Új privát üzeneted érkezett!

Köszi mindenkinek a jókívánságokat, remélem már mi is túl leszünk rajta.

Panddi nektek jó nyaralást! :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ildi, nekünk is 2 nap volt a pötty. Hivatalosan 3 nap láz, 3 nap pötty a doki szerint. :)

Ez a MeiTai nagyon jó. Mennyire fogja a derekatokat is? És a vállnál? Főleg, amikor már nehéz a baba?

Vittem a nyaralásra kendőt, de kiderült, hogy az a rövidebb, a kötözési útmutató meg hosszabbra szólt, így nem nagyon tudtam magamra kötni Villőt. Szerencsére vittük a kengurut is, és azzal kirándultunk. 8 kilója ellenére elég jól bírtam. És azóta láttam a Kikába, hgy a Björn csillagászati árakért csinált már olyan kengurut is, ami a deréknál is fog, így egyenletesebb a terhelés.

Márti
, remélem, Mécsné nem is lesz bent nálad. :)

mtunde

Tünde, amikor már nehéz a baba és hátrarakod a mei taiban, akkor úgy képzeld el a terhelést, mintha egy olyan hátizsákod lenne, aminek van a derekán is egy pánt, és így szépen eloszlik. És persze a hátizsák hozzád is simul :-) Samu 8 kiló, de ha hátul viszem, akár mei taiban, akár kendőben, akkor alig érzem a súlyát. (ha elöl, akkor hiába oszlik el a súlya, a vállam tényleg nem fáj, viszont a hátam, derekam majd leszakad)
danann

Tünde!
a doki minket is 3 nap pöttyel kecsegtett, de reménykedem hátha rövidebb :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

oagi köszi, közben kiderítettem, hogy 19-én valóban lesz. nagy szerencsémre, mert nekem aznap lesz a 12. heti nagy UH, és utána megyek az integrált teszt vérvételére. nagyon nem szerettem volna átszervezni.
én az első kettőt nem nála szültem, hanem az Uzsokiban, szóval a kérdésedre nem tudom a választ...

beneildi a lányomnak is volt ilyen 1 évesen, miután lement a láz, kutya baja sem volt. a pöttyöket észre sem vette, szerencsére azok se nem viszketnek, se nem zavarják semmiben, úgyhogy az már semmiség.

panndi jó pihenést nektek! :)

Kép
Kép
Kép
iricc

Ildi, nálatok Lillut zavarják a pöttyök? esetleg viszket? Mert ha tényleg erről a betegségről van szó, akkor nem kéne. Én úgy tudom egyébként, hogy ilyenkor már nem fertőz, szóval tényleg nem kéne megviselnie, a vírusoknak már annyi...
danann

Köszi a válaszokat a mellgyulladásdra.

Liliommanó!

Megnéztem a www.lll.hu oldalt...tényleg nagyon jó. Sőt felhívtam őket telefonon is. Sokat segítettek...remélem beválik valamelyik tanács....nehezen akar elmúlni a duzzanat. Egyébként alapból nem annyira fáj már....és lázam sincs....
sly78

szabo gy. dokisok
na most már én is felhívtam csillát :D
még pontosat nekem nem mondanak majd 20a után,
gondolom mert szülés előtt vagyok,nem tangózunk ide-oda
van még pár nap szabija,amit kivesz,csak kérdés,hogy mikor
nem baj, akit maga helyett ajánlott is jófejnek tűnt

a szülésznős dolgot nem tudtuk megoldani,
írtam -és többen mások is megtették- kérvényt a honvédba,
hogy a már régóta választott szülésznőmet tarthassam meg,
de elutasították,a többivel együtt
részemről ennyit megért,egyéni úton úgysem lehet többet tenni

de a szülésznők el vannak keseredve,
ők nem verhetik a vasat,mert visszásan jönne ki,
a kismamáknak meg nincs olyan fóruma ahol ezt kiharcolnák
hacsak nincs valami harcias kismama aki szervezkedik,
akkor valószínűleg fuccs az egésznek

viszont találtam szuper gyerekorvost
a szülés csak egy nap,de ő sokáig velünk lesz
és a babónak fontos,feldobódtam teljesen :D
mindenkinek kellemes 7végét,pihizést,nyaralást
sziasztok
ági

megpróbálom feltölteni nektek a gömbhasamat :D Kép
oagi

Lányok!

