Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

a pórázt csak viccnek szántam,de úgy látszik sokaknak felkeltette a figyelmét :lol: Szegény kis gyermekeknek,olyan sok mindent nem engedünk meg,legalább a szabadságukban ne korlátozzuk őket :D

Csöre:Neked miért kell a genetikára menni?Vagy kérdeztem már? :oops:
Mikor Én voltam a genetikán uh-on ,akkor csináltak 4d képet 4000ft/db-ért :? Egy kicsit sokalltam,igy maradtam a 2d fekete-fehér képnél.az egy ezres volt.Kiváncsi vok,nálatok mennyiért csinálják.

Holnap leszek félidős kismama! :D Hogy elszaladt az idő!
tünde733

Tünde: mert tényleg létezik olyan póráz... engem teljesen lesokkolt annak idején, amikor 10 éve láttam Írországban gyerekre kötve...
Genetikai UH: hát, úgy egyeztünk meg a doktornénimmel, ha a 12 hetes genetikai UH kórházban volt, a 18 hetes genetikai UH-t a genetikai centrumban csináltassam meg, azért én sem vagyok 20 éves :) és hasiszuri sem lesz semmiképpen. Az Istenhegyire megyek, az 14 ezer, egy dvd-vel, amire felveszik a 2D és 4D képeket és videót is. Ezzel azt hiszem, letudjuk a 4D vizsgálatot :) ami azért izgatott, de nem mentem volna el mozizni.... mert csak. Nem a pénz miatt, hanem azért, hogy legyen egy kis varázsa a dolognak :) egy kis meglepi, akkorra, amikor megszületik... ilyenkor meg még kicsike, a vonásai sokat változnak, de mégis valósabb :)
Szóval: most aktuális a 18 hetes, nincs semmi extra.
De jó, hogy holnap már félidős vagy :) nekem még 2 hét 1 nap :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Mi ez a pangás csajok? :D Hol van mindenki?? :D

Csöre:Én sem vállaltam a has szurit.
Nekem adott egy névjegykártyát az ultrahangos nő,és azt mondta,hogy fényképpel,cd-vel együtt 10 ezerbe kerül a 4 d-s uh.
Majd kb olyan 25 hetesen megyek én is.

Na most lépek,mert megyek terhes tanácsadásra,jön a dokim.Holnap meg megint uhu.Szorítsatok nekünk,hogy a ciszta felszidjon! :?

Szép napot mindenkinek!
tünde733

Sziasztok!

Tünde: Tegnap elromlott az egér :S úgyhogy nem tudtam jönni...mostmár beszereztünk egy másikat, később még visszanézek. :D
Gratulálok, félidős kismama!!!!!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Bálint már vagy két napja emlegette, hogy fáj az egyik foga...(ez az egy lyukas fogacskája volt) és elmentünk vele is fogászatra. Tejfog lévén nem igazán hittem, hogy fájhat :oops: - de a fogorvos azt mondta, hogy ez bizony tévhit: bizony tud fájni!!! Igazi kis hős volt :D szurit is kapott, és úgy zajlott a tömés, mint a maradó fogaknál (már amennyire értek hozzá) :roll:

Délután pedig amikor vásárolni mentünk, szokás szerint megállapítottam, hogy akciós újságból nem érdemes "kinézni" semmit, mert azt úgyse kap az ember :(
Plüssrugikat reklámoztak 899-ért, de kékből csak féléves kortól felfelé lehetett találni közte :( , a másik két szín pedig kislányos volt... meg melegítőnadrágot se kaptam Bálintra, pedig tavasz óta sokat nőtt, minden bokalengető rajta :?
Úgyhogy naggggyon mérges voltam...A fiúk azért jól jártak, kaptak egy-egy vízipisztolyt, :oops: pedig nagyon pisztoly-puska-és harciszerszám ellenes vagyok...

