Új privát üzeneted érkezett!

bb: Mire gondolsz hogy igazam van a családommal szemben? Miben van igazam amiben a családomnak nem? Nem teljesen értem. :(

bébic: Kukoricának anya is Noel is örül az biztos! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: Már értem a táppénzt. Az előzőhöz még annyit, hogy a pasik, főleg, ha fiatalok, akkor válnak igazán apává, ha megszületik a baba. Addig nem is tudják átérezni a felelősséget. Szerintem minden meg fog változni szülés után. Tudod, fő az optimizmus.

Brigitta

Kép
Kép
Kép
bb

bb: Ebben reménykedem én is. Ha meglátja pici Noelt biztosan jó apja lesz picúromnak.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida!
Amit dolgoztál korábban az diákmunka volt, vagy szerződéses? Ők nem fizettek utánad semmit?

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Bocika! Csini vagy!

Mush! Én is oda hízom...tegnap beültünk barátnőmmel egy schlossgoldra, és rámszorult a karfás szék :lol: ...de nagyóóón kicsíííí vóóóólt :wink:

Bébic! Kilók: akár 1-2 l vizet is benn tarthat a szervezet, ha ilyen dagisodásta hajlamosak vagyunk + kb másfélszerese nedv (vér és nyirok) kering bennünk. Ez alapból 3-4 kiló. No para!
Én meg pont azt várom, hogy kiforduljon a köldököm! Az olyan kismamás! Végre eltűnhetne a köldököm körüli hájkráter!

Bocika! Babakocsikérdés nagyban függ attól, hogy:
mekkorák vagytok
kocsi/tömegközlekedés
emelet/földszint
sétálni vagy esetleg sportosabban használnád
beton vagy göröngyös
stabilitás vagy könnyűség a preferált (ha mindkettő, akkor bazi drága)
többfunkciós, vagy külön mózes+sport+autósülés
satöbbi

...én éjjel lőttem a neten egy használt nyári kocsit, majd felteszem!

Sarmi! a vásárolgatás boldoggá tesz? :lol: :wink: ... nekem már kb 3 gyerekre való kezdő csomagom van kb fél éves korig :wink:
Meg is nyítom lassan a Coca-turit, a felesleget felrakom nektek, és indul az augusztusi párszázas akció bátraknak és babonátlanoknak, valamint suttyomban vásárlóknak! :lol:

Zsiráf! babona hesss!

Kép
zölddisznó

enikő:
Sztem ezt diákmunkának veszik, szerződést egy szövetkezettel kötöttem. Más az adózásom, más az utánnam fizetett járulék.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida, igen, most 2100. Elejében én is aggodtam, hogy mi lesz, majd biztosan mindig feküdnöm kell, de szerencsére azért még nem kell. Sétálgatok, ebédet főzök, aztán pihenés. A takarítást nem csinálom, azt átvállalta a párom (bár azért a portalanítást, a kisebb dolgokat azért én is megcsinálom), mert arra azt mondta a doki, hogy hanyagoljam. Nekem görcseim nem voltak és keményedést is igazából csak akkor érzek, amikor a fiúk éppen úgy fordulnak a hasamban. :roll: :lol:

Hízás, úgy látom én vezetem a sort, én 50-51kg-ról indultam és most 58 kg vagyok. :lol: :lol:

Bébic, bizony én csináltam! :oops: Bár látszik is rajta, régen szebben is tudtam hímezni :wink: :lol: (mire nem jók az ált. iskolai háztartási órák)

verzso

Aida!
Örülök, hogy már jobban vagy! Rád fért már, hogy otthon maradj és pihenj! Most ez a legjobb, amit tehetsz: foglalkozz minnél többet Noellel.

Engem meg már szinte ki akarnak dobni a cégtől. :-D Szeptember 1-től szerintem nekem is marad az otthon melege. Már rég itthon maradtam volna, ha a cégautó nem lenne olyan nagyon a hátsómhoz nőve...

Csajok, én még egyetlenegy babaruhát sem vettem!!! De nem babonából, hanem mert tökre nem értek hozzá... Bár van egy listám gyakorlott anyukától és azt fogom végigvásárolni, talán abból baj nem lehet. :-D

Lehet, hogy volt már téma, nem emlékszem: a szülés módja. Az epidurált tényleg előre kell jelezni a dokinál? Ha eldöntötted, hogy te epidurál nélkül szülsz, akkor vajúdás alatt már nem gondolhatod meg magad? Kinek mi a tapasztalata vagy a véleménye?