Szoptatás alatt milyen gyógyszert lehet szedni migérnes fejfájásra? Eddig algopyrint szedtem, de a gyerekorvos nem engedi mert csökkenti a baba fehérvérsejtszámát. Ajánlotta a rubophent, amiből bevettem ma egy szemet, de annyit ér "mint halottnak a csók" .

Szfgabi!
Köszi!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

migérnes = migrénes :oops:

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Ráadásul a Rubophen a vesédet 100x jobban károsítja mint amennyit az Algopyrin ártani tud! Nekem a Paramax nevű tabletta segít(ett), a védőnőm kifejezetten ajánlotta, kismamáknak, szoptató anyukáknak is szabad szedni és akár 2-t is bevehetsz belőle, ha kell! Másképp hat mint az Algopyrin, lasabban mulasztja el a fejfájást, de segít! Próbáld ki! Minden gyógyszertárban ott van már, de még nem ismerik igazán az emberek!

Márti
borossné becz márta

Rozsaag,
Pedig Algot pont lehet szedni, nekem a kórházban is ezt adták, a gyerekorvosunk is ezt ajánlotta, meg a házidokim is.
Vendég

Köszi lányok!
Igen Márti én is így tudtam, és ha nekem károsítja avesémet akkor a babának is. :(
Kipróbálom a Paramaxot és nem leszek szívbajos ha legközelebb fáj a fejem, beveszem az algopyrint is.
Végül tegnap hányingerig és hidegrázásig (+ sötét szoba) jutottam el a migrénnel. Ekkor kínomba bevettem egy quarelint amitől normál esetben elmúlik 20 percen belül, de sajnos ma hajnal 4h-kor még mindig fájt. Most már jól vagyok és a neten keresgetem, hogy szoptathatok-e vagy sem, de sajnos nem találok róla infót. :(
Esetleg valakinek quarelinnel volt már tapasztalata???

rozssag

Kép Kép
rozsaag

Márti!
Most néztem meg a betegtájékoztatóját a Paramaxnak és az is 500 mg paracetamolt tartalmaz mint a rubophen. :( :( :(

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Hát én végképp feladom, az 5. késett napon megjön 1 napra??
Azt hiszem, most már saját magamat verem át, annyira szeretném, hogy a szervezetem hülyeségeket produkál.
Azt hiszem ennyi volt, én nem birom ezt minden hónapban vgigcsinálni. Ez a baba nem akar engem, én meg elfogadom. Van egy gyönyörű lányom és megelégszem ezzel a csodával.

Köszönöm a sok-sok kedvességet!
Ági

Kép
iroko

Gyógyszernél én is az algopyrinre szavazok,bár mintha a cataflamra is az lenne írva, hogy csak a 3. harmadban nem kéne.

Kép
iroko

iroko, Bernus nagyon szép nagylány! Biztosan lesz második babátok is, pihenj egy kicsit, ne gondolj mindig erre - nyár van, egy csomó lehetőség, szakadj el picit a baba-projkettől. Aztán jönni fog az a gyerek, majd meglátod!!! :)

(Bár, ezt csak halkan mondom, az egy napos mensi akár baba mellett is lehet szerintem)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!

Rózsaág, szerintem 1-1 quarelinnel is szoptathatsz. A hatóanyag még nem minden, hiába paracetamol mindkettő, máshogyan is kifejtheti a hatását. Szerintem 1-1 cataflam is mehet.
Szegénykém, ez nagyon durva migrén lehet.

