2003.12.20 01:20
Szerző: dicsi
Sziasztok!
Nem értem 2 órával ezelőtt írtam, és most nincs itt!
Szóval újra!
Október elején (talán 3-án) leírtam itt a társalgóban részletesen szülésem történetét H.Sz.-nél, úgyhogy ettől most eltekintenék, akit érdekel nézzen utána, nemcsak a szerdai napon történt szülés az egyetlen párhuzam a mostani esettel.
A "védőknek" azt szeretném mondani, hogy persze, hogy szimpatikus, segítőkész (legalább is annak tűnik) és megnyerő a stílusa, különben én sem, és nyilván mások sem jártak volna hozzá. El is érhető mindig, készségesen áll rendelkezésre, amíg nincs baj.
Komolyan, azt gondoljátok, hogy mi akik igencsak pórul jártunk vele, szórakozásból beszélünk/írunk életünk legborzalmasabb óráiról, napjairól országvilág előtt. Higgyétek el szívesebben figyelném csöndben a gyermekem teljesen normális fejlődését.
És sokkal jobban szerettem volna, ha ugyanúgy mint mások én is hazahozhattam volna néhány nap múlva és ő is biztos jobban szerette volna, mint az intenzív osztályon az életéért küzdeni és lélegeztető gépen lenni.
Először akkor láttam (1 percre), amikor a mentősök kitolták a csecsemőosztályról, hogy elvigyék a gyermekklinikára, és a kezembe nyomtak egy polaroid képet, ahogy ott fekszik és millió cső lóg ki belőle.
10 naposan vehettem először a kezembe. Higgyétek el még most sem könnyű ezekről a dolgokról beszélni, de azóta AZT VÁROM, HOGY VÉGRE TÖRTÉNJEN valami, illetve NEMCSAK VÁROM (feljebb olvastam egy hozzászólást, amely arra irányult, hogy az érintett anyukák, miért nem tettek valamit). Mi elmentünk ügyvédhez, ő azt mondta, hogy ha nincs rengeteg pénzünk és nem "nagyon" sérült a gyerek, akkor semmi értelme. Ezután az Etikai Bizottság vizsgálatát kértük, ők állítólag vizsgálódtak is (ennek keretében egyébként H.Sz. akkori ügyvédjétől olyan levelet kaptunk, hogy a MÁV kórházban nem lelhető fel a rólunk szóló dokumentáció), de természetesen "etikátlan magatartásra utaló jelet nem találtak".
Nagyon kicsik és kevesek vagyunk mi ellenük (akkor a kórház még mögötte állt) egyedül, talán most.
A szülészeten mindenki tudta, mi folyik szerdánként, de akik szerettek volna ellene tenni, nem tudtak, akik meg tudtak volna, azok nem akartak.
Nem akarom senkitől elvenni/elvitatni H.Sz.-hez fűződő kellemes élményeit, de kérlek Benneteket ti se kezeljétek le az én/mi tragédiáinkat.
Persze, hogy nem mindig indítja be (az talán még neki is sok lenne, ha minden páciense szerdán szülne), és ha beindítja hála Istennek, akkor sincs mindig komplikáció, de az indítás plussz rizikó, nagyobb az esély, hogy baj történhet ezért alkalmazható/alkalmazandó csak indokolt esetben. És akkor is az a minimum, hogy a kismama tudjon róla, legalább is szerintem.
A helyzet az, hogy órákig tudnék írni,de hagyom, mert túlságosan felkavar, ráadásul ahogy fent írtam, 2 órával ezelőtt az egészet megírtam már egyszer, de valahogy elveszett.
Én örültem volna, ha a szülésem előtt robban ki ez a botrány, akkor lett volna választási lehetőségem, így sajnos nem volt.
Mindenkinek egészséges babákat kívánok!