Új privát üzeneted érkezett!

zöldi: Én nem láttam ezt a zöldes folyást, ami mai napig nem ad magáról hírt. Ez csak amikor "odanéztek" akkor látták.
A genetikai a Jahn Ferenc Dél Pesti Kórházban történt.

mush: Milyen tükrözésed lesz? Tavaly nekem béltükrözésem volt altatásban.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

na elmentem eskuvozni lanyok. mindenkinek szep napot. majd holna este/du jovok.

KépKép
KépKép
mush589

JA!

AIDA. NAGYON BOLDOG SZULINAPOT!!!!!! :lol: :lol: :P

KépKép
KépKép
mush589

Köszönöm. Nem túl boldog. Már kb. 2 órája rendszeres menstruációszerű fájdalmaim vannak. Nagyon félek! Gondoltam rá hogy vegyek be nospát, de tegnap kaptam hüvelytablettát és ki tudja hogy azok "összeütköznek"-e. Orvosnak írtam de nem válaszolt.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Lányok.
Megkaptuk tegnap az esküvői videonkat és olyan jó összerakta a srác, hogy azóta 3szor megnéztem és elbőgtem egy százas zsepit is. :D

Aida, nem is tudom mit mondjak neked, kitartást. Túl sok tanácsot nem tudok adni, még egy haskeményedésem sem volt a terhességem alatt, hülyeséget meg nem akarok mondani, hogy mi lenne jó, mert nem tudom, de a pihenés biztosan javít.

Rendeltem a neten szopispárnát, ami még egyenlőre alváshoz kell, mert a melleimet jó ha tartja lassan valami, elégé húzódnak, ha oldalra fordulok.
Így talán kényelmesebb lesz......

Betti
Kép
betti0412

Hello csajok
Olvadozok a melegben, a Babóm se birja, mert nem nagyon mocorog

Aida: Boldog szülinapot, és egy kicsit pozitivabb hozzaállást, ne görcsölj folyton azon, hogy baj, van, gondolj arra, hogy a babád erős, élni akar, és próbáld jól érezni magad a bőrödben, hiszen ez egy szép állapot, és nem egy betegség

Mush:Neked jó, bulizást. Habár mire ezt olvasod, már le lesz járva a nagy buli. Két hete én is voltam a barátnőm lagziján, nagyon jó buli volt, de azért már nem birtam a strapát hajnalig, éjjel háromkor már itthon voltunk. Hiába, öregszem...

Rakok fel mai pocifotót, de a minőséget ne nézzétek, egyedül voltam itthon, és úgy csináltam a képeket
Kép poci
Kép poci 2

Kép
galzsuzsa

Nekem a béltükrözést is csak kábításban csinálták, nem altattak. De az nem tetszett annyira...

Aida! Hát tényleg nem volt valami alapos az UH-d, ha csak annyit néztek, amit leírtál. Én biztos elmennék máshová is.

Aida! Ird le, mit kaptál, és megmondom "összeütköznek"-e.
Kellemes öregedést! :wink:

Bettike! De jóóó! Csak nosztalgiázzatik!

Mai Cocapocak:
Kép

Kép
zölddisznó

Zsuzsi! Csinálj oldalról is! Ez a ti lakásotok?

Kép
zölddisznó

Szép pocik!

zöldi: Köszi, azóta már válaszolt az orvos is. :) Vehetek be nospát. Bár még nem vettem, mert most jobb.

Sajnos apával az előbb összevitáztunk csúnyán, mert mindenáron ki akart menni anyósékhoz én meg kértem, hogy ne mert hát félek attól hogy nehogy pont addig legyen vmi bajom meg attól is hogy ott kibeszélnek. :( Én meg azt mindennél jobban utálom. Szóval épp sírógörcsben hagyott itthon. Egyáltalán nem is értem, hogy vki hogy hagyhatja ott a síró terhes párját, de mind1. A lényeg, hogy ez tuti nem tesz jót a picinek és csak miatta próbálok megnyugodni.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida: probálj meg nyugodni...és amugy a kiscsajaimmal mi is nagyon sok boldog szülinapot kivánunk...
A párodat meg hogy őszinte legyek nem értem..Mert ha jol sejtem nem könnyű most neked,tele vagy kételyekkel...De ne legyél..egy fiatal starmm kismama vagy, és minden oké nálatok.Az is lehet hogy tul sok volt mostanság a zűr otthon és megviselt azért görcsölsz..Nem szabad idegeskedni és ezt hidd el nekem.Amikor az exem miatt idegeskedtem folyton fájt a hasam ,én is beképzeltem magamnak mindent...De mára megtanultam hogy nem szabad...Multkor láttam a pocifotod..szépen nő a hasikád...Ugyhogy tuti minden oké.. :wink: :lol:

Zöldi:nagyon csini pocikád van... :wink: egyre szebben alakul a társaságunk hasilag...