Benét megnézte az 1. fejlesztőpedagógus rendesen. Kb fél év elmaradást lát mozgás+beszédben. Ez a kettő összefügg. Nem tudni, hogy egyensúly-probléma, vagy hallás, vagy csak nagymozgásfejlődés. Kemény, módszeres foglalkozás kell, ami nekem nagyon furi, hiszen eddig nem így foglalkoztunk vele, most meg minden helyzetben meg kell találni,mi az ami fejlesztő is lehet. De persze van erre + szakember is.
Még egy hallásvizsgálat is hátra van azért, meg a nevelési tanácsadó is.
Ja,és kérdeztem, miért lehet ez. Azt mondta, valamikor, valamiért a nagymozgás helyét átvette nála a finommozgás. Tényleg nagyon korán szeretett már babrálni apró tárgyakkal, véletlenül sem vette a szájába, hanem ügyesen rakosgatta őket. Én ugyan nagymozgásban nem láttam, hogy háttérbe szorulna, mert mozgott ő, futott, motorozott, stb. De biztos bizonyos dolgokat nem csinált, amiről persze nem is tudtuk, hogy kéne. (pl soha nem bukfenceztünk, de sokat hemperegtünk, stb) Na, de nem is ez a lényeg, hanem hogy sok lehetőség van, és majd behozzuk.

A házban van egy 9 hónapos baba, anyukája állandóan járókában tartja, az udvaron sem mehet le a szőnyegről. Most vívódok, hogy ne szóljak-e neki, hogy ne csinálja ezt. (Bár Bene sokat mászott, nem ez volt a gond), de mégis, jobb mindent kivédeni.

mtunde

Lányok!
Bocs, hogy csak így bepofátlankodom, de most akkor mi van Szabó György dokival? Nem olvaslak titeket folyamatosan, de néha benézek, mert nekem is ő volt a dokim és azt mondta, hogy ha a meddőségi kezelésem sikerrel jár, akkor vár vissza. Most akkor nem lehet már nála szülni? Vagy még a praxisát is visszaadja? Kit ajánlott maga helyett? Bocsi a sok kérdésért, de azt hittem, hogy legalább a nőgyógyászom fix.
vicky79
Budapest III. kerület

vicky79

csak szabin van,aki mostanában szül azt átirányított
máshoz, pl engem,hogy ne táncoljak két doki között a szülés előtt

egyébként aug 20tól van,utána majd még elmegy lehet szabira,
ez a rész bizonytalan,de csilla tudni fogja
nem hiszem hogy mostanában leadná a praxisát,ne aggódj :)
szerintem jól is megy neki,sokan járnak hozzá
ági
oagi

oagi: Ezért csodálkoztam, csak azt hittem, hogy annyira megnehezítették a dolgát (hogy már terhesgondozásra se lehet a kórházba menni, ha jól tudom), hogy inkább feladta. Sajnos láttam már ilyet. De akkor örülök, hogy nem így van. Köszi a választ.
vicky79
Budapest III. kerület

Mtunde!
Köszönöm a cataflam tippet, de azt sajnos a saját betegségem miatt nem szedhetek. :(

Lányok!
Ismét bajom van: Laura tegnapelőtt kapta meg a 2. oltását és azóta fele olyan mennyiségeket eszik mint korábban.
Az etetések így történnek:
Ma pl. kivettem a cumisüveget a szájából (fejem neki a tejet), hogy böfiztessem a tejadagja felénél és nagyon elkezdett sírni mert még éhes volt. Büfizett majd ezek után már nem fogadta el a tejet.
Közben a kezét tömi a szájába és sír. Próbáltam adni neki tápszert, de az sem kellett. (ismeri sajnos, mert 2 étkezése tápszerrel történik). Próbáltam kanállal is megetetni hátha a szájában van valami (semmit nem látok) de nem kell neki csak sír.

Most itt alszik az ölemben kenguruban mert csak így marad el. Közben a szája jár és cumizik a levegőbe mert éhes.
Tanácstalan vagyok. Mit tegyek? Volt már valakivel ilyen? Van valami tippetek?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Bocs lányok! Nem Laura hanem Míra! Már a gyerekem nevét sem tudom. :oops:

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Iroko - Ne keseredj el! Abszolút osztom Szalamndra véleményét. Bernus a bizonyítéka, hogy nem lehetetlen a dolod, csak türelem kérdése. Ha nagyon rágörcsölsz, még kevésbbé fog menni. Lazzíts és élvezd, hogy minden szereteteddel Bernus kényztetheted, aztán majd, amikor nem számítsz rá, megtörténik majd a csoda!