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi: hát tömegközlekedés az nem nagyon lesz itt vidéken. Sajna pocsék a járat, tehát annyit emelgetni nem kell. Házban lakunk így földszint. Út az mindenféle: sima, görönyös, focipályás (apa nagy focista), tehát midenféle terep lesz. Azért gondoltam multifunkciósra mert minden egyben van, nem kell külön-külön venni. Egy váz és lehet varriálni. Amúgy köszi a gratulációt. Ha nyílik a Coca turi, majd benézek! :lol:
Vendég

Aida!

A férfiak igazából tényleg csak akkor értik meg mit jelent a gyerek mikor kiújik és megfoghatják. Addig sajnos nem igazán érzik át a dolgot. Tisztelet a kivételnek.
Az én párom miután nincs is velem hétközben csak hétvégente nem tud mit kezdeni azzal, hogy ha panaszkodom neki arról itt fáj ott nyúlik stb. miután megmozdult a Manó és elkezdett hallgatozni a pocimon akkor kezdte felfogni hogy miről is van szó.
Mostmár szinte program ha itthon van hogy a feje a pocimon és hallgatja hogyan úszkál a Manóci.

Nem tudom, hogy a férjed hogyan áll a gyerek kérdéshez (gondolom mindketten ugyanannyira akartátok) csak egy dolgot kell megértetni vele - és neked is - mindenféle idegeskedés elsősorban a BABÁ -nak árt.

A legrosszabb tipusú ffira akadtál véleméynem szerint aki egy-egy ilyen esetben hallgat. (Sajna tapasztalatól beszélek) öszinte részvétem. Nekem a logikus dolgok jöttek be. Nem vitázom nem hisztizek megpróbálom higgadtan erős nőként logikusan felépiteni az érveimet. Aztán hagyom hadd föjjön a levében. Húúúú iszonyatosan nehéz és néha én is kitörök. De eddig bevált.
Vendég

Grrrr, elszállt, amit írtam, nemhiszemeeeel! :evil: :evil: Na, mégeccer!

Berni: ejnye, megelőztetek! :twisted: :D Sebaj, mi most még úgysem tudnánk megvenni, meg talán még azért van fent a honlapon, mert van belőle...de az se gond, ha nincs, majd lesz másik....(csak arra nem tudtam rájönni, mi a különbség a 62ezres meg a 69ezres közt)

Bocika: köszi a tippet! Múlt pénteken pont voltam ott, de mostanság annyira a bébicuccok bűvkörében élek, hogy magamról mindig megfeledkezem... :oops: :P

Zöldi: ne pironkodj, tényleg így van!
Köszi a jótanácsokat, akkor a hüsikrém marad (a hűtőben tartom, és úgy még "ütősebb" :P rossmann saját márkás cucca), meg a zöldség-gyümifrontot is erősítem majd. Egy-egy alkoholmentes söröcske befigyel most is, csak az meg néha kakimanónak zavar be, fogalmam sincs, miért.... :roll:
Tudom, hogy csak nekem már vagy 2szer belinkelted a homeós oldalt, de baromi lusta vagyok most bevallom őszintén kikeresni :oops: :oops: , megírod nekem, melyik bogyeszt használod vizesedésre?

Tali: sajnos a lakás-ügy miatt nagyjából minden napunk-hetünk képlékeny, így ezért is nem mertem még írni semmit ez ügyben, nem akarlak "félrevezetni" benneteket. Remélem hamarosan már nyöszörög vmit a bank, és onnantól elvileg kiszámíthatóbbak lesznek a napjaim, meg a hétvégéink is.
Egy picurka türelmet még kaphatok? :oops: De igyekszem mielőbb "tisztázni magam", ígérem!
bébic

Bocika!
[quote]E írta:lőre csak az újszülött cuccost vedd meg.
[quote]< írta:/div>
Miért? a nagyobbak tuti kellenek, max később/előbb mint gondolná! Lehet, hogy az első hónapokban jobban értékel majd egy órányi alvást, minthogy babaruhákért rohangáljon :wink:

[quote]M írta:ajd a bababoltban ezzel kezdek, végig emelgetem a kocsikat.... mx. buggyantnak néznek...
...meg ne halljam!

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Zöldi, lehet, hogy későn, de jó a hasad mérete, valahol itt állok én is... :D

Lyányok, írjatok tippet bababútor fronton. Egyszerűen nem találok olyat ami igazán tetszik. Valami egyszerű, visszafogott de kedves babaágyat keresek pelenkázóval.