Most rakok fel én is..bár nem egy jol sikerült képek...valljuk be,egyedül tükörnél,telefonnal,többre nem számithattok... :shock: :D :cry: :lol: Kép Kép

Na ezt a 2-őt tudtam össze hozni..Remélem a régiekhez képest alakulok :)

Kép

Kép
nikianya21

niki: Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásod, kedves vagy. A páromat megmondom őszintén én sem értem meg sokszor... Mintha nem érzékelné, hogy én is emberből vagyok és vannak érzéseim. Külön kell kérni, hogy vegye már észre és néha még akkor is nehezen megy. Mindezek ellenére szeretem őt. Néha megkérdem magamtól, hogy de miért?! Tudom, nem túl bíztató így, de ez az igazság. És vannak percek amikor meg annyira boldog vagyok!

Az idegeskedés -> hasgörcs dologban lehet vmi, mert ezt én is észrevettem. Ezért szeretnék már kismama jógára menni (ott kifújhatnám a gőzt), csak itt a környéken sajnos nincs, messzibbre meg most nem merek menni.

Ja igen, és milyen szépen nő a pocak niki!!! Én ezt nem is értem. Én itt kezdőnek számítok a hasikámmal köztetek. Tegnap az orvos simán 16 hetes terhesnek nézett. :( Pedig babával minden oké, ha jól emlékszem 265 g (vagy vhogy 2XY). Ma mértem magam, de még mindig sehol nincsenek azok a buta kilók. Nehezen alkalmazkodik a szervezetem. Néha már úgy érzem, hogy ellenkezik a terhesség ellen (görcsök, kilók sehol). Nem a baba ellen, mert azt imádom és biztos a testem is :D csak úgy egyszerűen a terhelés ellen.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida:szerintem te is olyan vagy mint én...lelkis...nem szabad mindent magadra venni..A hasad az alaktodhoz képest tökéletes..Hisz vékony vagy..Én meg alapba 73 rol kezdtem...és még alacsony is vagyok...De sebaj olyan lesznek mint a michlen gumi emberke....te meg ne izgulj..van aki 21-23 hetesen kezdi növeszteni a hasát...

hizni én 2kb plussznál tartok..de az első terhességemhez képest ez jo..akkor ilyenkor már 6 kg volt rajtam...most csak 2:D

Kép

Kép
nikianya21

Aida: Nyugi!!! Szerintem mindenképp vedd be a nospát, pszichésen mindenképp segít! (Néha csak ennyi kell:) Ártani meg nem árt, sokan a magnézium helyett is azt szedik... (Magnéziumot meg szedjél akkor is ha minden tökéletes, az segít abban, hogy ne nyíljon jobban a mégszáj... mehet napi 500g is... Nekem néha még 750 is kevés)

Ne felejtsd el, hogy te "csak" terhes vagy. Ez nem egy betegség hanem egy állapot. Vannak kellemes és kellemetlen részei. Pechedre nálad most épp egy kellemetlen hullám van de ha ez elmúlt akkor jönnek a jó részek, a baba elkezd rúgdosni stb. az meg nagyon megnyugtató :)

A férjeddel meg érdemes lenne higgadtan megbeszélni a dolgokat (ha kell akkor egy külső moderátor bevonásával) mert ez a helyzet sajna csak rosszabb lesz... jönnek a kialvatlan éjszakák, az üvöltő baba stb. stb. ami még egy épp tökéletesen működő kapcsolatot is próbára tesz úgyhogy mindenképp arra kell törekedni, hogy amire a baba megérkezik rendezzétek a soraitokat... (Ha megnyugtat, nálunk is vannak mélypontok csak mi már tudjuk, hogy ilyenkor le kell ülni és szépen felderíteni mi is a probléma és megpróbálni megoldani... ami vagy megy vagy nem, de legalább beszél róla az ember és így nem robban akkorát... de mi ugye már régebb óta együtt vagyunk, így volt időnk egymás megtanulására)

Én nagyon szurkolok... és azért is, hogy legalább néhány napra el tudjatok menni nyaralni:) (Mi anno Lillánál úgy mentünk egy többezer km-es autókázós kempingezős körútra, hogy én közben VÉGIG véreztem... de itthon egyszerűen bediliztem volna az aggódásba. Így meg egyszerűen elfeledkeztem az egészről... Még Németország legmagasabb vízesését is megmásztam:)))) (na ezt nem kell utánam csinálni:)
Vendég

megpróbálok oldalost is felrakni

Jelenleg apukámmal lakunk (juni 1 től), azelőtt egyik albérletből mentünk a másikba, sajnos nincs saját lakásunk. Úgyhogy pillanatnyilag ez a szobánk egy része.A többi fele nem ilyen nagymamás :D

Kép
galzsuzsa

Ja... hasméret... nekem most már akkora a hasam, mint Lillával szülés előtt (ott az utolsó 2-3 hétig kardigánban észre se lehetett venni)!!!! Sokkoló. Légszomjam van, alig tudok aludni... Lillánál meg észre se vettem az egészet... Hát ez van... még jó, hogy nem akarunk 3. gyereket, annál már a 1. héten ekkora lenne a hasam??? Szóval azért van itt jó sok embernek ekkora hasa mert már nem az első babát várja... plusz ugye ez alkati kérdés is...
Vendég

oldalpoci Kép

szobánk(nem ér a kupit nézni)
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
galzsuzsa

Szóval az van, hogy első babásoknál később jön ki a pocak? Akkor rendben vagyok, csak hát irigyellek titeket, mert én is szeretnék nagy pocit, hogy mindenki lássa rajtam, hogy babám lesz. Bár már volt aki így is észre vette. :) Olyan tök boldog voltam.