Rózsaág - Sajna én nem tudok segíteni, de okat gondolok rátok és már most aggósom, hogy mit fogokc sinálni, ha majd az én kisfiam is ilyesmiket produkál. :?

Velünk semmi extra. Apa a barátokkal lazul Szanazugban én meg anyuéknál Tatán élvezem a szülői kényeztetést. :lol:
További szép hétvégét mindnekinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Rózsaág, Villő is produkált néha ilyet. Szerintem nem az oltással függ össze. Én arra tippeltem, hogy jól is akarna lakni, de el is fárad közben, és ideges lesz, hogy még mindig enni kéne. Én aztán inkább nem büfiztettem közben, hanem amíg lehetett, etettem. Esténként még mindig csinálja, ha fáradt. Üvölt, kitekeredik a kezemből, de közben meg éhes. :( Megnyugtatom, de nem sok sikerrel.
Ja, és neki is volt egy időszaka, amikor látványosan kevesebbet evett, és mégis hízott. Nagyon furi volt.

mtunde

Mtunde!
Köszönöm szépen! Tegnap este végül így etettem meg ahogy írod. Persze közben féltem attól, hogy kibukja sugárban az egészet, mert nagyon sokszor csinált már ilyet. Gondolom nem zárt még jól a gyomorszája. Kb. 2 hete megszüntek ezek a nagybukások, ezért kockáztattam meg este. Végül nem jött ki belőle.
Ma reggel ismét megpróbálkoztam a félidőben történő büfiztetéssel, de meghagyta a másikfelét. :(

rozssag

Kép Kép
rozsaag

Iroko!
Tesztet csináltál? Nekem mindkét lánynál így maradt el a menstruációm.

Kitartás, ha mégsem sikerült! Próbálj meg pihenni egy kicsit és nem rágörcsölni a babára. Meglátod, amikor a legkevésbé számítasz rá akkor fog Benneteket választani.
Én még nem adtam fel, szorítok nektek!!!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Dytkével sms-t váltottam tegnap, még mindig semmi. Ctg ok volt, méhszáj zárt. Ma is megy ctg-re.

BOLDOG 3. HÓFORDULÓT MÍRA!

Én meg 70 nap alá mentem! Hűha! :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Tünde!
Ez nem olyan ijesztő ám, ahogy elsőre hangzik. Emma lányom izomtónus-gyengeséggel született, akkor még nem lehetett tudni, milyen súlyos, hogy talán járni sem fog tudni, vagy "csak" el lesz maradva. Mi kezdetektől jártunk fejlesztésre, először Dévényezni (ahhoz a Te fiad már nagy). Végül 3 évesen már csak fél-háromnegyed évvel volt elmaradva, ő is kifejezetten nagymozgásokban (de volt más is, pl rengeteget esett, és mindig arcra, ki is törte a fogait).
Tudom neked ajánlani a Gekkót, vagy a HRG-t. Nagyon jók.
Hallásvizsgálatra a DE-MAX-ba vidd, ők alaposak, és gyerekbarát módon vizsgálnak.
Fél évet fél év alatt simán be lehet hozni, ha ügyesek vagytok. Nagy szerencse, hogy most ez most kiderült, és tudtok foglalkozni vele, nem lesz belőle később nagyobb elmaradás, tanulási zavar....

Kép
Kép
Kép
iricc

Sz.bettyna!
Köszönjük szépen!

Kép Kép
rozsaag

Tünde!

Én fejlesztőpedagógus is vagyok, ha segíthetek bármiben szólj!

Márti
borossné becz márta

Danann,
a pöttyök nálunk se viszkettek (már szombaton se voltak), csak én is túl akartam már lenni az egészen :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!
Szeretnek infot kerni Toletek, MAV-os szulesz-nogyogyaszokrol. 10 hetes kismama vagyok, es meg nincs dokim, es orulnek, ha valaki tudna nekem egyet ajanlani. Lehetoleg olyasvalakit, aki nem csak azokat a kismamakat latja el "rendesen", aki maganrendelobe jar hozza... Uzeneteket akar privat emailben is varok!!
Koszonom!!! :)
clary

Sziasztok!