Aida: Én Zöldivel és BB-vel értek egyet. Illetve azt látom, hogy - tényleg nem akarva megbántani téged - de egy picit túl van dimenzionálva a babaprojekt és a kapcsolódó tünetek, kellemetlen élmények. Úgy gondolom, hogy mindenkinek akadnak tünetei (amelyek nem panaszok), de ezzel valahogy kevesebb időt és energiát kellene eltöltened. Nem azt mondom, hogy ne gondolj rá, hanem inkább azt, hogy foglald el magad aktívan mással, így hátha nem csak erről szól majd a nap. Olvass, netezz, rakj ki egy passziánszt. Sétálj (akárki, akármit mond ez nem árthat, kivéve súlyes eseteket, amely nem a tiéd), beszélgess, mozizz.

A férj - anyós problémával kapcsolatban pedig: A kapcsolatunk elején nekem is voltak ilyen problémáink. De megmondom őszintén én egy másik oldalról közelítettem. Soha nem mondtam, vagy éreztettem, hogy ne menjen oda, vagy ne beszéljen vele, sőt inkább presszionáltam rá. Hiszen ebben az esetben nem lesz értelme a huzavonának, hiába sápítoznak az anyósok, hogy "miért nem engedi, hogy velem legyél?", erre kellemetlen az a válasz a fiuktól, hogy engedi, sőt.

Egyszerűen ha rám hallgatsz tekintsd tabunak a témát, ha pedig felmerül, nyilatkozz pozitívan. Ja és a párod majd nem akar beszélgetni anyukával, ha ennél sokkal jobb programot kínálsz neki…(lehet ez egy kedves, közös zenehallgatás, egy közös fürdő, egy közös zuhany, egy masszírozás, akár egy kis közös olvasás vagy bármi. De hidd el egy férfinak nehéz feldolgozni a babavárás érzéseit, Vekerdy szakbarbár úgy is fogalmaz néha, hogy még az első hónapokban sem tudnak mit kezdeni egy babával…

A lényeg, hogy ha hazamegy a férjed, akkor ne egy aggódó, szomorú, letört, és kiábrándult lányt lásson, hanem egy gyönyörű anyukát. Aki sminkeli magát (OTTHONRA IS), csinos, és MOSOLYOG.

Kép
mannababoca

Zölddi!
Ezen a karfás széken jót nyerítettem!!! :-D :-D Szerintem is baromi pici lehetett!!! :-D Az augusztusi talit ne ilyen helyre szervezzük! Én cipelhetném haza a fenekemen a karosszéket. :-D Azért megnyugtató ez a 3-4 kiló víz... Akkor én alig híztam. :-D

Verzsó!
Még szép, hogy te híztál a legtöbbet, neked 2 babát kell kihordanod! Meg amúgy is vékony voltál, rád fért! :-D Tök jó, hogy ilyen pozitívan állsz a dolgokhoz!!! És szép a Tibcsis törcsi! Én láttam egy csomó babáknak való gobleint (lehet nem így írják...) (Micimackós, Némós...) én rengeteg ilyet varrtam ki régen, most is gondolkodom rajta, hogy jópofa lenne a gyerekszobába ilyen.

Kép
Kép
lbernuska

Még én sem vetem semmi ruhát a Manónak!
A barátnőmnek kb 3 zsáknyi ruhája marad a kisfiáról azt nekünk szándékozik adni. -ha kisfiú lesz Manóci.

illetve nálunk én vagyok babonás ( bár néha már úgy de úgy vennék valamit) hogy amíg nem bújik ki addig semmit mert bármi történhet. :oops:

Babakocsi kérdésben absz. egyetértek Zöldivel, de nálunk azt a kérdést apuka ki nem adná a kezéből :D minden kocsi ami nekem tetszene annak minden műszaki paramétere megvan és az alapján fogunk dönteni. Szerinte ez abszolut férfi dolog. :lol: Hát legyen!
Vendég

Zöldi: akkor a karfás székek mostantól átvándorolnak az "ellenséges" táborba, úgy döntöttem! :lol:
Köszi a megnyugtatást, én is ebben reménykedtem, hogy valami huncutság van ebben a hízás dologban! :lol:
Én imádtam a jó kis mély köldökömet, ez most olyan ijesztőőőő! :shock: :oops:

Verzso: Nagyon ügyes vagy, örülnék, ha így tudnék varrni-hímezni! :roll:
Te a "kilós versenyben" különleges induló vagy ám, így nem ér! :P :wink: Ikres kismamiként szerintem ez tök normális.