Nem tudjátok véletlen, hogy koraszülés esetén mikortól életképes a baba? 30. héttől? Vagy hamarabb? Meddig kell, ha törik, ha szakad, bent tartanom Noelt?

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Aida
Ne is gondolj ilyenekre!!!!!!
Noelt tartsd bennt legalább a 38. hétig 8)
És ne légy ilyen pesszimsta

Kép
galzsuzsa

Dehát nem én vagyok a pesszimista, nekem ez eszembe sem jutott amíg nem mondta két orvos is azt hogy koraszülés esélyes a dolog, ha nem múlnak a görcsök. Azok meg ugye nem múlnak már 15 hetességem óta.

Azt meg nem értem, hogy a párom, hogy tudja ezt művelni. Hazajött, utána megint kiszaladt, mert hogy az anyja sír, hogy miért nem tudott vele beszélni. Fejetlenség ez az egész. Közben a párom testvére kijelentette, hogy ő csak azt látja, hogy én tönkreteszem a párom életét. Mivel? Azzal, hogy szeretre vágyok? Hogy arra vágyok hogy vegye már észre, hogy a kettőnk gyerekét hordom? Úgy érzem néha, hogy elegem van én ezt nem bírom tovább. Az egész családja ellenem van, kezdik elérni, amit el akarnak és a párom nem áll egyértelműen egyik oldalon sem. Kezdem a helyzetet meggyűlölni. Sőt néha úgy érzem, a páromat sem szeretem már.. De Noelnek apára van szüksége.. Azonban akar ő olyan apát, aki miatt anya minden másnap szomorú és akar ő olyan apát akinek a családja szerint anya tönkretette apa életét? Én már csak ezt a szegény kisfiút sajnálom.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zölddi!
Nem riogatok senkit, bizti nem fájdalmas, én csak annyit hallottam a szomszéd helyiségből, hogy az illető, akinek ledugták a csövet a torkán, az végigöklendezte a vizsgálatot és utána sem tűnt túl vidámnak. Gondolom egy szülés sokkal durvább, mint egy gyomortükrözés. Szóval Mush, ha azt kibírod, akkor a gyomortükrözést akár altatás nélkül is kérheted majd. :lol:

Betti!
Jó nosztalgiázást az esküvői felvételekhez!!! Amúgy is végigbőgted volna, vagy csak a hormonok tették ezt veled? Én az utóbbi időben a sírást lecseréltem nevetésre. Olyan jóízűeket tudok kacarászni, szinte bármin.

Zsuzsa!
Én is olvadozok a melegtől. Zsófi néha felébred, akkor szétrúgja a húgyhólyagom, aztán alszik tovább. Vagy pilled ő is.

Aida!
Apa tényleg érthetetlen… egy ilyen helyzetben és ilyen rossz lelkiállapotban, meg fizikai állapotban képes otthon hagyni téged… no comment! A kilók miatt meg ne aggódj, nem vagyunk egyformák. Lényeg, hogy a baba megfelelő méretű.

Kép
Kép
lbernuska

Aida!
Olvasva a fentieket, már nem csodálom, hogy görcsölsz! Ilyen körülmények között... Miért mondja mindenki azt, hogy tönkreteszed a párod életét? Tervezett baba volt Noel vagy váratlanul érkezett? Lehet már írtad, de nem emlékszem...

Kép
Kép
lbernuska

Ráadásul a szülinapomon?? Hogy teheti? :=(

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Hát Aida, kívánom, hogy a következő születésnapod sokkal jobban és vidámabban teljen!

Kép
Kép
lbernuska

aida:szüleid hol élnek?messze tőletek?mert nekem az jutott eszembe és lehet hogy sokan nem értenek velem egyet hogy jol jönne nektek egy kis szünet..nem elhagyásra,meg honapokra gondolok,de lehet hogy jot tenne neked ha egy hétre elmennél.akár szüleidhez,akár barátokhoz..ezt a helyzetet mindenki átérzi,és neked most nem arra van szükséged hogy az (idiota) és nem megbántani akarlak.........pároddal törödj hanem arra hogy az a csepp kisfiu a pocidban nyugalomban fejlödjön...tudom hogy nehéz,és hogy már megbeszélted vele,és ezért lehet hogy jol jönne ha egy kicsit ráijjesztenél...hátha észre veszi hogy mit veszit ha nem választ az anyosod és közted..

minden anya szorosan kötödik a fiához...de ez már tulzás....vegye észre hogy már ti vagytok az elsők és nem az anyukája...

Kép

Kép
nikianya21

[quote]E írta:zért szeretnék már kismama jógára menni (ott kifújhatnám a gőzt), csak itt a környéken sajnos nincs, messzibbre meg most nem merek menni.

Aida! Vegyél egy kismama jóga könyvet, és csináld otthon! Én is azt teszem, mert a heti 1 alkakom lófütyi.