Új vagyok itt. Nem régen költöztem Pestre és orvost keresek. Már egy éve próbálkozunk, hogy kisbabánk legyen, de sajnos nem sikerül :( Olvasgattam különböző topicokat, fórumokat és van 3 orvos aki közül szeretnék választani. Ha tudtok valami bővebbet róluk (van-e magánrendelőjük, mennyire pénzéhesek, mennyi a tarifájuk, mikor van rendelési idejük, telefonszám, stb., stb.) akkor kérlek írjatok. Dr. Tidrenczel Zsolt, Dr. Kisfalvi István és Dr. Szabó György. Nekem most olyan orvosra lenne szükségem aki lelkileg is tud támogatni és nem is kerül túl sokba.
Köszönöm

Móni
micike55

Móni!

Kisfalvi doki tudomásom szerint már nem az ÁEK-ban, hanem a SOTE-n van!

Márti
borossné becz márta

Orvost kereső Lányok!
Én Szabó György dokit jó szívvel ajánlom mindenkinek, Micike szerintem megfelel az általad támasztott követelményeknek. Nem tudom, sikertelen teherbeesési dolgok vizsgálatában mennyire tapasztalt ill. van-e olyan doki ebben a kórházban, akinek direkt ez a területe.
Kisfalvi már szerintem sem itt dolgozik.
Clary, Szabó dokinak magánrendelése van csak, de majd jönnek a Spánik dokis lányok és meggyőznek Téged, én Őt csak itteni hallomásból ismerem, személyes tapasztalatom vele nincs.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Iricc
, egy Gekkóban is dolgozó lány mérte fel,és jár majd hozzánk, amíg nem jutunk el a nevelési tanácsadóba. Ő még egy szenzomotoros fejlesztést javasolt, de ahhoz majd még be kell jutnunk az ellátórendszerbe.

HRG az melyik? nem ismerem.

Hallásvizsgálathoz köszi a segítséget. Pont most akartam utánanézni, hova menjünk.

Márti, neked is köszi a segítség felajánlását. Még megvárom a nevelési tanácsadót is. Az a jó, hogy Bene közben úgy néz ki, szobatiszta lett, így tud menni oviba, ott is van fejlesztőpedagógus, majd bekönyörgöm oda is, de maguk az óvónők is nagyon agilisek és remekek.
Tudom, ez nem mentség, de nekem pont ez a korosztály, akikkel nehezen tudok bánni. Szívesen beszélgetek, mesélek, legózok, de sok dologhoz nincs türelmem, és ami inkább nehéz, nincs szemem és kreativitásom ahhoz, hogy bizonyos helyzetekből mit kéne kihozni, mi lenne fejlesztés, mi lenne a következő lépés. Pl. nem gondoltam volna, hogy jó a bukfencezés már most, mi csak hemperegtünk. Szóval ilyenek. De majd jegyzetelek a lánytól, aki jön hozzánk. :) És hadd ne mondjam, van egy Villőnk is. :)

Rózsaág, nekem is sokat bukott, sugárban is Villő, de lassan ő is kinőtte. Azért néha még előfordul. De már csak ha sír evés után. Örülök, hogy jobb lett az evés. Mindig variálnak valamit. :D

mtunde

Micike55!
Dr. Szabó György nőgyógyászati endokrinológus, meddőség a szakterülete.
Itt találsz róla infót: http://www.mavszuleszet.hu/belep.html

Én májusban szültem nála és maximálisan elégedett voltam/vagyok. Kérdezz, szívesen válaszolok!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

micike55: Én is Szabó Györgyhöz jártam és nálam ő kezdte a meddőségi kivizsgálásokat és az első kezeléseket is. Nekem mint endokrinológus nem volt rá szükségem, mert az endós dokim ajánlotta, Szabó doki a tanítványa volt. Szóval nekem jó volt, hogy amikor már a medddőségibe kellett mennem, akkorra minden kivizsgálásom meg volt. Csináltunk 3 clostys kúrát is, de az nem hozott babát. Adott beutalót ezek után a meddőségibe és most a budaiba járunk. Sajnos az 1. inszeminációm nem sikerült, de majd megyek a következőre, ha elmúlnak a cisztáim. DE...1 év még nem olyan sok (tudom, hogy neked az), 2 év sikertelen próbálkozás alatt hozzád se szólnak a meddőségibe (max. füllenteni kell egy kicsit :wink: ). Addig érdemes konzultálni nőgyógyásszal és endokrinológussal és elkezdeni esetleg a kivizsgálásokat mindkettőtöknél. Ne izgult, Szabó doki szuper lesz neked, ha őt választod.
vicky79
Budapest III. kerület