Az miért van, hogy pihizek egész nap, nézem este a TV-t, és egyszer csak a nagy semmiből jön egy hatalmas haskeményedés? :shock: (Ami nálam amúgy is ritka, kb. 3-4 alkalommal volt eddig összvissz.)
bébic

bb! Oszt amúgy hogy vagy?

[quote]m írta:agnéziumot meg szedem a 15. hét óta, ezért nem bízom én már annak a hatásában.
Aida! Már annyian mondtuk, hogy amennyit Te szedsz, az lófütyi! Vegyél már normális adagot! Na! Most jól lecsesztelek kislányom...

Kép
zölddisznó

Bébic!
A két babakocsi között annyi a különbség, hogy az olcsóbbnak a biztonsági ülésén 3 pontos műanyag csatos biztonsági öv van, míg a drággábbikon 5 pontos és fém csatos az öv. No és a színe tér még el.

És igaza van Zölddinek, nehogy emelgesd a babakocsikat!!!

Kép
Kép
lbernuska

Zöldi: persze igazad van, de az én keresztlányom volt úgy hogy egy teljes méretet kihagyott, és na pont abból a méretből volt egy halom ruhája. Ez csak az én tapasztalatom volt, mint irtam nem vagyok rutinos anyuka, csak keresztanya. Így volt már kin az etetést a pelenkázást és a fürdetést tanulni.
Vendég

Zöldi: ne gondoltam ám én komolyan :lol: , kapnék is a férjemtől egy jó kis fejmosást! :P
A rucivásárlást én is így csináltam eddig, lassan már több olyan cucca van, ami majd ekkor meg maaajd akkor lesz jó rá, mint ami az elején kell. :lol: De pont holnap tervezet "leltárt" készíteni, hogy hányadán is állok.

Ja, és találtam egy jó kis leírást, hogy miket ajánlanak kezdésnek, ha a baba télen születik, és mit, ha nyári a baba. Persze ez sem szentírás, de egyfajta alapnak jó. Bemásolom majd, ha esetleg vkit érdekel.... :roll:

Mannababoca:
[quote]E írta:gyszerűen ha rám hallgatsz tekintsd tabunak a témát, ha pedig felmerül, nyilatkozz pozitívan. Ja és a párod majd nem akar beszélgetni anyukával, ha ennél sokkal jobb programot kínálsz neki…(lehet ez egy kedves, közös zenehallgatás, egy közös fürdő, egy közös zuhany, egy masszírozás, akár egy kis közös olvasás vagy bármi. De hidd el egy férfinak nehéz feldolgozni a babavárás érzéseit, Vekerdy szakbarbár úgy is fogalmaz néha, hogy még az első hónapokban sem tudnak mit kezdeni egy babával…

A lényeg, hogy ha hazamegy a férjed, akkor ne egy aggódó, szomorú, letört, és kiábrándult lányt lásson, hanem egy gyönyörű anyukát. Aki sminkeli magát (OTTHONRA IS), csinos, és MOSOLYOG.

Ezt annyira jó volt olvasni, nagyon jó tanács! És nagy esélyt látok rá, hogy be is válik!
bébic

hello

manna. meg a moslygas, meg a csinossag megy is, de smink? amikor lemosom olyan karikasak a szemeim, hogy egy jo darabig megint nem vetemedem ilyesmire. :lol:

eniko. kicsinyitett kep vissza kuldve. ha szeretnel tobbet feltenni, kuldjed oket nyugodtan.

ha valaki nagyon untakozik, esetleg feltennetek egy listat, hogy miket kell tenyleg megvenni, es mibol mennyit kell venni a babat varva. elore is koszike.

elmentem a fogorvoshoz! cuppa

KépKép
KépKép
mush589

na most leesett az allam a padlora.
lementem a konyhaba egy pohar vizert,es az anyosom elmosogatott mindent meg el is pakolta!!!! (az agyunkat varta delelott). milyen rendes! el vagyok halva. na a doki utan felhivom es megkoszonom. na tenyleg megyek, mert nem fogok oda erni

