előfordulnia, hogy komolyabb legyen a dolog. Vízhajtót nem szoktak felyrni ilyenkor, mert a magzatvizet is elhajtaná. Sok pihenés, amit természetesen úgy is betartasz.Mást még a kórházban sem tudnának csinálni. Csak ha magas lenne a vérnyomásod, akkor kapnál vérnyomás csökkentőt, és sűrűbben néznének rád.
Mi 18-a körül megyünk csak.

Nóri: Én is meg vagyok elégedve férjem urammal.

Nina:Ez nem semmi, már mint a tűz és a tűzoltóság.

Ma már tök jól bírtam a gyűrődést, a kedvem is kicsit a helyére állt. És már én készítettem a reggelit és az ebédet. Csak a szokásos délutáni szunyóka volt a soros. És talán ha egyszer húzósott a hasam.

Meso: Nem egyszerű ilyen anyós mellett. Mi a férjemmel mindig megbeszéljük az ilyen dolgokat.Szerencsére egyetértünk. Jobbulát!

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok

Karmen, ezt az nlc-n találtam:
http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=79&cid=8857
A lényeg.
"Az utolsó hetekben a szervezet hajlamos a víz visszatartására: ödémák alakulhatnak ki. Sok fekvéssel, a láb felpolcolásával, vízszintes biciklizéssel segíthetünk a tüneteken."

Gigi 36+6
gigi1

Sziasztok!!!

Nem nagyon tudtalak végigolvasni titeket, időm az nukuKép

Nagyon jól vagyunk, bár Benci még mindig taknyos, de már nem tudsok mit kezdeni vele.

tegnap volt fél éves, megünnepeltükKépKépKépKép

Mindenki legyen jó, és oly boldog mint én!!

És BUÉK, ha addig nem kerülnék elő, ami előfordulhat:o

Puszika mindenkinek

Zsófi

Ui: Drukk meg Edelweyssnek (nem tudom jól írtam e le) én is én is szeretnék márKépKépKépKép
Talán egy év múlva...

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Enikő
Megnéztem Bogit, hát mit ne mondjak gyönyörű kis csaj. Kép
Én is 2 császáros anyukával voltam együtt. Jó fejek voltak és szerettem társaságba lenni velük.
Mondjuk én amugy se szeretem a magányt.Utálok egyedül lenni itthon is. Brrr.

Edelweiss
Nagyon ügyi Gergő. Kép
Ádám sajna-vagy nem- de nem mászik .
Ha nagyon muszáj akkor seggen csuszva eljut oda ahova akar. Felállni viszont kbmásfél hónapja feltud mostmár mászkál az ágy mellett, ha látja hogy megyek felé akkor "szalad" előlem és kacag.
Olyan ari.
Most két napja csinálja azt hogy néha elengedett kézzel megáll egy pár másodpercre.
Azt hiszem a mászás ki fog maradni.
A felüléssel is próbálkozik már 2x sikerült, de még nem rendszeres.
Nekem szerencsém volt mert amikor megszültem nem lett volna hely csak 10 ágyasba de a szülésznőm (Zsóka csak ajánlani tudom) annyira aranyos volt hogy elintézte hogy kapjak helyet 3 ágyasba.
És tényleg igy nem volt rossz.A 10 ágyas azért nekem se tetszett volna.
Mi is ilyen főziket eszünk.

Gergő átalussza az éjszakákat?
Nektek hogy alakul egy napotok? Ha van kedved irni róla, persze. (Lehet magánba is.)

Szilvi
szedem

Gabi! vérnyomásméröt tudok szerezni, jo hogy irtad a soszegény étrendet, én azt hittem, hogy teljesen somenteset kell betartani. Akkor nem szomjazok ha az se jo.

Gigi! Köszi.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gigi!
Szedsz még valamit a keményedésekre meg a méhszájnyílásra?

Nóri (36+4)
norcee

Lányok, akit esetleg érdekel a téma most beszéltem dr. Sárival, és holnap nappal a II-esben ügyel. (Így oda kell mennem ctg-re.)