Mindenkinek nagyon szurkolok, aki babát szeretne. :D Ezzel kapcsolatban szeretnélek megkérdezni titeket, hogy milyen hamar jöhet össze a 2. baba - főleg szoptatás mellett? Mi hamar szeretnénk 2. picúrt (akár most rögtön 8) ), de azért nem adnám fel a szopit, csak kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye, tapasztalata...

Kép
Kép
szfgabi

rozsaag
Nálunk Máté mostanában a dumálástól hány. :lol: Ha rájön a "beszélhetnék" kaja után, akkor feljön a tejcsi is, nem is kevés. Amin meg kiakadtam, hogy bár nem mindig látszik rajta, hogy éhes-e, de ha meglátja, hogy elkezdem kicsomagolni a mellem, rátör a hiszti. Most akkor nagyon akar enni vagy nem?! Ki érti ezt??? :?

Kép
Kép
szfgabi

Gabi, jót derültem az utolsó hozzászólásodon. Ez a Pavlov kutyája effektus. Beindul a nyálelválasztás már a melled láttán is. :) Egyébként én úgy tudom, hogy már most teherbe is lehet esni, a szoptatás nem biztos védelem, és tovább is szoptathatsz attól, hogy terhes vagy, de van olyan ismerősöm, akinek a nagyobb gyereke elválasztottam magát, mert nem ízlett neki a tej. Nekem ez furi, mert mondjuk amúgy sem olyan finom az anyatej, sok gyerek meg a keserű tápszert is simán megissza.
Mondjuk szerintem a szervezetednek lehet nagyon nagy megerőltetés 2 gyereket táplálni kívül-belül, miközben alig regenerálódott.

Iricc, közben utána néztem a HRG-nek, és ezt is ajánlották nekünk, legalábbis a tornatermi változatáról meséltek. Csak a nevét nem tudták megmondani. :) És a fejlesztőpedagógus is szenzomtoros fejlesztésről beszélt. Lassan összeáll a kép. :oops:

mtunde

Gabi!

Nem mintha bele akarnék szólni, de várjatok még egy kicsit! Addig legalább, amíg Mátét kizárólag szoptatni akarod! Van olyan, hogy valakinek abban a pillanatban elapad a teje, ahogy teherbe esik! Te pedig nem tudhatod előre, hogyan reagálná le a szervezeted a dolgot! Borzasztó lenne, ha a szervezeted annyira kimerülne a túl korai teherbeesés miatt, hogy emiatt lennél a 2. babával veszélyeztetett és akár feküdhetnél emiatt kórházban hetekig! Tényleg nem elriasztani akarlak, de számolj ezzel a lehetőséggel is! Van barátnőm, akinek 13-15 hónap van a 2 gyerkőc között és a 2. terhességének az utolsó 3 hónapját kórházban kellett töltenie, mert túl hamar akart megindulni a szülés! Nekem a dokim azt mondta, hogy szülés után legalább fél év, mire a méh regenerálódik,utána jöhet a következő baba, de addig nagy a vetélés, koraszülés, császármetszés kockázata!
Nálunk egyébként az volt, hogy ugye a fiúk között 2-2 év van, Csabi 19, Lehel 23, Berci 20 hónapig szopott és mindannyiszor szopi mellett estem teherbe, általában 2., de most 1. alkalommal, ahogy próbálkozni kezdtünk. De nekem a 6 hét gyermekágy után mindig meg is jött rendesen, az éjjel-nappali, igény szerinti szopi ellenére, szóval nálam elég hamar helyreállt a hormonális működés!
Egyébként azt mondják, hogy ameddig nappal igény szerint szoptatsz és éjjel sem telik el 6 óránál több 2 szopi között, akkor biztos a szoptatás fogamzásgátló hatása! Ennek ellenére, nálam ez nem jött volna be, de nem is kockáztattunk! Nekünk bejött a 2 év korkülönbség, persze azért elég nehéz, amikor 2 babát pelusozol egyszerre és egy 1 évesnek nehéz azt is megmagyarázni, hogy Anya miért nem emelgeti folyton! A másik topicon, ahová írogatok, van 1-2 lány, akik elég hamar bevállalták a kistesót és most döbbentek rá, hogy persze, amikor a 3-4 hónapos "nagy" mellett terhesek lettek, milyen egyszerű volt az élet, csak nem számítottak rá, hogy pont a terhesség vége felé, amikor Ők már több pihit igényelnének, akkor jönnek az álmatlan éjszakák a nehezebben áttörő rágófogak miatt! Na meg ugye a sok hajolgatás, az állással-járással próbálkozó, de még gyakran eleső kisgyerek mellett szintén nem egyszerű!
Ne haragudj, tényleg nem kioktatni akarlak, csak vannak szerintem mérlegelésre érdemes szempontok, amiket nem árt átgondolni! És nagyon nehéz volt végignézni a barátnőm szenvedését a kórházban, míg közben a kisfia nélküle tette meg az 1. lépést és nem volt ott, amikor kimondta az 1. szót!