KépKép
KépKép
mush589

Én nem szedek magnéziumot lányok... :oops: Kellene? Csak mert doki nem mondta, olyan panaszom úgy összességében nincsen, amire hatással lenne... (Mondjuk a doki ahhoz sem szólt semmit, hogy fedi a méhlepényem a méhszájat....múlt szerdán a védőnéni kérdezte, hogy a doki mit szólt ehhez, én meg: semmit...majd hétfőn rákérdezek)

Berni: köszi, erre rá nem jöttem volna...és ezért kerül 7ezerrel többe?! :shock: És ígérem, nem emelgetek! :lol:
bébic

mannababoca: Baj van az otthonra is sminkeli magát dologgal. :D Soha életemben nem sminkeltem magam, soha de soha. Se itthonra, se máshova. Mindig azt mondta pont ezt szereti. Így inkább most nem kezdem el. :)

zöldi: Már több napja 3szor2 mangeB6ot szedek. Ennél már nem nagyon lehetne több. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

közös program: Az én páromnak nem a velem töltött percek okoznak örömet, hanem a számítógépével töltött percek. :) Ez tényleg így van. Akárki akármit mond. Ismerem már ennyire.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bocika! Akkor én egy jó masszív, nagy kerekű, tágas kocsit vennék, ami jól fordul. Én nem vagyok a multifunkcionális híve, de ez nagyon egyéni. (Sőt én sajnálom a pénzt új babakocsira, de ez egyéni perverzió)

Ezt vettem 1.575.- Ft-ért:

Kép

Kép

[quote]A írta: férfiak igazából tényleg csak akkor értik meg mit jelent a gyerek mikor kiújik és megfoghatják. Addig sajnos nem igazán érzik át a dolgot. Tisztelet a kivételnek.
Az enyim a tiszteletre méló kategória! Imádom!

Bébic! Akkor megkérdőjelezlek jó?
Nesze:
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=204

Manna! Jövő héten jöszöl jógára?

Berni! A tali kizárólag nagyseggű kismama-barát helyen lesz! :wink: Minimum fotel, dönthető! lábfelrakós, ahol a pincér talpmasszőr egyben, és felszolgálás után pálmalevéllel legyez. És néger. Szélesvállú...

Bébic! Mert a haskeményedés az ilyenkor már teljesen normális. Nem szükségszerű, de nem rendellenes. Csak ha sokszor (óránkén többször is) vagy ha fáj.

Boci! De a gyerkőc max a legkisebb méretet tudja kihagyni! 62-ről nem tud 74-re nőni anélkül, hogy közben 68-as ne lenne! :wink:

Kép
zölddisznó

Bébic! Ilyenkor a Mg- szükséglet kb. másfélszerese, és táplálkozással nem nagyon tudod bevinni. Nem a panaszokra kell elkezdeni, hanem hogy ne is alakuljanak ki a panaszok.

[quote]z írta:öldi: Már több napja 3szor2 mangeB6ot szedek. Ennél már nem nagyon lehetne több.
Aztán má' mé' nem? az csak 300 mg!!! De ezt is már negyedszer írom. Olvastad ma, hogy van, aki 3*2-t szed 500-asból!!! (bocsi, de elfelejtettem, hogy melyikünk)

[quote]k írta:özös program: Az én páromnak nem a velem töltött percek okoznak örömet, hanem a számítógépével töltött percek. Ez tényleg így van. Akárki akármit mond. Ismerem már ennyire.
- ... meg tudod fogalmazni, mit szeretsz te ebben a pasiban?

Kép
zölddisznó

Aida:
[quote]A írta:z én páromnak nem a velem töltött percek okoznak örömet, hanem a számítógépével töltött percek.