Üdv, Kriszti

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

még tegnap este gondolkodtam ezen a póráz-dolgon, de mára elszállt az ihlet, na megpróbálom összeszedni, mire is jutottam :)
szóval nekünk nincsen, szerintme nem is lesz, még nem tudom, de én meg tudom érteni, aki vesz.
Először is szabadság, szóval ok, egyrészt így kevésbé szabadabb, másrészt meg egy olyan gyereknél, aki pl ha nem akar kézen fogva jönni, és a póráz működik, akkor az nagyobb szabadságot biztosít neki, 1-2 méteres körzeten belül, mintha kézenfogva kellene sétálnia.
Másrészt meg tök nagy biztonságot ad. Ok, még a lánykám ehhez kicsi, de azért félek attól, ha majd egyszer kikapja a kezét a kezemből, és elrohan vmerre, és szerintem ez tök reális szituáció, mégha erősen is fogom a kezét, és ilyenkor is tök nagy biztonságérzetet adna.
na, szóval csak ennyi, hogy nekem is tök bizarr, hogy pórázon vezetve a gyerek, de sok előnye van szerintem :)

amúgy semmi különös velünk, mocorgás megvan, minden ok :)

KépKép

KépKép
winnie27

Amikor először láttam évekkel ezelőtt gyereket "pórázon", mosolyogtam magamban, de aztán ahogy végiggondoltam, tényleg nem hülyeség. Pont azért, amit Winnie ír, mert biztonságosabbnak érezhetjük... Bár kicsiknél ugye azért is fogjuk a kezüket, hogy ne essenek el, de a picit nagyobb kategóriában már tényleg jól jöhet...
Viszont amíg nem terjed el jobban, addig olyan "cikis" dolognak számít, nem?

Én kicsiként is mindig magyaráztam a gyerekeknek az utcán, hogy miért is fogjuk egymás kezét, így biztonságos közlekednünk, stb.. Amikor Dávid megszületett, és babakocsizni kezdtünk, szerencsére az teljesen természetes lett Bálintnak, (3 és fél éves volt!) hogy a babakocsit fogja, nem a kezem, és nem engedte el... Igaz pl. zebránál inkább fél kézzel toltam a kocsit, másik kézzel Bálintot fogtam a biztonság kedvéért...
Mostanában Dávidnál veszem észre, ha bármi miatt megállunk útközben, és elengedem a kezét - már indul is valamerre... úgyhogy rájöttem, hogy az ilyen típusú gyerkőcöknek találták ki azt a gyerekhámot... Manapság már nem mosolyognék rajta...

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Csak innen a netről tájékozódtam, de ha minden igaz, nálunk 12 E lesz a 4D uh... de azt én is 26-28. hét körül tervezném be... bár ha sok pénzem lenne, mennék most is szívesen :D
bfkrisztina

Sziasztok

Egyre többen lépjük át a félidőt a napokban :D

Képzeljétel pocaklakó áttért a napközbeni rugdalásra is :lol: Eddig csak esténként éreztem, de az elmúlt napokban már napközben is.

Sajna én még nem kaptam egyáltalán képet babócáról, a máv-ban fel sem ajnlják. Úgy tervezem 6-8 hét múlva én is benevezek egy 4d-re.

A baba hám tényleg nem hülyeség. Én már tapasztaltam a napokban, hogy ha fáj a lábam, mert dagadt, akkor Viki lejtőn lefele már gyorsabban fut nálam és nem tudom utolérni. Ha bekattan a hisztitől képes fejvesztve rohanni, még a kocsik elé is. :shock:
Ha mégnagyobb lesz a pocak, tuti nem tudom elkapni, ha elindul. Már most félek tőle.

Tünde, minden rendben?

Jó pocakosodást!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Tünde: mi van a cisztával?
Sajnos lehet, hogy nem úszom meg a hasiszurit, pedig "csak" 34 leszek, amikor Kispocok megszületik. Alacsony az AFP-m. Majd jövő szerdán kiderül a genetikai UH-on, addig meg idegelem magam szorganyosan :( De csak akkor böknek meg, ha a genetikus doktornéni is úgy ítéli meg, hogy szükséges.
Krisztina-... akciós újság... ugyan... igaz, már lassan egyáltalán nem járunk olyan helyekre, ahonnan akciós újságot küldenek... igaz, nem is járunk sehová vásárolni már vagy 1,5 éve... éppen ahová be tudunk ugrani, ami rendszerint valami kisbolt.
Katica: gratula a nappali focihoz is :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Na végre!úgy látom beindultatok! :lol:

Engem még mindig zavar ez a póráz :? Lehet,hogy hülyének fogtok tartani,de mindig az jut eszembe róla,mikor a rabszolgákat vezették :oops: Jóóó nálunk is voltak olyan dolgok,mikor egy forgalmas út mellett sétáltunk,és az Ádám kitépte a kezét a kezemből ,és durcázott,de nem tom....akkor sem tenném rá a pórázt.