Niki! Te is az ilyen sexi bugyikat szereted? :lol:

Zsuzsi! Amúgy tök szépek azok a bútorok, csak meglepődtem volna, ha te választottad volna őket. Gyanus volt az előző generáció ízlésének behatása a háttérben :wink:
Oldalpoci tökéletes!

Berni! Az öklendezés az tényleg benne van, de legalább nem fáj. Sőt Hatalmas büfikék is kísérik, mert felfújják levegővel a gyomrot.

Aida! Messze lakik ez az anyós?

Kép
zölddisznó

Kezdődik a Viasat3-on a "hihetetlen születések - akit érdekel

Kép
zölddisznó

aida

Nagyon nem jó ha görcsölsz mert azzal kinyílhat a méhszáj és az egik lánynak az nlc-n ő neki pedig infarktust kapott a méhlepény és sajnos elment a baba. Valahogy muszály megnyugodnod de tényleg.

Lányok drukkoljatok a holnapi uhu miatt hogy 100% bizonyítékkal jöjjek :lol: :lol: 11-re megyek

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Hát ez a meleg nem semmi. Kisfiam nem túl aktív, szerintem az esti lehűlést várja. Tele vagyok kiütésekkel, de lehet, hogy csak a meleg miatt. Csak ne viszkednének ennyire.

Aida: nem irigyellek, nálunk is van probléma, csak az én szüleimmel. Nem tudják elfogadni a páromat. Azért mert valaki levált, és van már egy gyereke még ember. Én is rosszul választottam elsőre, nekem sem jött be. Most csak egymásnak vagyunk. Tavaly karácsony óta nem beszéltem a szülőkkel és ha belegondolunk aug van.

Mi is nagyon sokat veszekedtünk eleinte, de megtanultunk egymás mellett élni. Azóta minden ok. És most, hogy jön a baba még nagyon az összhang.

Fel a fejjel, beszélj a pároddal, lehet, hogy ez is jót tesz a lelkiállapotodnak. Mi az előző párommal szinte semmit nem beszéltünk meg, meg is lett a vége. Szóval ha hazamegy üljetek le, mondd el, hogy mi bánt, és próbáljatok meg együtt megoldást keresni.

Arra meg hogy előbb megszülessen a baba még gondolni se gondolj. Arra ráérsz majd az utolsó 1 hónapban foglalkozni.

Nagyon boldog szülinapot!!!!!

Kép
dcili81

Kb felétől láttam a műsort a Viasaton, nem lehetett semmi kómában megszülni a gyereket!

Kép
galzsuzsa

Akkor már azt is hallottad, hogy mondták, hogy egy magzat elvileg a 23. héttől életképes lehet méhen kívül is, és hogy hetente 10%-kal nő az esélye az életbenmaradásra. A 32. héttől már gyakorlatilag 100%.

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Nagyon szépen kerekednek a pocakok! Én is hasonló mérettel büszkélkedem, holnap lefotóztatom magam és teszek fel...

Ha sokat mozgok, vagy az is elég, ha sokat csacsogok (az előbb a mese mondás alatt is) enyhe légszomjam van. Normális ez már a 20. héten? Eddig nem volt ilyen.

Aida: Boldog szülinapot!:lol:
Nem lehet, hogy a párod csak meg akar lepni, mondjuk egy tortával és ezért kellett feltétlen elmennie vmilyen ürüggyel????
Egyébként nehezen tudom elképzelni, hogy lenne képes otthon hagyni kétségei között egy aggódó kismamát?!

Jók legyetek, szép estét Mindenkinek! Gabi

Kép
Kép
Kép
pagabo

Ibernuska!
egyébként is végig sírtam volna, nem csak a hormonok miatt, azokat annyira nem érzékelem

nekem is fáj valamim! A bal térdem, nem bírok leguggolni, tornázni azért járok, de ha nagyon be kell hajlítani az nem megy. éjszaka meg borzalmas, csak nyújtott bal lábbal tudok aludni. általában a kettő fáj egyszerre, úgyhogy várom a jobbikat is bejelentkezni. nyúltam volna a sportkrémért, de visszafogtam magam, majd két hét múlva megyek a dokihoz, ha addig fáj, megkérdezem mit kenhetek rá, amiben nincs ártalmas hatóanyag. Addig meg marad a sziszegés.

Aida
Én gondolom, és olvasom is hogy sok a problémád, mint minden kapcsolatban.
Terhességem alatt én is bevágtam már az ajtót, sőt aludtam a nappaliban is. Sőt sírva is hagyott itthon, ami utólag jogos is volt, hiszen az hogy terhes vagyok nem mentség a hisztire. Láttam a világot reménytelennek és nagyon sajnáltam magam. De ez az az út ami sehová nem vezet. Nagymamám szokta mondani, ha nem bírod cipelni lányom, akkor rakd le és húzd, de vidd előrébb valahogy. A nő mindig erősebb. Szerintem.
Arra miért gondolsz, hogy koraszülött lesz? Tényleg erre készülsz?
Nekem a terhességem alatt egyszer nem jutott eszembe, hogy a gyerekem fél oldala piros lesz, merthogy ez 50% öröklődik, és nekem is orvos mondta, egyszerűen nem engedem meg a felelsleges aggódást, ha kell majd szembenézek vele, mikor ott az ideje.
A agyad és a tudatod általában azt teszi, amit beprogramozol neki.
Én is azt mondom ne légy pesszimista kicsit legyél pozitívabb, mert a sajnálat ördögi kör.Rossz, rossz sokszor de nem reménytelen.