Ez a mondatod elevenembe talált. :( Már írtam korábban neked, hogy az én párom pont ilyen, ő is informatikus.
Nos, nálunk a nagy fordulópont 2 éve szilveszterkor következett be, nálam akkor telt be a pohár, akkor voltunk 3 éve együtt. És akkor untam meg, hogy a beszélgetünk egymással úgy nézett ki: én beszélek hozzá, ő nézi a monitort, kattingat, néha egy-egy "aham" vagy "jaja" elhagyta a száját és ennyi (sokszor még ennyi sem). És ez nem azért volt, mert én féltékeny vagyok a számítógépre, csak dühített, hogy a kapcsolatunk érdekében nem képes megkeresni az egyensúlyt köztem és a munkája/szórakozása közt, és annyira sem méltat, hogy amikor beszélek hozzá, rám nézzen.
És szilveszter délutánján fogtam magam, szó nélkül felöltöztem, és sírva mentem át a barátnőmhöz, aki szerencsémre itt lakott néhány utcával odébb. Közben azt észrevette, hogy eltűntem, elkezdett hívogatni, de összeszorítottam a fogam és nem vettem fel. Pokoli nehéz volt. :( Néhány óra múlva hazamentem, ő nagyon dühös volt, én szintén, és el voltam keseredve nagyon. Leültünk, megbeszéltük. Akkor már sejtettem, hogy megijedt (én is amúgy, mert fogalmam sem volt, hogy lesz tovább). Elmondtam neki, hogy mi bánt, mi zavar. (ez sem volt egyszerű, mert akkor jöttem rá, hogy valójában nekem is nehezemre esik szavakba önteni, hogy mi is a bajom tulajdonképpen....ekkor jöttem rá, hogy egy jó része az én hisztim volt, és alaposan átgondolva értelmetlen dolgok voltak ezek, de azért volt néhány dolog, aminek igenis volt létjogosultsága....de nem könnyű őket szétválasztani!)
Akkor, ott hirtelen nem sok minden változott, ahhoz azért idő kellett. De tudtam, hogy megértette, és én is megértettem őt. És így volt közös kiindulópontunk, hogy mindkettőnknek igenis van min változtatni, és erre már építkezhetünk. És azóta is ezt tesszük. Nekem el kell mondanom, mi bánt, neki pedig oda kell figyelnie arra, hogy meghallgasson.
Egy-egy újabb probléma megbeszélése egy-egy újabb "tégla" a mi kis képzeletbeli házépítésünknél, és egyszer tutira lesz egy kacsalábon forgó palotánk. :lol: :lol:

Ne hari, ha valakit untattam, de úgy éreztem, le kell írnom. Nem tudom, segít-e valamit Aida, de legalább tudod, hogy járt más is hozzád hasonló cipőben, és talán erőt ad, hogy van megoldás.
bébic

Zöldi: Mennyiért???!!! :shock: 1575 ?! Ez igen! Nagyon tutin néz ki!
Köszike a linket, holnap elslattyogok venni homeobogyót.
Ja, és a megnyugtatást is, igazából fájni nem fáj, meg tényleg alig-alig volt eddig, ezért is nem aggódtam túlzottan, csak most olyan furi volt, hogy pihiztem, feküdtem, jókislány voltam egész nap, és erre puff... :?
Magnéziumom van itthon, azt hiszem, akkor ráállok a szedésére.

[quote]A írta:z enyim a tiszteletre méló kategória!

Enyémis,enyémis! :lol: (na jó, azért még nem 100%-osan, de nagyon igyekszik a kis drágám és olyan jó látni ezt :lol: )
bébic

Ibernuska!
Epidurál - úgy tudom ez korházfüggő, van ahol előre kell jelezni és van ahol az alkalomtól függően kínálják fel vagy javasolják a kismamáknak (nekem, mivel nagyon császárgyanus volt javasolták, mert így nem kellett altatni - ez a SOTE II volt).

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zöldi! Megyek, beírtam a naptáramba, ami már komoly előrelépés :D :D :D

Most megyek dokihoz, fél óra...drukkoljatok (nincs UH, csak taperol)

Kép
mannababoca

zoldi. nagyon tuti a babakocsi, es hihetetlen, hogy csak ennyibe kerult. mennyi volt a postakoltseg? hol lotted?
ilyesmit en is szivesen lonek, es akkor legalabb nem kellene innen cipelnem a babakocsit, amikor megyunk.

KépKép
KépKép
mush589

Zölddi!
Egyre több kedvem van az augusztusi talihoz. :wink: :lol: Legyen medence is, meg koktélok! A medence csak félig legyen vízzel, ha a nagyseggű kismamik becsobbanak, a víz ne csapjon ki. :-D

Bébic!
Lécci tedd fel azt a babakelengyés listát! Köszike!

Mush!
Jó fogorvosozást!

Aida!
Én is csatlakozom Zölddi kérdéséhez! Mit szeretsz ezen a pasin???

Informatikus pasi téma: Én most fogyasztom a harmadikat, remélem egyben az utolsót. :-D Nem tehetek róla, így jött ki, folyton ilyen pasikba botlottam. :-D Az elsővel 3 évig voltam együtt, ő is hasonló monitorbújó típus volt. A második szöges ellentéte: haverok, buli, Fanta, a gép csak néha kellett szabadidőben. Vele 2 és fél évig bírtam. És a mostani: szinte be se kapcsolja szabadidejében a gépet. Bár mesélte, hogy járt ő is LAN-partykra még a hőskorban, amikor felpakolták a saját kis gépet monitorostól és mentek játszani. Vele másfél éve vagyunk együtt, és szerintem jó korban ismerkedtünk meg: ő 37, én 31. Már mindegyikünknek benőtt a feje lágya és tudja, mi a fontos az életben. Szerencsére mind a kettőnknek ugyanaz!!!