Krisztina:Nagyon bátor kisfiad van! :)

Katica:Viki meggyógyult már?Most látom,hogy még nincs 3 éves.Viszed majd oviba ha betölti a 3 évet?
Kép:Nekem már van képem a bébiről,fent is van a gépen,de a lusta fiam még mindig nem kicsinyítette le,mert igy nem tom felrakni :x

Amúgy ,minden rendben volt tegnap.Kedden kell mennem uh-ra.Remélem minden rendben lesz.
Kép
tünde733

Tünde: örülök, hogy minden rendben :)
a póráz téma nekem sem jön be, nyugi :) biztos van humánusabb megoldás is :)

Csöre
csöre74

Csöre:Kedden kell mennem uh-ra.De eszemben sincs a ciszta,remélem már felszívódott!

Mit mondtak arról,hogy ha alacsony az AFP-d,az mit von maga után?Mikor levették a vért betöltötted a 17 hetet?Ne izgulj nem lesz semmi gond!
Én is úgy voltam vele,ha nem lett volna jó az AFP eredmény,vagy a genetikai uh,akkor tuti megcsináltattam volna a hasiszurit.
tünde733

Nem mondott semmit a dokim, hogy ne ijesztegessen... :( betöltöttem a 17-ik hetet, éppen a vérvétel napján. Elvileg down kórt jelezhet, de azt szűrték már a 12-ik héten a genetikai UH-on, és ott minden rendben volt (csini orrcsontocska, 1,3-as tarkóredő). Csak az AFP volt alacsony, az összes többi érték az rendben volt.
A mostani UH-on (dokinénimé) is minden rendben volt, szépen fejlődik a baba, azt mondta a doktorbácsi, aki csinálta, hogy nagy baba lesz, és semmi eltérést nem lát. De ez még nem a genetikai UH, csak egy sima... jövő szerdán irány az Istenhegyi... még jó, hogy eleve oda készültem, mert az most még pluszban sokkolna.
Akkor csináltatok hasiszurit, ha a genetikus feltétlenül javasolja. Azt mondta a doktornénim, hogy csak akkor fogja javasolni, ha komoly kockázata van bármilyen rendellenességnek.
Hát, most remélem a legjobbakat.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre: mennyire alacsony az afp érték? valamilyen számot tudsz?

bár nem hiszem, hogy gond lenne, az előző vizsgálatok rendben voltak :) , megint csak ott tartunk, hogy itt ez a sok vizsgálat, ahol egy picit eltérő érték esetén jól megrémítik a kismamákat....

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina: 0,54... az elég kevés

Csöre
csöre74

Csöre:szerintem nem lesz semmi gond.Minden eredményed jó.Lehet jobb lett volna még várni pár napot a vérvétellel?Hmmm nem tudom.. :roll:
Én nagyon szorírok neked!!!!!TUTI,HOGY NEM LESZ SEMMI GOND! :wink:
tünde733

Sziasztok

Csőre, ha van időd olvass bele a rendelő anyagban az afp értékekbe.

Az igaz, hogy 0,7 alatt utalhat down kórra, de ők is azt írják, hogy az afp egy elavult vizsgálat, amely önmagában nagyon keveset jelent.

Szerintem e miatt ne stresszelj!

További jó hétvégét!

Niki&Viki & Kati

Kép
Kép
zkatica

Sziasztok!

Csöre: én is azt találtam meg, amit Katica :) : "A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang."

Elmentünk ma kirándulni a fiúkkal az egri várba :D jó móka volt, és képzeljétek a múzeumokban is érdeklődőek voltak, és szófogadóak :D (még póráz se kellett :wink: ) na jó, fiúk révén persze hogy érdekelték őket a kardok, puskák, ágyúk, meg a páncálruha :wink: . Az ötlet, hogy menjünk amúgy is Bálinté, mert látta egy újságban, és úgy mutatta, hogy ő el szeretne oda menni :) úgyhogy ma jól megleptük :)

Remélem nektek is kellemesen telt a hétvége, további szép napot!