Betti
Kép
betti0412

Betti! 100%-ban egyetértek veled. (Felírtam nagyid mondását - baromira igaz!)

Gabó! Boldog félidőt!

Kép
zölddisznó

Aida: tényleg, a párod családjának mi a baja veled? Miket hoznak fel ellened? Mi lehet a valódi baj? (Csak mert az anyóst sajna még értem, sok ilyet hallottam már... na de hogy a sógor is? Vagy ő is ennyire az anyja befolyása alatt van?) Voltak esetleg a párodnak olyan tervei amiket feladott miattad? Csak mert itt úgy látom, hogy sokkal mélyebbre kell majd ásnotok ha meg akarjátok oldani a problémát... Kemény lesz:(

Viszont itt most tényleg csak az számít, hogy sikerüljön kihordani a babát minimum a 32. de inkább a 37. hétig... akkor minden rendben lesz! Ehhez viszont nyugi kell. Sok-sok nyugi. Vagy inkább még annál is több nyugi. A nyitot méhszáj stb. meg semmit se jelent, nem egy olyan ismerősöm volt aki hasonló paraméterekkel is simán kihordta a babát a 38. hétig. Ilyen hülye időben meg sajna a keményedés biztosra vehető, a fekvés és a magnézium (esetleg esténként 1-1 deci jó vörösbor) a legjobb megoldás.

Menni fog :))))

Panaszkodni meg inkább panaszkodd itt ki magad, a legrosszabb amit tehetsz ha csak belülről rágod magad. Ez talán abban is segít, hogy összeszedd a gondolataidat. (Csak ne hergeld magad, az a legrosszabb amit ilyenkor tehet az ember... én pl. ha nem adhatom ki magamból ami bánt akkor marhára fel tudom magam idegelni és ha a párom nem lenne olyankor észnél valszeg lenne, hogy napokig nem beszélnék vele... pl. abszolut banális félreértések miatt...)
Vendég

zöldi:igen imádom ezt a bugyingot.tescoba szuperáltam kismama bugyesz..a hátulját nem mutizom mert azt csak apa láthatja :lol: :wink: enyhén tangás :oops: :)
de marha kényelmes...és 1600 helyett volt 400 ft... :)

apro cseppem csak akkor mozog ha rajtam van a felső..ahogy felhuzom vagy megfogom a hasam egyből abba hagyja...kis undi a cunásom...eddig a kicsi lányom érezte meg a hugikáját...egyértelmű volt mert azota sem rugott akkorát..Hajnika énekelt neki. :wink:
azota is egyre többet virgonckodik ,de főleg délután,este amikor már ülök vagy ledőlök...mostanság nappal sokat megyünk ide-oda...

de hál istennek alakulunk.holnap megyek matracot venni a galériára...
párocskám annyit dolgozik a lakás felujitáson hogy mára kapott kimenőt...egyetlen kikötés:hajnal előtt ne jöjjön haza...
szeretem ha kimozdul a barátaival.lejárnak pokerezni itt nem messze...1 hete nyert 15000 ft...40-ből 5. lett:Dén kis büszkeségem...nagyon ügyi volt...
restellt elmenni de most még nem kell hogy mindig itthon legyen..annyi ,hogy legyen elérhető..és kevésbé ittas:D:D:D.
ugyhogy ma csak a kislányomat ölelgetem meg a szopis párnát..

Kép

Kép
nikianya21

Ja és Bettinek igaza van: Az ember sajna képes arra, hogy bevonzza a bajt. Ha Te elhiszed amit az orvosok vészmadárkodnak (ŐK MINDIG EZT CSINÁLJÁK!!!) akkor lehet, hogy pont te leszel az aki "kiprovokálja", hogy valami történjen... Minden este úgy feküdj le, hogy a babádnak jó éjszakát kívánsz és beszéld meg vele, hogy kapaszkodjon szépen és döntsd el, hogy te bizony nem fogsz a 38. hét előtt szülni. Ugyanezt reggel.

Megjegyzem a jógán is van egy komolyabb meditáció a végén, ami pont arról szól, hogy "átprogramozod" magad, hogy elképzeled ahogy a babád a legnagyobb rendben fejlődik, és, hogy milyen jó szülésed és terhességed lesz egy egészséges babával stb. stb.
Vendég

Aida, nyugi, a pasik egy kulon musorszam, mostansag en is mindenen hamarabb kiborulok, es meg tudlak erteni, ilyenkor minden duplan sokkal erzelmesebben erinti az embert!!!