Kép
Kép
lbernuska

[quote="aida"]k írta:aidaözös program: Az én páromnak nem a velem töltött percek okoznak örömet, hanem a számítógépével töltött percek. :) Ez tényleg így van. Akárki akármit mond. Ismerem már ennyire.

hat azert ez nem hanzik tul jol!
orulok, hogy ma jobb kedved van!

eniko. megkaptad a kepeket?

a talihoz mit szolnatok a liszt ferenc terhez? ott vannak jo kis kavezok. a labmasszirozos pincert nem igerem, pedig jo lenne

KépKép
KépKép
mush589

Babaruha:

Egy kis tapasztalat - a vásárlással vigyázzatok, ne vegyetek egy évre előre ruhát, mert ebbe a hibába én is beleestem, de a gyerek növekedése nem számítható ki. Így aztán volt egy csomó meleg rugim, ami nyárra lett volna jó, őszig persze kinőtte, és volt egy csomó nyári ruhám, ami meg őszre. Tehát olyan nagyon előre nem érdemes vásárolni, arról nem is beszélve, hogy mindig vannak szezonális akciók, így olcsóbban is hozzálehet jutni az évszaknak megfelelő ruhákat.
Mi meg börzézni is szoktunk egy évben kétszer és elég jól beszerezhetők az aktuális ruhák.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Mush589!
Köszönöm szépen a kicsinyitést. Megpróbálom fetenni.
A pocis kép egy hete készült a 18 héten.
És a kisfiam. Kép Kép

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sikerült! :D
Mégegyszer köszönöm Mush!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

bebic. itthon sikerult megnezni a babakocsit. jol nez ki. a mozest is ra lehet csatolni a vazra?
a pocid nagyon csini.

verzso. nagyon ugyi vagy! en analfabeta vagyok varras ugyileg!

zoldi. a coca turira en is feliratkozom am 1-2 darab erejeig. :D

KépKép
KépKép
mush589

szivesen, barmikor. orulok, hogy sikerult!

KépKép
KépKép
mush589

Berni: bemásolom az egész szöveget, bár most nézem, hogy annyira nagyon nem részletes, de egyfajta "infóforrásnak" azért jó:

"Egy újszülött ruhatára
body
rugdalózó
napozó
póló
pulóver
kiskabát
sapka
zokni
harisnya
levegőztetőzsák

Érdemes egy-két darabot venni az 56-os méretű ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztő sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha előre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekből vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot. A ruhák kiválasztásánál vegyétek figyelembe, hogy a legtöbb újszülött egyáltalán nem tűri békésen az öltöztetés procedúráját, sőt, kifejezetten tiltakozik ellene. Ezért nem érdemes bonyolultan záródó darabokat vásárolni, és kerüljük az olyan ruhácskákat is, amelyek gallérral, csipkével díszítettek, ezek ugyanis zavarhatják a babát.