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee

Köszi Lányok :) majd szerdán lehiggadok, ha meglesz a genetikai UH eredménye. Végülis a 12 hetesen rendben volt ...
Krisztina: az egri vár az enyémeknek is nagyon tetszett :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Csöre, ne aggódj, ez csak egy AFP, ezen nem szabad aggódni!!!

én meg pár napra elköszönök, Balcsizunk a jövő héten!

KépKép

KépKép
winnie27

Kép
tünde733

Sikerült a fütyis képet feltöltenem! :lol:
Előtte le kellett kicsinyítenem.így sikerült :oops:
tünde733

Kép

SIKERÜLT EZ IS! :D :D Szóval Ő a Kis Szökevény!
tünde733

Sziasztok!
A hetünk tiszta strapa volt, alig van/volt időm bármire is, és esélyem sincs a magassarkúban klaffogó lányom mellett a visszaolvasásra... Szóval, ha így visszafogadtok, szívesen jövök, nem ígérek naprakészséget... :oops:

Koszorúslány volt a hétvégén..:)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1218462060.191.jpg[/img]

[/img] Kép

Vera:
Gratula a puncáshoz!!!! Ez bizony már ténylleg annak látszik :)
Drukkoljatok, hogy szerdán én is meg tudjam mi is lesz a tesóka :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Vera:Gratula a kis csajhoz! :D

Mágnes:Nagyon tündéri a lányod!Gyönyörű abban a ruhában! :)
tünde733

Lányok, szuperek a képek :) gratula mindenkinek :)

Csöre
csöre74

Csöre: drukkolok neked :)

Vera: gratulálok a kis csajoshoz!! :D nagyon jól sikerült felvétel :D

Tünde: :? biztos én nem vagyok elég gyakorlott, de a kukacot nem látom... a másik kép viszont szuper részletgazdag, még a kis ujjacskái is hogy látszanak a kis szökevényednek :o

Mágnes: nagyon csini a kis koszorúslány :D és várjuk a további híreket rólatok is :!: :!: :D

Ma megyek vissza a fogászatra, küldjetek nekem sok energiát hozzá, jó? :wink:

Sikerült rábeszélni a férjem a lakás átrendezésére :wink: , kifesteni már úgyis aktuális lett volna, így a kettő meg lesz egyszerre...
Szeretek rendezkedni (azt hiszem ezt már írtam) bár a munka nagyobb része nem rám vár :wink: még nem tudom mikor kezdünk bele, de nagyon izgi..

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Mi a második babánkat várjuk Február 6.-ára.A kislányunk négy éves,gondoltuk jöhet a tesó neki:)A Bajcsyban fogok majd szűlni,Dr. Dán Pálnál ha minden igaz.Tud róla valaki valamit?Mercikémet még a Rókusban szültem,de ott ugye már sajnos nem tudok amit nagyon bánok és az akkori orvosamat sem találtam meg :( Így kicsit tartok az új kórháztól illetve orvostól.Ahogy olvastam ti már szinte mindnyájan félidősek vagytok.Kicsit kilógok a sorból:)

pamóka01

Sziasztok!

Csöre!

Drukk ezerrel!

Mágnes!

Tündér a lánykád, nagyon csinos!

Pamóka!

Üdv itt! Nem ismerem sem a kórházat sem a dokit így nem tudok erről nyilatkozni sajnos.

Krisztina!

Csak nem kislány????? :roll: Vagy félre olvastam :oops: bocsi

Ne haragudjatok de most csak ennyire futotta, megint összejöttek a dolgok :evil: Ricsinek fitymaszűkülete van, tudtuk hogy kell majd vele foglalkozni de vártunk volna a pelus elhagyásáig. Erre begyulladt neki vasárnap estére, így hétfőn reggel elvittük a dokihoz aki mivel 18 hós a Ricsi, fogta és beoltotta majd tovább küldött minket a sebészetre pedig szóltam neki hogy gázos a dolog :evil: Frissen oltott gyerekkel megjártuk végül is a János kórházat is, ahol átmosták neki, vagy csütörtükön vagy jövőhét hétfőn visszük vissza és kiderül hogy megműtik e neki :( Most meg tiszta láz szegény gyerek, remélem az oltástól és nem benyalt valami fincsi betegséget mert a doki legyengítette az immunrendszerét ezzel a hülye oltással :twisted: :twisted:

Én meg kaptam egy dícséretet a védőnénitől, eddig összesen fél kilót híztam és a vérnyomásom 110/70 volt !!!!!!! :D

Megyek pakolni meg kádat suvickolni, mert kamillás vízben kell fürdetni a Ricsit hogy elmúljon a gyuszi a kukacáról, a kamilla meg besárgítja a kádat :x

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Csajok!