Így, ha a mai napon/éjszakán még minden jól megy, akkor holnap feltérképezem a II-es kórházat is.

Nóri
norcee

Nóri, holnap megyek CTG-re, utána meg a dokimhoz, azt mondta 37. hétig szedjem a bogyót, az ma lejárt, aztán holnap megnéz, mi újság.
Nóri, tessék még egyben maradni... Kép

Karmen,nem tudom ásványvizet iszol-e, ha igen, a nátriumos se túl jó.

Gigi 37+0
gigi1

Gigi! Nem szeretem a szénsavas vizet, igy nem iszok. Amugy terhesen szénsavas üditöt is elhagytam, mert felfujt. Csak vizet, v. teát ittam. Most már teát sem, abban is van cukor.

A vérnyomásom amugy 118/70, akkor nem lehetek toxémiás ugye? Csak kissé vizes a lábam.

Nóri! Nekem pl. a korház sokkal jobban tetszik, valahogy a légkör barátságosabb.

CTG-re mikortól kell járni? Nekem még nem mondták.

Karmen 34+4

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Nekem az első ctg pont a 34. héten volt, de csak amiatt, mert bekerültem a klinikára, amúgy a 35-36 közöttre volt időpontom a Vasasba. Szóval január legelején biztos, hogy neked is beiktat egyet Sári.

Én, nagyon nem ismerem a kórházat, egyszer gipszelték ott a férjem kezét, és akkor nagyon nem jött be a személyzet hozzáállása. Persze, ennek semmi köze a szülészethez.
Én a klinikát 2 fő ok miatt választottam; VIP szoba, ha meg lecsúszok róla, akkor is 24 órás a rooming.

Nóri(36+4)
norcee

Most beszéltem telefonon egyik volt szobatársnőmmel a klinikáról, azt mondja ott látja Sárit műtős ruhában rohangálni a klinikán. Ezek szerint megint szül nála valaki. Amíg én bent voltam én magam láttam/halottam 4 szülést, amit ő kisért. Nem semmi forgalma van! Minden csodálatom az övé, hogy, hogy bírja fizikailag!
Nem beszélve róla, hogy közülünk is hányan nála tervezünk szülni!

Gabi!
Biztos írtad, de nem jut eszembe, hol építkeztek?

Nóri
norcee

SZiasztok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!
Sajna nincs időm olvasniKép

Puszi mindenkinek, BUék!!!KépKépKép

.:Angi:.
angiszeged

Sziasztok!

Ismét itt vagyunk ezerrel. Jól teltek az ünnepek, hatalmas népvándorlással. Mi mentünk, ide-oda-amoda, csak tegnap voltunk itthon hármasban. Én már vágynék egy saját karácsonyra is, de még nem lehet az ősökkel egyezkedni, bár valahol megértem őket is. Lotti rettentő jól bírta a strapát, élvezte az ajcsikat, sőt néhányat ő maga adott át.
Vannak új szavai: pohár, csoki, várjál. Nagyon édi, bár mostanában egy kis ördög néha, ha belelendül a "hülyeségbe".

Edelweiss! Nagy-nagy gratula a pocaklakóhoz! Mikorra várod?

Zsófi! Olvastalak a Meglepetésben! Szép dologra készülsz!

Enikő! Zalányinak még nincs jogerős ítélete, az ügyész fellebbezett súlyosbításért (végleg tiltsák el a foglalkozásától), a védő meg persze felmentésért.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Nóri: Algyőre költözünk, ha minden igaz tavasz végén. Az még semmi, hogy a Sári hogy bírja a sok munkát, de van 3 gyerkőce otthon. Azt hiszem holnap felhívom a Pipolphen-ügyben. Egy nap kb. egy hashúzódásom van, amióta nem szedem.