Téli babáknak

4-6 db. body
másnéven kombidressz, vastag pamut vagy frottír anyagból, hosszú ujjú (a legjobb, ha a vállán vagy az elején gombolhatót vagy tágítható nyakút veszel, mert minden kisded utálja, ha valamin áthúzzák a fejét, de lehet a régebbi típusú rékli, kising is)
4-6 db. rugdalózó plüss vagy vastagabb pamut anyagból, de nem árt, ha van egy-két darab bélelt is, ebben akár altatni is lehet a kicsit, ha a hálózsákot nem szereti (praktikus, ha a lába között szétnyitható, így nem kell pelenkacserénél az egészet lehámozni az amúgy valószínűleg vadul tiltakozó csemetéről)
2-3 db. póló Ha ujjatlan rugdalózót veszel, feltétlenül vegyél pár darab pólót is, télre természetesen hosszú ujjút. Az se baj, ha kicsit magasított a nyaka, így nem kell félned, hogy megfázik a torka.
1-2 db. pulóver, vagy kardigán
1-2 db. kiskabát (más néven kocsikabát)
1-2 db. sapka egész kicsi korban a vastagabb téli sapka alá ajánlott egy vékonyabbat is feladni, praktikus, ha a gyerek álla alatt meg lehet kötni vagy tépőzárral lehet rögzíteni
4 pár zokni lehet kapni olyan, vastag, bolyhos zoknit is, amit kifejezetten a kiscipő kiváltására találtak ki
2 db harisnyanadrág vastag, pamut vagy frottír anyagból
1 pár kiscipő vastag, bélelt, de lehet kötött is
1 db. levegoztetőzsák, más néven overáll (legyen vastag, belül mindenképpen bőrbarát anyaggal bélelt, kívülről jó, ha vízhatlan, praktikus, ha elöl záródik, így ha fedett helyre mentek (pl. bolt, stb.), nem feltétlenül kell kihámozni belőle a gyereket teljesen, lehet kapni olyat, amihez van felcsatolható kiscipő is, és lehet olyat is venni, ami valóban zsák formájú, ám ezt viszonylag gyorsan kinövik a gyerekek)
Sálat venni egész pici babának még felesleges, hiszen a nyakuk annyira hurkás, hogy nem is nagyon van hová megkötni, de ha mégis megpróbálod, gyakran kifejezetten zavarja a kicsit. Inkább az alsóbb ruházattal próbáld meg helyettesíteni, akár magasított nyakú darabokkal, vagy olyan overállt válassz, amelyik magasan záródik."
bébic

Bébic! Elég oldtájmer :lol: ...de hát én is az vagyok! Így legalább nem hiszik, hogy az unokámat tologatom, hanem csak azt, hogy a nagytesókról maradt Hannára a járgány :wink:

Manna! Jó tapizást!

Bébic! Szívesen.

Mush! a www.teszvesz.hu a lelőhely. Nem lesz postaktg, elhozzák!
Majd nézegetem, és ha lesz olyan, ami tetszik, szívesen lövök neked. Mostanában úgyis ez a hobym. Tényleg. Függő vagyok!

Mush! Én a Margit-szigetet favorizálom! Ott lehet sétálni, kevés az aszfalt, és van szép tágas kerthelyiség, ami nem olyan büdi, mint a belvárosban.

Enikő! Aranyos a nagyfiú! De pici pocid van!

Oké, már készítem a Cocaturi demóját!

Kép
zölddisznó

zoldi. a margit sziget is tok jo! ott a nagyobbacska gyerekek is tudnak cangazni vagy hasonlo. szupi lesz! mar alig varom.
es megkoszonom, ha figyeled a babakocsikat nekem. amit te vettel tokeletes, mert fekudni is tud benne meg ulni is.

bebic. koszi a listat.

KépKép
KépKép
mush589

sziasztok..

hát lányok jövőhéten lehet hogy nem leszek pár napig.hétvégén költözünk és mire átköltözik a netünk az pár nap...de már alig várom...
végre van uj ajto a lakáson,galéria is kész,:Dnagy az öröm..
itt meg,ebben a csudi jo albérletben most 2 napig nincs meleg viz,és már kezdem unni hogy folyamatosan vizet melegitek a fürdéshez.de muszáj..anyosomék a szomszéd házban laknak de még oda sem tudok menni mert ott sincs forro vizecske :evil:

ma csináltam jo kis rakott krumplitt..jol beettünk belőle..Kis Vivim meg olyanokat rugdosott:D
És kezd gyanus lenni a dolog:savam lesz..már ez a 3. nap hogy szenvedek..Kislányommal is volt...(jo nagy hajjal született)...ha hihetek a babonában ez a baba is pumukli lesz...:D

Kép

Kép
nikianya21

http://www.restaurantvogue.hu/vogue_partrol.htm

Ez a másik ajánlatom. A kaják nem olcsók, de az italok nem vészesek!

Kép
zölddisznó

Niki! De jó, hogy költöztök!
a hajas izé hülyeség! :lol:
Nálam múlt évben egész augusztusban nem volt gáz - így melegvíz sem. Fasa volt!

Kép
zölddisznó

zoldi. ide en mar most mennek. talizunk ott egy ora mulva? :lol: :lol: :lol: :lol:
nekem mindketto megfelel. dontsek el a tobbiek.

KépKép
KépKép
mush589

Kép

Ez milyen? :wink: :lol:

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

Kép
zölddisznó

az elso nagyon tetszik! az ara is jo!
hogy fizetsz a teszveszen szerzett cuccokert?

KépKép
KépKép
mush589

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?