Szerintetek mit csináljak????
A Ricsi egy hete teljesen elválasztota magát, azóta egyre csak telne a melleim. Próbáltam fejni, egy-két cseppen kívül nem jön semmi, sem kézzel sem kézi mellszívóval. Pedig régen mindkét módon simán fejtem egy csomót, nem érte :roll: Lassan nagyobb lesz a mellem mint a hasam és kezdenek is fájdogálni. szerintetek homeopátiás cuccot használhatok erre így terhesen?

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

momi:
nem vagyok benne szakértő, de ha fejsz, akkor termelődik tovább a tej... Ha viszont nem, akkor begyullad a melled... A homeos cucc tényleg jó rá, de hogy lehet-e szedned... Ez egy örgödi kör..
Szerintem a védőnőt kellene megkérdezni, hátha ő tud erre valamit javasolni..

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Pamóka: üdvözöllek :D

Momi: ha minden igaz, harmadjára is kukacosom lesz :D
Szerintem is inkább az oltástól lehet lázas Ricsi... a fütyijét ha sikerül jól mosogatni,és a gyulladás lemegy róla, biztosan nem fogják piszkálni még - nekem legalábbis mindig azt mondta a doktornénink, hogy 5 éves koráig ráérünk... (most a 6 szülinapja előtt vittük el végül a nagyfiút :) - bár ha jobban meggondolom, nála egyszerű letapadásról volt csupán szó, szűkület nem nehezítette az életünket :roll:
Ha létezik a melledre homeopátiás szer, azt a homeopátiás gyógyszerészek is tudják, hogy mi az, amit kaphatsz...szerintem, ha van a közeletekben, akkor próbáld megkérdezni őket :roll:
amikor a fiaim elhagyták a szopást - szintén maguktól - én nem csináltam a mellemmel semmit :roll: de mivel addigra csupán esténként egyszer szoptak, nem is termelődött olyan mennyiség.. :roll: Létezik, hogy másmilyen lett a tej minősége a várandósságtól, és azért nem kéri már? vagy egyszerűen csak túl ficergős mostanra?

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Momi: szerintem próbáld borogatni langyos, inkább hideg vízzel, ha nagyon bedurran... egyébként magától el fog apadni... de nem is baj, hogy Ricsi nem szopizik, ez azért neked is jobb, több energia marad a picire :)
Üdv Pampóka :) mikorra várod? Sem a kórházat, sem a dokit nem ismerem...

Csöre
csöre74

Ja, Momi: fütyi kérdés: hát, ez sajnos elég gyakori, és nehéz tanácsot adni, mert sokfélét hallottam: hogy várnak, hogy egyszerűen felrántják neki, stb... orvosa válogatja. Szerintem meg lehet minden változatot beszélni velük.
És köszi a drukkot, nagyon rám fér. Majd jelentkezem délután-este.

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Csak az utolso oldalt volt idom visszaolvasni egyelore.

Vera,
Vegre kiscsaj! Gratula!

Csore,
Neked megy a sok drukk mara!

Pamoka,
Udv itt!

Momi,
Jobbulast Ricsinek!
Megint szinkronban vannak a fiaink, ugyanis Levi is elvalasztotta magat nemreg.
Biztos, hogy a tejtol feszul a melled? Mert nekem is ez volt, de nem tudtam fejni semmit, de nem is volt mit. Nem tudom nalad hogy volt, de en miota megint varandos vagyok, azota a melleim nem nottek, nem feszultek, csak most hogy abbahagytuk a szopit. Most viszont rendes varandosmelleim lettek par nap alatt. Eleinte borogattam, de mas nem kellett, sot lehet hogy ez sem kellett volna. Nem lehet hogy nalad is csak errol van szo?

Magi,
Csinoska volt a kiscsaj!