Karmen: A te vérnyomásod teljesen tökéletes, nem kell tartanod a toxémiától. 140/110 felett már komolyan kéne aggódni, nekem ennyi volt. Elképzelhető, hogy mivel már a vége felé jársz, egy kicsit vizesedsz. Az ásványvizek közül a Nestlé Aquarel-t és a Danone által forgalmazottat ajánlom az áruk elérhető, a Vera nevű víz is jó, de az nagyon drága.

Flórának ma olyan érdekes kiütései lettek. Piros lett az arca és a foltokon hólyagos pattanás szerű képződmények. Úgy vettem észre, mintha a melegtől (sütöttünk és kinn volt ő is a konyhában) van. Mintha múlna is. Ha reggelre nem tűnnek el megyünk meglátogatjuk a dokinénit. Ételtől biztos nem lehet.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Gabi! Szegény Flo, viszketett is neki? Köszi, de nem iszok ásványvizet, nem szeretem.

Nórai! Engem is mindig elképeszt mennyit bevállal ez a pasi. Én csak azt kérem majd töle, mert hamarabb akarja a szülést, hogyha tényleg nem várja ki hogy magátol meginduljon (erre persze akkor magyarázatot kérek) akkor legalább ne ügyeleti nap után legyen! Kissé nyugodtabb lennék akkor. A VIP szoba szerintem is szuper, nekem most nem lenne rá pénzem, de ha igen én is igénybe venném.

Melinda! Szerintem az lenne igazságtalan a nökkel szemben is, ha nem tiltanák el végleg. Nagyon remélem hogy megteszik!

Karmen 34+5

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi, és a többiek!
Képzeljétek, mi is vettünk telket a múlt héten, amíg én klinikáztam. Szóval eseménydúsak voltak a férjem napjai.
Mi Mórahalmon az önkormányzattól, és így sikerült magúszni a 25%-os telekadót, amit bizony jövőre az ök.kor is rátesz. 1200m2 és közműves.

Karmen!
Én egy orvoscsaládból származó lányt tudok konkrétan, akivel a szülésfelkészítőn ismerkedtem meg (aszem a hálapénz kapcsán meséltem is róla), neki tervezett császár volt a Sárinál, és természetesen az ügyeleti idejére időzítette. Nekem kicsit úgy tünt, hogy a lány minden különösebb ok nélkül kuncsorgott a császárért, de aztán hallottam, hogy 4400g volt a baba.

Gabi! A klinkán én úgy "tanultam", hogy vérnyomás szempontjából az is toxémiagyanús, ha egyszer alacsony másszor túl magas. Egyik csajnak is pont emiatt napi 3-szori vérnyomásmérést írtak elő.
Fló kiütései meg simán lehettek a melegtől.

Nóri (36+5)
norcee

Olvastátok a Délmagyarban? Megszületett a polgármesterünk második lánya a II-esben.
Kármen, ez a te választásod igazolja, ha már a polgármesterné is ott szül... Kép

Nóri, aki 2 napon belül vagy szül, vagy felkel és nem ír ilyen sokat ide, hogy ne unjatok rá teljesen
norcee

Sziasztok!
Olvastátok?www.halapenz.hu
nina74

Sziasztok!