Lanyok, nekem is elkelne par pozitiv gondolat, mert a kis kukis itt a pocakomban ma egyaltalan nem adott eletjelt magarol, holott kedd ota valami azert minden nap volt... :roll:

Kép
zsiraf8

Nikianya: höhö:) Én is el szoktam küldeni a haverjaival, de az enyim nem ihat alkoholt úgyhogy a régi jó sörözésekre szegény már csak nosztalgiával gondolhat... Bevallom én élvezem amikor néhány napig egyedül vagyok (na jó, Lillával).

zsiraf: hülye idő van :( Enyim gyerek is csak akkor ugrált amikor kapott egy kis dinnyét... de nem vitte túlzásba. Próbálj finoman dobolni a hasadon és inni egy forró csokit vagy valami édeset... az jó ébresztő szokott lenni:)) (igaz nem mindig működik... CTG-k alatt nekem pl. soha nem jött be)
Vendég

ugy néz ki én babokámnak ez az idő bejön..most végig érzem..nem is merek odanyulni mert olyan jo érzés,és tudom hogy abba hagyja mert kis huncut,..szerintem jol esett neki a csoki torta..apácska mielőtt elment hozott a cukibol pár szeletet...:Dnyamm-nyamm

az augusztus elég sürü lesz csoki torta szinten..4 szülinapot ünneplünk...és a csokis az amit mindienki szeret...köztük van a párom...:D

Kép

Kép
nikianya21

Jó estétt lyányok!
Mush remélem jól szórakoztok a lagziban!
Aida isten éltessen sokáig!
betti honnan rendelted pontosan a szopipárnát?Most már én is akarok rendelni.
Galzsuzsi jól kigömbölyödtél már te is!
Zölddi te is nagyon csini pocakkal rendelkezel már!
Niki lassan utoléri hasméretben hariverát! :lol:
Aida azért szerintem van pár kiló külömbség Niki és te közted(Ezer bocs Niki)hogy néznél ki te ekkora pocakkal?Meg akinek első babája persze hogy később látszik meg,majd nézz meg engem mekkora bálna vagyok 77 kilósan harmadik terheséggel! :lol:
Aida tényleg le kéne higgadnod,és sztem is jó ötlet egy kis uelutazás kikapcsolódás.
Hariv nagy nagy drukk neked holnapra hogy csatlakozhass a punisok táborába! :lol:
No és akkor Zölddinek és akit még érdekel a mai Grillavató partynk:
Kép
Kép Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sziasztok!

Aida! Már korábban, amikor anyosodról írtál úgy éreztem, hogy valami a pároddal nincs rendben, de ez számomra mostmár egyértelmű. Nem azt kell kérned, hogy válasszon közted és az anyja között, hiszen senkit nem választhatunk el az anyjától, hanem azt, hogy álljon melléd!!!!!!!!!!!! Akárhogy tiszteli az anyját te vagy a társa és egy életet készültök leélni egymással, vagy nem? Olyan nincs hogy erre képtelen. Ha családot alapított, akkor a családja mellé kell állnia, vagy nem akar titeket igazán. NEKI kell téged az anyjával szemben megvédenie és nem te magadat, és neki nem szabad eltűrnie, hogy rólad a családja bármi rosszat mondjon. Ha ez nem működik, akkor a kapcsolatotok sem fog, illetve csak úgy, hogy te rendszeresen szenvedsz mellette. Azt gondolom, hogy a görcsölésedre is ez lehet az alap probléma, mert tudatalatt attól félsz hogy egyedül maradsz a gyerekkel. Szerintem szembe kell nézned a helyzettel, el kell mondanod ezeket a dolgokat a párodnak és vagy megérti és végre férfiként a talpára áll, vagy nincs értelme a saját szenvedésedet nyújtani. Egyedül sem nehezebb felnevelni egy gyereket, mint egy rossz kapcsolatban. És az nem elég egy kapcsolatban, hogy néha boldogok vagytok!!!! Főleg nem így az elején. Szerintem, ha meghozod a számodra legjobb döntést a görcsölés elmúlik.

Bocsánat, ha kemény voltam,de segíteni szeretnék! Az én férjem is az anyjával élt 33 éves koráig és amikor az életükbe csöppentem olyanok voltak, mint egy összeszokott házastárs. Nagon nehéz volt megteremteni a békét (egyébként 5 éve vagyunk együtt), de azt hiszem végre sikerült. Én az anyjára soha nem mondok semmi rosszat, sőt, amiben anyósom segítségére lehetek abban segítek és a férjem látja, hogy nem akarom őket elválasztani, így ha az anyja bármit mond ellenem kiáll mellettem és megvéd. És mostmár nincs bennem olyan érzés, hogy a házassángunkat tönkreteszi, mert már nem tud közénk állni. De nem könnyű ez a harc. Tényleg látnia kell az elszántságodat, hogy ha nem képes mellétek állni elveszít. És neked is fell kell készülnöd mindenre. De ahogy döntesz meglátod jobb lesz.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Még pár szót Aida!

Nem az a megoldás, hogy nem mész anyóshóz, hiszen, ha nem mész is végigizgulod, hogy mit beszélnek rólad! A megoldás az, hogy elmész a pároddal és ahogy anyosod, vagy kedves rokonai az első rossz szót rád móndja, párocskád feláll, megfogja a kezedet és szépen elköszön kedves családjától, hogy majd akkor jöttök legközelebb ha téged tiszteletben tartanak. EZ A MEGOLDÁS! És nincs ilyen, hogy sír anyós! Anyósnak is meg kell tanulnia viselkedni, de ezt csakis a párod és nem te tudod elérni. Ha meg e miatt lesz az anyjával haragba, azért már csak az anyja hibáztatható és nem TE!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmon!