Márti
borossné becz márta

Szfgabi!
Mátéval kapcsolatban nekem is a Pavlovi reflex jutott eszembe. Igen éhes, csak "túl lassan csomagolod ki a melledet".

Teherbeeséssel kapcsolatban Mtunde elmondott mindent. Mi Laura után nem védekeztünk (most sem :) ), egyből szerettük volna a kistesót. Azonban amíg szoptattam nem indult be nálam a peteérés. :(
De olyan is van, hogy a 6 hetes kontrollra már terhesen megy valaki és szoptatás mellett esik teherbe. Szerintem ez egyénfüggő.

Így utólag megtapasztalva milyen egy 1 éves gyermekkel otthon, nem is baj, hogy később sikerült a kistesó. Amikor majd elindul Máté, fél perced sem lesz, hogy leülj. Nem tudom ilyenkor egy pici babát hogyan lehet ellátni rendesen. Ugyan akkor amikor már összenőnek hihetetlenül jól tudnak majd együtt játszani. Majd biztosan lesz olyan akinek van tapasztalata és elmondja. :)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Márti!
Éppen rád gondoltam amikor írtam a hozzászólást. Látom megelőztél. :)

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Clary - Az én orvosom dr. Spánik Gábor. Eddig maximálisan elégedett vagyok vele. Ezen a témán belül (szülészetek, kórházak) van egy topik, ahova a hozzá háró láynok irogatnak. Szerintem ha érdekel olvass bele, ha még lesz kérdésed írj nyugodtan.

UTÁLOM A POLLEN IDŐSZAKOT!!!! :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Lesz holnap szülők iskolája és ha igen hol van pontosan, melyik épületben?

Köszönöm,
Ági

Kép

Kép
oroszági

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni.

Pont ma egy hete született meg a kisfiúnk, Domonkos, a szülésnél szerencsére minden rendben ment, tündérbaba.
A szoptatással azonban sajnos kicsit más a helyzet, Domi még mindig csak 40 ml-t tud szopni egy-egy alkalommal, egy nap minimum 8-szor szoptatom. Szoptatás után mindig fejek valamennyit, de az minimális mennyiség. Tulajdonképpen elég nyugodt baba, néha persze előfordulnak nagy sírások is. Pisis pelusa egy nap kb. 5 biztosan van, egyszer-kétszer kakil is.
Nem tudom eldönteni, hogy adjak-e neki tápszert. A védőnőm és az orvos szerint fel kellene pótolnom minden egyes evését 70 ml-re. A mérlegfrász már kitört rajtam...
Nagyon szeretném kizárólag anyatejjel táplálni, de persze nagyon félek, hogy mi van, ha nem lesz több tejem, vagy ő éhezik, vagy kiszárad, vagy bármi baja lesz. Nem tudom, meddig várhatok, van-e esély még több tejre, stb.