Bogi tesómtól egy könyvet kapott karácsonyra. A tesz-vesz ábc-ét. Ismeritek?? Na a lényeg, hogy azóta állandóan a könyvet bújja és mesélni kell neki a képekről, történetekről amik a könyveben vannak. Már legalább 40 új szavat, kifejezést megtanult amióta megvan a könyv Kép Nagy érdeklődéssel tanulmányozza és nagyon szereti. eddig is szerette a képes könyveket nézegetni, de kb 5 perc után beleunt... Most meg van, hogy 30-40 perceket ül az ölemben kezünkben a könyvvel és mesélek neki a képek alapján..Kép
Nagyon édes, ahogy beszél. Tegnap megtanultuk szabályosan mondani a F betűt. Eddig S nek mondta, pl a fa, furulya, fóka szavakat Kép Mostmár F-el mondtja rendesen, nagyon ügyes. A sapka az továbbra is sapsa. Nincs az a pénz amiért sapka lenneKép. A pókháló az kopakka Kép Hogy honnan jött?? Ja és állandóan segíteni akar mindenben és porszívómániásKép A porszívó az a legtutibb háztartási cikk, szerinte!
És a naciján felfedezte a zsebet. Azóta a két kis kezét állandóan a zsebben tárolja, no meg a zsebkendőt. Picit folyt az orra, kb 2 napja és amikor érezte, hogy folyik, kivette a zsepit a zsebből és megtörölte a orrocskáját, majd visszatette a zsebkendőt a zsebbe. Nagyon ügyes és imádom, hogy mindent egyedül akar csinálni.Kép Majdnem teljesen önálló. Le tud vetkőzni, kivéve a bodyt, azt nem tudja kikapcsolni.Kép Mindig egyedül vetkőzik fürdetés előtt. Felöltözni még nem tud, de nem is sürgetem, az hozzá tartozik a reggeli kényeztetéshez! Kakaó, tiszta pelus és átöltözés! Ez a reggeli napirend és olyan jó Kép

Nóri: Nem biztos, hogy polgármesterné azért szült a kettesbe, mert az jobb, hanem lehet, hogy a privát orvosa ott dolgozik.....De sose lehet tudni! Azt hiszem BAnita próbálta mindkét helyet. Tőle kellene véleményt kérni, hogy hol volt jobb szülni?!

Most mennem kell Bogi felébredt!
Sziasztok!
Enikő

ceniko
Szeged

No itt vagyok, csak közben főzökKép

Nóri:
Gratula a telekhez!
Miért akarsz te 2 nap múlva szülni?
Inkább írj!

Tegnap reggel felhívtam anyukámat, hogy ugyan ballagjon már el a háziorvoshoz, és mondja meg neki, hogy fáj a torkom adjon valami gyógyszerkét.
Azt hitte a drága mama viccelek, de aztán csak elmentKép
A doki meg küldött valami torokzsibbasztó szuszpenziót.
Nem hiszem hogy a problémára megoldás, de legalább nem érzem hogy fáj, és a saját nyálamat le tudom nyelni.
Ja aztán közölte anyu, a következő babánál nem fog helyettem terhesgondozásra járni. Annyi baj legyen.

Karmen:
Az utolsó hetekben állt mindenkinél lerakodnak ilyen kis vizrétegek.Ha vérnyomi ok, meg a vizeletben nincs fehérje, akkor ne hergeld magad még ezen is.
No megyek kavargatni
NIna
nina74

Sziasztok Csajok!

Nóri: Gratula a telekhez! Tényleg miért akarsz te 2 nap múlva szülni?

Karmen: Nem viszketett, csak érdekesen nézett ki. De reggelre elmúlt, biztos, hogy a melegtől volt.

Mi ma bulizni megyünk, a férjem munkahelye szervez egy kis vacsit. Flóra is jön, de nem maradunk sokáig, max. 9-ig.

Gabi3
inecsg

Gabi3
Jó bulizást.

Enikő:
megnéztem Bogicát, tündéri kislány.
meghallgatnám ahogy dumál.

Nina
nina74

Nina!
Átolvastam a hálapénzes oldalt. Érdekes, hogy csak ilyen kevés szegedi orvosról van fenn vélemény. Ezért javasolnám is minden már szült topiktagnak, hogy írjon pár sort a saját orvosáról. Az meg, hogy eltérőek a vélemények, csak azt bizonyítja, hogy mi emberek se vagyunk egyformák, kinek a pap, kinek a papné.

Ja, és nem feltétlenül szülni akarok 2 nap múlva, hanem abbahagyni a fekvést. Sütni, főzni, átrakodni a szekrényt, sétálni menni, kirakatokat bámulni, végre személyesen vásárolni egy két dolgot, szóval csak olyan dolgokat csinálni, ami másnak és máskor nekem is beletartozott mindennapjaimba. A cöliblátusról meg inkább nem is beszélek. Kép

Sári "fanok", holnap reggel 8-ig ügyel a II-esben, majd legközelebb jan. 3-án, mert akkorra rendelt vissza ctg-re.