Nagyon szupi lett a grillezőtök a husiról nem is beszélve. Most aztán mehetek valahová ilyen finom husit enni. :D
A gyerekeid meg nagyon aranyosak. 1,5 évesen visitott rendszeesen valamelyikük? És ha igen mit tudtál tenni ellene? Az enyém néha úgy visit, hogy az már ciki és semmível sem tudom leszoktatni róla.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmi! Köszi! Tök jóóóóóóóóó! Mindet megzabálnám, a gyerekeiddel együtt...na jó, apát meghagynám neked. ...habááááár :wink:

Kép
zölddisznó

Sarmon: csak annyit írok, hogy WOW és a nyálam is csorog:))) Szép gyerkőcök:)) (a fiad teljesen másképp néz ki a vonalzódon...)

Enikő: A lányom is visít mint a malac (1-2 hete kezdte)... kezd ciki lenni vele a vásárlás... Meglát valamit ami tetszik és elkezd visítani (pl. madarakat, plüssöket, másik babát... vagy csak az apját...). Ha ezt a kocsiban csinálja, szü szerint szétszakad a dobhártyánk... Gondolom majd csak kinövi :)))) (majd ha már beszélni kezd)

(ja... és most jön a jó kis dackorszak... már látjuk a jeleit... ma pl. kapott egy hátizsákot amiből hámot fogok neki gyártani - ha kitépné magát a kezemből nehogy kirohanjon az úttestre- na annál pl. olyan sírásba kezdett, hogy nem akarja felpróbálni... )
Vendég

Oh, Istenem lányok!! Ne tudjátok meg mennyit jelent ez a sok hozzászólás! Annyian és annyifélét írtatok (mindet elolvastam) hogy személyszerűen nem is tudok válaszolni. Viszont 1-2 fontosabb dolog:

Szüleim 180 km-re laknak innen és most jönnek hozzájuk nővéremék Svájcból, nagy lesz ott a felfordulás, semmiképp nem mennék oda. Meg ott is aggódhatnék, hogy vajon a páromat éppen ki hergeli ellenem. :( Maradok. Tűrök.

Mindaz amit leírtatok igaz. Páromnak kéne kiállnia mellettem. Kezdem úgy látni, hogy ez soha nem lesz. Tervek? Igen, elég sok mindent terveztek együtt, mintha örök életüket hármasban akarnák leélni (párom, testvére és édesanyja). Ez az oka ennek az utálatnak. Testvére pedig azért mondja, hogy én tönkreteszem, mert hogy sokszor ideges miattam. Ld. tegnap a veszekedés után ment ki. El tudom képzelni mi volt..

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Egyébként most tört meg bennem valami. Elszakadt. Tegnap hazajött a párom édesanyjától este 6-ra (akkora volt vacsora asztal foglalva) és kijelentette hogy már nem megyünk sehova, mert én azt mondtam. (kétségbeesésembe amikor fél 6kor felhívott azt mondtam már ne siessen haza mert nem érdekel.. persze szülinapomkor vacsorázni szerettem volna elmenni.) Tehát hazajött 6-ra. Én -sírva, mert nem tudtam másképp-, közöltem vele az összes bánatom, gondom, bajom. Ezt ő fapofával hallgatta, ha egyáltalán hallgatta, mert közben gépezett.

Végén olyan megaláztatottnak éreztem magam, hogy pofon vágtam. Ilyet még soha nem tettem. Ezen természetesen vérig sértődött. Utána elmondta, hogy én kihasználom meg csak azért vagyok vele h családot teremtsek. (no vajon ezt kit tömte a fejébe? no vajon ki?) Én is vágtam csúnyaságokat már a fejéhez, nem tudtam mit tenni, nem tudom kezelni a helyzetet. Utána édesanyámmal beszéltem, aki a békülést tanácsolta.

Megpróbáltam. Kibékültünk, úgy, hogy egyedül én kértem bocsánatot. Én nyeltem le mindent és ő úgy érezte ez így helyes. Mert nem nem akarja, hanem nem is tudja látni mit művel és mivel bánt meg igazából. Azt mondtam neki legközelebb nem leszek hisztis ha kimegy édesanyjához és megbízom benne.

Szent volt a béke (már amennyire az lehet egy ilyen után), amikor megkértem, hogy holnap menjünk el vacsorázni, foglaljon asztalt. Ez volt a válasz: "Kihívtak grillezni.". Erre én sírva mentem be a hálószobába (itt már semmi vita vagy rossz szó) egyszerűen sírtam. Remélem Ti értitek, hogy miért. Ő nem értette természetesen. Próbáltam elmagyarázni, hogy az egy dolog, hogy néha meglátogatja egymaga az édesanyját meg egy másik amit épp készül tenni. Nem az együtt grillezésről van szó. Ha normális lenne a viszony menjünk bmikor. De remélem értitek mi így a probléma. Ő nem értette. De nem akart vitázni így ezt mondta: "Jó, akkor nem megyek grillezni, de beszélgetni szeretnék kimenni, mert ma alig beszéltünk." Könyörgöm, 3 óráig egyedül voltam itthon, anyósék innen 10 percre laknak. Akkor hogy nem beszéltek??

