Sziasztok LÁnyok!
Már régen jártam itt
De Blanka elég sok időmet leköti, és ha akarok haladni a háztartással is, muszáj néha mást is csinálnom
Eszter, gratulálok nekted! Én is várom a beszámolódat. A seb miatt ne aggódj, úgy lesz mint Melus mondta, olyan hamar begyógyul, hogy el is fogod felejteni
Jó babázást és sok tejcikét nektek!
Tamara, nekünk az Espumisan nagyon jól bevált hasfájás ellen. Bár nem merem azt mondani hogy Blanka kimondottan hasfájós lenne, de neki is nehezen ment a büfögés. Az Infacolt is használtuk, de az Infacol nagy buborékká alakítja a pocakban kisbubikat és lehet, hogy ez annyira nem jött be a babának. Most nincs baj. Csodálatosan alszunk, eszünk. Este 9-kor fekszünk és 3/4 5-ig alszunk! Tényleg olyan Blanka mintha kicserélték volna. Már 4200 grammok vagyunk meztelen. Mi is megyünk mindenfele. Igaz még olyan zárt térbe nem, ahol egyszerre sok ember van, de már lesétáltunk a doktor nénihez, és a védőnőhöz méreckedni. A héten megyünk hasi és koponya uh-ra is.
Hétvégén pedig voltunk, a duna parton a kedvenc éttermünkben, igaz csak a teraszon és ott is jókat horpaszott a pici, szombat délelőtt shoppinggoltam míg apucika sétált vele, vasárnap pedig fagyizni voltunk vele. Nagyon élvezi az autót, aminek mi külön örülünk, mert hallottunk már, hogy van olyan baba aki nem szeret autóban utazni.
Én nagyon odafigyelek, hogy mit eszem, nem eszem hüvelyeseket, és a K betüsöket is kerülöm, de néha még is van pici kiütés Blankán. Ez ellen nagyon nem lehet mit csinálni. Pl. ittam egy jó tejeskávét a hétvégén, annyira élveztük a jó időt szombaton apával egy kávézó teraszán
nem bírtam ellenállni neki. Hát sajnos ennek muszáj lesz a későbbiekben, mert Blankán rögtön kiütközött a tej.
Egyébként azt olvastam, hogy mértékkel mindent lehet enni, és legyen változatos nem szabad átesni a ló túlsó oldalára, mert olvastam olyan csajról aki még a pörköltet nokedlival sem eszi, mert attól is fáj a hasa a gyereknek.
Nem tudom, de akkor meg mitől lesz energiája szoptatni? Mert enni azért kell!
Nekem az LLL a szoptatási pozitúrákban segített, most már bátrabban merem fekve szoptatni a gyereket (vagy jobban alápárnázom a karom ha ülve szoptatok!), pl. hétvégén reggel csak fektetve szopiztunk és utána egymás mellett aludtunk a franciágyban, olyan jó volt hármasban lustizni.
A legnagyobb örömömre Blanka is aludt köztünk, idáig még nem volt ilyen.
Fogamzásgátló: nekem szerintem továbbra is marad majd a hüvelygyűrű, ez anno bevált (nem kell mindennap odafigyelni a beszedésére), és mivel nem természetes úton szültem, nem is lesz gond vele. Azt hiszem szoptatás alatt is lehet használni.
Timi