Nóri
norcee

Nóri! Hát én nem lennék nyugodt ha ügyeletben szülnék. Akkor nem egyezek bele hogy elöre hozza a szülést, amugy se akarom, ha nincs komoly indok erre. A babának is jobb, ha tovább bentmarad.
Szerencsére tudom hol van kitéve a dokik beosztása, igy elöre meglesem mikor lenne ügyeletes. Amugy én nem kuncsorgok a császárért, de örülök már neki, hogy igy szülök. De nem az én kivánságomra, hanem orvosi okai vannak.
Gratulálok a telekhez, jo hogy még sikerült az idén venni!

Szerintem polgármesterné azért ment oda, mert a korház az önkormányzathoz tartozik, ezért keresett ott orvost. Akkor most "nyomorog" a 6 ágyas korteremben? Szegény. Kép

Gabi! Érezzétek jol magatokat! Hol lesz a vacsi? Étteremben?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Miért nem akarsz ügyeletben szülni? Azt meg sajnos nem lehet előre tudni, hogy nem lesz-e orvosi indoka a császárnak, de ha lesz, akkor biztos az ügyeletére tervez be. Különben is akkor a legpihentebb szerintem. Az szvsz sokkal durvább, ha valamelyikünk úgy fog nála szülni a klinikán, hogy előtte 24 órát ügyelt a II-esben. Nem?

Gabi!
Örülök, hogy találkoztunk. A képek alapján magasabbnak gondoltalak. Kép Mire jutottatok orvosság terén?

Nóri
norcee

Nóri! Kezdettöl van több orvosi indok is sajna a császárra, tehát elöre tudjuk. Azért nem akarok ügyeletben szülni, mert hiszem, hogy akkor minden doki sokkal fáradtabb, hiszen több eset jut egy napra. Szoval nem lennék nyugodt ha akkor kellene szülni. Abban igazad van, de lehet hogy én szülök ugy, hogy elötte a klinikán ügyelt, ez is benne van Kép
Reméljük nem lesz baj, amugy a császárnál ugy tudom, mint minden mütétnél 2 orvos csinálja.

Én is magasabbnak hittem Gabit, a képek tényleg csalnak Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok

A CTG-n ma nem volt fájás, a pici majd lelökte a fenekével a vizsgálófejet Kép, annyira utálta. Kép Nem szereti, ha zaklatják odabent.
Volt ultrahang is, a BPD 9 cm, de a doki azt mondta, amúgy jók a méretei. Örülök, ha nem olyan nagy a buksija, könnyebben kifér majd. Kép

Lehet már nem tudok idén írni, kívánok Nektek sok boldogságot és jó egészséget 2004-re.

Gigi
gigi1

Sziasztok!
Na, addig nyomkodtam a gombokat, hogy szerencsésen kitöröltem a jó hosszú levelemet. Ma már nem lesz erőm újraírni, majd legközelebb.

Így most csak annyit, hogy mindenkinek köszi az együttérzést fogfájás ügyben.
Részleteket majd máskor írok.

Holnap nem biztos, hogy benézek, ezért mindenkinek boldog új évet és jó szilveszteri mulatozást kívánok!

PTünde (a fogfájós)
ptünde

PTünde! Remélem végre te is tuljutsz a fogdokin, én nem akarom elkiabálni de most 1 hónapja voltam már utoljára!! Legjobban attol féltem, pont az ünnepek alatt fog megint fájni.