Mindezek után most felébredtem. Ránéztem. És mintha egy idegen feküdne mellettem. Megtört most bennem valami. Elért a felismerés. Nem kell(e/ün)k neki és soha nem is kellettem volna. Nem fog soha kitartani és hiába mondom neki szépen, sírva vagy épp dühösen soha nem fogja megérteni a problémám. Olyannyira megtört bennem valami, hogy nem érzek semmit. Most először tudom azt mondani, hogy nem szeretem. Nem is utálom, nem is haragszom. Semmit nem érzek. Eddigi töretlen szerelmem iránta elillant.

Mit tegyek? Teszem fel a kérdést magamnak. És nincs rá válasz. Most nem tudok hova menni. Egyedül nem menne a babával. Ezzel a terhességgel meg végképp nem. Nem tudok dolgozni, nincs pénzem. Kiszolgáltatott vagyok és annyi most már csak a dolgom, hogy tűrjek.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Ne haragudjatok kérlek, hogy ennyit írtam. Ki kellett "hányni" magamból, mint "egy romlott ételt". Köszönöm annak aki végigolvasta vagy végig fogja olvasni.

Köszönöm, hogy vagytok nekem!

Olyan egyedül érzem magam. Néha úgy érzem nincs már értelme tovább.. Egyedül Noel tartja bennem a lelket. Ő most a mindenem!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

aida: végig olvastalak.soha ne feledd hogy azért vagyunk itt hogy ha bajod,bánatod,vagy örömöd van azt itt elmondd és ha nem is tudunk végleges megoldást találni legalább vigaszt nyujthatunk..

alaposan leirtad az érzéseidet...és én mint nő aki fiatalon elvált(nehezebb és szörnyűbb okok miatt)azt javaslatom gondolt át a dolgot..
és lehet tényleg nem szabad menekülnöd..Én is szoktam veszekedni párommal,de nekem szerencsére remek családja van és imádjuk egymást..
a párod egy nagy gyerek és szerintem soha nem fog kijönni az anyukája árnyékábol...

ha felkel mondd neki nyomatékosan:köszönöm ezt a felejthetetlen szülinapot..tudom hogy furán hangzik de ha egy kicsit is szeret talán elgondolkozik ezen..
Én ugy emlékszem azt mondtad a párod is örült hogy baba lesz..
probálj még beszélni vele..ha nem meg huzd ki addig amig dolgoznod kell és utána tudom hogy nehéz de talán szüleidnél még is csak lesz hely neked hogy talpra állj.
Én nagyon drukkolok ,hiszen te is olyan fiatal vagy..És csak gondolj rám :wink: Miken mentem keresztül,és hol tartok most..
Minden akarat kérdése..Ha boldog akarsz lenni,ne szenvedj olyan ember mellett aki a boldogsághoz jutásodat akadályozza...Nem azért élünk hogy szenvedjünk, hanem hogy hagyjunk valami nagyszerűt magunk után(neked ott van a fiad)és hogy ez a rövid élet nagyszerüen teljen el...

Kép

Kép
nikianya21

Aida!

Nagyon sajnálom, hogy így alakulnak a dolgaitok. Nagyon át tudom érezni a helyzetedet, hisz az elején nálunk is voltak hasonló problémák, és minél inkább elfajul a dolog, annál inkább visszafordíthatatlan lesz. Amikor az ember kiborul olyan dolgokat mondd, vagy tesz, amit később megbán, de sajnos már nem lehet eltörölni (gondolok itt a pofonra). Azért nem biztos, hogy javíthatatlan a ti kapcsolatotok. Azon viszont változtatnod kellene, hogy ne érezze, hogy teljesen ki vagy szolgáltatva neki és bármit megtehet, mert úgysem tudsz hová menni. A szüleidhez nem értem miért nem mehetsz, gondolom a testvéreddel sem találkozol túl gyakran és ő is örülne neked. De ha nem, vannak anyaotthonok, ahova befogadják a várandós, vagy kisgyerekes anyukákat, persze nem határtalan időre, de rajtad lehet most ez is segítene. Itt az interneted próbáld meg megkeresni, mert nem a tűrés a legjobb megoldás. Olyan rövid ez az élet, te fiatal vagy, szép vagy semmi okod aggódni amiatt hogy mi lesz veled.
Irod, hogy nincsen pénzed, most nem táppénzen vagy?
Még egy könyvről szeretnék írni: Gary Chapman: Egymásra hangolva című könyve, mely az 5 szeretetnyelvről szól és talán segít abban, hogy megtaláljátok hogy hogyan szeressétek egymást, hogy mindketten boldogok legyetek. Persze ez csak akkor működik, ha igazán akarjátok ezt a kapcsolatot (és ehez a párod is kell). És vigyázzatok arra, hogy nem bántsátok egymást, mert ha együttmaradtok mély nyomokat hagyhat, de ha nem akkor sincs értelme megalázni a másikat.

Hol laksz te? Én a 17 kerületben lakom és szivesen találkozom veled, ha szükséged van valakire, aki meghallgat.

Üdv, Enikő

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?