Szalamandra! Ha jól emlékszem, Ti is hasonló cipőben jártatok. Mi lett a megldás?

Többiek! Bárkitől nagyon szívesen veszem a segítséget, tippeket, tanácsokat!

Köszönöm előre is.

Anna
bajusza

Gabi!

A kistesó projekthez. Hogy két kicsivel hogy lehet bírni, abban sajna nem tudok segíteni, mert nekem még nincs két gyerekem. :wink:
A teherbe esés szoptatás mellett kérdéshez viszont valamennyit igen.
Nekem Lilla kilenc hónapos múlt, amikor először megjött. Tíz hónapos korától nem védekezünk, hátha jön a tesó. Lilla most 14 hónapos és sajna nem lakik még senki a pocakomban:cry: (ennyi próbálkozás után Lilla már ott volt). Mondjuk az is igaz, hogy a szopit csak pár napja fejeztük be. (én nappal igény szerint és sokat szoptattam, de éjjel Lilla egy-két kivételtől eltekintve végig aludt, tehát nekünk sokszor 10-12 óra is kimaradt és sajna mégsincs semmi eredmény). Szóval nem biztos ám, hogy a szoptatás fogamzásgátló hatása nem működik... ez szerintem is alkat kérdése, de így első gyerek után csak reménykedni lehet, de tudni azt nem, hogy nálad hogy működik. Ebbe beleszólni úgy se lehet, csak tovább akartam színesíteni a véleményeket. Én mostmár azt gondolom, hogy egyszer csak jön a kistesó, remélem előbb, mint később - addig rohangászok Lillu után, mert egy egyéves tényleg olyan mint egy örökmozgó. :lol:

Anna Neked a szopiról.
Szerintem még ne pótolj azért, mert csak 40 ml szopik a baba. Én lehet annyinak is örültem volna, de mivel itthon én soha nem mértem, így nemigen tudok neked mennyiséget mondani.
A pisis-kakis pelus arány biztatónak tűnik, plusz a nyugodt baba tuti nem is éhezik.
Én anno kiegyeztem a védőnővel, hogy hetente egyszer lemérheti, ha hízik nem kell tápszerrel pótolni. És érdekes módon mindig szépen hízott. A lefejt anyatejet mi sokáig bekanalaztuk neki, amíg nem tudott rendesen szopizni. Tápszert 14 hónapig amíg szopott nem is tartottunk itthon.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Köszönöm a hozzászólásokat babaügyben - azért még jöhetnek a tapasztalatok, mindenkié érdekel! Nekem amúgy még nem jött meg, noha Máté 3 hónapos, és éjjel kb. 6-7 órát alszik egyhuzamban, a fenn maradó időben 2-3 óránként szopik. A védőnőnk szerint nagyon jó a kis korkülönbség testvérek között, ő erre esküszik. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem "tervezzük" a gyereket, hanem elfogadjuk, hogy lesz vagy sem. Egyelőre nem úgy néz ki, mintha jönne a kistesó, szerintem nálam a szoptatás tényleg fogamzásgátló hatású. Arra is kíváncsi lennék, hogy ha mensi nélkül is lehet peteérés, akkor honnan jön rá az ember lánya, hogy ismét terhes lett? Csak ha már telehánytam a wc-t? (Bocsi. :oops: ) Volt valakinek ilyen?

Anna - szerintem ne add fel a szopit, minél többet szoptass, akkor még növekedhet a tejmennyiség. De persze figyeld a baba súlygyarapodását, hogy hetente mennyit hízik, az a mérvadó. És ha azt mondják ez kevés, akkor még lehet hozzátáplálni, de pl. ne cumisüvegből. Nekem nincs ilyen irányú tapasztalatom, majd azok írnak, akik hozzátápláltak. Csak bíztatásként mondom, hogy eleinte nálunk is iszonyú kevés volt a leszívott mennyiség egyszerre, ezért inkább nem is mértem az evéseket, csak szoptattam éjjel-nappal ahányszor csak kívánta. A heti súlygyarapodás viszont nagyon is kielégítő volt, sőt, talán rekordmennyiségű is (300g felett).

Kép
Kép
szfgabi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?