Na nektek is elmesélem. SZerintetek van esélyem hogy levásároljam amivel becsaptak?
Hétvégén akartuk összeszerelni a kapott kiságyat. Nem fért be. ELmentünk sürgösen venni egyet, szétnéztünk hol olcsobb. Macimackoban láttunk 2 ágyat, ami 15e ill. 16e volt. Ltászolag semmi különbség, megkérdeztem miért drágább a másik, azt mondták más a szélén a kialakitás. Jé tényleg. Na ezért nem ér többet, elvittük az utolsót a 15e-böl. Este látom ám a neten, hogy egész hónapban akcios a Kuba kiságy. mi Kuba II-t vettünk, mert ez került kevesebbe. Gigi is ilyet vett, mint kiderült, de neki mondták, hogy a Kuba I az akcios, tévesen van a kép az ujságban. Igaz mi azért nem azt kértük mert az még drágább lett volna, igy lehet hogy a csaj azt mondja majd, hogy sajnálom nem jár vissza a pénz (nekem az is jo ha le lehet vásárolni) mert a másik ágyat kaptuk. AZért nagyon szemetek, mert ha nem szurom ki a neten, akkor nem jövök rá, hogy átvertek. Amugy az akcios ár 11e lett volna, ehhez képest az akcios kiságy került 16e-be. Ez szombat du. volt hétfön mentünk vissza, leltár. Péntek reggel nyitnak, akkor odamegyünk, ha nem sikerül valamit intézni tuti szolok a fogyasztovédelemnek is.
Na meg ezek után nemigen lesz kedvem ott vásárolni bármit is.
Jo nagy balekok voltunk!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,

amit mi vettunk kisagy teljesen ugy nez ki, mint ez a Kuba es 8 v. 9 ezer volt a Coraban. En direkt a legolcsobbat kerestem, mert nem tud tobbet a dragabb sem. Ja a Kubanak lattam kiveheto 2 racs, a mienknek nem. Tescoban is szoktak olcsok lenni.

gabomamo
gabomamo

Idézet a mai Délmagyarból, a hálapénzes weboldal kapcsán:
"A szegedi orvosok közül Sári Tamás neve szerepel a legtöbbször. Legtöbben pozitívan nyilatkoznak munkájáról, mindössze egy nő írt róla kritikusan. A szülész szerint a weboldal alapötlete jó volt, hiszen a választás megkönnyítését tűzte ki céljául, ráadásul a véleményekből ők, orvosok is tanulhattak.
Sári doktor azt mondta, a róla leírtaknak egy tekintélyes része nem felel meg a valóságnak. Ami számára különösen bántó, annak ellenére, hogy neki az az elve, hogy nem kér hálapénzt, összegszerűen megjelentették, mennyibe kerül nála egy szülés. Azt is nehezményezte, hogy az oldalon megtalálható a privát mobiltelefon száma is."

Nóri (36+6), de jó leírni!
norcee

Karmen!
Szerintem se hagyd, hogy kibabráljonak veled, legyél udvarias és nagyon határozott. Ha látod, hogy csak ködösítenek, azonnal kérd a panaszkönyvet, attól általában minden üzletben nagyon beijednek, mert sok macera van utána nekik vele. Báris barátainknak sok esetben azonnal sikerült érdekeiket érvényesíteni, amint kiejtették a panaszkönyv szót.

Biztos írtam, mi a Metroban vettünk még ősszel egy a Brendon által forgalmazot egyszerű rácsos ágyat 8000Ft-t, a rács állíthatóságát meg már ki is találta az ezermester férjem, hogy hogyan oldjuk meg.

Nóri
norcee

Gabomamo! A Brendonban is volt ilyen ágy, ami nem kivehetö a rácsa, az valoban 10e volt. De ha már venni kellett, akkor ez volt a szempontom, hogy ki lehessen majd venni. Láttam barátnömnél nem ilyen volt az ágy, végül ki kellett törni a rácsot. Jobb mintha a tetején mászna ki a gyerköc. Meg hogy késöbb lejjebb lehessen ereszteni.

Na megnézem már én is ezt az oldalt.
Nekem se mondott sose összeget Sári szülésre, de ugyis mindenki megkérdi a másik mennyit szokott adni, igy kb. minden doktornál kialakul egy tarifa.

Nóri! Hát nem fogom könnyen hagyni az igazamat, mert szerintem ez tényleg tisztességtelen volt tölük. Eleve nem az eladot keresem majd, hanem a tulajt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?