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Sziasztok!

krisztina:Mi volt fogdokinál?
Ha jobban megnézed az első képet amit feltöltöttem,azon látszik a fütyije :lol: Ahol a nyíl mutatja..
Amúgy Én is imádok pakolászni,rendezkedni :D mondjuk most ebben az állapotomban inkább csak az utasításokat adom,hogy mit hova tegyenek apájék :lol:

Pamóka:Üdv köreinkben! :D

Momi:Hidegvizes borogatás jegelés nálam is bejött anno.
Fütyi:Ádámnak mikor 1 éves volt akkor rántotta fel a doki,mert csak egy pici helyen volt letapadva. :? De úgy tudom,akkor szokták műteni,ha nagyobb helyen,vagy körbe van letapadva .Sajnáltam Ádámot,mert minden pisiléskor nagyon sírt,mert csípte neki :cry: akkor azt találtuk,ki,hogy egy nagyobb vajas dobozba tettem langyos kamillás vízet,belelógattuk a fütyköst,és így nem csípet neki.

Csöre:Mi volt a genetikán???

Tegnap voltam uh-on.Hála Istennek a ciszta felszívodot pocok kis fejéből! :D Szépen fejlődik,minden rendben vele.

Kép
tünde733

Sziasztok Lányok!
Egészséges :D mindent rendben talált a doktornéni. Megszámoltuk az ujjacskáit, a csigolyái is szépen látszottak, a belső szervei is rendben vannak. Sokat nem mutatott magából: bekuckózott a lepény mellé-alá. Egyelőre kislánynak tűnik :) látszott a két kis szeméremajak, és nem lógott semmi a lába között. De tudjátok, én azért elég szkeptikus vagyok :)
Lényeg, hogy egészséges babám van :)

Csöre
csöre74

Csöre: ez nagyon jó hír! Örülök, hogy minden rendben :D
tényleg csak jól megijesztett az afp :x

Tünde: nálatok is örülök a jó hírnek :D
Na majd mindjárt megnézegetem mégegyszer a képet :)

fogászat-úgy tűnik rendben van az a múltkori fogam, mivel azóta sem fájt, kaptam végleges tömést bele (abban maradtunk, ha viszont bármikor is megfájdul, akkor szükségessé válik a gyökérkezelés) legközelebb szeptemberben mehetek a köv tömésre, mert annyira tele vannak és sok a helyettesítés is

Fütyikérdés - hát igen gondolom ahány orvos, annyi vélekedés :?
de minden fiús anyukának van valamilyen tapasztalata róla :?
mi is kamilláztuk, meg vazelinnel kenegettem neki pár nap, hátrahúzás után

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Sziasztok!

Csöre:Látod mondtam,hogy ne izgulj!!! :D Örülök neki,hogy minden rendben van!

Krisztina:Örülök neki,hogy nem lett semmi komoly a fogaddal!
Hogy álltok a pakolászással?? :D
Nálunk apának olyan sok munkája van(szoba festő),hogy még várnom kell egy kicsit. :?

Kép
tünde733

Tünde, Krisztina: :) persze, hogy beijesztett... nem csoda, az UH doki (Hajdu Krisztina - és itt most meg is védeném: nagyon rendes volt végig, mindent elmagyarázott) is azt mondta első ránézésre, hogy elég alacsony.... aztán meg azt, hogy a béta hcg is, úgyhogy nem lesz semmi gond. És utána nagyon alaposan megnézett mindent :)
Tünde: de jó, hogy egészben ráfért a babó a képre! Tényleg valami motoszkál a kis lábánál :)
Krisztina: örülök, hogy rendben a fogad.

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Mi is félidősek lettünk :D :D :D !

Hát a pakolással lassacskán haladunk, készítünk beépített szekrényt, még szerencse, hogy a párom ügyes kezű emberke... a bútorlapszabászaton csak levágattuk, ami kellett, és ő rakja össze - mivel csak munka után tudja csinálni, és vannak benne elég hangos műveletek, nem lehet sokáig zajongani... arra már csak az ajtók hiányoznak. Így elég olcsón megússzuk.
A mi szobánkban pedig van egy szuper kis dobogó (amit korábban szintén a párom készített), de onnan most ki kell pakolni :arrow: a beépített szekrénybe, és nagyon alaposan le kell takarítani a falakat + festeni, mert valamikor 4 éve mikor beköltöztünk ez egy újépítéső társasházi lakás volt... és kitalálhatjátok: penészedünk elég csúnyán :evil:
(kint a lábazati fal nem volt szigetelve, ezt azóta pótolták... remélem ezután rendben leszünk)
Ugye nem untattalak nagyon a részletekkel?

Szép napot mindenkinek!
:D :D :D :D :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Krisztina: csak óvatosan a pakolászással :) nem untatsz, annyit javasolnék, bár biztos az eszetekbe jutott :), hogy a festés előtt nagyon alaposan kenjétek le a falat penészírtóval, és hagyjátok pihenni utána. Különben visszajön. És nagyon gyakran kell szellőztetni. Sajnos nem csak a szigetelés meglétén múlik a penész, hanem azon is, hogy mennyire szigetel az ablak (a műanyag ablakok nem nagyon engedik ki a párát), hogy nikecellel van-e szigetelve a fal (az sem engedi ki), de kétségtelen, hogy a hőhíd miatt kialakult pára jó tenyészhely...
Nekem még 6 nap félidőig...

Csöre
csöre74

Sziasztok!

Krisztina:Én is egyetértek Csörével!Festés előtt kenjétek le a falat penészölővel,penészedés gátlóval.Ezt úgy is ajánlanám,mint fesző feleség! :lol: Mi 5 éve építkeztünk.Nekünk is szigetelés van a házon kívül,és műanyag nyílászárokat tettünk.Hiába szellőztetek még télen is ,az egyik szobában mindig kijön a penész :? Férjem szerint azért,mert bent szárítom a rucikat(télen) :?

Na megyek,mert a kicsik már nem bírnak magukkal! :x Megyünk a Tiszához ....Tiszaparti buli lesz,és Jázmin tánc csoportja lép fel :)
Kellemes hétvégét,és jó pihenést mindenkinek!
tünde733

Sziasztok!
Megjött az AFP értékem, 0.8, éppen annyi, mint Annával, az uh-s doki szerint (aki 2 perc alatt elvégezte az alapos genetikai uh-t) az érték alacsony, így elküldött genetikai tanácsadásra. Kaptam is időpontot, szept. 11-re. Végül is nekik tök mindegy mikor megy egy kismami, hadd idegeskedjen már egy hónapot.
Na hát én nem szerzem meg nekik ezt az örömöt, és 27-ére kaptam időpontot az Istenhegyire uh-ra. Egyébként voltam már ott genetikain, és minden ok volt, azt ondta a csaj a telefonban, hogy ne is foglalkozzak az AFP-vel, de egyébként is az érték teljesen jó!

Röviden ennyi,szerdán megyünk nyaralni, megpróbálok kikapcsolódni. Közben Zsebike nagyokat rúgdos, nagyon aktív baba :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Köszi a segítséget csajok :D tegnap szétszedtük a dobogót, hát borzalmasan néztek ki a falak...a penész lekezelése megtörtént, de valóban várnunk kell a festéssel, mert szó szerint nedvesek a falak, úgyhogy az egy másik kör lesz... (mivel pici a lakás, muszály volt visszahurcolni a holminkat, mert amúgy a gyerekek nem fértek az ő szobájukban :) )de ami késik, nem múlik
A szellőztetéssel azt mondanám nincs gond, de ez a penész annyira kimondottan ebben a sávban jön, hogy laikusként én a hőhídra fognám...na mindegy...

Tünde: remélem jól sikerült a Tisza-parti buli :), nem áztatok el?

Mágnes: ne idegeskedj az AFP miatt, pár üzivel feljebb éppen Csörét is ezzel vigasztaltuk, hogy az egy elavult vizsgálat, inkább csak az uh eredményekre kell figyelni :)

Szép napot mindenkinek! :D

Kép
Kép
Kép
bfkrisztina

Magi,
Mar tobben megnyugtattak, de azert elmondom, hogy Levivel nekem is 0.8 volt az AFP-m, most Gergellyel pedig 0.73. Ez itt nem szamit soknak. Nekem 50 perces genetikai uh-m volt (ugyhogy volt idejuk atbogaraszni a babat), itt ennyi a rutin, ha gond van akkor persze tobb, de nem lattak semmi problemat. Emellett az afp mellett a kombinalt teszt is teljesen jo volt mindket esetben. Menj el az Istenhegyire, ott minden rendben lesz es megnyugodhatsz.

Őzi
Kép
Kép
Õzi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?